70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Allah iyiliğini versin hanımlar lokalıne gıdıyodun bıldıgım kadarıyla orda degıssene üstünü rahat rahat

orda rahat olmuyo yaaa, herkes gelıyo, tek tek bı kabın yok, sıkış sıkışşş, benım popom buyuk sıgmaz oyle heryereee hem de yıllarca emek verıp buyuttugum kıymetlı yerlerımı herkese gosteremem

İnsülin direnci çözülünce...

* Hipoglisemi sorunu ortadan kalkıyor. Tatlı krizleri, açlık nöbetleri, uyuklamalar, sinirlenmeler, öfkeler, anlamsız, aşırı ve ani tepkiler, uyku bölünmeleri, çarpıntı ve terlemeler tarihe karışıyor!
* Kilo vermek kolaylaşıyor. Verilen kilolar yeniden geriye alınmıyor. Kilo yönetimi sorun olmaktan çıkıyor.
* Kan şekeri yükselmeleri sona eriyor. şeker hastası olmanın önüne geçilebiliyor.
* Kan yağları dengeleniyor. Trigliserid normale dönüyor. ıyi kolesterol HDL yükseliyor. Total kolesterol düşüyor.
* Kan basıncının dengelenmesi kolaylaşıyor.
* Karaciğer yağlanması ortadan kalkıyor.

kızlar topıgın tekınde bırınde ınsülin direnci cıkmı sdoktor 17 kg verırsen çözülür demiş acaba bende de mı bundan var yaa ben ondan mı kendıme hakım olamayıp kılo veremıyom:44:

bırılerı gaza geldıııı amaaaaanınnnnnn bravoooooo
yok kız bu hafat eşim gündüzcü 7 d ecıkıyo dünd eyürüdüm o cıkana kadar kızılayda oyalanıyom

hıı anladım utanıyon bend ecok utangactım ama artık utanmıyom bu tarz seylerde ama genede var yani

İnsülin Direnci Nedir?
İnsülin direnci olan hastalarda , kan şekerinin kas, yağ ve karaciğer hücrelerine girmesi zorlaşmıştır.Bu nedenle kanda şeker birikimi meydana gelmektedir. Bu durumda pankreas hücrelere daha fazla şeker almak için daha çok insülin üretmeye ve normalden daha fazla çalışmaya başlayabilir.En sonunda ise pankreas yorulacak ve yeterli insülin sağlama yeteneğini kaybedecektir.Pankreasın salgıladığı insülinin vücutta tam olarak kullanılamamasına insülün direnci denir.
Kilolu olmak , polikistik over sendromu , kortizonlu ilaç tedavileri, bel çevresinin artmış olması , yaşlanma ve hareketsiz yaşam biçimi gibi faktörler insülin direnci oluşmasına neden olabilir.Sabah yorgunlukları,gece uykudan kalkıp tatlı bir seyler yemek, öğle yemeği sonrasi yorgunluk ve halsizlik şikayetleri insülin direncinin belirtileri olabilir.
İnsülin Direnci Testi (HOMA testi) Nedir?
Son dönemde duymaya başladığınız HOMA-IR (İnsülin direnci) testi ise vücutta bir insülin direnci olup olmadığını anlamaya yarayan bir testdir. Sabah,ortalama 10-12 saatlik bir açlıktan sonra kandan alınan örnekten yapılmaktadır. Insüline karşı çevre dokuların verdiği cevabı değerlendirmek için kullanılan bir testtir.Yukarıda bahsettiğimiz nedenlele insülin direnci oluştuğunda kan glukoz düzeyini normal aralıkta tutabilmek için insülin salınımında artış görülür.HOMA testi olarak da bilinen İnsülin direnci testi ,insülin duyarsızlığını veya insülin direncini değerlendirmek için kullanılmaktadır.
İnsülin Direnci Testi (HOMA testi) Normal Değeri Nedir?
Sağlıklı kişilerde veya insülin direnci olmayanlarda HOMA testi değerinin 2.5′in altında olmalıdır.2,5 ve üstü değerler ise bizlere insülin direnci varlığını düşündürür.

