selam hanımlar 1 yıl aradan sonra tekrar kkdayım bu arada dogum yaptım bebegim 8 aylık oldu ve kilolarla ugrasıyorum suan.79 kiloyla aranıza geri döndüm.benide alırmısınız aranıza? :18: yoksa tek basıma basedemeyecegim bu kilolarla
günaydın herkese :) güne yine nesfitimle başladım, devamı da istikrarlı olur umarım. 3 gündür fena sayılmaz bir diyet tavrı içindeyim, hadi hayırlısı. benden beklenmeyecek bi değişiklik bu, umarım kendi nazarım değmez. ama malesef regl dönemimdeyim kızlar ve tahmin edersiniz ki oburluğum üstümde. sizce bu dönemde kaçamak olarak ne yenilebilir diyeti etkilemeden? hıı bi de benim canım bu dönemde tatlıdan ziyade hamurişi tuzlu şeyler çekiyor, börek, mantı, makarna gibi!
valla tarıfteki gıbı kuru ıncırıydı, kuru kayısıydı koyarsan nası olur bılemıyorum ama benım ki tatsız bısı oldu, üzerine bıraz pudra sekerı serptım de yenılebılsı hale getırdım ama buyuk ıhtımal tepsı çöpü boylayacak
ama sen müsli filan yıyebılıyosan bı dene, malzeme cok değil ne de olsa, damak tatları farklı ınsanların belki de sen sevebılırsınnnn ama ben ne yazıkki kocişle aynı fikirdeyimmmm:78:
hosgeldın canım tabıkı düzenli gelirsen buraya faydasını görürsünbebişini de güle güle büyüt canım
işte bende kendımden emın deılım de ondan soruyomnesfit sevıyomda müsli az bsıey yapıp denıycem ama azcık bal katsak seker yerıne nolur kı acaba
hosgeldın canım tabıkı düzenli gelirsen buraya faydasını görürsünbebişini de güle güle büyüt canım
işte bende kendımden emın deılım de ondan soruyomnesfit sevıyomda müsli az bsıey yapıp denıycem ama azcık bal katsak seker yerıne nolur kı acaba
canım ben senatakım kaptanıyım ..hoşgeldin aramıza..cuma günü özelime kilo bildirimini yaparsan ikinci hafta listeye ekliyoruz..hergün menülerinide paylaşırsan seni takip edebiliriz..şimdiden bol iradeler diliyorum
şebnem seni napıcam biliyormusunnerelerdesin sen bakimm bir gürünüp sonra kayboldın neyse hoşgeldin fıstıqımm
canım tarifin aynısını uygulasaydın ne kadar lezzetli ve tatlı olduqunu anlardın..ben misafirlerime bile yaptım tarifini istemeyen tek kişi bile kalmadı..normal kurabiyeden katkat güzel oluyor..5-6 kuru incir 5-6 kuru kayısıyı küçük küçük keserek eklersen kuru üzüm ve yabanmersinide bir avuç katarsan tadı konusunda sorun yaşamazsın..hayret ettim inanki beqenmedim diyen ilk sana rastladım :82:
canım neden bal katarak kalorisini çoqaltacaksınkikek gibi tatlı oluyor daha neden başka şeyler ekliceksin
canım ben senatakım kaptanıyım ..hoşgeldin aramıza..cuma günü özelime kilo bildirimini yaparsan ikinci hafta listeye ekliyoruz..hergün menülerinide paylaşırsan seni takip edebiliriz..şimdiden bol iradeler diliyorum
tesekkür ederim senacım ilgin icin elbette bildirim yaparım daha önceden girdigim icin formatı biliyorum.beni arkadaslarına eklermisin sana ulasmam daha kolay olur.
