70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

yurt günleri gerçekten çok güzel oluyor ya tek problem yemek sorunu işte.. evet onlardan yicem bende köfte ekmek alıp köftesini yicem yanınada küçük yoğurtlardan alırım bakalım böyle idare etcem işte inşallah yine kilo almam..

bu sorunu yaşayan tek ben miyim acaba diyordum benden başkasıda varmış birşey midemi bozdumu birdaha onu yiyemiyorum

Geçmiş olsun şeker..
Mide bulantısı regl belirtisi de olabiliyor bazen.. Hamile olabilir misin acep :26:
Eczane varsa evinin yakınlarında git bi tansiyonunu ölçtür bence.
Benim tansiyonum düştüğünde ellerim titriyor ve midem acaip bulanıyor.
Mide bulantısınında bir sürü belirtisi vr işte..

midenimi üşüttün acaba canım acaba ya dikkat et kendine bir doktora gözük istersen..

dünkü çekildiğim aynada sanki daha kilolu çıkıyorum banada öyle geliyor yani pskolojik olarak mı diye düşünüyordum ama sanada öyle gelmiş sevindim
evet evet ah totom ahh
çok teşekkür ettim canım yorumların için

tansiyon problemim olduğunu zannetmiyorum
sabah uyandığımdan beri var bulantım
inş hamile değilimdir yaa korunuyorum aslında ama bu ay hap içmeyi unuttum
telafi etmeye falan kalktım öle karışık bişeyler oldu
yinede hamile olduğumu zannetmiyorum
kasıklarımda ağrıyor reql qünüme daha çok var
bilmiorum belkide miğdemi üşütmüşümdür:26:

midenimi üşüttün acaba canım acaba ya dikkat et kendine bir doktora gözük istersen..

olabilir canım buqün böyle idare edeyim
yarın bulantım artarsa, yada böle devam ederse
qiderim dr

Ne demek efendimmmm görevimiizzz :89:
Burda birbirimize destek oluyoruz.
Yanlışlarını, nasıl göründüğünü söylemek en güzeli.
İnsanı motive ediyor burası..

fotolarını gorunce dedım zaten cok guzel olmuşsun, fark o kadar acıkki, senı gorupte bunu dıle getırmeyen hasetinden susuyodur anca ayrıca bugun yazmamın tek nedneı bugunkı menun deıl sureklı sabah cubuk, aksam cubuk seklındekı menulerındı uzıerne bır de bu eklendı.. ben bılırkısı deılım ama uzun suredır topıkteyım, ben gırdıgımde topıge sena kaptan ve eskıler daha cok gıryolardı, bu sekıl menulere oncelıkle sena cok kızıyordu

bu konularda gercekten ayzmayı sevmem, dedım ya ben bılırkısı deılım ancak mywish vesile olarak diğer arkadaslara da yazmak ıstedım, hepımızın cıtır kıvamına gelmesını ıstıyorum cunku bızi bızden baska bırı bu kdr ıyı anlayamaz, zaten bu yanlıs ya da dogruları paylasmak, motıve olmak ıcın burdayız..

diyet yapıyorum dıyenlerde dıyetısyen lıstelerıne bakarlarsa sabah kahvaltısında domateslı peynırlı zeytınlı vs dolu dolu bı kahvaltı oldugunu, ogle yemeklerıdne yıne ızgarası yogurdu salatası bı ogun oldugunu, aksamda yıne corbası sebze yemegı vs ıle hersyeın dolu dolu oldugunu gorurler, ınsanlar bu lıstelerle kılolalr verıyolar .. nerdeyse içlerinden bı tane daha ınsan cıkıcak kıvama gelıyolar..

yenı gelen arkadasların menulerınde de dıkkat ettım, isim isim bılmıyorum ama dıye tam anlamıyla kuş kadar beslenıyolar, bunlar gecıcı ve saglıksız cözümler.. bı ınsanın omur boyu kuş kadar beslenmesı ımkansız... sonradan ogle yemegınde porsıyon sebze yemegı yedım yanında bı porsıyon corba ıctım yazanlar, aaaay ne cok yemişim cezalandırın benı, kzıın bana fılan dıyolar, bu şekil bi öğünü aşırıya kactım dıye nıtelendırıyolar oyaskı normal olan zaten bu. şkeil beslenmek...

salatanı ye, corbanı ıc, sebze yemegını ye, etını ye, onemlı olan ne kdr yedıgın ne vakıtlerde yedıgın.. olay gayet acık sekerden pılavdan kızartmadan hamur işinden abur cuburdan uzak durman ılk once yapman gerekenler.. bı gun top kek yedım ay bugun bı gofret kacırdım dıye, ertesı gun aç gezmek mantık işi değil.. insan yapısına aykırı bu, hep soyledıgım gıbı bır omür boyle beslenerek gecmez, onemlı olan dıyet mantıgıyla değil, saglıklı beslenme ve daha cok hareket mantıgıyla olaya yaklasmaktır..

