kızlar merhabak-flakes yedim öğlen akşam da k-flkes yiycem çünkü sabah normal kahwaltı ettim 1 öğün serbest ya doyurdu enteresan şaşırdım bakalım nolcak sonuç
bugün 7 haziran21 haziranda biticek bakalım dewam edebilirim inşallah
bi de anneme poğaça yaptım ama yemedim:82:
ooo bizim burlarda doluuu her markette var şaşırdım valla orlarda nasıl yok anaakız kara mercimeği nerden buldun. hangi şehirdesin sen.kara mercimek malatyada varda burda yok
canım ya nasıl sinir bozucu bi durum valla benim kocam araba almayı düşünüyo biraz durumumuz düzelsin inşallah hemde kimseye sormuyo kimene bizim alıcamız arabadan sadece ağızları açık bakakalırlar nasıl aldınız diye,,biz 3.5 yıllık evliyiz allaha şükür herşeyimiz oldu ama görümceme bak 10yıl olmuşlar daha doğru dürüst eşyaları yok herkez laf ediyo kazandıkları parayı yiyolar şunlara bak ama bize imrenerek anlatıyorlar herkeze ama bunların hepsi kendi annemin sayesinde o olmasaydı zor toparlardık kendimizi çok yardım etti sğolsun,,ama eşimin ailesi hiç oralı değiller bide seviyoruz diyolardün pek giremedim . sabah erkenden anneme gittim. bugünde canım çok sıkkın .:14 sıkıntıdan başım o kadar çok ağrıyorki kalkıp buraya bi bakayım dedim sonra ilaç içip yatacağım. şöyleki;
biz evleneli 2 ay oldu biraz borçlarımızda var ve bende çalışmıyorum 2 aydır. biz düğünden sonra bir müddet eşimin babasının arabasıyla idare ederiz diyorduk.ama sağolsun bu konuda hiç yardımcı olmadılar. eşimde arabasız kalmaya dayanamadı. çok alışmış arabaya. e bende istiyordum yazda geldi neysee işte dün eşim araba aldı . akşam önce kızkardeşine söyledi. nasıl aldın neden aldın nihal işe girdimi. nasıl ödeyeceksiniz. sonra annesini aradı annesi aynı soruları sordu. sonra beni aradı neden izin verdin falan fıstık . biraz zaman geçti babası aradı bayağı bir kızdı eşimde ona kızdı . ama sonrasında eşimin inanılmaz siniri bozuldu. bu ne ya dedi biz yalnışmı yaptık acaba falan diye sıkıntılara girdi. bugün imzaları atacaktı. acaba almasak mı daga ucuz idareten bi araba mı alsak diyor. babası diyoki idareten 5 6 binliralık bi araba alın . acaba 5-6 bin liraya hangi arabayı alıcaz.kızları evlendikten sonra araba alırken krediyi kendileri çekti. onların aldığı arabaya bişi demediler . kızları nında borcu falan vardı belki bizim kadar değil ama vardı . ne yapmalıyız ya valla başım inanılmaz ağrıyo ve tepkilerinden dolayı çok kızgınım onlara hemde çookkk. dün araba aldık ama sevincini yaşayamadık eşimde bende ... ne zamandır bakıyoruz . birde diyoki babası bana söylemediniz . sanki taksitleri o ödeyecek. neyse yaa öyle işte bugün çok mutsuzum...:85::85::85::85::85::85::85:
ayrıcada 2 günde sadecec 200 gr verebildim. 74.8 kg oldum
maşallah benide yeseydinkızlar pazardan beri sürekli kaçamak yapıyorum +lardayım ya tartılmaya korkuyorum ama göbişim çıktı birazcıkvurun hakkettim çünkü sanırım 1000 gr almışımdır yada 1500 gr offffffffffffffffff ya cumaya kadar dikkatli olmam lazımya ve hafta sonu hiç kaçamak yapmıcam dengelemek için dünden beri sürekli cnm bişiler yemek istiyor neden böyle oldum anlamadım sanki tonlarca yük varmış midemde gibi geliyor napsamda rahatlasam ya dün yediklerimi yazayımdabugünden itibaren dengelemem için neyden ne kadar yemek gerektiğini siz söyleyin olur mu
uyanır uyanmaz ılık limonlu su ve iki adet kayısı
kahvaltı 4 adet cherry domates,1 salatalık ,2 dilm light ekmek,1tane kesme şekerli çay,kibrit kutusndan az peynir
