ooo maşşallah cnm seninde iyimiş gayet maşallah
canım sırt ağrımın sebebi terli iken rüzgara çıktım heralde kas spazmı diyebilirim ama geçti çok şükür.teşekkür ederim desteğin içincanım sırt ağrıların varmış mecburasn emziremiyosan arada da olsa zorlanmadan yapmaya gayret et yatarak yada rahat ettiğin şekilde devam et az daha bence .dediğin gibi emzirmeyi bırakmak kolay değildir hem anne hem çocuk için .ben dr değilim keza ama çoğu dr farklı bilgi veriyor zaten .bazısı çocuk bırakana kadar e tabii bu 5 yaş demek değil ama 2,5 yaşına kadar devam edebilirsin.sık olmamak şartı ile sabah akşam olabilir yada onu sadece istediğinde kandırıp unutturabilirsen öyle kaytarırsın yoksa zorlama onunda psikolojisi bozulmasın seninde.sağlık problemlerin düzelene kadar mümkün ise bir yakının ilgilensin kreş olayı olabilir imkanın var ise orda aklıan fazla gelmez hem oyundan unutur.vs gibi
ama zorla olacak iş değil hem senin hem onun için birden kesilmemesi gerekli .ben 2.çocuğumda 5 aydan sonra sütüm kesildiğinden emzirememiştim sırt ağrılarım vardı fibromiyaljim var ama çok uğraştım sütüm kesilmesin diye olmadı kısmet değilmiş o dönem çok fena olmuştum psikolojim bozulmuşru süt veremiyorum emziremiyorum diye ne şanslısınki sen anne sütünden ihtiyacı olacak kadar faydalandırmışsın.ek besinlerde zaten başlamış normal yemek yiyodur yani.sabah akşam şeklinde 3-5 ay daha devam et bence araları azaltarak devam etmeye çalış ikiniz içinde en iyisi bu bence.
ayrıca dr danış ve kontrol ol mutlaka göğüslerde birikim olup beze oluşumu olabilir kanallar içinde sıkıntı olabilir .Kolay gelsin allah yardımcın olsun
Demresu arkadasimiza yardimci olmak isterdim ama ben 3 cocugumuda mamayla büyüttüm.Hic sütüm olmadi , emzirenlere cok imrenirdim.Görünüste anneminde dedigi gibi hollanda inegi görünümümdeydim ama hic sütüm yoktu.1 ayliktan sonra mama verdim.
hayırlı olsun tatlım malatya çok güzel bir şehir gerçekten.kızlaaaaaaaaaaaaaar tayinimiz malatyaya çıkmış....yani memlekete.çoooooooooooooooooooooooooook mutluyummmmmmmmmmmmmmmmm
Canım öncelikle geçmiş olsun...
Tez vakit ağrıların geçer inşallah...
Mesajını ben çıktıktan sonra yazmışsın yoksa kesin hızla cevap yazardım gülüm...
Allah bağışlasın kızını...
23 aylık demişsin...
YAni 2 yaşında....
Kuranda bile erkek çocukları için 2 yaşına kadar ibaresi var...
Erkek kız fark etmez gülüm...
Ama kızın zaten 2 yaşında..
Zaten bıraktırman gereken yaşta..
Süt canım öyle 1 hafta vermedikten sonra
2. hafta verilmez...
Süt çocuğu hasta eder...
Çünkü 1 hafta boyunca senin vucünda kaldı o...
Dışarı boşaltmadın..
Sütü kesmek için;
3 çocuğum var...
2 sindede hızla bir günde kestim...
O hafta geceleri emzirdim...
Sonra gece de vermedim...
bebeğini hasta etme canım...
Sütünü verme....
haklısın canım 2 yaşına geldi bırakmamız gereken bir zamandı zaten aslında bu kadar üzülmüş olmamın sebebi sanırım bu bırakma işini planlı yapmamış olmam yani hani psikolojik olarak hazırlarsın kendini şu gün bıraktırcam diye ve kararlı olursun benim öyle olmadıki emzirerek çıktığım evden iğne vuruldum diye emziremez geldim sonrada 1 gün ememiycek zaten ilaç aldım diye biraz unutmuş olur sonrada vermem unutur gider dedim ama annelik işte kendimi hiç düşünmedim inan psikolojim çöktü,ağla ağla,süt vermediğim 2,gün gecesi uyurken verdim sırf kızımla vedalaşayım diye,o geceden beri ağlamam durdu diyebilirim.o iki gün boyunca azar azar sağmıştım kendimi,kızıma zarar vermemiştir umarım sütüm beklediği için.
