- 6 Haziran 2008
- 2.462
- 44
- 163
zor zamanda yardım etmezler hem de her işe karışırlar. benim annem ilk günden beri hala babannemle oturuyor. inanın babannm hiç de öyle tonton köşesinde değil. annem kendi evine babannem karışmadan bir şey alamaz. benim saçlarımı hiç kestirmedi ortaokula kadar sinüzit oldum her kış hastanede mutlaka yattım hala çekiyorum. anlatsam roman olur. annem içine atıp konuşmamaktan hastalandı işte Allah'tan atlattı. 3 defa büyük operayon geçirdi kanseri atlattı. şimdi Allah' aşükür iyi içine atma boşver diye ondan söylüyorum.dün pek giremedim . sabah erkenden anneme gittim. bugünde canım çok sıkkın .:14 sıkıntıdan başım o kadar çok ağrıyorki kalkıp buraya bi bakayım dedim sonra ilaç içip yatacağım. şöyleki;
biz evleneli 2 ay oldu biraz borçlarımızda var ve bende çalışmıyorum 2 aydır. biz düğünden sonra bir müddet eşimin babasının arabasıyla idare ederiz diyorduk.ama sağolsun bu konuda hiç yardımcı olmadılar. eşimde arabasız kalmaya dayanamadı. çok alışmış arabaya. e bende istiyordum yazda geldi neysee işte dün eşim araba aldı . akşam önce kızkardeşine söyledi. nasıl aldın neden aldın nihal işe girdimi. nasıl ödeyeceksiniz. sonra annesini aradı annesi aynı soruları sordu. sonra beni aradı neden izin verdin falan fıstık . biraz zaman geçti babası aradı bayağı bir kızdı eşimde ona kızdı . ama sonrasında eşimin inanılmaz siniri bozuldu. bu ne ya dedi biz yalnışmı yaptık acaba falan diye sıkıntılara girdi. bugün imzaları atacaktı. acaba almasak mı daga ucuz idareten bi araba mı alsak diyor. babası diyoki idareten 5 6 binliralık bi araba alın . acaba 5-6 bin liraya hangi arabayı alıcaz.kızları evlendikten sonra araba alırken krediyi kendileri çekti. onların aldığı arabaya bişi demediler . kızları nında borcu falan vardı belki bizim kadar değil ama vardı . ne yapmalıyız ya valla başım inanılmaz ağrıyo ve tepkilerinden dolayı çok kızgınım onlara hemde çookkk. dün araba aldık ama sevincini yaşayamadık eşimde bende ... ne zamandır bakıyoruz . birde diyoki babası bana söylemediniz . sanki taksitleri o ödeyecek. neyse yaa öyle işte bugün çok mutsuzum...:85::85::85::85::85::85::85
:92: günaydın kızlar :92:
ya kac gundur benım bagırsaklar faal değildi, dün ofisteyken bı form cay içeyim dedimçayı akşam uzeri 4-5 gibi içtim, ilk başta hersey yolundaydıı:26:
sonra kocişim de gitcek, kac gun yanımda olmayacak dıye geceyle ılgılı planlar kurdukancak bıraz sonra benım bagırsaklarda bı senfoni orkestrasını çalışmaya başladı, bi hareketlenmeler filan, sornasında tuvalete zor attım kendimi, çıkıp çıkıp tekrar koştumm bitkin düştüm valla, sonra sancım gecsın dıye karnımın uzerıne uzanmıstım,uyuyakalmısım:26: o halimi görünce uyandıramamışta beni tekrar, böyle geçti işte bi akşamda anlıyacagınız form cay cınsellıgı öldürüyoooo
hayırlı olsun canımkızlar bu arada ben sözleşmeliydim ve kadro verildi çok mutluyum.başka kadro alan varsa herkese hayırlı olsunnnnnn
