git yürüyüşünü yap canım hava süperr!dedimya bahara kadar rahat rahat bu kiloya gelirsin hiç üzülme.zaten ne kaldıki şunun şurasında zaten zor olan kısmı başlamak başladınmı gerisi geliracıktım ama evde bişi yok 2 dk lık market yürüyüşümü yapmamlazım ama üşeniyorum
o dönem ne kurtarırsan kardırkilo çizelgeni her seferinde değiştiriyosun bakıyorum
hoşgeldin tekrar aramıza.genel olarak düzenli beslendiysen kilo almamışsındır merak etme.en fazla yerinde saymışsındır.buda bi başarıdır sonuç olarakGünaydın Kızlaarrr
beş gün aradan sonra yine aranızdayım. araya eşim geldiği için haftasonu ve haftabaşında da iki günlük iş gezisi girdi. dün de sabah 06.30 da hava alanından geldiğim için bütün gün uyudum.
haftasonu ve iş gezisinde ne yediğime pek dikkat edemedim ama akşam geç saatlerde çorba ve salata ile geçiştirmeye çalıştım. geçen hafta verdiğim 1,5 kiloyu koruyamayacağım sanırım ama olsun. benim için normal kg verme aralığı 15 günde 500 gram iken verdiğim kiloların tamamını geri almamış olmak bile başarı sayılır. moralimi bozmuyorum. artık istanbulda olduğum için işten zaman buldukça yazacağım.
hepinizi çok özledim... öpüyorummm
bi ağırlık bi yorgunluk var üzerimdegit yürüyüşünü yap canım hava süperr!
evet daha çok motive oluorumm
hoşgeldin tekrar aramıza.genel olarak düzenli beslendiysen kilo almamışsındır merak etme.en fazla yerinde saymışsındır.buda bi başarıdır sonuç olarak
canım teşekkür ederim hoşbulduk.
düzenli beslenemedim çünkü kısa bir işgezisi olduğu için hava alanlarında düzensiz beslendim ama yine de aşırıya kaçmadım. uçakta gece verilen yemeği yemedim mesela.
kg almış görünüyorum yaklaşık 300 gram kadar ama canımı sıkmıyorum. fazla değil çünkü bu haftaki kilo bildirimi yarın, yarına kadar bir şey değişmezse kilo artırım bildirimi yapmak zorunda kalacağım sanırım :26::26::26:
bi ağırlık bi yorgunluk var üzerimdeburda hava gayet kasvetli bulutlu.gideceğim yer uzak değil ama şehir içinde oturduğumuz için giyincem falan filan uzun iş.şöyle üzerine bişi alıp terliklerle şakşak diye ses çıkara çıkara gitmek vardı
Günaydın hepinize kızlar...
Bugün bende de bir tembellik var ki sormayın... Spora gidip gelmem lazım ama üşeniyorum. Öğleden sonra da kombici gelecek şimdi apar topar git gel olmaz en iyisi evde spor yapmak. Bu arada hala su içmedim ben ... Sanırım en büyük eksikliğim oGünde 500 kalori yaksam kar kardır di mi?
kar kardır tabi.zorlada olsa su iç en azından 1 bardak.illa 2-3 kilo olmasına gerek yok hiç içmeyen biri için 1 bardağında büyük yararı varGünaydın hepinize kızlar...
Bugün bende de bir tembellik var ki sormayın... Spora gidip gelmem lazım ama üşeniyorum. Öğleden sonra da kombici gelecek şimdi apar topar git gel olmaz en iyisi evde spor yapmak. Bu arada hala su içmedim ben ... Sanırım en büyük eksikliğim oGünde 500 kalori yaksam kar kardır di mi?
gitmedim gidiyorum.seni kıskandım ve tartıkdım:90: gittin mi kıss??