ara 10 adet kan üzümü
öğlen 3 kaşık kadar mantarlı tavuk sote susuz,3 kaşık yoğurt salata küçücük bir kasede,1 kase ezogelin çorbası
ara 1 dilim ince mince değildi böğürtlenli pasta:83::83::83:
akşam 2 adet poğaca ev yapımı ,10tane patates kızartması iki dilim kadar beyaz ekmek 1 dilim kepek ekmeği 4 adet cherry domates bunlara saldırdım resmen:83::83::83:
3 litre su biliyorum çok kötü bir menü sadece bir bardak form çay içtim 4 bardak normal çay şekersiz ama sadce sabahları bir tane kesme şeker atıyorum ama artık onuda atmicam
valla canım apartmanda önce bi arkadaşım doğum yaptı o kullandı.oda iki tane vurundu.8 ay aralıksız adet gördü.bende tam tersi hiç olmadım 10 aydır.arkadaşım doktora gitmişti doktor çok kızmış saçma sapan iğneleri vurunup hormonlarını rahminizi mahvetmişsiniz diye sana tavsiyem yol yakınken bırak.ben daha sonra öğrendim ama yan etkisi bu iğnenin çok fazlaymış.adet görüyorsan başka korunma yöntemlerine başvurabilirsin hemde kalıcı olarak...3-5 aylık iğnelerden değil hani 10 yıllık olan şeylerden
valla ben 3.5 ay oldu taktıralı maşallah çok ii duruyo her ay düzenli tam günümde adet oluyorum geçen kntrole gittim çok ii yerinde duruyo dedidoğru söylüyosun canım.ama mecbur alet taktırmak istemiyorum oda yara yapıyor
hoşgeldin aramıza canımIyi günler arkadaslar, bende araniza katilmak istiyorum.Uzun zamandir sizleri takip ediyordum ama üye olmaya cesaret edememistim.Bugüne nasipmis.Insallah bende kilocuklarima veda edececegim, ayrilirkende gözyasi dökmeyecegim.
yaaaa cuma günü bizim kurs yemeğimiz var türkiye iş bankasının çamlıcadaki tesislerinde ve 8 gidicez oraya gidip yemek yiyene kadar 9 olucak ya ben bu hafta kontrol edemicem kilolarımı sanırımo saatten sonra yediğimide eritemicem gitmesemde olmaz ya
güle güle kullan canım bende istiyoooooommmmmmmmmm bendeki tel,3 yıllık off sıkıldım zaten dokunmatiği bozuldu ekran çatlamış nolduysa baştan aşağı hooop çizik çatlamış ama sağlammış maşallah ama yenisini istiyooommmmmmm ama kociş önce ben kendime alcam diyo son 1 ayda 3tel bozdu bu adamda bişey varya şimdide kardeşim askere gittiya onun telini verdim onuda bozarsa yakarımbu arada kociş bana telefon almış çocuk gibi onla oynuyom.tabi bebikler fırsat vermiyor.daha tam çözemedim
verirsin nolcakki bende öyle yapıyorum ekmeği kesmedim şekeride kesmedim ama azalttım hamur işide belki arada yerim olursa akşam 9da bile yediğim oluyo bol su içerim yeşilçay falan ama yinede kilo veriyorum ve ben böyleyken haftada 2400le birinci bile olmuştum nasıl olduysa maşallah diyinkızlar bişi sorucam ben şimdi sadece ekmeği kessem şekeri azaltsam akşam 7 den sonra yemek yemesem iki haftada birde hamurişimi yesem normal porsiyon da yemeğe devam etsem kilo veremezmiyim yinede tabi spor bol su ve yeşilçayada devam
ben o 3 aylık iğneden 2 kere vurundum.bana geri dönüşü ne oldu???tabiki 10 kilocuk.aman dikkat et vücudu şişiriyo.ve hormonları bozuyo.benim kızım 10 aylık.ben hala regl olmadım.tatilden sonra doktora gidecem inş.şiştim şiştim patlıycam
ben o 3 aylık iğneden 2 kere vurundum.bana geri dönüşü ne oldu???tabiki 10 kilocuk.aman dikkat et vücudu şişiriyo.ve hormonları bozuyo.benim kızım 10 aylık.ben hala regl olmadım.tatilden sonra doktora gidecem inş.şiştim şiştim patlıycam[/Q
adet olunca kilo yapmaz herhalde değilmi daha bir tane vuruldum.
