70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

hoşgeldin aramıza pazar günü başladım deyince şaşırdım bi andaakannehir.Genelde hafta sonu yiyeyim pazartesi başlayayım derizya onun için inşallah hepberaber kolaylıkla veririz canım.

Cok tesekkur ederim kizlar! Cok tatlisiniz! Evet bence basaracagiz hepimiz. Sakin moralinizi bozmayin.

canim stye yaz narvasa sikayetim var diye o bakalim ne diyecekkk

bende diyom bu adin ne deyiiiiiiiiidelikafaduldendelikafadulden:1shok:

tolina yetkiliyi buldum canim hemen
dezdez e gelde chate basina gelenleri anlat hadi guzelim bekliyorlar

tolinannin msn adresi varmi dez ilgli görusme yaptim bildrmem lazim yaaa

adamin dedigi aynen sudur

istanbulda ise eger
ihlas holding binasina gitsin yeni bosnada
hal etsin

DİYETE UYGUN KAHVALTI NASIL YAPILIR?
Karbonhidratlar bölümünden en az iki üç dilim siyah ince ekmek / çavdar ekmeği, istenilirse ekmeğin üzerine az yağ veya krem peynir sürülebilir. Veya dilim peynir, haşlanmış yumurta ve en önemlisi bol bol sebze ( domates, salatalık, biber, havuç, yeşillik vs... ) alınabilir.

DÜZENLİ YEMEK
Düzenli yemek, sağlıklı beslenmek kadar önemlidir.

* Klasik yemek periyotlarına ( kahvaltı, öğle ve akşam yemeği ) uymaya çalışınız.
Bu vücudunuz için en sağlıklı metotdur.

* Kahvaltınızı en geç saat 11:00'e kadar yapınız. Çünkü bu süre vücudunuzdaki metabolizma değişikliğinin en etkili olduğu zaman dilimidir.

* Günde en az 2 - 3 dilim çavdar - buğday karışımı tahıllı ekmek yiyiniz.

* Tereyağını mümkün olduğu kadar az ve ince bir şekilde ekmeğinize sürünüz. Mümkünse tereyağı yerine az yağlı taze peynir veya az yağlı krem peynir kullanınız.

* Az yağlı peynir, az yağlı sucuk ve salamları tercih ediniz. Bir dilim ekmeği, bir dilim peynir veya bir dilim salam / sucuk olarak tüketiniz.

UYARI: Mümkün olduğu kadar beyaz peynir ve çok yağlı peynirleri ekmeğinizle parça halinde yememeye itina gösteriniz. Peynirleri ince dilimler halinde doğrayıp ekmeğinizin üzerine koyup tüketiniz.

* Yemeklerle sürekli olarak sebze bulundurmaya itina gösteriniz. Yemeğinizin yanında marul, havuç, biber, salatalık, domates gibi sebzeleri bulundurmanın sağlığa yararlı olduğunu asla unutmayınız.

*Yemeklerinizin yanında az yağlı yoğurt tercih ediniz.

* Meyveleri mümkün olduğu kadar öğünler ile birlikte alınız, ara öğün yerine almayınız.

Öğle yemeğini kahvaltıdan yaklaşık 5 saat sonra yemeğe çalışınız. Bu yemek periyodunu sürekli sabit tutmaya gayret gösteriniz.

* Öğle yemeğinde de mümkün olduğu kadar az yağlı yiyecekleri ve gıda maddelerini tüketmeye dikkat ediniz.

*Yemeğin ana bölümünü patates, pirinç, makarna, baklagiller, ekmek gibi doyurucu malzemelerden meydana gelmesine itina gösteriniz.

* Öğle yemeğinde tabağınızın en küçük yerine et, balık ve yumurta almalıdır. Öğün başına uzmanların tavsiye ettiği et ve balık porsiyonunun ağırlığı 250 - 300 gram arasındadır. Buna dikkat edilmesi, sağlık açısından önemlidir.

