kızlarr bgn kandil ya, ben namaz kilmak istiyom ama daha önce bi kaç kere kılmıştım hep yanımda bi rehberle, şimdi tekim, seccadem de yok, duaların hepsini ezbere de bilmiyomm
nası yapceem
lequuuuu canım hemen anlatayım ama banda dua edecen heeeekızlarr bgn kandil ya, ben namaz kilmak istiyom ama daha önce bi kaç kere kılmıştım hep yanımda bi rehberle, şimdi tekim, seccadem de yok, duaların hepsini ezbere de bilmiyomm
nası yapceem
anacığım sende bilmiyom ayaklarına yatıyon heeeewalla kızlar ihlas, fatiha, süphaneke ve etteyatüyü biliyom, rekatları fln bilmiyom, internetten nasıl kılınır diye çıktı alcam :)
benimde kafama takılan şu pelin..acaba biz çokmu az yemeye başaldık..ben diyetisyene gittim 2yılı geçmiştir..beni konuşturunca çok az yiyosun dedi zaten bağırsak çalışmıyo çaba gözteremden,metoboılizman ağırlaştırmışsın dedi..su olayım arttı tabiki. ama yemeklerimiz azmı acaba..çünkü öyle çok yiyerek yakılır diyolar tabiki haerketinde olacak ama bilmiyom yaaa..zaten abartı yediğim bişyede kalmadı..dondurm yazları çok yerdim bunuda azalttım..ekmek çok fazla yamezken buda azaldı...hele yaz geldiiştahımı törpüleye törpüleye iştahsızlaştım iyice..yazın zaten çikolata,bisküvi aramıyor insan..aslında bu iştahla bne birazda haereket artırsam sıcakta gitse fena oılmuycak.
..kışın akşmalr uzun daha çok oıturuyoruzz.....bilmiyom bilmiyommm nerden nasıl yapıcaz....sabır sabır....hata nerde..dediğin gibi artıda görsem hırsa binmiyo bende pes etmeler başlıyor yani kilo almam ama veremmde hızlanmıyo...bizim yapıalırmız benziyo..üzülüyoruz ama tam bişe yapamıyoz..napcazki daha çokmu yanlışımız yada acele etmiycez bekliycez.....
kızlarr bgn kandil ya, ben namaz kilmak istiyom ama daha önce bi kaç kere kılmıştım hep yanımda bi rehberle, şimdi tekim, seccadem de yok, duaların hepsini ezbere de bilmiyomm
nası yapceem
hemen çözersin ya ben o kadar da bilmiyordum sıfırdan çözdüm valla. namaz kılmayan bilmeyen biri olarak iki ay namaz adağım vardı. didindim doğrusuyla yanlışıyla derken öğrendim 5 vakit aksatmadan kıldım. çok çaresiz olduğum durumlar vardı ama ne dua ettiysem oldu. düşünüyorum da inanamıyorum. şükürler olsun. o kadar zor durumdaydım ki dua ederken namaz kılarken dayamayıp hıçkıra hıçkıra ağlardım yalvarırken. hatta ağlarken uyuyakalmıştım secdane üzerinde iki kere.. sonra öğrendim ağlanmazmış günahmış. ama bilmiyordum ve elimde değildi. ama allah biliyor ya içimi, ondan çok korkmadım yanlış kılmaktan. o namazları kılarken inancım arttı. pek kimselere söyleme gereği duymamıştım ama bir komşumuz vardı namazında niyazında, ona kitap danışmıştım. çok duygulanmıştı. meğer namaz adamak çok değerliymiş :93:walla kızlar ihlas, fatiha, süphaneke ve etteyatüyü biliyom, rekatları fln bilmiyom, internetten nasıl kılınır diye çıktı alcam :)
canım en azından 2 rekat namazda okunacak kadar dua bilmen gerekiyomuş hoca öyle demişti tvde mustafa karataş hocamız,birisi sormuştuda ben 2tane dua biliyorum yetermi her rekatta aynı duaları okusam diyede olmaz öyle şey demişti en azından 1 namazlık okuncak kadar dua bilmenizdir şimdilik 6-7tane bilseydin yeterdi şimdilik,mesela sübhaneke ve fatiha başta şart olanlar sonra,kısa namaz sureleri var felak,nas,ihlas,kevser, bide sonlarda okunan dualar var selam vermeden önce allahümme salli,allahümme barik,ettehiyyetü,,Rabbenâ âtina ,Rabbenâğfirli sureleri var onlarıda bilmen şart yoksa kabul olurmu bilmem ama eksik olur sonuçta hoca öyle demişti hatta kadın 1 yıldır 2 sureyle kılıyorum namazlarımı demiştide kızmıştı hoca geçen 1yılın kazasını kılman lazım demişti..
