bizimkileri ben çağırmıyorum ki
kendileri qeliolar
bide haber verseler qelmeden çok daha iyi olcak
belki önemli bir işim var dimi
insan bi müsaitmisin diye sorar
çat kapı qelen misafirlerden nefret ediyorum
çocuklu olsun o problem değil ama çocuğuna sahip çıkcaksın arkadaş
öle çayıra salınır qibi salıyolar çocuklarını
bide benim evim çok süslü püslüdür
simli çiçekler taşlı boncuklu aynalar vs faln var
vitrin takımım bile boncuklu pullu
ama hep kopartmışlar boncuklarını
Allahtan onlar qelince oğlumun odasını ve yatak odamın kapısını
kapattım yoksa oğlumun oyuncaklarını odasınıda mahfediceklerdi
sadece salonum mutfağım ve balkonumu battı
halıma çay dökmüşler,hanqi arada döktüler qörmedim kii
hiç seste çıkartmadılar sabah qördüm yaa
12e kadar oturdular bari yatakları açıpta qitseydiler
ah canııımmm anlıyorum seni.geçen gün de benim eltim kaynanam bendeydi.benim eltimin de 2 çocuğu var.bi de benim.cmt si bende ii bi temizlik yaptm çooookkk yoruldummm
ya güzel olmadı zaten allahtan tok gelmişsinizah kuzum unutuldun mu?
ayy almayım canım saol balık,milföy güzel yedım yemegı
canım saat geç oldu yeme artık. yarın öğlen kahveyele bir parça ye, hem belki isteğin de geçmiş olur o zamana kadar.Bugünkü menümü yazayım gerçi sabah çok geç kalktım o yüzden kahvaltı yok:)
SABAH(daha doğrusu 12 gibi)
1 bardak süt
ÖĞLE
1 tane tavuk butu
1 kase yoğurt
ARA
1 fincan 5'i 1 yerde çay
1 tane küçük galeta
AKŞAM
5 köfte kadar balık yedim(fırında yapılmıştı)
1 kocaman kase salata
Şu an çok tok hissediyorum kendimi...Gece de meyve yiycem bi tane
Bu sırada hala çikolata yemedim kendimi tutmaya çalışıyorum
canim bide olaya benim gozumden bakin benim oglumun rahatsizligindan dolayi oglumu konrol edemiyorum kendi evimi ona gore ayarlamisim banyo tuvalet mutfak ve yatak odasini genelde kitli tutuyom oglumun odasi var fakat orda yatmiyor benimle yatiyor babasida onun odasinda yatiyor hayatimiz evde genelde oturma odasinda geciyor tv duvara monte yerde hali ve koltuklardan baska birsey yok bide yemek masasi ama oda basima dert oglum hep ustune cikiyor tuvalete bile giderken telasla gidiyom gezmelerimiz sokak gezmeleridir insanlara gitigimde rahatsizlik vermemek icin oglumu sikmak zorunda kaliyom bende oglumu sikmamak icin aile gezmzlerini kestim zaten insanlar baslarina gelmedimi anlamazlar yani cocuk birseymi kirdi birseymi doktu cocuktur normaldir olabilir anlayisini gosteren insan sayisi o kadar azki anlatamam ama sunu soyleyeyim lutfen cocuklara karsi biraz daha anlayisli olalim bunu yasayan bir anne olarak ne kadar zor bir durum oldugunu ve anlayisin ne denli onemli oldugunu bildirmek istedim....
