sevişmek ne kelime dün akşam öyle bi sevdimki hayatta bida böyle sevilmez kaşınırsa bida sevecemçok sevgi doluyum ona karşı anlatamam
ben hayatımdan sildim onu faceden silmiş çokta tın bencede
çok geçmiş olsun böyle okuması bile zor ve inanılası değil sen yaşamışsın bu olayları.rabbim o günleri bidaha yaşatmaz seni sevdiklerine bağışlayıp torun torba seveceğin günlere kadar sağlıklı bi ömür geçirmeni nasip eder inşallah.
ya sorma 1 sıfır önde kendisi anlatamam.dün akşam küçük çaplı bi beddua ettim bugün kafasına top gelmişhey yüce rabbimin sopası yok işte.rabbim onun bana karşı gösterdiği ilgisini fazlasıyla ona göstersin tek dileğim bu
çok geçmiş olsun arkadaşım ...menün güzel çünkü hastasın zaten fazladan vücut bu dönemde kalori harcıyor o yüzden akşam normal sayılır sorun yokiyi akşamlar nasılsınız ben mönüyü yazim bari biraz geç kaldım ama uyumuş kalmışım işten gelince nefes alamıyorum gripten fena yakaladı densiz:))
sabah:
iki dilim ekmek
peynir
bir salatalık
1 tane rafadan yumurta
maydanoz taze nane
ara:
iki adet incir
öğle:
yoğurtlu makarna başkada bişey yoktu mönüde makarnayla idare ettim artık
ara:
yok
akşam:
bir bardak hazır çorba
bir küçük poğaça
hee bide bir tatlı kaşığı pilav yedim getirmişler dayanamadım ama sadece bir tatlı kaşığı yedim
ara:
elma kabuğunu kaynatıp suyunu içtim
bir bardak limonlu soda malum grip olayı araya bunlar iyi gider dedim
SABAH ZORDA OLSA BİR SAAT YÜRÜDÜM BURNUMU ÇEKE ÇEKE :))
çok fazla karbonhidrat tüketmişsin :26: akşam hem pilav hem poğaça fazla bence çünkü gün içinde zaten makarna sabah 2 dilim ekmek yemişsin.bence yarın bunu dengeleyecek şekilde beslenmeye çalış.iyi akşamlar nasılsınız ben mönüyü yazim bari biraz geç kaldım ama uyumuş kalmışım işten gelince nefes alamıyorum gripten fena yakaladı densiz:))
sabah:
iki dilim ekmek
peynir
bir salatalık
1 tane rafadan yumurta
maydanoz taze nane
ara:
iki adet incir
öğle:
yoğurtlu makarna başkada bişey yoktu mönüde makarnayla idare ettim artık
ara:
yok
akşam:
bir bardak hazır çorba
bir küçük poğaça
hee bide bir tatlı kaşığı pilav yedim getirmişler dayanamadım ama sadece bir tatlı kaşığı yedim
ara:
elma kabuğunu kaynatıp suyunu içtim
bir bardak limonlu soda malum grip olayı araya bunlar iyi gider dedim
SABAH ZORDA OLSA BİR SAAT YÜRÜDÜM BURNUMU ÇEKE ÇEKE :))
hata yapıp yapmadığını gözlemlemen lazım .aynı şeyleri yapıyosan kilo vermeni engelleyen sağlık sorunların yada bikaç arkadaşımızda ortaya çıkan süpriz hamilelikte olabilirsenanında dediği gibi kilo vermeye gelip hamile kalanların topiği burası darısı inşallah tedavilerinde sonuç alamayan ve hasretle bebek sahibi olmayı isteyenlerin başına.bence sende bi kendinikolaçan et ne hata yapıyosun bul.muhakkak bişi varki 2 haftada bi değişim olmamış.yoksa en az 100-200 gr bile olsa bi değişim olurdu
günaydın çıtır kızlarrrhepimizin cuması mübarek olsun
sabah regl sancısıyla uyandım 2 gün erken oldu ama geç kalmasından iyidir 3 çocukla değilmiiiii
veeeeee regle vede haftaiçi kaçamaklara ramen sonuç 1 kiloo:3
başlangıç.77
geçn hfta.75
bugün. 74
senacımm eşim memur canım ve burda 7 sene kalma zorunluluğumuz var 2 senemiz geçti kaldı 5 seneama emekli olma durumuda var daha erken
şöyle söyleyim canım inş.rabbimizin izniyle 2015 de istanbuldayız canım evimizi bile satmadık geri dönücez diye hayırlısı artık
arkadaşlar her birinizin ayrı ayrı yorumunu istiyorum bu konuda..
