çocukluğumdan beri pisboğaz olup yemekten aşırı mutlu olduğumdan senin yediklerin bana az geliyo maşşCANIM doymasam eklerim bişeyler iyiyim böyle midem küçüldü sanırım acıkmıyorum ama hafta sonu ister istemez listede bir artış oluyor
meltem hoşegeldin canım buraya da takılabilrsin bak kızlar çok neşeli
senam ya benim iştahım çok açık kendimi durduramıyorum içimde sanki aç bi kurt ya da canavar var
hep söylüyorum ama anlatamıyorum karbonhidrat diyeti yapsanız hem kilo vereceksiniz hemde sınırsız yiyeceksiniz canım
meltem hoşegeldin canım buraya da takılabilrsin bak kızlar çok neşeli
senam ya benim iştahım çok açık kendimi durduramıyorum içimde sanki aç bi kurt ya da canavar var
tatlım verince almıycamı bileyim senle hemen yola çıkıcam benım korkum geri almak çünkü ben kilo verdikten sonra normal beslenme düzenime dönmek herşeyden yemek istiyorum.makarna manyağıyım ne bileyimAşkım inan bende öyleydim taaki haziranın 14ünde karbonhidrat diyetiyle tanışıncaya kadar ogün benim için dönüm noktası oldu ve bize söylenenlerin hepsini yaptık bugünlere öyle geldik bize yol gösteren arkadaşımız Selin topiqe 3 zydır gelmiyor en son vedalaşıp yola çıkmıştı 10 güne kadar gelecekti bidaha haber alamadık onu çok merak ediyorum o olmasaydı beni böyle yönlendirmeseydi asla o iştahla bu kiloları veremezdim şimdi selin yok diye o siteye girmiyorum içimden gelmiyor o gelince gidicem buralardan yuvama dönücem yanii bende insanlara onun bize yaptıqı yardımı yapmak istedim ama olmadı neyse ne demişler iyilik yap denize at o misal bende Allaha havale ettim herşeyi aslında ben sana çok söyledim k. diyeti yap diye ama kendine göre nedenlerin var zorlayamamki saygı duyarım ancak inş. herşey gönlünce olur..
hoşgeldin canım tecrübelerinden faydalanırız bizde sen da baya kilo vermişsin .Merhaba herkese. Bende aranıza katılmak istiyorum gerçi yazdığım başka bir topic var ama sorun olmaz sanırım çünkü artık 70 li kilolardayımArtık çokta motivasyonum yok ama inşallah hep birlikte kalan kilolarıda veririz
DR. MEHMET ÖZ ÜN SıZ DıYETTESıNıZ KıTABINDAN ALINTIDIR ....
Bir kere ne yedigimize balı olarak .su agırlımız sık sık degişir ...
Düşük karbon hidratlı diyet purogramlarını uygulayanlarınhızlı kilo vermesinin nedeni . karbonhidrat yetersizliginin kaslarındaki glikojeni azaltmasıdır ve bu glikojen kaybı ,bolmiktarda su kaybından dogar ,
karbonhidrat geri döndügünde, glikojende kaslara geri döner ve suyu çeker. .
buda kiloları hemen yerine getirir.
Dolaysıyle ,düşük karbonhidratlı diyetlerde ilk 2 ve 5 kilo,
geçiçi su kaybından kaynaklanan sahte kilo kaybıdır .
BAŞTADA DEDıGıM GıBı BU DıYETı SADECE KıLO VERıRKEN TAKILDIGINIZ BıR DÖNEMDE . 1.2 GÜN YAPIN VE YAPARKENDE PUANLARINIZI KARBON HıDRATDAN YANA ( EKMEK GıBı ) KULLANIN ...... ..