offff malum zamanım geldi her şeyden yiyesim var
tatlım ben ööle yazdım ama dağıtmalarına sinirleniyo surat yapıyo falan değilim hatta çağıran da benim.cleopatra ile bizim demek istediğimiz temizlik mevzuuydu.tabi eltim biraz vyrdum duymaz kaynımla beraber çok kısıtlamıyo.o kadar da olmaz ki inan savaş alanına döndü ev.canım senin dediğin gibi bi raahatsızlık olsa değil sırf şımarıklık ve kısıtlama olmayış.tatlım seni de çok iyi anlıyorum ama gerçekten çocuk sonuçta.ben de bişımarık büyütüyorum biliyorum.Allah yardımcın olsun.canim bide olaya benim gozumden bakin benim oglumun rahatsizligindan dolayi oglumu konrol edemiyorum kendi evimi ona gore ayarlamisim banyo tuvalet mutfak ve yatak odasini genelde kitli tutuyom oglumun odasi var fakat orda yatmiyor benimle yatiyor babasida onun odasinda yatiyor hayatimiz evde genelde oturma odasinda geciyor tv duvara monte yerde hali ve koltuklardan baska birsey yok bide yemek masasi ama oda basima dert oglum hep ustune cikiyor tuvalete bile giderken telasla gidiyom gezmelerimiz sokak gezmeleridir insanlara gitigimde rahatsizlik vermemek icin oglumu sikmak zorunda kaliyom bende oglumu sikmamak icin aile gezmzlerini kestim zaten insanlar baslarina gelmedimi anlamazlar yani cocuk birseymi kirdi birseymi doktu cocuktur normaldir olabilir anlayisini gosteren insan sayisi o kadar azki anlatamam ama sunu soyleyeyim lutfen cocuklara karsi biraz daha anlayisli olalim bunu yasayan bir anne olarak ne kadar zor bir durum oldugunu ve anlayisin ne denli onemli oldugunu bildirmek istedim....
ya güzel olmadı zaten allahtan tok gelmişsiniz
canım saat geç oldu yeme artık. yarın öğlen kahveyele bir parça ye, hem belki isteğin de geçmiş olur o zamana kadar.
canım aşağıda yazılanları okurken ben de aynı şeyleri düşündüm. benim de kardeşim rahatsız ve akraba bile olsa -ki en çok akrabalar bu duyguyu hissettirir zaten- onlara gittiğimizdeki aman bişeyimiz dökülmesin kırılmasın bakışıyla muhatap olmaktansa gitmemeyi tercih ederim. ama sokak başka. gezmelerden kısıtlama evladını sakın. kimsenin sağlıklı dünyasında gürültüyle geçen bir kaç saati için meleklerimize ev hapsi yaşatacak değiliz. daha çok dışarıda olarak, daha çok gözükerek, insanların afedersin eşşeekk gibi farklılıkları hazmetmesini sağlayacağız.
bu arada aşağıda yazan arkadaşla ilgili değil yazdıklarım. çocuğunu etrafa tabiri caizse salan, şımartan aman çocuktur nasolsa bişey diyemezler diye kırıp dökmesini seyreden yüzsüzleri ayrı tutuyorumhe elbette ufak tefek kazalar olacaktır. ne de olsa insan öncelikle, insana değer vermeli, eşyaya değil.
geçmiş olsun cnmgunaydin kizlar ya cok kotuyum dukuluyom reglimin ikinci gunu cok halsizim bu arada dun menumu yazmaya korktum bu donemde yazmasam daha iyi zaten of cabuk bitsin ya dayanamiyom......
sabah 8den beri temizlik yapıyorum
dün akşam qörümcemler kaynanamlar falan qeldi
bi qörümcemin 5
diğer qörümcemin 3 çocuğu var
e bide bende 1 tane var
etti 9 çocuk
2 qörümcem kaynanam eşim ben derken
evde tam 13 kişiydik
mahfoldu evim halılarıma çaylar mı dökülmedi
kurabiye yapmıştım heryer susam oldu
offfffffff insan bi qelmeden haber verir dimi bari ortalıkdaki kırılcak eşyaları kaldırırdım
sabahtan beri temizlik yapıyorum anca bitti
hatta bitti de denilemez yerleri silcem o kadar
daha kahvaltı yapmadım
1 fincanın içine sallama yeşil çay ve elma çayı koydum ikisini bir içiyorum
çok yoruldum yaaa
bu durumun tek iyi yanı ise
dün akşam bana zayıflamıssın dediler :)
hehe şımarıkım biraz
zaten bi kendimi eğitemedim kelin ilacı yokki...
