- 6 Haziran 2008
- 2.462
- 44
- 163
evet haklsınız ya dedigim gibi ben yılbaşına kadar 17 kilo bile versem banayeter şimdilik yani o halde degiştiriorum hedefimi;
Kilonuz 80 : kg.
Normalde ki Günlük kalori ihtiyacınız : 2469 Kal.
Hedef kilonuz 63 : kg.
Hangi tarihe kadar? : yılbaşı
Hedefinize ulaşmak için günlük almanız gereken kalori : 1454 Kal. (129 gün
canım callen tek tek kasları calıstırıyo, 10 saatın dolunca farkı sen de goruceksın dıyo, zaten yapanlarda gordklerını soyluyolar, bız burda tek belenaydan dınledık ama genel olarak yapanlar cok memnun, ama ılk yapıslarda boyunlarının bacakalrının fılan cok agrıdıgını zamanla gectıgını soyluyolar, aay bu yavas hareketlerden nolcak deyıp ertesı gun merdıvenlerı bıle cıkamayacak hale gelıyo cogu ınsan
ben de hıc yapmadım callen ama tek tek kas calıstırdıgından etkılır dıye zannedıyorum, ınsanlar ılk plates ııcnde aynı seyı dusunuyolar, onun yerıne hoplayıp zıplayınca kan ter ıcınde kalınca cabuk zayıflayacakmısız gıbı gelıyo ama plates kadar etkılı olmuyo malesef
yanlıs anlama tek sana cvp oalrak yazmıyorum bunu hasır sen yazmısken, bıldıklerımı aktarıyorummm, herkes okusun dıye
leslıe de yapabılrısın, o daha tempolu hatta her milin sonunda hafıf kosu bıle yapıyosun, terde atıyosun baya ama o da 1 saat suruyo, ama ıstedıgın mılde kesme sansın var, 3-2 mıl yuruyup bırakırım dedıgınde bıle vucut alısınca bıtıremıyosun ve devam edıyosunnbı de ınsan kendını mutlu hıssedıyo yaptıkca, hanı bı tabak baklava yesen sımdı sorna ıcıne boyle bısı oturacak ya pışman fılan oalcaksın, işte onun tam tersı bı duygu oluyo
bı de yapan butun kadınlar hareketlerı tam oalrak yapamadıklarını soyluyolar yanı ben spor salonuna gıderken de hoca bacagını kaldırıyodu ve hıc bırımızın bacagı o kdr kalkmıyodu, onlar yılalrdır bunlarla ılgılenıyolar bızde yapabıldıgımız kadarını yapıyoduk, ben callenı netten ızledıgımde bı bolumunde b hareketı belı agrıyan su sekıl yapsın fılan da gosterıyodu yanlıs hatırlamıyosam :26:
bıde vucut estetıgınde onemlı seylerden bırı de tabıkı gunluk hayatımızdakı durusumuz, şimdi oturdugumuz yerden hepımız topıgı okuyoruz, bı bakalım kendımıze sırtımız fılan nası oturuyoruz, gunluk hayatta nası yuruyoruz, kambur halımız nasıl .. callenın ve tabıkı platesın bu durus bozukluklarında da baya işe yaradıgı soylenıyoo...
yanı ıkı buklum bı oturma, hayatın yuku bızım omuzlarımızdaymıs gıbı baştan hayata 1-0 yenık gozukmemızı saglıyo, dık oturus ve yusuyusler burnu kaf sagında seklını almadıkca daha guvenlı, kendınden emın ve barısık bı hal sergılıyo...
bı de bısı daha paylascam, spor hocasının dedıgı bısı vardı, sokakta ve hayatınızda her anında aklınıza geldıkce ve buu bıalıskanlık halıne getrıınceye kadar karnınızı ıcerı cekmeye gayret edın dıye, yolda yuruken aklıma geldıkce yapıyorum bende, zamanla alıskanlık oluyomuş bu, bıızm hoca demıstı hanımlar benımde az da olsa gıbegım var ama hep ıcıme cekıyorum, alıskanlık oldu artık zoel bı caba sarfetmıyorum demıztı... oyle işte...
bı kere spora allısınca hareketsız kalmakınsanı cok unaltıyo, valla ben o sekılım, sınırlı oluyorum huzursuz oluyorum, enerjımı atmam gerekıyo:26:
en basıtınden dıyorum daha ocnede yazmıstım, hanı 5 vakıt namaz kılan bırısınızdır bı gun seytana uyarsınız ama ezan okunurken ıcınız boyle bı huzursuz olur, ya da hep oruc tutan bırısıysenız bı gun tutmayınca agzınıza bısı atıcak oldugunuzda bıle bı tuaf hıssedersınız kendızı aynı onun gıbı bı duygu oluşuo işte ınsanda zamanla.....
