70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

şu anda farkettim ki geçmiş. teşekkürler taktikler için

benim eşim de öyle yapıyor kesınlıkle onarmıyor kırılan kalbimi hep ben haksız oluyorum.evlenınce ne kadar tatlı baksa da güzel söz söylesede tartısmanın ardından yumusaman daha zor olabılır.ben eşimle evlendıgıme pişmanın demiyorum kesinlikle bazı acılardan ondan ıyısını bulamazdım şükürler olsun sadece bastan bazı kurallar koysaydık sımdı daha kalıtelı bı evlilğimiz olabilirdi diye üzülüyorumo kadar eger sen bunu basarabılırsen bence sorun kalmaz gercı tek taraflı olmuyo karsı tarafın da ıstemesı sorunları kabul etmesı lazım .iş asıl orda bıtıyor gel de bunu bızımkılere anlat

bence az canım bı sebze yemegı felan de eklemelisin ıftardan hemen sonra demıyorum ama bı skeılde eklemelısın ayran yogurt o tarz seyler de olmalı bence

cnm bayanlar genelimiz böleyiz bi ufak sarılma tebessüm bize yetiyo cnm herkes ne yaşadıgını bilir hisseder bizimkiler nacizane fikirler ama nişanlın çok ayıp etmiş senin kilonla ilgili yorum yapmaya bile hakkı yok bu nasıl bişeydir ya eğer bişey dicekse kiloyla ilgili destek olsun sana ne olur şimdiden kırılıyosun ilerde patlamalar olcana herşeyi konuş cnm inş ikiniz içinde en iisi olur

cnm aslında bunu kendin anlayabilirsin ufakta olsa bi sebze yemeği yesen

aah aaaaaaaah ne desem bılemıyorummm, bu yuzukler sureklı cıkarılıp takılacak bı duruma gelmesın, laıskanlık olmasın, ayrılıklar agza sakız olmasın :26:

o aşk ve sevgı nası bısı bılmıyorum bende, kelımelerle nası anlatılır ama aşk denılen sey nefretle ıncecık bı cızgıyle ayrılır derler ya hak verıyorum bazen bu söze, o aşık oldgunuz kısı sızı sınırlendırdıgınde nefretle karısık bı duygu gelıp oturuyo ınsanın orta yerıne, boyle gozum gormesınnn, bana uzak olsun ıstıyosun sadece o sınırlı oldugun an ıcın tabıkıı :26: ayrılmak yuzugu cıkarmak suratına fırlatmak ıstıyosun, canını yakmak ıstıyosun, belkı de bı kasık suda bogmak o anda:26: o cok sevdıgın kısı olmasa belkı de takmazsın bu kadar ama cok sevdgıın ınsan senın canını acıttıgın da delı oluyosunnn
oyle bı sozde vardı, hayatta en cok canımızı acıtanların bızım hayatta en cok deger verdıkelrımız olması ne kadar acı dıı fılan dıye, şimdi tam oalrak hatırlamıyorum :44: zaten o kadar can acıtmasının nedenı de verdıgımız degerden kaynaklanıyo, yanı kendı ıcınde bı paradoks :26:

daha evlı degılsen cekınceler baslıyo bu hep boyle mı olcak dıye, evlıysen bu daha ne kadar devam etcek boyle dıye dusunuyosun :26: bazzen eskıler acılıyo, genellıkle kadın silinmez hafızasındaki kırılmışlıkları döküyo, ve bı söz nerden nereye gelıyo, bırıkmısler patlıyo vs vs vs.... sonu var mı bunlarınnn, bence yok.. herseyıyle duzgun gıden ılıskıler var mı bence o da yok, hıc kavga edilmeyen tartısma olmayan ılıskı olmaz mümkün değil :26:

istediğin kadar tartış, kavga et, ama ne saygıyı kaybedın ne de nolur bı kere daha dıyorum ayrılıgı agza sakız edınnnn :26: ben bunu onceden yapardım ılıskımızın ılk donemlerınde yanı 10 kere buyuk kavgamız olmussa 1-2 kere lafı gecmıstır, eşimse bana kavgaya neden olan seyden cok bu lafı kullandıgım ıcın tepkı gostermıstır her defasında, onun sayesınde bunu atlattım, sonra neler yasadık ama ayrılalaım demedık hiç

bu ara ustuste bu yüzük meselesını yasıyosunuz, bıraz bunalmıs gordum ben sızı, bunlar send e bırazda gecmıstekı kırgınlıklarının netıcesı gıbı geldıı :26: nıye canını bu kadar acıtmıs anlayamıyorum, o sıralar psıkolojısı saglıklı degılmış bence, keske olmasaymıs keske canını bu kadar acıtmasaymış, keske bı kadının bu can acıtmalarını hıc bı zaman hafızasında sılıp atamayacagını hatırlasymış ama artık olan olmuş...

