KAPTANIMIZ DİYORKİİİ!!!!
DİKKATT!!!
ORUÇLUYKEN NASIL BESLENMELİYİZ
arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim..oruçluyken bildirimlerimizi yapmak için sabah deqil iftardan önce tartılacaqız..sabah tartılırsanız sahurla sabah arası çok yakın olduqundan çok fazla çıkarız..nasılki şuanda akşam tartıldıqımızda fazla çıkıyorsak oruçluykende sabah tartılırsak fazla çıkıyoruz..bu yüzden iftardan 5 dakika önce tartılıp bildirim yapıcaz..tabii cuma günü bildirim yapmak için perşembe akşamı iftardan önce tartılmamız gerekecek..bu çok öenmli bir ayrıntı unutmayalım..
sahurumuzu aynı kahvaltı gibi yapıcaz..2 dilim ekmeqimizi sahurda yicez..yumurta peynir domates salatalık yani bildiqimiz kahvaltı...yalnız sahur yemeqine otururken yarım litre su içmeliyiz..sahur bitiminde tekrar yarım litre daha içicez toplamda 1 litre edicek..sahur olayımız bu şekilde kızlar..
iftarda ise yien yarım litre su içip iftara başlıcaz..mutlaka önden 1 kase çorbamız olacak..bu şart..boş mideye direk yemek yollayamayız..çorbamızı içmezsek kabızlıklz karşı karşıya kalabiliriz..sonrasında ogün menümüzde ne yemek varda yarım porsiyon yaptıqımız yemekten yicez..istediqimiz kadar salata aryan ve yoqurt ürünlerinden tüketip iftarımızı bitiricez..buraya kadar toplamda 1.5 litre su içmiş olduk..kalan 1.5 litreyide yatana kadar mutlaka içicez..özellikle iftardan sonra mutlaka yürürüş yapamnızı tavsiye ediyorum...yarım saat olsun yürüyelim arakdaşlar..iftar geç saatte olduqu için yedikelrimizi eritmemiz lazım...ben geçen yıl her akşam yürüdüm ve ramazanda kilo verdim..normalda alınır..
tatlı olayına gelince..bildiqimiz gibi ramazanda olmazsa olmazlardan biride tatlılarımızdır..tatlılarımızı sahurda yemenizi öneriyorum..hatta sahur yemeqinden önce yerseniz hiçbir etkisi olamz kilonuza..tarafımdan denenmiş ve onaylanmıştır kızlarr kesinlikle iftarda yada iftardan sonra tatlı yememeqe özen gösterelim..istisnalar olacaktır..biyere iftara gideriz..orda ucundan başından tadarız bu ayrı..bnm yazdıklarım kendi evimizdeyken uyqulayacaqımız şeyler..
Süper kesinlikle
Günaydın Kısçelerrrr :82: Bu cumartesi gene ezik gibi çalışıyorum
Neyse ki gene öğlene kadar. Akşam da arkadaşın düğünü var oraya gidicem hiç gidesim de yok ya bu tombullukla
Kahvaltımı yapıp geleyim ben bi.
Günaydın Kısçelerrrr :82: Bu cumartesi gene ezik gibi çalışıyorum
Neyse ki gene öğlene kadar. Akşam da arkadaşın düğünü var oraya gidicem hiç gidesim de yok ya bu tombullukla
Kahvaltımı yapıp geleyim ben bi.
afiyet olsun bende küçük bi yeşil elma yedim. Canım haşlanmış yumurta çekiyor. üşenmezsem kalkıp hazırlıcam kahvaltı gibi bişeyler..
Pff bende bütün gün boşum kuzucum bu daha zor emin ol...O kadar sıcak ki dışarı adım atasım yok...Tabi 60lı kilolarda olsaydım bu böyle olmazdı ama :26:
Aynen birbirimizin halinden anlıyoruz çevremizdeki kilosu normal olan insanlar bizi anlayamaz.
