canım eskiden pek su içmezdim şimdi ilaç kullanıyorum etkisini azaltması için en az 3 litreyi buluyor bitki çayıda günde iki bardaktan fazla içmiyorum çalıştığım için su problem oluyor ama mecburen 3 litreyi bulduruyorum akşama ağırlık veriyorum su konusundacanım su oranın ve içtiqin bitki çaylarının sayısıyla ilgili bilgi verebilirmisin..(1 günlük)
şeytanın dürtmesi bitmiyor heleki ilk günlerde.çalışıyor olduğun için menü ayarlaman zor olsada diyete uygun olarak dışardan bişiler isteyebilirsin yada evden getirebilirsin ama havalar sıcak olduğu için evden getirdiğin şeyler bozulabilir.dışardan ızgara etler yada 1-2 lahmacun yiyebilirsin kilo vermene engel olmaz.ben son verdiğim 3-4 kiloyu bunları yiyerek verdim.önemli olan senin azimle yoluna devam etmen.en az 1-2 ay geçdikten sonra kilo vermen düzene girer.ve gerçekten kilo vermiş olursun 1 ayda 5 kilo 10 kilo vermiş olmak demek en kısa zamanda tekrar geri alabileceğin demektiriş yerindeyim.yemek yesem hep kebap,fasfood türü yemek zorundayım.grisini yiyorum bende.....bugün 2. gün.pis şaytan beni dürtüyo.yemek söyle ye diyo ama yenilmicem.durmak yok yola devam DDDD
Allah sabır versin büyük bir acı gerçekten.anne olmadığım için konuşmak kolay belkide ama benim en büyük hayallarimden biriydi organ bağışlamak daha öncede konusu geçmişti çok küçük hayallerim vardı ama hiçbirini gerçekleştiremiyorum ne yazıkki diye.bunlardan biride organ bağışı ölümümün birine hayat vermesi düşününce bile büyük bir huzur veriyor bana ama ne yazıkki hepatit b den dolayı organ bağışı yapmam kan vermem mümkün olmuyor.hepiniz sağolun arkadaşlar
arkadaşımın kızı daha 10 yaşında
arkada emniyet kemeri bağlı olmadığı için takla atınca camdan fırlamış.
ailenin diğerlerinde ciddi bişi yok.
tabi psikolojik olarak ne durumdalar.
hep uyarıp bağlatıyorum çocuklara ama artık daha dikkat edicem.
komşum kızının organlarını bağışlamış
yıllar önce kendi organlarımı bağışlamayı düşünmüştüm ama
allahım korusunda ne zor bir karar evladının organlarını bağışlamak
hadi dünden beri kendime sorduğum soruyu size soruyorum.
siz olsanız napardınız???????????????
vınım yanımda olcak çok sık olmasada aranızda olicim üzülmeözlücez seni yeşimm
canım benim öyle hemen kötü düşünme kendini harap etme ve spiral kullanıyor olsanda yinede dikkatli olunkızlar ne olur okuyunben spiral taktıralı(şubat 11detakıldı) 5 ayoldu ve kanamalarım ilk ay 6gün sonrakilerde 3 gün olarak normale çabuk döndü,8 aydır falan ayın 9unda başlıyordu ama 3 ay önce 9 gün gecikti ve 18inde başladı 2 aydırda 16ında başlıyo tam,,yaa ama ben gebelikten korkuyorum 2gündür çok kötü karnımda bi acı var tam rahmin olduğu yerde elim ayağım titriyoo çünkü benim 2 bebişim var zaten biri 2 küçük daha 1 yaşına yeni gircek5gün sonraa,ya ne düşünücemi bilmiyorum off okadar moralim bozuk ve üzgünümkii napcam gerçekten olabilirmi böyle bişey bişey diyin spiralle gebe kalanları gördüm nette dahada kötü oldum ben 3. hamileliğe hazır değilim bebeklerim çok küçük ben istemiyorum, karnım hala durup durup sancı giriyo çok acı veriyoo off olabilirmi böyle bişeyy 3 ay önceki gecikmede test yapmıştım çok hafif ikinci çizgi var gibiydi korkmuştum ama ertesi gün başlayınca rahatlamıştım acaba üstüne adetmi gördüm