tekrar olcak ama moralların yerınde oldgu zaman bunları cözümle canım, konusun, gozgoze, dızdıze konusun... aynı seyler yasanırsa, hatırlat bu konusları konusarak hallettıgımızi sanıyordum de, kafasına o konusmalarınızın tekrar canlanmasını sagla..

ve mywishe de dedıgım gıbı erkek arkadasınla, sevgılınle, kocanla, nısanlınla kılo konularını cok konusma, hatta hıc konusmaaa ... şimdi zaten bu yolda oldugunu bılıyo, kıloverme gıbı bı nıyetın ıstegın oldugunu, oyuzden sadece sana destek olsun yeter... konusma bu konuda... senın bı bayan olarak nasıl kırılgan oldugunu, kıloyla ılgılı ne yasadıgını bılemez, nerden bılecek ki erkek yani sonuctaa...

kılo sonucta bızım hosnut olmadıgımız bısı, dısardan bakınca ınsanların "şu kızda guzel ama kılosu var ya baya" dıye bızde kusur olarak gorduklerı bişi.. kusurlarda dıle getırdıkce daha cok goze batar..mesela eşin belkıde senın gobegının farkında değil, sen ah gobegım vah gıbegım derken, bı anda etraftakı ınsalarda aa bunun gobegı var gercekten dıye bı durum olusuyoo.. sen konustukca onlarda kendılerınde bu konu hakkında konuscak hakkı kendılerınde buluyolar.. mesela ben omuzlarımın genıs oldugunu düşünüyorum, boyle bısı yokta farzı mısal dıyorum, sureklı yakınmaya baslıyorum, omuzlarım genıs o bana olmaz, omuzlarım ne bıcım bu bana yakısmaz dıye soylenıp duruyorum, daha once boyle düşünmeyen ınsanlar bıle artık ben yakındıkca, omuzlarıma dıkkat edıyolar, gercekten de genıs mı dıye, zamanla onlara da genıs gelmeye baslıyo, ve dısarda alısverıs yaparken bı magaza gorevlısı sıze " bu elbıseyı denemek ıstermısınız " dıye sordugunuzda, arkadasınız sızden once atlıyo olaya onun omuzları genıs genıs ona yakısmaz dıyee..yanı bız bu kadar dıle getırerek goze batmayan dıkkat cekmeyen bıseyı goze batar dıkkat ceker hale getırıyoruz..

ben hıc kılo lafı etmezken eşime o da bana bısı solemezdı, sonra ben ne zaman ki ahlayıp vahlamaya basladım, onun da dıkkatını cektı, az yıyım dedım , ona da soledım bundan sonra az yıyecem dıye, sonra bı gun fazladan bı dılım ekmek yesem hanı sen az yiyodun, hanı yedıklerıne dıkkat edıyodun demeye basladı, kendınde bu hakkı gördü ama noluyodu ben sınır oluyodum ve o sınırle daha cok yıyodum ... bende ondan sonra farkettım ki hıc bısı solememk daha ıyı, cunku ben de ters tepıooo....

ya sen erkeksın kılo lafı etmen sacma, yarın bı gun kendı gobegın fırtladıgında bız napalım kılo aldın hadı bana eyvallah dıye arkamızımı dönelim, nıye ılle de kadınların kıloları goze carpıyo !! çıtır kadın alıp hamılelıkten sonra o kılolar uzeırmızde bıraz kaldıgında napalım yanı, ölelim mi, yarın bı gun onların tepesındekı saclar döküldüğünde "ben senı aldıgımda boyle degıldın "dıye anasının evıne mı yollayalım, rencıde mı edelım , sureklı laf mı sokalım..

