Erginsena yazdım canım özele hadi bakalım hayırlısı
bu arada bebek konusunda hiç takma rabbim bir kapı açıyor zaten olacaksada olmıyacaksada hayırlısı olsun ama bebek her zaman berekettir evde bu kazandibi olacak ya belki uğurlu gelir sana iş hayatının biteceğini hiç düşünme bence bakacak birini buldunmu çalışmaya devam edersin yinede dua et hayırlısını nasip etsin rabbim bak bu yaşlarda doğum yapan kadınlşar daha sağlıklı oluyorlarmış gençleşiyorlarmış bebek bakımını daha kolay yapıyorlarmış inşallah rabbim hayırlı olan kapıyı açsın size
hayırlı cumalar...
bildirimmi odaneyyyy
senacım biliyorum değiştirmeyeceğini yaa ben takılıyomşimdi sana özle mesaj bugündemi atayım geçen attıydım ya ömrümde bukadar anlamsı kıt olmamıştım:84:
ya ben yazmayım kilomuhaa nolurki sizlerede tebrikler....
ayşe baharcım negüzel,allah nazardan korusun..
ayrıca benim yaş 30 bende isterdim 3çocuk olsun,nasip bakalım ya olmaya başladımı devamı gelicek,belkide...ama hayalim yoktu genç anne olsam diye ama yıllar geçtikçe korkuyorum genç anne olmak artık çok geç,ortayaş anne olsam onada razıyım24te evlendik bebklerim düşmesydi şindi 5yaşındaydı belki2.de olmuştu..senacım seninde sağlık sorununu falan yoksa gerçekten istiyosan yap yaa ozaman kaptanda hamile topiği olurrr
kararını bekliyoruzzzzz:87:
ayneenn benim annemde 4.ye 33 doğurdu ve hani ben 12yaşınadayım kızkardeşim10 biz bile istememiştik,babamda memurdu yani ankardayız..annem çok zülmüştü babam çok sevinmişti,neyse oldu kardeşimiz 2kızdık oğlanda çiftlendi..onun büyümesine şahit olmak çok güzeldi,şimdi 3müzde uzaktayız hatta erkek akrdeşim yurtdışında,son beşiğimiz onların herlşeyi oldu ygsye giriyor..babamda annemde çocuk sevgisini onda çok tattılar eskiden kalabalık evlerdeydik..şimdi farkılı tabiki...ahh anacığımın sondoğum yaşına azkalmışımmmsenin için hayırlı sağlıklı olan olsun arkadaşımmm..
merhabalar
kilo bildirimi yapıcam ama hiç içimden gelmiyo
başlangıç 79.03 (5 şubatta başladım)
geçen hafta 71.2
bu hafta 71.5
gelen 300gr
hedef 65
2 hafta kadar ara vericem kızlar haftaya ameliyat olacağım.bu haftada griple boğuşuyorum:2:
sizleri okumaya devam edicem
teşekkürler canım ben de seni tebrik ederim...hemde dikkat etmeden he fdm
,maşşallah anam :)
arkadaşlar her birinizin ayrı ayrı yorumunu istiyorum bu konuda..
öncelikle yaşım 36..
15 yaşında bir kızım 12 yaşında birde oqlum var..
tabii 40 yaşında birde koçiş...
eşim geçen yıl bir tane daha bebek istedi.. ben göze alamıyorum..dışarda bebek falan gördüqünde gözleri yaşarıyordu eşimin..çocuklar evlenince üstüste oldular nasıl büyüdüler anlayamadık doyasıya sevemedik diyor..geçen yaz bihayli tartıştık bu konuda..sonra gidip spral taktırdım bir müddet konuşmadı bnmle..şimdi bikaç gündür yine bu konu gündemde..3.bebişimizin olmasını çok istiyor..bu konu açıldıqında gözlerindeki ışıqı anlatamam..ama ben 3 çocuqun hem çok fazla olduqunu düşünüyorum hem yaşımın ilerlediqini düşünüyorum hemde çalışmak istiyorum..eşimide anlamaya çalışıyorum ama yeniden bir bebek yıllarca herşeyden mahrum kalmak demek..göze alamıyorum..lütfen bana düşüncelerinizi yazarmısınız arkadaşlar..
bnm bebeqi bırakacak kimsem yok cnm eqer bebeqim olursa çalışma hayatını unutmam gerekecek..ve çalışmayı çok istiyorum..eşimde bebeqi çok istiyor....offfffffffff...
