- 6 Haziran 2008
- 2.462
- 44
- 163
önemli değil görmüşünya geçte olsa.
psikolojik baskı hissediyosun ondan belki veremiyosun.başarısız olacağım diyerek yola çıkma.bazı rahatsızlıklar etkileyebilir kilo vermeni ama engellemez.aramızda biçok kişi var budurumda olup kilo veren senin onlardan ne farkın var.sende başarabilirsin daha genceciksin.kocan bile olsa bu konuda muhattap olma.erkeğin ağzın adüştünmü bitti işin.kötü niyetle olmasada dedikleri sözler daha moral bozucu oluyor.senin kilo konusuna taktığını ve iradenin zayıflığını keşfetmiş onun üzerine oynuyor senle.senin üzüldüğünü fakat gereken çabayı gösteremediğini anlıyor gaza getirmek istiyor belliki.yapacağın tekşey iradeli olup yolunun uzun olduğunu ama neşekilde olursa olsun başaracağına inanmak.önce kafa ve beden olarak kendini bu döneme hazırlamalısın.bi önceki msjında yazdığın gibi doktora git tahlillerini yaptır durumunu öğren sonrasında kafanı iyice bi toparla sonra gel bul beni öpçem seni :)
hayatta hiçbirşey için geç değil.sen genceciksin yaşamına 2 muhteşem yavruyu eklemişsin bak ben daha o aşamaya gelmeden kilo sorunu yaşadım.benimki hemde ta çocukluğumdan kalma ve buda benim zorluğumdu bünyem kilolu olmaya alışık nekadar kilo versemde bi yerden sonra tam tersi istikamete yol alıyordum.eşimde benim için bunu söylüyor mesela bişey alacağımda daha sonra içine giremeyeceğini hesaba katıyomusun diyeevet canımm birazda olsa psikolajik baskı var bu olunca daha zor oluyo benim için bende başarısız olmak istemiyorumm evet biliyorum bahane degil rahatsızlıklar bende okumuştum tiroiti olupta verenleri bende öyle vermek istiyorumm verecegimm evet aynı çok kötü bi durum eşimin diline düştüm ve kurtulmak istiyorum zaten eşime üstüme gelme dedikce ben azimlendirmeye gaz veriyorum diyor evet kötü ki eline büyük bir koz verdimm ama bennn bu kozu kilo vererek etkisiz hale getirmek istiyorumm evet canımm yarın gidecegim ALLAHIN izni ile ve yarın benim donum noktam olacakk tamam canımmm ilk işim seni bulmak olcak toparlanmaya geç bile kaldımm vakit kaybetmeden başlıcam öp beni ozamnnn :)
sanki sırtlarında taşıyolar bizierkekler bu knudakı yapılarının kadınlarla aynı oldugunu zannedıyolar.. cunku onlar gazla çalısıo
erkege bunu yapamazsın edemezsın de, dırek ınada bındırır gaza gelır, erkeklıgıne yedırememek dıye bı söz var yanıdolayısıyla kadına kılo hakıında boyle baskı yaparsa söz söylerse onun da yedıremeyıp kılo verecegını dusunuyolar herhalde :26:
oysakı bu tarz konusmalar sadece bızı kırıyo, üzüyo onlar farkında bıle olmuyolar.. kırılıp uzulup depresıf bı havaya gırıyoruz, sonrada o bunlaımla daha cok yıyoruzyanı kılo hakkında eşin sevgılının bıze bısı solemesı bızde tam tersı bı etkı yaratıyo, gorudgum ızledıgım cogu kadın da bu durum boyle.. tam tersı durumda olanlarda vardır mutlaka ama, baskaıs soledı dıye deıl de kendın ıstedıgın dıye yaptıgında o seyden daha cok zevk alıyosun, kendını daha rht hıssedıyosun, dıyete gır dıye bırı sana baskı yaparsa ya da dıyette oldugunu herkes bılırse herkes senden kuş kdr yemenı beklıyo, 2 lokma fazla yesen göze batıyo bırılerı sana laf solemeyı bugun fazla kacırdın demeyı kendınde hak görüyo..
ksura bakmayın bu konu benıdme hassas noktam, ıster eşim ister aılemden bırılerı olsun bu konuya karıstıklarında elımde olmadan sınırlerım hopluyo..
geçmiş olsun ne ilacı.
yok regli oldum olmasam hamile piskolojisine girerdim o daha fena olurduolmuş olmanın ağır yorgunluğu ve psikolojisine kapıldım 1-2 güne geççek inşallah.
bi önceki msjında kilodan demiş dedin doktor ama okadarda abartıcak kilon olmadıki ne saçmalıyor o doktorOsmalak duymuşsundur kesin kabızlık ilacı
Bide bacağımda mantar çıktı her yıl itinayla aynı bölgede çıkıyor ufak yara gibi kaşındırıyor işte..
Stresliyim ondan olamıyorum sanırım..