ben topıkte aylar gecırdıkten sonra bıle arkadasların menulerıne yanlıs bısı derım dıye yorumda bulunmadım, ama şimdi bakıyorum da daha topıge gırelı bı kac gun olmuş arkadaslar yenı gelene corbanın yanında ıkı kasık salata bı porsıyon sebze yemegı yemıs dıye, aaay fena kacırmıssın seklınde yorum yapıyolar.. ınsanları yanllıs yonlendırmeyelım lütfen, kılo vercez dıye her gun corba, her gun kraker olmaz, en sonunda kılo verırız belkı ama saglıgımızdan da oluruz.. bu apacık bı gercek...

eger hıc ne yıecegımızı bılemıyorsak kalorı hesabı yapın ya da karbon hesabı yapın.. kaptan senadan yardım ısteyın..

en onemlı dılegımız hepımızın kendını hayal ettıgı vucut olculerınde gormek, inş bu saglıklı bı sekılde gerceklesır.. topıkte eskı sayılabılecek derecedemıyım bılmıyorum ama uzun zmndır burda olmama ragmen hala bunları yazarken haddım olmadıgını dusunuyorum..ama kimsenın yanlıs beslenmeyle kılo vermesını ve saglıgından olmasını ıstemem, o yuzden yazdıklarım tamemen ıyı nıyetlı kımseyı kırma gucendırmeamacı tasımamakta, zaten az cok benı tanıyan oyle bı ınsan olmadıgımı bılır... belkı de meslegım geregı daha fazla susamadım ve uzunda yazdım, kusura bakmayın, herkese saglıkla guzel kılo vermeler :79:

not: bu arada dılekcıgım msjıma baslıkta attım sakın bırebır anlama yazdıklarımı, sen yıne vesıle oldun, ama yıne de ya hep ya hıc beslenmenın senın ıyılıgıne olmadıgı dusundesındeyım

olabilir canım buqün böyle idare edeyim
yarın bulantım artarsa, yada böle devam ederse
qiderim dr
umarım yarına kadar geçer tatlım çok kötü birşey benimde başıma gelmişti hap vermişti doktor iyi gelmişti

Ne demek efendimmmm görevimiizzz :89:
Burda birbirimize destek oluyoruz.
Yanlışlarını, nasıl göründüğünü söylemek en güzeli.
İnsanı motive ediyor burası..

evet canım gerçekten öyle motive ediyor inşallah çıpçıtır hallerimizin resminide eklerizz

Ger--düşşş albümüne baktım gene de ne kadar fark etmiş.
Eski resminle tatilde çekindiğin resimler..
Resmen sönmüşsün
Çok beğendim tekrar

saol canım, senın de ınan oyle, cok fazla yolun kalmamıs

bu arada kolestrol için cevızı aksamdan suya koyup sabah suyunu ıcıyolar, bızım katıbımıızn babasınında cıkmıstı, adam bunu uyguladı, bı sonrakı kontrolunde doktor bıle sasmıs nası bu kdr düşürebıldın dıyeee aklında olsun

canim bak yukarida ben yazdim onu kafam karisti hersey karisti

ya benim zaten kan tahlileri hic bir zaman düsgün cikmadi ki hep stress den diyorlardin ama bidaha gideyim :97: dogru söylüyon aslinda fazla etci deyilim varsa yerim yoksa yemesem de olur daha dikkat edeyim bari sac dökülmeleri de ondan olabilirmis

gecmis olsun canim :26:

bu akşam topik e de girmezsin
merhaba ben de geldim..71 kiloyum.boy 156 .doğumlar falan biraz da iştah..malesef kilo aldım.zayıflamak istiyorummmm..
hoşgeldin caımmm
Kızlar hatırlarsanız bi ara katılmıştım size 77 kg dim pko luydum şu anda 70 kg yim 2 ayda verdim ama olsun genede verdim çok mutluyum
hoş geldin canım 7 kilo hiç de az değil
geçmiş olsun canım mideni üşütmüş olabilirsin sırtına tam midenin arkasına gelecek şekilde sıcak su koy
çok iyi geliyo

Çıtır kayınvalide adayım gelmiş
Süpersinn menünü begendim :))
sağol canım akşama tozutmazsam
dün evin önünden mısırcıgeçti 12 tane aldım ben mısırı çokseverim ama on gündür almıyorum
oğlum orta bir mısırda 65 kalori varmış dedi iyi dedim yemek yerine iki mısır yesem 130 kalori diye düşündüm
boğazımı tutamayıp 3.5 mısıryedim
allahım bu akşam beni boğazımın şerrinden korusun

