Merhabaa
Burdaki herkes yemeyi çok seviyor emin olabilirsin..
Liposuction da yaptırsan yemene içmene dikkat etmek zorundasın.
Burdaki herkes yavaş yavaş sağlıklı beslenerek kilo vermeyi savunuyor.
Dediğin gibi bir operasyon geçiren veya geçirmek isteyen oldugunu düsünmüyorum.
Hep dediğimiz gibi burda takılır menülerini paylaşırsan sana yardımcı olcak bir sürü kısçe var.
Herşey kafanda bitiyor ne kadar operasyonda yaptırsan gırtlağı tutmadıkça gene alacaksın.
Burda 10-20-28 kg veren arkadaşlar var spor ve dengeli beslenmeyi savunuyoruz.
Sormak istediklerin varsa sor istersen herkes cevaplar.
Nacizane fikrim porsiyonları küçültmen ve sağlıklı şeyler yemen.
Sen kendini motive etmelisin ilk önce bi hayalin olsun mesela güzel bir kıyafet giymek gibi vs.
he canım gelsin karbonlar gitsin kilolaaaaaaaaarrrrrrr
teşekkür ederim canım darısı başına.çok zor tempolu bi dönemdi mükafatını aldım diyelim.
bende sevmiyorum resim çekilmesini.
maşallah bana.sayısal veri olarak memnunum ama görsel memnuniyete erişmiş değilim hala.inşallah hep beraber başaracağız bu işi
maşallah hepmize
erkek olsun bizim olsun
Bende 10 ay içerisinden 15 kilo aldım.. 1.74 boyum ve gece acil nöbetlerinden dolayı 10 kilo aldım ve işten ayrıldıktan sonra bir 5 kilo daha aldım.. suan 75 kiloyum.. 15 kilo bünyeme yerleşti.
yemek yemeyi sevdiğim için, alma sürecinde devam etti ve suan kendimi cok kötü hissediyorum.. Beni gören yakınlarım bile saskınlıkla bakıyor.. Bir sene içerisinde bu kadar kilo değişimi beni cok sarstı.
Psikolojik olarak ta kendimi iyi hissetmiyorum..
Önerileriniz neler?
Akapunktur daha düşünüyorum fakat yemek yemeyi sevdiğim için farklı yöntemler uygulamak istiyorum.. Yemeği keserek zayıflayamam... liposuction da olabilir, kararsısım ama bu kilolarımı verip eskisi gibi fit bir görünüme sahip olmak istiyorum.. Kilolarım benim olduğumdan da olgun gösteriyor..
Her hangi bir operasyon vs öneriniz var mı?
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...er-birlikte-zayifliyor-4164.html#post19006484
burada fotolar var.. anlatabilir demek istediğimi umarım.
daha çok yolum var:97:
Haklısın.. Endişelerim var, herbalife önderdi arkadasım.. onlara basladım fakat devam ettiremiyorum artık.
Dediğin gibi, spor cok önemli ve ben cok hareketsizim.. Buna çözüm getirmeliyim..
Kuzenimin bir akademide dans eğitmen arkadasları var, onlarla görüşüp dansa baslamayı planlıyorum.. Büyük bir etkisi olacağını düşünüyorum.. Vücudum cok harekletsiz ve artık hareketlendirmeliyim!
Eşim bile bir yıl önceki halimi özlediğini dile getiriyor.. düzenli yemek alışkanlığım ve uykum yok.. Öğlenlere kadar uyuyorum ve bu beni hantallastırıyor..
Eşim şehir dışında, ayda bir iki ayda bir görüşüyoruz.. yani anlayacağınız evde bi sebebim yok, sıkıntıdan kendimi uykuya vurdum.. yapacak bir şey bulamıyorum..
Kendime gelmem gerekiyor! bu stresi bir kenara atıp kendime çeki düzen vermeliyim..
bunye yenı bı duzene alısıo ne de olsa, gecer 1-2 gunu atlatıncahem karbon degerı sıfır olan bı suru sey var, onlardan yersın daraldıgnda, ama boyle hergun salatalık domatesle gecmez gunler ona gore
sen endense bı gun kacamak yapsan dıger gun neredeyse hıc bısı yemıyosunboyle saglıksız olur, elinden geldıgınce kacamaklarını dahı bı duzene oturtmaya calıs
kendını kasmadan devam et ister karbonla ıster baska bı seyle ıllaki bu kılolar gıtcekk
Bu arada akşam geldim tartıldım. 73.3 çıktım
Bugün yediklerimi yazmıştım zaten ekstra 1 bardak slim 1 bardak yeşilçay 1 bardak siyah çay şekersiz içmiştim.
