70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!


haklısın 55i düşününce gözüm korkuyor ama elli beşten sonra tabi önce 55i görmeyi başarırsam 49a inat ettim inecem birirlerine inat.az önce koşu bandım geldi 35 dakika kullandım ilk sefer olduğu için zaten zayıflamazsam eşimin çenesinden hayatta kurtulamam inşallah sporla daha kolay verirrim:hooray:
 
ben evden hazırlıyordum valla napım başka bişey bulamıyordum
valla zor gelmese getircem birşeyler ara öğün için fındık badem ceviz var çekmecemde arada meyve getiriyorum ama pek aram yok meyvelerle kalıo
diyet bisküvileri var ara öğün var yane ama arkada büfe var ne rarasan var işte orası cısssss heheh

canım hayırlı olsun koşu bandın bende nerdeyse 3 aydır var evde kullanmaya çalışıyorum yavaş yavaş başla çok yorma kendini sonra çabuk bıkarsın :)
bir de mümkünse tv karşısında olsun yoksa canın sıkılıo sürekli yapıcağınıa inanıyoprsan termal şort a acayip terletio :)
 
latte .nurayyy cok sagolun kizlar valla bugün 3 gün antibiyotik bogazlarim hala agriyor yutma zorlugum var.tamda diyet zamaninda oldu direncim düstügü icin mi toparlanamadim bilmiyorum
yesil yaprak cay aldim yinede onu iciyorum.nurayy bende hic tatli aramam kiz.bekarken cok düskündüm cikolotaya bende kriz durumu oluyordu cikolata lafi gecince.annem yazik hazir bulundururdu.normal ciklata bulamazsam sarelleler var ya kadin hemen kasik kasik yedirirdi resmen titrerdim ya yemezsem o an.ama yendim ben bu durumu.benim kiloaar yemekle degil dogumdan sonra oldu yemekle pek aram yok yani hic yemesem aklima gelmiyor.
 
mrb kızlar ben de 82 kiloydum 2 sene önce diyetisyen yardımıyla 70 e kdr düsmüstüm üniversitede düzensiz beslenmekten yine 76 oldum kendimi yeniden zayıf görmek istiyorumm aranıza kabul edermisiniz beni de =) 3 gündür rejimdeyim yesil cay ve su iciyorum bol bol bi de makarna pilavı kesip ekmegimden kıstım..
 
oo daha ne istiyon allahdan yürüme bandın bile varmış burası soguk yürüyeiyorumda bak ben.. eşinde motive yedir o lafları ona işin bitii gitti
 
hoş geldin aramıza neden olmasın buyur sende
kızlar hepinize iyi akşamlar ben artık toparlanıyorum hihoyyyt
ii bak kendine allaha emanet ol
 
slm kızlar,ben bugün hic giremedım yogunluktan,ancak fırsat buldum şimdi,gecmısı okudum bayagı kaynatmıssınız.sabah 2dlm kepek ekmegı haslanmıs yumurta,2 zeytın peynır,ve yesillik yedim. öglen ymegıne fırsat bulamadım taa4:30 da peynır zeytın ve kepek ekmegı yedım,üstüne de 1 tbk aşure.akşama yıne hafif birşeyler atıstırırım.bugun yemeksiz gectı resmen yaa,neyse kısa guünün karı,iştahımı yarına saklıyorum.cokacimcoookbirde spor yapabilsem tam süper olacakhihoyyyt
 
evet kıslarrrrrrrrr akşam yemegimi yedim az yagla pişmiş ıspanak yemegi yogurtla beraber yedim aifyetce yanında ince bir dilim kepek ekmegi.. evdekilere yaptım ıspanak ama ayrı pişirdim onlara onlarınki yaglı pirinçli :roflol: eşim baya zayıfta :roflol:
 
Biyolojik saat nasıl çalışır?

06.00: Kortizon salgılanmasıyla organizma uyanır. Bu uyanma vücut için kendini yavaş yavaş kalkmaya hazırlama işaretidir. Metabolizma hareketlenir ve o günün işleri için enerji ve protein hizmete hazır olur.

