70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

selam kizlar,bugün gayret edicem 3.5 litre su icmek icin zayiflamaya yardimci olmasin icin kac litre icmemiz gerekiyormus bilginiz varmi?

selam kizlar,bugün gayret edicem 3.5 litre su icmek icin zayiflamaya yardimci olmasin icin kac litre icmemiz gerekiyormus bilginiz varmi?

zuzum24 günde 3 lt yi geçirme.2 yada 3 lt öneriyorlar dahada çok içersen midenin dahada genişleyeceğini söylüyorlar.tabi sadece söylenti ama.Daha önceleride duymuştum ben çok fazla suyun iyi olmadığını.

Su İle Zayıflama
Hemen hemen hepimiz suyun ne kadar faydalı olduğunu biliriz. Her diyette 1,5-2 litre su önerilmektedir ancak nedense bu kurala uyanımız son derece azdır.İşte size suyun ne kadar önemli ve kilo vermede ne derece etkili olduğunu kanıtlayan bazı temel bilgiler;

Birçok kişi sinirli ya da üzgün olduklarında ilk iş olarak buzdolabına yönelir. Çünkü bu zamanlarda vücutta salgılanan endorfin hormonu iştah açar ve bizi yemeye yönlendirir. Oysa bu durumda yapılacak en yararlı şey su içmektir. Çünkü su, endorfin hormonu salınımını bloke ederek gereksiz yemek yemeyi engeller.

Su, kasların dengesini sağlayarak kasılma anındaki doğal fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olur.

Vücudun zararlı maddelerden arınmasını sağlar.
Kabızlığı önler. Yeterli su alınmadığı zaman beden ihtiyacı olan suyu bağırsaklardan çektiği için kabızlık oluşur.

Yemeklerden önce içilen su tokluk hissi verir.
Cildi güzelleştirir, kurumayı ve deri sarkmalarını önler.
Yağların vücutta depolanmasını önler. Karaciğerin başlıca görevlerinden biri de depolanmış yağları enerjiye çevirip, yakmaktır. Ancak böbrekler yeterli su alamazsa karaciğer iyi çalışmaz ve yağlar bedende depolanır.

Vücudumuz yeterince su alamazsa bunu bir tehlike gibi algılayıp suyu saklamaya başlar. Bu da vücutta su toplanmasına özellikle el ve ayaklarda ödem oluşumuna neden olur. Bu yüzdendir ki kişinin gün içinde yeterli miktarda su içmesi çok önemlidir.

Not: Susamak, vücudumuzdaki sıvı miktarının azaldığına işaret eder. Günde 0.7 litre maden suyu içerseniz, günlük sıvı miktarınızın yarısını karşılamış olursunuz. Eğer günde 1 saat spor yapıyorsanız, bu miktarı 1 litre arttırmanız gerekir. Genelde insanın 8 bardak (2 litre) suya ihtiyacı vardır. Ancak kilolu kişilerin metabolizmalarını hızlandırmaları için daha fazla su tüketmeleri gerekir. Uzmanlar bunu fazladan her 12 kilo için 1 bardak su olarak ifade etmektedir.

Kaynak:Genç Haber Türk

bu hafta insallah 67.900 bari göreyim haftalardir 68 lerdeyim ya bir sayi üzerinede cok kaliyorum 29 marttan bu yana tam 4200kg vermisim 2.5 ayda nekadar yavas cildiricam valla,6 ay icinde anca kavusurum herhalde 64 de ,birde 58 olma hayali kuruyordum onada gelcek sene yaza belki ulasirim bu hízla

olacak olacak merak etme canim bennim

kızlar benim vücudum çok su topluyor günde 2 veya 3lt su içiyorum ama ellerim ayakların yüzüm heryerim şişiyor. niye böyle oluyor acaba birde yürüyüş yapmazsam ice şişiyorumm.. bi doktoramı gitmeliyim ki

slm kızlar ben ara ara gelip gidiyorum topiğe.ya 73 kiloydum 67 ye düştüm şimdi yine 70 olmuşum.ay bıktım kendimden ya veremiyorum kilo.hemen pes ediyorum.nasıl ypıcam bilmiyorum.resmen ümitsizliğe kapıldım.siz neler yapıyosunuz.aranızda safran çayı kullanan varmı?ne yapıcam ben ya sporda yapamıyorum düzenli olarak.2 kere kaçırdımmı aman deyip bırakıyorum offf offf.:gitme:.:sinifsinif:

tşk ler canım şimdi baktım ama gerçektende biraz pahalı almayı düşünüyorum ama 150 liramı çöpe atarmıyım diye korkuyorum işe yarıycanı bilsem dünüşünmüycem alıcam

bu dezin kendi sitesindeki yorumları okudum anlatıldığı kadar varmı? aslında ben sevmiyorum böyle şeyler kullanmayı ama iyi gibi de gözüküyo ciddi anlamda kullanmış biri varsa paylaşabiilirmi;??:enbuyukkk:

tşk ler canım şimdi baktım ama gerçektende biraz pahalı almayı düşünüyorum ama 150 liramı çöpe atarmıyım diye korkuyorum işe yarıycanı bilsem dünüşünmüycem alıcam

tolina linki sana göndermeye çalıştım ama nedense göndermedi.googl dan dez diye gir canım orda anlatıyo herşeyi

bu dez eczanedemi satılıyor..
yok eczanede satlimiyor

1. Davetlerde ve işyerindeki ziyafetlerde neler yapmalı, nasıl davranmalıyım?

Öğle saatlerindeki davetlerde herhangi bir problem söz konusu değildir. Bu davetlerde, beslenme programınıza uygun yiyecekleri seçiniz ve burada porsiyonların fazla büyük olmamasına dikkat ediniz. Dikkat edeceğiniz başka bir konu da, salatalarda ve yemeklerde kullanılan sosların miktarıdır. Bu sosların aşırı yağlı olduğu ve beslenme programınızı olumsuz olarak etkileyebileceğini unutmayınız.

Akşam davetlerinde, mümkün olduğu kadar karbonhidrat oranı az olan yiyecekler yemeye çalışınız. Makarna, patates veya pirinç gibi gıdaların akşamları vücuttaki insülin düzeyini yükselttiği ve vücudun yağ yakma işlevini yavaşlattığını unutmamalısınız.

Akşamları yenilebilecek en uygun yiyecekler arasında, salata çeşitlerinin yanı sıra kanatlı hayvan etleri, balık, deniz ürünleri ve sebze çeşitleri tercih edilmelidir. Ekmekten tamamen vazgeçme imkanınız yoksa, beyaz ekmek çeşitleri yerine çavdar ekmeğini tercih ediniz.

Akşam davetlerinde de yağ tuzaklarına ve aşırı yağ içeren soslara karşı dikkatli olmanız gerektiğini hatırlatırız.

2. Yemek zamanlarında tasarrufa gidebilir miyiz ?

Akşam yemeğine davet edildiğinizde, öğle yemeğinden vazgeçip iştahınızı akşam yemeğine bırakmak mı istiyorsunuz? Yemek öğünlerinin “biriktirilemeyeceğini” özellikle bilmenizde yarar var. Vücudunuzun yağ yakma ritminin dengesini bozmayınız. Öğle yemeğini yemediğiniz zaman, vücudunuz açlık hislerinizi harekete geçirecek ve enerji yakma işlemlerini durduracaktır. Ne var ki açlık hissinizin önüne geçmeniz mümkün olmayacaktı r. Sadece akşam yemeği yerseniz, bütün gün aç kalmanıza rağmen vücudunuz hemen yağ depolamaya başlayacaktır.

Vücudunuzdaki kas sisteminin zayışaması, verimliliğ inizi ve ana yağ yakma miktarını azaltır. Bu sebepten dolayı öğle saatlerinde düzenli olarak iyi çeşitlendirilmiş bir öğün yemek yemeyi ihmal etmeyiniz. Böylece akşamları açlık hislerinizi kontrol altında tutabilir ve vücudunuzun sizi “baştan çıkarma” uğraşılarına karşı daha iyi savunma imkanı bulabilirsiniz.

3. Ne kadar alkol içebilirim ?

Alkol, vücuttaki yağ yakma prosedürünü tamamen durdurur ve vücudunuza sıkıntı verir. Mutlaka gerekli olduğu zaman bir bardak şampanya veya beyaz şaraba izin verilebilir. Bira, sert içki ve kokteyllerden ise mümkün olduğu kadar kaçınılmalı, bunları tabu olarak kabul etmelidir.

