70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kızlarr bgn kandil ya, ben namaz kilmak istiyom ama daha önce bi kaç kere kılmıştım hep yanımda bi rehberle, şimdi tekim, seccadem de yok, duaların hepsini ezbere de bilmiyomm
nası yapceem

canım bende yazıcaktım netten bak dıye 2 şer rekat olarak kılabılırsın bildiğin surelerle amller niyetlere göredir canım sen yap bildiğin kadarıyla nettende bak Allah kabul etsin

kızlarr bgn kandil ya, ben namaz kilmak istiyom ama daha önce bi kaç kere kılmıştım hep yanımda bi rehberle, şimdi tekim, seccadem de yok, duaların hepsini ezbere de bilmiyomm
nası yapceem
lequuuuu canım hemen anlatayım ama banda dua edecen heeeeseccade olması şart değil canım .temiz bir battaniye çarşaf olabilir yeterki namaz kılacağın yer temiz olsun..fatiha suresini biliyomusun elhamdülillahi rabbil alemiin...işte onu bilmen şart canım..ben sana şimdilik sadece yatsı namzının farzını tarif edeyim hiç olmazsa onu kıl canım4 rekatten oluşuyo...
BİRİNCİ REKAT:
şimdi niyet ettim Allah rızası için yatsı namzının farzını kılmaya diyip ellerini göğüs hizasında kaldırıp Allahu ekber diyip göğüslerinin üzerine bağlıyosun sağ el üste gelecek şekilde sübhaneke diye başlayan bi dua var biliyosan bunu oku bilmiyosan sünnet olduğu için öğrenene kadar okumsanda olur..sonra euzubillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim diyip fatiha suresini okuyosun (elhamdülillahi rabbil alemiin...)sonra gulhüvallahü ehad suresini biliyomusun işte onu okuyosun.bu bittiten sonra eğilip ellerini dizlerini üzerine koyup subhane rabbiyel aziim diyosun 3 kere
sonra doğruluyosun bu sefer secdeye gidiyosun ayakalrın dizlerin kolların yere yapılşacak iki elinin arasında başın olacak burada 3 defa subhane rabbiyel ala diyosun oturuyosun sonra tekrar secde pozisyonuna geçip 3 defa tekrar subhane rabbiyel ala diyosun.ayağa kalkıyosun
İKİNCİ REKAT
tekrar fatiha başka sure bilmediğin için tekrar gulhüvallahü ehad suresini okuyup tekrar eğilip ellerini dizlerini üzerine koyup subhane rabbiyel aziim diyosun 3 kere
sonra doğruluyosun bu sefer secdeye gidiyosun ayakların dizlerin kolların yere yapılşacak iki elinin arasında başın olacak burada 3 defa subhane rabbiyel ala diyosun oturuyosun sonra tekrar secde pozisyonuna geçip 3 defa tekrar subhane rabbiyel ala diyosun sonra oturuyosun..ettehiyyetü lillahi diye bi dua var bunu okuyosun bilmiyosan 1 dakika birşey okumadan otur sonra ayağa kalk yukarıdaki iki rekatin hareketleri aynı ama
ÜÇÜNCÜ REKAT
sadece ayağa klakınca yalnız elhamdülillahi rabbil alemiin okuyosun başka bi şey okumadan eğiliyosun gerisi aynı...2.secdenide yapınca
4.REKAT.
tekrar kalkıyosun yine sadece elhamdülillahi rabbil alemiiin...okuyosun yine eğiliyosun devamı aynı..en son oturunca yine bir dakika bekle..sağına başını döndür esselemü aleyküm ve rahmetullah de soluna başını döndür esselamü aleyküm ve rahmetullah de bitttiiii işte bu kadarcık hiçde zor değilmiş
İŞTE BUDA HAREKETLERE BAKACAĞIN LİNK Yatsı Namazı - Dört Rekat Farzı
MUTLAK KILMAYA ÇALIŞ CANIMrabbim şimdiden kabul etsin nalmadığın takıldığın biyer olursa sor..sen tam olarak bilmediğin için ben sadece farz olan yani yapman gerekenleri saydım..ama kadir gecesine kadar bilmediklerini ezberle ki tam olarak kılasın manazını ..öpüyorum canım.oruç oruç amma konuştum heeee

walla kızlar ihlas, fatiha, süphaneke ve etteyatüyü biliyom, rekatları fln bilmiyom, internetten nasıl kılınır diye çıktı alcam :)
anacığım sende bilmiyom ayaklarına yatıyon heeee
maşAllah sana yetecek kadrını biliyosun fıstığımmmmm..

