kızlar bakın size ne diycem evde 1 yada 2 kişiyseniz
yaqptığımm yemek ertesi güne kalmasın taze yıyım dıyosanız...
çokta vaktiniz yoksa size pratik bişey ben öle yaptım...
hazırlama süresi 15 dakıka
kıymanın içine soğanı doğradım bi güzel baharatladım..
mantarların içine doldurdum...(400gram mantar 2 kışıye yetıyo)
yaglı kagıt serilmiş tepsinin 1/4 une yerleştirdim..
hatta ırı saplarıda dograyıp tepsiye koydum ...pişmeye yakında kaşar..enfes oldu..saplarıda ziyan etmemiş oldum...
(afrikada açlık çekerken insanlar ziyan etmez olmazdı..)
artan kıymayı tepsinin küçük bi yerıne yaydım...1/4 u de buna yetti
kalan yere de bütün domates ve patlıcan koydum..
200 derece fırında 40 dakıka pişirdim...(fırının pişirme gücü ve büyüklüğüne göre değişir...herkes kendı fırınını tanır)
mantarların uzerıne kaşar koydum..
kebap gibi olan bölumu de ıkı dilim pastırma ve üzerıne kaşar serptım..bi kaç dakıka daha beklettım kaşarlar erıyınce çıkardım...
yani 1 tepside pişen 2 çeşit yemegım patlıcan salatam ve közlenmiş domatesım oldu.....iftarada güzel az kalorılı bi sofra oldu...
not:kıymayı yagsız çektirirsenız,kaşarıda yagsız yada diet kaşar kullanırsanız alın size diet iftar menü....
süpürge açmadan yapılacak okadar iş varki...bende diyorum bu gececi sudem nerde hastamı yoksa...çok iş yapmış meğer..bende bazen coşar gece iş yaparım severimde sabah kalkınca ev mis gibi olur...napsam uyku tutmadı evmi temizlesem,ama derin temi,zlik lazım süprge açamamki...
:87:
çok çok beğendim hatta yemişte beğenmiş kadar..tabiki israf dinimizdede haram...
evde mantar var kociş gelene kadar son kullanma tarihi geçer denemek istiyorum..yarın akşamda sitede bayanlar iftar açıcaz apartmanın altında..hatta bende farklı salat a yapsam diyodum..
aklıma közlenmiş patlıcan salatası geldi çok severim,içine kurusoğan,domates,sarımsak,maydanoz,közlenmiş biber yada çiğ biber,limon,pulbiber,yağ...
sen baya tepsi kebabı yapmışın hamarat hatun seni...teşekkürler...
süpürge açmadan yapılacak okadar iş varki...
benım çekmeceler bı el atsam saatlerımı alır...
koca dağınık bende ona cektım dışardan ev toplu..
ama bıde sen gör çekmecelerın içini biben yokum...
bak sana süper fikir...
dun arkadaşta yedım bayıldım...
közlenmiş kırmızı biberin içine
peynir maydonboz ve bahratları harmanlayıp doldur...
sonrada onları dılım dılım kes...
dilimler bozuk olursa kürdanla tuttur...
evde yoktu bugun yapamadım ayrın yapıcam inş...
yarında fırında tavuk ve kırmızı biber közlemeyı düşünüyom....domates felanda olabılır yıne..buugn kocişten bana kalmadı...
bı fikir daha...
közlenmiş biberi dogra içine maydonoz,narekşisi ve limon kat........acaip süper bişi oluyo bayıldım resmen....
şuan davulcu sanki yatak odamda çalıyor ayyyy..
ya çok iş var evet bayılırım biryerleri düzelttikten sonra açar bakarım negüzel deri hiç dağılmazsa ama öyle olmuyor iştee.
eşimin kablosu cdsi bitmez hiçte karışmam geçte olsa topluyor ama alıştım artık..
eşim sabah 10da gitti,uykuya doymadım öğlen bi uyudum 3saat..kalktım yemek yedim,iftarımda yok sahurumda..uyusam iyiolurama uyku yokki...ADAM evde olsa uyku akar gözümden..
yarın sabah pazarada gidip bamya bakmak istiyom...
