ben geçen sene doğum gününde sofra hazırladım işten izin almıştım onada mesaiyim bugün geç çıkarım demiştim. inanmıştı safım üzülmüşama bana belli etmemiş telefonda neyse. salona çok güzel bir sofra birde kendi resmimizin üzerinde benim kocama yazdığım bi şiir yazan pankart hazırlattım dijital baskı yapan bi yere onuda evin ortasına astım. eve gelince heryer karanlıktı ışıkları bi açtı ben ve pankartı gördü. şiiri okuyunca gözleri doldu. aaayyy şimdi bence çok duygusala bağladım bak
BİBERİYE ÇAYININ FAYDALARI 2 Yorumlar
Biberiye Çayının Faydaları; Bu güzel kokulu biberiyenin kullanılmadığı hastalık yok gibi. Özellikle kan dolaşımı hastalıklarına, romatizma ve astım hastalıklarına, mide ve bağırsak gazlarına karşı kullanıldığı gibi ağır yemeklerden sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bronşit, öksürük, migren, gastrit, başağrısı, ağrılı adet, düşük tansiyon, kabızlık, safra kesesi taşı, ishal ve karaciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.
Migren Tedavisi için Biberiye Çayı: Günde 5-6 fincan biberiye çayı 25 gün boyunca içilirse, baş ağrılarınıza ve migrenlerinize bir daha gelmemek üzere elveda diyebilirsiniz.
Biberiye Çayının Faydaları: Biberiye çayı, yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bir çaydır, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı yardımcı olur. Bu sebeble son dönemde popüler bitkisel zayıflama ürünlerinin içinde biberiye bitkisi eksik olmuyor.
Biberiye çayı ve Sindirim sistemi: Sindirim sistemi mide barsak kanalı bezlerini daha fazla çalışması için uyararak bu bölgede oluşan krampları çözer. Dolayısıyla sindirim bozukluğu, gazlanma ve mide-barsak tembelliğinde biberiye çayı çok faydalıdır.
Uykusuzluk için Biberiye Çayı: Geceleri uyumazdan önce 1-2 fincan biberiye çayı içerseniz çok rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz.
Baş ağrısı için : Başınız ağrıdığı zaman alın bölgenize biberiye yağı ile masaj yaparsanız baş ağrınız azalır yada kaybolur.
Gut Hastalığı tedavisi: Gut hastalığından dolayı kandaki ürit asit miktarı yükselir. Günde 2 bardak biberiye çayı içmek kandaki ürit asit seviyesini normale yaklaştırır.
Vücud Kireçlenmesi Tedavisi: Biberiye yağı kireçlenen bölgeye günde 3 defa masaj yapılarak yedirilirse 1 hafta içinde kireçlenen bölge iyileşmeye başlar.
Biberiye yağı Deri hastalıklarında: Deri hastalıklarında yaraların daha çabuk iyileşmesinde ve derinin kendini çok hızlı şekilde onarmasına yardımcı olmaktadır.
Vücud Moralması: Kaza yada çarpma sonucu oluşan morluklar için biberiye yağı ile o bölgeye masaj yapılırsa 2 saat içinde morluk kaybolmaya başlar.
Biberiye Çayı İçerken Dikkat Edin; Hoş bir tat vermesi açısından biberiye çayına bir parça da kabuk tarçın atabilirsiniz.
Biberiye Çayının Zararları: Hamilelik süresince kullanılmaz. Fazla miktarda (günde 10 fincan) fazla biberiye çayı içmek zehirlenmeye yol açabilir. Herşeyin fazlasının zararlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ender olarak bazı vakalarda bitkiyle temas eden kişilerin alerji oldukları rapor edilmiştir. Bunun özellikle bitkinin ticari anlamda üretimiyle uğraşan kişilerde daha fazla görüldüğü bildirilmiştir.
slm kızlar ya bana yardımcı olun lütfen, okul başlayıp ewden buraya gelnce bütün dengem bozuldu,kilo almak istemiyorum ama burda pek düzenim yok, öğrenci ewinde kalıyorum kahvaltı saati belli olmuo herkes farklı saatlerde hazırlıo, okuldan akşam en erken 6 buçukta çıkıyom bazı günler 8 buçukta o saatten snrada yemek yiyom malesef çok acıkmış oluyom, napcam bilmiyom nasıl kilo vercem böle ya?
tünaydıın arkadaşlaaarrr
haklısın bende fark ettım ama kullnamadan edemiyorum muthiş toparlanma var kg olarak fark etmesede sekillendiriyor bırakamam ablama vermıstım gecen sene bır aylına aldım değerlendirmem lazım bu bir ayı yoksa alacak elimden
hiç sorma canım ya boş durmuyor bogazım illa bişeyler gönderecem durmuyor ne yapayım
Yoğurtlu karnabaharımı yiyorum bendee
Yoğurdu biraz abarttım galiba ama çok seviyorum nabim.