07.00: Vücut hala zayıf bir safhadadır. Bu nedenle bu saatte spor yapmaktan kaçının. Çünkü kalbe ve dolaşıma gereksiz yere yüklenilmiş olur. Spor yerine güzel bir kahvaltı edin, çünkü sindirim organları bu saatte iyi çalışır: Karbonhidratlar bizim için yararlı olacak enerjiye çevrilir,geceleri ise yağa.

08.00: . Sigara tiryakileri Kahvaltı sigarası damarları her zamankinden daha fazla daraltır ve zararlıdır. Nikotinin insan sağlığına en fazla zarar verdiği saattir.

09.00: Vücudun dinç, kuvvetli olduğu saattir. Herhangi bir hastalık için iğne olacaksanız, bu en doğru zamandır. İğnenin ateş ve şişme gibi yan etkileri ender olarak görülür. Vücudumuz röntgen ışınlarına karşı daha dirençlidir. Röntgen çekimi için en uygun zamandır.

10.00: Organizma şimdi faaliyete, harekete hazır durumdadır: Fazla enerjiktir, vücut en yüksek ısısına ulaşmıştır, verimliliğimiz en üst düzeydedir. Kısa süre belleği iyi durumdadır. İnsan yaratıcı ve dinamik olur. Fakat dikkat edilecek nokta şudur:Saat on, on iki arası enfarktüs olaylarına sık rastlanır.

11.00: Vücudumuzun tam formunda olduğu bir saattir. Kalp ve dolaşım o kadar zinde durumdadır ki, yapılan muayenelerde kalpteki bir bozukluk gözden kaçabilir. Verimli olmaya programlanmışızdır. Sanki savaşa hazır durumda gibiyizdir. Hazır cevabızdır ve özellikle hesap işleri, matematik ödevleri rahat ve iyi bir şekilde hiç zorlanmadan yapılabilir.

12.00: Vücudun dinlenmeye ihtiyacı vardır. Dikkat azalır ve uyku basar. Midedeki asit miktarı fazlalaşır (hatta bir şey yemesek bile), beyindeki kan azalır, çünkü kan sindirim organlarını desteklemesi için mide tarafından kullanılır. Öğle uykusu uyuyabilen kişide istatistiklere göre enfarktüse yüzde 30 oranında az rastlanır.

13.00: Vücut formdan bir hayli düşmüştür. Verimlilik gün ortalamasının % 20 aşağısındadır. Bütün organlar en alt düzeyde çalışır. Sadece safra, öğle yemeğini hazmettirmek için faaliyettedir.

14.00: Kendimizi bitkin hissederiz, çünkü tansiyon ve hormon düzeyi düşmüştür. Diş hekiminden korkan kişi doktordan bu saatte randevu almalıdır. Çünkü bu saatte acıyı daha az hissederiz. Lokal anestezi uzun süre devam eder (30 dakika). Sabahları bu süre 12 dakika, akşamları ise 19 dakikadır.

15.00: Yeni işlere hazır olun. Enerjimiz geri gelmiştir, belleğimiz tam formundadır. İkinci kez verimliliğe yaklaşırız, gerçi bu verimlilik sabahkinden azdır.

16.00: Spor faaliyetleri için en iyi saattir. Tansiyon ve dolaşım çok iyi durumdadır. Antrenmanlar için de en iyi zamandır. Asit önleyici ilaçların etkisi bu saatte çok iyidir.

17.00: Organların faaliyeti üst düzeydedir. Kuvvetimiz artar, oksijenin harcanması fazlalaşır. Böbrekler ve mesane özellikle çok çalışır. Tırnakların ve saçın en çabuk uzadığı zamandır. Fakat mide ülseri olan hastalar için durum kritiktir. Öğleden sonra geç saatlerde ve akşamın ilk saatlerinde midedeki asit miktarı fazlalaşır.Saat 17'ye doğru mide kanamasından dolayı hastanelere gelenlerin sayısı artar.

