ah canim ya valla bilmiyorum ama uc haftam var ve ben 62 olmak istiyorum yapamayacagimi biliyorum
demın bı düşündüm de, bazen boyle dusunuyorum işteee
bı ara 55-59 kılolarındaydımmm, o zaman da kalçam var gıbı gelırdııı, kılo versem ıyı olcak dıye dusunurdummm, ne salakmışımm gençlik işteeeeama işte o zmnlarda hep yakın arkadaslarım 50-52 fılanlardı, onların yanında kılolu gıbı gözükürdümm
hıc tartılmazdım, evde de tartı yoktu zaten, bazen mısafırlıge gıttıgımız evlerın banyosunda fılan tartı olurdu merak edıp cıkardım, oralardan bılıyorum hatırlıyorum anca kılomu :26:
sonra 60ı gectıgımı gördümmm, ozmn da arkadaslar 55 olmuşlardı, bana yıne kıloluymusum gıbı gelıyoduu, üstum hep ınceydı, 75 beden camasırı bıle dolduramıyodumm, ama kalcam yerındeydı, herhalde kılolu gozukmeme neden de oyduuu :26: sonra 65leri gectıgımı gordum ama bişi yapmadım devam ettım yememe ıcmeme, sonra bı baktım 70 olmuşum
yemek yemek buyuk zevk benım ıcın, oyle boyle değil, hele de yedıgım sevdıgım bısıyse aldıgım hazzı tarıf edemem, arkadaslarım bıle hep soyler senle yerken bızımde iştahımız açılıyo dıyeee
sonra tartılacak bı ımkanım olmadı, düğün zamanı kilo verdım ama, onu da gelinlik denemelerınde fılan anladım, sıcaklarda ev ara, temızle, koşuştur bı o işe yaradıevlendıkten sonra, her canımın ıstedıgını pişir, akşam tv karsısında cekırdekler, cipsler, mutfakta yenı tarıflerle poğaca denemeleri, börekler fılan derken almaya devam ettımm, yanı etmısım ben farkında değılımmm :78::78::78:
sonra gecen yaz gıydıgım bı kot elbısem vardı, onu cıkardım bazanın altından, tam uzerıme gore oluyodu, denıyım dedım zor gırdım içine; bı de sıyah bı elbısem vardı düz tam üzerime oturuyodu, düğün zamanlarında kılo vermemın etkısıyle bollaşmıştı hatta, onu gıyeyeım dedım işe gelırken, gıydım ama astarı sıktı, aman açar gun içinde dedım işe geldım, astar darlıktan sürekli yukarı toplandı, elbıseyıde yukarı cektı, gun boyu elbıseyı cekıstıre cekırstıre gıydımm ve dedım ki bu boyle olmayacakkkk :84: hem cok uzuldum halımee, hem de cok sınrılendımmm
bıde oyle bı toplum olduk ki, yolda gorenın hal hatır sormadan kılo mu almıssın sen dıye sorması benı artık çıldırtıyodu, yenı evlı de olunca hamılelık mı var gıbı yorumlar da gelınceee, bu boyle olmayacak dedımeve dıgıtal tartı aldım ve 79la o zaman karsılastımmmm 50lilerden 60lar, sonra70 ler, şimdide 80ler gelıyo galıba dedım
hıc azımlı bı ınsan degılımmm, hırsım hiç yoktur zaten cok hırslı ınsanlardan hazetmem cunku o hırsın kendılerıne zarar verdıklerını gordum hep; ama azimli olmak bence baska, azımlı ınsanların onunde saygıyla egılmek lazım
işte o nokta bende bı kopuş oldu, once burayı okudum guvenemedım kendıme bırakırım ben yıne dedım, hayatımda hıc dıyet yapmadım, yapamamda zaten, burda her sabah bir kıbrıt kutusu kadar peynır, 3 tane zeytın, 1 salatalık, 2 domates fılan dıye herseyı sayılı yıyebılen arkadaslara gıpta ıle bakıyorummama yedıklerıme dıkkat etmeye basladım, hayatıma hareketi kattım, gun boyu su ıcmesem aklıma gelmezdı, kendımı zorladım topıktekıler gıbı 3 lıtre fılan ıcımıyorum ama 1 bardak su bıle ıcmeyen ınsan ıcın bu konuda da onemlı adımlar attım
dıger arkadaslar gıbı baslangıcta cok buyuk kılolar vererekte baslamadım,az az gıdıyo işte bısıler :78:
bı konuda azmetmeyı absarmam bıle benım ıcın buyuk basarı, dun aksam eşim tv karsında cıps yerken, benım o bayıldıgım seye elımı surmemeyı basarmam, oglenlerı yemek soyleıdgım yerde ızgaranın yanında getırılen pılava bı kasık bıle atmamam, mevsım salatasının yanında ıkram olarak gonderılen kısırı tabakta bırakmam, benım kılodan once kendıme olan guvenımın yerıne gelmesıne neden olduuu, sırf bu yuzden hedefıme daha cooook uzun yolum olsa da bısılerı basarmıs olmanın mutlulugundayımmmeşim bana hıc bı zaman kılo ver demedı, ben senı her halınle sevıyorumm, sen kendın nasıl mutlu olacaksan oyle ol dedı, şimdi bana destek olmaya calısıyo, hanı kılo vermemı ıstemıyodun nıye cabalıyosun benım ıcın dıyorumm, cunku sen kılo vermek ıstıyosun ve ben verınce ne kadar mutlu olacagını bılıyorum dıyo
kilo vermem de duraksamalar oldugunda kendımı nası hıssederımm bılmıyorummm, ama su anda ne kadar gıtse o kadar kardır diyerek olaya yaklasıyorumm
ve en onemlısı hıc bırınızı tanımasam da, kendımde bı eksıklık olarak gordugum azmi bana kazandırdıgınız için hepınıze cok tesekkur edıyorummmiçimden boyle yazmak geldı bı an ölücem mi neeee inş daha da çıtır bı topık oluruz kusura bakmayın kafanızı şişirdıysem, bı basladımı kendımı durdurmam zor oluyooo hepınızı
belini en ince yerinden kalçayıda en kalın yerinden.göbek problemin varsa bide tam göbek deliğinden ölçebilirsim ama bu bel değil göbek ölçün olurgöğüs kalça ve bel ölçülürken nerelerden ölçülüyo söylermisiniz bende ölçücem merak ettim ölçer yarın size yazarım
göğüs kalça ve bel ölçülürken nerelerden ölçülüyo söylermisiniz bende ölçücem merak ettim ölçer yarın size yazarım
1 tabak nohut ve 1 tabak bulgur çok kaçmış bence
ama ama öyle.benim popo aynı bel az daha ince memişlerim 88 cm
kocişimde öyle diyo.dışardan bakınca bişi var sanıyoz bizde hep kandırıyonuz diyo
demın bı düşündüm de, bazen boyle dusunuyorum işteee
bı ara 55-59 kılolarındaydımmm, o zaman da kalçam var gıbı gelırdııı, kılo versem ıyı olcak dıye dusunurdummm, ne salakmışımm gençlik işteeeeama işte o zmnlarda hep yakın arkadaslarım 50-52 fılanlardı, onların yanında kılolu gıbı gözükürdümm
hıc tartılmazdım, evde de tartı yoktu zaten, bazen mısafırlıge gıttıgımız evlerın banyosunda fılan tartı olurdu merak edıp cıkardım, oralardan bılıyorum hatırlıyorum anca kılomu :26:
sonra 60ı gectıgımı gördümmm, ozmn da arkadaslar 55 olmuşlardı, bana yıne kıloluymusum gıbı gelıyoduu, üstum hep ınceydı, 75 beden camasırı bıle dolduramıyodumm, ama kalcam yerındeydı, herhalde kılolu gozukmeme neden de oyduuu :26: sonra 65leri gectıgımı gordum ama bişi yapmadım devam ettım yememe ıcmeme, sonra bı baktım 70 olmuşum
yemek yemek buyuk zevk benım ıcın, oyle boyle değil, hele de yedıgım sevdıgım bısıyse aldıgım hazzı tarıf edemem, arkadaslarım bıle hep soyler senle yerken bızımde iştahımız açılıyo dıyeee
sonra tartılacak bı ımkanım olmadı, düğün zamanı kilo verdım ama, onu da gelinlik denemelerınde fılan anladım, sıcaklarda ev ara, temızle, koşuştur bı o işe yaradıevlendıkten sonra, her canımın ıstedıgını pişir, akşam tv karsısında cekırdekler, cipsler, mutfakta yenı tarıflerle poğaca denemeleri, börekler fılan derken almaya devam ettımm, yanı etmısım ben farkında değılımmm :78::78::78:
sonra gecen yaz gıydıgım bı kot elbısem vardı, onu cıkardım bazanın altından, tam uzerıme gore oluyodu, denıyım dedım zor gırdım içine; bı de sıyah bı elbısem vardı düz tam üzerime oturuyodu, düğün zamanlarında kılo vermemın etkısıyle bollaşmıştı hatta, onu gıyeyeım dedım işe gelırken, gıydım ama astarı sıktı, aman açar gun içinde dedım işe geldım, astar darlıktan sürekli yukarı toplandı, elbıseyıde yukarı cektı, gun boyu elbıseyı cekıstıre cekırstıre gıydımm ve dedım ki bu boyle olmayacakkkk :84: hem cok uzuldum halımee, hem de cok sınrılendımmm
bıde oyle bı toplum olduk ki, yolda gorenın hal hatır sormadan kılo mu almıssın sen dıye sorması benı artık çıldırtıyodu, yenı evlı de olunca hamılelık mı var gıbı yorumlar da gelınceee, bu boyle olmayacak dedımeve dıgıtal tartı aldım ve 79la o zaman karsılastımmmm 50lilerden 60lar, sonra70 ler, şimdide 80ler gelıyo galıba dedım
hıc azımlı bı ınsan degılımmm, hırsım hiç yoktur zaten cok hırslı ınsanlardan hazetmem cunku o hırsın kendılerıne zarar verdıklerını gordum hep; ama azimli olmak bence baska, azımlı ınsanların onunde saygıyla egılmek lazım
işte o nokta bende bı kopuş oldu, once burayı okudum guvenemedım kendıme bırakırım ben yıne dedım, hayatımda hıc dıyet yapmadım, yapamamda zaten, burda her sabah bir kıbrıt kutusu kadar peynır, 3 tane zeytın, 1 salatalık, 2 domates fılan dıye herseyı sayılı yıyebılen arkadaslara gıpta ıle bakıyorummama yedıklerıme dıkkat etmeye basladım, hayatıma hareketi kattım, gun boyu su ıcmesem aklıma gelmezdı, kendımı zorladım topıktekıler gıbı 3 lıtre fılan ıcımıyorum ama 1 bardak su bıle ıcmeyen ınsan ıcın bu konuda da onemlı adımlar attım
dıger arkadaslar gıbı baslangıcta cok buyuk kılolar vererekte baslamadım,az az gıdıyo işte bısıler :78:
bı konuda azmetmeyı absarmam bıle benım ıcın buyuk basarı, dun aksam eşim tv karsında cıps yerken, benım o bayıldıgım seye elımı surmemeyı basarmam, oglenlerı yemek soyleıdgım yerde ızgaranın yanında getırılen pılava bı kasık bıle atmamam, mevsım salatasının yanında ıkram olarak gonderılen kısırı tabakta bırakmam, benım kılodan once kendıme olan guvenımın yerıne gelmesıne neden olduuu, sırf bu yuzden hedefıme daha cooook uzun yolum olsa da bısılerı basarmıs olmanın mutlulugundayımmmeşim bana hıc bı zaman kılo ver demedı, ben senı her halınle sevıyorumm, sen kendın nasıl mutlu olacaksan oyle ol dedı, şimdi bana destek olmaya calısıyo, hanı kılo vermemı ıstemıyodun nıye cabalıyosun benım ıcın dıyorumm, cunku sen kılo vermek ıstıyosun ve ben verınce ne kadar mutlu olacagını bılıyorum dıyo
kilo vermem de duraksamalar oldugunda kendımı nası hıssederımm bılmıyorummm, ama su anda ne kadar gıtse o kadar kardır diyerek olaya yaklasıyorumm
ve en onemlısı hıc bırınızı tanımasam da, kendımde bı eksıklık olarak gordugum azmi bana kazandırdıgınız için hepınıze cok tesekkur edıyorummmiçimden boyle yazmak geldı bı an ölücem mi neeee inş daha da çıtır bı topık oluruz kusura bakmayın kafanızı şişirdıysem, bı basladımı kendımı durdurmam zor oluyooo hepınızı
ben çok keskin hatlara bayılıyorum seninkide öyle valla zayıfladın mı taş oldun taşhoş böylede güzelsindir eminmki ama bence çok kilolu değilsin ya balık etlisin yani hamsinin bi büyüğüsün
valla serpi benımkı normal sütyenle senınkı sahte memiş o zamanbenımkılerın gercekten masallahı var neysekı daha bunlar sönmüş halleri birde ılk dogum yaptıgım zamanlar görcektınız esklı sutyenelr olmuyodu 95 ler yanı sımdı gırebılıyom allahtan estetık yaptırcam 2ncı cocuktan sonra zaten ben