canım onu bende dusundum ama ben az da yemıyorum yanı bu topıkte ve dıger topıkte menu paylasan arkadasların lıstelerıne bakıyorumda, hersey 2-3 kaşık, sabahları aksamları musliler vs. gıbı seylerle gunu bıtırebılıyolar, ynaı vucudum oyle aza alısmadı ama bu duzene alısmış olabılır, sabahları evde kahvaltı yapmıyoruz, o yuzden her sabah kepek ekmegıne sandvıc yada tost yıyorumm, öğlenleri salata yada hafıf seylerle atlatıyorum ama aksam yemeklerım gec oluyooo :26: akşamları daha erken kapatabılsem belkıde deısebılır ama evde olmam anca o saatlerı buluyoo :26:
ama bı taraftan da dıyetısyenlerın verdıklerı lıstelere bakıyorum baya makarnası var pılavı var, oğlene aksama ekmeklerı var, ve bu lıstelerın verıldıgı ınsanlarda oyle 80-90 kılo deiller 70ler-60larda olan ınsanlara verıle dıyet lıstelerı bunlar, benım kac tane arkadasım benım gıbı kılolardayken bu sekıl dıyet lıstelerı ıle hem de hıc sporsuz duzenlı kılo verdıler oyuzden kendı ıcınde bulundugum durumu bazen anlayamıyorum, sabah kahvaltısı dısında ekmek tuketımım yok, seker tuketımım yok, pılav makarna tuketımım yok, sporum var, hafıf seyler yıyorumm ozyuden dıyorum daha napıyım dıyeee, listelre baglı kalabılsem, öğlenleri ofıste yıyebılecek bı yemek cesıtlılıgım olsa bende denıycem lıstelere zayıflamayı, amaaaaaaaaannnnn

nası yapceem

canım netten cıktı alcam demıssın, daha once kıldıysan zaten asagı yukarı en yapman gerektıgını hatırlarsınnn; bu konualrda cok konusmayı sevmem ama tuğba arkadasımız soyledıklerıne ne yazııkı katılmıyorum, din ve ibadet kul ile yaradan arasındadır, bence onemlı olan her zaman nıyettır, sen guzel yuregın ve ıyı nıyetınle ibadet etmek ıcın yaradanın yoluna namaz kılma nıyetıyle durursan benım ınancıma gore duların dogru yolu bulur.. qivinin ya da dua bılmeyenlerın takıldıkları yerde yanlarında olan kıtaba goz atmalarının gunah oldugunu kesınlıkle dusunmuyorum, güzelliklerle dolu bı dinimiz var, bı kişi ibadet nıyetıyle ellerını yaradana acmıs, secdeye alnını degdırmış ya da kendı bıldıgınce ıbadetını yapmıssa gerı cevrılcegını solemek yanlıs olur ...herseyı kalıpların içine sokmaya calısmayalım lutfenn...
Allahımmm hepınızın dularını kabul etsın

Son düzenleme:
hayırlı cumalar hayırlı kandiller olsun hepinize rabbim bu gece yapacağınız duaları katında kabul etsin inşallah dualarınızda benide unutmayın

bugün doktora gittim uğrayamadım buraya geçmişi okuyup gelim ben bide bildirim yapim

bildirim:

Başlangıç:82 kg
Geçen hafta: 75,8 kg
Bu hafta: 76,1 kg
gelen : 300gr oley sadece 300 gr almışım yaşasın süper
Toplam giden: 5900
Hedef kilo:55 kg

walla kızlar ihlas, fatiha, süphaneke ve etteyatüyü biliyom, rekatları fln bilmiyom, internetten nasıl kılınır diye çıktı alcam :)
hemen çözersin ya ben o kadar da bilmiyordum sıfırdan çözdüm valla. namaz kılmayan bilmeyen biri olarak iki ay namaz adağım vardı. didindim doğrusuyla yanlışıyla derken öğrendim 5 vakit aksatmadan kıldım. çok çaresiz olduğum durumlar vardı ama ne dua ettiysem oldu. düşünüyorum da inanamıyorum. şükürler olsun. o kadar zor durumdaydım ki dua ederken namaz kılarken dayamayıp hıçkıra hıçkıra ağlardım yalvarırken. hatta ağlarken uyuyakalmıştım secdane üzerinde iki kere.. sonra öğrendim ağlanmazmış günahmış. ama bilmiyordum ve elimde değildi. ama allah biliyor ya içimi, ondan çok korkmadım yanlış kılmaktan. o namazları kılarken inancım arttı. pek kimselere söyleme gereği duymamıştım ama bir komşumuz vardı namazında niyazında, ona kitap danışmıştım. çok duygulanmıştı. meğer namaz adamak çok değerliymiş :93:

oldu valla öyle bir ara :26:

Bugünden itibaren sıkı bir diyete gireceğim. Bugüne kadar 1 hafta yaptıysam 2. haftası yedim durdum. Bu hafta da cezamı aldım +500 gr Ne güzel çoğu vermiş kiloyu. Acaip özendimm :2::2::2:

sen de verirsin. kendini düzene sokarsan en önemlisi yediklerinin farkında olursan alman pek mümkün değil

işte böyle düşünüyorum. allah biliyor içimizi. hepimizin faaliyetinden daha önemlisi, gönlüne göre versin inşallah.

canımmmm cok teşekkür ederimmmm, kaydettim yazdıklarını, senin oruçla agızla anlattıgın namazı okuyup kılıcam insallah :)
cok teşekkür ederim tekrarrdan, allah razı olsun cnmm :)

canım sana katılmıyorum....

insanları olumsuz konuşarak soğutmamak lazım böyle konularda....

hele hele bi kişi yeni başlıyosa...

islam kolaylık dinidir....

hem ne deniliyor .....kolaylaştırın,zorlaştırmayın.....

sevdirmek lazım soğutmak değil....

ibadetlerın hepsi kul ile allah arasın da gerçekleşir .....

bi kişinin samimi olarak yaptığı bir dua ,bir ibadet onu uykulu gözle zorla yapan çok iyi bilen bi kişiden daha da sevap olabılir belki bilemiyoruz....

öncelikle samımıyet ve gönül bağı.....

bi insan allah sevgisinden gönlü coşabiliyosa,allah için gözyaşı dökebiliyosa ne mutlu o insana....

en önemlisi bence samimi içten olmak istemek gerçekten....

hepimizin kandili dolu dolu geçsin inşallah...

amin canım,
ne güzel anlatmışsın muhakkak ki belli kurallara uymak gerekir, örtünmek gibi ama dediğin gibi niyet bence de en önemlisi..
bende öğrencem inşallah :)

allah kabul etsin canım, benim de bir adağım vardı, maaşımın yatmsını bekliyorum söylemesi ayıp :)
ögrencem bnde sözz :)

tabı ki bazı ibadetlerı yaparken belli kurallar var, onlar deil zaten dediğim sen zaten anladın benı ama topıkteki dıer arkadaslar tarafıdnan yanlıs bı anlasılmaya mahal vermeyeyım, ben de sudem arkadasımızın dedıklerıne canı gonulden katılıyorummmm, öndemli olan nıyettır kalıplar değil, Allah sımdıden dualarını kabul etsın canımmm