18.00: Akşam yemeği için iyi bir saattir: Pankreas bu saatte özellikle aktiftir. Karaciğer bile alkole karşı her zamankinden daha hoşgörülü ve dayanıklı sayılabilir.

19.00: Tansiyon ve nabız genelde bu saatte tembelleşir. Bu nedenle; tansiyonu düşüren ilaçlar konusunda dikkatli olmalısınız. Bu ilaçlar tehlikeli olabilirler. Sinir sistemi üzerinde etkili olan ilaçların tesir derecesi de bu saatte oldukça fazladır.

20.00: Karaciğerdeki yağ düzeyi düşer ve harcanmış kan kalbe tekrar her zamankinden daha fazla akar. Alerjisi olanlar ve astımlılar ilaçlarını bu saatte almalıdırlar. Etkisi hemen görülür. Antibiyotikler de az dozda alınsa bile etkileri en üst düzeyde olur.

21.00: Sindirim organlarının günlük görevi sona ermiştir. Davetleri sevenler dikkatli olmalıdırlar. Yenen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalır. Ve bu durum tehlikelidir. Kalan yemekler bağırsak sahasındaki mukozaya hücum eder. O yüzden bu saatte özellikle kilolu olanlar yemek konusunda dikkatli davranmalıdırlar.

22.00: Bu saatte vücudumuzun polisi akyuvarlar özellikle aktiftir. Sayısı azaltılması gereken ilaçlar için bu çok elverişli bir saattir. Bu ilaçlar yanlış zamanda alındığı takdirde enfeksiyon tehlikesi fazlalaşır. Sigara içenler de son sigaralarını içmelidirler, çünkü bu saatten sonra vücut nikotin gibi zehirleri daha zor atar.

23.00: Organizma gün boyunca aktif bir şekilde faaliyet gösteren stres hormonu salgılamasını durdurur. Bu saatte sakinleşiriz, rahatlarız, gevşeriz. Tam dinlenme saatidir. Metabolizmanın faaliyeti en alt düzeydedir. Tansiyon, kalbin frekansı ve vücudun ısısı düşer. Gebelerde doğum sancıları çoğu zaman bu saatte olur. Çünkü sancıya neden olan hormonların salgılanması üst düzeydedir.

00.00: Uyuduğumuz sırada deri hücreleri durmadan çalışır. Gündüzde olduğundan daha sık bölünürler. İlk rüya safhası bu saatte başlar ve ilk yarım saat içinde rüya görmeye başlarız.

01.00: Verimliliğimiz en alt düzeydedir. Bu saatte hala çalışanlar hata yaparlar, dikkat son derece azalır. Çünkü vücut kendini uyumaya programlamıştır. Kısa sürede en derin uykuya dalınır.

02.00: Araba sürenler bu saatte dikkatli olun. Yolda olanlar arabayı çok dikkatli sürmelidirler. Çünkü görme zayıflar, görünenlere karşı tepki yavaşlar. Bu nedenle trafik kazaları da bu saatte olur. Vücudumuz soğuğa karşı aşırı derecede hassastır. Çabuk üşürüz. Fakat derimiz acıya karşı fazla hassas değildir.

03.00: Bedensel ve ruhsal olarak karanlık bir safhadır bu. Melatonin hormonunun salgılanması bizi tembelleştirir ve oldukça kararsız yapar. İntihar edenlerin sayısı fazlalaşır.

04.00: Stres hormonundan enerji kazanırız. Enfarktüs krizleri saat dört ile altı arasında özellikle fazladır. Çünkü tansiyon oldukça fazla yükselir, kalp damarları çabuk gerilir. Hamile kadınlar için de değişik bir durumdur bu. Çünkü yapılan araştırmalara göre bebekler daha çok saat dört ile beş arası dünyaya gelir.