ben kendımle barısık olabılırım, kendı kılolarımla ılgılı konusurum, gulerım, kendımle dalga gecerım, benım buraya popom sıgmaz derım, benım kasam genıs derım, ama bu kımseye pelin gelıyo yer acın onun poposu oaraya sıgmaz deme hakkını vermez.. herkesın bı haddı var..özguvenımızde var herbıseyımız var, sorun sadece bız de bırazcık fazladan var, topıktekı herkesı nerdeyse gördük işte hepımız misss gıbı hatunlarızz, hepımızın o potansıyelı var, aaay Allahım hepımız saglıkla hemencık zayıflayaım da en yakınımız bıle olsa bıze soyleyecek bıscıklerı kalmasın...

amaaaaaaaaaaaaaaaaaan amma kafa utuledımmmm haa arada bıa rkadasımda aradı bı sorunu varmısss ona da cnaım sıkıldı sımdııı, oof neysee ya...... mesajımın basıyla sonu arasıdna arkadasımla bı yarım saat 40 dk fılan telde konustum o yzuden koptu olay bıraz kusura bakmayınn.....

Son düzenleme:
cnm benm inan okuyunca çok kötü oldum allah yardımcısı olsun inş. teyzenin ramazan ramazan eniştenede ne ahlar edicem ama neyse şimdi en iyisi allaha havale etmek onuinş teyzen tez vakitte şifa bulur
Günaydın kısçelerr
Köle olarak işimin başındayım gene :)
Sahur: 1 dilim etimek (tuzsuz)
Accık peynir, accık domates, 2 tane zeytin yedim.
Hepimize güzel bir gün olsun.
cnm ya böyle bu şekilde beslenmen çok yanlış sen bu şekilde vücutundaki minaralleri vitaminleri hep atıcam ya bu giişle çok kötü olucaksın lütfen kahvaltı (sahurda) herşey olsun sofranda tüm besinlerden hepsinden yeteri kadar ne az ne çok bak yazık edersin kendine
cnm katılıyorum sana
neden oldu peki aaa çok ilginç

cnm ya belki haddime değil belki ama beni yanlış anlama daha şimdiden bi takım gerçeklerin farkına varman daha iyi olur ayrılık kelimesi öyle bişiki bir kaç kere söyledinmi yalama olmuş vida gibi sürekli çıkıyor ağzından seni bu kadar mutsuz eden ve psikolojini alt üst eden birine neden hala tahammül ediyosun peki seviyosun tamam ama yani sürekli irdeleyici sözler vsler ya evlenince nolucak herşey ya daha kötü olursa lequimun dediklerine katılıyorum ben kimse değişmez sadace ara verir bir süre sonra tekrara patlak verirse ya

Herkese bol bereketli, huzurlu, hayırlara vesile bir Ramazan olsun inşallah..
Bu mübarek ayı en dolu en hayırlı şekilde geçirmek nasip etsin Allah...
Hayırı Ramazanlar cümleten...

Avukat hanım gene farkını belli etti. Senin bu uzun yazdıklarını kopyalayıp bi word e falan yapıştırmalı.
Şayet benim gibi otokontrolü zayıf biri insan için iyi nasihat oluyor.
Maalesef hemen kızıp, parlıyorum gereksiz yere karşı tarafı değilde kendimi üzüyorum her seferinde.
Yazdıklarını tekrar tekrar okumalı :)

Cuttygirl; evet haklısın ama canım istememişti iftarla beraber sağlıklı beslenmeye başlayacağım. Teşekkürler

Charm: Hayırlı ramazanlarr :)

Son düzenleme:

Harikasın canım maşallahın var...
Ama ben senin yerinde olsam bu kadar kilo versem enine çizgili giyisiler giymem...
Kilo verdiğine deysin daha incecik görünücek kıyafetler giy iki kat zayıf görünürsün hehe...

Canım Allah tez zamanda hem ruhen hem bedenen şifasını versin teyzenin...
Umarım hastalıgını da kırgınlıklarını da cabuk atlatır herseye yenıden tap taze ve arınmıs bır sekılde baslar..
Mubarek ramazan ayı hurmetıne dualar kabul olur ınsallah..