şeytanın dürtmesi bitmiyor heleki ilk günlerde.çalışıyor olduğun için menü ayarlaman zor olsada diyete uygun olarak dışardan bişiler isteyebilirsin yada evden getirebilirsin ama havalar sıcak olduğu için evden getirdiğin şeyler bozulabilir.dışardan ızgara etler yada 1-2 lahmacun yiyebilirsin kilo vermene engel olmaz.ben son verdiğim 3-4 kiloyu bunları yiyerek verdim.önemli olan senin azimle yoluna devam etmen.en az 1-2 ay geçdikten sonra kilo vermen düzene girer.ve gerçekten kilo vermiş olursun 1 ayda 5 kilo 10 kilo vermiş olmak demek en kısa zamanda tekrar geri alabileceğin demektirbu yüzden başladığın yolsa yılma ve en az 2 ay istikrarlı diyetine devam et
Allah sabır versin büyük bir acı gerçekten.anne olmadığım için konuşmak kolay belkide ama benim en büyük hayallarimden biriydi organ bağışlamak daha öncede konusu geçmişti çok küçük hayallerim vardı ama hiçbirini gerçekleştiremiyorum ne yazıkki diye.bunlardan biride organ bağışı ölümümün birine hayat vermesi düşününce bile büyük bir huzur veriyor bana ama ne yazıkki hepatit b den dolayı organ bağışı yapmam kan vermem mümkün olmuyor.Allah göstermesin ama böyle bir durumda kalsam evladımın organlarını bağışlarım diyorum ama annelik bablık içgüdüsüyle nasıl karar verilir gerçekten hiç bilmiyorum
vınım yanımda olcak çok sık olmasada aranızda olicim üzülme
canım benim öyle hemen kötü düşünme kendini harap etme ve spiral kullanıyor olsanda yinede dikkatli olun
peşpeşe 2 doğum ve henüz yavrucukların küçükken böyle düşünmen korkman endişelenmen çok normal.sağol canımda zaten gebe kalma korkusu yüzünden spiralin tadını bile çıkaramıyorumki çok dikkatliyiz ama istisnalar oluyo arada işte ozaman psikolojim refleks olarak korku yapıyo ya bişey olduysa diye aslında yumurtlama günlerine dikkat ediyorum ama ne biliyim kurtulamadım rahat olamıyorum bitürlüü
şeytanın dürtmesi bitmiyor heleki ilk günlerde.çalışıyor olduğun için menü ayarlaman zor olsada diyete uygun olarak dışardan bişiler isteyebilirsin yada evden getirebilirsin ama havalar sıcak olduğu için evden getirdiğin şeyler bozulabilir.dışardan ızgara etler yada 1-2 lahmacun yiyebilirsin kilo vermene engel olmaz.ben son verdiğim 3-4 kiloyu bunları yiyerek verdim.önemli olan senin azimle yoluna devam etmen.en az 1-2 ay geçdikten sonra kilo vermen düzene girer.ve gerçekten kilo vermiş olursun 1 ayda 5 kilo 10 kilo vermiş olmak demek en kısa zamanda tekrar geri alabileceğin demektirbu yüzden başladığın yolsa yılma ve en az 2 ay istikrarlı diyetine devam et
