• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

gayet iyi. demekki sen orantılı kilo alan birisin. dahada iyi olmak istiyosan günde 1 saat tempolu yürü. benim bacak kaslarım 2 yıldır koştuğumdan gayet iyi. kollar çok belirgin sırtta öyle. ama şu var örneğin günde 10 tane dumbelle kol çalışmak oradaki kasları şişirir. ben şişkin kas değil ince uzun severim. o yüzden bi seferde 27 tane dumbelle kol çalışırım. pazu için 27, gögüğler için 27, arka kol, biceps, triceps, ön kol falan. yani tüm kollardaki kasları ayrı ayrı 27 defa çalıştırırm. bu yakşaık 1 saatimi alır. ben hergün 6 km. koşarım 1 saatte. baze 5.5 km. asla aynı derecede koşmam değiştiririm. koştuğum saat aynı ama km farkı olur hep. zaten bende göbek var. o da bayağı azaldı. kardiyo çalışıyorumya ondan azalıyo yağım. ama yağ gitmeden tabiki göbekten kurtulmak mümkün olmaz. ama göbekte yağ azsa mekikle pilatesle çk güzel olur göbek, karın ama bende daha yağ var biraz. heralde 2 aya o da gider tamamen. gitsin bende pilatese başlayacağım yine eskisi gibi. ben kası severim o yüzden yağlar bi gitsin sırt çalışıcam, göbek, kol falana. kaslarımın hep belirgin olmasını istiyorum o yüzden. ayrıca bi sorun çıkmazsa bi ömür hergün koşmaya devam. ek olarakta haftada 3 gün göbek, bel, kol ve sırt çalışırım. ama şimdilik koşu ve kol ve göğüs çalışıyorum

özellikle göğüste zayıflayınca sarkma oluyo o yüzden göğüse önem veririm. omuzlara kollara falan. daha göbeğimi düşünmüyorum çünkü yağlar gitmedi. tamamen bi gitsin orayada sıra gelecek. bak 6 hafta önce 77 kiloydum xl giyerdim tam otururdu üstüme. artık l bedene düştüm ve o da bol geliyo. m tam oluyo. ama eşim dar kıyafetler sevmez o yüzden ben l beden giyiyorum. eşim benim askerde yedek subaymış. hergün askerleri eğite eğite çok bilgi sahibi olmuş. derki biz ne göbeklileri erittik üstelik boğazdan kısmadan. bana bi kere bi mekik çektirmişti hiç unutmam valla artık göbeğim mekik çekerken hık diye böyle kasıldı kaldı. ve 3 gün çok şiddetli ağrıdı ve 1 gün sonra baktım kaslar acayip belliydi. ama dedimya yağ var daha. şimdi mekik çeksem yağdan dolayı otası dahada kalın gözükecek. hele yağlardan kurtulayım eşimin öğrettiği gibi yapacağım süper oluyo

beslenmeye gelince beslenme konusunda çok aratırdım 2 sene araştırdım ve çok şey öğrendim. iştah kontrol altında tutulursa kilo almak hayel olur. onun için insülini çıkaran şeylerden uzak durulursa diyet rahat olur. şeker, tatlı, beyaz un, patates, pirinçi tamamen bıraktım. kepekli undan yaparım herşeyi, sebze ve et gün içinde mutlaka yerim. yoğurt öyle. dolayısıyla diyette hiç zorlanmam ve asla kaçamak yapmadım canım istemez. canımın istediğini evde light olarak yapar yerim çünkü besinleri artık çok iyi tanıyorum ben. neyin insülini çıkaaracağını iyi bilirim o yüzden ne istersem yaparım ben. tek sporda zorlanırım. kolay değil ama zorda değil arada bi yerde

ama bu spor ve beslenme benim için geçici değil bi ömür olacak bişey. o yüzden zayıflayamama korkum yok benim eninde sonunda tüm yağlardan kurtulacağımı biliyorum o yüzden sıkılmadan yapıyorum. sabırsızlıkta yapmıyorum eninde sonunda mantıken gidecek yağlar ve 60 ı bulacağım

dün tavuklu,biberli,soğanlı,domatesli mantarlı tavuk sote yaptım.ama sadece bir yemek kaşığı yağ kullandım.bir tabak eşime koydum bir tabakta ben aldım ama tabaklar baya doluydu :kedi: ama yanında ufacık ekmek ve bir küçük kase yoğurt yedim,şu anda rejimi aşmışım gibi hissediyorum.sizce dün akşamki yemeğim çokmu kaçmış arkadaşlar?

