70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

bu arada ben öğle yemeğinde bol yağlı patlıcanlı etli yemek vardı yemedim
bugur piavı cacık ve barbunya 3 kaşık falan yedim şimdi çok acıktım 1 bardak hazır çorba içiyorum brokolili bu günü az kaloriyle kapatmalıyım tatlı krizim yolda

okuduğum bir yazıyı paylaşmak istedim
Prof. Dr. Ziya Mocan 'az ve sık' yemek gerektiğini savunuyor. Böylece, aç kalıp çok yemenin önünün kesileceğini söylüyor. Kendisi de gün içinde bol bol atıştırıyor ama kilo almıyor. Mocan sırrının; büyük-küçük herkese içmelerini tavsiye ettiği elma çayı olduğunu dile getirdi ve sizler için tarifini verdi..
Dr. Ziya Mocan, Endrokronoloji ve Metabolizma profesörü... Kendisi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin klinik şefi... Türkiye'nin en şişmanlarının, 300-400 kiloluk insanların yolu onun kliniğinden geçiyor. Bugüne kadar 100 hatta 200 kilo verdirdiği pek çok hastasını gördüm. 150 kilo vermesi için diyete soktuğu hastalara tanık oldum. Evden çıkamaz durumdayken genç kızlığındaki kilosuna kavuşturduğu pek çok hastasıyla tanıştım...
HıÇ DıYET YAPMAMIŞ
Binlerce kişiye diyet reçesi hazırlayan Mocan, bugüne kadar hiç diyet yapmamış. ılginç çünkü kendisi, Türkiye'nin en iştahlı doktorlarından biri... Bana iştahına karşın kilo almamasının sırrını, evinde ve işinde nasıl atıştırdığını anlattı. Acarkent'teki evine konuk olduğumda anladım ki en büyük sırrı; kendi sebze bahçesini kurmuş olması. Domates, soğan, kara lahana, maydanoz, roka ve daha pek çok sebze yetiştiriyor bu bahçede. Bitki çaylarını, bahçesindeki bitkilerden hazırlıyor. ışte Dr. Mocan'dan kilo almadan atıştırmaya ilişkin tüyolar:
BU TARıFı UYGULAYIN
* Herkese önerecek bir beslenme alışkanlığınız var mı?
Benim önerim; elma suyu alışkanlığı edinmenizdir. Ben elma suyumu masamın üzerinden hiç eksik etmiyorum. Elma suyu metabolizmayı hızlandırır ve idrar miktarını artırır. Kilo sorunu olan kişilerin ödemi atmasını sağlar. Bir-iki elmayı kesip haşlayın. ıçine bir limon ya da portakal atın. Karanfil ve tarçın ekleyin. Çocuklara verecekseniz, bardağın içine bal koyup öyle verin. Elma suyunu hazırlarken içine koyacağınız limon ve portakalı sakın soymayın. Kabuklarıyla haşlayın. Bunların kabuklarında sitrik asit vardır. Bu, zayıflama ilaçlarının içinde de bulunur.
AÇIKHAVADA BESLENıN
* Çok atıştırır mısınız?
Saat başı bir şeyler yerim. Aç kalmak, sonradan çok yemek anlamına gelir. Atıştırmalar bazen içecek bir şey, bazen de birkaç parça kepekli ürün yemek şeklinde olabilir. Ben atıştırmaya ekinezya ile başlarım. Sonra ayran içer ya da bir kase yoğurt yerim. Her zaman dışarıda yani açıkhavada yemek yemeyi tercih ederim. Açıkhava her zaman iştah açar ancak şu da bilimsel bir gerçektir ki; açıkhavada ve yükseklerde yaşayan insanlarda obezite daha azdır. Amerika'da bununla ilgili bir araştırma yapılmış. Arizona'da genetik olarak ailesel şişmanlığı bulunan bir ailenin bir bölümü, Meksika'da dağlık bir araziye yerleştirilmiş ve obezite azalmış. ıklimlerin ve havanın insanın beslenmesinde çok önemli bir yeri bulunuyor. Dağda, ormanda hareket daha fazladır. Buralarda aldığınız kalorileri yakacağınızı söyleyenler haklıdır. Siz de vakit bulduğunuzda yemek için küçük yürüyüşler yapın, açık havada bir şeyler yiyin. Ben iştahlı biriyim. Yediklerimi doğru seçmesem, kesinlikle çok kilolu biri olurdum. Ama sebzeleri seviyorum, sağlıklı şeyler yiyorum ve kilo almamayı başarıyorum.
TATLI AÇ KARNINA YENıR
* Çikolata yer misiniz?
Çikolataya alkol muamelesi yaparım. ıkisini de ancak çok canım çekerse ve aç karnına tüketmeye dikkat ederim. Aç karnına çikolata yerseniz ya da alkol alırsanız o zaman yakımı kolay olur. Yağ oluşumuna yol açmaz. Canınız çok çikolata çektiyse, bitter olanları tercih edin. Bir kadeh beyaz şarap istediyseniz için ama içine bir-iki tane buz atın. Böylece alkol oranını ve kalori etkisini azaltırsınız. Ben arada bir tatlı yerim. Her tatlıyı da severim. Tatlı yiyeceksem yemeğin üzerine yemem. ıki saat geçmesini beklerim. Tatlıyı mutlaka aç karnına yemek lazım. Yatmadan önce yerseniz, kilo için yemek yemiş olursunuz. Yatmadan iki saat önce, yemeği keserim.
KEPEKLı SıMıT YENEBıLıR
* Simit en zararlı atıştırma alışkanlıklarımızdan biri mi?
Simit, atıştırma deyince baş sırada yer alır. Ama bence o kadar haşarı bir yiyecek değil. Simit kolay ve masumdur. Hatta kepekli olursa diyet listesine bile konabilir. O gün yeterince doyurucu bir öğlen yemeği yemediysem, beş çayında kendime kepekli bir simit ısmarlarım. Çok hamursa, içini çıkartarak yemeye çalışırım. Kurabiye ve ekmek yemek istediğimde ise, kepekli undan yapılmış olanlarını tercih ederim.
Mucize elma çayı Bu masanın üzerinde bulunan her şeyden, gün içinde aşırıya kaçmadan atıştırabilirsiniz. Ancak Mocan özellikle elindeki elma çayını öneriyor. Bu çayı siz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Bir-iki elmayı kesip haşlayın, içine bir limon ya da portakal atın. Karanfil ve tarçın ekleyin. Bu çaydan çoluk çocuk herkes, günde 3-4 bardak içebilir. ılaç gibidir.