Önemli: Az yağlı et ve balık cinslerini tercih ediniz ( tavuk ve kanatlı hayvan etlerinde, etlerin derisini yemeyiniz, böylece yağ oranını azaltmış olursunuz ).
* Sofranızda mümkün olduğu kadar fazla deniz balığı bulundurmaya çalışınız. Çünkü bu tip balıklar vücut için sağlıklı yağları içermektedir. Omega3 olarak nitelendirilen bu yağların oranizma üzerindeki çok olumlu etkileri bulunduğu unutulmamalıdır.

Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.

Akşam yemeğini öğle yemeğinden yaklaşık beş saat sonra yemeye çalışınız. Bu yemek vaktini sürekli sabit tutmaya gayret gösteriniz.

* Akşam öğünlerinde ağır ve fazla yemeyiniz.

* Çavdar buğday karışımı ekmek, sebze, salata, meyve, az yağlı peynir, az yağlı sucuk / salam ve az yağlı yoğurt gibi hoşunuza giden yemekleri tercih ediniz.

* Son yemek öğününün, yatağa girmeden 2 - 3 saat önce alınmış olmasına dikkat ediniz.

Önemli: Susuzluğunuzu gidermek için çok su, az şekerli çay veya meyve suları karışımı maden suyu ( soda ) içiniz. Günlük içecek miktarının ortalama 2 - 3 litre olmasına itina gösteriniz.

Şu konulara özel olarak dikkat ediniz:

1) Yemekten önce bir bardak su içiniz.

2) Bir öğün yemeği, 15 dakikadan az bir süre içinde bitirmeyiniz.

3) Yeme miktarında aşırıya kaçmayınız.

4) Az yağlı yiyecekleri almaya dikkat ediniz.

5) Her öğle ve akşam yemeğinde mutlaka salata bulundurmaya çalışınız.

Hareket ve Yürüyüş
1) Günlük hayatımda daha fazla hareket etmeyi nasıl sağlayabilirim?
Yapacağınız her bir dakikalık hareket çok önem taşımaktadır. Bu nedenle daha hareketli bir hayat tarzı için günlük yaşamınıza hareketlilik gerektiren işlerin adapte edilmesi gerekir. Örneğin bisiklet kullanınız veya otomobil kullanmak yerine gideceğiniz kısa mesafeli yere yürüyerek gidiniz.

Asansör yerine ( çalıştığınız işyerlerinde ve ikamet ettiğiniz apartmanlarda ) merdivenlerden çıkmayı tercih ediniz.

Düzenli olarak yürüyüşe çıkmayı kendinize adet edininiz ( Mesela öğle molasında yürüyüşe çıkabilirsiniz ). Çalışma ofisinizde mümkün olduğunca ayağa kalkınız ve dahili telefon kullanmak yerine meslektaşınıza ( veya iş arkadaşınıza ) ileteceğiniz mesajı bizzat görüşerek ulaştırınız.

2) Hareket etmek, gerçekten zayıflamakta etkili oluyor mu?
Hareket, sağlığın korunması için gıda almak kadar hayati bir önem taşır. Zayıflama programına paralel olarak spor yapmak, ideal bir refakatçi programı teşkil eder. Vücudun ayda bir kilo yağı kalıcı ve etkin bir şekilde eritebilmesi için, her gün ortalama 60 ile 90 dakika arasında düzenli olarak dayanıklılık çalışmalarının yapılması gerekir. Bu nedenle, zayıflama konusunda alınan gıdaların miktarına ve çeşidine gösterilen dikkat kadar, spor yapılmaya da özen gösterilmelidir. Hareketlilik, zayıflamayı destekleyen ve hızlandıran bir unsurdur. Hareketlilik, vücudun kaslı yapısının korumasına katkıda bulunur.

3) Bir kişi, ne kadar spor yapmalı?
İdeal spor, haftada üç kez ve her seferinde 30 - 45 dakika arasında yapılan spordur. Hiç şüphesiz, herşeyin başlangıcı zordur. Bu nedenle, başlangıçta spor yapmak için arkadaşlarınızla, yakınlarınızla ve dostlarınızla bir araya gelmeye çalışınız. Böylece spor yapmanız için dışarıdan motivasyon desteği sağlamış olursunuz. Spor faaliyetlerinizi, günlük çalışma programınının içine dahil edin.