3 litre de su tabi
Yarın sabah tartılcam bi bakalım ne kadar fark etcek sabırsızlanıyorum 72 kusurümdür herhalde artık:44:
saol canım senin kocişin de başlar artıksudemcim...
geçmiş olsun ve yeni eğitim öğretim yılınınzda hayırlı olsun canım tüm öğretmenlerimiz topikteki senin adına...
yeşicim..evinede hoşgeldin güle güle otur ağz tadıyla..gözünaydın
negüzel incelmişinde
hani bahsetmisdim ya karbon diyetiyle simdilik kardesimin fotosunu koydumbenim tonton fotolarimi koycak deyilim ya
ay birde orda birakip gitinmi icin gidiyo sonraama o da alisiyor sende senin oglan kac yasinda charmcimmm :26:
Günaydın kısçeler..
Karbon diyetime başlamış bulunmaktayım.
Sabah:
1 haşlanmış yumurta - 0
1 domates - 6
Peynir - 1
Toplam 7 kaldı 33 değerlik yiyebileceğim şeyler
Suzancım: Kardeşin süper olmuş darısı hepimizin başına dediğin gibi kilo farklılaştırıyor insanı.
Yaşından büyük gösteriyor. Hastalıklar falan filan da cabası.
İnşaallah bizlerde başarabiliriz.
Charm: Çıtır anne süper ya oğlun kaç yaşındaki en genç anne sensindir herhalde sınıfında.
Havasını atar artık oğluşun. Cumayı sabırsızlıkla bekliyoruz
Cansuyu: Birazdan gelirsin sende hoşgeldin diyim baştan. Sabah bi yazıyon sonra kayboluyonn olmuyo böyle
sağol canım bıraktım calleni bu kadınında kaderi yazıkinşallah 4, aydn sonra bi sorun olmazsa ufak ufak başlarım hayırlısı sen devam et ve dumı unutma heee
teşekkür ederim canım inşallah sanada yaparız bu şeker çizelgeden yediklerimede dikkat ediyorum bak hurma olayına el atsam iyi olcek önerin için sağol
sağol canım benim rabbim isteyen herkese nasip eder inşallah
sağol canım valla öle çok uğraştıkki yok yumurta oluştumu çatladımı döllendimi +6 yıldır bunlarla haşır neşir olunca yumurta yapim çizelgeyi dedim yumurtaya jest yaptım
sağol canım rabbim hayırla ve sağlıkla göndersinde hepsine katlanıcaz artık
sağol canım
sağol canım dualarınızıeksik etmeyin emi
aman ne bakıyorsun eşine erkekler hep böyle valla eşim bana bigün goril gibi oldun dedi tamda sofradaydık şaştım kaldım ne diyeceğimi bilemedim sonra ben senin için diyorum sağlığın önemli falan filan kırıldım bi kere şimide zayıfladıkça fazla verme yeter bu kadar diyor yok öle yağma sen kendini dinle başkalrına kulaklarını tıka ve zayıfladıkça erkekler kıskançlık krizine giriyorlar şimdi herkes bana zayıflamışsın diyor güzel olmuşsun diyor eşim tamam zayıflama daha fazla diyorkıskanç şey nolcek ama belkide onlar böle yaptıkça hırslanıp kilo veriyoruz belkide onlara borçluyuz kilo vermemizi
delüüüüü çok güldüm yaAllahta seni güldürsün emi
geçmiş olsun sudemcim yeni eğitim yılınıza hayırlı olsun
hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun çıtır tombişim
hoşgeldin fıstık 60 he maşallah sna
ayyy ne güzel hadi hayırlı uğurlu olsun bakalım sanada kolay gele git gel git gel ama güzel olsa gerek bizde görürmüyüz ki o günleri
hasdi ilk günün hayırlı olsun
sanada günaydın canım
günaydın çıtır anne
sanada günaydın senacım kızını tebrik ederim aferin ona bak isteyince oluyormuş erlerinin hepsini vermesine çok sevindim inşallah bir daha yaşamazsınız böle bir talihsizliği
kızlar givi leguim uzun zamandır görünmüyor umarım iyilerdir
tuqbacım biliyosunki laptop tamirde...masaüstünüde ben sevmiyorum..arada bir bakıp çıkıyorum...uzun uzun kalmıyorum..açıkçası bu aralar yoqunlukta var..okul haftası koşturuyoruz..pek vakitte kalmıyor..ama günde 1-2 kez girmeye çalışıyorum..ama sabahalrı mutlaka giriyorum..