bende senın gıbıyım bır kıloda 1 ay kalıyorumkılavuzcum benle ilgli okudunmu hiç ben napıcam ya siz başta bukadar ağır vermemişini<dir,ben sanki çok verdimde formumu tutyorum gibi yaaa hızalnmıyo,kaçyıldır çok indim 75e ama daha fazla gitmedi çakıldı kaldı ya sonrası tedavi gördüm yada sğporu bıraktım yeniden 79 çıktım...offff bunaldımm.sporum 2haftası kaldı yeniden adet öncesi şiştim çok kiloveremeden
canım cok gecmıs olsun ınsallah ıyı cıkar sonuclar stres yapma canım sonuclardan haberdar et biziyerim ben senin iki kilocuğunu...sen ustasın kız 2 kilo naparki sana cumaya bişey kalmaz bide verirsin...bende cuma günü kocaeline gidiyorum cumartesi 13.30da dr.kontrolüm var ,umarım myomlarım ve kistlerim puffff diye yok olmuştur yoksa bana ameliyat masası görünecek ve rahmim ve yumurtalıklarım toptan alınacak...heyecan bastı şimdiden ama korkunun ecele faydası yok değilmi bak...geçen haftada sen kahroldun heyecandan ama noldu bitti gitti çok şükür darısı tüm hastaların vede benim başıma...hayırlısı olsun bakalım
bende 68 i gördüm gene bugünnnnnn:84::84::84::84::84:TEŞEKKÜRLER KIZLARRRR ....sizi seviyorummmmm.b arada çay içitim ve yanında yenmiyecekşeyler yedim Allahım niye böyleyim ya ben.çok umtsum bu günlerde tartı hala 8 lere gidiyoooo artık 68 gömek istemiyorum.ama bu kaçamklarla zorrrr.eski kiloma dönünce eski şevkimi kaybettim benn
n
bazen çok umutsuzluğa kapılıyorum kilo konusunda
haftasonu foto çekmiştik arkadaşlarla beraberken
hamile gibi görünüyorum yaa
sevmiyorum kendimi
ya kac gundur benım bagırsaklar faal değildi, dün ofisteyken bı form cay içeyim dedimçayı akşam uzeri 4-5 gibi içtim, ilk başta hersey yolundaydıı:26:
sonra kocişim de gitcek, kac gun yanımda olmayacak dıye geceyle ılgılı planlar kurdukancak bıraz sonra benım bagırsaklarda bı senfoni orkestrasını çalışmaya başladı, bi hareketlenmeler filan, sornasında tuvalete zor attım kendimi, çıkıp çıkıp tekrar koştumm bitkin düştüm valla, sonra sancım gecsın dıye karnımın uzerıne uzanmıstım,uyuyakalmısım:26: o halimi görünce uyandıramamışta beni tekrar, böyle geçti işte bi akşamda anlıyacagınız form cay cınsellıgı öldürüyoooo
dün pek giremedim . sabah erkenden anneme gittim. bugünde canım çok sıkkın . :14 sıkıntıdan başım o kadar çok ağrıyorki kalkıp buraya bi bakayım dedim sonra ilaç içip yatacağım. şöyleki;
biz evleneli 2 ay oldu biraz borçlarımızda var ve bende çalışmıyorum 2 aydır. biz düğünden sonra bir müddet eşimin babasının arabasıyla idare ederiz diyorduk.ama sağolsun bu konuda hiç yardımcı olmadılar. eşimde arabasız kalmaya dayanamadı. çok alışmış arabaya. e bende istiyordum yazda geldi neysee işte dün eşim araba aldı . akşam önce kızkardeşine söyledi. nasıl aldın neden aldın nihal işe girdimi. nasıl ödeyeceksiniz. sonra annesini aradı annesi aynı soruları sordu. sonra beni aradı neden izin verdin falan fıstık . biraz zaman geçti babası aradı bayağı bir kızdı eşimde ona kızdı . ama sonrasında eşimin inanılmaz siniri bozuldu. bu ne ya dedi biz yalnışmı yaptık acaba