86 kiloyken yerimden kalkmıyordum market dışında bi yere gitmiyordum. Hoş şimdi de arkadaş toplantılarını falan elimden geldiğince erteliyorum. Bu sıcakta bi yere git hemen ter basıyor. Tişörtlerden göbeğin ve yanların fırlıyor.
Elbise giysen bacakların pişik oluyor. Kot popona göre bulursan ne ala zaten.
Bunun yerine eşofmanlarınla evde oturmayı tercih ediyoruz işte.:2:
Günaydın arkidişlerrr
men geldimmm Perşembe günü diyetisyene gittim vücudumun %33 ü yağramazan için uygun diyet listesi verdiii bakalım bugün tartılmadım ama gömlekleirmde rahatlama hissediorum
şimdi işyerindeyim pek hatırlamıorum ama dolu doolu bi liste akşam eve gidince paylaşayımTatlım diyet listeni merak ettim paylaşabilir misin ? :26:
- kızlar bugün inanılmaz moralim bozuktu,neler oldu neler anlatsammı napsam şaştım kaldım,
- inanılmaz uğursuzluklar akşam başladı
- 1=akşam yemeğini yapmak için mutfaktayım,ekstradan ıslak kek-sütlaç ve puding yapıyodum evden pat diye bi ses gittim bi baktım kızım çaydanlığı komple yere dökmüş heryer batmış halde,ben zaten aygaz ve fırının sıcağından baygınlık geçirmek üzereyim sıcaktan,gittim dökülen heryeri silip temizledim,eşim netin başından kalkmadı bile sinir küpü oldum...
- 2=ben yerleri silerken ocakta son sürat kavrulan dana etleri suyunu çekip başlamışmı yanmaya off kapkara olmuş dibi tutmuş
gidip görünce ,tekrar odaya gelip eşime söyledim ve oturdum ağlamaya başladım off ya zaten saat 21.30 olmuş akşam yemeği hazır değil dahaiice sinirlerim gerildi,neyse etin tepesindekileri başka tencereye aktarıp kalanları kurtardım en azından,
- 3=sonunda yemek hazır ve son olarak salataya domates doğrıycam buz dolabını açtım domates alırken sürahideki su devrilip bi altkatındaki sütlacın içine dökül sonra o sütlaçta taşsın en alt kattaki ıslak kekimin üstüne dökülsünmü of
mahfoldular yaa ...
- 4=son olayda yemekten kalktık gözde uyuyodu o uyanıp yanımıza gelmiş aldım bebişimi zati hasta hemen yatırıp geldim 5dk sonra yine beşiğinden inip geldi,oy oy dedim aldım götürüp yatırdım bende yatağıma yattım uyuyakalmışım,bi 10dk bile olmamış uyandım bi baktım gözde yerinde yok gitmiş odaya şekerin hepsini dökmüşler batuyla, bi bardak içilmemiş çayım vardı masanın üstünde onu dökmüş gözde, oynamışlar şekeri bi savurmuşlar heryere saçları bacakları elleri heryerleri şeker bulaşığı olduğunamı yanayım,evi bu sersem halimle nasıl temizliycememi yanayım,
kızlar inanınki ben böyle uğursuz bi gün göredim resmen biri benimle uğraştı bugün yaa oysaki günüm ii başlamıştı,zaten 23de yemek yedik üstüne 2 kaşık sütlaç yedim uykusuzdum uykum kaçtı şimdi ,aldım dolaptan eşimede kendimede pudingi getirdim pc başında şu saatte tıkındım hepsini ,zati ıslak kekte meftah oldu yenmez artık napiyim benya öliyimmi şimdii
tatlım sanada hayırlı ramazanlar ve hayırlı tatillerrr...özletme kendini arada bir yüzünü gösterkızlar hatunlar çıtırlar ben geldim ve yarın sabah erkenden izine ayrılıyorum...doktorum torpil geçti beni yarın idare edicek ve benim iznim ayın birinden başlıycak...aslında şaşırdııımmm bebeeeeemmmm,çünkü hiç böyle bişey yapıcak biri gibi durmuyordu sürpriz oldu 3 gün kardayım anlıycaanızsabah erken yola çıkıcağımız için bildirimimi bu geceden yapıcam ilk kez...umarım mazur görürsünüz...ayın 22 isinde iş başı yapıcam ,güzelce dinlenmeyi planlıyorum çünkü malum hafta içi topiğime bile gelemedim,3 haftadır mahvoldum hem işyeri çok yoğundu hemde gitmeden iş dönüşü ve haftasonları dip bucak temizlik yaptım....bugün mutfağı tamaman boşaltıp kutuladım...çünkü sabah çıkmadan evi ilaçlayıp öyle çıkıcaz....anlıycağınız geberdim yorgunluktan...neyse bildirimi kaptana göndericem değilse yapıcak kişiye sayfadan yaptığımı hatırlatırsanız çok memnun olurum kızlar...
