70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

1 dilim börek yedim sabah kahvaltısında çok ağır bi börek değildi zaten ,birde ekmek,zeytin,beyaz peynir onları yemedim. börek yiyerek eşitledim.Herşeyi ye ama az ye mantığıyla başladım rejime,sonuçta birden pat die kesersem vcdmda buna metabolizmamı yavaşlatarak cevap verebilir die düşünüyorum.Mesela dün akşamda eve gidince 1 tabak tarhana çorbası, biraz salata ve 3 parça beyaz et yedim. Eğer bunları yemeseydim sabaha daha aç uyanabilrdim,ve 7 den sonra yemek yemeyi tamamen bitiriyorum.

Yanlışım varsa beni uyarmanızı isterim tabiki.opuyorumnanaktan

Evet birden pat diye kesilmez ama seni daha doyurucu lifli gıdaları tercih etmen iştahını da kapatmana yardımcı olur.Mesela kepek ekmeğini evden hiç eksik etme.Grisininin 1 tanesi 32 kalori bunuda ara öğünlerde iştahını bastırmak için bulundurabilirsin.Diyet büskiviler var tahıllı barlar var bunlardan bulundur evde çok işe yarıyo.

ya ne yapayım tutamadım kendimi ama gece boyunca midem ağrıdı ağır geldi zavallı midem o da şaşırdı noluyo diye kaydirigubbakcemile3

Diyet yaparken doğru bilinen yanlışlar

Makarna ve pilavı hayatımızdan tamamen çıkarmak, protein ağırlıklı beslenmek veya sabahları limonlu su içmek gibi...” ışte doğrular ve yanlışlar...
Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır: YANLIŞ.
ınsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır. Yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.
Protein ağırlıklı yemek sağlıklı kilo kaybı sağlar: YANLIŞ.
Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağda vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve koroner kalp hastalıkları ortaya çıkabilir. Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve buda kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.

Meyve yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür: YANLIŞ.
Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyve yemek daha az enerji alımına, yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyve yemek daha iyi bir yaklaşımdır.

Maydanoz suyu zayıflatır: YANLIŞ.
Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. ıdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder. Kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.

Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır: YANLIŞ.
Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar, ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.

Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır: YANLIŞ.
Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır. Ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiç bir etkisi yoktur.

“Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim”: YANLIŞ.
Kanşekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin. Peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır.

Milliyet

ya ne yapayım tutamadım kendimi ama gece boyunca midem ağrıdı ağır geldi zavallı midem o da şaşırdı noluyo diye kaydirigubbakcemile3

Mide küçülünce haliyle böyle oluyo işte ne yaptın sen bana diye uyarı vermiş sana vücudun

2.günüm yavaş yavaş alışıcam :) tahıllı ekmek yeniyor zaten evde sorun olmuyor o yüzden :) beyaz ekmek yasak annemle babama :) tahıl barların zararlı olduğunu duymuştum ,çikolata ye onu yeme demişti bi diyetisyen arkadaşım. eti form ve altın başak sürekli yanımda .

BUGÜN ÖĞLE YEMEĞıMıZDE ŞUNLAR VAR KIZLAR

DÜĞÜN ÇORBA

KIYMALI KARNABAHAR

SPAGETTı BOLONEZ

MUZ

muzu napcamı bilemedim

aynen canım ya neyse bir daha olmaz inşallah

katecim teşekürler paylaşımın için ne kadar çok yanlış biliyoruz aslında

Evet canım özellikle doymazsak 1 meyve yemenin iştahı kapattığını ilk kez burada okudum sizinlede paylaştım bu bilgileri.Burada sizlerle birlikte kilo vermek çok güzel
birlikten kuvvet doğar diye boşuna dememişler dimi ama yerimseniben

Tahıl barların ne gibi bir zararı varmış canım ilk kez duyuyorum bunu çikolatanında bitterlisini yiyorum ben.

kimyasal varmış ööle demişti. Ben onun yalancısıyım :) bitter yiyebiliyormuyuss :)) oleyy :)hihoyyyt

kızlar ben kaçtım haklısın katecim birlikten kuvvet doğar hadi sora görüşürüz byyy :teytey:

ya süpersinis valla birlikten kuvvet doğar gerçekten ,işyerimde aa zor yapamassın diip duruolar siz beni tanımadan yaparsın dediniz. Şimdide lokum verdiler al ye bişe olmas almıyorum diorum bi ısrar sormayın bende aldım çöpe attım

Neden yapamayasın ki insanın özellikle biz kadınların isteyipte yapamayacağı bişey var mı tabii ki yok.Yeterki iste yani beynini buna şartla yemicem dedin mi yemiyosun bu kadar basit.en iyisini yapmışsın canım çöpe atmakla eğer o lokumu yeseydin iştahın açılacaktı ve sürekli canın bişeyler yemek isteyecekti en güzeli doğru besinleri tercih edip sağlıklı beslenmek.

Haftalık kilo çizelgesi​

Hugocuk...................77...........................72.........................65...........

Ethos...................... 81...........................79,7......................58............

Hayell......................73...........................69,5......................65.............

Kate_34...................75...........................73.........................65.............

Özlemilker...............90............................79.........................75............

Bbetül.................... 73..........................71,8........................53................

SultanSena..............73........................ 68,8.........................62...............

Arzum.d..................72.........................68.............................58....................

Pembelii.................76........................74,6............................60...................

Feyza85................73..........................................................59 (yeni başladı)

YaSelin.................77........................73..............................65............

Myocean...............71........................................................58.................(yeni başladı)

Lilie......................83,7.....................73,6...........................65............

zuzum24...............79.........................71...........................60..............

Nesibe26...............75.....................72,5...........................65..............

Lollipop.................70.....................................................64......(yeni başladı)

Kırmızı:başlangıç kilonuz
Yeşil:hedeflenen kilo
Siyah:bulunduğunuz kilo

çöpe atmakla iyi yapmışım dimi :) kaydirigubbakcemile5 evet başarıcam gelinliğimi zayıf bi kız olarak giycem :) diyetisyenlere para vermek istemiyorum birde zaten kısıtlı bütçem birde yapabileceğim bir şey için diyestisyene gitmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…