Düzenleyen: aeben
canım bunları okuyunca bana mantıklı gelmedi ne kadar doğru bilmiyorum ama bide gerçekten zor senin diyet ekmek,makarna,meyve,tatlı ,şeker bunlardan aşırı kısmak zor olur ne bilim
tatlım şimdi sen bana yol göster tecrübenden yararlanmak istiyorumhayatım burda yazılanlar baştan sona YANLIŞ hiç olurmu öyle şey ben 16 kilo verdim hadi 2 kilosu 3 kilosu su gerisi ne oluyor karbonu düşük tutuyoruz derken günlük almamız gereken karbonhidratı alıyoruz almakta zorundayız bak şöyle diyim daha iyi anla 3 şey haricindeki herşey karbonhidrattır bu 3 şey ise proteindir ve proteinler kasları kuvvetlendiren ana unsurlardır bu 3 şunlardır 1-yumurta 2-katı ve sıvı yaqlar 3- beyaz ve kırmızı et işte bu 3ünün dışında olan herşey ama herşey karbonhidrattır şimdi düşün biz gün içinde sadece et ve yumurtamı yiyoruzda vücudumuz karbonhidratsız kalacak hayır et ve yumurtanın yanında neleeer nelr yiyoruz he işte geriye kalan herşey karbonhidrattır bu yazıyı yazan ya doktor deqil sahte bir yazı yada para kazanmak isteyen bir doktor çünkü bunları bir doktorun çok iyi bilmesi lazım bu yazıyı yazanın doktor olduquna inanmıyorum bir doktor bunları yazamaz çünkü doqru deqil her sabah kanal d deki doktorum proqramını düzenli olarak izliyorum diyet konusu işlendiğinde oradaki doktor üstüne basabasa karbon deqerlerini almanız gerektiği kadar alın proteini ise sınırsız yiyin proteinlerle kaslarınız güçlenir karbonlarlada kilo verirsiniz dedi ve hatta yaz ayından bu yana biçok kanalda karbonun az proteinin yüksek tutulması gerektiği ve bu şeklide en sağlıklı kilo verileceği söylendi ben zaten bizim karbonhidrat diyeti topiqinde selinden öqrenmem gerekenleri öqrendim ve uyguladım bnm yazdıklarımı anlayabilmek için önce karbonhidratın ne olduqunu bilmek lazım karbonhidrat vücudumuzda yaq olarak depolanan besinlerdir bu durumda senin yukarda yazısını yayınladıqın doktor ne gibi bir gerekçeyle insanları yanlış yönlendirir anlamıyorum neyse uzun oldu herkes özgür nasıl istiyorsanız öyle yapın cnm..
tatlım verince almıycamı bileyim senle hemen yola çıkıcam benım korkum geri almak çünkü ben kilo verdikten sonra normal beslenme düzenime dönmek herşeyden yemek istiyorum.makarna manyağıyım ne bileyim
ya saolasın hepimize yardımcı olmak için elinden geleni fazlasıyla yapıyosun emeğini kımse ınkar etmıyor ama bizde dogru yolu bulmaya çalışıyoruz ama mantığımıza yatsın istiyoruz.
tatlım sana ıkı sey sorcam
1.verdıkten sonra yıne karbon hesabı yaparak mı beslenecem yoksa istediğimi yiyecek mıyım?
2.annen sana yedirmişti ya kaç kilo almıştın?hani şu kaslardaki glikojen oranı felan fişman hikayesi var ya ondan soruyorum
hoşgeldin canım tecrübelerinden faydalanırız bizde sen da baya kilo vermişsin .
kızlar bu arada yeşimyokya sayfalar zor ilerliyorbenim çenem düştü bu sefer
canlarım merhaba dünden beri giremedim.geçmiş o kadar uzamışkii hepsini okuyamadım.senacım hala iyileşememişsin canım kendine iyi bak lazımsın bize ayrıca başka topiğe gidicem demişsin lütfen bizi bırakmaaaa.
topikime giremediğim sürede biraz ya da bayağı uçtum.akşam yemeklerinde telafi etmeye çalışıyorum.ya okulda olmuyo öğleyin ne olursa onu yemek zorunda kallıyorum.ama dikkat ediyorum tabi ekmek filan yemiyorum mesala.2 hafta tatil inş evde biraz kendime gelirim yaaa.yoksa halim içler acısı valahi.
bu arada yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz.