valla canım apartmanda önce bi arkadaşım doğum yaptı o kullandı.oda iki tane vurundu.8 ay aralıksız adet gördü.bende tam tersi hiç olmadım 10 aydır.arkadaşım doktora gitmişti doktor çok kızmış saçma sapan iğneleri vurunup hormonlarını rahminizi mahvetmişsiniz diye sana tavsiyem yol yakınken bırak.ben daha sonra öğrendim ama yan etkisi bu iğnenin çok fazlaymış.adet görüyorsan başka korunma yöntemlerine başvurabilirsin hemde kalıcı olarak...3-5 aylık iğnelerden değil hani 10 yıllık olan şeylerden
aman sakın kesinlikle tavsiye etmem.o iğneyi kullandığım müddet çok hızlı kilo aldırdı.şimdi pişmanım ama iş işten geçti.
doğru söylüyosun canım.ama mecbur alet taktırmak istemiyorum oda yara yapıyor
sadece sabah 2 dilim tam buğday ekmek ye... diğerleri fikirlerin için aynen dewam et..ayda 6-8 civarı gider....ben öle 6 kilo werdim
erkek taraflarının böyle bir huyu var maalesef...ilk evlenirken başladı aman çok masraf yapmayın sürekli kulağımda annesinin temkinleri vardı zaten benim ailemde sakın kızım çok yüklenme ödeyen sizsinzi dedi birde tek maaş...öylede oldu 3yıllık evliyekn aldım salon takımımı..babam yeni emekli oldu yatak odası falan alamamıştı eşimde anca oturma odası,yatk odası,gelinlikti,ekstara masrafları evkira derken ödeyebildi öğretmen ama ozaman yeniydi 6oo alıyodu..derken biz 2yıl önce araba almaya kalktık eşim krediyi istemiyor faizdan dolayı ..insanalr okdar sabırsızki ev alın niye araba falan..anca arba alabildik 13milyara..busene kasımda eşim yenilemek istedi ailesine söylüyor ve 1hafta tepki aldık,görümcemden tutunda hepsi..abimde araba merakı var.falan filan..kaynanamlar tüpebbek yaptırın niye duruyosunuz bu olay oldu,öbüürnde 2mişlyarlık yardımalır oldu tamam ilgili bir aile ama polemik daha fazlabana diyoalr oğlumuz ihmalkar sen vazgeçir gidin tüp yapın(başka şeydede beni hiç muhatap almazlar))):44:dedim zamanı var herşeyin çok sitiyor araba arız avermeye başladı..haa buarada 2 bilezik kaldı bende onalrıda verem diyolar daha öncede verdin v.s. vermesemde kötü gelin olurdum yada kötü eş..neyse aldık arabımzıı honda 2003 22 milyara..kızdım eşime ne danışıyosun dedim ya morali bozuldu canımın..tüpüde yaptırdık ama onlar dedğinde değil biz tedaviye hazır olduğumuzda anca şubat martı buldu(onlar yaptırcak ya onlard dediğinde olmalı)görümcemde çalışıyo ve kalkışmadıkalrı masaraf kalmadı ama onlara hiç ses yok elin oğlu ya ..bzi elkızı değiliz yaaa cesaret veremk çok öenmli hele benim kaynanam ta beni isteemye geldi paarszılık korkusu masraf korkusu..kendide sürekli süsüne püsüne para harcar işte..tamam bzi düşünüyosun ama rahat bırakırsanız daha çok bizi düşünürsünüz....şuanmı 10milyara yakın borç var hamdolsun ödenecek bişekilde..eşim sevdği arabayla bense sevdiğim adamın yanında napalımm
ayyy aynı benim hayatım.valla okurken Allah Allah aynı ben demekten kendimi alamadım.bende 2 yıllık evliyim.evlenirken aman kiracısınız diye bi oturma grubu bide yatak odası alındı bende beyaz eşyaya falan yardım ettim.aniden nişanlandık hemen evlendik 1 sene bekleyelim eşyamızı tamamlayalım dedim yok dediler.nişanlıyken kayınbabam bi araba almış eski ama bize yeter dediki gelinimle oğluma aldım dedi evlendik 2 ay sonra geldi bileziklerini ver arabanın borcunu ödeyecem dedi..verdim tabi şimdide kaynanam (aynı apartmanda oturuyoruz) evden taşınalım diye konuşunca araba bizim siz naparsanız yapın diyoo...off offf daha bunlar ucundan kıyısından anlattıklarım..doğum yaptım bana yapılanları düşüne düşüne loğusayken ülser oldum
herşeyimize karışırlar bazen eşya almak lafı ortaya gelince eşya almayın ev alın diye başımızın etini yerler.neyle alacaksak??düğünde takılan altınları bile vermediler yediler....