Allah sabır versin büyük bir acı gerçekten.anne olmadığım için konuşmak kolay belkide ama benim en büyük hayallarimden biriydi organ bağışlamak daha öncede konusu geçmişti çok küçük hayallerim vardı ama hiçbirini gerçekleştiremiyorum ne yazıkki diye.bunlardan biride organ bağışı ölümümün birine hayat vermesi düşününce bile büyük bir huzur veriyor bana ama ne yazıkki hepatit b den dolayı organ bağışı yapmam kan vermem mümkün olmuyor.Allah göstermesin ama böyle bir durumda kalsam evladımın organlarını bağışlarım diyorum ama annelik bablık içgüdüsüyle nasıl karar verilir gerçekten hiç bilmiyorum
vınım yanımda olcak çok sık olmasada aranızda olicim üzülme
canım benim öyle hemen kötü düşünme kendini harap etme ve spiral kullanıyor olsanda yinede dikkatli olun
peşpeşe 2 doğum ve henüz yavrucukların küçükken böyle düşünmen korkman endişelenmen çok normal.nekadar koruyucu bir yöntem olsada tamamen güvenmemek lazım tedbiri elden bırakmamak lazım.maşallah belli kocişin ceketi üzerine gelce gebe kalacak kadar sağlıklı birisin çok kazalara maruz kaldım olan biten bişi yok bizden bi cacık olmaz demekki yaşlandık kurudukta herhalde
maşallahın var güzelimtünaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrr bugun gezme günüm havada süper kardeşimle ttail için bişeyler alcazz oğluşlar sahilde park keyfiii sabah tartıda 400 grm gtmş gördümmm ama ttailde kesin alcamm ::))))
hepiniz sağolun arkadaşlar
arkadaşımın kızı daha 10 yaşında
arkada emniyet kemeri bağlı olmadığı için takla atınca camdan fırlamış.
ailenin diğerlerinde ciddi bişi yok.
tabi psikolojik olarak ne durumdalar.
hep uyarıp bağlatıyorum çocuklara ama artık daha dikkat edicem.
komşum kızının organlarını bağışlamış
yıllar önce kendi organlarımı bağışlamayı düşünmüştüm ama
allahım korusunda ne zor bir karar evladının organlarını bağışlamak
hadi dünden beri kendime sorduğum soruyu size soruyorum.
siz olsanız napardınız???????????????
canım spiralle hamile kalmak diye bişi yok.kızlar ne olur okuyunben spiral taktıralı(şubat 11detakıldı) 5 ayoldu ve kanamalarım ilk ay 6gün sonrakilerde 3 gün olarak normale çabuk döndü,8 aydır falan ayın 9unda başlıyordu ama 3 ay önce 9 gün gecikti ve 18inde başladı 2 aydırda 16ında başlıyo tam,,yaa ama ben gebelikten korkuyorum 2gündür çok kötü karnımda bi acı var tam rahmin olduğu yerde elim ayağım titriyoo çünkü benim 2 bebişim var zaten biri 2 küçük daha 1 yaşına yeni gircek5gün sonraa,ya ne düşünücemi bilmiyorum off okadar moralim bozuk ve üzgünümkii napcam gerçekten olabilirmi böyle bişey bişey diyin spiralle gebe kalanları gördüm nette dahada kötü oldum ben 3. hamileliğe hazır değilim bebeklerim çok küçük ben istemiyorum, karnım hala durup durup sancı giriyo çok acı veriyoo off olabilirmi böyle bişeyy 3 ay önceki gecikmede test yapmıştım çok hafif ikinci çizgi var gibiydi korkmuştum ama ertesi gün başlayınca rahatlamıştım acaba üstüne adetmi gördüm