günaydın canımm
ayy keske bnde spora gidebilsem
varya koşa koşa giderimm
1 tatlı kaşığı bal ye cnm iyi gelir
kar kardır tabi.zorlada olsa su iç en azından 1 bardak.illa 2-3 kilo olmasına gerek yok hiç içmeyen biri için 1 bardağında büyük yararı var
gitmedim gidiyorum.seni kıskandım ve tartıkdımama işin komik yanı tartıya bi çıktım ne görim 70 kilo.1 gram bile vermemişim.sinirim bozuldu bi wcye girim çıkim dedim belki 50 gr gider neyse gittim ama yaptım yapmadım arası bişi 1 çay bardağı dolmaz o derece.neyse döndüm tartıyı bi kontrol edim dedim bi baktım sabit değil yeri sallanıyo.sabit bi yere çektim ve gerçeklerle yüzleştim.şimdi yazmıyorum kaç çıktığını yarın bildirimde yazıcam marketten bişi istiyen varmı
İnsan tembelliğe alışıyor o yüzden de bak şimdi bahane buldum kömbici gelcek saat 2 de:) Ama evde yapıcam söz veriyorum size.. Havalardan mı nedir... Hiç çıkasım yok dışarıya..
kız bizde bi angelina olsak fena mısudem34 ün avatarı baktıkça beni gaza getiriyo
canım vucut harekete de alışıyo belli bi zamn sonra kılo veremıyo esım yazın gunde 8km kısın 4km yuruyo ama hep tombıkİki büyüğüm, Engin Ardıç ve İlker Sarıer, köşelerinde yürüyüş yapmanın nimetlerinden bahsedip okurlarına yürümeyi salık verdi.
Buna elbette itirazım yok. Yürümek bence de en keyifli spor.
Ancak onlara 'kilo verme' kısmında katılmıyorum. Diyorlar ki, 'Gırtlağımızdan hiç kısmadan, yalnızca yürüyerek şu kadar kilo kaybettik.'
Tabii ki kilo vermişlerdir. Yalan söylecek halleri yok ya.
Fakat sanırım ikisi de yürümeye hayatlarında yeni başladıkları için kilo kaybediyorlar. Yoksa sadece yürüyerek zayıflansa...
Benim şu an manken Twiggy gibi olmam gerekiyordu.
İnsan takometresi
Kişisel tecrübelerime göre, yürüyüş yaparak zayıflamak tek bir şekilde mümkün: Bilgilenerek.
Bu ne demek? Açıklayayım.
Ben fırsat buldukça yürüyorum. Yıllardır. Fakat yakın zamana kadar kilo vermeden yana faydasını görmüyordum.
Ta ki bir 'adımölçer' alana kadar. İlker Sarıer'in deyimiyle 'insan takometresi'.
Bu aletler normalde nerede satılır bilmiyorum. Ama internetteki bütün Türk mağazalarında var. Benimki Omron marka. 50 YTL'ye almıştım.
Kibrit kutusu büyüklüğündeki aleti yürürken cebinize koyuyorsunuz. O da size, attığınız adım sayısını, katettiğiniz mesafeyi, yaktığınız kaloriyi, hatta verdiğiniz kiloyu (daha doğrusu gramı) küçük bir yanılma payıyla söylüyor.
Sıkıysa yiyin
Adımölçere göre, 1 saatlik yürüyüşte 7500 adım atıyorum. Bu kadar adım sonunda da yaklaşık 7 kilometre yürümüş oluyorum.
Sallana sallana yapılan bir yürüyüş olmadığı için tabii ki pestilim çıkıyor. Terden bayılıyorum. Ağzımın içi Sahra Çölü'ne dönüyor.
Peki bu zahmetin sonunda kaç kalori yakıyorum? Adımölçerimize bakalım: 280 kalori.
Sırada ikinci aşama var.
Şimdi de bir yerlerden besinlerin kalori bilgisini bulacağız. Bizim görevimiz Jim, tabii eğer kabul edersek, boş kaldıkça neyin kaç kalori olduğunu okuyup ezber etmek.
1 adet muz: 100 kalori. 100 gram kaşar: 400 kalori. 100 gram ay çekirdeği: 550 kalori.
Hadi şimdi sıkıysa yiyin!
Ketçaplı, mayonezli hamburger: 700 kalori. Yanında patates ne de güzel gider: 600 kalori. Canım bir de soğan halkası çekti: 550 kalori.
Aaa! Niye yemiyorsunuz yahu? 1 adet menü işte. Yakmak için altı üstü 6.5 saat yürüyeceksiniz. 45 kilometre filan.
Yesenize!
Boğazınızdan geçmez
Sanırım derdimi anlatabildim.
Sabah uykunuzdan fedakarlık edip kalkmışsınız. 2 saat yürümüşsünüz. Ynluktan ölmüşsünüz. Ve adımölçer 550 kalori yaktığınızı söylemiş.
