biz bizi anlamıyoruz orda farklı milletten insanların birbirini anlayıp iyi davranmasını beklemem zatenbizim övündüğümüz insanlığımız ölmüşken orda hayli hayli böyle bi muamele görmen çok normal.olan senin tavan yapan sinirine olmuş
kızlar deniz kaçar tekrar cenaze evine gidecem ben. of of içim daralıyor orda ama gitmem lazım bi 10 gün falan hergün uğramam lazım oraya. hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın pazartesi görüşürüz
cqanım benim, ne güzel ne içten yazmışsın.. kıyamam sana, bunu yaşam tarzı haline getirmen bile yeter bebegim... yawas yawas kalıcı olarak gidicek bak görürsüün :81:
kızlar deniz kaçar tekrar cenaze evine gidecem ben. of of içim daralıyor orda ama gitmem lazım bi 10 gün falan hergün uğramam lazım oraya. hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın pazartesi görüşürüz
bugun benim icin dengesi bir gundu sabah kavaltisindan sonra cay koydum ocagin altini yarim yapmistim oglum durmadi cikmak istedi neyse cikarayim dedim tabi cayi unutmusum yakinimizdaki iki turk bakalina gitim form cay alirim diye ikisindede kalmamisti bende oglumla otobuse atlayim baska yerden almaya gideyim dedim tabi herzaman billet alan ben bu sefer almadim sansizlikya yolda kontrolculere yakalandim adama normalde toplu tike aliyorum bitmis gardan alacam oglum durmadi diye sofordende alamadim dedim adam 70 euro yerine 25 ver yeter dedi cuzdanima bakti 20 euro tek var adam arada banka kartini gormus kartla ode dedi neyse ucuz kurtardim 70 euro cezayasaydi bir hafta icinde iki gunde odemesm 100 'u bulurdu neyse onuda atlatim gidecegimiz yere gidip cayimi aldim ve tekrar otubuse bindik kicikligim tutmustu gene tikesiz bindim eve varmaya yakin bir yerde otubus yon degistiriyor diye indim oglum yorulmustu eve dogru giden otubusu aldim adan bana demis gelecek durak ta durmayacam bende gelecek durakta servis bitiyor sanip ooorda inerim dedim durakta dugmeye bastim adam duz gecti bende niye durmadini dedim adam ben sana demisim durmayacagimi ben firansizca iyi bilmiyom sizi anlamadi bari obur durakta indirin deim bana diyor gayet su an konusun ve anliyon diyor adamla tartisa tartisa 6 durak gitik adama cocugunu varmi dedim var ddedi peki saglik sorunlari varmi dedim yok dedi ben otubuse bir durak icin oglumun saglik sorunlarindan dolyi bindim kartida gostermistim ama sizin boyle bir sorununuz olmadigi icin beni anlayamasiniz vede hic janti degilsiniz dedim adam inmem icin durdugundada kendisine ters ters baktim indim hata turkce okuz dedim ama anlamazki okuz iste ama yakisikliyd yani hakini yemiyeyim...neyse indim 5 dakika icinde evimde olmam gerekirken bir durak yuzunden binmem mana 30 dakikaya mal oldu...
peki eve geldiğinde demlik yanmışmıydı ??
yaaa ama sende cok acimasizmisin yaaa:2: tamam sekeri kabul ediyorum ama bi yaprak marul okadár gelirmi yaa:95::95::95:karbonhidrat diyeti canım
şimdi 3 kesme şeker-36 puan
ekmek-normalde 12 ama küçükse- 6 puan
kaşar- 1 puan
marul-8 puan
şinitzel pane balık-10 puan falan olsa
mayonez 2 yemek kaşığı-2 puan
canım toplamda 63 yapmış bile canım ya fazla baya fazla şekeri bırakacaksın başka yolu yok 3 tane kesme şeker 100 gr makarnaya eşdeğer biliyormusun?