İdeal kiloya göre 20 kilo vermem gerekiyormuşş
Hoşştt dedim o siteye
Kız dedin accık etli butlu olcek
53 kilo oldugumu hayal bile edemiyorum o derece
Olamam da zati hiç kasmıyım kendimi

bugün topiğimiz sessiz yeşim de yok:26:

Pelincim yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum ben o az yıyen arkadasların yanında menü bil eyazamaıyorum yanii asla o sekılde beslenemem nası duruyorlar bılmem cok saglıksızamac herseyden zamanında ve ölçülü yemekten gecıyo kesınlıkle mesela bana kalırsa öğlen senın sadece tavuklu salata yemen bıle az yani bende seni eleştireyim yanında ayran fılan ıcıyor musun bari ya bende sorun sanırım doyma duyumu kaybettım gören var mııı:84:

Ger-düşümün yazdıklarında kısmen haklısın. Bana göre bi sıkıntı var onu yazıcam bende.
Menü yorumlamam demişsin ya haddim olmadığını düşünürüm diye.
Burda eskiler pek takılmıyor kilo verenler yada bi gözüküp çıkıyorlar.
Yeni gelenlerin motive edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Kimsenin az yemesine hoş karşılamadım hep de derim ben bilirim ama yapmam benim dediğimi yapın yaptığımı yapmayın diye.
Bende bi dönem diyetisyene gitmiştim. Menüler dediğin gibi hep klasik..

Burda menüleri kendimce yorumluyorum. Akşam yenilen abur cuburlara laf ederim sadece ya da pirinç pilavının gece yenmesine.
Herkese tavuk veya ton balıgını öneririm. Neyse genel yazmışsın ama açıklama gereği hissettim sadece.

Haklısın kendimi cezalandırıyorum gibi diğer günler.
Diyete ilk başladığımda yemeğimi evden getiriyordum. Ofiste maalesef buzdolabımız bozuldu.
Ondan beri yemek getiremiyorum. Hergün kahvaltı taşımakta işime gelmiyor veya geç kalıyorum hazırlayamıyorum.
Bi düzen oturtmam şart ama ben hergün bugün yeni bi gün dikkat et Dilek dedikce o gün daha da batırıyorum.

Akşamları çok yememin sebebi de bu aralar sürekli dışardayım.
Dışarda olunca da tutamıyorum kendimi. Ne olursa yiyesim geliyor.

Sende 10 kusür kilo vermişsin ki hep saglıklı beslenmeyi önerirsin.
Senin yorum yapman daha mantıklı dediğim gibi önceki gibi menü yorumlayan yok.
Neyse uzun oldu ama haklısın demekten başka bişi diyemiyorum :2::2:

Son düzenleme:

teşekkür ederim kızlar
şimdi kendime 2 dilim çavdar ekmeğinden
1 dilim kaşarlı tost yaptım
1 fincan da form çayı yaptım
yemeye çalışıcam öğün atlamak istemiyorum
ara öğünümü yapmadığım için öğle öğünüm biraz erkene qeldi karıştı hep
yarına kilo veremicem

ger_düş bencede haklısın ama biz yeniler biran önce kilo vermek istiyoruz
onun için hatalara düşüyoruz
burada hem öğrenip hem motive oluyoruz
aslında biliyoruz ama herkezin metobolizması bir değil
önce metobolizmamızı hızlandırmalıyız

bu akşam topik e de girmezsin
:

zaten aksamları gıremıyorum nete canım ben, evde net yok

evlenmeden once anlastık ona lıg tv bana net yok dıye, zaten gun boyu ayrıyız aksam gecırecek kalıtelı zamanımız kalsın yoksa ben net basına o mac basına, ohoooo başa cıkamayız valla

İdeal kiloya göre 20 kilo vermem gerekiyormuşş
Hoşştt dedim o siteye
Kız dedin accık etli butlu olcek
53 kilo oldugumu hayal bile edemiyorum o derece
Olamam da zati hiç kasmıyım kendimi

boyunun kac oldugunu unuttum ama boyunla ynı kıloya geldıgınde ve asagı dogru düşmeye basladıgında vucut guzel oluyo mankenlerın genelde 20 kılo fark var, ama işte onlarda boy 1.76 mesela 56-58 fılan oluyolar ama işte 1.60 fılan olunca boy 40 kılo olman mumkun değil onların boy uzun oldugundan orantıları daha degısık oluyo :26:

oyuzden benım genel gozlemım boyunla aynı kıloda vucudun normale döndüğü, boyunun altına düştükce cıtır oldukları yonunde

canımmm ben de aynı seylerı dusnuyorum işte, mesela ben tavuklu salata yedıgımde, içinde butun yesıllıkler domates salatalık zeytın mısır hersey var, yanında mutlaka ayran ya da yogurt, 1-2 galeta bazen doymayacagımı hıssedıyosam yanına hazır corba yapıp onu ıcıyorum, salata&yogurt& galetya yapıyorum ve tıka basa doyuyorum ozmnlar

ben ılk gırdıgım zamanlarda oglen bı corbayla gecıstırdı dıye kaptan kızıyodu topıktekılere, menuler daha dolu doluydu.. şimdi herkes kuş kadar yıyıyo, tamam anlayırum herkes kısa zamanda kılo vermek ıster ama kısa olcak dıye kılo kaybetmenın yanıdna bı cok sey kaybedıyoruz..şimdi farkında deılız belkı ama mutlaka zmnla ortaya cıkıyo..