550 gr ın yarısından çoğunu yedim sanırım kalanını da yicem:26:
Kaptan sıkıntı olur mu??
herşeye hemen günah demek çok yanlış..
sünnet olanda oturarak ve 3nefeste su içmektir,bir çekişte içilmemelidir.. zaten peygamberimizin sünnetleri tavsiyeleri hem sağlığımız içinde faydalı...
yemek için bile tavsiyelri var,az yemek yemeliyiz midemizin bikısmını boş bırakmalıyız..
az uyumak az yemek ve az konuşmak inş.hepsini yapabiliriz hem sağlıklı zayıf oluruz hemde sevap kazanırız ne güzel
hayyy maaşallah nasıl sabrediysoun hepsini sonuna kadar izleyebiliyomusun
aynı akşama denk geliyosa yani 4saat dizi...
eşim sayesinde vadiyi kaçıramıyorum ama sabrım yok okadar diziler çok uzun değiştiriyorum bide busene çok sıkıcı diziler tam istikrarlı bakamıyorum ben zaten..
neyse buakşam yine mantı bükmeye gidicem vadiyide izleyemiycem
a izleyenler yaşlanmadımı göbeklenmedimimesela benim eşim 31 yaşınd ama tanıştık vadi başladı galiba 6yıldırda evliyiz düşün artık bunun önceside var
eşim eski bölümleri cdletmişti çocuğuna izletcekmiş töbe töbe mirasa bakkaynımdan istemişti
benim yavrum olsunda ben pamuğuma izletirmiyim onları hiç
sevgili çıtırlar öncelikle selam eder göslerinizden öperimnasılsınız bakalım özledik sizi izinliydim 4-5 gün izin kullandım sonunda işe başladım aslında evde olmak çok güzeldi biraz sıkıntılı bir izin dönemi oldu ama dinlendim şükür şimdi daha iyiym bu sabah tartıya çıktım 69 geldim kilo alacağıma bende çıtırlaşıyorum galiba çünkü hiç bişey yiyemiyorum doktorum sorun yok üç ay sıkıntı olmaz dedi tabi bu böle gitmez mide bulantım geçince başlarım kilo almay herhal
bu aralar pek giremiyorum herkes iyi ve çıtır diye umuyorum sizi seviyoruz 70-79 topiği yine uğrarım ben şimdilik çıkıyorum öpüldünüz kendinize iyi baakın hep çıtır kalın
kızlar 1 domates 1 salatalık 1 minik soqan ve 1 kutu tonbalıqıyla yapılmış salatamı öqlen yemeqi niyetine yemiş bulunmaktayım...sossuz seviyorum sade yaptım...ve inanılmaz doydum..vatana millete hayırlı olsun...
Dün lise stajyeri başlamıştı işe. Torpille olduğu için personel kıramamış.
Babası emniyet müdürünün tanıdığımıymış neymiş.
Dün geldi acaip acaip konuşmalar iş gösteriyorum anlamıyor vs.
Hepsini ilk günün heyecanına verdim.
Yemekhanede kartla yemek alıyoruz biz. Yemek saati geldi şefimde bende yemekhaneye gitmediğimiz için kıza yolu tarif ettik.
Güvenlikten kart almasını söyledik. Gitti geldi bu bişey demedi hatta şefim sordu bulabildin mi diye vs neyse.
Bi servis muhabbeti başladı öğlenden akşama kadar.
6dan sonra benimle çıkarsın aynı servisle gidicez ama gündüz farklı 4de çıkan servisteki şoförle konuş dedim.
Gitti 6da geliyomuş vs dedi. Araba da bi ton söyledim benim bindiğim servis dediğim halde gelen geçene servis sordu ya sabır dedim.
Bugünde gelmedi okullar tatil ondan dolayı herhalde dedik.