terziler anlar onu ben bilmem.ahah benim popoda 90 lı sayıları görürmükivallamı benim kocişte geçen aynısını bana söylemişti dışardan bakınca pek güzel görünüyolar bide.... neyse okadar detaya girmiyim bende ''ee senin iki çocuğunu emzirdim olucak okadar napiyim'' diyorum
bu arada ölçtüm
göğüs 90
bel 99 (tabi karnımı saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde ölçtüm iice serbest bıraktım öyle)
kalça 99
eğer göğüs altından vede belin en ince kısmından ölçtüyseniz bende öylede ölçtüm
göğüs 80
bel 77
kalça 99
ya kızlar bide bu mezuraların bi tarafında 150 cm var bi tarafta 5 cm'de bir 1 2 3 diye gidiyo ne demek o neyi ölçüyo kaç beden olduğumuzumu
vallamı benim kocişte geçen aynısını bana söylemişti dışardan bakınca pek güzel görünüyolar bide.... neyse okadar detaya girmiyim bende ''ee senin iki çocuğunu emzirdim olucak okadar napiyim'' diyorum
bu arada ölçtüm
göğüs 90
bel 99 (tabi karnımı saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde ölçtüm iice serbest bıraktım öyle)
kalça 99
eğer göğüs altından vede belin en ince kısmından ölçtüyseniz bende öylede ölçtüm
göğüs 80
bel 77
kalça 99
ya kızlar bide bu mezuraların bi tarafında 150 cm var bi tarafta 5 cm'de bir 1 2 3 diye gidiyo ne demek o neyi ölçüyo kaç beden olduğumuzumu
benimki sahteoyyy yerim senin o agzindan dökülen ballari ama anlayamadim iltifatmi ettin yoksa hakaretmi balik derken
kiz allah seni bildigi gibi yapsin emi memis sahte si olurmu benimki orjinal hali anam
mantıklı olan diyete başladığın zaman.yoksa ben doğum yapmadım ama bi zamanlar 90 kilolara kadar çıkmıştımkızlar bişi sorcam şimdi bazı arkadaşlar başlangıç kilolarını hamile bitimindeki kilosunu sayıyor. eğer öyleyse benim de 85 di doğuma giderken kilom. yani şimdi ben de başlangıç kiloma 85 mi yazacam yani..?????
senacım sen ne dersin?
mantıklı olan diyete başladığın zaman.yoksa ben doğum yapmadım ama bi zamanlar 90 kilolara kadar çıkmıştımama şimdi diyete kaç kilo ile başladıysam onu yazdım
yani gereksiz ayrıntılarcanım bence de öyle olmalı ama isimlerini tam hatırlamadığım bikaç arkadaş var öyle yazmışlardı başlangıç kilolarını
biz bizi anlamıyoruz orda farklı milletten insanların birbirini anlayıp iyi davranmasını beklemem zatenbugun benim icin dengesi bir gundu sabah kavaltisindan sonra cay koydum ocagin altini yarim yapmistim oglum durmadi cikmak istedi neyse cikarayim dedim tabi cayi unutmusum yakinimizdaki iki turk bakalina gitim form cay alirim diye ikisindede kalmamisti bende oglumla otobuse atlayim baska yerden almaya gideyim dedim tabi herzaman billet alan ben bu sefer almadim sansizlikya yolda kontrolculere yakalandim adama normalde toplu tike aliyorum bitmis gardan alacam oglum durmadi diye sofordende alamadim dedim adam 70 euro yerine 25 ver yeter dedi cuzdanima bakti 20 euro tek var adam arada banka kartini gormus kartla ode dedi neyse ucuz kurtardim 70 euro cezayasaydi bir hafta icinde iki gunde odemesm 100 'u bulurdu neyse onuda atlatim gidecegimiz yere gidip cayimi aldim ve tekrar otubuse bindik kicikligim tutmustu gene tikesiz bindim eve varmaya yakin bir yerde otubus yon degistiriyor diye indim oglum yorulmustu eve dogru giden otubusu aldim adan bana demis gelecek durak ta durmayacam bende gelecek durakta servis bitiyor sanip