kaynak: SABAH

merhaba kızlar pek giremiyorum işte olmasamda artık evde de durmuyorum çogu zaman iş arama falan derken...ya ben şimdi geçen hafta 7 gün bu kozmik temizligi yaptım ya
acaba diyorum şimdi şu lahana çorbasını yapsam bişey olur mu ne dersiniz yoksa biraz bekliyim mi?..yani gerçi meve falan yedim hep vitaminsiz kalmadım ama yinede sok diyet kategorisinde bişey gibi bu lahana çorbası da...ayyy evdeyim de şimdi ancak şimdi yapabilirim iş bulursam da yapamam...bişey diyin napayımkine benbenneyaptımki

ay soyle 1gunlugune cok zayif olsam iste o gunu canimin her istedigini yiyip icip bol kalori alip gecirsem sadece 24saat ya ne guzel olurdu degilmi kizlar catlayana kadar yerdim pastalari borekleri cikolatalari benimde tek sorunum tatli yani onume borekler pizzalar kebaplar koysaniz bakmam ama bir dilim cikolatali pastaya olurum deli olucam ya bagimli gibi.............ben kek,pizza,et,makarna,pilav,manti,sevmeyen biriyim hele lahmacun nefret ederim ama tatli dedinizmi kesme seker dahil herseyi yerim ne olucak bilmem

geçmişe şöle bir göz attımda kimsede problem cıkmamış herkes ii gitmiş.. gidiyo kıslar yavaş yavaş kilolar..
şükür benim günümde güzel geçti.iş yogundu pek acıktıgımı hiseetmedim öglene kadar ama öglenden sonra kabustu ama şimdi iyiyim şükür yediklerime gelincede
sabah
60gr kepek peynirle yapılmış bir tost 2 tane zeytin attım agzıma çayımı şekersiz içiyorum zaten
ara
bişey yemeye vaktim olmadı bir ara acıktım bir adet diyet büskivi yedim bitki çayıyla beraber
öglen
ögleni sormayın berbattı yemekde bişey yoktu nohut pirinç pilavı turşu.pilavda 2 kaşık aldım nohutun sadece nohutlarını yedim etleriyle beraber.. birde turşu yedim. ama doymadım ne yalan diyiym.. arada bişeyde bulamamdım.. şimdi kendime bitki çayı yaptım geçtim bilgisyarın başına yanımada 2 bisküvi aldım.hem yazım hem yiyim dedim
akşama ıspanak var pirinçli mercimek corbası kendi ıspanagımı ayrı yapacagım pirinçsiz az yaglı yogurtla beraber yerim umarım bugünde kazasız belasız biter

valla emrak ettim şu hazır corbalardan bende almıştım ama yiyemedim tatdı cok igrencime geldi.. ama biliyonmu onlardada cok kalori oldugunu duymuştum ..