Böylece de kalorinin kıçınızdan ter damlayarak yakılan bir şey olduğunu öğrenmişsiniz.
Baldırlarınız hala ağrıyorken, 550 kalorilik bir soğan halkası boğazınızdan geçebilir mi?
O halde tekrar edeyim: Sadece yürüyerek değil, ancak hem yürüyerek hem de bilgilenerek zayıflayabilirsiniz.
Alıntıdır.
ya canım benım ne bıleyım araştırdıkça canım sıkılıyo moralım bozuluyo cunku vucut neyı yarapsa onu alışıp daha sonra tepkı vermiyo bi de ben ömrümün sonuna kadar diyet yapmak istemiyorum boğa burcuyum yemek benım ıcın mutluluk kaynağı o yüzden hem azar azar yiyip hemde kılo vermenın bı yolunu bulmalıyım yorgun olmasam spor eklıycem hergun de bakalım ya hayırlısı tepem attı dün kocama dıyet felan yapmıyom begenıyosan ben buyum dedımsudemcim bnm menülerime bakarsan meyvede var sebzede hatta lahmacun künefe börek herşeyden yiyorum ve bu şekilde 15 kilo verdim tabiki herkesin kişisel görüşü herkesin bünyesi aynı değildir ben bu şeklide kolay kilo veriyorum ama bir başkası veremiyebilir kendine en uygun hangisi geliyorsa onu yapmalı insan
süper bir menüafferinnn kıssss
hayatım çizelgen neden yok
bir önceki çok daha etkileyiciydii
yorumum yukarda canım
hoşbulduk bitanem bugün biraz geciktim babam gözlerinden laser oldu yeni geldik eve..
kahvaltım
1 büyük bardak su
1 tatlı kaşığı bal
1 zeytin
tost ekmeğiyle hazırlanmış 1 dilim peynirli post
1 salatalık
1 domates
1 büyük fincan yeşil çay
çıkmaz olaydım.resmen açıkta nerem varsa buz tuttuya burda hava mükemmellll
keşke ben çıkabilsemm
güzelim kaç beden giyiyosun sen.ya bi arada belimizi basenimizi falan ölçelim bide onun üzerine bi konuşalım ne dersinizkız bizde bi angelina olsak fena mı
canım vucut harekete de alışıyo belli bi zamn sonra kılo veremıyo esım yazın gunde 8km kısın 4km yuruyo ama hep tombık
ya canım benım ne bıleyım araştırdıkça canım sıkılıyo moralım bozuluyo cunku vucut neyı yarapsa onu alışıp daha sonra tepkı vermiyo bi de ben ömrümün sonuna kadar diyet yapmak istemiyorum boğa burcuyum yemek benım ıcın mutluluk kaynağı o yüzden hem azar azar yiyip hemde kılo vermenın bı yolunu bulmalıyım yorgun olmasam spor eklıycem hergun de bakalım ya hayırlısı tepem attı dün kocama dıyet felan yapmıyom begenıyosan ben buyum dedımdoktor bile kılolu değılsınız eşiniz mi kılo vermenizi istiyo diyo.boyum 1.71 (en az çunku abımle aynı boydayız 1.75 oldugunu ıddıa eder)hakkımda hayırlısı sıkıldım artık diyet kelımesınden her gün tartılmaktan
çıkmaz olaydım.resmen açıkta nerem varsa buz tuttuçok feci soğuk burası daha apartmandan çıkarken pişman oldumdu.allahtan yakına gittim ama eve zor attım kendimi acayip yoruldum poşettekileri bile çıkarmadım birazdan kahvaltıyı hazırlarken bi yandanda yerleştiririm
15 günde yarım kilo verdiğini yazmışsın ozaman metabolizman oldukça yavaş yada yavaşlatan nedenler var.sonuçta her yiyen insan kilomu alıyor tabiki hayır.biz hep böyle aç gezmicezya zamanla azar azar arttırarak normal aşırı olmayan bi yeme düzenine geçecez inşallah 300 gr çok bişi değil ama yarına verirsin sen onu kısa zamanda alınan kilo kısa zamanda verirlir vucuduna yapişmadan söküp atarsın onu dikkat edersen her kaçamakta kilo alsaydık oohoo işimiş yaştı.yerinde sayıyor olmakta büyük bi başarıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?