öncelikle yaşım 36..
15 yaşında bir kızım 12 yaşında birde oqlum var..
tabii 40 yaşında birde koçiş...
eşim geçen yıl bir tane daha bebek istedi.. ben göze alamıyorum..dışarda bebek falan gördüqünde gözleri yaşarıyordu eşimin..çocuklar evlenince üstüste oldular nasıl büyüdüler anlayamadık doyasıya sevemedik diyor..geçen yaz bihayli tartıştık bu konuda..sonra gidip spral taktırdım bir müddet konuşmadı bnmle..şimdi bikaç gündür yine bu konu gündemde..3.bebişimizin olmasını çok istiyor..bu konu açıldıqında gözlerindeki ışıqı anlatamam..ama ben 3 çocuqun hem çok fazla olduqunu düşünüyorum hem yaşımın ilerlediqini düşünüyorum hemde çalışmak istiyorum..eşimide anlamaya çalışıyorum ama yeniden bir bebek yıllarca herşeyden mahrum kalmak demek..göze alamıyorum..lütfen bana düşüncelerinizi yazarmısınız arkadaşlar..
erginsena'ya 3.bebek yapması konusundaki fikirleri okudumda duygulandım arkadaşlarım
benim bir yavrum var henüz 22 aylık allahım onu bana bağışlasın,evlat gibisi yok
onuda tedaviyle aldım kucağıma,gerçi 4 ay gibi bir süre sürdü tedavim ama bana 4 yıl gibi gelmişti,içimde kopan fırtınalar dün gibi aklımda,şimdi kızım küçükken ve yanımda anneciğim varken bakacak 2.bebeğimide doğurmak istiyorum gel gelelim hamile kalamıyorum,kızım doğdu doğalı diyebilirimki korunmadım ama olmadı işte,adetlerim halen düzensiz,yumurtlamamın hiçbir ay olmadığına emin gibiyim,tedavi olayım diyorum kızım halen emiyo kıyamıyorum 1-2 ay daha diyorum rızkını alsın
hastalığım polikistik over,nedeni ne bilinmiyo açılımı yumurtlayamama,üniversiye sınavından sonra adetlerim bozuldu,yani şu an elimdeki mesleğim uğruna sağlığımdan oldum,bu hastalık kilo aldırıyo ve kilo aldıkçada hastalık ilerliyo,kendimi bildim bileli kilolu olduğumu düşününce kilolarımdan dolayı ben mi suçluyum yoksa bana kilo aldırdığı için hastalığım mı bilemiyorum.
umutla ve gözlerim dolu dolu dua ediyorum hep,hayırlısıysa bana bir evlat daha allahım diye,elimden hiçbirşey gelmiyo çünkü,sadece büyük miktarda kilo kayıpları bu hastalığın şiddetini azaltır,kendi kendine bile yumurtlama olabilir ve hamile kalınabilir diye söylendiğinden kilo vermek istiyorum
nolur bana destek verin kızlar
erginsena canım bence bu ortak verilebilecek bir karar,çocuklarında anlayabilecek bir yaştalar açık açık onlarında fikrini al derim,bana sorarsan elinde istediğin zaman hamile kalma gibi bir nimet varken değerlendir
teşekkürler canım ben de seni tebrik ederim...
kızlar kilo veren herkesi tebrik ederim.. alan bikaç kişi sadece.. harikayız..