ben de, eger kuru kayısı, ıncır, üzüm fılan koyarsan şeker kısmında ayrıca bala gereksınım duyacagını zannetmıyorumkuru meyvelerın sekerı yetecektır tatlanmasınaa sen de bı tam tarıf yap o nası oluyo, sen de yazarsınnn
işte ben tarıfı eksık yaptıgım ıcın sevmemıste olabılırım ama napıyım kuru meyvelerı sevmıyorum ben, boyle yapsamda belkı ıdare eder dedım ama edemedı malesefff:26: siz yapınca bı foto eklesenız buraya, ne derecede pişcek, meyvelı nası gozukuyo ben bı gorsem cok sevınırımmmişe gelırken yanıma almıstım bıraz, onlarda kurumuslar hafıften ama boyle daha yenılebılesı olmuşş
merhaba kızlar nasılsınız geçmişi okuyup geldim
kılavuz canım böyle bi durumda ne denir bilemiyorum rabbim haklarında hayırlı olanı nasip etsin can sıkıcı bir durum bir yuvayı yıkmak bu kadar kolay olmamalı üstelik çocuklarda varsa hayırlısı canım sende dua et rabbim doğru yolu göstersin eniştene
umarım herkes iyidir sanki bu hafta herkes ekside olacak gibi geliyor bana inşallah
inanaın ben öle rahatladımki mide ağrılarım kalmadı şişkinlik gitti daha rahatım hele iyice kilolar gitsin dahada rahatlıcam inşallah
dün iş çıkışı teyzemlere gittik yemeğe bekliyorlardı bizi saat dokuzdan sonra ben nasıl yiyeyim eşim aç tabi gittik bir sofra hazırlamışlar krallara layık sofraya oturduk ben çantamdan çıkardım evden götürdüğüm marulları koydum tabağımaherkes çorba yemek pilav tatlı derken ben yavaş yavaş marulumu otlanıyorum hiç birinden yemedim zaten akşam üstü işyerinde çorba içmiştim günü kapatmıştım karnımda aç değildi yani herkes gülüyor bana yinemi diyet yapıyorsun diye çok moralim bozuldu ama bu sefer gerçekten farklı daha bilinçliyim üstelik siz varsınız herkes görecek belenayın nasıl zayıfladığını neyse sofradan kalktık bitki çayı içtim sonra sohbet muhabbet derken vakit nasıl geçti anlamadık eve geldiğimizde biri geçiyordu spor yapamadım ama en azından irademe sahip oldum zaten canım istese ucundan çok az alırdım ama istemedi hele tatlıya dayanamayan ben üstelik adet dönemindeyim direndim birazda senanın parmağı aklıma geldi yok dedim yok yemicem günü böylelikle tamamladım ama sabah kalktığımda öle huzurluydumki eğer yemiş olsaydım çok pişmanlık duyardım biliyorum iyiki varsın kaptan sena iyiki varsınız kızlar yaşasın 70-79 topiği
valla canım gönül rahatlığıyla yiyebilirsin sebzeli bulguru, daha dün öğlen yedim ben light yoğurdumla. benim bi arkadaşımın diyetisyeni haftada 2 kere öğlen yemeklerinde verdi sebzeli bulguru. kilo aldırmıyormuş. ben de çok sevindim ve denemeye başladım az yağlı ve havuç koymadan.kızlar nette şöyle bir yazı buldum doqrumu acaba:44: deryaaa canım sen bilirsin bu yazı doqrumu :26:
Bulgur ye kilo alma!
Bulgurun önemli özelliklerinden biri de lif açısından zengin olmasıdır. Pirinçten 9 misli fazla lif içerir. Kilo sorununu olan kişilerin glisemik endeksi 87 olan pirinçten uzak durup endeksi 48 olan bulguru tercih etmesi gerekir. Tabi miktara dikkat etmek şartıyla...
Sebzeli Bulgur Pilavı
Aşağıda tarifini verdiğim “Sebzeli Bulgur Pilavı”nın kalorisi ve glisemik endeksi düşüktür. Lif açısından zengin olduğu için korkmadan yiyebilirsiniz. 2 baş kuru soğanla iki diş sarmısağı 3 yemek kaşığı tereyağı (veya sıvıyağ) içinde kavurun. Sonra bir orta boy havuç ve 5 adet sivri biberi gene minik minik doğrayıp içine atın. 4 adet domatesi gene küçük küçük doğradıktan sonra tencereye ilave edin. Tahta bir kaşıkla çevirerek hepsini 5 dakika daha öldürün. Sonra tencereye 2.5 kase kaynamış su, 1 kase bulgur ekleyin, 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave edip suyunu iyice çekene kadar pişirin. Kapağın altına kağıt havlu koyup 5 dakika demlenmeye bırakın. Afiyet olsun...
Dr. Murat Kınıkoğlu
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı
ben de aynen pers, cuma ve h.sonu yokummmm :26: kayınvalıdeye gıdıyoruzzzzz
ya şu besı bıyerde cayını nası ıcebılıyosun, yanı ben de ıcebılıyorumda sonu fena oluyooooher gun duzenlı tuvalete cıkabılıyo musun canım :44:
valla canım gönül rahatlığıyla yiyebilirsin sebzeli bulguru, daha dün öğlen yedim ben light yoğurdumla. benim bi arkadaşımın diyetisyeni haftada 2 kere öğlen yemeklerinde verdi sebzeli bulguru. kilo aldırmıyormuş. ben de çok sevindim ve denemeye başladım az yağlı ve havuç koymadan.