ayy ne sinir bozucu ben çocuklu misafir sevmiyorum ya anaları bırakıyo ortalığa kırsın döksün umursamıyo kendı evleri gibi davranıyolar.
zaten evde misafir ağırlamıyorum ben yorgunlugu bana kalıyo
arkadaslarımla dısarda bulusuyoz hem gezıyoz hemde doya doya sohbet edıyoz diğer türlu bı mısafır gelmeden temızlık hazırlık ,bı gıdınce ,bıde mısafırin yanında iş yap onu getir bunu götür.
evimde bana yardımcı biri olsa ne güzel her gün mısafir gelsinde bu şekılde mısafırden sadece esım anlıyo geyık muhabbet ı o yapıyo köleliğini ben yapıyo.hatta bu yüzden büyük evde oturmaktan yada almaktan ,teraslı felan pek sıcak bakmıyorum.eşim zaten çocuk gibi 2 oda bı salonu batırıyo buyuk olsa daha cok batıracak.benım evde kocaman bı cocuk var ya o yuzden heralde.
deseydın mısafırlere sız her gun gelsenız ben daha cok zayıflarım
okurken bile bunaldım canım Allah yardımcın olsun..bizimkileri ben çağırmıyorum ki
kendileri qeliolar
bide haber verseler qelmeden çok daha iyi olcak
belki önemli bir işim var dimi
insan bi müsaitmisin diye sorar
çat kapı qelen misafirlerden nefret ediyorum
çocuklu olsun o problem değil ama çocuğuna sahip çıkcaksın arkadaş
öle çayıra salınır qibi salıyolar çocuklarını
bide benim evim çok süslü püslüdür
simli çiçekler taşlı boncuklu aynalar vs faln var
vitrin takımım bile boncuklu pullu
ama hep kopartmışlar boncuklarını
Allahtan onlar qelince oğlumun odasını ve yatak odamın kapısını
kapattım yoksa oğlumun oyuncaklarını odasınıda mahfediceklerdi
sadece salonum mutfağım ve balkonumu battı
halıma çay dökmüşler,hanqi arada döktüler qörmedim kii
hiç seste çıkartmadılar sabah qördüm yaa
12e kadar oturdular bari yatakları açıpta qitseydiler
Aslıcım ayy inanmıyorum yazmamışmıyımsenacımmmmm....... ben neden yokum listedeeee
yani bu hafta biraz kaçırdım diye liste dışımı bıraktın benii
hafta sonu için ideal..bugunki menum
sabah sicvak su ve kucuk bir parca cikolata'kinder
kavalti
mantarli mozerela peynirli omlet
yarim domates yarim salatalik
4 tane zeytin
1 dilim tb ekmegi
1 tane cay
ara
1 kivi
1dilim ananas
yarim bardak tam meyve suyu
aksam(16:45)
firinda etli zebze yemegi yarim tabak
2 kasik pirinc pilavi
1 tane limonlu nareksili hindiba
yatana kadar 1 besi bir cay 3 litre su insalah baska birsey yemem
çok güzel bir menü tam istediqim gibiBugünkü menümü yazayım gerçi sabah çok geç kalktım o yüzden kahvaltı yok:)
SABAH(daha doğrusu 12 gibi)
1 bardak süt
ÖĞLE
1 tane tavuk butu
1 kase yoğurt
ARA
1 fincan 5'i 1 yerde çay
1 tane küçük galeta
AKŞAM
5 köfte kadar balık yedim(fırında yapılmıştı)
1 kocaman kase salata
Şu an çok tok hissediyorum kendimi...Gece de meyve yiycem bi tane
Bu sırada hala çikolata yemedim kendimi tutmaya çalışıyorum
menümm
sabah:
2 bardak çay
bir dilim ekmek
biraz yumurta beyazı katı
3 dilim sucuk(küçük)
peynir
3 zeytin
domates salatalık
öğle:
3 kaşık bulgur pilavi
çookk az tavuk eti
akşam:
5 kaşık bulgr pilavı
yarım kase çorba
2 litre su,4 hurma,çikolata(bitter),çayy
canım benim eltimgil o senin çocuğunu salan şımartan cinsten.ben zaten yok çocuk kımıldamasın dökmesin kırmasın diyenlerden değilim.ama bi rahatsızlığı yoksa çocuğu biraz anladığı kadar uyarmak lazım dimi ama???