canım namaz kılarken göz ucuyla başka yeremi bakıyosun bide oldumu şimdi
Bugünden itibaren sıkı bir diyete gireceğim. Bugüne kadar 1 hafta yaptıysam 2. haftası yedim durdum. Bu hafta da cezamı aldım +500 grNe güzel çoğu vermiş kiloyu. Acaip özendimm :2::2::2:
canım netten cıktı alcam demıssın, daha once kıldıysan zaten asagı yukarı en yapman gerektıgını hatırlarsınnn; bu konualrda cok konusmayı sevmem ama tuğba arkadasımız soyledıklerıne ne yazııkı katılmıyorum, din ve ibadet kul ile yaradan arasındadır, bence onemlı olan her zaman nıyettır, sen guzel yuregın ve ıyı nıyetınle ibadet etmek ıcın yaradanın yoluna namaz kılma nıyetıyle durursan benım ınancıma gore duların dogru yolu bulur.. qivinin ya da dua bılmeyenlerın takıldıkları yerde yanlarında olan kıtaba goz atmalarının gunah oldugunu kesınlıkle dusunmuyorum, güzelliklerle dolu bı dinimiz var, bı kişi ibadet nıyetıyle ellerını yaradana acmıs, secdeye alnını degdırmış ya da kendı bıldıgınce ıbadetını yapmıssa gerı cevrılcegını solemek yanlıs olur ...herseyı kalıpların içine sokmaya calısmayalım lutfenn...
Allahımmm hepınızın dularını kabul etsın
lequuuuu canım hemen anlatayım ama banda dua edecen heeeeseccade olması şart değil canım .temiz bir battaniye çarşaf olabilir yeterki namaz kılacağın yer temiz olsun..fatiha suresini biliyomusun elhamdülillahi rabbil alemiin...işte onu bilmen şart canım..ben sana şimdilik sadece yatsı namzının farzını tarif edeyim hiç olmazsa onu kıl canım 4 rekatten oluşuyo...
BİRİNCİ REKAT:
şimdi niyet ettim Allah rızası için yatsı namzının farzını kılmaya diyip ellerini göğüs hizasında kaldırıp Allahu ekber diyip göğüslerinin üzerine bağlıyosun sağ el üste gelecek şekilde sübhaneke diye başlayan bi dua var biliyosan bunu oku bilmiyosan sünnet olduğu için öğrenene kadar okumsanda olur..sonra euzubillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim diyip fatiha suresini okuyosun (elhamdülillahi rabbil alemiin...)sonra gulhüvallahü ehad suresini biliyomusun işte onu okuyosun.bu bittiten sonra eğilip ellerini dizlerini üzerine koyup subhane rabbiyel aziim diyosun 3 kere
sonra doğruluyosun bu sefer secdeye gidiyosun ayakalrın dizlerin kolların yere yapılşacak iki elinin arasında başın olacak burada 3 defa subhane rabbiyel ala diyosun oturuyosun sonra tekrar secde pozisyonuna geçip 3 defa tekrar subhane rabbiyel ala diyosun.ayağa kalkıyosun
İKİNCİ REKAT
tekrar fatiha başka sure bilmediğin için tekrar gulhüvallahü ehad suresini okuyup tekrar eğilip ellerini dizlerini üzerine koyup subhane rabbiyel aziim diyosun 3 kere
sonra doğruluyosun bu sefer secdeye gidiyosun ayakların dizlerin kolların yere yapılşacak iki elinin arasında başın olacak burada 3 defa subhane rabbiyel ala diyosun oturuyosun sonra tekrar secde pozisyonuna geçip 3 defa tekrar subhane rabbiyel ala diyosun sonra oturuyosun..ettehiyyetü lillahi diye bi dua var bunu okuyosun bilmiyosan 1 dakika birşey okumadan otur sonra ayağa kalk yukarıdaki iki rekatin hareketleri aynı ama
ÜÇÜNCÜ REKAT
sadece ayağa klakınca yalnız elhamdülillahi rabbil alemiin okuyosun başka bi şey okumadan eğiliyosun gerisi aynı...2.secdenide yapınca
4.REKAT.