Son düzenleme:
kızlar sıcaktan sersem gibi oldum özele mesaj attım meğerse kendime göndermişim mesajıkendi kendime bildirim yapıyom işte senaya attım sonra fakat mesaj kutusu doluymuş dünkü mönüyüde yazayım tam olsun
mönü:
sabah:1 dilim ekmek,az peynir

ara:4 adet kuru kayısı

öğle:bir dilim ekmek bir bardak ayran,karpuz

ara:yok

akşam:tavuk salata

ara:karpuz

kalıplar derken tatlım yanlış anlaşılmasın....

ben islamıyetın koydugu kurallara uymka gerektıgı ve uyulmadıgında da sonuçlara katlanmak gerektıgını düşünüyorum....burda niyet kuralları etkilemez....

niyet konusu tartışılagelen bi konudur....

ben burda şuna inanıyorum.....

günahla sevabı ayırt etmek lazım....

insanlar islamın koyduğu farz ibadetleri yerıne getırılerse mukafatlandırırlar....

yerıne getırmezlerse cezalandırılar....

insan mukafatını da cezasını da ayrı alacaktır....

dinimizde mukafatlar da cezalar da ayrı biçilir

kişi hayırlı amel işlerse sevaba girer mukafatını alır

tersını yaparsa cezasını alır.

ama şöyle bir durum var kandıller gibi özel gecelerde ,3 aylarda özellikle ramazan ayında sanki bonus gibi düşünün....ibadetlerın karşılıgında insanların kurtuluşa ermesi için çok çok fazla sevap yazılır bu ınsanlara....

o yüzden para ile iman kimdedir bilinmez....bu gecede hepimizin gönlündeki hayırlı olanlar hakkında da hayırlı olsun inşallah...

konu imana ibadete gelince ne kadar hassas olunuyor yanlış anlaşılma çekinceleri artıyor halbuki takdir allahın değil mi

kızlar yaaa konudan konuyaa atlıyorumm ama, cok aklım karışık fikrinizi almam lazımmmmm....

şu anda x bankasında platform asistanı olarak çalışıyorum, pozisyonun ismine bakmayın, o kullandıgınız kredilerde ki tüm aşamalar benim elimden geçiyo ( adını söylemicem cünkü kücük bi bankayız, cogunuz duymamıştır bile.. )

1000 lira net maaşım war, servis imkanım yok, işimde cok iiyim sölemesi ayıp, operasyon biriminde çalışıyorum, yöneticilerim beni cok sever.. hatta ayrılmayı düşündüğümü biliyosunuz, acık acık söyledim bölge müdürüme.. allem etti kallem etti burda kalmaya ikna etti beni, şu anda açık pozisyon yok, olduğunda ilk seni önericem söz dedi, sen benim en vazgeçilmez personelimsin didi :) ( beni sağ kolu gibi kullanır hep, excel powerpoint ve ingilizce bilgilerimden dolayı ) neeyse ağzıma balı çaldılar gene..

sorun şu ki ben bu görüşme öncesi işbankasının iştiraki olan işyatırım menkul kıymetlerle görüşmüştüm.. görüşmem olumlu geçmiş.. şimdi beni 2. görüşmeye çağırıyolar.. pozisyon adı aynı ama iş tanımı cok berbat.. ofisboylar olur ya onun kız tarzı gibi, sadece evrak trafigini yönetiyosun, kırtasiye malzemelerini takip ediyosun, gelen gideni karşılıyosun felan.. kat asistanı gibi bişi.. 4leventte ki şu lüx iş kulelerinde çalışıcam kabul edersem.. maaş 1500 civarı 3 ayda bir çift maaş ve servis imkanı var.. ama yeri geldiğinde vip müşterilere çay fln ikramı biile yapılıyo felan dedi kadın görüşmede..

bende benim kariyer beklentilerim war, yeri gelir alçakgönüllülükle ikram da yapılır ama bunun iş tanımı olması hiç hoş deil bence.. ben 5 sene ailemden uzakta diplomalı servis elemanı olmak için dirsek çürütmedim felan diye düşündüüüm

ama şimdi tekrar aradılar, kadın bu pozisyonun size düşük geldiğini bilioruz ama ik müdürümüz sizle özel olarak görüşmek istedi dedi, bende pazartesi haber veriyim size dedim..