güzle dilkelrin için çok teşekkr ederim cnm...Allah sizinde gönlünüze göre versin:..
diyet listemiz yok cnm ama dikkat ettiqimiz kuralalr var..
TUĞBA halen o liste elindeyse yayınlarmısın çok soran olmuş...
canım tuqba listemi yayınlar gelince...yayınlamazsa ben tekrardan yazarım..
aferinn tuqba süpersin..eqzersizleri sakın bırakma vücut inanılmz sıkılaşıyor...
sağol canım valla öle çok uğraştıkki yok yumurta oluştumu çatladımı döllendimi +6 yıldır bunlarla haşır neşir olunca yumurta yapim çizelgeyi dedim yumurtaya jest yaptım
delüüüüü çok güldüm yaAllahta seni güldürsün emi
aynen bende herşeyin karbonuna bakarak yiyorum ve biliyorum artık onlar bize düşman fazlası tabiiimywish89
canım ben bu diyetle 2 ayda 16 kilo verdim...herşeyi hesaplayarak ve yazarak yedim...hergün düzenli olarak tartıldım ve hemen hemen hergün kilo kaybım oldu...karbon deqerlerini netten çıkarıp(ebru akın) herşeyi o listeye göre yaptım..zaten aldıqın qıdaların arkasında kaç karbon oldukları yazıyor bu büyük bir kolaylık...özellikle aç kalamayanlara ve gece gündüz bişey yemek isteyenlere göre bir diyet tarzı...ben çok güzel sonuçlar aldım..şimdi ne kaç karbon biliyorum...listeye bakmaya qerek duymuyorum...karbon diyeti yapmasamda şimdi herşeyin karbon deqerine dikkat ediyorum...çünkü bizlere kilo aldıran tamamen karbonhidratlardır...
kız kız kızUzun zamandır yazamadım beni affedin kızlar
Bildirimi de kaçırdım o gün biliyorum
Az sonra çıkacağım doktor randevum var
Kızlar bana bir cinsiyet tahmini yapın bakalım....
Ben gelene kadar..:
Hepinizi öpüyorum...
kılo cızergesı olayında senle tugba hızır acıl gıbısınızz
Bende 10 ay içerisinden 15 kilo aldım.. 1.74 boyum ve gece acil nöbetlerinden dolayı 10 kilo aldım ve işten ayrıldıktan sonra bir 5 kilo daha aldım.. suan 75 kiloyum.. 15 kilo bünyeme yerleşti.
yemek yemeyi sevdiğim için, alma sürecinde devam etti ve suan kendimi cok kötü hissediyorum.. Beni gören yakınlarım bile saskınlıkla bakıyor.. Bir sene içerisinde bu kadar kilo değişimi beni cok sarstı.
Psikolojik olarak ta kendimi iyi hissetmiyorum..
Önerileriniz neler?
Akapunktur daha düşünüyorum fakat yemek yemeyi sevdiğim için farklı yöntemler uygulamak istiyorum.. Yemeği keserek zayıflayamam... liposuction da olabilir, kararsısım ama bu kilolarımı verip eskisi gibi fit bir görünüme sahip olmak istiyorum.. Kilolarım benim olduğumdan da olgun gösteriyor..
Her hangi bir operasyon vs öneriniz var mı?