canım bu konu o kadar hassas ki.. senin isteklerin ve eşinin istekleri çakışıyor gibi. yaşın henüz geç değil..ben sezaryan değil de normal doğum yapmış olsam 4 tane çocuğum olsun isterdim.. hele ki sonuncu baya geç olsun isterdim.. ama sezaryan olunca geç yaşta vücudum toparlanamaz herhalde..çünkü sen yaşlanınca tutunacağın bi dal olacak hep..evde seninle uzun yıllar yaşayacak bi ciğer parçası daha düşnsene.. çocuklarının yaşı büyük kardeş kıskançlığı yaşamazsın hatta daha çabuk olgunlaşırlar bence..maddi durum da öenmli tabi..demişsin ya yaparsam hayattan geri kalıcam diye.. sen belki istediklerini biraz erteleyip 5-6yıl sonra çalışmaya başlayacaksın.. ama eşinin isteği yerine gelmemiş olacak eğer bebişiniz olmazsa.. yani o hedefine hiç ulaşamıcakk
Canım üç çocuğuma da kendim bakıyorum...
Bakıcı telaşındayım şu an biliyorsun belki...:44:
Rabbimden başka onları emanet edebileceğim kimsem yok malesef...
Bunun için Rabbimden başkasına sığınmıyorum...
O biliyor halimi..
Görüyor...Yardımı sonsuz biliyorum..
Gönlüme göre versin bişey istemiyorum...
Bu arada erginsena senin kullanıcı adın...
Bu sebeple kullandım...
Sen bana aysebahar dediğinde gönlüme bahar gelirken..
İsteyerek seçtiğin kullanıcı adını kullanmak istedim..
Yoksa Arzu mu demeliydim kuzu?
Çalışmak istiyorsan canım...
Şunu bil ki çalışma hayatı inan başka dertleri de oluyor...
Anlatmaya kalksam dur dersin...
Annelik kadar kutsal bir başka şey yok gibi
Yine de en doğru kararı düşünerek eşinle ver...
heyyyyyyyyy kaptan artıdasın kızzzzz..tabi bizsiz yersen mantıları olacağı buydu.ayrıca bende simit istiyorummm.bende simite bayılıyorum ama yok yakınlarımda.
senacım bütün topik anlaşmış gibi olsun diye yazmış ama ben abla olarak nacizane fikrim olumsuz.senin allah bağışlasın zaten evlatların var.bir değil 5 tane daha doğursan onlarda sevilir ama kendini düşün.ben geç evlenince kızımı 35 yaşında hamile kaldım ve tarama testlerinde down sendromu pozitifti en büyük nedende yaşımdı çok ağladım aldırmayı düşünmediğim için amniosentez bile yaptırmadım.hareketlerini duyarken aldıramazdım.rabbime şükürler olsunki sağlıklı bir çocuk.ama dokuz ay boyunca rüyalarımda neler doğurduğumu ben bilirim.rüya görmemek için uyumuyordum.ama urfaya tayin olunca insanların 45 yaşında sağlıklı çocuklarda doğurduğunu gördüm.
birde belli bir yaştan sonra çocuk büyütmek çok zor.vücutta bünyede dayanmıyor.eşler hep istiyor onlara göre ne var babalık en kolay iş.. sabaha kadar sen uykusuz kalacaksın. haaaaaaa eşin yardım edecek. nasıl? sen yorulunca o alacak ama o sen yorulunca.bilmiyorum allah olmayanlara nasip etsin diyorum ben.kusura bakma canım yazdıklarım için.
özel mesaj at diyecektim ama sena demiş.
benide etmemiş.küstüm oynamıyorum ben.
senacımmm...rabbim ne hayırlıysa sana onu nasip etsin inş
herkes yorum yaptı ama en doğru kararı verecek olan sensin canım tabi 3 çocuğun artısıda var eksiside herşey öyle değilmi. senin ne düşündüğün ne taraftan baktığın önemli çocuklarada sor bence
rabbim hepimizin evladını bağışlasın evlatlarımızla bizleri imtihan etmesinsana ve senin nezdinde evlat isteyen herkesee hayırlısıyla nasip etsin canım
arkadaşlar her birinizin ayrı ayrı yorumunu istiyorum bu konuda..