ben yaptıracam bu testi kızlar ama sanırım ramazanda gidebilirim ancak bakalım

yok ya ben utanmıyorummm, senelerce kız yurtlarında kaldımmmm, yıgıdın malı meydanda olur şeklindeydı hersey ama uzerını degıstırecegın alan gercekten cok dar, bı ıkı kere denedımm, bı seyını cıkarırken bı seyın düşüyoo fılan aman dedım ya ofiste gıyınıp gelırım daha ıyı, hem de orda gıyınırsem daha erken cıkmam gerek ofısten, burda hazırlanınca gec cıkıyrm
neyse konusurken gec kalcam hazır olmama ragmen , ben kactım kızlar, bu aksamki sporumu benım gıbı çabalayıpta kılo veremyenlere atfedıyorummmm herkese ıyı aksamlar :79:

başınız sağolsun canım rabbim ailesine sabır versin

ayy cnm ya allah rahmet eylesin valla çok üzüldüm allah geride kalanlara sabır versin inş. başınız saolsun

başınız saolsun, Allah gerıde kalanlara saglıklı uzun omurler versın inşşş

off canım yaa başınız saol Allah geride kalanlara sabır versin özellikle o yavrucaga cok üzülüyorum ben boyle kucuk cocuklara yaa yani geride kalanlara cok zor oluyor Allah rahmet eylesin ani ölüm cok daha zor oluyor

cnm başınız sağolsun allah rahmet eylesinnn ailesine sizlerim rabbim sabır versinn

Başınız sağolsun Senacığım. Allah geride kalanlara yardım etsin. Her ölüm biraz erkendir ama gençlerinki ve birde geride küçük yavruları varsa çok çok erkendir.

Başınız sağolsun Sena abla. Allah geride kalanlara sabır ve dayanma gücü versin. Mekanı cennet olsun.

saqolun kızlar siz görmeyin bu acıları..
biraz önce geldik eve...burada yaşanan acıların tarifi yoktu bugün...aniden gelişen kalp spazmı kalp krizi tansiyon ve ani şeker yükselmesi alıp götürdü bizden erhanı...3 yetim çocuk ve eşine doyamamış gencecik bir gelin..ölen daha 34ünde...seslerden feryatlardan daqlar titredi gökler aqladı bizlerle birlikte..taş taş üstünde kalmadı yakılan aqıtlarla..daha hiçbirşey yaşayamadıkki diye baqıran eşinin sesi gitmiyor kulaklarımdan..annesinin dizleri tutmaz oldu yıqılıverdi milletin kucaqına..ömrü bu kadarmış vadesi gelmiş diyor insan ama şu bir gerçekki;

ÇOK KİLOLUYDU ERHANIMIZ...

hani insan belki diyor bu kadar kilolu olmasaydı bukadar sorunuda olmazdı..belki hayatta olurdu bugün..belkiler keşkeler bitmiyor hayatımızda..
kilo vermeyi çıtır olmaktan güzel görünmekten çok SAĞLIKLI olmak için vermeliyiz arkadaşlar..Rabbime emanetsiniz..

kızlr napıyonuz bakim gene sohbet baya uzamış gitmişşş off düşünmekten beynim uyuştuuu bugun akşam burda gülben ergen konseri varmış ona gidicem biraz bakarım sahilde gezerim koca tabak makarnayı mideme indirdimm uuff ulen offfff tatilde kilo almadım evde alcam yaaaaaaaaaaaaa

allahtan sabır diliyorum geride kalanlara, başınız sağolsun.. insan dicek bişi bulamıyo

anamm yaaa ilk ay bi cok gitti onu kabul ediyorum, vücuda nası eziyet ediyoduysam düzenli beslenmeye başlaynca 6kilo800gr werdim :)

ama waryaa şu son 3 kiloda imanım gevrildi, 8 haftadır debeleniyodum aynı kilolarda da allahtan tatil dönüşü oturttum düzeni :)

Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin..

Son düzenleme:
canım yeni geçmişi bitirebildim...
başınız sağolsun ,allah geride kalanlara sabır ve metanet versin canım
saol cnm bende düşünüyorum işte kayınvalidemi çağırdım konuştumm anlattım o da hak verdi hakkını yiyemem haklısın ama sabret dedi eşimle konuştuu bakalım bekliyorum şimdilikk
muazzezcim bitanem...
okuyunca şoka girdim...hakkında hayırlısı neyse allah onu nasip etsin ama dönem dönem tüm evliliklerde kısır bi döngü ,çiftlerden birinde bezginlik,bıkkınlık,tükenmişlik olur ve isyan ederiz...ama önemli olan bu dönemi atlattıktan sonradamı aynı fikirdeyiz:26:eğer öyleyse zaten o evlilik bitmiştir ama bence biraz zaman ver,hem eşine hem kendine...bir süre birbirinizi rahat bırakın bakalım ne olucak,eğer gene aynı düşüncedeysen oturup etraflıca konuşur bir sonuca varırsınız..nolur acele etme tatlım

Kilo cetveli yapmak istiyorum ama yapamıorum bana biri yardımcı olabilir mi?
daha doğrusu signatür yerini bulamadım nolur bir yardım edin o cetvel sayesınde zayıflayacgma ınanıorum

erhana allahtan rahmet eşine sabır evlatlarına da ımtıhan ı kolay bı hayat dılıyorum babasızlık çok zor kendımden yegenımden,ablamdan bılıyorum...