ya neden bana erginsena diyosunnn:84::84: sena deseneeergin bnm soyadımm
:[/B]
canım çok geçmiş olsun. allahım tez zamanda dualarını kabul etsin. bende tedavi ile kavulştum kızlarıma. bizde hiç bir sorun olmadığı halde 3 yıl bebek hasreti çektik. o yğzden seni çok iyi anlıyorum. bir arkadaşımda daha pko vardı. metebolizma uzmanına gitti şeker tetleri ve insülün direnci testi yapıldı genelde pkolarda insülin direnci oluyormuş ve buda kilo vermeyi e yumurtlamayı engelliyormuş. hiç bu testleri yaptırdın mı acaba. arkadaşım ilaç kullanarak yumurtlamasını normale döndürdü. sanırım doğum kontrol hapı ve insülin direnci için bir ilaç kullandı bir süre.. doktoruna bir sor yada araştır derimenginsena'ya 3.bebek yapması konusundaki fikirleri okudumda duygulandım arkadaşlarım
benim bir yavrum var henüz 22 aylık allahım onu bana bağışlasın,evlat gibisi yok
onuda tedaviyle aldım kucağıma,gerçi 4 ay gibi bir süre sürdü tedavim ama bana 4 yıl gibi gelmişti,içimde kopan fırtınalar dün gibi aklımda,şimdi kızım küçükken ve yanımda anneciğim varken bakacak 2.bebeğimide doğurmak istiyorum gel gelelim hamile kalamıyorum,kızım doğdu doğalı diyebilirimki korunmadım ama olmadı işte,adetlerim halen düzensiz,yumurtlamamın hiçbir ay olmadığına emin gibiyim,tedavi olayım diyorum kızım halen emiyo kıyamıyorum 1-2 ay daha diyorum rızkını alsın
hastalığım polikistik over,nedeni ne bilinmiyo açılımı yumurtlayamama,üniversiye sınavından sonra adetlerim bozuldu,yani şu an elimdeki mesleğim uğruna sağlığımdan oldum,bu hastalık kilo aldırıyo ve kilo aldıkçada hastalık ilerliyo,kendimi bildim bileli kilolu olduğumu düşününce kilolarımdan dolayı ben mi suçluyum yoksa bana kilo aldırdığı için hastalığım mı bilemiyorum.
umutla ve gözlerim dolu dolu dua ediyorum hep,hayırlısıysa bana bir evlat daha allahım diye,elimden hiçbirşey gelmiyo çünkü,sadece büyük miktarda kilo kayıpları bu hastalığın şiddetini azaltır,kendi kendine bile yumurtlama olabilir ve hamile kalınabilir diye söylendiğinden kilo vermek istiyorum
nolur bana destek verin kızlar
enginsena canım bence bu ortak verilebilecek bir karar,çocuklarında anlayabilecek bir yaştalar açık açık onlarında fikrini al derim,bana sorarsan elinde istediğin zaman hamile kalma gibi bir nimet varken değerlendir
canım çok geçmiş olsun. allahım tez zamanda dualarını kabul etsin. bende tedavi ile kavulştum kızlarıma. bizde hiç bir sorun olmadığı halde 3 yıl bebek hasreti çektik. o yğzden seni çok iyi anlıyorum. bir arkadaşımda daha pko vardı. metebolizma uzmanına gitti şeker tetleri ve insülün direnci testi yapıldı genelde pkolarda insülin direnci oluyormuş ve buda kilo vermeyi e yumurtlamayı engelliyormuş. hiç bu testleri yaptırdın mı acaba. arkadaşım ilaç kullanarak yumurtlamasını normale döndürdü. sanırım doğum kontrol hapı ve insülin direnci için bir ilaç kullandı bir süre.. doktoruna bir sor yada araştır derim
