şok olucak birşey yok ben baktım gayet güzelsin bence
kuzucummmm ben 70le 84 arası öyle cok bi fark görmedimmm, 60lardaki görünümün sninde gayet ideall..
biraz sporda yaparsan kilo vermen hızlanır.. zaten accık dikkat etsen, ayda 3 kilo kesin gider öyle cok kasmana bile gerek yok.. kilo ne kdr cok olurrsa okdr kolay veriliyo cünkü..
ben mesela 1 ayda 1,5 kilo verebildim.. ilk ay ama 6,8 kilo wermiştim :)
azcık azmedersen ve sonucları görmeye başlarsan zaten biz bile tutamayız seni
canım herkesın fıkrı farklı olabilir....burda kımsenın fıkrını değiştirmek için de yazmıyorum....ama kürtaj yaptıran çevremedekiler daha sonraları pişman oluyo...oh iyiki demiyo....yıne de isteyen yaptırır...herkes kendınden sorumlu....senınle bunu tartışma amacında değilim....ama olaylara sığır yaklaşmak olduğunu da düşünmüyorum....sana katılmıyorum....
o okudukların konusunda bilgim yok sudem kafa kopartmak falan doğruysa çok canice evet. ama o kitabın amacı nedir hoş şeyler düşünmüyorum. bilimsel değil de ilimsel bir kitap sanırım bilemiyorum. bir canlının yaşamını elinden almak asla ama asla savunacağım bir şey değil. ama anne babanın istemediği (beklemediği demiyorum istemediği!) bir insanı eğer onu şefkatle büyütemeyeceklerse, onun varlığından şikayet edip rahatsız olacaksa sırf egosunu düşünerek aldırmak benim vicdanıma yakışmaz diyerek o canlıyı dünyaya getirmesinin bir anlamı yok. insan sorumluluğu almak öyle kolay değil. çocuk büyütmek basit bir şey değil. çocuk sadece mamayla, zamanla, ilgiyle büyümez. çocuk şefkat ve sevgiyle büyür. şefkat ve sevgiyi de arzular doğurur. arzu etmeden dünyaya getirilen bebeğe beslenen sevgi şefkat ancak kendini zorlamayla olur. bu da dünyaya senin kararınla gelmiş o insanın koca hayatında kocaman izler bırakır. kürtaj iyidir asla demiyorum ama sırf vicdanımızı rahat tutmak adına bir insanın hayatını daha doğmadan mahvedemeyiz. onu daha dünyaya gelirken istenmeyen karakter yapamayız. sözlerim yanlış anlaşılmasın ayşebahar için değil bu yazdıklarım. o zaten istediğini seve seve dünyaya getireceğini belirtti. ayşebaharın durumu zor. olur da eğer deseydi ki ben yapamam bu çocuğa bakamam, büyütemem, diğer bebeklerime yetişemem deseydi ve zamanı geçmeden böyle bir karar almış olsaydı. kimse onu canilikle suçlayamazdı. kimse sen o embriyonun kafasını mı koparttıracaksın yani diyemezdi. böyle diyebilecek insan varsa çok titiz olsun o zaman. annelik sadece doğurmak demek değil. ve bu zamanda üç çocuk büyütmek aynı zamanda dördüncüyü beklemek aynı zamanda çalışmak aynı zamanda eşinle ilgilenebilmek aynı zamanda kendine bakabilmek gerçekten yürek ister sabır ister güç ister. ben bunun için ayşebahara hayran kaldım. allah hepimize böyle kocaman bir yürek versin.
olaylara sığır yaklaşmayalım. gerçekçi ve çok yönlü düşünelim yoksa farkında olmadan bencillik etmiş, başkalarına haksızlık etmiş oluruz. umarım ifade edebilmişimdir.