corba kasıgı canım bır kase corba iç diger yemeklerden 4 yad 5 kasık ye ekmek bır dilimden fazka yeme bırde yatarken bır kıvı ye üzerıne 2 bardak su iç bagırsakları temızlıyor

corba kasıgı canım bır kase corba iç diger yemeklerden 4 yad 5 kasık ye ekmek bır dilimden fazka yeme bırde yatarken bır kıvı ye üzerıne 2 bardak su iç bagırsakları temızlıyor

şimdi araştırdım canım,aynı malzemerle yapılmış tabak başına 200gr kadar tavuk eti düşen yemeğin kalorileri hep 200-250 arası verilmiş.benim yemeğimde bir yemek kaşığı yağ olduğunuda hesaba katarsak o zaman 350 civarı oluyor.dün akşama kadar yaptığım temizlikten sonra çokta sayılmaz bence 350 kaloriyse şayet :)

bu gün kendimi cezalandırıp çok azmı yesem diye düşünüyorum bilmiyorumkismile ama bu seferde yeme şeklimi bozmuş olucam.

ekmek az yediysen yağ azsa sorun değil bence. sporda yapıyosan eğer. kasların ihtiyacı olan proteini almışsın. kızlar bakın yemekler kilo aldırmaz yada zayıflamaya engel olmaz. düzenli öğün atlamamak şartıyla. zayıflama gün içinde alınan kaloriyle bağlantılıdır. gün içinde spor yapılmıyosa eğer 1500 kalori alındıysa zaten akşam yenmese bile zayıflama olmaz. çünkü diyette zaten spor yoksa metabolizma yavaşlar. örneğin mekik gibi şeyler her ne kadar zor olsada çok kalori harcatmaz ve metabolizmayı hızlandırmaya koşu, yüzme, yrüyüş kadar faydası olmaz. metabolizma diyette hemen hemen yarı yarıya yavaşlar arkadaşlar. dolayısıyla diyet yapıyorum eskisinden daha az yiyorum zayıflarım dersek hata olur. çünkü nekadar az yersek o kadar metabolizma yavaşlar hastalık olarak algılar ve yavaşlar. o yüzden günlük protein, karbonhidrat ve yağlar ihtiyaç kadar alınmalı ve yavaşlayan metabolizma hızlandırılmalıdır. örneğin eskisi gib yiyerek ama hergün spor yaparak zayıflamak mümkündür. çünkü eskiden 2000 kalori yakan vücut spor sayesinde daha çok yakar ve zayıflar ama bu çok olmaz. istediğimiz kiloya inmek için diyet ve artı hergün spor şart malesef. örneğin ben eğer günlük hiçbişey yapmasam 1500 kalori yakarım. ama sporla 2500 gerekli. 2500 kalori alırsam eğer şuanki kilomu korurum. ama spor yapmasam ancak 1500 kalori yakabilirim. sadece diyet yapsam örneğin 1200 kalorilik bi diyet yapsam yine sporsuz zayıflayamam çünkü metabolizma hızm diyette sporsuz düşer. dolayısıyla belki 1200 kalorilik bi diyet beni zayıflatmaz. ama ben zaten 1500 kaloriyi bulmayan bi diyet yapıyorum. günlükte 2500 kalori gerek kilomu korumak için çünkü spor kalori ihtiyacımı arttırıyo. dolayısıyla zayıflıyorum. ayrıca koşarken 20. dakikadan 45. dakikaya kadar yaktığım gerçek yağıda göz ardı etmemek gerek. elbette sadece bu dönemde yağ kaybetmiyorum kasta ister istemez gidiyo ama spor kas oranımı arttırıyo. bi düzen söz konusu. metabolizma çok akıllıdır. ne kadar az yesek o da o kadarıyla idare etmeye uğraşır çünkü metabolizma bişey kaybetmek istemez hastalık olarak algılar ve direk koruma moduna geçer. karaciğer diyet süresince arada yapılan kalorili ve yağlı kaçamakları depo eder ve tekrar diyet düzenine geçildiğinde bu depo ettiği yağları kullanır. metabolizmanın bu durumunu değiştirmek için spor şart ve diyet. ama ihtiyaçlar alınmalı temel olarak. hergün mutlaka kalsiyum alınmalı çünkü kalsiyum yağ yakımını hızlandırır. yani yoğurt süt peynir, kaslar için protein, alınmalı mutlaka. kas kaybı olduğunda tartıda çok daha çabuk kilo vermiş gözükürüz aslında verilen kastır yağ değil ve normal beslenmeye geçince giden kaslar tekrar geri gelir ve kilo aldık sanırız işin aslı öyle değil. bi ayda 10 kilo verip 1 ayda 10 kilo almak kolay mümkün değildir. kilo kolay alınmaz. ama siz eğer yağdan çok kas verdiyseniz diyette diyet bitince kası geri alacağınızdan dolayı elbette 10 kilo aldım sanırsınız

bu gün kendimi cezalandırıp çok azmı yesem diye düşünüyorum bilmiyorumkismile ama bu seferde yeme şeklimi bozmuş olucam.