amiin tatlım çok sağol,geçmiş hamileliğimde insülin direnci ile alakalı bir hap kullandım hastalığın teşhisi konulunca o hapı direk verdi,insülin direnci varmı baktırmadı yani,ama o ilacı şuan emzirdiğim için kullanamiyorum,kilolar çok zor gidiyo evet inanki normal biri haftada 1,5 2 kilo verir ben 1 kilo verirken.2.bebeğim yine tedaviyle olacak gibi bu gidişle ama tedaviden önce yaza kadar kilo vermem lazım ki tedavi işe yarasın,ilk bebeğimde 71.6 kiloydum ondada tedaviden önce 7 kilo verdimde kaldım inşallah yine verebilirim.ama bu hafta yerimde saydım ondan canım sıkkın
sıkma canını canım. bende de haşimato troidi çıktı doğumdan sonra. çook zor k,lo veriyorum.nisan başından beri yerimde sayıyordum diyebilirim. ben haftada zorla 300-400 gr. verebiliyorum. bu hafta karnımı sürekli doyurduğum halde böyle oldu şaşırdım. sanırım duraksamadan sonra birden veriliyor canım.sende değişimi eminim haftaya hissedeceksin.. moralbozmak yok yola devamm
heyyyyyyyyy kaptan artıdasın kızzzzz..tabi bizsiz yersen mantıları olacağı buydu.ayrıca bende simit istiyorummm.bende simite bayılıyorum ama yok yakınlarımda.geçen haftanın acısını çıkarmışsın cnm tebriklerr
bu arada özele bildirim yapmayı unutmayın tekrar söylemicem
kilo bildirimi
başlangıç 90
geçen hafta 64.6
bu hafta 65.4
gelen +800
toplamda 24.600
hedef 60
simit alma saatim geldi hemen alıp geliyom laptop açık
senacım bütün topik anlaşmış gibi olsun diye yazmış ama ben abla olarak nacizane fikrim olumsuz.senin allah bağışlasın zaten evlatların var.bir değil 5 tane daha doğursan onlarda sevilir ama kendini düşün.ben geç evlenince kızımı 35 yaşında hamile kaldım ve tarama testlerinde down sendromu pozitifti en büyük nedende yaşımdı çok ağladım aldırmayı düşünmediğim için amniosentez bile yaptırmadım.hareketlerini duyarken aldıramazdım.rabbime şükürler olsunki sağlıklı bir çocuk.ama dokuz ay boyunca rüyalarımda neler doğurduğumu ben bilirim.rüya görmemek için uyumuyordum.ama urfaya tayin olunca insanların 45 yaşında sağlıklı çocuklarda doğurduğunu gördüm.arkadaşlar her birinizin ayrı ayrı yorumunu istiyorum bu konuda..
öncelikle yaşım 36..
eşim geçen yıl bir tane daha bebek istedi.. ben göze alamıyorum..dışarda bebek falan gördüqünde gözleri yaşarıyordu eşimin..çocuklar evlenince üstüste oldular nasıl büyüdüler anlayamadık doyasıya sevemedik diyor..geçen yaz bihayli tartıştık bu konuda..sonra gidip spral taktırdım bir müddet konuşmadı bnmle..şimdi bikaç gündür yine bu konu gündemde..3.bebişimizin olmasını çok istiyor..bu konu açıldıqında gözlerindeki ışıqı anlatamam..ama ben 3 çocuqun hem çok fazla olduqunu düşünüyorum hem yaşımın ilerlediqini düşünüyorum hemde çalışmak istiyorum..eşimide anlamaya çalışıyorum ama yeniden bir bebek yıllarca herşeyden mahrum kalmak demek..göze alamıyorum..lütfen bana düşüncelerinizi yazarmısınız arkadaşlar..
özel mesaj at diyecektim ama sena demiş.ay heyecanlıyım he bu ilk bildirimim olacak listeye alcanız demi beni kaptan binide yazcan dimi iyiki bu topiği bulmuşum valla bi azim bi azim bakalım neler olacak
BELENAYIN BİLDİRİM
Başlangıç:82 kg
Geçen hafta: 82 kg
Bu hafta: 80.5 kg
Giden:1500 gr
Toplam giden: 1500 kg
Hedef kilo:55 kg
BAKTIM BİŞRAZ BÖLEMİ OLUYOR BİLDİRİMLER UMARIM OLMUŞTUR
benide etmemiş.küstüm oynamıyorum ben.beni niye etmediiin kiii
arkadaşlar her birinizin ayrı ayrı yorumunu istiyorum bu konuda..