evet canım tüyler ürpertici...süper yazı süper dilekler eline yüreğine saglık canımve amin diyorum
maşallah ufaklık hemen de büyümüş caktırmadanbend edıyecektım dıyet yapıyordun bırde bebişe yazık diye am anerden bıleceksın hemde sonradan düşündüm bebek bi şekilde anneden ihtiaycını karsılar yeterlı beslense fazlaıklardan yeterlı beslenmesede anne vücudundan bu da tabi senin vücudundan aldıgı ıcın olan sana olmus canım gercekten son zamanlarda kendını ıyı hıssetmıyordun bılıyorum bundan sonra toparlarsın ınsallah
bende yazacaktım bıseyler alıntılamıstım ama gecmısı okuyunca gerek kalmadı bu sartlarda cocuk büyütmek zor ama bende ısterdım sartlar kolay olsa 4-5 cocuk vallasadece aysebahar kadar cesaretlı ve güçlü deilim sanırım bu konuda
Rabbim sabır versın tez zamanda hayırlısıyla saglıklı evlatlar vesın kucagınıza tüm isteyen arkadaslara
cok deıl canım
ben hatırlıyorum neden gıttın canım
agyet güzel afıyet olsun
haha bende öyleydım bekar mısın evlenınce ve cocuk olunca degısırsın mecburen merak etmecocuk gece aglasında sıkıysa kalma hadi
hala emzırıyor musun oluyomuymus oyle hamıleyken:44:
ayy cok kötü yaa Rabbim sana göstermiş yapılan haksızlıgı Allah hidayet versin böylelerine
ayy sudem cok kötü yaa tabıkı oyledır bend ebılmıyorum ama allah yasatmasın kımseye hepsını bırden almıyorlar parca parca ve canlı off.bende karsıyım ne kadar aıle hazır olmasada eger annede ve cocukta sorun yaratacak bısey yoksa kürtaja karsıyım. cunku bız bılemeyız belkı bastan ıstenmıyo bazı cocuklar ama dogunca cok farklı olabılıyor asırı bı sevgı verıyor RAbbim cok gördüm boyel olanları bastan hüküm vermemek alzım hem bılmıyoruz kı o cocuk belkı herseye ragemn dogmak ısteyecek ona sorma sansımız olsaydı belkı farklı olurdu onun yerıne karar vermek cok zor ve cok sorumluluk ısteyen bısey diye düşünüyorum
bende bıkac gündür oyleyım yaa yüzük parmagıma oturuyor sankı ellerımyüzüm patlıycak gıbı hısedıyorum normalde tuzlu yerım tamam ama boyle olmazdı belkı havalar etkılıyo belkı bı türlü olamayan reglim ama bugun tartıldım kılom aynı ıns cuma bıldırım yapacagım
hepnize günaydın güzellerama cok cenenız düşmüş aksam aksam ben o saatlerde kacıncı uykumu uyuyordum
Yeni çekilmiş resmim yok eski resimlerden bide 3 ay önceydi sanırım Bursa da çekilmiştim o resimlerden koydum albüme. Baktıkça utanıyorum kendimden
kızlar profillerinize baktım....
qıvı 3. fotodakı kılon güzel.....o kıloda olsan bence yeter.....önemlı olan kılo verdıkten sonra korumak....ama yıne sen daha iyi bilirsin....
mywish canım senınde 68 kıloluk resmın güzel.....bence sende o kıloda olsan olabilir....çok yakışmış....
Pelinnn sen resmimee yorumm yapmadınnn..