evlendik hemen çocuk oldu.bi sürü bize yıkılan borç var.çocuğuma bebek odası takımı almak istiyorum yok ahşap almayın yok oyun parkı alın yok öle yapmayın yok böle yapmayın vs vs
arkadaşım adınıda bilmiyorum sen kaç yıllık evlisin
Kızlar iğneden konu açılmış ama iğne tecrübesi olan arkadaşlar hep 3 aylıktan bahsetmıs yanı onu kullanmıs sanırım..
ben 1,5 senedir 1 aylık iğne kullanıyorum. kadın dogumcu bır ablam var tanıdık ona danışarak başladım.
aslında ben ilk olarak implantı sordum kolaltı takılıyor 3 yıl koruma sağlıyor belki duymuşsunuzdur.
uzun surelı hormonal korumaları genellikle hıcbır kadın doğumcu tavsıye etmez.. o da implant değilde hap kullanmamı söyledi. bende hapı sevmıyorum hergun unutuyorum iğne yapayım o zaman dedim. o da o zaman 1 aylık olanlardan mesıgyna kullan 3 aylıkları hiç tavsiye etmiyorum tamamen dengeyi bozuyor dedi. bende o zamandan beri 1 aylık mesıgyna kullanıyorum. kılo acısından etkısını bılemem evet aldım ama iştahım mübarek böyleyken tabiki alınır. ama iştah açılmasını iğneler dolasııyla hormonlar saglııyorsa tabıkı etkılıdır.
ılk 2 ay sureklı kanamam olmustu ama bunye sonradan alıstı duzene gırdı. her korunma yontemınde baslangıclarda kanama yada kanama olmaması problemı olabılıyor ama sonra duzelebılıyor.
eğer iğne düşünen varsa 3 aylık değil aylık öneririm bana önerildiği gibi.
spiral hiç düşünmüyorum sevmıyorum. aslında hormonal olmadıgı ıcın genelde hep o tavsıye edılır dogum yapmıs bayanlara. kolaltı implantı hala yaptırmak ıstıyorum bakalım 3 yıl temızz ooh...
canım devamlı kontrolünü yaptırırsan bir şey olmaz.ama o masaya çıkmak sonrasını söylemiyeyim bekarlar var.rahatlığı şüphesiz var ama bizim bayanlar biraz fazla rahat olduğu için rahime yapışan.ipi kopan hatta onunla kaydırıp hamile kalan bile var.
canım doğumdan sonra tek kullanılabilecek ya spiral yada 3 aylık iğneler.aylık iğneleri emzirmeyenler için.benim kullandığım depo provera.
Arkadaslar , hatta kardeslerim diyeyim, sizlerden oldukca büyügüm.Evde kondisyon bisikletim var , tam 55 dak.kullandim.Ama sekerimi düsürdü üzerine 1 tatli kasigi nutella yemek zorunda kaldim.Ben ne anladim simdi bu spordan.
evet aynen öyle... dahası ileri kayıpda alınamayanlar var.. korumaması bı yana doktorun onu cıkarmaya calısıpta cıkaramaması gonderıp bır daha kı sefere tekrar denemesı.. bır suru işkence bence...
yapışmasıda çok kötü.. tabıkı sorunsuz kullananlarda var ama olmayacagını nerden bıleyım ben sımdı o kadar cok var kı oyle duydugum cevremde...
emzırıyormusun onu gormedım yazdıgını..
ama 3 aylık iğne emzirene oluyorsa 1 aylık nıye olmuyor anlamadım. ben hıc oyle bırsey duymadım.
dahası emzırırken aylık ıgne kullanan arkadaslar vardı benım tanıdıgım..
ya normalde herkesın bazı seylerı abartmasına kulak asmam ama yakın cevremde kullananlardan bızzat tanık oldugum ıcın benım ıcın gecerlı bır tecrube oldu spıral hakkında.. tabı tanıdıgım sorunsuz kullanan eltımde var ama dedıgım gıbı bende sorun yaratmayacagına garantım yok.ben genç kızlığımdan berri hep böyle şeyler duydum.annemde kaç sefer yara yaktırdı.o yarayı yaktırmayıp kaç sene annem bekledi.ben çok korkuyorum
Ben Almanyada yasiyorum, 3 yildir hormanal spirale kullaniyorum.Hic adet görmüyorum.Bir promlemimde yok.(yilin 365 günü göreve hazirim)
yok kızım 8.5 aylıkken bıraktı.ben 2 kere vurundum.Sağlık ocağındaki hemşire böyle söyledi.doğum yapmamışlar aylık doğum yapmışlar 3 aylık vurunuyo dedi.emzirmen boyunca bu iğneye devam edebilirsin dedi.niye böle old bende bilmiyorrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?