öncelikle yaşım 36..
kızlar merhaba bi tımbik sosis daha geldi kabul edermisiniz aranıza motiveye ihtiyacım var[/QUOTE
gel anacım gel,o dediğinden bol bişey yok burda,boyun kaç tatlım
bu arada benim boy 1,58 benden kısada yoktur heralde
bugün arkadaşıma dedim ki o benim gözümde popom kada öğretmen ve anne.ve baya büyük bi değer veriyorum çünkü vucudumdaki en büyük yer orasıeline diline sağlık tatlım anladığım kadarıyla sizin iyi niyetinizden faydalanıp kendisi bir şekilde işlerden kaçıyordu (yanlış anlamadıysam.). klasik akıllı geçinmeye çalışan tiplerden. ayrıca çocuğun bunlardan haberdar olması hiç iyi değil :26:
seni örnek alıyorumsenadan eqitim alıyormuşş bensiz bişey yapamıyomusun kızım senn gel ısırıyım seni çok tatlısınn
yok hiç alakası yok.amcamla aramda bişi yok sorun o hiçbişi yok.beni aramamasına kırgınlığım var kızının düğününe gitmem gerekiyor ama davet edilmişliğim face üzerinden takıldığım şeyler bunlar.eltimin konusu ayrı onun yeri başka bendekız yeşim siizn şu düğün meselesınden dolayı amcanlara gergindim, hışmına eltın mı ugramış...
abimin bi lafı var bayılıyorum nankör insanlar için altın kural:1 iyilik yap,1 kafasına vur....
canım çekememezlıkler sorsuzlar her ailede var.sende içine atan bi tıpsin en son patlamışsın halıyle...
ama sana tavsıyem ıçine atma kiminle ne sorunun varsa al akrşına konuş ya da şakayla ima et,bi şekılde söle biriktirme sakın tatlı sert olup ...
her kes senın ne düşündüğünü ne hissettiğini bılsın....o zaman daha saygı görürsün...
kılom 73.3
çok pis sahaya çıktım neye uğradığını şaşırdı.kociş ağlayarak dışarı çıkmanı bekledim dedi.bende az bıraksalardı ağlayarak dışarı başka birini gönderecektim bi müsade etmediler deidmAferin kızz devat et böylee65: :kötülere hücuummm
canım güzel söylüyorsun da o biraz yapı meselesi insan istese de dogru oldugunu bılsede yapamayabılıyor yani.HUy bu bıraz da ben 30 yasına geldım bıraz kırdım kendımı ama tam ıstedıgım gıbı deılım :84:yapım bu yanıyeşime benziyom bende
Kızlar soyle bı bakıp cıkayım dedım kılo veren herkesı kutluyorum,veremeyenlere de haftaya daha fazlasıyla verirler inşallah diyorum.Ben bugun izinliyim işe gitmiycem.Yarın oğluma dogum günü yapıcaz evde hazırlık,temizlik v.s yapıcam işim cok yani.arada uğrarım öpüyorum hepinizi:80::79:
ama senide görmedimki tebrik ederim bak ettimheyyyyyyyyy kaptan artıdasın kızzzzz..tabi bizsiz yersen mantıları olacağı buydu.ayrıca bende simit istiyorummm.bende simite bayılıyorum ama yok yakınlarımda.
senacım bütün topik anlaşmış gibi olsun diye yazmış ama ben abla olarak nacizane fikrim olumsuz.senin allah bağışlasın zaten evlatların var.bir değil 5 tane daha doğursan onlarda sevilir ama kendini düşün.ben geç evlenince kızımı 35 yaşında hamile kaldım ve tarama testlerinde down sendromu pozitifti en büyük nedende yaşımdı çok ağladım aldırmayı düşünmediğim için amniosentez bile yaptırmadım.hareketlerini duyarken aldıramazdım.rabbime şükürler olsunki sağlıklı bir çocuk.ama dokuz ay boyunca rüyalarımda neler doğurduğumu ben bilirim.rüya görmemek için uyumuyordum.ama urfaya tayin olunca insanların 45 yaşında sağlıklı çocuklarda doğurduğunu gördüm.
birde belli bir yaştan sonra çocuk büyütmek çok zor.vücutta bünyede dayanmıyor.eşler hep istiyor onlara göre ne var babalık en kolay iş.. sabaha kadar sen uykusuz kalacaksın. haaaaaaa eşin yardım edecek. nasıl? sen yorulunca o alacak ama o sen yorulunca.bilmiyorum allah olmayanlara nasip etsin diyorum ben.kusura bakma canım yazdıklarım için.
özel mesaj at diyecektim ama sena demiş.
benide etmemiş.küstüm oynamıyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?