70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

tas gibiyim das yakinda kaya olurumkaydirigubbakcemile3 sagolun kizlar destekleriniz icina.s.

Son düzenleme:
kilolarimiz ayni sayilir kiz sende mi böylesin herkes zayif gösterin deyiiiiiiikafamçokkarıştı

benim senin tam tersin görüntü göğüslerim büyük(95) benim üstüm daha kalın birde popom yok doğum farkından kaynaklanan göbek yok ama benim bütün kilolar yukarı toplanıyor omuzlarım falan geniş belimiz aynıdır.( yani kardeşşşşşş sen benden daha güzel gözüküyorsun opuyorumnanaktan) bu arada öteki resminle bu resmin arasında daglar kadar far var.

sagol canim benim simdi daha da iyiyim vallaaaa moral bakimindan

maşalllllahhhhhhh arkadaşımmm arada gerçekten baya fark varr...böle giderse tığ gibi olucannalkisalkisalkis

şimdimi yemeğimi yedim ama regli olduğumdanmıdır nedir hiç tat alamadım yemekten çok hafifte ağrım var ama maşşallah çok geliyor birde.bir kepçe nohut yemeği,4 yk pilav,ve salata, bir dilimde karpuz pilav yediğim için ekemk yemedim.Bugün suda içemiyorum reglimden dolayı genelde regliyken içemem su.

gurbetgüzeli bence 2 kilo diye hedefleme veremezsen moralin bozulur bir kilo dahi versen çok iyi,haftada bir kilo iyi ayda 4 kilo sonuçta ağır ağır vermek daha iyidir hemende geri almayız.ama 1.700 içinde seni tebrik ederim darısı bizim başımıza

aminnnnnn aminnnnnnnnnnnnnn aminnnnnnnnnnnnn aminnnnnnnnnnnnnn:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

ben bu aralar rejimi bırakmıstım cok pişman oldum şimdi tekrardan basladım okulumda bitti hersabah erkenden koşuya gidiyorum pazar günkü listeye zayıflamıs olarak giricem işallah

GurbetGuzeli tebrik ederim çok fark etmiş 1 ayda kilon gerçekten. ınşallah hedeflediğin kiloya da ulaşırsın. Hepimiz ulaşıp tığ gibi oluruz inşallah hihoyyyt

maşalllllahhhhhhh arkadaşımmm arada gerçekten baya fark varr...böle giderse tığ gibi olucannalkisalkisalkis

gurbet guzeli tebrik ederim cok iyi gidiyorsun:lepi:

GurbetGuzeli tebrik ederim çok fark etmiş 1 ayda kilon gerçekten. ınşallah hedeflediğin kiloya da ulaşırsın. Hepimiz ulaşıp tığ gibi oluruz inşallah hihoyyyt

gurbetgüzeli süppper olmuşsun tek kelimeyle..
kizlar hepinize ayri ayri tesekkur ederim sagoolun bakalim 1 ay sonra ne kadar fark edecek insallah esim bile sasi oldukafamçokkarıştı oda beni gorunce diyete basladikötükedihüso

Son düzenleme:
bende su karisimdan icmeye basladim sanki faydasi var gibi ya,su elmali iksirden dün bir arkadas tavsiye etmisdi haftada 2 kilo verdioyrmus

bende su karisimdan icmeye basladim sanki faydasi var gibi ya,su elmali iksirden dün bir arkadas tavsiye etmisdi haftada 2 kilo verdioyrmus
elmali iksir arkadasin limonla kaynattigi mi oliiiii

kizlar 2 temmuza kadar 63-64 olmam lazim sizce olabilirmiyim ? streese girdim ya
kiz daha bir ay var veririsin gulum en idealide o zaten en kalmis masallah ha gayret cok guzel ben cok yol katetmem lazim daha

