70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

googlede buldum sizle paylasmak istedim arkadaslar

ABD li sağlık yazarı Jorge Cruise kitabında dört noktalı bir düzenek sunarak bir alternatif oluşturuyor:

-- Yataktan kalktıktan sonra bir saat içinde kahvaltı yapın

-- Üç saat içerisinde yeniden yemek yiyin

-- Daha sonra üç saatlik aralıklar ile gün boyunca öğün yapın

-- Yatmadan üç saat önce yemek yemeyi bırakın

ABD’li sağlık yazarı Cruise, ne yiyeceğinize ise sizin karar vermenizi istiyor. Ancak kendi mantığınıza göre sağlıklı seçenekler yapmalı, kızartmalardan uzak durmalı, mümkün olduğu kadar un, şeker ve katı yağ içeren gıdalardan kaçınmalısınız. Cruise göre, ne kadar doğala yakın işlenmemiş yiyecekler yerseniz o kadar sağlıklı olursunuz.

Cruise’un 3 saat felsefesi uyarınca üç saatte bir yemek yeme alışkanlığı BMR(Baz Metabolik Hız) değerlerini çok daha istikrarlı ve yüksek düzeylere taşıyor.

Bu sayede günün sonunda daha fazla toplam kalori yakılıyor. Enerji düzeylerin de artış olduğu için iştahta da azalma oluyor.

Bu rejimi destekleyen bir diğer teori de, düzenli öğün ve sıkça yendiğinde, beynin vücuda yağ depolaması için sinyaller göndermeyeceği.

Neden 3 saatte bir?

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi beslenme uzmanı David Katz’ın, “Kilo vermeye yardımcı olduğu tartışılmaz bir gerçek” diye yorumladığı Üç Saat Diyeti sayesinde haftada 1 kilo verebilirsiniz. Yavaş ve düzenli olarak kilo vermek, cildin sarkmasının önüne geçer ve daha enerjik kalmanızı sağlar. Ayrıca kalp hastalıklarına yakalanma riskini artıran karın bölgesinde yağlanmanın da önüne geçer. Üç Saat Diyeti, güne doğru zamanda başlamanıza, doğru zamanlarda yemek yemenize ve günün sonunda doğru zamanda yemeyi bırakmanıza yardımcı olacak. Üç Saat Diyeti’nde günde ortalama 1450 kalori tüketebilirsiniz. Her ana öğünün yaklaşık 400, ara öğünlerin 100 kalori olması ve atıştırmalık olarak da 50 kalorilik bir gıda seçmek gerekiyor.

6 öğünlü program

Öğün aralarında üç saat bırakmanın açlık savunma mekanizmasının aktif hale geçmesini önlemeden başka yararları da bulunuyor. ABD’deki Georgia Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmalar, öğün aralarında üç saatten uzun bir süre bırakan sporcuların vücutlarındaki yağ oranının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Hem de yaktıklarından daha az miktarda kalori almalarına rağmen. Japon bilim adamları ise eşit miktarda kalori tüketen gönüllülerden günde 3 yerine 6 öğün yiyenlerin daha fazla kilo verip yüksek oranda kas dokusuna sahip olduğunu ortaya koydu.

Egzersiz zorunlu değil

Üç Saat Diyeti’yle başarıya ulaşmak için egzersiz yapmak zorunda değilsiniz. Ancak egzersiz kilo vermeyi kolaylaştırabilir. 20 dakikalık hızlı bir yürüyüş bile fazladan 150-200 kalori yaktırır. Kendinize bir adım sayacı satın alın ve her gün en az 10 bin adım atın. İşe gitmeden önce 10 dakika yürüyüş yapın. Bu sayede kendinizi yeni bir güne hazırlamış olursunuz. İş yerinde 5 dakika mola vererek yürüyüş yapmaya çıkın.

Kalktıktan sonra bir saat içinde kahvaltı

Metabolizmanın harekete geçmesi için uyandıktan sonra bir saat içinde kahvaltı edin. Uyurken vücut yiyecek almadığı için metabolizma yavaşlar. Uyandığınızda metabolizmanızı hızlı bir şekilde harekete geçirmelisiniz. Kalktıktan sonra bir saat içinde birşeyler yemezseniz vücut açlığa karşı geliştirdiği savunma mekanizmasını devreye sokar. Yağ vücutta depolanır ve enerji için kas dokusu kullanılır.

Ana yemek 400 aralar 100 kalori

ÖrneĞİn sabah işe gitmeden önce 7’de kahvaltı ediyorsanız, saat 10’da ara öğünü yiyin, 1’de öğle yemeğine oturun, saat 4’te ara öğün ve saat 7’de akşam yemeği aldıktan kısa bir süre sonra da atıştırmalık tüketin. Metabolizma aşırı duyarlı olmadığı için bir öğünü 10 ya da 15 dakika kaçırmak büyük bir sorun yaratmaz. Ancak en iyi sonucu almak için rejimi olabildiğince düzenli takip etmeye çalışın. Bunun için saatinizin alarmını üç saatte bir çalmak üzere kurmayı deneyebilirsiniz. Üç Saat Diyeti’nde günde ortalama 1450 kalori tüketebilirsiniz. Her ana öğünün yaklaşık 400, ara öğünlerin 100 kalori olması ve atıştırmalık olarak da 50 kalorilik bir gıda seçmek gerekiyor.