sömestr da dıkket edemem de dönüşte o zaman seni çok rahatsız edecek gibiyim .gerekirse özelden yazışırız yada yüz yüze görüşürüz bu konuyu iyice netleştiririz.eşimede tavsiye ederim belki et manyağı zaten eşim beraber zayıflayabılırızsudemcim ben 4 ay boyunca tıka basa herşeyi yedim ve çok abarttım 16 kilo vermiştim 2 ayda neden yedim okadar biliyomusun çünkü artık kilo vermek için sihirli bir deyneqim vardı az karbnhidrat bol protein yani nasıl kilo vereceğimi biliyodum o yemeğe 4 ayda 5 kilo aldım ve geçen ay tekrar başladım 1 ay oldu olmadı yanii 80.5 ten 73.4 e düştüm yarın belki daha az gelirim yani ayda 7 kilo vermişim bu kiloları geri almıyorsun çünkü bilinçleniyorsun bu diyeti yaparken mesela ideal kilona inince oturup 1 tabak dolusu pilavı yemek istemiceksin 3 kaşık yiceksin miden almıcak yada şöyşe söyliyim 1 tabak dolusu pilav yesen bile ogün başka yanlış yapmamayı öqreniyorsun dengeliyorsun yanii bahsettiğim Selin arkadaşımız 4 ayda 26 kilo vermişti ve bize hep şey derdi artık hiç dikkat etmiyorum ama kiloda almıyorum demekki alınmıyormuş ben kendi deneyimlerimden şunu söyleyebilirim karbon diyetini uygulayıp yol aldıktan sonra eqer ogün içinde börek çörek tatlı pilav gibi şeyler yediysem 1 saat içince tuvalete çıkıyordum vücut bunları yabancı madde olarak algılayıp dışarı atıyor cnm böylelikle kilo almıyoruz inş. sorularına cvp alabilmişsindir cnm..
hoşgeldin canım tecrübelerinden faydalanırız bizde sen da baya kilo vermişsin .
kızlar bu arada yeşimyokya sayfalar zor ilerliyorbenim çenem düştü bu sefer
canlarım merhaba dünden beri giremedim.geçmiş o kadar uzamışkii hepsini okuyamadım.senacım hala iyileşememişsin canım kendine iyi bak lazımsın bize ayrıca başka topiğe gidicem demişsin lütfen bizi bırakmaaaa.
topikime giremediğim sürede biraz ya da bayağı uçtum.akşam yemeklerinde telafi etmeye çalışıyorum.ya okulda olmuyo öğleyin ne olursa onu yemek zorunda kallıyorum.ama dikkat ediyorum tabi ekmek filan yemiyorum mesala.2 hafta tatil inş evde biraz kendime gelirim yaaa.yoksa halim içler acısı valahi.
bu arada yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz.
neden et ve yumurta hariç yazdın cnm sevmiyormusun bak sana şöyle söyliyim kahvaltıda peynir zeytin domates salatalık yumurta bunları yiyebilirsin yada yumurtanın yerine 2 dilim kepek ekmeği öğlene gelince 1 kase çorbanı iç güzelim bu çok öenmli tok kalmamızı sağlıyor sonra sebze yemeği yada etli bir yemek olsun köfte tavuk ciqer olabilir yanında salata ve ayran iç yada yoğurt ye doyacaksın zaten sabah ve öğlen arası 1 meyva ye öqle ile akşam arası süt içebilirsin yoğurt yiyebilirsin hafifi bişeyler yanii akşamda aynı öğlen gibi cnm hepsi bu canın çok tatlı isterse 1 bardak sütün içine 2 çubuk tarçın atıp iç yarım saat içinde tatlı isteqin kalmaz ama illa çikolata yicem dersen carrefourun diyet reyonlarında diyet çikolatalar var onlardan al yada ülkerin bitter çikolatasından al ama ölçülü ye aa bide şey var fiscobirliğin fındıkezmesi var 100qramında 8 karbon var çok güzel hemde ondanda yiyebilirsin ben bazen bolulu hasan ustadan diyet tatlı alıyorum nefis oluyor istanbulda çok yerde var eve kadarda getiriyorlar tavsiye ederim ama zaten bu diyeti uygularken şeker krizine girmiyorsun protein aqırlıklı beslendiğimiz için kan şekeri olması gerektiği gibi oluyor ne düşüyor ne çıkıyor ben çok memnunum hayatımda aç kalmadan kilo verebildiğim tek diyet bu ..kendime yarın için bi menü hazırlayım
sabah
1 haşlanmış yumurta
1 yeşil çay
1 domates
1 dilim ekmek üzeri tereyağ
ara altınbaşak bisküvi olur mu? yada piko
öğlen bol salata
akşam haşlanmış tavuk yesem yada kızarmış
ara süt ,salep ya da kahve
acemiyim menüm saçma olabilir ekmek koymuycam dıye ne koycamı bilemedim
et ve yumurta seviyorum da az karbonhidratlı nasıl beslenirim onu bilmiyorum ama baya yol göstermişsin masa üstüne kaydedeyim bunu ben en iyisisehercim hoşgeldin cnm iyileşemedim cnm yaa sorma zil zurna hastayım..