hayatta dul ve çocuklu bı kadın olmak daha bı zor onu da yine ablamdan bılıyorum....

allah yar ve yardımcıları olsun inşallah...

canım kaç kıloydu ki 100 den fazla mıydı?????????

kızlar bugün nerdeyse sabah 8 akşam 8 temizlık vardı evde....

ama her yer mis oldu pisletilmeyı beklıyo.....

duvarlar,perdeler,halılar,kapılar,pencereler,avizeler ve evin kalan diğer bölümleri bi güzel elden geçti.....

ama bende çok yoruldum tabiii......allahtan işlerin büyüğünü ben yapmadım ona rağmen yoruldum....

bu aradaqıvı ben yokken resım koymuş

kırk yılda bi temızlık yaptım oda bu zamana denkgelmış

cnm sadece bekliyorumm düşünüyorum bu aşamada başka bişey yapmıyorummmm zaten

79.1 ile başladım, 26 günde 73.1'e indim. Yakında 60li kilolar topicine geçicem inşallah:))))

ben de 77 lerde başladım bu topiğe ama hedefime ulaşana kadar bırakmam heralde......
senacım başınız sağolsun...Allah geride bıraktıklarının yardımcısı olsun....
barkinim hepimizin evliliğinde inişler çıkışlar, kaldıramadğımız anlar oluyor.ama olaylar sakinleşince çok farklı düşünüyoruz.eşimizin sevdiğimiz sevmediğmiz yönleri bizim de eksilerim artılarımız oluyor böyle tamamlanarak aile oluyoruz.umarım hakkınızda en hayırlısı olur....
yarın öğlen inşallah memelekete gidiyorum. çoluk çocuk bayram sonona kadar kalcaz. topikte biride demişti.beni gidişler geriyor diye aynen ben de valiz hazırlama gidiş hiç sevmiyorum yolculukları. bide 3 çocuk hazırlanacak.bikaç gün trabzon tarafına yaylalara geçicez.kalın bişeylerde almam lazım. offff offfff...sevmiyorum işte ....
kilo verme sürecimi bu sabah itibarıyla 66.5 de bırakıyorum.yinede dikkat edicem ama ne kadar olur bilemicem. Arada girer sizleri okurum.hoşça kalınnnnn...

Son düzenleme:
selam kızlar

79.1 ile başladım, 26 günde 73.1'e indim. Yakında 60li kilolar topicine geçicem inşallah:))))

dur hele ne ara başladın ne ara bitirdin? biz adamı öyle hemen geçirmeyiz başka topiğe yine de sen bilir yani :121:

Kilo cetveli yapmak istiyorum ama yapamıorum bana biri yardımcı olabilir mi?
daha doğrusu signatür yerini bulamadım nolur bir yardım edin o cetvel sayesınde zayıflayacgma ınanıorum

hadi bakalım inşallah.. ben de aynı inançla geldim biliyor musun? tabii ki bilmiyorsun
neyse signatür yeri derken kopyalanan linki mi yoksa linkin yapıştırıldığı yeri mi diyorsun? ya da neyi diyorsun? bende ucundan karadenizlilik var ee saat de 12yi geçti

güzel vakit geçirmen dileğiyle güle güle :79:

kızlar ben de bu akşam spora gidecektim ama bütün gün gözlerim çok ağrıdı ağırlık çoktü, gözümde büyüdü. spor çantamı büroda bıraktım başka zaman gideceğim artık ne zamansa

slm kızlar bugün hep dışardaydım sabah kahvaltımı ettim çıktım evden

3 ayrı iş görüşmem vardı ancak gittim hepsine ve sonra eski işyerime uğradım arkadaşları gördüm laf lafı açtı derken akşamı ettim valla eve gelmeden orda 1 ayran bir tost yedim felaket sıcak vardı bugün sabah ve akşam yemeği yemiş oldum sadece ama eve gelince ufak bir bitter çikolataya hayır diyemedim doğrusu .valla ayaklarım sızlıyo giydim bide topukluları anam ağladı valla .su topladı ayacıklarım.benden bu kadar yarın havuz başında güneşlenicem kims beni kaldıramaz yerimden :)))))))))

kilom 2 gündür aynı yaw gr gitmemiş nedense anlayamadım.galiba tam duraklama dönemi yaşıyom.halbuki regl sonrası ya gider biraz daha fazla diyodum ama 66,6 da kaldım ölecenek .bakalım nolcek cumaya kadar tartılmıcam moralim bozuluyorr hergün 100-200 gr gitmesine alışmıştım ne güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…