asla ceza yok unutma. hem o yağı zaten yemekte genel larak kullandın. eşinle paylaşın canım. anladınmı 1 kaşık yağı kendi başına almadın. ayrıca cezalandırırsan metabolizmada seni cezalandırır ve yavaşlar boşuna kürek çekersin. hem zaten yağı azmış yemeğin dolayısıyla insülini çıkarmaz. iştahın açılmaz. korkma tamammı. öğün atladığın anda metabolizman yavaşlar. zaten dün o kadar temizlik yaptın metabolizman gayet güzel çalıştı. bugünde 3 ana 2 ara öğün beslen 1 saat dans et yürü falan sevdiğin bişeyi yap yeter

ekmek az yediysen yağ azsa sorun değil bence. sporda yapıyosan eğer. kasların ihtiyacı olan proteini almışsın. kızlar bakın yemekler kilo aldırmaz yada zayıflamaya engel olmaz. düzenli öğün atlamamak şartıyla. zayıflama gün içinde alınan kaloriyle bağlantılıdır. gün içinde spor yapılmıyosa eğer 1500 kalori alındıysa zaten akşam yenmese bile zayıflama olmaz. çünkü diyette zaten spor yoksa metabolizma yavaşlar. örneğin mekik gibi şeyler her ne kadar zor olsada çok kalori harcatmaz ve metabolizmayı hızlandırmaya koşu, yüzme, yrüyüş kadar faydası olmaz. metabolizma diyette hemen hemen yarı yarıya yavaşlar arkadaşlar. dolayısıyla diyet yapıyorum eskisinden daha az yiyorum zayıflarım dersek hata olur. çünkü nekadar az yersek o kadar metabolizma yavaşlar hastalık olarak algılar ve yavaşlar. o yüzden günlük protein, karbonhidrat ve yağlar ihtiyaç kadar alınmalı ve yavaşlayan metabolizma hızlandırılmalıdır. örneğin eskisi gib yiyerek ama hergün spor yaparak zayıflamak mümkündür. çünkü eskiden 2000 kalori yakan vücut spor sayesinde daha çok yakar ve zayıflar ama bu çok olmaz. istediğimiz kiloya inmek için diyet ve artı hergün spor şart malesef. örneğin ben eğer günlük hiçbişey yapmasam 1500 kalori yakarım. ama sporla 2500 gerekli. 2500 kalori alırsam eğer şuanki kilomu korurum. ama spor yapmasam ancak 1500 kalori yakabilirim. sadece diyet yapsam örneğin 1200 kalorilik bi diyet yapsam yine sporsuz zayıflayamam çünkü metabolizma hızm diyette sporsuz düşer. dolayısıyla belki 1200 kalorilik bi diyet beni zayıflatmaz. ama ben zaten 1500 kaloriyi bulmayan bi diyet yapıyorum. günlükte 2500 kalori gerek kilomu korumak için çünkü spor kalori ihtiyacımı arttırıyo. dolayısıyla zayıflıyorum. ayrıca koşarken 20. dakikadan 45. dakikaya kadar yaktığım gerçek yağıda göz ardı etmemek gerek. elbette sadece bu dönemde yağ kaybetmiyorum kasta ister istemez gidiyo ama spor kas oranımı arttırıyo. bi düzen söz konusu. metabolizma çok akıllıdır. ne kadar az yesek o da o kadarıyla idare etmeye uğraşır çünkü metabolizma bişey kaybetmek istemez hastalık olarak algılar ve direk koruma moduna geçer. karaciğer diyet süresince arada yapılan kalorili ve yağlı kaçamakları depo eder ve tekrar diyet düzenine geçildiğinde bu depo ettiği yağları kullanır. metabolizmanın bu durumunu değiştirmek için spor şart ve diyet. ama ihtiyaçlar alınmalı temel olarak. hergün mutlaka kalsiyum alınmalı çünkü kalsiyum yağ yakımını hızlandırır. yani yoğurt süt peynir, kaslar için protein, alınmalı mutlaka. kas kaybı olduğunda tartıda çok daha çabuk kilo vermiş gözükürüz aslında verilen kastır yağ değil ve normal beslenmeye geçince giden kaslar tekrar geri gelir ve kilo aldık sanırız işin aslı öyle değil. bi ayda 10 kilo verip 1 ayda 10 kilo almak kolay mümkün değildir. kilo kolay alınmaz. ama siz eğer yağdan çok kas verdiyseniz diyette diyet bitince kası geri alacağınızdan dolayı elbette 10 kilo aldım sanırsınız