falan diye sıkıntılara girdi. bugün imzaları atacaktı. acaba almasak mı daga ucuz idareten bi araba mı alsak diyor. babası diyoki idareten 5 6 binliralık bi araba alın . acaba 5-6 bin liraya hangi arabayı alıcaz. kızları evlendikten sonra araba alırken krediyi kendileri çekti. onların aldığı arabaya bişi demediler . kızları nında borcu falan vardı belki bizim kadar değil ama vardı . ne yapmalıyız ya valla başım inanılmaz ağrıyo ve tepkilerinden dolayı çok kızgınım onlara hemde çookkk. dün araba aldık ama sevincini yaşayamadık eşimde bende ... ne zamandır bakıyoruz . birde diyoki babası bana söylemediniz . sanki taksitleri o ödeyecek. neyse yaa öyle işte bugün çok mutsuzum...:85
herşeyde bir hayır vardır cnm doğuyoruz ve ölüyoruz kimimiz erken kimimiz geç belki ahirette şefaatçi olur sana ama çok şükür bak artık iki tane varya yapma böyle canım ya.bak ne güzel söylemişsin vermek istemeseydiistemeyi vermezdi.demek vakti nuzul etmemiş.inanki boşuna kendini üzüyosun.vakti geldimi bir bakacaksın kucağında.diyeceksin ya rabbi bu ne zaman oldu.benim bir tane ölü doğumum var.neler çektim onda neler.hamile kaldım tansiyonum yükseldi.normalde tansiyonum falan yok.tansiyonu çıkan arkadaşlar bilir ne berbat bir şey olduğunu.3 aylık hamileydim kabus başladı.doktor ensesi kalın dedi.bende bilmiyorum ne demek profösöre gönderdi.15 gün sonraya randevü verdi.gittik.ensesi kalın normal bir bebeğe benzemiyor.down sendromlu olabilir bebekten su alalım bakalım hastaysa aldır.ne kadar doktor var kocaelinde gittim.hepsindende ağlayarak döndüm.hepsi aldır diyor.sonra bebeğin bağırsaklarının kenarında su toplandı.niye olduğunu bilmiyolar ama belli bebek hasta.rüyalarımda hep hasta bebek görüyodum.bir yandanda tuz yemiyorum.tatlı yemiyorum tansiyon çıkmasın diye.böylelikle tam 8,5 aylık falan oldu.ben doktora gittim.doktor nts ye bağladı.dedi bebek oynadığı zaman kalp atışları zayıflıyor.hemen umuttepeye git yat.bebek doğsada ölür ama niye öldüğünü anlarsın.ben eşime telefon ettim.adam işte çalışıyor.annemler malatyada kimsem yok.allaha bırakalım dedik gitmedik hastaneye.o gece bebeğim çok oynadı.sonra dahada hiç oynamadı.rüyamda bakıyorum doğum yapmışım bebeği getiriyolar diyorum eşime göstereyim bakıyorum beyaz kefene sarmışlar üzerindede kan var.bir hafta sonra belimden sancı girdi yataktan fırladım.hafif kan gelmiş.allahtan eşim evde.doktora götürecek araba yok.saat 3 ten sekize kadar bekledik dedik arkadaşı işe gitmek için uyansın arabayı istiyelim.neyse doktora gittik.bebeğin kalp atışlarına baktılar yok.dediler bebek ölmüş olabilir.doktor gelsin kararı o verir.bir yandan ben sancılanıyorum.ama rabbim öyle bir sabır veriyorki hiç ağlamadım tevekkül ettim.belki yaşasaydı özürlü olsaydı ben ne yapacam gurbette.sonra normal doğumla doğurdum.bebek taş gibi olmuş.gözlerini açmış sanki çocuğu boğmuşlar.şimdi bebeğim burda mezarlıkta yatıyor.yanında kendi gibi bir sürü bebek arkadaşı var.biz gidicez o burda yanlız kalacak.