Yukarda yazdıklarıma ilaveten şunu söyleyeyim..
Sütün kendi kendine çekilir zaten...
Biraz ağrı yapacak bu normal...
Ama eğer mastit oluşmuşsa
Doktora git..
Ağrı ve ateş belirtileri..
Buz memelerdeki şişkinliği alır.
Günde en az 4 defa her iki göğüse buz torbası uygulaması yap
Soğuk kompresler göğüsleri rahatlatır.
Göğüslerdeki şişkinlik azalana kadar 2-3 saat arayla soğuk havlu kompreslerini uygulamaya gayret et
Bu uygulama özellikle ileri derecede gergin ve dolu göğüsler için önerilmektedir.
Yani sana
Havluyu ıslat ve buz dolabının içine yerleştirip soğut.
Kullandıklarını tekrar buzdolabına koyarak sonraki kullanıma hazır hale getir...
çok teşekkürler canım dediğini yapıcam o gece emzirdiğim göğsümde süt gitti gibi zaten.
hepinize çok teşekkür ederim okuyan cevap yazan alla hepinizden razı olsun.canım artık kızını sütten kesme vaktı gelmıs emzırmenın ona cok bı faydası kalmadı artık vıtamınlerını yıyeceklerden aluyor zaten.tamam bu zor bı süreç ama kestıkten sonrada cok rahat edılıyo dıye duydum hep yanı ıkınız ıcınde.benım oglum 13 aylık kesmeyı düşünmüyorum su an bende senın gıbı kıyamam heralde ama ben emzırmenın keyfını hıc yasayamadım hep yaraydı göğüslerim şimdide oyle kendılıgınden bıraksın dıye dua edıyroum o yüzden.ama 2 yasına kadar beklemem sanırım daha once baslarım kesme calısmalarına.sana da allah kolaylık versın.
çok sağol canım.
bu arada bu sabah 71.3 kg idim,bunun ne kadarı alınmış kilo ne kadarı göğüsteki şişlik bilmiyorum ama toparlamam lazım
sağol canım malatyaya gelirsen beklerim.ya doğu deyince insanlar korkuyor ama malatyaçok güzel.doğu gibi değil
Hanimlar , sizler ne güzel meyva ve kuru cerez yiyebiliyorsunuz. Ben alerjilerimden dolayi 15 yildir yiyemiyorum.Sadece karpuz ve kavun yiyebiliyorum.Seker hastasi oldugum icinde onlardanda fazla yemiyorum.Aclik hissedince ne yiyecegimi sasiriyorum.::97:
günaydın hanımlar
bugün misafirim var
şimdi herkes kilo muhabbeti yapacak bana
canım sıkılacak
74.5 kızlar74.5 74.5 hahhahahaha :87: 75.9a çıkmıştım kaç gündür daha sıkı yaptığım halde ne iniyor ne kalkıyordum daha dün akşam 75.9dum yine. sabah bir tartıldım bir daha bir daha bir daha 74.5 hahaha
74.5 o yeahhahhaha
şişttt moral bozmak yok kuzummmmyavaşda olsa gidiyoooo onlar kendilerine baksınlarr iizn verme sölemelerine çağır bizi onları dövelimmm
ölçülerin orantılı canım ne güzel bide benimkini duysan
104-82-120 nasıl ama manken gibiyim dimi he he he
annemler gelecek kız
başkası olsa laf ettirmemde
bu arada artık emzirmeyi bıraktığım için diyete ek birşeyler yapayım diyorum mesela bir tanıdık çiçek tozu ile 20 kg vermişti,bu aktarlarda satılıyo tuvalete çıkarıyor,akşam içiyormuş arkadaş,sabaha tuvaletle atıyodum diyo kiloları napsam başlasam mı,deneyimi olan var mı kızlar
bu arada artık emzirmeyi bıraktığım için diyete ek birşeyler yapayım diyorum mesela bir tanıdık çiçek tozu ile 20 kg vermişti,bu aktarlarda satılıyo tuvalete çıkarıyor,akşam içiyormuş arkadaş,sabaha tuvaletle atıyodum diyo kiloları napsam başlasam mı,deneyimi olan var mı kızlar
günaydın hanımlar
bugün misafirim var
şimdi herkes kilo muhabbeti yapacak bana
canım sıkılacak
şişttt moral bozmak yok kuzummmmyavaşda olsa gidiyoooo onlar kendilerine baksınlarr iizn verme sölemelerine çağır bizi onları dövelimmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?