Kız hugo döktürmüşsün yine sempatiksalakcinni

Bu arada herkese günaydınlar efem a.s.

bakın bi lahmacunda 250 kalori var. bi ayranla bi öğün olur. yani zayıflama olur ama şu var. lahmacunun içindeki yağ iştah açar hamuruda öyle. dolayısıyla siz anlamazsınız ama işhat açılır ve tekrar kaçamak yapmak istersiniz. diyet zora girer. oysaki onun yerine kepek unda yağsız krep yapılıp arasına sevdiğiniz bi tür et yağsız pişip baharatlı sarımsaklı soğanlı domatesli konulsa hem öğün olur hemde iştah açmaz ve çok doyurucur. yanlış anlamayın kalori olarak çok aşırı bi fark yok lahmacunla arada ama iştah açmıyo sadece ve diyeti bozmuyo. fark bu. bu iyi bilinir ve uygulanırsa süper olur. bakın hergün en az 1 saat koşuyorum ve diyet yapıyorum. bazen 2 saat spor yapıyorum biliyosunuz. hiçte kaçamak yapmadım herkes biliyo ama buna rağmen haftada 1 kilo ancak veriyorum. burda sadece diyet yapanlar arada kaçamakta olanlar bende daha hızlı kilo vermiş gibi gözüküyo ama işin aslı o değil. sporsuz kilo verenler yada öğün atlayanlar yada şok diyet benzeri yapanlar kas kaybı çok oluyo ve tartıda çok kilo vermiş gözüküyo. bende bilirim 2 haftada 5 kilo vermeyi ama vermek istemem 2 haftada 5 kilo yağ vermek mümkün değildir. yağdan çok kas kaybı olur. o yüzden ben böyle yapıyorum tamam tartı çok kilo vermiş göstermiyo ama yağlarım o kadar aaldıki eskiye göre. xl beden tam olurken şimdi l beden bol geliyo. m beden oluyo. ve hiçbir yerimden en ufak bi çıkıntı yok.

asla ceza yok unutma. hem o yağı zaten yemekte genel larak kullandın. eşinle paylaşın canım. anladınmı 1 kaşık yağı kendi başına almadın. ayrıca cezalandırırsan metabolizmada seni cezalandırır ve yavaşlar boşuna kürek çekersin. hem zaten yağı azmış yemeğin dolayısıyla insülini çıkarmaz. iştahın açılmaz. korkma tamammı. öğün atladığın anda metabolizman yavaşlar. zaten dün o kadar temizlik yaptın metabolizman gayet güzel çalıştı. bugünde 3 ana 2 ara öğün beslen 1 saat dans et yürü falan sevdiğin bişeyi yap yeter

teşekkür ederim canım.gerçekten öğün atlamayı kafamdan geçiriyodum.mesela kahvaltı öğününü meyvayla geçirmeyi.dün akşama kadar temizlik yaptım hep hareket halindeydim bu günde geri kalan yerleri temizlicem baya enerji harcıyo sayılırım yani o yüzden bende sonradan senin gibi düşündüm.

bakın yazdıklarımı yabana tamayın. senelerce bu konu üzerine rarştırma yaptım. denemediğim diyet hap, çay kalmadı. merak etmeyin lahana çorbası diyetide yaptım. hata yapa yapa bu noktaya geldim kızlar. siz belki benim kadar demene ve yanılma yaşamadınız. o yüzden diyorum spor ve dengeli beslenme şart. zayıflama eşittir insülin diye. zaten bunlara dikkat etmeseniz sizde uzun uğraşlar sonucu benim durumuma gelir ve bunları kabullenip uygularsınız kızlar

Anacım siz öyle dalmışsınızki kendi aranızda muhabbete beni görmediniz bile :umursamaz:

Dahada bu topiğe gelmem kaydirigubbakcemile4

elbette ev işlerinde tüm gün hareketlisin canım metabolizma hareket halinde. bende dün çekyat çıkardım tek başıma odadan. koltuk falan. ayrıca koşu bandımın yerini değiştirdim. mübarek öyle ağırdıki. çok yoruldum sil süpür falan. valla akşam bileklerim çok ağrıdı ve merhem sürdüm yani düşün. o yüzden dün koşamadım. ya evde soğuk daha kaloriferler yanmadı zor oluyo spor. ama bugün en azından 1 saat dans edicem ve sırt çalışırım artık

Back
X