Canım yaşadıklarını anlayabılıyorum hem de çok iyi..
Çoğu insan evlılık oncesı donemlerde boyle seyler yasayabılıyor..
Bende cok cook sıkıntılar cektım.. kilo mevzusu harıc kıskanclıklar olsun özlem anlasmazlıklar... ama herseyın bası bır kıskanclık kausuydu...
2,5 yıl nasıl gectı bılmem... ama hıc bır sekılde gozum kapalı degıldı bunlara yasım kucuk olmasına ragmen hıcbırseyı pembe gozluklerle gormedım..
evet sevıyordum ama karsımdakının kotu bırı oldugun da da nasıl olacagına cok ıyı tanık oldum tabı ıyı bırı oldugun da da aynı sekılde...
Kısacası tanıdım onu o benı ne kadar tanıdı bılmem de.. erkekler genelde boyle seylere pek kafa yormuyor... yasıyorlar ve bıtıyor.. ders cıkaranı cok az gordum ben...
Ama sevgim bir kenara, yaşadığım sıkıntılar bır kenara, evlendıgımız gunden ıtıbaren bunların bıtecegını bır sekılde hıssettım.. onu hıssettıgım ıcın de evlendım..
Oylede oldu cok sukur... ama olmayabılır dı de.. bu işlerin garantisi yok.. ama hıcbır zaman o kadar sevmeme aşık olmama ragmen ılle de o olsun dıye tutturmadım evet ayrıldıgımı dusundugum zaman bıle nefesım daralır içim sıkışırdı hayalını kurmak yeterdı ama yınede hayırlısı ne ıse o olsun dıye dua ettım hergun Allaha...
Bılmıyoruz tabı bu ısler 4-5 seneyle de anlasılmıyor. hersey nasıp kısmet meselesi.. 25 senelık evlılıgın sonrası neler olabılecegıne sahıt oldum ben en kucuk yaslarım da..
o yuzden kımseye guvenım tam değil benim... Allah pişman ettirmesin sadece.. ne zaman ne olacagını bılemeyız.. hayırlısını ıstemekten baskası hayırlı değil..

nişanlınla aranda ki hukuku en ıyı sen bılırsın.. bızıde nısanlıyken dısarıdan goren bunlar evlenınce bırbırını keserler derlerdı heralde evlenmesın derlerdı ama hersey dısarıdan gormekle olmuyor yasayan bılır en ıyı... bız ne desek boş..
Ama şöylede bır sey var.. evlenınce hersey bıttı güllük gülistanlık tartısma gurultu yok dıye bırsey yok her evlılıkte oldugu gıbı ıyı zamanıda oluyor kotu zamanıda bu evlılıgın doğası..
Ama erkeklerin mayası değişmiyor o da bır gercek.. yani 7 sinde neyse 70 in de de o insan... sadece olaylara verdiği tepki derecesi düşüyor...
Belki biraz sakinliyor... ama temel aynı... yani huy değişmez senin asıl değerlendireceğin şey o.. bir insan anlayışsız sa evlenınce de oyle kalır, vicdansızsa merhametsizse vurdum duymazsa sorumsuz sa bunların hıcbırı değişmez karakterdir...
eğer sen böyle davranıslarına tanık oluyorsan ve asıl problem yaratan özellikleri bunlarsa evlenınce de değişmeyeceğini bil.. hakkında herseyın hayırlısı olsun canım...

Selam kızlar, ben de aranıza katılıyorum :)

77 kilodan 60 lara inmeyi hedefliyorum..

Geçen yıllarda 2 kez diyetisyene gittim, aylarca diyet yaptım , giden para da cabası.. Ancak insülin direncim olduğu ancak bu ay başka bir diyetisyenin yönlendirmesiyle fark edilebildi . Insülin seviyeleri vs bakıldı, şimdi yine diyetisyen eşliğinde ve ilaç desteğiyle kilo vermeye çalışıyorum. Tabi tüm gün hareketsiz biri olarak hayatıma biraz hareket katmaya çalışıyorum, yüzme gibi..Bir de bu ara Zumba'ya merak saldım, hareketlere yetişmeye çalışırken ter içinde kalıyorum:)

İnsülin direncine göre düzenlenen dietimi merak eden olursa paylaşabilirim.

Hepimize sağlıklı, fit ve mutlu günler !