Çok basit: VERİLEMEZ ! Öte yandan her gün kitle iletişim araçlarında onlarca mucize diyet ile karşılaşılmakta. “İsveç Diyeti, Hollywood Diyeti, Ayırma Diyeti, Renk Diyeti, Manken Diyeti, Lahana Çorbası Diyeti, Renk Diyeti, Burçlara Göre Diyet, Kan Grubu Diyeti, Amerikan Kalp Vakfı Diyeti, Atkins Diyeti, Son Şans Diyeti” ve daha yüzlerce değişik isimli veya isimsiz diyet. Peki bu kadar çok diyet listesi ortalarda dolaşırken neden hala insanların kilo problemi var? Çünkü bu tip diyetlerin çoğu başlangıçta hızlı kilo kaybı sağlasa da, kısa bir süre sonra bu kilolar fazlasıyla geri alınmaktadır. Bu tip diyetler sağlığa zarar vermenin ve metabolizmanın bozulmasını sağlayarak ömrü kısaltmanın yanı sıra, kişinin ben bu işi başaramıyorum diyerek umutsuzluğa kapılmasına neden olmaktadır. Zaten yaşam tarzı haline getirilemeyen hiçbir yönteme başlamamak gerekir.

Gerçek ağırlık kaybı vücuttaki yağ kitlesinin azalması ile mümkündür. Kas ve su kitlesindeki kayıplar hem sağlık açısından risklidir, hem de kalıcı ağırlık kaybına neden olmamaktadır. Ağırlık kaybının hızlı olması öncelikle su, sonrasında kas kitlesindeki azalma ile ilişkilidir.

Genel ilkeleri benzer olmakla birlikte diyet mutlaka kişiye özel olarak hazırlanmalıdır. Çünkü herkesin metabolizması birbirinden farklılık gösterir, tıpkı parmak izi gibi. Multifaktöriyel bir hastalık olan şişmanlığın tedavisinde multidisipliner bir yaklaşım gerekir. Dahiliye uzmanı veya endokrinolog, diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog ile ekip halinde tedavi edilmesi durumunda daha sağlıklı sonuçlar alınabilir. Günümüzde birçok kronik hastalığın temel nedenini oluşturan şişmanlığın tedavisinde diyetisyenen yetkili ve etkin meslek mensubudur. Sağlık ekibinin temel direği olan hekim hastanın gerekli muayenesini yapar, tahlillerini yaptırır ve diyetisyen, kişinin özelliklerine uygun beslenme modelleriyle normal ağırlığa iniş sürecini başlatır. Diyetisyenler aldıkları eğitimin gereği olarak beslenme programını kişiye göre ayarlayabilen, aynı zamanda zayıflama diyetlerini yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı sağlayabilecek şekilde düzenleyebilen kişilerdir.

Zayıflama programlarının, kişinin (yaş, cinsiyet, boy uzunluğu, vücut ağırlığı, fiziksel aktivite düzeyi, beslenme alışkanlıkları vb.) özelliklerine göre enerji ve besin öğesi içermesi; yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırabilmesi ve yavaş (0,5 - 1 kg / hafta) ağırlık kaybı ile bireyin yeni beslenme programını yaşam tarzı haline getirmesini sağlayabilmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki; ayda 6 kg üzerinde ağırlık kaybı metabolik olarak başka sağlık problemlerine zemin hazırlamaktadır. Sabırlı olmak şart. Kişi, seneler içerisinde aldığı kiloları birkaç haftada vermeye çalışmamalı. Bu uğurda aç karına greyfurt veya limon suyu içmenin, kabak çekirdeği yemenin, sürekli olarak maden suyu içmenin, yosun tabletlerinden, kekik sularından ve form çaylarından medet ummanın hiçbir bilimsel dayanağı olmadığı gibi; faydadan çok zarar verdiği aşikardır.