4) Yürüyüşlerim için özel eşyalara / donanımlara ihtiyacım var mı?
İyi bir yürüyüş ayakkabısı oldukça önemlidir. Yürüyüş için yapılan sporun niteliğine uygun ve sizin rahat edebileceğiniz bir ayakkabı tavsiye edilir. Yürüyüş ayakkabısının küçük olmamasına dikkat ediniz. Böylece hem ayağın ayakkabı içinde rahat hareket etmesi sağlanır hem de yürüyüş esnasında ayakların yaralanıp yürüyüş yapması engellenemez. Yürüyüş yaparken giyilecek elbiselerin cinsi ve özellikleri de önemlidir. Mümkün olduğu kadar vücudunuzu serin tutacak ve sıcaktan koruyacak hafif bir elbise giymeye çalışınız.

5) Yürüyüş esnasında da ısınma hareketlerinin yapılması
gerekli mi?
Evet. Isınma ve esneme hareketleri mutlaka yapılmalıdır. Yürüyüş programlarının öncesi ve sonrasında esneme çalışmaları ile vücut kasları, üzerlerine gelecek yüke hazırlanmış olurlar. Yürüyüş ile kısalmaya meyil eden kasların yeniden günlük hareketlere yönelmesi sağlanmaktadır.

canım bu liste diyetisyenin bana verdiği listeyle hemen hemen aynı bende devam edicem inş.verririm kilolarımı

iyi akşamlar aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiler,tolinacım sanada gecmiş olsun cnm inş sorunu en kısa zmanda düzeltirler.

canim pilates bi spor cesidi. biraz zorluyo seni ama inanilmaz inceltiyomus vucudu. yapinca cok rahatliyosun vucudunu cok guzel esnetiyosun.

canim pilates bi spor cesidi. biraz zorluyo seni ama inanilmaz inceltiyomus vucudu. yapinca cok rahatliyosun vucudunu cok guzel esnetiyosun.

Kanal 8′de hafta içi her sabah saat 10:00′da Ebru Şallı’nın Plates programını izleyebilirsiniz. Bir çok yararlı bilgiler alabilirsiniz. Özellikle boy uzatmak için uğraşan kişilere süper bir spor muş. Ancak ben bu duruma inanmıyorum. Annemin iddeasıyla platese başlıyorum 3 ay içinde boy uzatacağının garantisini veriyor bunun içinde sizlerle paylaşmak istedim. Ebru Şallı Plates hakkında gerekli bilgiyi yazının devamında bulabilirsiniz.

Ünlü bir eğitmenden Stott Pilates dersleri almaya başlayan manken Ebru Şallı, “Bu sporu uygulayanların vücudu 30 saatte forma giriyor” dedi.Spora düşkünlüğü ile tanınan ünlü manken Ebru Şallı, Olimpiyat şampiyonlarının ‘Stott Pilates’ eğitmeni Kanadalı Wayne Seeto’dan ders alıyor. Şallı, Türkiye’de Stott Pilatesi herkese tanıtıp, sevdirme misyonu ve Pilates elçisi olma hedefiyle, eğitimlerine her gün aralıksız 8 saat devam ediyor.
ÜNLÜLERıN SPORU
Madonna, Jenefer Aniston, Elle Macpherson, Karen Kain, Kanadalı atlet Ed Belfour, ünlü tenisçi Martina Navratilova, Jenifer Lopez, Sharon Stone, Martha Stewart, Stott Pilates tekniği ile eğitim alan ünlüler arasında bulunuyor. Şallı bu sporun artık hayatının bir parçası olduğunu söylerken, bunu başkalarıyla da paylaşmak için DVD çıkartacağını açıkladı. ıki aylık kursun sonunda kendisine eğitmenlik sertifikası verileceğini söyleyen Şallı şöyle konuştu; “Daha önceden öğrendiğim pilatesin ilk evreleriyle ilgili DVD’im yakında piyasaya çıkacak. Bu DVD’yi doğru takip edip uygulayanlar 30 seansta (saatte) kendilerindeki değişimi fark edebilecekler, karın ve kalça bölgelerinden zayıflayacaklar. Yaza formda girmek istiyorlarsa düzenli beslenme ve pilates yapsınlar.”
STRESTEN DE UZAKLAŞTIRIYOR
Pilates zihin ve beden egzersizleri açısından yogayı geride bırakmaya başladı. Stott Pilates tekniği ile yapılan egzersizler, vücuda esneklik ve sağlık kazandırırken, bedenin kendini iyi hissetmesini ve stresten uzaklaşmasını sağlıyor. Stott Pilates çalışmalarında, profesyoneller için geliştirilen profesyonel egzersizlerde, modern anatomi bilgisi ve doğru egzersiz bilimi bir araya getirilerek, pilates egzersizlerine güvenli ve çağdaş bir yaklaşım sağlanıyor.Kanal 8′de hafta içi her sabah saat 10:00′da Ebru Şallı’nın Plates programını izleyebilirsiniz. Bir çok yararlı bilgiler alabilirsiniz. Özellikle boy uzatmak için uğraşan kişilere süper bir spor muş. Ancak ben bu duruma inanmıyorum. Annemin iddeasıyla platese başlıyorum 3 ay içinde boy uzatacağının garantisini veriyor bunun içinde sizlerle paylaşmak istedim. Ebru Şallı Plates hakkında gerekli bilgiyi yazının devamında bulabilirsiniz.