eline sağlık canım ne güzel yazmışsın
Bir insan ne yapması gerekiyorsa onu yapardım. Yaparım. Bir ‘anne’. Evladının acısını gerçekten yaşayan ve bunun ne olduğunu bilen bir anne, hatta baba, ebeveyn, ama hele ki bir ‘anne’ başka bir annenin bu acıyı yaşamasına asla izin vermez. İçinde şefkat duygusu olmayan bir insan zaten anne olmasın! Çocuğu kocaman bir çikolatayı yerken karşılarında o çikolataya uzun uzun dalan başka bir çocuğa aldırmayan insan anne olmasın! ‘hadi bakalım kardeşe de verelim’ diyip o çikolatayı paylaştırmalı, çocuğuna da paylaşmayı öğretmelidir anne. Yani bencil olmamalı. Sadece kendini ve kendi çocuğunu düşünmemeli bir anne. Annelik doğurmakla olmuyor. Anne var, anne var.. ben hiç doğurmadım ama çok annelik yaptım. Anlatabiliyor muyum? Evlat olayı bambaşka bir şey. Umarım gün gelir bana da nasip olur. Kanından canından bir parça. Öl dese belki neden diye sormadan öleceğin ilk belki de tek kişi. Ama Allah korusun da ölüm bu geldi buldu. Tarifsiz bir acı. Düşünmesi bile göğsümü acıtıyor. Her şey tükendi. Sözcükler tarifler hayaller umutlar tükendi. Peki hala küçücük bir şansınız olsun istemez miydiniz? Evladınızı bırakın yılı ayı bir gün daha fazla görmek için neler yapardınız? Bir kez daha ‘anne’ diyebilmesi için? Önündeki koca mama tabağını en sevdiğiniz halınıza bir kez daha dökmesi için? Elleriniz tam bulaşıktayken, hamurdayken tuvaletten ‘anne bitti’ diye seslenmesi için? En zor dersini geçtiğinde koşa koşa gelip boynunuza sarılması sevincini sizinle bir kez daha paylaşabilmesi için hiçbir şey yapmaz mıydınız? Size onunla bir kez daha en güzelleri yaşatmak için size bir müddet daha annelik fırsatı verebilmek için onun nefes alırken şişen göğsünü yine hissedebilmeniz için bir el uzansa o ele ne kadar minnet duyardınız? Tarif edebilir misiniz? Şimdi karşıya geçin ve bakın. Neden bu siz olmayasınız? Yakıp küllerini saklarsanız kavanoza, anlarım daha anlayışla karşılarım. Ama ne yazık ki onun o küçük bedenini kurtçukların yemeyeceğine inanmak keşke bir şeyleri değiştirebilseydi. Adı farklı, anne babası farklı, imkanları farklı, ama yüreği aynı olan başka bir çocuğun organ beklerkenki yaşam umudunu, gözlerindeki muhtaçlığı görmezlikten gelmek neyi değiştirecek? Zaten tükenmedi mi her şey? Neden o çocuğun umudunu paylaşmıyorsunuz? Kaybettiğiniz bebeğiniz hatırına, güzel gülüşleri hatırına neden bencilliğinizden vazgeçip tek umudu belki de senin insafın olan bir ölüm döşeğindekine bir gülücük hediye etmek neden ya neden bu kadar zor? Umuyorum hiç birimiz evlat acısı yaşamaz, hiçbirimiz (ve sevdiklerimiz) hayata organ beklerken göz yummayız ve düşüncelerimize umarım yenik düşmeyiz..
