70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

rakibem hoş geldin de uyumadınmı kız sen daha yarın okula ben giderim senin yerine

uyku tutmadıı yarın da yazılım var bi de gerginim ama uykum sıfır... ama pazar günkü felaketimi dengeledim sanırsam en azından günlük kalori olarak bak ona göre sen dikkat et cuma günü randevulaşalımmm 2 gün kaldı ya 1 hafta ne kadar çabuk geçti güya ben 1 kg veriodum bu hafta pehhhh... sen neler yaptınn bakalımmm? inş en son 21.30 gibi bişiler yemişsindirr

AÇLIK

farkı anlayın: bazılarımız fiziksel nedenlerle(sadece acıktığımız için) bazılarımız duygusal nedenlerle(önümüzdeki sınav,yetiştirmek gereken iş) birşeyler yiyoruz. bu farkı görmek için diyet açlık testini kullanmaya başlayabilirsiniz. bu size gerçek açlığı hissetmenize yardımcı olacak ve böylece yeme alışkanlıklarınızı duygularınızın değil midenizin belirlemesine izin vereceksiniz:

0 depo= aç. lise birden beri yememiş gibi hissedersiniz
1/2 depo= iştahı kapalı. sorun değil, umutsuz değilsiniz,belki işten eve dönüyosunuzdur
3/4 depo=doymuş ve aç değil. yemeksiz uzun süre idare edebilirsiniz demekki akşam yem. önce kuruyemiş yemişsiniz
dolu depo=tok ve rahat. ortalama ve sağlıklı bir öğünü bitirdikten sonra böyle hissedersiniz.
taşma seviye d=dolmuş. iki kaşık muhallebi önce durabilirdiniz
taşma seviye TB=tıka basa. mide gümbürtüleriniz duyuluyor
taşma seviye Dp= düğme patlaması. tipik bayram veya yılbaşı yemeği kendinizi kötü hissedersiniz.

bu testi şöyle kullanacaksınız. kurabiye kutusuna veya peynir sosuna yaklaştığınız her seferinde açlık seviyenizi kontrol edin. sonra lazanyaya uzanma nedeninizin açlıkmı yoksa açlıkla ilgisi olmayan birşey mi olduğunu düşünün. ideal olarak 3/4 depo seviyesinde kalmaya çalışmalısınız yani daima doymuş durumda. bu testi iki hafta boyunca uyguladıktan sonra neden yediğinizi güdüsel olarak bilmeye başlarsınız ve daha da iyisi, kendinizi sadece midenizi dolu tutmak için yemeye alıştırırsınız.

seçin ve devam edin: bir öğün için çok fazla seçenek olduğunda kötü beslenme alışkanlıklarına dönmek çok kolaydır bu nedenle en az günde bir öğünde seçenekleri ortadan kaldırın. bir öğün seçin ve onu otomatik hale getirin. çoğu kişi için bu öğle yemeğidir. seveceğiniz sağlıklı bir menü seçin-ızgara tavukla salata ve zeytinyağı, tam buğdaylı ekmekle hindi-ve her öğle yemeğinde onu yiyin.

*araştırmalar yemek çeşitlerini azalttığınızda, kilo kontrolünde işinizin giderek kolaylaştığını göstermektedir. nasıl oluyor? Lezzet açısından zengin bir öğün hzırladığınızda,doymanız için daha fazla kalori almanız gerekiyo.örn yılbaşı yemekleri. dolayısıyla çok çeşitli yemek varsa tatmin olmak için daha fazla yemek istiyoruz(açıkbüfe mantığı) aslında hastalarımıza her gün aynı olan iki öğün öneriyoruz

elleri meşgul edin. bir bilgisayar oyunu ya da örgü. eller ve beyin meşgul olunca yemeyi düşünmüyor, yiyecekten uzak duruyorsunuz.
__________________ALINTIDIR

KIZLAR DİKKATİMİ ÇEKTİ PAYLAŞMAK İSTEDİM..

canım ben 18:30-19:00 da akşam menüsünü çıkartıp yemek olayını siliyorum aklımdan
senin 21:30 da yemişsindir dediğin olay bende meyva oluyor oda 1 portakal ama birtürlü 1 adet bile
yiyemiyorum yarısını anca
cuma günü bakalım ne haldeyiz :) henüz tartılmadım ama kendmi zor tutuyorum.

sınavında da başarılar canım ,inşallah kolay geçer dua ederim senin için:129::129:

selam kizlar bende araniza katilmak istiyorum, bende 78 kilo bir bayanim, 18 kilo fazlam var ve nisan sonuna kadar vermem lazim, eve yuruyus bandi aldim gunde 1 saat kadar yurumeye calisiyorum, bir de diyet yapabilirsem cok guzel olacak, aksama kadar hicbirsey yemiyorum ama aksam yatana kadar ne bulursam yiyorum,buna bir duf demem lazim, aslinda cok diyorum ama kendimi tutamiyorum, kizlar benide alin araniza, yardim edin, neler yapayim soyleyin, haberlerinizi bekliyorum........

sen yine iyisin 70e düşmüşsün
ahh bende qörcekmiyim acaba 70i
düşersin canım ne kaldıki şunun şurasında bahara 6 ile başlayan kilolarda olacaksın merak etme

neden yazdıklarıma yada sorduklarıma cevap veren olmuyor
verilmediyse tekrar tekrar sor canım :78: gözden kaçmış olabilir arada kaynayabilir yada sen verilen cevabı görememiş olabilirsin

