onun için dünden haşlanmış brokolim vardı akşama sabahta annem hazırlar kahvaltıyı genelde dün tartışmıştık uyandırmamış beni sadece bi domates dilmiş benim için ztn kendileri içinde çayları vardı onlar çıkmak üzereyken uyandım ben beni de onlar bırakıyo okula tabi nasıl yetiştiğimi o çayı nasıl koyup içtim hangi ara domatesi yedim hatırlamıyorum :S
akşam da sinir etti beni ztn balığı çok sevdiğimi bilir dün benm brokol ihaşlarken başka bişi yemicekmisin sen balık ve brokoli dışında diodu bende yiycem ama sağlıklı şeyler olduğu zmn die terslemiştim eve bi geldim balık kızartmışlar sırf ben brokoli yemiyim diye yapmadıysa bende neyim! sonra dio ki olmasa balık yok dersin olunca laf ediosun dio bi de ! kızartma ya tavada kızartma güya yağsızmış kendi yağında kızarmışinat ettim yemedim hep bunu yapıyo delircem ben brokoli yiyorum ordan karı koca mmmm balıkta çok lezzetli olmuş fln diolar :'( :'(
oyyy kıyamam yaaa küçüğüme tatlı biraz yeseymişin keşke yağını peçeteyle al bööle durumlarda.bi kaç tane ye dadlum sen gelişme çağındasın daha.
CANIMCIM menün güzel green in dediği gibi kahvaltı önmeli ama geç kalmışsın.tatlım ben bööle geç klma durumlarında sütle k flaks yiyorum yağı da çokk az tadı da çokk güzel tavsiye ederimmcanım çekti ama daha sabah yedimm
canım yarın hatırlatırsan sana yardımcı olurum.bu kullandığım pc de çok bişiyapamıyorum
asilik yapılmaz anneye.kendini çok şartlandırmışsın yağsız olcak tuzsuz olcak diye.bi süre sonra deli gibi aç hissedecksin.verdiğin kiloyu alacaksın.evde pişen ne yeek varsa hepsinden 1 er yemek kaşığı al.sadece okadar fazlası değil.çok yanlış besleniyosun çokksen daha yeni başladın büyümeye bizim gibi koca kadınlara bakma biz artıksadce yaşamak için yemeliyiz ama sen farklısın.böye devam edersen söylim verdiğin kiloları çok geçmeden geri alırsın
oyyy kıyamam yaaa küçüğüme tatlı biraz yeseymişin keşke yağını peçeteyle al bööle durumlarda.bi kaç tane ye dadlum sen gelişme çağındasın daha.
yaa maa yok.bişeylere ulaşmak için biraz özveride bulunmak lazım.yoksa cumasıda aynı salısıdaTeşekkür ederim canım... Bugün cuma yemeden içmeden de nasıl geçer bu akşam yaaaa
içinde bulunduğun pisikolojiyi anlıyorum canım.sende hakısın annende.yağsız süt yok ki evde hatta hiç süt kardeşimin süper besleyici denge sütleri dışında...
ama bu kaç oldu bi bilsen yeşim abla? ben şu ana kadar kaç kez diyete başlayıp onun yüzünden hiçbiyere varamadım ve artk çok çatışıyoruz bana sürekli kendinle barış kilo vermene gerek yok zayıf kızlara özenme sen onlar gibi olamazsın fln dio gözümün önünde tatlı yiolar düşün ben de geriliyorum ve aynaya baktığımda mutlu olmak istiyorum artık 16 yaşındaym ve biyolojik yaşım 30 çıkıyo vücut analiz değerlerime göre düşünebiliomusun... hayatımın en güzel döneminde hatta çocukluğumu da eklersek hayatımın en güzel dönemlerinde kocaman bi göbeği ve inanılmaz kalın bacakları olan biriydim-biriyim... yaşıtlarımı görünce ağlayasım gelio artık ve o hala bana sen onlar gibi olamazsın kendinle barış fln dio destekleyeceği yerde:84::84: çok konuştum biliyorum ama psikolojim çok bozuk bu konudan yana
diyetisyenin çok etkilemiş seni ya.böyle insanlarda tam sopalık.1. sişunu bil yaşıtların kadar düzgün bi fiziğe sahipsin ve gözünde onlar nekadar mükemmelse send öylesin.bu psikolojiyle devam edersen canımsadece bu özgüven eksikliğinden dolayı bile kilo veremeyebilirsin.çok psikolojim bozuk benim bu konuda artık... yaşıtlarımı görünce ağlayasım gelio bugün en sevdiğim yiyceklerden biri olan 1 dilim pastayı yerken bile sürekli kaç kcal aldığımı düşündüm yediğimi bile anlamadım ztn 20 dk fln sürdü yarısını bitirmem... onun pişmanlığıyla eve geldim bi de kasıtlı yapıo bu ilk değil çok sinirlerimi bozdudiyetisyenimle de bu etlerin yağ olayını konuşmuştuk etlerdki yağ değil protein gerekliymiş vücuda ztn normalde de sağlıklı olan olabildiğince yağsız tüketmek kıyma fln alırken yağsız almak demişti ve kızartılan sebzeleri bile yemememi söylemişti kızartma normalde de sağlıksız bişimiş çünkü GI değerlerine etkeyip direk depo ediliyomuş o yüzden kızartılmış herşeyden uzak durmaya çalış hayatın boyunca demişti
yaa maa yok.bişeylere ulaşmak için biraz özveride bulunmak lazım.yoksa cumasıda aynı salısıda
içinde bulunduğun pisikolojiyi anlıyorum canım.sende hakısın annende.