maşallahın var güzelimsenin yapacağın en güzel şey şuanki kilonu korumak yoksa hep geri dönüşler yaşarsın.şu halini dengeledikten sonra gerisi gelir zaten.tartıya bakma sen görselde çıpçıtır sın sayılarla bulandırma kafanı sen
Bir insan ne yapması gerekiyorsa onu yapardım. Yaparım. Bir ‘anne’. Evladının acısını gerçekten yaşayan ve bunun ne olduğunu bilen bir anne, hatta baba, ebeveyn, ama hele ki bir ‘anne’ başka bir annenin bu acıyı yaşamasına asla izin vermez. İçinde şefkat duygusu olmayan bir insan zaten anne olmasın! Çocuğu kocaman bir çikolatayı yerken karşılarında o çikolataya uzun uzun dalan başka bir çocuğa aldırmayan insan anne olmasın! ‘hadi bakalım kardeşe de verelim’ diyip o çikolatayı paylaştırmalı, çocuğuna da paylaşmayı öğretmelidir anne. Yani bencil olmamalı. Sadece kendini ve kendi çocuğunu düşünmemeli bir anne. Annelik doğurmakla olmuyor. Anne var, anne var.. ben hiç doğurmadım ama çok annelik yaptım. Anlatabiliyor muyum? Evlat olayı bambaşka bir şey. Umarım gün gelir bana da nasip olur. Kanından canından bir parça. Öl dese belki neden diye sormadan öleceğin ilk belki de tek kişi. Ama Allah korusun da ölüm bu geldi buldu. Tarifsiz bir acı. Düşünmesi bile göğsümü acıtıyor. Her şey tükendi. Sözcükler tarifler hayaller umutlar tükendi. Peki hala küçücük bir şansınız olsun istemez miydiniz? Evladınızı bırakın yılı ayı bir gün daha fazla görmek için neler yapardınız? Bir kez daha ‘anne’ diyebilmesi için? Önündeki koca mama tabağını en sevdiğiniz halınıza bir kez daha dökmesi için? Elleriniz tam bulaşıktayken, hamurdayken tuvaletten ‘anne bitti’ diye seslenmesi için? En zor dersini geçtiğinde koşa koşa gelip boynunuza sarılması sevincini sizinle bir kez daha paylaşabilmesi için hiçbir şey yapmaz mıydınız? Size onunla bir kez daha en güzelleri yaşatmak için size bir müddet daha annelik fırsatı verebilmek için onun nefes alırken şişen göğsünü yine hissedebilmeniz için bir el uzansa o ele ne kadar minnet duyardınız? Tarif edebilir misiniz? Şimdi karşıya geçin ve bakın. Neden bu siz olmayasınız? Yakıp küllerini saklarsanız kavanoza, anlarım daha anlayışla karşılarım. Ama ne yazık ki onun o küçük bedenini kurtçukların yemeyeceğine inanmak keşke bir şeyleri değiştirebilseydi. Adı farklı, anne babası farklı, imkanları farklı, ama yüreği aynı olan başka bir çocuğun organ beklerkenki yaşam umudunu, gözlerindeki muhtaçlığı görmezlikten gelmek neyi değiştirecek? Zaten tükenmedi mi her şey? Neden o çocuğun umudunu paylaşmıyorsunuz? Kaybettiğiniz bebeğiniz hatırına, güzel gülüşleri hatırına neden bencilliğinizden vazgeçip tek umudu belki de senin insafın olan bir ölüm döşeğindekine bir gülücük hediye etmek neden ya neden bu kadar zor? Umuyorum hiç birimiz evlat acısı yaşamaz, hiçbirimiz (ve sevdiklerimiz) hayata organ beklerken göz yummayız ve düşüncelerimize umarım yenik düşmeyiz..
canım spiralle hamile kalmak diye bişi yok.
evet spiral var ama yerinde olmazsa hamile kalırsın
bonun için bir ultrasonla baktır yerindemi diye
öyle kolay kaymıyor çünkü
kanamanın süresini ve miktarını arttırıyor sadece
ama bence senin yumurtlama dönemin
benim o dönemde çok ağrım oluyor.
eline sağlık canım ne güzel yazmışsın
zaten gözümden damla düşmeye hazır
tekrar ağlattın beni
senacım kitap canan tanın
güzel bir kitap akıcı
vede organ nakline değiniyor
bir ailenin yaşadıklarını çok güzel anlatmış.
bende var göndereyim sana diyeceğimde
ama ne zaman ulaşır bilmiyorum.
bir gün ist gelince getireyim.
eğer okumayı seviyorsan sana başka bir kitap tavsiye edeyim sonra
beni o kadar çok etkilemiştiki
1- KADERSİZLER: Bu tip kadınlar genelde üniversiteyi iyi dereceyle bitirirler, sigara içerler. Konuşurken en uygun kelimeleri seçmeye özen gösterirler. Her ne yaşarlarsa yaşasınlar deneyimlerinden bir şeyler kazanmaya çalışırlar. Genelde makyaj yapmazlar. Genelde erkekler tarafından terk edilirler, duygusal ilişkilerinde başarılı değillerdir. Alkole düşkündürler.
