70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

arkadaşlar aşagınaki bilgileri buldum ama genede ben pek önermiyorum.. herşeyden az az miktarda yemek en saglıklısı bir ögününzü karbonhidratlı olsun bir ögününüz sebzeli...

ama arada bir kaç gün yapmak ii olabilir belki.. kilo vermek durdugunda bünyeyi şaşırtmak amaçlı olabilir.. bunu arkadaşım denemişdi iide kilo verdi ama sonbra aldı ii biliyorum .. denesenizde bir hafta belki cok uzatmayın sakın zararlı oldugunu biliyorum

Sismanlik ve diyet, gunumuzde milyonlarca insani, hatta dunya genelinde dusunulurse belki de sayilari milyari bulan kisiyi yalindan ilgilendiren konulardir. Bu nedenle bizim kosede cok onemli olduguna inandigim bu konulari zaman zaman degisik yonleri ile ele aliyoruz. Amacimiz okuyucularimiza daha saglikli ve kaliteli bir yasam sunmaktir. Kisi bu konuda ne kadar bilgili ve bilincli olursa amacladigi sonuca ulasmada o kadar basarili olur.
Kilo vermek isteyenler icin sunulan cesitli diyetler var. Bunlarin bazilari sagliksiz diyetlerdir. Aslinda en sagliklisi kisiye ozel olarak hazirlanan, bir diyet uzmaninin, doktorun ve hatta gerekiyorsa bir psikologun destegini alarak hazirlanan diyetlerdir. Kisilerin tek baslarina yapmaya calistiklari diyetler genellikle sagliksiz ve basarisizdir. Ac kalmaya dayali bu diyet uygulamalari kisinin dengesini bozmakta, belli bir sure sonra birakilmak mecburiyetinde kalinmaktadir. Cogu zaman verilen kilolar tekrar geri alinmakta, eski duruma donulmektedir. Butun bu nedenlerle, yapilan diyet hem saglikli olmali, kisinin vucudunun dengesini bozmamali, hem de vucuda yeterli gidalarin teminini saglamalidir. Diyet butun organlarimizin en iyi sekilde calismasi icin gerekli mineral, vitamin, protein, yag ve karbonhidratlari icermeli, ayni zamanda kisiye olumlu yonde belli bir aliskanlik kazandirmalidir. Bazi diyetler de gecici bir sure icin uygulanip daha sonra normale donulebilir. Bircok obez kisinin yakindan bildigi ?karbonhidrat diyeti? bunlardan biridir. Alinan karbonhidratlarin belli bir sure icin azaltilmasina dayali bu diyet uygulandiginda genellikle kisiyi ac birakmamaktadir. Karbonhidratlarin az miktarda azaltilmasindan baska bir kisitlama gerektirmeyen bu diyet genellikle basarili sonuc vermektedir.

Saglikli olmanin temel kosullarindan biri, yasam boyu uygun kiloda olmaktir. Bu nedenle yasimiz ne olursa olsun fazla kilolu olmamaya dikkat etmeli, bunun icin de gerekli aliskanliklari edinmeli ve bu aliskanliklari, gunluk yasantimizin bir parcasi haline getirmelidir. Sisman olmak, kisinin yasi itibariyle o gun zarar vermiyorsa, o kisi bilmelidir ki ileride fazla kilonun herhangi bir organ veya organlarda zarari gorulebilecektir. Sismanlik, kitaplarin yazdigi gibi patolojik bir durum olup butun sistemleri etkileyen komplike ve ciddi bir hastaliktir. Ve kanaatimce bugun bilinen onemli hastaliklardan hemen sonra gelir. Etkiledigi sistemler arasinda dolasim (kalp- damar), solunum (akciger), iskelet( kemik ve mafsallar), sinir (beyin), sindirim (mide-bagirsak) sistemleri ozellikle yer alir. Yasantimizi ve verimliligimizi genis ve onemli olcude etkileyecek sismanliga meydan vermemek icin veya sismanlik gelismisse bunu tedavi etmek icin sagligimizin ilk prensibi olan gida rejimini, ne sekilde tanzim etmeniz gerektigini size sunabilmek amaciyla asagidaki notlari kaleme aldik.