Neyse senin adına sevindimmm olmuşsunkurtulmuşsun
bi önceki msjında kilodan demiş dedin doktor ama okadarda abartıcak kilon olmadıki ne saçmalıyor o doktorailede böyle bir sorun varsa geçmiştir sanada.maşallah bizde 60 ına dayanıyor menapoz dönemi anlıcan ben daha yolun yarısına bilem gelemedim çok çok istisnai durumlar olmadıkça gecikme olmıyor olsada 2-3 günü geçmez.mevsimsel yada dönemsel değişimlerle oluyor oda.mesela geçen 27 sinden sonra olması gerekirken 25 inde oldu.şimdide 26 sında oldu.1-2 günlük değişimler oluyor hep.
mantar zor ya off bende var :'(
gece yatana kadar neredeyse tıkındım. fındıklar,bademler nutellalar. Allahım al şu iştahımı yaa. Beni Somali'ye sürgün yollasınlar ben anca o zaman adam olurum.
ailedense düzene sokman zaten mümkün değil.benim hep 7 gündü hepte öyle devam ediyor.ama yoğunluk ve ağrı durumu zamanla değişti.tamamen temizlenmem 7 gün bulsada 2-3 gün yoğunluktan sonra hiç olmuyo gibi bişey.Evet ailenin tüm hatunlarında regl sorunu var
Olduğumda da 2 yada 3 gün sürüyor.Her regl döneminde uzatmak için değişik şeyler yapıyorum ama tık yok
Lisede 7 gün olurdum ne güzelO da olunca 2-3 ay olmadığım zamanlarolurdu.
Tırnağımda çıktı bi ara mantar dr a gittim tahlil falan yaptı oje gibi bi ilaç var onuvermişti iiyi geldi.
Bu bacakta çıkan dönem dönem oluyor anlamadım neyse ki ilacla geçiyor.
Ne olsa kilo diyor doktorlar zaten
Evde sürekli hastaneye giden bi annem bide benim
Sivilce sorunum için son 1 ayım ilacı kesti dr hem geçti dedi hemde kolesterol tavan yapmış
öyle deme
düşüncelerini senden başka kimse yönlendiremez.miden 1 kaşıklada doyar ama sen beynini 1 tencereyle doyuramıyosan buna hiçkimse mani olmaz.sen nefsine hakim olmayı öğreneceksin zamanla bunun 1 günde hemen değişmesini bekliyosan yanılıyorsun herşeyin zamanla değişeceğini unutma ve çıktığın yoldan başka yollara sapma yada geri dönme.nefsine hakim olmaktan başka yolu yok kilo vermenin.
evet canımmmm aynen katılıyorum sana bende o çogu kadından biriyim moral bozulunca yiiyenlerden eşimde buna ne var sanki sende benim gibi moralın bozulunca ishatın kapansa dererkekler bu knudakı yapılarının kadınlarla aynı oldugunu zannedıyolar.. cunku onlar gazla çalısıo
erkege bunu yapamazsın edemezsın de, dırek ınada bındırır gaza gelır, erkeklıgıne yedırememek dıye bı söz var yanıdolayısıyla kadına kılo hakıında boyle baskı yaparsa söz söylerse onun da yedıremeyıp kılo verecegını dusunuyolar herhalde :26:
oysakı bu tarz konusmalar sadece bızı kırıyo, üzüyo onlar farkında bıle olmuyolar.. kırılıp uzulup depresıf bı havaya gırıyoruz, sonrada o bunlaımla daha cok yıyoruzyanı kılo hakkında eşin sevgılının bıze bısı solemesı bızde tam tersı bı etkı yaratıyo, gorudgum ızledıgım cogu kadın da bu durum boyle.. tam tersı durumda olanlarda vardır mutlaka ama, baskaıs soledı dıye deıl de kendın ıstedıgın dıye yaptıgında o seyden daha cok zevk alıyosun, kendını daha rht hıssedıyosun, dıyete gır dıye bırı sana baskı yaparsa ya da dıyette oldugunu herkes bılırse herkes senden kuş kdr yemenı beklıyo, 2 lokma fazla yesen göze batıyo bırılerı sana laf solemeyı bugun fazla kacırdın demeyı kendınde hak görüyo..
ksura bakmayın bu konu benıdme hassas noktam, ıster eşim ister aılemden bırılerı olsun bu konuya karıstıklarında elımde olmadan sınırlerım hopluyo..