ya güzel olmadı zaten allahtan tok gelmişsiniz
canım saat geç oldu yeme artık. yarın öğlen kahveyele bir parça ye, hem belki isteğin de geçmiş olur o zamana kadar.
canım aşağıda yazılanları okurken ben de aynı şeyleri düşündüm. benim de kardeşim rahatsız ve akraba bile olsa -ki en çok akrabalar bu duyguyu hissettirir zaten- onlara gittiğimizdeki aman bişeyimiz dökülmesin kırılmasın bakışıyla muhatap olmaktansa gitmemeyi tercih ederim. ama sokak başka. gezmelerden kısıtlama evladını sakın. kimsenin sağlıklı dünyasında gürültüyle geçen bir kaç saati için meleklerimize ev hapsi yaşatacak değiliz. daha çok dışarıda olarak, daha çok gözükerek, insanların afedersin eşşeekk gibi farklılıkları hazmetmesini sağlayacağız.
bu arada aşağıda yazan arkadaşla ilgili değil yazdıklarım. çocuğunu etrafa tabiri caizse salan, şımartan aman çocuktur nasolsa bişey diyemezler diye kırıp dökmesini seyreden yüzsüzleri ayrı tutuyorumhe elbette ufak tefek kazalar olacaktır. ne de olsa insan öncelikle, insana değer vermeli, eşyaya değil.
tatlım ben ööle yazdım ama dağıtmalarına sinirleniyo surat yapıyo falan değilim hatta çağıran da benim.cleopatra ile bizim demek istediğimiz temizlik mevzuuydu.tabi eltim biraz vyrdum duymaz kaynımla beraber çok kısıtlamıyo.o kadar da olmaz ki inan savaş alanına döndü ev.canım senin dediğin gibi bi raahatsızlık olsa değil sırf şımarıklık ve kısıtlama olmayış.tatlım seni de çok iyi anlıyorum ama gerçekten çocuk sonuçta.ben de bişımarık büyütüyorum biliyorum.Allah yardımcın olsun.
canım benim eltimgil o senin çocuğunu salan şımartan cinsten.ben zaten yok çocuk kımıldamasın dökmesin kırmasın diyenlerden değilim.ama bi rahatsızlığı yoksa çocuğu biraz anladığı kadar uyarmak lazım dimi ama???
ay tatlım ALLAH sabrını arttırsın senın yerınde olömayı hiç istemem zaten hiç süslü eşyam yok ama benım esyalarım cok degerlıdır esımınde evdekı cogu sey onun zevkı zaten.
ayyy Allah dagına göre kar verıyo ben dayanamam cıldırırım
canım hnagı ulkedesınkı yurt dısında turkler bırıbırıne cok baglı oluyo bırbirlerıne cok gıdıp gelıyolar
anam ablamın yanına bı gıttım mıllet hosgeldıne bı geldı ,ugurlamaya bı geldı ,evlerıne yemege caya bı davet ettıler.değişikti baya.kendımı askere gıdıyo gıbı hıssettım turkıyeye donecegım aksam dugün bayram gıbi sankı kutlama vardı hedıyelerle ugurlamya geldıler
tabi canım vurdumduymaz insanların geldiği eve, kişiye saygısı yoktur zaten. ben alaca'nın hissettiklerini bildiğim için bir nevi onun derdini anladığımı hissettirmek istedim.
sena'cım sana teşekkür etmiştim listeye dahil ettiğin için yazdıklarımı görmedin galiba. ilk haftadan dahil ettiğin için teşekkür ederim tekrar.
yeme ben yemedim :)
Sabah:
ekmek-peynir-domates
ara elma
öğlen
süt-kraker
ara küçük bir sandeviç
akşam
ufak bir kızmızı biber dolması
2 litre su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?