KİLO BİLDİRİMİM(yapacak kişiye şimdiden teşekkürler)
başlangıç:30 ekim
başlangıç:86 kg.
geçen hafta:63.9
bu hafta:63.0
giden:900 gr.
toplam giden:23 kg
hedef:60 kg.
boy:162 cm
beden:38-40
kızlar hepinize şimdiden hayırlı ramazanlar diliyorum ve kendinize iyi bakın diyorum...
laptopum yanımda olucak ama vınnnnım yok fırsat bulursam girerim,bildirim yapmaya çalışıcam ...yoksam ayın 22 isine kadar izinli sayarsınız kuzular...öpüldünüz byyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
çok geçmiş olsun cnm..bildirimini haftaya cuma yaparsan daha iyi olur..çünkü ozamana kadar listeyi yapmış olururm..günaydın kızçelerimm
dün mesaiden itibaren sezeryan yerim bağırsaklarım ve karnıma giren şiddetli ağrı hala geçmedi.iğneler haplar v.s
birazdan serum takılıcam .
o yüzden sadece bu seferlik kilo bildirimini pazartesi yapsam yada haftaya cuma girsem yani hangisi uygun olursa....
ağzıma pek bişey koyamadım ama karnım aynı doğurcak gibi tuta tuta geziyorum...
neyse bir süre daha burdayım...
zaten hastanede çalıştığım için doktora birazdan geçicem
haaaaaa bu arada dünkü kısır pasta olayında iradeli davranarak sadece tadımlık aldım tebrik koydum kendime :79:
bu sabahda az simit peynir ve domates yedim
birde arkadaşın portakal reçelinin tadına baktım
öptüm hepinizi
asiyeemmmm çok özledim senii...bidaha uzak kalma bizdennherkese günaydın kızlaaaaaaaaaar..herkes nasıl umarım iyidir..yeni gelenle hoş gelmişler:79::79:..tatile gidenlere bol gezmeler geçen hafta bildirim yapamadım:26:çünki ben deniiz pc yi bozdum.hepde ben başındayken bozuluyo meret yeni pc ile ilk bildirimimi yapıyorum
başlangıç 75.5
iki hafta önce 65
geçen hafta 64.6
bu hafta 64.2
bir haftada giden 400 gr
toplamda giden 11.3
hedef 57 öpüyorum herkesiiii
ben bu akşam yaylaya kaçarrrrr
söylenecek tek birşey var iqrennnçççççççççççç...........ayy cinnet geçirektim ya bizim burda çalışan biri vardı iş arkadaşım dertleşirdik falan onunla iyi biriydi sonra çıktı firmadan oda evli bende bide ben sürekli evli olan birinin sadık olmnası gerektiğni dile geitren biriyim ve her zamanda sadığımdır eşime hepte öyle olucam inş. dün bana beni çok sevdiğini kimseye karşı böyle olmadığını söyledi bende kızdım dedimki sen ne söyledğinin farkındamısın evet diyo ne dedimki birine karşı sevgimi arzumu dile getiremzmiyim dedi bu kişi ebnsem eğer getiremezsin evet dedim bidaha böyle bir konuşma istemiyorum dedim sen evli bir erkeksin ben evli bir bayanım ben eşimin bana yapmasını istemediğim bişeyi ne ona yaparım nede senin eşine hala ısrarlı bir şekilde bana diyorki ben son ranta kadar dayanırım birgün seni elde edicem görüceksin diyo ya salak şey
yaww ne işin olur elin adamıyla senin msndeeecnm arada sırada msnden yazardı işte diğer arkadaşlar napıyor iş güç nasıl gidiyor kafama takılan bişi olsa sorardım işle ilgli oda hemen ilgilenirdi ama hiç aklım aböyle adi biri olacağı gelmezdi yani