Fazla kilolarin verilmesi veya uygun kilonun muhafaza edilmesi alinan gidalardaki karbonhidrat miktarini ayarlamakla mumkundur. Ihtiyactan fazla alinan karbonhidrat, vucutta bir yag deposu halinde birikir ve sismanliga yol acar. Yiyeceklerdeki kalori degerlerinin bu rejimle hicbir ilgisi olmayip, size aktardigimiz bu rejim sadece alinan gidalardaki karbonhidratlarin miktari ile ilgilidir.

Neden sismanliyoruz?
Fazla yiyoruz. Ayrica proteinli, vitaminli v.s. degil karbonhidrat degeri yuksek olan gidalari fazla tuketiyoruz.

Karbonhidrat nedir? Vucudun ihtiyac duydugu vitamin, protein, yag gibi maddelerin bir benzeridir. Ancak karbonhidratin fazla alinmasi vucudumuzda yaga donusmekte ve dolayisiyla sismanliga sebep olmaktadir. Her yuz graminda takriben 400 kalori vardir.

Karbonhidrat Rejimi nedir?
Bir gida maddesinin ne kadar karbonhidrat tasidiginin bilinmesi ve buna gore uygun miktarin alinmasidir.Vucudun bir gunluk karbonhidrat ihtiyaci 70-75 unitedir.Bu miktar her gun alindigi takdirde mevcut kilo muhafaza edilmis olur. Kilo fazla ise bu miktarin, 40-60(ortalama 50) unite arasinda tutulmasi gerekir. Bu dusuk karbonhidrat rejimi uygulandiginda normalde ilk hafta 1- 2 kilo, bunu takip eden haftalar biraz daha az kilo verilerek, takriben 1.5 ayda 5-6 kilo verilebilmektedir.15-20 kilo vermesi gerekenler icin bu rejim suresi takriben 6 aydir. Bu rejim bu sureden daha uzun sure kullanilmamalidir.

Asagida size uygun bir liste halinde sunacagimiz bu rejimde ac kalmak soz konusu olmadigi icin rejim suresince zayif dusmek, halsiz kalmak soz konusu degildir.

Listede karbonhidrat degeri cok az veya sifir olan gidalardan doyuncaya kadar ve her ogun yenebilir, yeter ki gunluk 40-60 karbonhidrat unitesi miktarina uyulsun. Ancak tabii ki genel saglik kurallari unutulmayacak, ornegin yumurtadaki karbondidrat miktari az diye bir ogunde oturup bes tane yumurta yenmeyecektir.

Hamur isleri:
Tum hamur islerinden kacinilmalidir. Cok az miktarda ve uniteye dikkat edilerek yenilebilir.

Seker:
Bu rejimde cok dikkat edilmesi gerken en onemli maddedir. Cunku karbonhidrat degeri cok yuksektir. Hic alinmamasi ve bunun yerine tatlandirici kullanilmasi tavsiye edilir. Cayin fazla icildigi ulkemizde her bardak caya bir kesme sekerinin konuldugu varsayilirsa bile bu rejimin bozulacagi kolayca anlasilir. Kaldiki cogu kisi bir bardak caya birden fazla seker koymaktadir.Bir de glisemik indeksi yuksek olan gidalardan sakinmak gereklidir.

Alkol:
Damitilma yolu ile elde edilmis ickilerin karbonhidrat degeri listede gorulecegi gibi sifirdir. Tercihen bunlar olmak uzere rejim suresince alkol alinabilir. Tabii ki alkolun genel zararlarini bilerek ona gore miktar ayarlanmalidir.

Su:
Istenildigi kadar icilebilir. Suyun kilo aldirmada hicbir fonksiyonu yoktur. Hatta vucutta biriken yaglarin cozulmesinde olumlu rolu bile mevcuttur.