Ağırlık kaybının geçmişine bakıldığında; midede hacim oluşturan posa tabletlerinin sindirim sisteminde tıkanmalara, kafein ve amfetaminlerin bağımlılığa, çok düşük enerji içeren diyetlerin ve sindirim sistemine yapılan cerrahi müdahalelerin besin öğesi yetersizliklerine, protein diyetlerinin böbrek ve kalp problemlerine, kalp yetmezliği sonucu ölümlere neden olduğu görülmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü aylık ağırlık kaybını 2 - 4 kg arasında olması gerektiğini vurgulamaktadır. Kişi çok şişmansa ve ameliyata hazırlanacaksa, anestezi riskini azaltmak için doktor ve diyetisyen gözetiminde ayda 6 kg verdirilebilir. Yoksa kimse 20 senede aldığı kiloları 20 günde vermeye kalkışmamalı, sabırla tedavinin üzerine gitmelidir. Zayıflamanın temelinde eğitim yer almaktadır. Dahiliye uzmanı veya endokrinolog kontrolünde yapılacak klinik muayenenin ardından elde edilen kan tahlil sonuçları yorumlanarak, kişi diyetisyen eşliğinde tıbbi beslenme tedavisine alınmalıdır. Egzersiz ve davranış değişikliği tedavisinin yerleştirilmesi ile hedefe ulaşılmalı ve kişi koruma programına alınmalıdır. 3 ay süresinde diyet, egzersiz ve davranış değişikliği tedavisi uygulanmadan kimseye ilaç tedavisi ve/veya cerrahi tedavi uygulanmamalıdır.

Sonuç olarak; zayıflama programı kişiye özel, bireyin benimseyip, yaşam tarzı haline getirerek uygulayabileceği, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırabilecek özellikte olmalıdır. Obezitenin tedavisinde tek başına diyet tedavisi yeterli olmamakta, beraberinde egzersiz programı ve davranış değişikliği tedavisi de gerekmektedir.

sanirim burda almanlarin söyledigi atasözü cikacak gibi "9 ayda karin siser 9 ayda geri iner " diye hamilelikden önce 59-60 simdi oglum 5.5 aylik 9 aylik oldumu anca gelicem o kiloya herhalde.
evet karanfil,karabiber,tarcin elma acaba faydasi olcakmi gercekden cok merak ediyorum,...

Mideye olan fayadaları,"yiyin güzelleşin" formülünün kahramanı,meyveler içinde en hafifi elma,henüz bilinmeyen faydalarıyla her derde deva bir formülmüş meğer. Ben de tesadüfen öğrendim ve sizle paylaşmak istedim.Sonuçları deneyle sabittir.
Mutfak işlerine merakım beni farklı sonuçlara götürmüştür hep,işte bunlardan bir tanesi de elma sirkesi.Faydalarını duymuşsunuzdur ben de duydum ancak deneme fırsatım olmamıştı.Nihayetinde denedim.Bana ve cevremdekilere sayısız iyliği dokundu kendisinin.

Öncelikle biraz neler yapıyormuş bu elma sirkesi onu anlatayım sonrada o sihirli formülü sizlerle paylaşacağım. Öncelikle mineral bakımından oldukça zengin,vitaminlerde bol bol var içinde.Bunun yanında kadınların çok işine yarayacak güzellik formüllerindede kullanılıyor.Cilt lekeleri icin kullanılıyor.Yaralanmalarda,güneş yanıklarında,mide yanmalarında,baş ağrısında,şeker hastalığı olanlarda ve kolesterol sorunu olanlarda cok işe yarıyor.Bunlara ilave olarak kadın hastalıklarında ve soğuk algınlığında faydalı.
İşte bütün bunlara ulaşabilmeniz için öncelikle elma sirkesinin yapılışını anlatıyorum:Yıkanmış taze elmaları dört veya beş parçaya ayırarak cam bir kavanozu atın.İsteğe göre kabuklarınıda soyup icine atabilirsiniz.Üzerinede biraz soğuk su ekleyin(normal bir kavanoz için iki elma yeterli)yaklaşık bir ayda sirkeniz hazır.
Bundan sonra bir bardak suyun içine 1/4 oranında elma sirkesi eklenir.Sabahları elma sirkesiyle su karışımı içilirse hem insanı dinç tutar hemde sindirime faydalıdır.Dişeti iltihabına karşı ağız sirkeyle çalkalanırsa ağrıyı giderir.Yemeklere katılan biraz elma sirkesi mideye çok faydalıdır.Böcek sokan yere elma sirkesi sürülünce kaşıntıyı ve şişmeyi önler.Kolesterolü yükselen birisi hemen su- sirke karışımını içerse yarım saatte en fazla 1 saatte baş ağrısı geçer,ciltte güneş lekesi veya çil benzeri lekeler varsa su_sirke karışımı geceleri yüze sürülerek kullanılırsa belli bir zaman sonra lekeler büyük ölçüde kaybolacaktır…