hayatım bildirim yaptım listeye eklemediniz diye bişey söz konusu deqil...ilk hafta kimseyi listeye eklemiyorum..ve bunu açıklamıştım sana...geçen hafta da bildirim yapmıştım ama listeye eklememişsiniz beni:84:bu hafta yine yapıyorum
başlangıç:83
geçen hafta 79
bu hafta 77,5
bu hafta giden :1500
toplamda giden:5,5
çok sevindim sabah tartıya çıkınca ya dedim tartı bozuluyormusonra aldım tartının yerini değiştirdim.tekrar denedim evet 77,5 mutluyum çok.evet hala şişmanım hala ama 83 kiloyken ile şimdi ki kiloda aradaki fark beni beden olarak mutlu ediyor.ve diyet yapmıyorum sağlıklı besleniyor olmak günde yaklaşık 15 bardak 2 şekerli çay içerken şimdi sadece şekersiz bitki çayı içiyor olmak beni mutlu ediyor ve eminim ki daha da güzel olacak.bu arada akşam sevgilimle(eşimle)maça gittik kendine köfte ekmek aldı bana da yalvarıyor sana da alayım diye.hayır dedim ben bu ekmek yemiyorum hele bu saatte hiç yemiyorum sonra maçtan çıktık arkadaşım tutturdu çiğ köfte dürüm yiyelim diye dedim bir an canım çok istedi ama sonra yok dedim ben suyumu içiyorum sabah tartıya çıkınca ve karnımda şişlik olmayınca kendimi tebrik ettim. değdi doğrusu. hepinize hayırlı cumalar.
bu sabah bildirsende olur..zaten haftaya listeye ekleneceksin cnm...ilk hafta listenin altına ekliyoruz..yaa ben yarın sabah bildirsem olur mu 2 gündür evimde kalmıyorum bugünde kalmıycam kaldığım yerde de tartı yok bir sorun olur mu acep? zaten veremedım bılıyorum cunku reglıyım benım bu donemde 2-3 kılo oynar....
müqecim bendede arada bu oluyor..durmadan yiyesim geliyor..sanırım geçici bir durum...en az hasarla kapatmaya çalış cnm..Miğdem genişlemiş kızlar yiyorum 1 saate acıkıyorum, bi öneriniz var mı bana noluır yardım edin
atıyım canımkizlar offfff offfff diyorum hala yiyorum biri bana söyle okalli bi tokat atsin cikarsin beni su kötü kabusdan ya bu ney böyle resmen cikolata ruyasi oldum arka arkaya daha yeni yemedigim cikolata kalmadi neyapim needim anlamadim ya yiyorum bana bu tatil hic iyi gelmedi valla bidaha tatil matil yok bana
kimlik fotokopisi 6 resim 1 ikametqah 3 adet posta pulu ve 10 tane cumhuriyet altını.. bu yazdıklarımı temin edersen seni bu guruba alırım..normalde cumhuriyet altını istemiyorum ama ev tadilata girecek kaynak lazım..e piyanqoda sana vurdu napalım..altında altın çaqını yaşıyor..hade bakemm pamuk eller cebeemerhaba kizlar size bende katilmak istiyorum araniza alin benide :92: lütfen
ben 1.60 falan boyundayim ve 76 kiloyum
simdi cikmam lazim ama yine gelecem sevvdim sizi
- kızlar bugün inanılmaz moralim bozuktu,neler oldu neler anlatsammı napsam şaştım kaldım,
- inanılmaz uğursuzluklar akşam başladı
- 1=akşam yemeğini yapmak için mutfaktayım,ekstradan ıslak kek-sütlaç ve puding yapıyodum evden pat diye bi ses gittim bi baktım kızım çaydanlığı komple yere dökmüş heryer batmış halde,ben zaten aygaz ve fırının sıcağından baygınlık geçirmek üzereyim sıcaktan,gittim dökülen heryeri silip temizledim,eşim netin başından kalkmadı bile sinir küpü oldum...