4. Tatilde neler yapabilirim ?

Boş vakitlerinizde mümkün olduğu kadar fazla hareket etmeye çalışınız. Tatil esnasında kaldığınız otellerde yarım pansiyonluk tarifeleri tercih ediniz ve kahvaltınızı mümkün olduğu kadar yeterli, ama geç saatlerde yapınız. Böylece geç yapılmış bir kahvaltı, öğle yemeğinizin yerini almış olur. Akşam büfesinden, salata çeşitlerini, sebze ve yağsız et çeşitlerini tercih ediniz. Her zaman olduğu gibi, akşamları aldığınız yiyeceklerin karbonhidratı az olan yiyecekleri almaya öncelik veriniz.

5. Ne kadar sık meyve yiyebilirim ?

Meyvelerin ana maddesi su, posa ve şekerdir. Meyvelerin sadece meyve şekeri (Fruktose) içermediğ i, aynı zamanda normal ev şekeri olarak bildiğimiz şeker ihtiva ettiğini de bilmemiz gerekir. Bu şeker çeşidinin, vücudun insülin düzeyini yükselttiğini unutmayınız.

Bu sebepten dolayı diyet süresince mümkün olduğu kadar az meyve yemelidir. Özellikle yemek aralarında ve akşam vakitlerinde meyve yememelidir. Mevye yemek istediğiniz zaman özellikle öğün yemekleri zamanında tüketin.

Aynı uygulama, meyve suları için de geçerlidir. Bu sular, şekersiz olarak nitelendirildikleri hallerde bile, doğal yapıları itibarıyla çok miktarda şeker içerdiklerini unutmamalıdır. Özellikle uygun olmayan meyveler şunlardır: Üzüm, ananas, mandalina ve muz. Sınırlı olarak izin verilen meyve çeşitleri: Armut, elma (Elma suyu değil), ahududu, çilek ve kivi.

6. Yolda iken neyi, ne zaman yemeliyim?

fiimdiye kadar vücudunuzun alışkın olduğu ritmi bozmamaya dikkat ediniz. Öğle saatlerinde, ana yemek öğününü almayı ihmal etmeyiniz. Yolda olduğunuz zaman, içine peynir ve benzeri katık konmuş çavdarlı ekmekleri tercih ediniz. Tereyağı olmamasına dikkat ediniz. Mümkünse, pirinç ihtiva eden bir Çin yemeğini tercih ediniz, ‹talyanları n domates soslu makarnaları (sosun yağlı olmamasına dikkat edilmelidir), vejetaryen ağırlıklı yemekler, veya Doğu ülkelerinin mutfakları ndan gelen lezzetleri tercih edebilirsiniz. Bunların yanında haşlanmış patates tüketimi de mümkündür. Haşlanmış patateslerin üzerine az yağlı krem peynir koyabilirsiniz.

angeLa90 canım bu dezin yorumlarından bir tanesinde.Kişi bunu kullanmış ve kilo vermiş ama tekrar belli bir süre sonra kilo almış yine.yani bu dezi yada başka bir ilacı yada tozu kullansanda geri alınacak kilolar onun için bence doğal ve ağır ağır zayıfla hem paran cebinde kalır hemde ağır ağır verdiğin kiloları tekrar ağır ağır alırsın zaten 1-2 kilo aldığın zaman geriye hemen yine doğal olarak verirsin.karar senin canım

herkes icin gecerli bu kilo verdikten sonra nasilsa kilo verdim diyerek abur cubur ve asri yemekten kacinmak gerekiyor nitekimde dez kullanalarin cogu böyle oldu verdim diyerek en az 6 ay koruman lazim herkes icin gecerli bu bakalim ben yapicam bitsede devam edicem diyete ne olacak dez kilo verdirmiyor kaybedilen vitaminleri vucuda tekrar kazandiriyor kas kaybini falan önlüyor bilincsiz yapilan diyetlerde ileride yasanacak olan ciddi rahatsizliklar olabiliyor

GurbetGuzeli sanada katılıyorum canım aslında diyet diye birşey olmamalı.Hayatımız boyunca az ve sık yiyerek ve sporla destek alarak bu alışkanlığı yapsak hiç bi problem olmaz.ama hepimizin yaşam tarzları farklı bazıları vakit bulur sporu yapar bazılarımız vakit bulamayız yapamayız.bünyelerimizde farklı zayıf insan çok yer kilo almaz kilolu insanda az yese kilo alır yada zor verir kilolarını.alışkanlık edinip az ve sık yemek+sporla destek ama nerde belli bir süre sonra bıkıyor insan .inşallah hepimiz istediğimiz kilolara ulaşırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…