canım gelguitçim, yaşadığın zorluklar ve zor gebelikler için çok üzüldüm.
benim de bu şeker ile ilgili söylemek istediklerim var müsade ederseniz.ne zaman şekerli bir şey yersem deli gibi acıkıyorum. eğer yemekteuyn sonra yersem bu 1,5 -2 saati buluyor ama yarı açsam yarım saat içinde kıtlıktan çıkmış gibi yiyecek kadar acıkıyorum. tam olarak bilmiyorum ama insülin direnci diye birşey varmış o olabilir mi diyorum. şekerli birşey yiyince pankreastan ani insülin salgılanıyormuş. biliyorsunuz bu insülin adındaki hormon kan şekerini dengelemek için salınır. bu insülin salınımından sonra kan şekeri aniden düşünce çılgın bir açlık hissediyorsunuz. işte bende de aynen böle oluyor. bu yüzden elma bile yiyemem. onun yerine portakal, ayva yada grissini gibi glisemik endeksi düşük yani şeker oranı düşük şeylerle atıştırmalar yapıyorum. bazıları şekerli bisküvi yiyip doyarken ben çıldırıyorum açlıktan yaa
teşekkürler tatlımmoo maşallah bu hafta herkes formda tebrik ederim.
adet dönemi çok farkediyo canım mümkünse tartıyla görüşmemek gerekiyo bi süre moral açısından. tebrik ediyorum hep böyle devam eder inşallah
canım çok çok geçmiş olsun.varsın kilon olsun bak 2 yavrucuğun olmuş verirsin tatlım.canım kuru meyve ve k flaksin 90 kalorilik atıştırmalığını öneririm tatlı yerine.veya meyve daha sağlıklı.evet seninki zorunluluk olmuş. ama iyi olmuş. bende tatlıya ihtiyaç duyuyorum.2 ağır düşükten sonra 2 defa peşpeşe doğum yaptım.5 yıldır evliyim 4 defa hamilelik yaşadım.düşüğü engellemek için aldığım serumların-50 ye yakın-düşükler ve doğum sonrası kullandığım kan ilaçları ve testlerden sonra kullandığım antibiyotikler sonrası iyice davul gibi oldum.tatlıya düşkünüm evet ama yemediğimde gücüm kesiliyor sanki iihtiyaç gibi hissediyorum.ama başka şeylerden alabilirim tabiki zorlamam gerek bunun için kendimi.
canım gelgitçim, yaşadığın zorluklar ve zor gebelikler için çok üzüldüm.
benim de bu şeker ile ilgili söylemek istediklerim var müsade ederseniz.ne zaman şekerli bir şey yersem deli gibi acıkıyorum. eğer yemekten sonra yersem bu 1,5 -2 saati buluyor ama yarı açsam yarım saat içinde kıtlıktan çıkmış gibi yiyecek kadar acıkıyorum. tam olarak bilmiyorum ama insülin direnci diye birşey varmış o olabilir mi diyorum. şekerli birşey yiyince pankreastan ani insülin salgılanıyormuş. biliyorsunuz bu insülin adındaki hormon kan şekerini dengelemek için salınır. bu insülin salınımından sonra kan şekeri aniden düşünce çılgın bir açlık hissediyorsunuz. işte bende de aynen böle oluyor. bu yüzden elma bile yiyemem. onun yerine portakal, ayva yada grissini gibi glisemik endeksi düşük yani şeker oranı düşük şeylerle atıştırmalar yapıyorum. bazıları şekerli bisküvi yiyip doyarken ben çıldırıyorum açlıktan yaa
tebriklerr. darısı başıma.
inşallah bizde görürüz 70 leri tebrik ederim canım
tebrikler 6 lı rakamlara az kaldı
teşekkür ederimmm hepinizeeinş.. en kısa zmnda sağlıklı bi şekilde sizlerde verirsiniz çıtırr adaylarıı :81::81:
haklısın canım artık azar azar vercez ama geri gelmiycek kilolarsudeme katılıyorum. kiloları hızlı almadık ki hızlı verelim. bir kaç ayda yavaş yavaş aldık öyle de vermeliyiz.