bence akşama tavuk haşlama yapabilirsin, fırında balık yapabilirsin ya da yağ koymadan sucuklu yumurta ye değerleri 0 çünkü 63 puanı almışsın bile
alminanaz arkadaşım ben sana hesapladım bi yukarı bak istersen
siyah küçük küçük olanmı.bence bi zararı olmaz istersen netten bi araştır yan etkileri fayda ve zararlarına.kizlar ben emziriorum ve oyüzden hersey kullanamiorum bebegin sütüne gecer falan diye..ama 5i1 yerdenin bana faydasi oldu ve ufakliga bi zarari olmadi..memnunum yani..simdi size sorum cok önemli eltim bana bir meyve kurusu gönderdi acayip yag yakar metobolizmayi hizlandirir kilo verirsin dedi..bikac hafta kullandim ise yariordu ama ben korktum biraktim acaba gerimi baslasam adi sanirim yaban mersini tohumuymus ama bildigimiz degil baska bir cesidiymis..eltim tam olarak adini vermedi..kendisi yillardir onu kullanirmis okadar yemek yemesine ragmen bir gram almaz formunu bu meyve kurusuna borcluymus..kizlar böyle dogal meyve kurulari süte gecermi..kiza bi zarari olurmu benim korkum hep sanki coocukta benle bir zayiflicakmis gibi gelio..lütfen fikrinizi söleyin ona göre tekrar basliyacam
kizlar ben emziriorum ve oyüzden hersey kullanamiorum bebegin sütüne gecer falan diye..ama 5i1 yerdenin bana faydasi oldu ve ufakliga bi zarari olmadi..memnunum yani..simdi size sorum cok önemli eltim bana bir meyve kurusu gönderdi acayip yag yakar metobolizmayi hizlandirir kilo verirsin dedi..bikac hafta kullandim ise yariordu ama ben korktum biraktim acaba gerimi baslasam adi sanirim yaban mersini tohumuymus ama bildigimiz degil baska bir cesidiymis..eltim tam olarak adini vermedi..kendisi yillardir onu kullanirmis okadar yemek yemesine ragmen bir gram almaz formunu bu meyve kurusuna borcluymus..kizlar böyle dogal meyve kurulari süte gecermi..kiza bi zarari olurmu benim korkum hep sanki coocukta benle bir zayiflicakmis gibi gelio..lütfen fikrinizi söleyin ona göre tekrar basliyacam
öğle yemeğimden önce beşibiryerde çayımı içtim-0 puan
öğle yemeğinde menemen yedim
1 domates-6 puan
1 dolmalık biber-4 puan
1 yumurta-0 puan
biraz kaşar peyniri-1 puan
toplamda 11 puan etti. sabah da 20 puandı. şimdiye kadar 31 etti. daha 19 hakkım var bilmiyom belki kullanırım belki kullanmam açlık durumuma bağlı akşam tavuk haşlama yiyecem büyük ihtimal öle olursa 31 ile kapatırım bugünü
kepek ekmeğine benziyo
sorma ya bu ara iyice hoşlaştı...
ben bunu beğendim, çok sevdim, çok güzel, annecim, babacım, seni çok seviyorum filan iyice kibarlaştı bi hoşlaştı maşallah bayılıyorum böyle konuşunca hemen içi eriyo insanıın... işini biliyo tabı bunlar..
evet bence de ölçün oranlı omuzların kaç bilmiyorum ama demekki bölgesel problemin yok bu güzel bişey verırkende oranlı verirsin...
kepek ekmeğine benziyo
Bugünkü menüm;
Sabah: 1 bard. sirkeli su, Limonlu yeşilçay.
Kahvaltı: 1 simit, 1 çok az yağlı yumurta, domates, salatalık, peynir.
Ara: yok
Öğle: 1 tb nohut yemeği, 1tb bulgur pilavı, 1 kase cacık.
Ara: Limonlu yeşilçay
Akşam: Müsli+süt
Ara: Limonlu yeşilçay.
17:00 da finishh...
2-3 lt arası su...
demın bı düşündüm de, bazen boyle dusunuyorum işteee
bı ara 55-59 kılolarındaydımmm, o zaman da kalçam var gıbı gelırdııı, kılo versem ıyı olcak dıye dusunurdummm, ne salakmışımm gençlik işteeeeama işte o zmnlarda hep yakın arkadaslarım 50-52 fılanlardı, onların yanında kılolu gıbı gözükürdümm
hıc tartılmazdım, evde de tartı yoktu zaten, bazen mısafırlıge gıttıgımız evlerın banyosunda fılan tartı olurdu merak edıp cıkardım, oralardan bılıyorum hatırlıyorum anca kılomu :26:
sonra 60ı gectıgımı gördümmm, ozmn da arkadaslar 55 olmuşlardı, bana yıne kıloluymusum gıbı gelıyoduu, üstum hep ınceydı, 75 beden camasırı bıle dolduramıyodumm, ama kalcam yerındeydı, herhalde kılolu gozukmeme neden de oyduuu :26: sonra 65leri gectıgımı gordum ama bişi yapmadım devam ettım yememe ıcmeme, sonra bı baktım 70 olmuşum
yemek yemek buyuk zevk benım ıcın, oyle boyle değil, hele de yedıgım sevdıgım bısıyse aldıgım hazzı tarıf edemem, arkadaslarım bıle hep soyler senle yerken bızımde iştahımız açılıyo dıyeee