07:00 Kahvaltı

10:00 Ara öğün

13:00 Öğle yemeği

16:00 Ara öğün

19:00 Akşam yemeği

22:00 Atıştırma (şart değil)

Bu mucize formülle sağlıklı zayıfladılar

3 saatte bir yemek yemek sizi hem enerjik hale getirecek hem de metabolizmanızın çok daha hızlı çalışarak yağ yakmasını sağlayacak

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR:

Kalori tüketiminizi bütün bir güne yaydığınızda, vücuda ihtiyaç duyduğu zaman enerji verilmiş olur. Bu sayede hücreler, kandaki şekere kolayca ulaşır ve bunu enerjiye dönüştürür.

günaydınlar sabah kahvaltımı domates zeytin peynir kepek ekmeği olarak yaptım suyumu da içiyorum şu anda.kilo verememişim zaten neyse vücudum gerçekten 3 haftadır çok direniyor nedense bilmiyorumkismile

ARKADASLAR BU 2 HAFTA ÖNCEKI LISTE ;GECEN HAFTAKI SITEDEKI SORUNDAN DOLAYI SAYFA SILINMIS BULAMADIM;KAC KILOYDUNUZ BU HAFTA BANA YAZARMISINIZ LÜTFEN;BAGZILARI MSJ LA ATTILAR ONLARI EKLEYECEGIMDE ;ATMAYANLAR ICIN DIYORUM

kilo veren arkadaslar

tolina .........75........72........70..600 -1,4:hooray:alkisalkisalkis

GurbetGüzeli.......78..........70.900......70.400 -0,5 gr vereliniortak

nugya....79.400............70.900.......70.600 -0,3

kilo bildirimi yapmayan arkadaslarimiz

nkimren.....85......77......

ley_l ........78........75.200

SPELL42.....75.........70

nazzo....90....76.3.....

gardenia_......72........69.300

avukathanim.......79.........68.600

kilo alanlar

bukett.......74...........72.900......73.300 +300 gr klava:

ayni kiloda kalanlar

karmen6x .........77............73

kızlar herkese merhabalar,

sanırım siz uzun zamandır birliktesiniz bende aranıza katılmak isityorumalkisalkisalkisalkisalkisalkis
zayıflamak için şimdiye kadar denemediğim diyet denemediğim yöntem kalmadı yaaaa
sadece zayıflama ilacı kullanmadım.korktuğum için :)
3 hafta önce diyetisyenede başladım ama 3 haftada 1 kg verebildim.
bende eksik olan şey büyük ölçüde motivasyon onuda inşallah burada bulacağıma eminim.
bende diyetisyenle olana görüşmelerimi sizlere aktararak belki biraz faydalı olabilirim bu maratonda.
şu anki kilom 79,6

kolay geleeee hadi bakemkaydirigubbakcemile2

ARKADASLAR BU 2 HAFTA ÖNCEKI LISTE ;GECEN HAFTAKI SITEDEKI SORUNDAN DOLAYI SAYFA SILINMIS BULAMADIM;KAC KILOYDUNUZ BU HAFTA BANA YAZARMISINIZ LÜTFEN;BAGZILARI MSJ LA ATTILAR ONLARI EKLEDEDIM ;ATMAYANLAR ICIN DIYORUM

tolina .........75........72........70..600

GurbetGüzeli.......78..........68

nugya....79.400............70.900.......70.600

nkimren.....85......77......

ley_l ........78........75.200

SPELL42.....75.........70

nazzo....90....76.3.....

gardenia_......72........69.300

avukathanim.......79.........68.600

bukett.......74...........72.900......73.300

karmen6x .........77............73

beril78......79.6

angel86.....74.7

Son düzenleme:
bel inceltme hareketlerine basladim günde yüz tane yapiyorum sopa cevirme diyede geciyor acaba onunla gercekden bel incelirmi,2 dogumdan sonra karin bölgemde biraz yaglanma var ,dümdüz bir karnim olmasi icin 55 olmam gerek herhalde

haklisin canim,bende ramazana girmeden 64 bari olayim diyorum ama cok zor ya,cok yavs veriyorum kilo

cnm yavaş kilo veriyorum demişşin bence moralini bunun için bozma.bi yerden sonra kilo verme olayı duruyor bi süre bulunduğun kiloyu koruyorsun sonrasında tekrar aynı hızla vermeye başlarsın.moralini bozup sakın kaçamak yapma lmaz: kıazarız sonra sana

herkeze günaydın akşam evde 40 dk yürüyüş yaptım.5 yk. börülce yemeği.1 bardak ayran,1 küçük dolma,ve 2 tane gofret yedim.sabahta küçük bir poğaça yedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…