- 2=ben yerleri silerken ocakta son sürat kavrulan dana etleri suyunu çekip başlamışmı yanmaya off kapkara olmuş dibi tutmuş
gidip görünce ,tekrar odaya gelip eşime söyledim ve oturdum ağlamaya başladım off ya zaten saat 21.30 olmuş akşam yemeği hazır değil dahaiice sinirlerim gerildi,neyse etin tepesindekileri başka tencereye aktarıp kalanları kurtardım en azından,
- 3=sonunda yemek hazır ve son olarak salataya domates doğrıycam buz dolabını açtım domates alırken sürahideki su devrilip bi altkatındaki sütlacın içine dökül sonra o sütlaçta taşsın en alt kattaki ıslak kekimin üstüne dökülsünmü of
mahfoldular yaa ...
- 4=son olayda yemekten kalktık gözde uyuyodu o uyanıp yanımıza gelmiş aldım bebişimi zati hasta hemen yatırıp geldim 5dk sonra yine beşiğinden inip geldi,oy oy dedim aldım götürüp yatırdım bende yatağıma yattım uyuyakalmışım,bi 10dk bile olmamış uyandım bi baktım gözde yerinde yok gitmiş odaya şekerin hepsini dökmüşler batuyla, bi bardak içilmemiş çayım vardı masanın üstünde onu dökmüş gözde, oynamışlar şekeri bi savurmuşlar heryere saçları bacakları elleri heryerleri şeker bulaşığı olduğunamı yanayım,evi bu sersem halimle nasıl temizliycememi yanayım,
kızlar inanınki ben böyle uğursuz bi gün göredim resmen biri benimle uğraştı bugün yaa oysaki günüm ii başlamıştı,zaten 23de yemek yedik üstüne 2 kaşık sütlaç yedim uykusuzdum uykum kaçtı şimdi ,aldım dolaptan eşimede kendimede pudingi getirdim pc başında şu saatte tıkındım hepsini ,zati ıslak kekte meftah oldu yenmez artık napiyim benya öliyimmi şimdii
geldim canımgunaydin fistiklarim ..aha kaptan gelmis asagida gordum herhalde eve donmus olmalisin.....
evet dune gore eski kiloma biraz daha yaklastim
dun 67.2
bugun:66.7
başlangıç:80
geçen hafta:69.1
bu hafta:68.4
giden:700
toplamda giden:11.6
hedef:63
senacım dün hiç vaktim olmadı kusura bakma güzelim yaaa
gü naaay dııın kızlaaaar
ben de cumartesi eziklerindenim :93: bi de uyuyakalmamış mıyım. hafta içi aşkımla birbirimizi arayıp uyandırıyoruz ama haftasonu bi ben ezik olduğum için böyle uyuyakalbiliyorum bi de gece bekledim bekledim çamaşır bir türlü bitmemiş bi baktım takılmış kalmış neyse çevirdim düğmeyi, sabah asarım artık dedim sabah bu telaşla bi de o çıktı başıma ve sıkmamış şıpır şıpır ıslak :96: sıkmadan vıcık vıcık sereyim dedim artık napayım dedim tabi o ağırlığa çamaşır teli dayanmadı dağıldı oooff aldım oradaki bir koltuğa bir ucunu bir sandalyeye bir ucunu dayadım serdim koştum işe. neyseki patron gelmemiş ucuz atlattım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?