her sabah kahvaltıdan sonra düzenli çıkabiliyorum canım
5i bi yerde cayıyla ben karnıma kramplar gırıp kostura kostura tuvalete yetısebılıyodummm, oyuzden sordummama bagırsaklarını bu caya alıstırmasan daha ıyı olmaz mı, gercı kendı bunyenı en ıyı sen bılırsın ama hep dıyolar ya bagırsak calıstırıcı sonucta bu cay ve bunye zamanla alısıyomus :26:
5i bi yerde cayıyla ben karnıma kramplar gırıp kostura kostura tuvalete yetısebılıyodummm, oyuzden sordummama bagırsaklarını bu caya alıstırmasan daha ıyı olmaz mı, gercı kendı bunyenı en ıyı sen bılırsın ama hep dıyolar ya bagırsak calıstırıcı sonucta bu cay ve bunye zamanla alısıyomus :26:
olursun canım merak etme
aynen devam edersen mutlaka 65i görürsün
günaydın kızlar :80:
yeni açtım gülbeni,gün geçmiyor ki diyetisyenler yeni bir kitap çıkarmasınher kafadan ayrı ses çıkıyor.. şu ara en popüler olanlar:Ender Saraç,Mesut Yar,Selahattin Dönmez,Osman Müftüoğlu,Ahmet Aydın,Yasemin Soysal.. zihin gücüyle mi dersin,kan grubuyla mı,akupunkturla mı,taş devriyle mi,antakya biberi mi.. herşey var.. keza spor cd'leri de bir o kadar çeşitli.. zaten ilkbaharda diyetlere başlanır,spor salonları taşar.. bir tanıdık internetten zayıflama ürünleri sattığını söylemişti de,paraya para demiyormuş.. ah biz kadınlar..
canım ben günde 1 bardak içiyorum o çok içenler için geçerli.
bak şimdi günde 3 bardak yeşil çay,1 bardak beşibiryerde çay, 1 bardak form çay, 2 bardak da elma sirkeli ballı sıcak su içiyorum. benim normalde de zaten kronik kabızlık sorunum var. doktor tavsiyesi yani
bizde kayınvalideye gidiyozzzzzzzzzz
bi tatilde de evde oturalım ama di mi yok anam yok:44:
canım belli bir menüm yok evde ne pişiyorsa onu yiyorum..ama ekmeqi sadece sabah yiyorum ve 3 litre su içiyorum..şekeri kestim ve kilolar gitti..
1.65 boyu cnm..
hayel deqil cnm..beslenmene dikkat edersen cuma günü hayellerin gerçek olur
anooooooooooovvvvvvvvv neler içiyon kız sen oyleeeeeeeeeeesenin 4te 3ün su olmalı
Bızım ıkımızınde aılesı farklı sehırlerde ama bızımkıler yakın oldugundan daha sık gorusebılıyoruz ama kayınvalıdemı ben de gormeyelı epey oldu, gitmek lazım
ama işte sorun orda yedıkelrıme dıkkat ettıgımı saklamayı nası basarıcam
ama ama ama benim kocişim yaptığım her iiliğe karşılık verir.çünkü ben her onun için yaptığım şeyi senin için yaptım mutlu oldunmu sevindimi vs sorularla kafasının etini yediğim içinwalla hayatım yaptığın hiçbir iyiliğin erkekler için bir kıymeti yok ne yazıkkial işte ortada bi bebek söz konusu... ben de 3 senemi werdim ama şimdi asla yani...asla ...hiçbirine değmiyo...bitane normal aklı başında doğru düzgün adam göremedim..gözüm açık gitcek walla
kurabiyenin içinde şeker olmadığı için bol bol kuru meyve koyman lazım ki yulaflar lezzetlensin canım.özellikle incir ve kayısı ile süper oluyor.kuru üzüm yeterince lezzet vermez kurabiyeye bidahakine üşenme kuru incir kuru kayısı hatta yaban mersini ay kuru üzüm yerinevalla tarıfteki gıbı kuru ıncırıydı, kuru kayısıydı koyarsan nası olur bılemıyorum ama benım ki tatsız bısı oldu, üzerine bıraz pudra sekerı serptım de yenılebılsı hale getırdım ama buyuk ıhtımal tepsı çöpü boylayacak
ama sen müsli filan yıyebılıyosan bı dene, malzeme cok değil ne de olsa, damak tatları farklı ınsanların belki de sen sevebılırsınnnn ama ben ne yazıkki kocişle aynı fikirdeyimmmm:78:
valla ben saklamıyorum biliyorlar. zaytıfalyınca ikinci torun yapacam biliyor kadın ses çıkarmıyor. aksine motive ediyor beni. bakalım esas ben nasıl dayanacam yemeklere. şimdi kaynanam biz geliyoz diye allahhhh neler hazırlıcak kim bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?