hayırlı olsun canım
bende senın gıbıyım bır kıloda 1 ay kalıyorumben genelde hep bu kılolardaydım bılmıyorum ondan mı veya adet görmüyorum ondan mı cok ta sıkı dıyet yapamıyorum ondan da olabılır ama sen yesen bıle spor yapıyorsun hemde 3 saat benecde vermelısın büyük ıhtımal pko ya yatkınlıgından olabılır canım bırde stres yapma veremıyorum dıye ben ne zaman kıloya endekslemesem kendımı daha rahat yapıyorum dıyetı acıkmıyorum ne zmana strese grısem hem doymuyorum hemde artılarda oluyorum ayın 18 ınde 1 haftalık gezıye cıkıcaz barı 65 lerı görsem bu kadar mı uzak yaa offf
canım cok gecmıs olsun ınsallah ıyı cıkar sonuclar stres yapma canım sonuclardan haberdar et bizi
bende 68 i gördüm gene bugünnnnnn:84::84::84::84::84:
bende sevmıyorum kendımıcanım sana daha cok üzülüyorum hem güzel menüler paylasıyorsun hem spor yapıyorsun genede cok veremıyorsun neden acaba tıroıt felan baktırdın mı bence bı sebebı olmalı hadı ben bogazıma hakım olamıyom sporda yapamıyom ondan ama sen neden veremıyorusn acaba:44:
Günaydın kızlarr nasılsınız ben ıyıyım ıste bıraz agrım var belımden dolayı her gün fiziğe gidiyorum. ama cok dıkkat edemıyorum cocugu mecbur kaldııryom yanı yerı gelınce napım özellikle gece.hayırlısı olsun
18 inde ankdan yola cıkıyoruz ınsallah ablamlarla eskısehırde ilk molamızı vercez bebişten dolayıamcamlar var belkı ugrarız onlara sonra bursada meshur yemegını yıycez ınsallah sonra canakkale 3 gün kalıcaz .daha öncede gitmiştim ben 2 günlüğüne.sonra ist a geçicez orayıda gezdım cogu yerını ama cok sevıyorum ıst u.ıst da oturan arkadaslar farklı gezebılecegımız yerler varsa yazarlarsa cok sevınırım.aslında kampa yazılmıstık 1 i cıkmadı dıgerındede bı yanlıslık olmus basvurumuz olmamıs bızde taa eylüle basvurduk bakalım cıkarsa o yuzden kucuk bı gezıntı yapalım dedık böyle bunaldık yaa demi yani iş güç çoluk cocuk
canımcım saçımı kurutmaya gitmiştim geldim...75ten aşağı inemedim diyorsun acaba hep böyle 70ler civarındamıydın yoksa....ama pardon sen tedavi görüyordun değilmi kusura bakma kuşum yaaaahormon ilaçlarının çok fena kilo etkisi var ve anca bırakınca yada normale döndüğün zan kilolar gitmeye başlıyor canım ...malesef bende tecrübe ettiğim için ilacı içerkende aynı yiyiyordum ama yediğim olduğu gibi kilo oldu ekimde ilacı bıraktığım zaman yaklaşık 1-1,5 ay tartıda hiçbir şekil yansıma olmadı sonrada 30 ekimden ocak 21e kadar86dan 79 a düştüm ...ama dediğim gibi ben koşu bandını kocaya zorla aldırdım ve metoyu böyle hızlandırdım sporla destekledim ama öyle birgün yap birgün yapma değil,hergün düzenli bıkmadan canım istemesede zorladım kocamda para verdim çalış diye baskı yaptı(sonradan niye öyle söyledin dedim yarı şaka yarı ciddi seni motive etmek içindi dedi ama...)ve sonuç ...bende çok duraksadım olmuyor bırakıcam dedim ama hep aynada sağıma soluma baktım ben böyle değildim ben eski derya olucam dedim ve ertesi gün yeniden asıldım....gerisi sana kalıyor canım hayıflanmanın kimseye faydası yok bizi eritmiyorda,oyüzden sirkelen ve azmet...bu laf çok klasik ve sinir bozucu gibi geliyor ama gerçekten doğru herşey beyinde bitiyor ve beyin vucuda zayıflayacaksın diye komut veriyor ...enazından ben öyle hissediyorum bitanem
umarım yardımcı olmuşumdur:26:
saol canım ınsallah güzel gecer.sanada gecmıs olsun cok sıkıntılar yasamıssın gercekten Allah bıdaha göstermesin kımseyegez canım gezin sıhhat bulun derler inş eğlenirsin.bende haziran sonu temmuz başı gidicem memlekete.nedense ben istanbulu pek sevemedim.