ben geçen hafta hızlı kg verdim bu hafta 500 gram geri aldım. az kg verdiğim haftalar asla geri almıyordum buna ne dersiniz
iyi kızı el övermiş kötü kızı....ayağımı sürüyerek geldim sanırım.geldim geleli üye sayısı 2 katlandı topiktebereketli kadınım vesselam
ya ne mezunu bizi bırakıp 60-69 topiğine mi gidiyosunuz yaaaGreen4 canım tebrik ediyorum aramızda verdiğimiz ilk mezunumuzsun.aynı kulvarda rahimefunda diye bir arkadaşımız daha var.tebrik ediyorum canım....
geçmiş olsun canım allah bağışlasın bebişlerinicanım rakibem moralini bozma tamam mı?
haftaya sıkı bir diyet yap..
ben genelde emzirdiğim için tatlı alıyorum ama bana bişey yapmıyor sanki...
ama dikkat et yaz geliyor ...
haftaya daha ii çalışalım
süpersin kız... aferin sana...
canım benim 3 çocuk olunca inan başımı kaşıyacak vaktim olmuyor..
çocuklar hasta benim..
oğlan resmen kan kusuyor..
kız habire öksürüyor..
ufak cadı ise pek mızmız oldu..
sanırım kaptı gribi..
kilonu korumana sevindim.. harikasın..
harikasın canım ....
canım benimde bebeğim 6 aylık oldu yeni...
bende diyet diyorum bazen ama yediklerimizi zaten yakıyoruz biliyorsun değil mi?
sadece dikkat etmek lazım..
ve ben...
bu hafta 70.5 kg
300 gr kaybetmiş bulunuyorum..
aslında tartım 2 gündür 69 lu rakamları gösteriyor..
ama inanamıyorum biliyor musunuz?
bir hafta boyunca rakam değişmezse
yazarım....
net kilom: 70.5 kg
kız olur arada yanlış anlaşılmalar kimse artniyetli değil emin ol sadece herkesin eşref saatine denkgelemiyebiliyorenginsena;nerde ne yanlış yaptım anladım.argo olarak ne söylediğimide anlamadım seni kıaracak birsey söylemedim sanıyorum.yanlış anladın vebı galiba.belirttiğim gibi tanıdığım birini hatırlattın konuşma tarzın o şekildeydi ama sevdiğim birini hatırlatmıştın.oan takılarak" hadi leyn" cevabını verirdim.argo kelimem buysa kusara bakma.karışma konusunda tabiki burda eleştirel olacağız.yazımı dikkatli okumadın sanırım.haklısın diyede belirttim.kırılgan bir dönemde olduğunu düşünüyorum.yoksa kötü niyetle birşey yapmadım.
tebrikler 2.300bence cleo yu gectın gıbıcanlarım ben geldim geçmişe takıldım yine.yaaa bu ne herkes birbirine takılmış.bence bu topikte biz çok rahatız ne söylenenlere alınıyoruz ne darılıyoruz yeni gelenler de 1 2 güne alışır zaten belki ilk yadırganabilir üsluplar ama.hele senamaaa takılmayın onun uyarılarından bence hepimiz memnunuz ve onu çokkk seviyorum (görüp tanışmadık ama olsunn)yeni gelen arkadaşlar hoş geldinizzz.
veee gelelim kilo bildirimine canlarım geçen hafta 74.3tüm ve regldim.sanırım bitince fark etti vee 72 olmuşumçok mutluyum umutsuzdum ama artık inanıyorum kio vericeme.görüşürüz yine misafirim var yarın biraz hazırlık yapimm
hoşgeldinben geldiiiiiiiiiiiiimmm
haklısın canım artık azar azar vercez ama geri gelmiycek kilolar
iyi kızı el övermiş kötü kızı....neyse doğru söylüyon vesselam topiği şenlendiiryon kız sen olmasan kim sekreterlik yapacak topiğe avatarın de pek hoşmuş bu kime itafen ?:26::26:
ya ne mezunu bizi bırakıp 60-69 topiğine mi gidiyosunuz yaaa
geçmiş olsun canım allah bağışlasın bebişlerini
kız olur arada yanlış anlaşılmalar kimse artniyetli değil emin ol sadece herkesin eşref saatine denkgelemiyebiliyor
tebrikler 2.300bence cleo yu gectın gıbı
hoşgeldin
sen eşin yokken ver yağıza oynasın kırsın onubu arada benim tartı küsürleri göstermiyor.dijital değil yani.bazen bucuklu yorum yapıyorum ama tahminen biraz geçince bucuk diyorum.başka tartıda tartılmak istemiyorum.farklı çıkabiliyor.eşim digitalleri sevmiyormuş.bence kendide kılo aldığını görünce morali bozuluyorda ondan digital almadı tartıyı.bakalım bu gidişle yağız tartımızı kırar bence sonrada digital alırız.