tekrar kalkıyosun yine sadece elhamdülillahi rabbil alemiiin...okuyosun yine eğiliyosun devamı aynı..en son oturunca yine bir dakika bekle..sağına başını döndür esselemü aleyküm ve rahmetullah de soluna başını döndür esselamü aleyküm ve rahmetullah de bitttiiii işte bu kadarcık hiçde zor değilmiş
İŞTE BUDA HAREKETLERE BAKACAĞIN LİNK Yatsı Namazı - Dört Rekat Farzı
MUTLAK KILMAYA ÇALIŞ CANIMrabbim şimdiden kabul etsin nalmadığın takıldığın biyer olursa sor..sen tam olarak bilmediğin için ben sadece farz olan yani yapman gerekenleri saydım..ama kadir gecesine kadar bilmediklerini ezberle ki tam olarak kılasın manazını ..öpüyorum canım.oruç oruç amma konuştum heeee
anacığım sende bilmiyom ayaklarına yatıyon heeee
maşAllah sana yetecek kadrını biliyosun fıstığımmmmm..
canım en azından 2 rekat namazda okunacak kadar dua bilmen gerekiyomuş hoca öyle demişti tvde mustafa karataş hocamız,birisi sormuştuda ben 2tane dua biliyorum yetermi her rekatta aynı duaları okusam diyede olmaz öyle şey demişti en azından 1 namazlık okuncak kadar dua bilmenizdir şimdilik 6-7tane bilseydin yeterdi şimdilik,mesela sübhaneke ve fatiha başta şart olanlar sonra,kısa namaz sureleri var felak,nas,ihlas,kevser, bide sonlarda okunan dualar var selam vermeden önce allahümme salli,allahümme barik,ettehiyyetü,,Rabbenâ âtina ,Rabbenâğfirli sureleri var onlarıda bilmen şart yoksa kabul olurmu bilmem ama eksik olur sonuçta hoca öyle demişti hatta kadın 1 yıldır 2 sureyle kılıyorum namazlarımı demiştide kızmıştı hoca geçen 1yılın kazasını kılman lazım demişti..
canım namaz kılarken göz ucuyla başka yeremi bakıyosun bide oldumu şimdi
canım onu bende dusundum ama ben az da yemıyorum yanı bu topıkte ve dıger topıkte menu paylasan arkadasların lıstelerıne bakıyorumda, hersey 2-3 kaşık, sabahları aksamları musliler vs. gıbı seylerle gunu bıtırebılıyolar, ynaı vucudum oyle aza alısmadı ama bu duzene alısmış olabılır, sabahları evde kahvaltı yapmıyoruz, o yuzden her sabah kepek ekmegıne sandvıc yada tost yıyorumm, öğlenleri salata yada hafıf seylerle atlatıyorum ama aksam yemeklerım gec oluyooo :26: akşamları daha erken kapatabılsem belkıde deısebılır ama evde olmam anca o saatlerı buluyoo :26:
ama bı taraftan da dıyetısyenlerın verdıklerı lıstelere bakıyorum baya makarnası var pılavı var, oğlene aksama ekmeklerı var, ve bu lıstelerın verıldıgı ınsanlarda oyle 80-90 kılo deiller 70ler-60larda olan ınsanlara verıle dıyet lıstelerı bunlar, benım kac tane arkadasım benım gıbı kılolardayken bu sekıl dıyet lıstelerı ıle hem de hıc sporsuz duzenlı kılo verdıler oyuzden kendı ıcınde bulundugum durumu bazen anlayamıyorum, sabah kahvaltısı dısında ekmek tuketımım yok, seker tuketımım yok, pılav makarna tuketımım yok, sporum var, hafıf seyler yıyorumm ozyuden dıyorum daha napıyım dıyeee, listelre baglı kalabılsem, öğlenleri ofıste yıyebılecek bı yemek cesıtlılıgım olsa bende denıycem lıstelere zayıflamayı, amaaaaaaaaannnnn