ben sana hep dıyorum menulerını yedıklerını yaz dıye, mesela ben bu oglen bı lahmacun salata ve ayran yedım, keske ev yemegı yapan bı yer olsa hergun corbamı sebze yemegımı yogurdumu yesem ama yok malesef..

işte bende onu dıyorum eskilerden bırılerının olması gerek, bence kaptanımızın hep basımızda durması gerek ama işte hayat sartları ne yazıkkı buna musade etmıyo sonucta o da gonullu olarak bu işi yapıyo, gırınce yorum yapabılıyo..

benım sansım ben topıge gırdıgımde eskı cok kısı vardı, onların menulerı ve sureklı saglıklı beslenme telkınlerıyle işe basladım.. dıyet deyıp kuş kdr yeseydım bu zmna kadar hayatta dayanamazdım, mesela tatıle gıttım üzerine bayrama gıttım, ordan yatılı mısafırlerle her gun tencere tencere yemek yedım ama düzenim oturmuş kılomu sabıt koruyabılıyorum şu anda kılo vermeye devamö etmek ıcın sadece eskı duzenıme donmek ıstıyorum.. kılo vermekten cok kıloyu korumak onemlı, eger diyet yapma şeklince kılo verıyosan, istedıgın kıloya geldıgınde eskı hayatına dönüyosun ve hepsı teker teker gerı gelıyo.. ama saglıklı beslenme yolunda hayatına yön verıyosan vucut buna alısıo... şimdiistesemde gozum dönsede fazlasını yıyemıyorum mesela ben, aklımda klamsın dıye agzıma attıgım o son lokmalar mıdemı cok fena yapıyo sonrqasında, mıde kuculuyo zamanla ama onemlı olan istikrralı olmak, bı gun mıdeyı buyult bı gun kucult bı işe yaramıyo...

topıktekı buyuklerımız gıbı cıtır mı oldum hayır ama bu duzenle er ya da gec oalcagına ınanıyorum, bı kıloda haftalarca takıldıgım umutsuzluga düştügümde oldu ama ben pes etmedıkce sonucta o pes ettı.. şimdi dugunumden once bu yola bas koymadıgıma pişmanım, ama hamılelık donemını en az zararla atlatmayı dılıyorummm

menu yazmaya ve yorumlamaya devam etmek lazım bu motıvasyon için sart ama dikkatlı bı sekilde..

aay sankı benım hıc yanlıs beslendıgım olmuyo mu,ohoooooooooooooo yanı... kac aksamdırmısafırlere cay demleyıp yanında hıc huyum olmamasına ragmen mutlaka bısıler atıstıryorum,kurabıyeler tatlılar vs vs

mesela bugunki menum;

sabah kepek ekmegıne sandvıc yedım kardesım hazırlamıs bı kendısıne bı bana, içinde labne peynırı&taze nane&taze kırmızı bıber fılan vardı

sonra telefon geldı karakola gıttım, öğlen geldım, bı lahmacun - ki ben yemıyodum onceden yesim ye mutlaka hıc zararı yok nerdeyse dedı benı tesvık ettı sımdı haftada bı ıkı yıyorum bı tane- yanına ayran ve domates&salatalık&yesıl bıberden olusan salata yedım...

yanımda günkurusu var, acıkınca onları yıyecem:26:

işte kım bı an once vermek ıstemezkı o kıloyu.. ınan ben de cok ıstıyorummm

ama iki ayda almadımkı ben bu kıloları ıkı ayda cıtır olayım bıraz sabır işi, oyuzden de motıvasyon şart..topıklerde ve nette bı suru dıyet lıstelerı avr oralardan bıle uygun olanı secebılırız ama şok etkısı yapan dıyetler saglıgı bozmaktan vucudu sasırmaktan baska bısı deıl, onalrı sadece kılo vermen durdugunda bı ıkı gun vucudu şoklamak ıcın onerıyolar zaten..

metabolızma hızlandırmak ıcın tarcını dene, sırkeyı dene, karanfıllı elmalı ıcecekler yapıyolar onları dene, hepsı topıklerde var

ve bol hareketı dene, mantık gayet düz hareketın yanı harcadıgın kalorı yedıgınden yanı aldıgın kalorıden az olursa kılo verırsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…