Bu diyetle ayda ortalama dört – beş kilo vermeniz mümkün. Tabii diyeti uygularken bol bol su içmeyi ve yürüyüşler yapmayı ihmal etmemeniz gerekiyor. İyi diyetler…
1. gün
Kahvaltı
30 gram beyaz peynir, iki ince dilim light ekmek, bir adet domates ve iki salatalık
Ara öğün
100 gram meyve
Öğle
Bir kase sebze çorba, bir adet ızgara derisiz tavuk budu, iki yemek kaşığı zeytinyağlı ayşe fasulye, bir kase yoğurt ve salata
Ara öğün
100 gram light süt, 100 gram meyve
Akşam
Sekiz yemek kaşığı etli sebze yemeği, iki yemek kaşığı makarna, 100 gram ligh yoğurt ve salata
2. gün

Kahvaltı
Bir bardak portakal suyu, bir adet yağsız tost, bir domates ve üç yeşil biber
Ara öğün
100 gram meyve
Öğle
Bir kase mercimek çorba, 180 gram ızgara köfte, yarım haşlanmış patates, bir tabak az yağlı salata
Ara öğün
Bir su bardağı patlamış tuzsuz mısır
Akşam
Balık serbest, iki kibrit kutusu helva ve salata
3. gün

Kahvaltı
20 gram kaşar peynir, bir dilim light ekmek, bir çay kaşığı reçel
Ara öğün
100 gram meyve
Öğle
Üç kalem pirzola, iki kaşık zeytinyağlı prasa, bir kasa cacık
Ara öğün
150 gram light süt, altı adet fındık veya ceviz
Akşam
Bir karnıyarık (yağsız), iki kaşık bulgur pilavı, 150 gram yoğurt
4. gün

Kahvaltı
İki yumurta ile menemen, bir dilim light ekmek
Ara öğün
150 gram meyve
Öğle
Yedi yemek kaşığı kıymalı, pirinçli ıspanak, iki kibrit kutusu peynirli börek, 100 gram light yoğurt ve salata
Ara öğün
150 gram meyve
Akşam
Karışık ızgara serbest, az yağlı salata
5. gün
Kahvaltı
İki sosis ızgara, bir dilim light ekmek ve salatalık
Ara öğün
150 gram meyve
Öğle
Bir kase domates çorba, 200 gram bonfile ve salata
Ara öğün
İki yemek kaşığı kısır
Akşam
Sekiz yemek kaşığı kıymalı kabak, 200 gram light yoğurt, bir dilim light ekmek ve yağsız salata
6. gün
Kahvaltı
400 gram light süt, iki çorba kaşığı müsli, 100 gram meyve ve salata
Ara öğün
100 gram meyve
Öğle
Bir buçuk porsiyon yağsız tavuk döneri, bir bardak ayran ve salata
Ara öğün
200 gram meyve
Akşam
100 gram beyaz peynir, 400 gram karpuz ve salata
7. gün
Kahvaltı
20 gram sucuk, bir yumurtala sucuklu yumurta, bir dilim light ekmek ve salata
Ara öğün
100 gram meyve
Öğle
Bir tabak yağsız spagetti makarna (sos olarak domates püre kullanılabilir) ve yağsız salata
Ara öğün
150 gram meyve
Akşam
Beş yemek kaşığı etli kuru fasulye, iki yemek kaşığı pilav, 100 gram light yoğurt ve salata
Diyetisyen Aşkın Yüksel

canim diyet listesi yapmisdin hep denemek istiyorum ama cogunu ayri ayri alip hazirlamak gerekir ne bileyim benimkisi sacmalik iste ama üsengeclik yapmiyorum herhalde,cizelgemi degistirdim hedefimi daha kisa yaptimki kolay olsun diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…