Sudemm kabul ettimm
gözün korktuuu dimiiii :)
kız walla pis olduğumdan değil, evim 1.katta ve apartman boşluguna bakıyo mutfak, banyo ve kücük oda.. naapsam kar etmedi cam kapı pencere kilitli paso ama geliyolar işteee :) kuru erzağımı bile salonda cekmeceli bi dolapta saklıyomm ama nafileee :)
sewgilimlen beni aynı odaya atarsan kötü seyler olabilirsakata gitmeyeyimm
anammmm gördüüm geldiiim yazcaam gııııız :)
hatun söz dinliyo, takla atmaya başlamış bilemmmm
ayy yok bebegimmm yeni şirketimden tel geldiiii, son tekliflerini yaptılarr kabul ettim bendeee
evrak listesini fln verdiler, bugün istifaaa etcemm sanırsaaaam
salı günü de iş başı yapmayı düşünüyoruumm hayırlısı bakalımmmm, 3 5 gün kaçamağım olsun dimiiiiiiiiiii :)
buaradaaaa brüttt maaşım 2200 telee
neti 1630a geliyo
günlük 16,5 teleee yemek war, 350yi buluyo aylık :)
servisim var ohh misssss
8-5 çalışıcam, 5bucukta evde olurum herhalll mis missssss
haftasonu yokkk
sewdicegim allahtan daha belanı mı istiyon dedi
belkim bir kaç aya hamam böcekli evimden de kurtulurumm ne dersinizzz :)
kurtulrusun tabee ohh gel keyfim gelyemek parası bu net paranın içinde mi ayrı mı kız
kurtulrusun tabee ohh gel keyfim gelyemek parası bu net paranın içinde mi ayrı mı kız
Süpermiş şartları ya nazar değmesin.Darısı isteyenlerin başına
Bence de sevgilin doğru söylemiş. Bu şartlarda iş zor bulunur. Maaşın 630 lira artmış yemek parası vermeleri süper çünkü bazı firmalarda rutine biniyor yemek işi bir süre sonra. Kart verdiklerinde o gün canın ne isterse onu yersin.
Allah'ımmm tosstossunnn resimlerimi beğenen biri çıktı..
Çok teşekkür ederim. Güzel bakan güzel görüyor tabi.
Akşamları kendi çapımda hareketler yapıyorum. İnş. bende 6'lı rakamlar görebilirim. Dobik olduğumdan fazla resim çekinmeyi sevmem ramazan sonunda farkı anlamak ve size göstermek için tekrar çekinirim.
Bu sefer sizin sayenizde uzun sürdü diyetim. Normalde 1,5 hafta yapar sıkılırdım.
canım kk acık gozükuyodu ama ben basında deıldımm kusura bakma, baktım resımlerıne sımdı, şimcik şöyle söliyimmmm , açık konuscam zaten atlatmıssın o dönemi oyuzden daha rahatımmm
84lük halınden kurtulduguna cok sevındım cunku ben sana kıloyu yakıstıramadım, daha yasın genc ama kılo o genclıgını kapatmıs senı oldugundan daha buyuk gostermıs ama bak o 68lik fotografında tam yasının ınsanısın, taş gıbı gozukuyosunnn68 li hallerınde oyle gozukmen buyuk sans bence bunu ıyı degerlendır, ilk etapta amacın o kılona gerı dönmek olsun şimdi daha ıyı gozuktugune emınım boru değil baya kılo vermıssınnn, taş hatun olma potansıyelı zaten var sen de gerıye kalan bunu ortaya cıkarmakta, zaten senın o erkek arkadasının aılesıne ben bıraz gıcıgımmm, o laflarını tek tek yutmalarını ızlemek benım ıcın bıle buyuk zevk olacakkkk
ha bu arada 84lüyüm ben, abla da dıyebılırsın cunku sen yaslarında bı kardesım var zatennadımla da seslenebılırsın, benım için hıc onemlı değil, abla olmaya alışkınımmmmmmm
slm hanımlar
ya benim kabızlık problemim var sizin böyle sorununuz oluyomu ve ne yapıyorsunuz
benim bağırsaklarım çok tembel:26::26:
slm hanımlar
ya benim kabızlık problemim var sizin böyle sorununuz oluyomu ve ne yapıyorsunuz
Bitki çayı içiyorum ben doğuş un form çayını. İçinde kiraz sapı da var. Etki ediyor :)
Bitki çayı içiyorum ben doğuş un form çayını. İçinde kiraz sapı da var. Etki ediyor :)
deniyecem sağol canım pek sevmiyorum bu bitki çaylarını ama deniyecem
sabah ya da sahurda bir bardak suyun yanında iki kurukayısı ye :112:
hergun ıcıyo musun o form cayı, ben de kayısılı bısı var, 3-4 gun cıkamayınca ıcıyorum ancaaa :26: her gun ıcmeye cesaret edemıyorumm, alısıyo daha da tembellesıyo bagırsaklar fılan dıyolar yaaa :26:
bı de az once dun ofiste sızın ıcın cekılmıstım foto onu ekledımmm, bı yerlere sıgmayan popom&basenım ve bennnaslında bugunde cekılcem, makınem yanımda ama ofis boş değil, pusu da beklıyorum şu an
belkı bı gun ben de ıncelırsem, oncesı sonrası yaparım şevke gelırım dedım, ama şimdilik sadece fotolara bakıp bakıp dövünebiliyorumm :84:
Sen demeden gördüm albümünde çok mu hızlıyım neee :82:
Göbek gitmiş basencikler kalmış sadece onun içinde spora gidiyorsun zaten zamanla gider oracıklar da.