05.00: Bu saatte vücuttaki erkeklik hormonu çok fazla salgılanır. Stres hormonunun konsantrasyonu bizi faaliyete geçirmiştir. Bu hormon gündüz değerinin tam altı katına çıkar. Yani hormon salgılaması en üst düzeye çıkmaya hazırlanmaktadır. Vücudumuz harekete geçer, kaybolan enerji yeniden geri gelir. Artık yeni bir güne başlamak için vücudumuz hazırdır.
 

harika bilgiler çok teşekkürler yerimseniben
 

sağol canım.inşallah faydasını görürüm sen nasıl fayda gördün mü?termal şort sadece terletiyor mu kısa sürede incelmeye yardımcı mı oluyor?yanılmıyorsam terlemek zayıflamak anlamına gelmiyor.sormak istediğim bölgesel incelmemi sağlıyor.benim sorunum alt.üst tarafımı çok takmıyorum
 
PATLAMIŞ MISIR: Patlamış mısırın, yüksek posa içeriği sayesinde glisemik yükü azdır. Yağsız ve tuzsuz olarak hazırlanmış patlamış mısır, zayıflama diyetlerinde veya canınız abur cubur istediğinde sınırsız tüketilebilir.
 

ama bana diyetisyenim (geçen sene) bir çay bardağı 1dilim kepek ekmeği yerine yiyebilirsin demişti
 
Ben de içiyorum hazaır çorbalardan.Bir pakette 70kalori var,çok değil bence.

hazır çorbaların bi paketinde 240 kalori va r4 kişilik olanlarında .arkasında yazdığı 250 ml için 70 kalori yani bir su bardağı :asigim:


KARBONHıDRAT REJıMı NEDıR?



Her gıda maddesinin ne kadar karbonhidrat değeri taşıdığını size uzun bir liste halinde sunuyoruz.



Vücudumuzun günlük karbonhidrat ihtiyacı 70 ile 75 ünitedir. Bu miktarı her gün aldığımız takdirde kilomuzu korumuş oluruz. Fazla kilolarımızdan kurtulmak içinbu müktarın 40 ile 60 ünite arasında tutulması gerekmektedir.



Hergün 40 – 60 ünite karbonhidrattan fazla almadığımızda ilk hafta 2- 3 kilo, takip eden haftalar, yani 5. ve 6. hafta sonunda 5 – 7 kilo verdiğimizi göreceğiz. 15 – 20 kilo vermek isteyenler için rejim süresi 6 aydır.



BU REJıMıN FAYDALARI NELERDıR?



Bu rejimde aç kalmak söz konusu olmadığı için, rejim süresince vücudumuzun zayıf düşme ve sinir sistemimizin yıpranma ihtimali ortadan kalkmış olmaktadır.



Listemizde karbonhidrat değeri çok az veya sıfır olan bütün gıdalardan DOYUNCAYA kadar ve her öğün yiyebilirsiniz. Yeter ki günde 40 – 60 Karbonhidrat ünitesini geçmeyiniz.

Örneğin, bir parça et bol kalori ihtiva ettiği halde, karbonhidrat değeri bakımından SIFIRDIR. Yani istenilen miktarda yenebilir. Buna karşılık bir elma çok az kalori ihtiva etmesine rağmen Karbonhidrat bakımından çok zengindir. Bu nedenle dikkatle yenmesi gereken bir besindir.


Ablamn arkadaşının doktoru hergün et yemesini söylemiş geçenlerde bana ablam sölediğinde olurmu öyle şey dedim taaki bu yazıyı okuyana kadar kız 4-5 kilo vermiş 2 haftada bende karbonhidrat diyetine başlamayı düşünüyorum.
 
ama bana diyetisyenim (geçen sene) bir çay bardağı 1dilim kepek ekmeği yerine yiyebilirsin demişti

kalorisi yok demedikki yavff.. sadece atıştırmalık dedim.. bakma sen orada sınırsız tüketin dedigine.. yemekden sonra doymadınsa yada atıştırmaya alıştırdınsa kendini duramıyorsan ii bir secim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…