sen eşin yokken ver yağıza oynasın kırsın onu
dıjıtaller 15- 20 liralık bişey bile işini görür canım ben memnunum bazen 100 gram veriyoruz bu bile mutlu ediyo o yüzden oluşun bir an önce kırsında al bi tane
hahaha olabilr tartıyı ortalarda bırak bari. bu arada normal tartıda tartılırken ayaklarını kenara doğru ve birbirn göre paralel olacak şekilde koy.asla tupuklar ortaya gelecek şekilde koyma.en doğru ölçüyü ayaklar göstergenin 2 yanında kalacak ve birbirine paralel olacak şekilde gösterir.bu arada benim tartı küsürleri göstermiyor.dijital değil yani.bazen bucuklu yorum yapıyorum ama tahminen biraz geçince bucuk diyorum.başka tartıda tartılmak istemiyorum.farklı çıkabiliyor.eşim digitalleri sevmiyormuş.bence kendide kılo aldığını görünce morali bozuluyorda ondan digital almadı tartıyı.bakalım bu gidişle yağız tartımızı kırar bence sonrada digital alırız.
kızlarrrr geçmişi okuyum dedimm ama o ne! nerdeyse 15 sayfa hatta daha fazla bile olabilirr :S geri dönüp okuycam birazdan ama önce günümü paylaşıyım dedim...
ben bugün tartılamadım çünkü bizim evde tartı yok :S ben diyetisyende tartılıorum onunlada randevum yarınnolurr beni affedinnnnn :'( nese ben yine de raporumu veriyim
sabah(07.30-08.30)
1 domates
büyük bi elmanın yarısı
1 bardaqk şekersiz çay
1 bardak sade kahve
11.00-11.40 beden dersim vardı az da olsa hareket ettim 15 dk fln badminton oynadım kalanında da pasif voleybol
öğlen(11.50-12.10)
tavuk döner (ekmeğin içine konanları tabağa aldırdım yağsız yerinden koydurdum)
turşu
marul salata
domates
kısaca bi dürümün içindekiler ama yeşilliği bol eti az
1 ayran
ara (13.00)
1 bardak yeşil çay
ara(17.00)
arkadaşın doğum gününü kutladık büyük bi dilim pastanın yarısını yedim onu da çok ısrar ettiler diye yedim
1 kutu zero cola
akşam(18.30-19.00)
1 tabak limonlu haşlanmış brokoli
1 tane domates
1 bardak zero cola
bunların kalorileri... yaklaşık olarak hesaplattım... pasta 100 gr olmayabilir böle avcum kadar bi dilimin yarısıydı
[1] Elma 0.7 ADET 42.00
[2] Domates 1 ADET 14.00
[4] Tavuk 70 GRAM 150.50
[5] Domates 1 ADET 14.00
[6] Turşu 50 GRAM 5.00
[7] Sütaş Tam Yağlı Ayran 0.2 LİTRE 82.00
[8] Marul Salata 1 PORSİYON 93.00
[10] Çikolatalı Pasta 100 GRAM 300.00
[11] Brokoli 100 GRAM 35.00
[12] Domates 1 ADET 14.00
[13] Coca Cola Zero 2 KUTU 1.32
Toplam : 750.82kal.
yemeklerini herzaman nceden hazırla bebeğim.sabah kahvaltın ve akşam ymeğin bi gece önce hazır olsunkki sen gün içinde zorlanma.ya aslında uyuyakaldım bugün hemen bi domates yedim 1 çay doldurdum içtim kahveyle yarım elmayı okulda ders başlamadan yiyebildim anca :S
yemeklerini herzaman nceden hazırla bebeğim.sabah kahvaltın ve akşam ymeğin bi gece önce hazır olsunkki sen gün içinde zorlanma.