İlk resimlerinle bayağı bi fark var. Vücudun toparlamış kendini.
Benim bağırsaklarım hep tembeldi. Eskiden umursamazdım ama kg vermeye takınca bi iki gün çıkamasam kötü oluyorum.
2 günde bir içiyorum ben geceleri yatmadan. Dediğim gibi zaten tembel olduğu için farkı anlayamıyorum.
Eskide kayısı kurusu yerdim sabahları yada yeşil elma ilk zamanlar iyidi sonra onlarda fayda etmemeye başladı.
Bu çayı 2 aydır kullanıyorum 2 aydır da etki ediyor çok şükür.
Dün qivinin bahsettiği mısır püsküllü çaya baktım ama bulamadım bizim markette arayışlarım devam etcek bide onu denicem.
slm hanımlar
Merhaba kızlar...
Umarım keyifler yerinde işe girenler varmış hayırlı olsun...
Sudemin mesajından herşeyi özet olarak okudum...
Arcakım süper zayıflamışsın resimden bariz belli canım...
Biz düğünü tatili yaptık ama dönüşte
hepimiz hasta olduk...
Şu an vurulduğum iğnelerle ayaktayım kızlar...
Ben çok zayıfladım...
Giderken 61 kg dum ...
Şimdi 58.2 kg olmuşum...
Ve sabah değil akşam hastanede ölçtüler..
Tansiyon zaten 8/6 ----6/4 lerde....
Canım hoşbulduk gülüm...
Hava gerçekten yaramadı...
Ben tonsilit oldum zaten... 10 ieccilin iğnesi verdiler...
Ama nasıl yanıyor canım iğnede...
15 dakika kıpırdayamıyorum o acıdan...
hayır önceden de iğne olurdum
böyle olmazdım...
çocuklara gelince.....
oğlum fenaydı; onu 2 özel hastane götürdük...
ateşi düşürülemedi... kusta bulantı...
kızım kusma bulantı yine aynı
küçük kızım da öksürük var hafif ateş...
en fena ben oldum..
eşim belli etmiyor ama o da hasta..
birde niyetli oruç tutuyor...
gece sahura da kaldıramadım...
sormaaaa
Düğün herşey güzel başladı aslında...
Ben kızkardeşimle oynarken başım döndü...
Hop yere....
Kaldırdılar, eşim geldi..
Yaslandım göğsüne ağladım ağladım....
Umurumda değildi bakışlar..
Duymadım bile söylenen şarkıları...
Sonra eşim çok ısrar etti...
Doktora gidelim dedi...
Sürekli düşük tansiyon sürekli düşüyorum...
Gittik...
Meğer hamileymişim...
Şüphelerim vardı...
Uzun süredir olmuyordum ama hep bir tesellim vardı..
Sütüm koruyordu beni ya...
Birde ne gergindim 2-3 aydır..
Üstelik oğlumda vardı benim kızımda...
Hem de iki kızım vardı...
İlerde her işimi tutacaklardı ya
Tüp Ligasyon olmamış mıydım ben geçen yaz?
Herkese dua ediyordum hamile kalın diye
Döndü kendimi mi tuttu
Yaşları çocukların çokta yakındı ya
6-3-1 bu da karnımda 0 .....
Daha bakıcı bulamaıştım...
KK daki ilk ve tek cezamı bile bu çocuk konusunda rızıktan almıştım...
Nasıl bişeydi bilemedim...
Günlerce büyüdü içimde düşünceler...
Habire kilo verdim...
61 le çıkmıştım tatile ya
58 lerdeydim artık..
Hedefim...