bu arada benım kocada bilmiyomuş kelebeği bugun sordum....
aa bak bunu duymadım...otarifi görmüştüm ama hiç yapmadımda tatmadımda..muhakkak güzeldir közlenmiş sebzeelre bayılıyorum yaa..
kayınpederle piknilkte biber domates bide mantar közledik süperdi yaa..
kırmızıbiberide közleyip dolaba atıyom sonra çıkarıp doğrayıp az tavada pişirip,tabağa laıyorum üstüne yoğurt ve ceviz...bayılıyorum..
bende gelsinde sorayım bakalım..tavuğu çokçok sevmez ama genel kültürü geniştir..
ben bütün yaptım o gün poşette..yanınada bezelye,patates ve domates doğradım suyunda pişti..ensonpoşeti açtım üstükızardı tavuğn güzel oldu...
tabi patates ve bezelye kociş içindi..
ayy benbamyaya bayılırım...ama eşim sevmıyo...
nasıl pişrcen hemen tarıf ver????????
aa bak bunu duymadım...
yakışır evet yoğurt ve ceviz...
ya salata çeşitlerine bayılıyorum ya havuçlusu,biberlisi,patlıcanlısı her türlüsü...
kızlar kabakla yapılacak salata çeşidi var mı?
bana fikir verın 2 kabağum kaldı bozulmadan yapıyım....
bezelyeyı çiğ mi koydun konserve felan mı?
benımde buzlukta varda nasıl degerlendırsem dıyodum...
pilav yapabilirim...
ben sana bamya yemeye gelebilirmiyim,,,samsundamıydın.....ayy bamyaaaaaaaaa.....hamıle olsam bamya aşerirdim senın bu tarfıten sonra yy süpermiş ya...bende çok severim hatta kıyamam hemen bitiremem buzluktakilerii..
eşimde çok bayılmaz ama yer işte...
yalnzıım pişirmiycem..alırsam istediğim fiyatta ve güzel olursa alıcam atıcma dolaba...
tarif
bamyaların başı tam düz değil yuvarlak kesilmeliki uzamasın delikleri açılıpta daha fazla...kesmeden başalrını yıka öyle temizle başlarını....
kuşbaşı ama daha küçük doğruyorum ben eti...bazıları ayrı yerde pişirir iyice ama ben soğanı doğrarım kavrulur sonra eti atarım biraz kısık ateşte kavrulurlaf..
salça,karabiber,pulbiber,tuz,1 domates soy küp küp doğra etlerle aynı boy olabilir.. atıp karıştır..az karışsın sonra soğuk su ve yarım limon sık suya...
su kaynayınca bamyaları at...kısık ateşte pişsin..çok sulu olmuycak suyunu göz kararı koyarsın bamyana göre..
bamyamı beğenirler genelde...afiyet olsunn...
çiğ kabagımı yogurtlayım...kabakalrı soy rendele..tabağa al,istersen birtanede salatalık rendele..
ister sarımsaklı ister sade yoğurt dök..üstünede ceviz tabiki..istersen maydanozda serpebilirsin..
kız asıl hamarat senmişsin nelerde biliyon öyle....aslında çok çiğ değil..pazardan alınca ayıklayıp kaynayan suda az şokluyorum soğuyup süzülünce attım dolaba...
yemeğe direk attım yani..sadece salatalara yaparekn az cezvede kaynatıyourmm..
ben sana bamya yemeye gelebilirmiyim,,,samsundamıydın.....ayy bamyaaaaaaaaa.....hamıle olsam bamya aşerirdim senın bu tarfıten sonra yy süpermiş ya...
çiğ kabagımı yogurtlayım...
ay ben hıç çiğ kabak yemedım
kız asıl hamarat senmişsin nelerde biliyon öyle....
maşş..senden öğrenecek çok şey varmış anacım...
ya ben nerden bamya bulucam...
pazara oruçlu cıkmaya üşeniyom
sebzelerı tukendıkçe marketten alıyom..
zaten dukanın seyır evresınde meyve yasak o yuzden 2 ögun yemekte de az sebze gıdıyo..
pazara gitmeye gerek kalmıyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?