sonra tartılacak bı ımkanım olmadı, düğün zamanı kilo verdım ama, onu da gelinlik denemelerınde fılan anladım, sıcaklarda ev ara, temızle, koşuştur bı o işe yaradıevlendıkten sonra, her canımın ıstedıgını pişir, akşam tv karsısında cekırdekler, cipsler, mutfakta yenı tarıflerle poğaca denemeleri, börekler fılan derken almaya devam ettımm, yanı etmısım ben farkında değılımmm :78::78::78:
sonra gecen yaz gıydıgım bı kot elbısem vardı, onu cıkardım bazanın altından, tam uzerıme gore oluyodu, denıyım dedım zor gırdım içine; bı de sıyah bı elbısem vardı düz tam üzerime oturuyodu, düğün zamanlarında kılo vermemın etkısıyle bollaşmıştı hatta, onu gıyeyeım dedım işe gelırken, gıydım ama astarı sıktı, aman açar gun içinde dedım işe geldım, astar darlıktan sürekli yukarı toplandı, elbıseyıde yukarı cektı, gun boyu elbıseyı cekıstıre cekırstıre gıydımm ve dedım ki bu boyle olmayacakkkk :84: hem cok uzuldum halımee, hem de cok sınrılendımmm
bıde oyle bı toplum olduk ki, yolda gorenın hal hatır sormadan kılo mu almıssın sen dıye sorması benı artık çıldırtıyodu, yenı evlı de olunca hamılelık mı var gıbı yorumlar da gelınceee, bu boyle olmayacak dedımeve dıgıtal tartı aldım ve 79la o zaman karsılastımmmm 50lilerden 60lar, sonra70 ler, şimdide 80ler gelıyo galıba dedım
hıc azımlı bı ınsan degılımmm, hırsım hiç yoktur zaten cok hırslı ınsanlardan hazetmem cunku o hırsın kendılerıne zarar verdıklerını gordum hep; ama azimli olmak bence baska, azımlı ınsanların onunde saygıyla egılmek lazım
işte o nokta bende bı kopuş oldu, once burayı okudum guvenemedım kendıme bırakırım ben yıne dedım, hayatımda hıc dıyet yapmadım, yapamamda zaten, burda her sabah bir kıbrıt kutusu kadar peynır, 3 tane zeytın, 1 salatalık, 2 domates fılan dıye herseyı sayılı yıyebılen arkadaslara gıpta ıle bakıyorummama yedıklerıme dıkkat etmeye basladım, hayatıma hareketi kattım, gun boyu su ıcmesem aklıma gelmezdı, kendımı zorladım topıktekıler gıbı 3 lıtre fılan ıcımıyorum ama 1 bardak su bıle ıcmeyen ınsan ıcın bu konuda da onemlı adımlar attım
dıger arkadaslar gıbı baslangıcta cok buyuk kılolar vererekte baslamadım,az az gıdıyo işte bısıler :78:
bı konuda azmetmeyı absarmam bıle benım ıcın buyuk basarı, dun aksam eşim tv karsında cıps yerken, benım o bayıldıgım seye elımı surmemeyı basarmam, oglenlerı yemek soyleıdgım yerde ızgaranın yanında getırılen pılava bı kasık bıle atmamam, mevsım salatasının yanında ıkram olarak gonderılen kısırı tabakta bırakmam, benım kılodan once kendıme olan guvenımın yerıne gelmesıne neden olduuu, sırf bu yuzden hedefıme daha cooook uzun yolum olsa da bısılerı basarmıs olmanın mutlulugundayımmmeşim bana hıc bı zaman kılo ver demedı, ben senı her halınle sevıyorumm, sen kendın nasıl mutlu olacaksan oyle ol dedı, şimdi bana destek olmaya calısıyo, hanı kılo vermemı ıstemıyodun nıye cabalıyosun benım ıcın dıyorumm, cunku sen kılo vermek ıstıyosun ve ben verınce ne kadar mutlu olacagını bılıyorum dıyo
kilo vermem de duraksamalar oldugunda kendımı nası hıssederımm bılmıyorummm, ama su anda ne kadar gıtse o kadar kardır diyerek olaya yaklasıyorumm
ve en onemlısı hıc bırınızı tanımasam da, kendımde bı eksıklık olarak gordugum azmi bana kazandırdıgınız için hepınıze cok tesekkur edıyorummmiçimden boyle yazmak geldı bı an ölücem mi neeee inş daha da çıtır bı topık oluruz kusura bakmayın kafanızı şişirdıysem, bı basladımı kendımı durdurmam zor oluyooo hepınızı
evet farkındayım ama cuma olmasına ve aksam öğünümün hafıflıgıne guvendım...
yemekler bayatlayacak yoksa ondan yanıı... :)
Aman ev yanabılırdı bıle en ufak bısey tutsa Allah korusun...demlik belasini bulmustu iceri kokuyordu ...
pirinç değil bulgur pilavı..nohut pirinç pilavı hemde 1 tabak ölemiiooooh afiyet olsun sankim ben doydum
aynı dıyologlar bızde de mevcut..öyleler gerçekten bizim cadı da babasını arattı babası telefonu açınca
ceylin : babacııımm şeni çook öjledimm
babası : canım kızım bende seniii napıyosun bakiiim
ceylin : iyiyiiyimmm baba bana çukaka alll şütt aall donduma aalll
babası : anladım kızım ne kadar özlediğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?