neden et ve yumurta hariç yazdın cnm sevmiyormusun bak sana şöyle söyliyim kahvaltıda peynir zeytin domates salatalık yumurta bunları yiyebilirsin yada yumurtanın yerine 2 dilim kepek ekmeği öğlene gelince 1 kase çorbanı iç güzelim bu çok öenmli tok kalmamızı sağlıyor sonra sebze yemeği yada etli bir yemek olsun köfte tavuk ciqer olabilir yanında salata ve ayran iç yada yoğurt ye doyacaksın zaten sabah ve öğlen arası 1 meyva ye öqle ile akşam arası süt içebilirsin yoğurt yiyebilirsin hafifi bişeyler yanii akşamda aynı öğlen gibi cnm hepsi bu canın çok tatlı isterse 1 bardak sütün içine 2 çubuk tarçın atıp iç yarım saat içinde tatlı isteqin kalmaz ama illa çikolata yicem dersen carrefourun diyet reyonlarında diyet çikolatalar var onlardan al yada ülkerin bitter çikolatasından al ama ölçülü ye aa bide şey var fiscobirliğin fındıkezmesi var 100qramında 8 karbon var çok güzel hemde ondanda yiyebilirsin ben bazen bolulu hasan ustadan diyet tatlı alıyorum nefis oluyor istanbulda çok yerde var eve kadarda getiriyorlar tavsiye ederim ama zaten bu diyeti uygularken şeker krizine girmiyorsun protein aqırlıklı beslendiğimiz için kan şekeri olması gerektiği gibi oluyor ne düşüyor ne çıkıyor ben çok memnunum hayatımda aç kalmadan kilo verebildiğim tek diyet bu ..
hayır öyle bir tartışma yok sudem sordu ben söyledim ayrıca süt protein gurubunda değil ne kadar saqlıklı demişsin çok saqlıklı canım çünkü yasak olan 3 şeyden seni uzak tutuyor un şeker ve tuz bunun dışında ekmeğini etini sebzeni meyveni sütünü herşeyini yiyosunn ve bunu ben değil doktorlar söylüyor sen diyetisyenin sana yazdıqı listeyi falan buraya yazma o listeler kişiye özel oluyor burda herkes ne yapacaqını biliyor sen uygula yeter..Teşekkür ederim canım. Bir karbonhidrat tartışması var topicte gördüğüm kadarıyla. O diyet gerçekten kilo verdiriyor. Ama ne kadar sağlıklı sağlıksız tartışılır. Benim dietisyenim karbonhidrat ve proteini dengeli almalısın demişti bende elimden geldiği kadar öyle yaptım çünkü protein olarak sevdiğim tek şey süt onun dışında yoğurt , et , beyaz et (balık hariç) yumurta yiyemiyorum. Yesemde mecburiyetten azcık ve sevmeyerek. Yani demek istediğim herkesin yapamayacağı bir diyet. Birde önemli olan diyet yapıp kilo vermek değil canım. Doğru ve sağlıklı yeme alışkanlığı kazanmak. Sen eğer kilo verdikten sonra yine eski alışkanlıklarına geri dönersen kilo alman kaçınılmaz. Ama mesela makarnayı çok sevdiğini yazmışsın. Kepekli makarna yersen veyada normal makarnanın yanında 1 tabak salata yersen o makarna ne sana kilo aldırır nede yedikten sonra pişmanlık duyarsın
olur cnm ne şekilde kilo vermek istersen o şekilde yardımcı olurm..sömestr da dıkket edemem de dönüşte o zaman seni çok rahatsız edecek gibiyim .gerekirse özelden yazışırız yada yüz yüze görüşürüz bu konuyu iyice netleştiririz.eşimede tavsiye ederim belki et manyağı zaten eşim beraber zayıflayabılırız
Bugün geç oldu ama yarın dietisyenimin verdiği herkese uyabilecek bir liste yazarım dietisyene gitmeyenlere fikir olsun en azından. Birde şunu söylemek istiyorum hepimiz hemen gitsin istiyoruz kilolar ama ayda 4 kg dan fazlası sağlığımızdan gidiyor bunu unutmayın. Yani ayda en fazla 4 kilo olsun hedefiniz derim ben çünkü inanın 70 li kilolar öyle abartılacak kilolar değil. Az az gitsin ama kalıcı olsun önemli olan bu bence. İyigeceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?