canım netten cıktı alcam demıssın, daha once kıldıysan zaten asagı yukarı en yapman gerektıgını hatırlarsınnn; bu konualrda cok konusmayı sevmem ama tuğba arkadasımız soyledıklerıne ne yazııkı katılmıyorum, din ve ibadet kul ile yaradan arasındadır, bence onemlı olan her zaman nıyettır, sen guzel yuregın ve ıyı nıyetınle ibadet etmek ıcın yaradanın yoluna namaz kılma nıyetıyle durursan benım ınancıma gore duların dogru yolu bulur.. qivinin ya da dua bılmeyenlerın takıldıkları yerde yanlarında olan kıtaba goz atmalarının gunah oldugunu kesınlıkle dusunmuyorum, güzelliklerle dolu bı dinimiz var, bı kişi ibadet nıyetıyle ellerını yaradana acmıs, secdeye alnını degdırmış ya da kendı bıldıgınce ıbadetını yapmıssa gerı cevrılcegını solemek yanlıs olur ...herseyı kalıpların içine sokmaya calısmayalım lutfenn...
Allahımmm hepınızın dularını kabul etsın
hemen çözersin ya ben o kadar da bilmiyordum sıfırdan çözdüm valla. namaz kılmayan bilmeyen biri olarak iki ay namaz adağım vardı. didindim doğrusuyla yanlışıyla derken öğrendim 5 vakit aksatmadan kıldım. çok çaresiz olduğum durumlar vardı ama ne dua ettiysem oldu. düşünüyorum da inanamıyorum. şükürler olsun. o kadar zor durumdaydım ki dua ederken namaz kılarken dayamayıp hıçkıra hıçkıra ağlardım yalvarırken. hatta ağlarken uyuyakalmıştım secdane üzerinde iki kere.. sonra öğrendim ağlanmazmış günahmış. ama bilmiyordum ve elimde değildi. ama allah biliyor ya içimi, ondan çok korkmadım yanlış kılmaktan. o namazları kılarken inancım arttı. pek kimselere söyleme gereği duymamıştım ama bir komşumuz vardı namazında niyazında, ona kitap danışmıştım. çok duygulanmıştı. meğer namaz adamak çok değerliymiş :93:
oldu valla öyle bir ara :26:
sen de verirsin. kendini düzene sokarsan en önemlisi yediklerinin farkında olursan alman pek mümkün değil
amin canım,
ne güzel anlatmışsın muhakkak ki belli kurallara uymak gerekir, örtünmek gibi ama dediğin gibi niyet bence de en önemlisi..
bende öğrencem inşallah :)
allah kabul etsin canım, benim de bir adağım vardı, maaşımın yatmsını bekliyorum söylemesi ayıp :)
ögrencem bnde sözz :)
tabı ki bazı ibadetlerı yaparken belli kurallar var, onlar deil zaten dediğim sen zaten anladın benı ama topıkteki dıer arkadaslar tarafıdnan yanlıs bı anlasılmaya mahal vermeyeyım, ben de sudem arkadasımızın dedıklerıne canı gonulden katılıyorummmm, öndemli olan nıyettır kalıplar değil, Allah sımdıden dualarını kabul etsın canımmm
konu imana ibadete gelince ne kadar hassas olunuyor yanlış anlaşılma çekinceleri artıyorhalbuki takdir allahın değil mi
kızlar yaaa konudan konuyaa atlıyorumm ama, cok aklım karışık fikrinizi almam lazımmmmm....