Babası aradı demin ben kızımı göndermem bi daha oraya kötü davranmışsınız.
Kartla yemek aldırmışsınız, yemekhaneyi göstermemişsiniz, servis konusunda yardımcı olmamışsınız.
Sizi gerekli yerlere şikayet edicem vs nasıl saydırıyor.
Bende dedimki burda yemekler kartla alınır bizim burdan ayrılıpta yer gössterme lüksümüz yok dedim.
Servis içinse benimle birlikte geldi zaten şoförle de telefon istiyordu vs anlattım.
Hala şikayet eetcem göndercem diyo çok meraklıydık mal kızına al git aptal adam.
Peki göndermeyin siz bilirsiniz dedim kapattım.
Sinirlerim tavanda
Kızlar buqün kocisimin doğum qünü...
hediye vs almadım eşim kutlamaya karşı...
ama ben yinede iyiki varsın,iyiki benimsin derken sıradan bi kişi qibi değil
farklılık yapmak istiyorumm bana yardım edin acaba çıkıp hediye mi alsam:26:
akşam 8de eve qelicek ve benim saat 8e kadar bişeyler bulmam lazımmm
az önce eve qeldi hiç bişi yokmuş qibi davrandım
unutulmaz anlar yaşatmak istiorum kocişime
offfffff napsam yaaa yardım edinn
ya ben çok kötü bişey yaptım bitter çikolata yedim 20 gr kadar 117 kaloriymiş oda yaklaşık abovvvvvvvvvvvvvvvvvvama hiç pişman değilim eskiden 1 paketini yerdim şimdi 1/4ü yedim çünkü reglyim ama ara öğünlerimi yapmayacağım
bugün listemin dışına çıkmış oldum ilk defa
kızlar bakın nette araştırırken ne buldmmm
Sözlükten alıntı;
önce 1 paket çikolata alınır.. sonra bu çikolata paketi açılır.. her çikolatadan 1 kere çok az ısırılır.. daha sonra bir not yazılır, çikolatarın üzerine konulur.. paket kapatılır ve sevgiliye verilir..
paketteki not: hepsinin tadına baktım, hiçbiri senin kadar tatlı değil..
Akşama aktara gidiyorum demek ki
Selamm kaptan yardımcı olmuş ne güzel
Selam cnm
Kola değilde başka bişey gönderseydin bari canım
550 gr mıhey maşallahh
Doğru valla izleyenler bile yaşlandı
Selam cnm bebiş nasıl iyimi
Afiyet bal şeker olsun
Bizim stajyer alma niyetimiz yoktu zaten torpille aldırdınız kızınızı göndermemeniz çokta önemli değil dicektin kapatıcaktın suratına telefonu
Ukala , kişilik bozukluğu olan insanlardan nefret nefret nefrettt ediyorum
Takma canım
Hımmmm Bir demet gül alıp giriş kapısından itibaren her kırmızı gülün üzerine ufak bir kağıttta notlar yazıp yapıştırarak yatak odasına
kadar güllerden yol yapabilirsin canım :97: yatağın üstüne de kalan güllerden kalp yaparsın :97: bide seksi seksi beklersin kocanı
yemeğe gerek kalmaz
Hediye olarakta hoşuma giden bir fikir vardı bir paket çikolata al üzerine hayatıma tat kattığın için yaz :97: bir paket aspirin al üzerine
arada bir başını ağrıttığım için yaz ver canım :97: hem espirili olur hemde madem kutlamalara karşı böyle ufak şeylerle mutlu etmiş
olursun.
Bide sevgi kavanozu yapabilirsin içine ufak kağıtlara eşin için olan düşüncelerini yazıp atarsın. Hergün sabah evden çıkmadan bir tanesini
açıp okumasını istersin. Buda çok güzel olur :97:
Şuan aklıma başka bir fikir gelmiyo ama düşünürsem daha çıkar
Nazar değdi
vaayyyy süpermiş
Keşke bunları yapan bi erkekte olsaVar mıdır romantik erkek acep.
Geçen seni bana yazmışlarda adam kıza bi kutu göndermişti.
İçinde de ufak taşlar. Hepsinin üzerine özür dilerim yazmış.