Meyveler:
Karbonhidrat unitesi yuksek olanlari bu rejim suresince kismak gerekiyor. Cunku meyvelerdeki sekerlerin fazlasi vucutta yag dokusunun olusmasina sebep olabiliyor.
tercuman

kalorisi yok demedikki yavff.. sadece atıştırmalık dedim.. bakma sen orada sınırsız tüketin dedigine.. yemekden sonra doymadınsa yada atıştırmaya alıştırdınsa kendini duramıyorsan ii bir secim

eşim çok seviyor kendim yememek için yapmıyorum çikolatadan iidir harelde çokta takmıyayım bari mısıra

eşim çok seviyor kendim yememek için yapmıyorum çikolatadan iidir harelde çokta takmıyayım bari mısıra

biz kadınların en kötü adeti degilmi bişeyler atıştırmak.. çay şekersiz içilmiyo yanında atıştırabilirsin.. televizyon izleyince.. yada bilgisayar başında.. inan sonraları unutuyon bir bardagı bile bitiremiyon.. bizim gözümüz açç gözümüz midemizden cok

kızlar karbonhıdrat dıyetı cok gusel ben uyguladım 10 gun içinde falan 5 kılo vermiştim markete gittigmde her aldgm seyın karbonhıdratına bakıyodum cok komşk yaakaydirigubbakcemile3

bugün akşam 10yemek kaşıgı karnıbahar yemegi,sarmısKLI YOGURTLU.3dilim kepek ekmegi,4yemek kaşıgı makarna yedim.1domates 1salatalık yedim.

ben kaçtım hadin allaha emanet olun.. bugün ikinci günüm şimdiye kadar ii gittim inşallah devam edebilirim.. kalın saglıcakla

kızlar karbonhıdrat dıyetı cok gusel ben uyguladım 10 gun içinde falan 5 kılo vermiştim markete gittigmde her aldgm seyın karbonhıdratına bakıyodum cok komşk yaakaydirigubbakcemile3

diyete ilk başladığında mı vermiştin 5 kiloyu okadar çabuk gidiyosa ne güzel bende yarın başlıcam inşallah =)

bende taylan kümeliden dinlemistım mısır patlayınca moleküler yapısı bozuluyormus ,agac kabugu yemıs gıbı kalorısız oluyormus .
ama ben yagsız tuzsuz sevmiyorum :bbo:

bende taylan kümeliden dinlemistım mısır patlayınca moleküler yapısı bozuluyormus ,agac kabugu yemıs gıbı kalorısız oluyormus .
ama ben yagsız tuzsuz sevmiyorum :bbo:

ay bende kaç gündür mısır istiyorum almıyodum evde olursa dayanamam yerim
yarın alıyım bari:jeyyar:

diyete ilk başladığında mı vermiştin 5 kiloyu okadar çabuk gidiyosa ne güzel bende yarın başlıcam inşallah =)

evet cnm ilk basladgmda karbonhıdrat dıyetı olarak basladım o kadar verdım ama suan bıraktım rahatsızlandım o yuzden ama hemen tekrar baslıcm dıyete karbonhıdrat dıyetınemı baslarım onu bılmıyom ama delikafadulden

Kizlar bir haftadir siteye giremiyorum, malum ise girdim
Baya siki calisyoruz bir fiil 10 saat gunde, kotu haber ibrem bu sabah 78'di
ben de aksam topuklularin ustunde tam 5 mil yurudum. artik blmem ise yarar mi, ustune aksam esim yemege goturdu balik yedim ama olcuyu kacirdim (baliga hyor diyemem de delikafadulden )
bakaim 1 hafta yurumeye calisayim neler olacak gorecegiz....
allahim lutfen gecici olsun bu kilo ben 73 lere inme hayalleri kurarken 78 oldum......