canım ya ben doğum kontrol iğnesi yaptırıyorum 3 aylık kilo yaparmı
merhaba kızlar günaydın.sabah erkenden kalktım iş yapıyorum kıyı köşe temizlik.yazlıklar kışlıklar derken yoruldum bittim.2-3 gündür girmiyorum tartılmıyorumda.çünkü hafta sonu hem misafir vardı hemde pikniğe gittik yedim içtim şiştim yani.o yüzden tartıya çıkmaya bile yüzüm yok
ay nolur beni motişve edin hafta içi herşey süper hafta sonu gelince piknikler misafirler bütün diyetim mahvoluyo.acaba şu karbonhidrat diyetine mi başlasam.hı nerdisiniz?yapan arkadaşlar ne durumdasınız???
bu hafta sonu mersin-anamura tatile gideceğiz inş.Allahım sen ablamın güzel yemeklerinden beni koru.tek tesellim denize girip bol bol yüzüp kalori yakmak.
bide tesettürlü haşemaların en büyük bedenini bilen varmı????
canım ya ben doğum kontrol iğnesi yaptırıyorum 3 aylık kilo yaparmı
ben o 3 aylık iğneden 2 kere vurundum.bana geri dönüşü ne oldu???tabiki 10 kilocuk.aman dikkat et vücudu şişiriyo.ve hormonları bozuyo.benim kızım 10 aylık.ben hala regl olmadım.tatilden sonra doktora gidecem inş.şiştim şiştim patlıycam[/Q
adet olunca kilo yapmaz herhalde değilmi daha bir tane vuruldum.
ben o 3 aylık iğneden 2 kere vurundum.bana geri dönüşü ne oldu???tabiki 10 kilocuk.aman dikkat et vücudu şişiriyo.ve hormonları bozuyo.benim kızım 10 aylık.ben hala regl olmadım.tatilden sonra doktora gidecem inş.şiştim şiştim patlıycam
ay benım bagırsaklara hıcbısye oyle mucızevi etki yapmıyo yaa ne dirençli bagırsagım varmıssanada gecmıs olsun kocişin gitti demi allah kavustursun canım
valla canım apartmanda önce bi arkadaşım doğum yaptı o kullandı.oda iki tane vurundu.8 ay aralıksız adet gördü.bende tam tersi hiç olmadım 10 aydır.arkadaşım doktora gitmişti doktor çok kızmış saçma sapan iğneleri vurunup hormonlarını rahminizi mahvetmişsiniz diye sana tavsiyem yol yakınken bırak.ben daha sonra öğrendim ama yan etkisi bu iğnenin çok fazlaymış.adet görüyorsan başka korunma yöntemlerine başvurabilirsin hemde kalıcı olarak...3-5 aylık iğnelerden değil hani 10 yıllık olan şeylerden
amanın ben de o iğnelerden düşünüyordum eşim kendi korunduğu için ık mık demeye başladı ama en iyisi yaptırmayayım ben amaninnnn 10 kilo muneden herşeyi biz kadınlar çekiyoruz yaaaaa bak feministliğim tuttu yineeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?