Bi hoşuma gitti
var var benim kocam benden daha romantiktir süprizleri sever...ayyy canım benim özledim bak şimdi göresim geldi
kızlar bakın nette araştırırken ne buldmmm
Sözlükten alıntı;
önce 1 paket çikolata alınır.. sonra bu çikolata paketi açılır.. her çikolatadan 1 kere çok az ısırılır.. daha sonra bir not yazılır, çikolatarın üzerine konulur.. paket kapatılır ve sevgiliye verilir..
paketteki not: hepsinin tadına baktım, hiçbiri senin kadar tatlı değil..
tam da bızlık haa, sadece bı ısırık alıcazzz oda kucucuk
kızlarhaydı ben karakola gıdıyorum telefon geldı, bı bakayım karakolda ayna var mı
evett qüzel fikirler çok saol canımm
vaayy naf doğumgünü hediye fiikirlerin süpermiş. çok tuttum
Hediye olarak ;
kemer,cüzdan ve kartlıktan oluşan bir set alabilirsin. Yada tek olarak bunlardan birini alabilirsin.
Güzel bir restoranttan yer ayırtabilirsin süpriz olur.
Ben napmıştım geçen sene
Çok güzel şeker hamurlu bir pasta yaptırtmıştım(Bunuda evde gösterdim ama yemedik yemekten dönünce yedik)
Kemer,cüzdan ve kartlıktan oluşan bir set almıştım. ( Bunu evde vermiştim )
Üzerinde adı ve soyadının yazdığı üçlü kalem seti almıştım (internetten özel yaptırtmıştım bunu yemekteyken verdim)
En sevdiğimiz balık restoranından rezervasyon yaptırtmıştım.
Yemeğe gittiğimiz yere çiçekçiden bir buket çiçek siparişi vermiştim oraya getirmişlerdi.
Sonuç ; Çok mutlu olmuştu ne gerek var felan demişti ama gözlerindeki ışık güzeldi
yaaaaaaaaaaa bi yemege gittim geldim sayfalar uçmuş offff yaaaaaaa yavaş biraz kızlar ya geçmişe bakmak çok zor oluyoooo
dilek banada 1 tane gönderirmisin şeker bende damak istiyorummmm
Bi tek benim sevgilim öküz sanırımHediye olarak ;
kemer,cüzdan ve kartlıktan oluşan bir set alabilirsin. Yada tek olarak bunlardan birini alabilirsin.
Ben napmıştım geçen sene
Çok güzel şeker hamurlu bir pasta yaptırtmıştım(Bunuda evde gösterdim ama yemedik yemekten dönünce yedik)
Üzerinde adı ve soyadının yazdığı üçlü kalem seti almıştım (internetten özel yaptırtmıştım bunu yemekteyken verdim)
Yemeğe gittiğimiz yere çiçekçiden bir buket çiçek siparişi vermiştim oraya getirmişlerdi.
Sonuç ; Çok mutlu olmuştu ne gerek var felan demişti ama gözlerindeki ışık güzeldi
kızlar aklıma bi fikir qeldi
yatak odasında gardolabın üzerine bütün resimlerimizi yapıtırsam
gardorapın heryerini resimlerle kaplasam
dolabım aynalı benim
aynanın üzerinede kağıtlar yapıştırsam qüzel sözler yazsam
yada rujumla aynaya yazsam
nasıl fikir sizce
kızlar aklıma bi fikir qeldi
yatak odasında gardolabın üzerine bütün resimlerimizi yapıtırsam
gardorapın heryerini resimlerle kaplasam
dolabım aynalı benim
aynanın üzerinede kağıtlar yapıştırsam qüzel sözler yazsam
yada rujumla aynaya yazsam
nasıl fikir sizce
Almadım ki benimki sadece hayal çikolataya hayırrr
Bi tek benim sevgilim öküz sanırım
Burdan onu anlıyorum herkesin eşi bişiler yapmış. Valla süpriz yapmak için eş olmak gerekmiyor.
Odun geldi odun gidecek.
Doğum günümü unuttu bu yıl askerde diyeymiş
Hediye olarak ;
Ben napmıştım geçen sene
ozamn ben sana alim yollim cnm yaz adresini :))
canımher cuma sabahı tartılıyoruz buraya bildirim yapıyoruz
baslangıc kilo
gecen haftaki kilo
şimdiki kilo
fark
şeklinde :))
bu arada snde bnm gbi dizikolik oldnmu gurbette
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?