valla emrak ettim şu hazır corbalardan bende almıştım ama yiyemedim tatdı cok igrencime geldi.. ama biliyonmu onlardada cok kalori oldugunu duymuştum ..

valla brokolili içtim paketi attım bilmiorum artık ne kadar kalori var
çok acıktım napiymmm :)))

Kızlar merhabalar ben geldim.300gr daha gitmiş 2.4 vermiş oldum toplam ve 72.7 olmuşum.Bugün arkadaşlarımla okul çıkışı alışveriş merkezine gittik,herkes 3er 5 er aldı,çok indirim vardı.Ama ben 42 beden alıp zayıfladıktan sonra bol gelmesini istemedim,40 bedenler de sıkıyo,tuttum kendimi.Arkadaşımla 1 ay arayla doğum yaptım.O 78 kilodan 64 kiloya indi 5-6 ayda.Boy da 1.75.
38 bedenler bile bol geldi üstüne,helal olsun.Biz niye veremeyelim dimi ya???

diyetini cok begendim hatta aralar az bile bir galete felanda ekleyebilirsin metobolizmanda durmaz saglı bir şeklide kilo verirsin.. ama spor şart canım en azında sarkman olmaz ve kilo vermen daha cok bariz ortaya cıkar... şu laf söleyenlerede bakma.. aslında bir yandan ii yapıyolar kendimize geliyoruz.. ama bir yandanda agır konuşuyolar bizlere düşen onların laflarını onlara yedirmek :1closedeyes: degilmi
birde dikkatimi cekti eski bilgilerime dayanarak sana bir tavsiye.. bence 55 biraz daha geriye cek yavaş yavaş ileri al inan küçümsenmiyecek kadar motiven artıyo mesela kısa hedefler koy hedefine ulaşınca gene cekersin ileri.. bende 55 yapmıştım eskiden koymadılar .. sadece tavsiyeydi :1hug:

aynen valla şu 70 den küsüratları bir atsam gerisi corap sökügü gibi gelecek buna eminim... ama 2 gündür ii gidiyorum pazartesi bakacagım.. gerçi hastayım.. su tutar vucudum ama en azından bir kilo veririm diye düşünüyorum.. yani o kadar yemeden bu kadar kısdıkdan sonra olur diye düşünüyorum.. eskiden hergün tartılıyordum.. bu sefer bunu yapmayacagım söz verdim kendime... sadece pazartesileri tartılacagım.. gerci diyete salı başladım ama olsun

onlara cok güvenme bence .. bunada inan. bunun yeri,ne başka cözümler bulabilirsin.. en azından saglıklı degiller

Haklısın kesinlikle sağlıklı değiller,ama okulda öğle paydosunda hiç bişi çıkmıyo ve kantinimiz de yok.Evden domates,salatalık falan getirsen tuvalette yıkamak işime gelmiyo.Çorbayla idare ediyorum

Ben de içiyorum hazaır çorbalardan.Bir pakette 70kalori var,çok değil bence.
70 kaloriyse az ble canım ara öğün için :)
calışıyormusun merak ettim.. evde olmadıgın içinmi bişey bulamıyon yemek için

evet evde olsam silip süpürürüm valla çalışıyorum aslında yemek alternatifi çok mesela mikrodalga var buzdolobında da pizza bu yüzden çorba masum kalıykaydirigubbakcemile3or :)

sağol canım inşallah faydası olcak
bugün ve yarın yapıcam
sabah sadece meyveden sonra acıkıyor insan ama yapılamıcak bişey değil
sakın unutmayın meyvadan sonra bir kaç kaşık yogurt tüketiyoruz
şunu bir ben beceremedim tadı kötü diyolar .. ama kilo vermem durunca olabilir not alayım en azından senin pişirme şeklini

bende bu ay başladım ama cok kilo aldırıyolar diyolar.. almıyım dedim ama ne bilim.. bu konu ile ilgili fikri olan varmı.. gerçi daha öncede kullanmıştım ama tüy yaptı kiloda ama cok yiyordum acaba diyette yavaşlarmı kilo vermem bende ignesini kullanıyorum aylık olanlardan

Haklısın kesinlikle sağlıklı değiller,ama okulda öğle paydosunda hiç bişi çıkmıyo ve kantinimiz de yok.Evden domates,salatalık falan getirsen tuvalette yıkamak işime gelmiyo.Çorbayla idare ediyorum

ben evden hazırlıyordum valla napım başka bişey bulamıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…