Aha benim gurubumEn kısa zamanda alt guruba geçeriz inşallah
kızlar 3 sene önce verdiğim kiloları bazı sebeplerden dolayı geri aldımmm. allahım kendime o kadar kızıyorumki size anlatamam. 76 kilodan 58 e düşmüştüm ve 2 sene boyunca korudum. ama şu an 69 kiloyum vebir türlü yeniden motive olamıyorum. çıldırıcam en kısa zamanda
merhabalar arkadaşlar
ben diet özürlüyüm ya ben diet yapamıyorum 73 kiloyum 3 sene öncesinde 50 kiloydum ah bu ilaçlar...
lüffen yardım nasıl zayıflıcam bennn
hepiniz aramıza hoşgeldiniz geleceğin çıtır hatunlarııııNe yazıkki bende geldim..3 gün oldu diyete başlayalı umuyorumki 2 yıl önceki azmimi yeniden yakalar ve ideal kiloma ulaşabilirim.Ben 2 yıl önce 5i bir arada çayı kullandım yemeklerden 30 dakika önce içiyordum aynen onu uygulayacağım.
Sabah:Yarım simit,az peynir,5 zeytin,az salatalık,az domates,1 yumurta,1 şekersiz çay.
Ara:Yeşilçay
Öğlen:Taze fasülye,Salata
Ara:Şekersiz Çay
Akşamı nasıl geçiricem şuanlık bilemiyorum,bakıcaz :)
la akşam ne tartılıyosun moralini bozmaktan başka işe yaramıyooo oo ,Bu arada akşam geldim tartıldım. 73.3 çıktım
Bugün yediklerimi yazmıştım zaten ekstra 1 bardak slim 1 bardak yeşilçay 1 bardak siyah çay şekersiz içmiştim.
3 litre de su tabi
Yarın sabah tartılcam bi bakalım ne kadar fark etcek sabırsızlanıyorum 72 kusurümdür herhalde artık:44:
kızlar ben geldim...
gerçi pek merak edende yok ama neysesuçlu benim,uzun süre düzenli girmezsem olacağı bu
bugün doktora gittim önce meme kontrolü yaptı sonra ultrasona yolladı onda fibro adenom kiste benziyor yazıyordu...dr.a gönderdi gittik sonra yaşımında sınır olduğunu söyleyip risk almayalım siz bide mamografi çektirin dedi...çektirdik sonucunu perşembe öğleden sonra alıp göstericez...hayırlısı olsun bakalım
epeydir topiğe uzak kaldım kusura bakmayın kızlar yaaa...
hep aklımdasınız,merakta ediyorum ama yorgunluktan giremiyorum...
ama zannetmeyin saldım...sağlıklı beslenme ve spora tam gaz devam ediyorum...zaten şu sıkıntılı dönemde spor tam cankurtaran etkisi yaptı psikolojik olarak...
sizde nevar neyok nbakalım...
yeni gelenler hoşgelmişler eskilerede kocaman öpücükler
hayırdır canım nereye taşınıyosunuz???valla söyledim''anne biz uzağa taşınsak üzülürmüsün faln diye ağzını aradım oda niye üzülüyim olabilecek bişey baksana büyük ablan almanyada çünkü doyduğu yer orası siz mutlu olduktan rahat olduktan sonra ben burda çok daha mutlu olurum dedi,,tabii yok yaw okadarda uzaklara gitmicez,böyle böyle iş olursa şayet bakalım dedim kesin bişey yokk,,,
bu arada canımcımlarım ben kaçtım eşim gelmeden kaçayım erkenden yatalım bugün pcye falan oturtmam onu,çok uykum vaaarrr:95::95::79::79::79:
slmmm fıstık epeydir görüşemedik.oğluşun da kreşe başlamış hayırlı olsun canımmm..günaydın çıtırlarrroğluşu yolladım babasıyla kreşe evi toplayım öğlen almaya gidicem paşamı dün akşam ufak kaçırdım ama ii gidiyo sabah 2 bardak yeşil çayımı içtim
kahvaltımı yapıcam görüşürüz kızlarr kendinizi cici bakın