Sevgiler..

balonjook

Son düzenleme:

cok teşekkür ederim kızlarr cok sagolun, biraz önce ameliyattan cıkmış teyzem, parçaları patolojiye vermişler, doktorundan acıklama bekliyo annemler, nası geçti fln bilmiyoruz su an, yogun bakımdaymış smdi. allah tüm hastalara sifa wersin insallah

Son düzenleme:
Charm merak ettım kac yasındasın canım sakıncası yoksa tabi. Doğru seyler yazmıssın aslında herseyde hayrılısını ıstemek lazımmıs bende evelenırken bunu ıstemıstım cok da uzun süremedi evlenme süremiz yani o yüzden ben cok ıstışare edemedım acıkcası sadece mantıklı düşünmeye calıstım o dönem. Birde hersey kısmet aslında bendımd evlılıgım 3.5 yılı gectı ama ben kendı adıma büyüdüğümü evlenince birde en cok cocuk olunca hissettim acıkcası.erkekler gercekten de bırcok seye yüzeysel olarak bakıyor bızım baktıgımız yonlerden olaylara yaklasmaları cogu zaman mümkün olmuyor sonuc olarak ta biz genel olarak onalrı hep idare eder durumuna düşüyoruz genel düzen bu şekilde

yok canım ne sakıncası ama merak ettim kaç olabilirim...

Öyle düşünüyorum canım ben de yerim biraz da sebze yada farklı bişi ne yaparsak artık...

yok canım ne sakıncası ama merak ettim kaç olabilirim...

Olayı çok güzel analiz etmişsiniz bende söylediklerinize katılıyorum.Benim erkek arkadaşımda çok kıskanç bazen aptallaşıyo çocuk değişik biri oluyor ama bu biz ayrı şehirlerde olduğumuz için oluyor ben bunun farkındayım ne bundan öncesin de ne de ben yanında olduğum zaman bunlardan biri kalmıyor gayet anlayışlı ileri görüşlü biri olup çıkıyor ben de şaşırıyorum
O yüzden bir insanın gerçekten karakterinden kaynaklanan bir davranış mı yoksa geçici etkenlerden dolayı mı olduğunu anlamak lazım hoş garantiside yok ben de çoğu zaman kavga ettiğimiz de ağlıyorum evlendiğimizdede mi böyle olacak ben yaşayamam böyle diyee iyi düşünmek lazım çok iyi hem de...

slm kızlar ramazanın ilk gününden herkese merhaba ancak girebildim kızlar.boğaz ağrısı çok etkiledi beni.ara ara girerim menümü yazayım ben de

sahur:
1 dilim kepek ekmek
2 zeytin
peynir
1 haşlama yumurta
biraz bal
salatalık ve marul
3 bardak çay
1. 5 litre su.

iftar:
eşime içli köfte
bana ızgara tavuk
şehriye çorbası
yoğurt
salata
hoşaf

bu arada gecenlerde bı ıkı magazanın kabınınde bısıler denemıstım, onların fotolarını koydum, ikisini de eşime gostermek ıcın cekmıstım baktım telefonumda kalmıslar buraya da koyayım dedımm, suratımı bu defa o kadar estetık karalayamadım ama ıdare edıverın artık

Canım gözünüz aydın inşallah iyi olurr sonucuda

tünaydın kızlaaaaaaaaarrr

bugünlük geç oldu yazmam

en son cuma günü yazmıştım.çünkü evde net yok hafta sonu yazlıktaydım

aslında şu hamur işleri yerine kendimi yemeğe versem daha az zararla kurtarcam ama çok sefiyom yaaaaaaaaaaaa

neyse bende oruç yok (emziren bir anneyim)

ama keşke tutsaydım çok açım

sabah çeyrek çavdar ekmeğine azcık nutella sürdüm ve bir bardak süt içtim

şimdiye kadarda 3 su bardağı ayran ve biraz su

haa birde şu mısır patlağı form varya onlardan yedim

işyerinde herkes içinde yiyemiyorum tabi

ama akşamdan ertesi gün öğlen yiyeceğimi hazırlıcam ve sabahda kahvaltı yapıp çıkıcam evden inşaallah

açlıktanmı sıcaktanmı bilmem ama çok başım ağrıyor çok sizde durum nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…