öncelikle yaşım 36..
15 yaşında bir kızım 12 yaşında birde oqlum var..
tabii 40 yaşında birde koçiş...
eşim geçen yıl bir tane daha bebek istedi.. ben göze alamıyorum..dışarda bebek falan gördüqünde gözleri yaşarıyordu eşimin..çocuklar evlenince üstüste oldular nasıl büyüdüler anlayamadık doyasıya sevemedik diyor..geçen yaz bihayli tartıştık bu konuda..sonra gidip spral taktırdım bir müddet konuşmadı bnmle..şimdi bikaç gündür yine bu konu gündemde..3.bebişimizin olmasını çok istiyor..bu konu açıldıqında gözlerindeki ışıqı anlatamam..ama ben 3 çocuqun hem çok fazla olduqunu düşünüyorum hem yaşımın ilerlediqini düşünüyorum hemde çalışmak istiyorum..eşimide anlamaya çalışıyorum ama yeniden bir bebek yıllarca herşeyden mahrum kalmak demek..göze alamıyorum..lütfen bana düşüncelerinizi yazarmısınız arkadaşlar..[/QU
kızımı büyüttükten sonra 2.bir bebeğin hayali bile ürkütüodu beni taaa ki korunma eksiklği yüzünden oğluma hamile kalana kadar.yeni bir bebek yeni bir yaşam gibi Rabbimin kadınlara bağışladığı en büyük lütuf annelik tamam cok zor hele belli bir yaştan sonra cocukları büyütüp oh rahatladım dediğin zamandan sonra daha da zor.çok yorgunum gecelerce uyumadığım oluyor aynaya bakamıyorum bazen delirecek gibi oluyorum ama oğlum yüzüme bakıp güldüğünde hiçbir sıkıntım kalmıyor.Allah ım hayırlısını versin karar senin oğluma hamile olduğumu öğrendiğimde kpss ye hazırlanıodum bende ve bıraktım kaybettiğim zaman şuan hiç umrumda değil yine başlarım yine yaparım diorum yeni bir bebeği gerçekten istiosan bence herşeye değer
Allahım sonunda bitti ne yazmışınız yahu bitiremedimhem cuma hem senanın mevzu olunca alıp basını gıtmıs sayfalar bende yoktum okuyamayınca boyle oldu
Eşimle temizlik yaptık kavga dövüşneys ebitti evide süsledik oğluşun doğum gününe hazırız inşallah yarında güzel bi şekilde kutlarız
Senacım herks yazmıs fıkrını ama herkesın durumu farklı yaa bırde sen ıstemıyorsun gıbı sankı bebiş:26:
ben 26 yasında evlendım 29 da anne oldum.su an 30 yasındayım.eşimde 37.bende eşimde 3 cocuk ıstıyoruz ama ben calıstıgım ıcın 3 ü göze alamıyorum:18:hayırlısı tabi bence yaş dogurm açısından deilde büyütme acısından sıkıntı yan ıben kendımle karsılastırırsam oyle uykuya acayıp düşkünüm uykum cok geldıgı an ve yorulunca acayıp sınırlenıyorum basaka bırı oluyorum.yoksa cocuk cok super bısey harıka bı duygu sevgısı ayrı ama zorlukları ve sorumlulugu da cok herseyı düşünmeklazm bence ama hayırlısı olacagı varsa kısmetı varsa olur bi bebişiniz daha.