serpilcim yaşadıqın dönem çok normal ve geçici bir dönem...ramazan ve bayram bizleri gevşetti..tatlı alışkanlıqımız oluştu...bende ilk hafta günde kaç tane çikolata yedim..ve baskülde aqzımın payını aldım...eski sistemimize dönmemiz 1-2 haftayı alabilir...ben dün itibariyle biraz biraz dikkat etmeye başladım...bugün ve yarın gezmeye gidicem..kızım sınavlarının hepsini verdiqi için ödül olarak onu arkadaşalrına götürücem..ve tabii bizim kabusumuz ikramlar...ve bu gezmelerin bitiminde eşimde bizi yemeqe götürecek..hepsinde kaçıracaqımı düşünerek tam olaraka haftaya diyet moduna girmiş olucam..ama yinede dikkat etmeye başladım..ve baskül küçük küçükte olsa düşmeye başladı..bu beni çok güzel motive ediyor...çikolata olarak ülker siyeh pakette yüzde 70 kakaolu çikolataları var..onu yiyebilirsin..birde k-bar var 90 cal..hem meyvelisi hemde çikolatalısı var...bunları yiyebilirsin..ama haftada 2 defayı geçmesin...birde tarçın karanfil çayı al tatlı isteqini geçiriyor..yada sütün içine çubuk tarçın atıp iç iksir gibi geliyor..bu dediklerimin hepsi carrefourda var...başka yerlere bakma cnm ben direk ordan alıyorum...toparlanıcaz inşallah bizim elimizden hiçbişey kaçmazz
canım ben de çoooookkk özledim yaaa seni.evet çok yoğundum 2 haftadır bu hafta da bayağı yoğun geçiyo.vakit buldukça giriyorum ben de.kızının dersleri vermesine çok sevindim canım ee tabi kaçamaksız olmaz demikendimi gördüm birden senin bu yazında..90 kiloyla duba gibi gezerken umutsuz bir vakaydım ve kimse bnm kilo verebileceqime inanmıyordu...anneme gittiqimizde yaptıqı börekelrden okadar çok yiyormuşumki annem zoruma gider diye yerken deqilde daha sonra söylerdi kızım çok fazla yiyorsun biraz kilo ver diye..hele eşim neler söylerdi bana..mideme işkembe derdi ve çok zoruma giderdi..hatta okadar emindiki kilo veremeyeceqime 60 kiloya inersem bana gelin seti(altın set) alacaqını bile vadetti...nasılsa o kiloya inmem ona göre mümkün deqildi..bigün canıma tak dedi ve hayatımın dönüm noktasını oluşturan burayı buldum...ogün gerçekten hayatımın dönüm noktasıysı..burada olmak her hafta kilo verme heyecanı listedeki adım ve verdiqim kilo beni son derece heyecanlandırıdı..yeri geldi gittiqim yerde 1 küçük çikolatayı bile geri çevirdim..bana gülerlerdi küçücük çikolataylamı kilo vereceksin diye..ne düşünürlerse düşünsünler hiç polemiqe qirmedim ve onlara en güzel cevabı verdiqim kilolarımla verdim...daha bu hafta bir arkadaşımla pazara çıkmıştık..dolaşırken ortak bi arkadaşımıza rastladık..beni tanıyamadı...yüzüme bakıp bakıp bu sen deqilsin dimi bu sen olamazsın diye şok geçirdi..halbuki daha kilo almış halimi gördü..(şuan 68im)...eşime gelince kilo verip her gördüqümüz kişi bana hayretler içinde bakıp nekadar güzle olduqumu söyledikçe DELİRDİ!!! hatta bi arkadaş eşimle qezerken beni görünce ne bu halinn...diteymi yaptın yoksa hasta falanmı oldun deyince eşim dayanamayıp rahatsız rahatsız diyerek bana iltifat etmesine fırsat vermedi.. sende bırak eşin inanmasın ikna olmasın...verdiqin kilolarla sende ona gereken cevabı vermiş olacaksın...
tuqbacım biliyosunki laptop tamirde...masaüstünüde ben sevmiyorum..arada bir bakıp çıkıyorum...uzun uzun kalmıyorum..açıkçası bu aralar yoqunlukta var..okul haftası koşturuyoruz..pek vakitte kalmıyor..ama günde 1-2 kez girmeye çalışıyorum..ama sabahalrı mutlaka giriyorum..
güzle dilkelrin için çok teşekkr ederim cnm...Allah sizinde gönlünüze göre versin:..
çok saqolasın tatlım amin inşallah...Rabbimiz sizlerinde dualarını kabul etsin..
diyet listemiz yok cnm ama dikkat ettiqimiz kuralalr var..