sizce naapmalıyım

konu imana ibadete gelince ne kadar hassas olunuyor yanlış anlaşılma çekinceleri artıyor halbuki takdir allahın değil mi

ben de aynı seyı düşünmüştüm, oyuzden boyle seylerı konusmayı sevmem, sudemın yukarıdaki ikinci mesajını gördümmm, cvp yazcaktım, sonra susup uzatmamak gerektıgını düşündüm, sonucta dın yaradanla kul arasında ve ben kendı dusuncemı acıkca beyan ettım, hassas konular bunlar gercekten de, yanlıs anlasılmaya cok musaıt, herkes bı yerlerınden bı tarafa cekebılıyo..
farklı farklı bı suru ınsanız burda, hepımız düşüncesini belirtir katılır ya da katılmazsın saygı gosterırsın, bıze de daha fazla bu konuyla ılgılı konusmak düşmez....

amaaaaaaaaaaaaaaaaaaan ben hacze gıtmısım gelmısım, yorulmuşum, 14 kişilik dolmuşun içine 26 kişi sıgdıran soforle bu sıcakta nefes almaya zorlanarak taaaa nerelerden gelmışımmm hatta tam istedıgım yerede gelemedım haaa, ınecegım yere daha vardı ama kızın bırı ben nefes alamıyorum daha fazla dayanamıycam dedı, yanındakı akrabasıda az kaldı ıncez bırazdan dedı, tam o sırada kız bööööööööööğk :120: diye dolmusa kusuverdı bende dayanamaıp ındım dolmuştannnnnn

bi de sabah işe gelirken kocişe dıyorum kılo vermem durdu dıyee, kac kılosun dıye sorduu, solemedım tabı, ne zaman soylıyceksın dedı, istedıgım kıloya yaklasınca dedım, kac kılodan ındıgını de soylıycekmısın dedı, tabı ozmn nıe soylıyım dedımm, allaa aallah karımızın kılosunu bılmıyoruz yaa dıye soylenıyo bıdeee cok merak edıyo soylemıyorummm, daha dogrusu kımse bılmıyo benden baska kılomu, bı siz bıde buraya yazdıgımı bılenler var, onlrdan takıp eden varsa yazdıklarımdan benım ben oldugumu anlarlar mutlaka, onlar bılıyodur totem yapıyorum kılomu soylemeyıpp ama eşim dıyokı 60larda fılansındır en fazlaaaa, aay canım benımmmmm he he deyıp gecıstırıyorum bendeeee

canım bence görüş derim cok az verıyorlarmıs sımdıkı yerınde senın gıbı kıymetlı bı elemana .tamam belkı ıstemedıgın seyler olabılır ama sonucta meslegın gene yanı cok farklı bı pozısyon deıl hem sen bı kapak at belkı bu yenı yerde daha baska kademelere atlarsın bence sansını dene sonucta maddıyatta cok onemlı bence yalnız oturuyorsun evın kıramıydı bılmıyorum ama 1000 tl yle ıyı gecınıyorsun canım

Başlangıç:82 kg
Geçen hafta: 75,8 kg
Bu hafta: 76,1 kg
gelen : 300gr oley sadece 300 gr almışım yaşasın süper
Toplam giden: 5900
Hedef kilo:55 kg

Bende nacizane fikrimi beyan ediyim. Hepimiz para için çalışıyoruz görüşmeye gittiğin yerde maaşın hem iyi olacak hemde bankanın adı var Cv nde iyi bir referans olacak. İlk 1-2 ay zorlanırsın belki ama oraya da alışırsın. Orda da kendini sevdirirsen iyi bir konuma gelirsin. Sonuçta büyük bir banka sürekli şube açıp duruyorlar eminim ki daha kolay yükselebilirsin. İş seni mutsuz edecekse para önemli değil huzurum, mutluluğum önemli diyorsan kabul etme tabi. Yapı meselesi tabi. Ben senin yerinde olsam denerdim yapamazsan da gene 1000 liraya başka bir banka da iş bulabilirsin. Kaldı ki servisin de yokmuş bu çalıştığın yerin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…