günaydın herkeze bugün yağmur soğuk bir havayla uyandık bu çok tehlikeli bizim için vucüt üşüdükçe yağları tutuyor kalın giydikçe kilolar kapanıyor ay bu sene bahar gelmeyecek herhalde 2 bardak sıcak suyumu içtim sade bir nescafe içiyorum kahvaltı birazdan. canım sen neler yemiştin o zaman bilgi verirsen sevinirim.acilen 5 kg vermem lazım hihoyyyt

günaydin kizlar bende ysil cayimi iciyorum ac karna cok faydasi varmis.beyim gitmis yasminlisini almis pek hosuma gitmedi ama mecbur artik.sonrada bir domates beyaz peynir iki dilim kepek ekmegi yiycem.

günaydın kızlar
dün akşam 2 galeta ve 2 kuru pasta yedim eşim halley almış(normalde dayanamam)ama yemedim.metabolizma hızlandıran çayımı da içtim yarım saat kadar kalça hareketleri yaptım.
sabah :metabolizma hızlandıran çayımı içtim 2 galeta yedim 2 bardak su içtim şimdide adaçayı içiyorum.
bu arada size bişi danışcam yardımcı olursanız sevinirim.benim baskülüm digitaldi en son 70.600 göztermişti bu hafta sonu ama tartımın ekranın da bir sorun var ve artık göstermiyor bende yeni bir baskül aldım ama normal digital degil bu sabah 72-73 arası gösterdi acaba artık bu baskülden takip edecegim için kilo çizelgemi mi degiştirsem yoksa bu basküller saglıklı dedğilse yanisini mi alsam digital
kararsız kaldım ne olur yardımcı olun.....

günaydın çıtırlaaaaaaaaar. bugün benim doğumgünüm ve şimdiye kadar kaybettiğim 8 kiloyla bugün bir pastayı hakettim.ee bibuçuk ay oldu aranıza katılalı

günaydın çıtırlaaaaaaaaar. bugün benim doğumgünüm ve şimdiye kadar kaybettiğim 8 kiloyla bugün bir pastayı hakettim.ee bibuçuk ay oldu aranıza katılalı

dogum günün kutlu olsun cnm allah hayırlı ömürler nasip etsin sevdiklerinle
hak ettin bencede pastayı bitanem afiyet olsun hepimizin yerine birer çatal ye:)))a.s.

ben sürekli kullanamıyorum canım işden sonra zor geliyor 30-45 dk arası en az 4 gün kullanıyorum vüzut toparlanmaya başladı termal şortuda yeni aldım 3-4 kez kullandım güzel terletiyor bacakları benimde alt bölgede sorun var o yüzden aldım zaten kullananlar incelme sağladığını söylüyordu bende aldım tabi herket yapmak şartıyla :)
düzenli olarak kullanmaya çalış koşu bandını ve eğlenceli hale getir benim gibi bıkma :)
yağsız tuzsuzda yenmez be canım :))) ama yinede iyi fikir akşam atıştırma alışkanlığı olanlar için
canım yeni iş stres falan olur böyle şeyler sıkma canını sen halledersin sorunu sıkma canını
günaydin kizlar bende ysil cayimi iciyorum ac karna cok faydasi varmis.beyim gitmis yasminlisini almis pek hosuma gitmedi ama mecbur artik.sonrada bir domates beyaz peynir iki dilim kepek ekmegi yiycem.
günaydın feyzacım afiyet olsun bende yeşil çay içiyorum gingkolu tavsiye ederim :)
bende daha çaya başlıcam ooooffff ya benim tartıda dijital değil dijitalde daha fazla çıkıyo kilom sen gene dijital al canım bende aynen devam et

günaydın canım nice senelere iyiki doğdun bencede pastayı haketmişin sen :)hihoyyytkaydirigubbakcemile:teytey:kaydirigubbakcemile2

MERHABA ARKADAŞLAR BAKIYORUM HERKES SÜPER GıDıYOR.

ben sabahları çeyrek simit yağsız peynir domates salatalık yiyorum.
öğlen büyük bi kase salata
akşamda haşllama sebze.

pazarı iple çekiorum tartılacağım.umarım verebiliyorumdur.göbek indi baya ama.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…