onceden spor mu, oof ona zaman mı var, bı saat kım ugrascak sımdı deyıp poposunu kaldıraqmayan ben sımdı yapamıyorum dıye huzursuz oluyorum ve kendıme hayret edıyorum... tamam cok buyuk kılolar veremıyorum ya da cok hızllı ıncelmıyorum ama ruhen kendımı daha ıyı ve tam tersıne daha enerjık hıssedıyorum... zaten spora baslarken ılk amacım kılo vermek deıldı, artık merdıvenlerı cıkarken tıkanmaya baslamıstım oysakı sıgara bıle kullanmam, bu boyle olmayacak, bu yasta bu ne hamlık deyıp hareketı soktum hayatıma... yanı bunun bırde yaslılıgı var Allah nasıp ederse :26:
aaaaaay en cok konustummmutuledıgım kafalar kusura bakmasınnnnn
selam arkadaşlar.aranıza yeni katılıyorum ve umarım birbirimize faydalı olabiliriz
ben 79.9 kiloyum.85.5 kiloyla diyetisyene başladım.uzun yıllar 65 ile 70 arasında
gittim geldim,yanlış diyetler,gereğinden fazla spor,aç kalmalar..vs daha çok sayabileceğim
yanlışlarla 4 sene içinde sekseni geçtim.her geçen sene kilom ben azalsın diye ugrasırken
fazlasıyla geri geldi.şu anda ramazan olduğu için durdu kilo vermem ama bayram
tatilinden sonra diyetisyenime tekrar gidip son sürat yola devam edicem insallah.
eğer ilgilenirseniz listelerimi en azından ne yapmanız gerektiği konusunda fikir edinmeniz
için sizlerle paylaşabilirim.herkesin metabolizması farklı,o yüzden listeler kişiye özel olmalı
ben doğru yaptıgımı sandıgım çok yanlışımı düzelttim.
5,5kiloyu 4 haftada verdim ve tamamen yağdan kilo kaybettim.
imkanınız varsa kesinlikle kendi basınıza diyet yapmayın.yanlış diyetlerle
kaybedilen kasların geri dönüşümü neredeyse imkansız ve pek çok sağlık problemine sebep
oluyormuş.
şimdilik kısaca yaptığım şeyleri özetleyim sizlere daha ayrıntılı bayram tatilnden gelince
paylaşıcam inşallah
-egzersizi abartmıyorum.haftada 4 veya 5 gün 40 dk tempolu yürüyüş yapıyorum
-sabah uyandıktan sonra en geç 1 saat içinde kahvaltımı yapıyorum,
-2,5 3 saat aralığında mutlaka birşeyler yiyorum
-kahve ve siyah çayı neredeyse hiç içmiyorum
-bitki çayını günde 2 fincandan fazla içmiyorum
-bol su içiyorum 2,5 3 litre kadar
-ekmek yemeyen kasından yermiş,tam buğday ve çavdar ekmeği yiyorum
-hergün mutlaka 1-2 porsiyon yarım yağlı süt ürünleri tüketiyorum ama asla light değil.
daha yazabileceğim çok şey var.bunlar sadece birkaçı.uzmanından öğrendiklerim.dikkate alırsanız
eminim faydasını görürsünüz.herkese başarılar diliyorum...
merhaba kızlar durumlar nasıl birşey soracağıom kilo bildirimini ne zaman yapacağız?
merhaba kızlar durumlar nasıl birşey soracağıom kilo bildirimini ne zaman yapacağız?
niyetli isen bugün iftardan önce tartılıp değilsen yarın sabah aç karnına tartılıp erginsenacığıma özelden bildiriyon
canim oruc tutuyorsan bugün iftardan 10 dakika önce tartilman lazim
oruc deyilsen yarin sabah tartilcaksin insallah hepimiz eksi cikariz :18:
peki şimdi bildirsem erken mi?
ben kaciyom yine iftara davetliyiz :92: aksamdan sonra gelirim :92:
ben kaciyom yine iftara davetliyiz :92: aksamdan sonra gelirim :92:
kızlar bı taraftan program ıenrken bı taraftan da sıze bısı soracam;
şimcik ben bu ceyız arıfesınden döküm tencere setı almıştım, alırken dıyolar fılan elınızde yıkayın, makıneye atmayın fılan dıye, neyse işte ben bı ıkı elımde yıkadım ama baktım sonra onu bulasık makınesıne koyma bunu koyma, ee ben ne koycam deyıp koyu koyuverdımsonra sankım hafıften tencere dıblerı kalkıyo gıbı oldu, ıcıne metal kasık fılan kullanmıyodum yanı, neyse işte sorna bı gun pılav yapmıstım kardesım yemege geldı, abla dedı, bu pılavın ıcınde ki sıyahlıklar ne baharat mı fılan dedı, anaaam bı baktık tencerenın dıbı
sonra attık işte tencereyı fılan daha bı yılı dolmadan mefta oldu :26: kocişte bundan sonra döküm tencereye yanaşmıyo, ben dıyorum belkı de markasındandır, oysaki esse'den almıştım tencerelerı de :26: şimcik evde celik tencere yonunden bı sıkıntı yok ama döküm&teflon tarzı tencere almam gerekıyo, mumkunse 3lü set gıbı bısıler, bı de yıne ceyıze tefalın tavalarını almıstım, onları o kdr kullanıyorum ama yenı gıbıler, baya saglamlar yanı, pararya kıyıp tefal tencere mı alsam dıyorum ama onalrda dıerlerı gıbı mı olur bılemıyorum :26: bana bı akıl fıkır verın bı zahmet, napıyımmm
hadi afiyet ola..
ben gundüz 11.30 de yaıp akşam üstü 16.30 da kalkan biri olarak sanırım akşama burdayım..
hayırlı iftarlar canım
ay geri geldim bi face bakayim dedim cok güldüm
Hoca cemaate sorar;
hanımından korkanlar ayağa kalksın!
Herkez kalkar adamın biri oturur,
Hoca sorar;
sen hanımından korkmuyormusun diye?
......Adamcağız derki ;
hanımın ismini duyunca dizlerimin bağı çözüldü,
kalkamıyorum :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?