ooorda inerim dedim durakta dugmeye bastim adam duz gecti bende niye durmadini dedim adam ben sana demisim durmayacagimi ben firansizca iyi bilmiyom sizi anlamadi bari obur durakta indirin deim bana diyor gayet su an konusun ve anliyon diyor adamla tartisa tartisa 6 durak gitik adama cocugunu varmi dedim var ddedi peki saglik sorunlari varmi dedim yok dedi ben otubuse bir durak icin oglumun saglik sorunlarindan dolyi bindim kartida gostermistim ama sizin boyle bir sorununuz olmadigi icin beni anlayamasiniz vede hic janti degilsiniz dedim adam inmem icin durdugundada kendisine ters ters baktim indim hata turkce okuz dedim ama anlamazki okuz iste ama yakisikliyd yani hakini yemiyeyim...neyse indim 5 dakika icinde evimde olmam gerekirken bir durak yuzunden binmem mana 30 dakikaya mal oldu...
valla bende doğuma 76.600le girdim ama emzirirken homili gırtlak tabi olmuşum 80 sonra vermeye karar verirnce baktım kaydetti kilomu 79.8di öyle yani diyete ne zaman başladıysan ozamanı yazkızlar bişi sorcam şimdi bazı arkadaşlar başlangıç kilolarını hamile bitimindeki kilosunu sayıyor. eğer öyleyse benim de 85 di doğuma giderken kilom. yani şimdi ben de başlangıç kiloma 85 mi yazacam yani..?????
senacım sen ne dersin?
canım ya benim ablamda almanyada yaşıyo bikere gitmiştimde pek almanca bilmiyo diye neler gelmişti başımıza anlatsam sayfalar yetmez gerçi çokta ii konuşuyoduda onlar anlamıyodu oda ayrı bi konubugun benim icin dengesi bir gundu sabah kavaltisindan sonra cay koydum ocagin altini yarim yapmistim oglum durmadi cikmak istedi neyse cikarayim dedim tabi cayi unutmusum yakinimizdaki iki turk bakalina gitim form cay alirim diye ikisindede kalmamisti bende oglumla otobuse atlayim baska yerden almaya gideyim dedim tabi herzaman billet alan ben bu sefer almadim sansizlikya yolda kontrolculere yakalandim adama normalde toplu tike aliyorum bitmis gardan alacam oglum durmadi diye sofordende alamadim dedim adam 70 euro yerine 25 ver yeter dedi cuzdanima bakti 20 euro tek var adam arada banka kartini gormus kartla ode dedi neyse ucuz kurtardim 70 euro cezayasaydi bir hafta icinde iki gunde odemesm 100 'u bulurdu neyse onuda atlatim gidecegimiz yere gidip cayimi aldim ve tekrar otubuse bindik kicikligim tutmustu gene tikesiz bindim eve varmaya yakin bir yerde otubus yon degistiriyor diye indim oglum yorulmustu eve dogru giden otubusu aldim adan bana demis gelecek durak ta durmayacam bende gelecek durakta servis bitiyor sanip ooorda inerim dedim durakta dugmeye bastim adam duz gecti bende niye durmadini dedim adam ben sana demisim durmayacagimi ben firansizca iyi bilmiyom sizi anlamadi bari obur durakta indirin deim bana diyor gayet su an konusun ve anliyon diyor adamla tartisa tartisa 6 durak gitik adama cocugunu varmi dedim var ddedi peki saglik sorunlari varmi dedim yok dedi ben otubuse bir durak icin oglumun saglik sorunlarindan dolyi bindim kartida gostermistim ama sizin boyle bir sorununuz olmadigi icin beni anlayamasiniz vede hic janti degilsiniz dedim adam inmem icin durdugundada kendisine ters ters baktim indim hata turkce okuz dedim ama anlamazki okuz iste ama yakisikliyd yani hakini yemiyeyim...neyse indim 5 dakika icinde evimde olmam gerekirken bir durak yuzunden binmem mana 30 dakikaya mal oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?