78 herkesin korkulu rüyası gibi herkez 78 de bi silkenmeye bi dur demeye başlıyo hatalarını sen söylemişsin aslında tüm gün dikkat edip akşam hüpletiyosun herşeyi dolayısıyla 0 a 0 elde var sıfır olmuş oluyor.bende diyete başlamaya karar verdiğim ilk dönemlerde aynen böyle olmuştum tüm gün herşey güzel hop akşam oldumu gözüm dönüyodu 3 ayda 18 kilo vermek istiyosun bu imkansız değil ortalama sürekli dikkat edersen haftada 1 kilo verirsin 12 haftalık süreçte 12 kilo rahat rahat verebilisin gibi gözüküyor.ama bunlar sayısal değerler sayısal değerler uygulamaya geçince anlamını kaybediyo neyazıkki.bu yüzden önce hedef küçültmeni tavsiye ederim.çünkü hedefinden uzak olmak insanın moralini bozar dolayısıylada psikolojisini bozar ve yeme eğilimine yol açar.nede olsa hepimiz önce yemeye programlıyız yarın herkes verdiği kiloyu yada kaç kilo olduğunu bildirecek.sende yarın bizimle birlikte yeni bir sayfa aç kendine ve başaracağına inancını yitirme

şu an kaçsın cnmm? bu 80 de bişi var ya mesela 70 i gördüğümüzde o kadar rahatsız olmadık hepimiz eminim benim aklım başıma geldiğinde 78,5 di 70 olsam die azmediodumm ama 80 olunca bi tuhaf oluoo :S

az önce 75'i qördümmm şuan 75.8'im canımm

az önce 75'i qördümmm şuan 75.8'im canımm
hadi gözümüz aydın yarında 75.5 i görürsün.ama daha önce dediğim gibi böyle hergün tartılma hele adet dönemin falan yaklaştığında tartıyla küs çünkü olduğundan fazla çıkarsın moralin bozulur

hoşqeldin canım...
yemek konusunda en büyük yanlışı yapıyorsun
böyle devam edersen kilo veremez aksine alırsın malesef
qün içerisinde 3 ana 2 ara öğün yemen lazım
yani az az ama sık sık acıkmadan yemeliyiz canım
akşam saat 6dan sonra bitki çayı veya meyveden başka birşey yememelisin
meraklanma 10 qün önce bu topiğe bende qeldiğimde 78 kiloydum
ama bu qün 75'e düştüm
bizim menülerimizi yediklerimizi takip et
o şekilde yiyeceğin yemeklerdede kararsız kalmaz, zorlanmazsın
tekrar aramıza hoşqeldin tatlım

saol
adetime daha var canım evet biliorum
vücutta ödem oluştuğu için adet döneminde tartı ağır qösterio

saol
adetime daha var canım evet biliorum
vücutta ödem oluştuğu için adet döneminde tartı ağır qösterio
evet böyle kötü bi yanı var ama bunun dışında iyi yanıda var.adet dönemi metabolizman 2 kat daha hızlı hareket eder dolayısıyla adet döneminde normalde daha fazla kilo kaybı yaşarsın iyi değerlendirilmesi gereken 1 hafta anlıcan

aa ben bunu bilmiodumm
bide ben 10 qün adet oluorum
yaşadım desene

ayy inanmıyorum 75'i qördmm yaa
varya 65'i qörimm daha bişi istemiorum o bana yeter
65'e razıyımm.. ne çok zayıf nede kilolu oluyorum
65-63 arası bana çok yakışıo

o dönem kendini tutmak zor olsada elinden geleni yapmak lazım.benimde 1 hafta sürüyo bu açıdan ii ama genel olarak kötü neden 3 gün değil yada 5 gün

benim adet dönemlerinde öle çok fazla cnaım tatlı çekmez
ilk 3 qün içerisinde bir kere belki çeker ondada kaçamağımı yaparım
beklerim valla
o qünde bi kase sütlü tatlı yiyerek qeçiştirirm
puding falan yaparım kendime onlar hafif oluo hemde çok qüzell

ayy inanmıyorum 75'i qördmm yaa
varya 65'i qörimm daha bişi istemiorum o bana yeter
65'e razıyımm.. ne çok zayıf nede kilolu oluyorum
65-63 arası bana çok yakışıo
dedimya bahara kadar rahat rahat bu kiloya gelirsin hiç üzülme.zaten ne kaldıki şunun şurasında zaten zor olan kısmı başlamak başladınmı gerisi gelir acıktım ama evde bişi yok 2 dk lık market yürüyüşümü yapmamlazım ama üşeniyorum

o dönem ne kurtarırsan kardır kilo çizelgeni her seferinde değiştiriyosun bakıyorum

Günaydın Kızlaarrr

beş gün aradan sonra yine aranızdayım. araya eşim geldiği için haftasonu ve haftabaşında da iki günlük iş gezisi girdi. dün de sabah 06.30 da hava alanından geldiğim için bütün gün uyudum.
haftasonu ve iş gezisinde ne yediğime pek dikkat edemedim ama akşam geç saatlerde çorba ve salata ile geçiştirmeye çalıştım. geçen hafta verdiğim 1,5 kiloyu koruyamayacağım sanırım ama olsun. benim için normal kg verme aralığı 15 günde 500 gram iken verdiğim kiloların tamamını geri almamış olmak bile başarı sayılır. moralimi bozmuyorum. artık istanbulda olduğum için işten zaman buldukça yazacağım.

hepinizi çok özledim... öpüyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…