1.si diyete başlamak içinçok gençsin bu ilerki yaşların için oldukça tehlikeli.tabikilo vermen gibi kilo almanda tehlikeli
2.sen gelişeçağındasın ve herşeyden edini soyutlamışı bu çok çok yanlış.yememen yada az yeen gerekn şey ekmek ve tatlılar.bunun dışında evde pişen her yemekten küçükporsiyonlar şeklinde tüketmelisin.yemek çeşidine bağlı olarak akşam tabağında max 5kaşık olacak şekilde yemek koy.ekmek yeme.
bununla zayıflayamazsan gel beni bul
bu evde yaşadığın sürece bu düzen değişmeyek bunu bil.bu yüzden sen değişeceksin.çok yağlı olması yenemiyecek anlamna gelmiyo.her şeyden tadımlık alarakk hem sağlıklı beslenir hem kiloverirsin. 5 kaşık kuralını uygulamanı tavsit ederim. hem evde huzur olurhem senin karnın doğru şekilde doymuş olur . olmadı topla bohçanı toplan gel bekliyoumgelir evi basarım amaaabizim evde sağlıklı bişiler pişmiyo ki hiç hep diyetisyenlerin ve televizyonda fln doktorların hayat boyu tavsiye etmediği şeyler... ya kızartma ya bol yağlı pilav sabah bile yumurtayı sade pişirip yemezler bi avuç yağ koyarlar bi de peynirle fln da yapmazlar evde sucuk varsa sucukla yoksa da patatesle yaparlar yani bizim evde kilo vermeyi geçtim kilo almamak bile imkansız aslında... o yüzden işte artık kendime brokoli fln haşlıyorum yarında akşama sağlıklı bi yemek yapıcam kendime brokolim bitti çünkü... ama buna rağmen bi de laflarıyla hareketleriyle sabote etmeye çalışıo ya deliriyorumm! :2::2:
Uzun zamandır kilo veremiyorum... Şöyle bir düşünürdüm çok bişi de yemiyorum gibi gelirdi bana... Ne yiyorum ki derdim... Sonra ediklerimi yazmaya başladım... Evet evet ben resmen yiyormuşum özellikle de çikolata, kurabiye vs vs tam aburcuburcuyum... Yemek yemeyi sevmediğimi anladım.. Ama bize asıl kilo aldıran aburcuburlar...
O yüzden evde yemek varken evdeki yemeği az az da olsa yemelisin canım.. Ama sana çikolata , kurabiye gibi delirtici şeyler sunarlarsa elbette buna karşı çık... Ama yaşın çok küçük yemeğini lütfen ihmal etme...
Şimdi yeşil çay zamanı...
5 kaşıklaçok rahat doyarsın öyle gözünde az görünmesin. bu 5 kaşık dediğim sadece yemekler içinyoksa yanında istediğin kadar salata tüketebilirsin. ben şuan kullandığım lap.klavyesi sorunlulduğuiçin çok şey yazamıyorumyoksa daha yazaamdaiyi de ben doymam ki 5 kaşıklaaa bu biirrrr ikincisi de ztn şurda 1 yılım bile kalmadı hatta evde kardeşim ders çalıştırmıyo diye seneye beni yurda yerleştirmeyi düşünüyolar ygs senem diye ve üni de istanbul u düşünüyorum ztn 1 seneden gelcem oraya merak etmee bende istiyorum ki üni ye kadar şu kilolarımdan kurtılıyım kendimle barışıyımm en azından seneye bu kadar dikkat edemicem ders çalılmaktan yemeklere fln ne bulsam yiycem yani o yoğun tempoda o yüzden en azından bu sene biraz veriyim dikkat edipte istiyorum bakarsın üni ye istanbula gelene kadar 55 fln olmuşum manken gibiiii inş hepimizin başınaaa
5 kaşıklaçok rahat doyarsın öyle gözünde az görünmesin. bu 5 kaşık dediğim sadece yemekler içinyoksa yanında istediğin kadar salata tüketebilirsin. ben şuan kullandığım lap.klavyesi sorunlulduğuiçin çok şey yazamıyorumyoksa daha yazaamdasen yarın bi diteyisyenine git ondan sonra konuşalımolurmu:26:
sıkılmakne kelime ben asıl sana yardımcı olamadıımız için üzülüyorum.biraz bukilo verme konusundaki düşüncelrini değiştirebilsek ve sağlıkla kilo verdirebilseek daha mutlu olacağım.oldu ablamm sizi de sıktım bölee amayarın tartılcam bende bakalım verebilmişmiyim...
hoşgeldin aldık bilearkadaslar bende 74 kılocukum beni de aranıza alırmısınız:18:
arkadaslar bende 74 kılocukum beni de aranıza alırmısınız:18:
sıkılmakne kelime ben asıl sana yardımcı olamadıımız için üzülüyorum.biraz bukilo verme konusundaki düşüncelrini değiştirebilsek ve sağlıkla kilo verdirebilseek daha mutlu olacağım.
hoşgeldin aldık bileaçıl bize neden dolayı bu kilo problemi.diyete başladınmı yoksayenimi başlıyacaksın :26:
yemiyoz82 kıloyla basla dım ilk yavaş yavaş verdim boyum 165 74 kıloyum hedefim 60 olmak ama insanın ilk zamanlardakı motivasyonu olmuyo siz neler yapıyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?