şu anda x bankasında platform asistanı olarak çalışıyorum, pozisyonun ismine bakmayın, o kullandıgınız kredilerde ki tüm aşamalar benim elimden geçiyo( adını söylemicem cünkü kücük bi bankayız, cogunuz duymamıştır bile.. )
1000 lira net maaşım war, servis imkanım yok, işimde cok iiyim sölemesi ayıp, operasyon biriminde çalışıyorum, yöneticilerim beni cok sever.. hatta ayrılmayı düşündüğümü biliyosunuz, acık acık söyledim bölge müdürüme.. allem etti kallem etti burda kalmaya ikna etti beni, şu anda açık pozisyon yok, olduğunda ilk seni önericem söz dedi, sen benim en vazgeçilmez personelimsin didi :) ( beni sağ kolu gibi kullanır hep, excel powerpoint ve ingilizce bilgilerimden dolayı ) neeyse ağzıma balı çaldılar gene..
sorun şu ki ben bu görüşme öncesi işbankasının iştiraki olan işyatırım menkul kıymetlerle görüşmüştüm.. görüşmem olumlu geçmiş.. şimdi beni 2. görüşmeye çağırıyolar.. pozisyon adı aynı ama iş tanımı cok berbat.. ofisboylar olur ya onun kız tarzı gibi, sadece evrak trafigini yönetiyosun, kırtasiye malzemelerini takip ediyosun, gelen gideni karşılıyosun felan.. kat asistanı gibi bişi.. 4leventte ki şu lüx iş kulelerinde çalışıcam kabul edersem.. maaş 1500 civarı 3 ayda bir çift maaş ve servis imkanı var.. ama yeri geldiğinde vip müşterilere çay fln ikramı biile yapılıyo felan dedi kadın görüşmede..
bende benim kariyer beklentilerim war, yeri gelir alçakgönüllülükle ikram da yapılır ama bunun iş tanımı olması hiç hoş deil bence.. ben 5 sene ailemden uzakta diplomalı servis elemanı olmak için dirsek çürütmedim felan diye düşündüüüm
ama şimdi tekrar aradılar, kadın bu pozisyonun size düşük geldiğini bilioruz ama ik müdürümüz sizle özel olarak görüşmek istedi dedi, bende pazartesi haber veriyim size dedim..
sizce naapmalıyım
kızlar yaaa konudan konuyaa atlıyorumm ama, cok aklım karışık fikrinizi almam lazımmmmm....
şu anda x bankasında platform asistanı olarak çalışıyorum, pozisyonun ismine bakmayın, o kullandıgınız kredilerde ki tüm aşamalar benim elimden geçiyo( adını söylemicem cünkü kücük bi bankayız, cogunuz duymamıştır bile.. )
1000 lira net maaşım war, servis imkanım yok, işimde cok iiyim sölemesi ayıp, operasyon biriminde çalışıyorum, yöneticilerim beni cok sever.. hatta ayrılmayı düşündüğümü biliyosunuz, acık acık söyledim bölge müdürüme.. allem etti kallem etti burda kalmaya ikna etti beni, şu anda açık pozisyon yok, olduğunda ilk seni önericem söz dedi, sen benim en vazgeçilmez personelimsin didi :) ( beni sağ kolu gibi kullanır hep, excel powerpoint ve ingilizce bilgilerimden dolayı ) neeyse ağzıma balı çaldılar gene..
sorun şu ki ben bu görüşme öncesi işbankasının iştiraki olan işyatırım menkul kıymetlerle görüşmüştüm.. görüşmem olumlu geçmiş.. şimdi beni 2. görüşmeye çağırıyolar.. pozisyon adı aynı ama iş tanımı cok berbat.. ofisboylar olur ya onun kız tarzı gibi, sadece evrak trafigini yönetiyosun, kırtasiye malzemelerini takip ediyosun, gelen gideni karşılıyosun felan.. kat asistanı gibi bişi.. 4leventte ki şu lüx iş kulelerinde çalışıcam kabul edersem.. maaş 1500 civarı 3 ayda bir çift maaş ve servis imkanı var.. ama yeri geldiğinde vip müşterilere çay fln ikramı biile yapılıyo felan dedi kadın görüşmede..
bende benim kariyer beklentilerim war, yeri gelir alçakgönüllülükle ikram da yapılır ama bunun iş tanımı olması hiç hoş deil bence.. ben 5 sene ailemden uzakta diplomalı servis elemanı olmak için dirsek çürütmedim felan diye düşündüüüm
ama şimdi tekrar aradılar, kadın bu pozisyonun size düşük geldiğini bilioruz ama ik müdürümüz sizle özel olarak görüşmek istedi dedi, bende pazartesi haber veriyim size dedim..
sizce naapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?