kızlarrrr geçmişi okuyum dedimm ama o ne! nerdeyse 15 sayfa hatta daha fazla bile olabilirr :S geri dönüp okuycam birazdan ama önce günümü paylaşıyım dedim...
ben bugün tartılamadım çünkü bizim evde tartı yok :S ben diyetisyende tartılıorum onunlada randevum yarınnolurr beni affedinnnnn :'( nese ben yine de raporumu veriyim
sabah(07.30-08.30)
1 domates
büyük bi elmanın yarısı
1 bardaqk şekersiz çay
1 bardak sade kahve
11.00-11.40 beden dersim vardı az da olsa hareket ettim 15 dk fln badminton oynadım kalanında da pasif voleybol
öğlen(11.50-12.10)
tavuk döner (ekmeğin içine konanları tabağa aldırdım yağsız yerinden koydurdum)
turşu
marul salata
domates
kısaca bi dürümün içindekiler ama yeşilliği bol eti az
1 ayran
ara (13.00)
1 bardak yeşil çay
ara(17.00)
arkadaşın doğum gününü kutladık büyük bi dilim pastanın yarısını yedim onu da çok ısrar ettiler diye yedim
1 kutu zero cola
akşam(18.30-19.00)
1 tabak limonlu haşlanmış brokoli
1 tane domates
1 bardak zero cola
bunların kalorileri... yaklaşık olarak hesaplattım... pasta 100 gr olmayabilir böle avcum kadar bi dilimin yarısıydı
[1] Elma 0.7 ADET 42.00
[2] Domates 1 ADET 14.00
[4] Tavuk 70 GRAM 150.50
[5] Domates 1 ADET 14.00
[6] Turşu 50 GRAM 5.00
[7] Sütaş Tam Yağlı Ayran 0.2 LİTRE 82.00
[8] Marul Salata 1 PORSİYON 93.00
[10] Çikolatalı Pasta 100 GRAM 300.00
[11] Brokoli 100 GRAM 35.00
[12] Domates 1 ADET 14.00
[13] Coca Cola Zero 2 KUTU 1.32
Toplam : 750.82kal.
canım yarın hatırlatırsan sana yardımcı olurum.bu kullandığım pc de çok bişiyapamıyorumBen geldiiimmm... BUrda olmak çok güzel eve şimdi geldim ve saldıracaktım yiyeceklere ama dur dedim hemen kızlara hesap vericem o yüzden kendimi frenledim, çorba karnıbahar ve 2 dilim ekmek yedim... Şaka bi yana cidden motive oluyorum burda hepiniz iyi ki varsınız... Ben kilo cetveli hazırlıyorum ama yapıştıramıyorum...
1.67 boy
73 kilo
hedefseeeee 10 kg
asilik yapılmaz anneye.kendini çok şartlandırmışsın yağsız olcak tuzsuz olcak diye.bi süre sonra deli gibi aç hissedecksin.verdiğin kiloyu alacaksın.evde pişen ne yeek varsa hepsinden 1 er yemek kaşığı al.sadece okadar fazlası değil.çok yanlış besleniyosun çokkonun için dünden haşlanmış brokolim vardı akşama sabahta annem hazırlar kahvaltıyı genelde dün tartışmıştık uyandırmamış beni sadece bi domates dilmiş benim için ztn kendileri içinde çayları vardı onlar çıkmak üzereyken uyandım ben beni de onlar bırakıyo okula tabi nasıl yetiştiğimi o çayı nasıl koyup içtim hangi ara domatesi yedim hatırlamıyorum :S
akşam da sinir etti beni ztn balığı çok sevdiğimi bilir dün benm brokol ihaşlarken başka bişi yemicekmisin sen balık ve brokoli dışında diodu bende yiycem ama sağlıklı şeyler olduğu zmn die terslemiştim eve bi geldim balık kızartmışlar sırf ben brokoli yemiyim diye yapmadıysa bende neyim! sonra dio ki olmasa balık yok dersin olunca laf ediosun dio bi de ! kızartma ya tavada kızartma güya yağsızmış kendi yağında kızarmışinat ettim yemedim hep bunu yapıyo delircem ben brokoli yiyorum ordan karı koca mmmm balıkta çok lezzetli olmuş fln diolar :'( :'(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?