2- GÜLENLER: Hayatın her alanından keyif almaya çalışan bu kadınlar çok duygusal olurlar. En basit bir olay karşısında kolayca ağlayabilen bu kadınlar hala kahramanlık hikayelerine yürekten inanırlar. Erkeklerin egemenliğini seven bu kadınlar televizyon izlemeye bayılırlar. Erkekler tarafından kolayca güldürülebilirler.
3- UTANGAÇLAR: Kitap okumayı severler. Örgü gibi el işlerini sevmezler. Arkadaşlarıyla genelde son çıkan kitaplar üzerine sohbete girerler. Sabit fikirlidirler. Ağırbaşlı erkeklerden hoşlanırlar. Evcil hayvanları severler. Etraflarındaki insanlar onları genel olarak "mükemmel" diye tanımlarlar.
4- FİLOZOFLAR: Bu kadınlar inanılmazlardır. Genelde erkek kıyafetleri içinde gördüğümüz bu kadınlar görünüşlerine pek önem vermezler. Kolay kolay ağlamayan bu kadınlar kimse için de kolay kolay dışarısını izleyerek düşüncelere dalıp geçirebilirler. Karşı cinsle çok az ilgilenirler. Kimse kolay kolay yakın dostları olamaz. Sırları genelde birilerinin kaderlerini belirleme yeteneklerinde yatar.
5- SANATÇILAR: Yetenekli olan bu kadınlar çoğu zaman yeteneklerinden yorulup gizliden gizliye yalnız bir hayat sürmeyi isterler. Tanrının onları, güzellik artı yetenek ikilisiyle özel olarak yarattıklarını düşünürler. Evlerinde çok sık misafir ağırlayan bu kadınların arkadaşları genelde içkiye düşkündürler. Hayatın anlamı üzerine arkadaşlarıyla uzun sohbetler gerçekleştiren bu kadınların, birini çok mutlu edebilme yetenekleri vardır.
6- NAZİKLER: Erkekleri gereğinden fazla seven bu kadınlar, evliliğe meyillidir. Genelde sakin ev hayatına aileye düşkün olan bu tip kadınlar erkeklerin eş seçimi sırasında ilk tercih ettiği kadınlardır.
7- ÇÖZÜMCÜLER: Bu kadınlar doğuştan iyidirler, nazik ve akıllı olan bu kadınlar öz eleştiri yapabilme özelliğine sahiptirler, ilişkilerde kendi hatalarını çok kolay kabul ederler ve çözmeye çalışırlar. Genelde sigara içen bu kadınlar, aynadan nefret ederler. Kendi görüntülerinden çoğu zaman hoşnut olmayan bu kadınların en büyük hayali bebek sahibi olmaktır. Genelde doğadan ilham alarak şiir ve yazı yazmayı severler, romantiklerdir
ben tatilde hiç kilo almam.salata canavarı olarak hazırlanmış onca çeşit salata meze varken yemek yemek için kuyruğa falan girmem hayatta.arkadaşlar hep takılıyor seni yarım pansiyon getirelim bidahakine hiç bişi yemiyosun diye :)))saol cnmmmbu aralar fazla yoldan çıkmıştımm açık büfe olunca bol bol salata yerim ben artıkkk ttaildee
cnm çok güzel yazmışsın kesinlikle katılıyorum lösemili çocuklar içinde bu geçerli vereciğimiz kan onlar için hayat kurtarabilir
selam kızlarr...ben sena ablanın yeqeniyim şuan bizdelersena ablanın dediqi kumaşları aldık..bi tanede bana aldık sizinle tanışmak için girdim...hadin bana hoşgeldin diyin kızlarr :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?