Ulaşmıştım...
Ve hamileydim...
Hemde 4. bebeğime...
Ramazanın yüzü suyu hürmetine öğrendiğim minik bebeğime
Sarıldım...
Sonra Baharıma Ceylin Azrama ve Emir'ime.
Doğuracaktım bunu da...
Kız erkek fark etmezdi...
Rabbim hayırlısını versin
Başka dileğim yoktu...
Sanırım bu topikle aylar sürecek bir zorunlu ayrılık
yaşıyorum...
Ama alıştığım arkadşalarım sizler..
Umarım benim yokluğumda hedeflerinize
hızlıca ulaşırsınız...
Sizleri seviyorum...
canım benim inan bu gün toiğe seni sorucaktım çok özledim.ööle güzel şeyler yazıyosun kiiçim ferahlıyo.tatlım öncelikle hoşgeldin ve çookkk büyük geçmiş olsun sana ve meleklerine.veeeeeeee güzel haberine de çoooookkk sevindimmm.hep söölüyodum yine söölüyorum idolümsün...SAğol canım çok teşekkürler... KAdermiş dedim nasibi varmış dedim...
O da nefes alacağım anne derken...
Kıyar mıydım ona ben?
Sağol gülüm içimi açtın yazınla yine...
Sırf senin için bile olsa gelip yazarım canım..
Evet şüphelerim vardı...
Kendimden bile gizlediğim...
Çünkü belirtiler o yöndeydi..
Ve ben tüp ligazyon yani tüplerimi bağlatmıştım geçen yıl...
Çocuğum olamazdı..
Sütte veriyordum ya
2 kere lades gibi...
Dua et bana gülüm...
Çok zor olacak biliyorum ama biliyorum Rabbim zor olanı sevdiği kuluna verirmiş...
İğneleri sordum doktora kullan başka türlü kalkamazsın ayağa dedi zaten...
Sende artık adamın bak helal etmem demiş..
Bir süre sonra bırak korunmayı...
HAkkında hayırlısı olsun canım
İnşallah gülüm..
Dua niyetine geçsin sözlerin şu mübarek günlerde..
İnan kız erkek fark etmez ama gülüm...
İçimde bir his elbet var...
Şimdiye kadar 3 te 3 tutturdum...
Doktora sordum..
Bana ultrason gibi hatunsun dedi..
Sana bakmama gerek yok...
Hissin doğrudur korkuyorum senden dedi...
Evet canım...
Tüplerim açılmış...
canım hoşgeldin hatırladım tabi.güzeller uzun bir aradan sonra merhabaaaa! bayadır yoktum buralarda, hatırlar mısınız beni bilmem :) en son 68 kiloydum şimdi 67 yim hedefim 60. sizin nasıl gidiyor diyetler? bir sorum olacak; yarına misafirlerim gelecek yemeğe. acaba mezeleri bu akşamdan yapsam yarına bozulurlar mı? acil yardımmmm!
:26:
ben sana bi yapayım gel güzelim sonra güllaçsız duramazsın...ben çoookk severimmm .ben de pudingi ve baklavay hiç sevmem.ne diyim valla bende güllacı hiç sevmem ne garip dimi,geçen sene bi yapmıştık eşimle ilk ve son yapışımız oldu ikimizde hiç sevmedik bidahada almadık haliyle ,herkezin damak tadı işte mesela bende pudinge ve bol cevizli ev baklavasına hayır diyemem bayılırım ölürüm ölürüm:85::83:
gerdüşüm o kadar dedin ekle ekle diye, foto ekledim hiç demiyorsun yarmasın hurmasın incesin cameraların suçu falan demiyorsun hiç. bu muydu yane bu muydu
beni de ekleyinnnnnnnnPelinnn sen resmimee yorumm yapmadınnn..
Sudemm kabul ettimm
slm hanımlar
triendy21;20342474[COLOR="#0000FF" .!.:qivi anlamıyoki,bende diyorum ama kendini fıstık değil yerfıstığı zannediyo pehh bak ne beterleri var moral olsun bunlar sana
triendy21;20342474[COLOR="#0000FF" .!.:[/COLOR]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?