TUĞBA halen o liste elindeyse yayınlarmısın çok soran olmuş...
bende bu aralar kendimi beqenmiyorum..38 beden pantulum sıkıyor..acilen 62ye dönüş yapmam lazım...diyet moduna girsem 2 haftada atarım bu kiloyu..şu haftayı bi atlatayım gerisi gelecek inşallah...
canım tuqba listemi yayınlar gelince...yayınlamazsa ben tekrardan yazarım..
bende ilk karbon diyetiyle başlamıştım..çok güzle sonuç veriyor ve sonderecede saqlıklı...şiddetle tavsiye olunur...
hoşgeldin venüslü...waoooooooowwwwwwww dönüşü muhteşem olmuş...60 haaa:44: tü tü tüt tü kırk bir kere maşallahhhhh
özledim seni seherim ya...en yoqun haftan biliyorum..kolay gelsin tatlıma...
suzancım kardeşinin eski halinide koysaydın acaip motivasyon olurdu..maşallah çok güzle vermiş
aferinn tuqba süpersin..eqzersizleri sakın bırakma vücut inanılmz sıkılaşıyor...
günaydın cnm...ben de bi toplayamadım kendimi yaaa hayırlısı bakalımmm...
canım nasılsın doktora gittinmi kaç haftalıkmış.sen nasılsın bulantı falan varmıııı????günaydın en çıtır topik en çıtır hatunlar nasılsınız bakalım güzel bir gün olmasını diliyorum mönüyü yazıp geçmişe dalıcam boğulmadan çıkarım inşallah
sabah:iki dilim tam buğday ekmeği ve peynirle hazırlanmış tost bol su
ara:10 tane fındık
öğle: kısır,marul,slatalık,şalgam suyu
ara:yok
akşam:öğlen kısır yiyince akşam yemek yerine meyvayı tercih ettim3 incir,bir küçük şeftali,küçük salkım siyah üzüm
tabi bol su soda
ben seni işe başladı diye biliyorum gülüm yaaa olmadımı bahsettiğin iş.?günaydın bitanem
yok hayatım başlamadım bi kaç iş görüşmem var bakalım bu sene okul olmucak özel bi hastane ve bi şirket var bakalım kısmet çokda üstelemiyorum hayırlısı neyse o olsun
hemen bakıyım resimleree cnmm
hoşgeldin canımm sen gittin geldin ben halaaaa burdayım bak....evet bu süreçte desteğe çok ihtiyaç duyuyor insan :)
ben bu topiğe ilk geldiğimde 80 kiloydum 72i görünce çıktım topikten
aradan 3-4 ay geçti ama ben bu sürede hep 71 ile 75 arasında sürekli gidip geldim
2 gün önce 74 kiloydum ve tekrar diyete karar verdim :)
sporada dün başladım artık hergün 20 dk tempolu yürüyüş ve egzersiz hareketleri yapıcam inş.
kızlar ben geldim...
gerçi pek merak edende yok ama neysesuçlu benim,uzun süre düzenli girmezsem olacağı bu
bugün doktora gittim önce meme kontrolü yaptı sonra ultrasona yolladı onda fibro adenom kiste benziyor yazıyordu...dr.a gönderdi gittik sonra yaşımında sınır olduğunu söyleyip risk almayalım siz bide mamografi çektirin dedi...çektirdik sonucunu perşembe öğleden sonra alıp göstericez...hayırlısı olsun bakalım
epeydir topiğe uzak kaldım kusura bakmayın kızlar yaaa...
hep aklımdasınız,merakta ediyorum ama yorgunluktan giremiyorum...
ama zannetmeyin saldım...sağlıklı beslenme ve spora tam gaz devam ediyorum...zaten şu sıkıntılı dönemde spor tam cankurtaran etkisi yaptı psikolojik olarak...
sizde nevar neyok nbakalım...
yeni gelenler hoşgelmişler eskilerede kocaman öpücükler
geçmiş olsun bitanem inşşş bişey yokturrr fıstığımmmm.moralini bozma sakın.seni seviyoruuuzzzz
Selam kızlarr..
Tuğba'cım açıklamaların için çok saolHepsine dikkat edicem.
Yalnız sekteye uğradımm annem oruç tutarken bende başlıyım diyorum yarın niyetli olabilirim.
Sahurda yumurta falan yerim artık...
Spor yapmam gerek ama totomu kaldırasım yok :2:
Neyse ya bismillah diyip kalkıyorum.
İyi geceler kısçeler bu akşam uğramam sanırım bi daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?