Ünlü bir eğitmenden Stott Pilates dersleri almaya başlayan manken Ebru Şallı, “Bu sporu uygulayanların vücudu 30 saatte forma giriyor” dedi.Spora düşkünlüğü ile tanınan ünlü manken Ebru Şallı, Olimpiyat şampiyonlarının ‘Stott Pilates’ eğitmeni Kanadalı Wayne Seeto’dan ders alıyor. Şallı, Türkiye’de Stott Pilatesi herkese tanıtıp, sevdirme misyonu ve Pilates elçisi olma hedefiyle, eğitimlerine her gün aralıksız 8 saat devam ediyor.
ÜNLÜLERıN SPORU
Madonna, Jenefer Aniston, Elle Macpherson, Karen Kain, Kanadalı atlet Ed Belfour, ünlü tenisçi Martina Navratilova, Jenifer Lopez, Sharon Stone, Martha Stewart, Stott Pilates tekniği ile eğitim alan ünlüler arasında bulunuyor. Şallı bu sporun artık hayatının bir parçası olduğunu söylerken, bunu başkalarıyla da paylaşmak için DVD çıkartacağını açıkladı. ıki aylık kursun sonunda kendisine eğitmenlik sertifikası verileceğini söyleyen Şallı şöyle konuştu; “Daha önceden öğrendiğim pilatesin ilk evreleriyle ilgili DVD’im yakında piyasaya çıkacak. Bu DVD’yi doğru takip edip uygulayanlar 30 seansta (saatte) kendilerindeki değişimi fark edebilecekler, karın ve kalça bölgelerinden zayıflayacaklar. Yaza formda girmek istiyorlarsa düzenli beslenme ve pilates yapsınlar.”
STRESTEN DE UZAKLAŞTIRIYOR
Pilates zihin ve beden egzersizleri açısından yogayı geride bırakmaya başladı. Stott Pilates tekniği ile yapılan egzersizler, vücuda esneklik ve sağlık kazandırırken, bedenin kendini iyi hissetmesini ve stresten uzaklaşmasını sağlıyor. Stott Pilates çalışmalarında, profesyoneller için geliştirilen profesyonel egzersizlerde, modern anatomi bilgisi ve doğru egzersiz bilimi bir araya getirilerek, pilates egzersizlerine güvenli ve çağdaş bir yaklaşım sağlanıyor.

Son düzenleme:
günaydinnnnnn,dünden bugüne 500 gram daha vererek yine burdayim 67 sayisina cok az bisey kaldi ,ohh cok sükür kac haftadir 68.500 le 69 arasi gidip geliyordum ,dün aksam yemekden sonra elmali iksirden ictim bugün 500 gramm vermis olarak kalktim acaba onunla ilgisi varmiki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…