hayatta hiçbirşey için geç değil.sen genceciksin yaşamına 2 muhteşem yavruyu eklemişsin bak ben daha o aşamaya gelmeden kilo sorunu yaşadım.benimki hemde ta çocukluğumdan kalma ve buda benim zorluğumdu bünyem kilolu olmaya alışık nekadar kilo versemde bi yerden sonra tam tersi istikamete yol alıyordum.eşimde benim için bunu söylüyor mesela bişey alacağımda daha sonra içine giremeyeceğini hesaba katıyomusun diye
bu tarz sözleri en sevdiğimiz insanın söylemesi acı elbette.ama elden ne gelir hem haklı hem haksız.sonuç sazla sözle bişey olmuyor icraata dökmedikten sonra.sende yavaş yavaş başaracaksın bu işi.herzaman diyorum kendinizi bi başkasıyla kıyaslamayın o 1 kilo verdi ben neden 100 dr ben yanlış yapıyom yok ben zayıflayamıcam yok şu yok bu.kimseyle kıyaslama yürüdüğün yolda istikrarlı ol.vucudun yeni bir düzene alışırken farklı tepkiler verebilir.bilinen gerçekler var diyette hamur işi aşırı tuzlu yağlı yasak porsiyonlar az gece geç yemek yok vs vs .bu bilinen gerçeklerden kaçındıktan sonra geriye kalan tek şey buna düzenlibir şekilde uymak.sonuç 1 haftada olmazda 1 ayda olur ama sonuç olumlu olur.3-5 günde ben yanlış yapıyorum beceremiyorum diye pes edersek hiçbir konuda başarı sağlayamayız.moral bozmak motivasyon kaybetmek yok tamammı.yarın hayırlı haberler alır beraber benzer yollarda yürürüz inşallah.
ordan bakınca güzel verdimde nasıl verdiğimi sen gelde bana sor.hiçbirşey göründüğü yada anlatıldığı kadar kolay olmuyor.haklısın aslında. yemelerin çoğu psikolojik. sabah uyandım oğlana kahvaltı hazırlıyorum koca geldi zayıflayacaksın dimi dedi. iş gezisine gidecek döndüğümde biraz incelmiş ol bari dedi. of allahım bunu duydum ya nasıl sinirlerim bozuldu. oğlanla oturdum sanki bütün gece atıştıran ben değilim bir güzel kahvaltı ettim. sonrası vicdan azabı vs...birde adet olamadım sanırım onunda iştahı var. ömür boyu diyet yapmaktan bünye sürmenaj oldu. al ver al ver artık hep al al al oldu. sen ne güel vermişsin fazlalıklarını canım. darısı inşallah benim başıma.
yürüyeceğiz hatta koşacağız bile hiç merak etme.yeterki sen kafanı takma rahat ol.evet canımmmm aynen katılıyorum sana bende o çogu kadından biriyim moral bozulunca yiiyenlerden eşimde buna ne var sanki sende benim gibi moralın bozulunca ishatın kapansa der
evet çok üzülüp kırılıyoruz ama anlamıyolar ki sagolsunlarrrrr benimde sinirlerim hopluyo hoplaya hoplaya sinirlerim zayıfladı ama bende tık yokk
evet canımmm çok haklısın istikrralı olcam canımm inşş canımm beraber yürüyup zayıflayacagız hedefimize gelecegiz inşşşşşş
yürüyeceğiz hatta koşacağız bile hiç merak etme.yeterki sen kafanı takma rahat ol.
güle güle öğlen sporunu yap gel bakalım .saol canımm benimmm yaaa çok rahatlatıyor burası insanı çok tşkler ederim sana verdigin destek için
ben çıkıyorummm kızımı okuldan alacagımmm sonra yani çoçukları uyutunca gelecegimmm görüşürüzzz
ordan bakınca güzel verdimde nasıl verdiğimi sen gelde bana sor.hiçbirşey göründüğü yada anlatıldığı kadar kolay olmuyor.
sonuç 75 kilo çok değil her 5 er kiloluk kayıplarda yeni bir kadına dönüşebilirsin.normal bir erkek kadın kilosunu sorun etmedikçe karısının kilo aldığını bile farketmez.aman oram çıktı buram çıktı hiçbişeyimde doğru düzgün olmuyo dersen adamın yanında haliyle oda söylenir geldiğimde zayıf ol diye.sen takmasaydın geldiğimde yatakta ol diyecekti adam :))))
adet dönemi zor kendini kontrol etmek zor oluyor ben bile okadar nefsime hakimken başaramıyosam sen ve senin gbi yeni başlayan arkadaşların kendilerini tutamamaları normal.ama dediğim gibi mide 1 kaşıklada doyar ama beynin buna koşullandırılmadıysa 1 tencereyide yesen doymazsın.herşey beynini kontrol edebilmekte bitiyor.
motivasyon destek önemli her konudayorumların güldürdü beni. gerçektende günlerdir çok kiloluyum diye vıdılanıp duruyorum adama. çocuklar okula başladı artık spor egzersiz derken yavaş yavaş gidecek bu kilolar. bir beynim hazır olabilse işte. zamanla oturacak inşallah. burası süper bir site şurada sizin verdiğiniz kiloları okumak bile motive ediyor insanı. hergün gelmeliyim buraya.
adam eve gelcek ben yemek memek yapmadımhiç yapasımda yok gelsin yorulmuştur uyuyalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?