canım ben basladgımdan berı hıc oyle süper kılolar vermedım belkıde bosverdıgımden ıdare eder gordum kendımı ama cok da kılo vermek ıstıyorum o yuzden de kac hafta yerımde saydım yıne de vazgecmedım devam edıyorum su an az da olsa verıyorum da bana yetıyor ben vazgecmedıysem kımse vazgecmez bu dıyet olayından
kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim..herbirinizin yorumunu itinayla okuyup üzerinde çok düşündüm..olumlu ve olumsuz yazdıqınız herşeyde haklısınız..bende zaten bu ikilemde kaldıqım için sizlerle paylaşma gereqi duydum..bebeqe bakmak uykusuz kalmak bunları hiç düşünmüyorum..bebeqim olursa 3-5 sene sonra çalışma hayatım olamaz..çünkü hayata onu ben hazırlamak isterim..kimseye teslim edemem..ben büyütmeliyim..işin başka bir boyutuda eşim bebeqimizolsun yada olmasın çalışmamı istemiyor..rızası yok..sadece hastanede çalışmama sıcak bakmıştı ordanda aylardır hayır haber yok..içimi acıtan beni eriten ; eşim bize çok düşkün..evden işe işten eve geir..gezeceksek hep beraber gezeriz..dışarda canım bişey istese biz yokuz diye yemez ya hep beraber dışarda yeriz yada eve getirir evde beraber yeriz..tatil ihtiyacımız fazlasıyla karşılar hakkını asla yiyemem..ama arada tartışıyoruz ve ozamanlarda gözüm bişey görmüyor..bunlara raqmen eşim çok iyi bir eş her konuda..onu seviyorum..o hep üstüne düşen görevi yapar ama ben çocuk gibiyim..nazlanırım küserim vs..bebek konusu öyle bir hal aldıki eşime karşı kendimi mahçup hissetmeye başladım..o kadar çok istiyorki..ve ben engelliyorum bu isteqini..yemeye gitmiştik biryere..birden gözleri doldu..baktıqı yere gözlerimi çevirdim arka masada bebek arabasında bir bebek..eşim bana dönüp ''bana başkalarının bebeqini sevdirme '' dedi 1 yıl geçti bu sözünün üstünde çivi gibi çakıldı bu söz kallbime..bu sabahta ''sende bişeyi çok iste heveslen ama Rabbim mahrum bıraksın'' dedi..çok üzüldüm..aslında bunu bana kendi halini anlayabilmem için söyledi kötü anlamda alqılamıyorum..belki diyorum bir bebeqimiz olursa Rabbimde eşimin rızasını kazandıqım için benden razı olur ve başka kapılar açar..belki sayısız hayırlara vesile olur..belkide çalışmak için bebekten vazgeçersem iş hayatında olumsuz şeyler yaşarım..mutlu olamam..ve belkide bebek bana sandıqım gibi sınırlamalar deqil sınırsız güzellikler getirir..evet kızlar..yazdıklarımdanda anladıqınız gibi kafayı yemek üzereyim..hangisi doqru bilmiyorum..Rabbimde hesap sorarmı eşimi kırdıqım için..yada razı olurmu eşimin hayalini gerçekleştirdim için..sonsuza dek kendi hayellerime veda edip bir kez daha fedakarlık yapmalımıyım sizce...
canım senin ne düşündügün ve ne istediğin önemli yaşın daha çok genç bence ben 30 yaşındayım ve benim yok daha ..eşinin istegide önemli tabiki maddi durumunuz el veriyorsa düşüne bilirsin iş hayatınada çok fazla engel olmaz bence ben düşünürdüm heralde :))) kalbinin sesini dinle kaptan
kızlar özele bildirim yapmayı unutanlar var lütfen yarın öqlene kadar yapsınlar öqleden sonra ne zaman müsait olursam listemizi yapıcam sonra gelip neden bnm adım yok demeyin..
canım şuan saqlıklı düşünemiyorum çünkü çok duygusalım..eşimin bu hali beni çok etkiliyor..saqlıklı karar veremiyebilirim..bebeqim olursa çalışamıyacaqım için pişman olurmuyum yada bebek yapamzsam ilerde üzülürmüyüm eşim senelerce içinde bu hasreti taşırmı..üzülürmü ..bana gönül koyarmı..napıcam ben yaa nolur yol gösterin psikolojim bozuldu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?