canım sen bildirim yapmamışsın özele,,yapmayanlar haftaya listede olamıyolar,,eski üyeler dahil bunaa
ya zaten banada mantıksız geldi sonuçta düşündüm ç. makinesi için calgon teblet kullanıyorum o bile çok pahalı bide içinde 18 tablet var,,ilk ve son olucak benim için...çünkü bu yazıyla karşılaştım bakın...
çamaşır makinelerinde kireç koruyucu olarak kullanılan Calgona 1 yıl
içersinde verdiğimiz toplam para ile koruduğumuz rezistansı 4 defa yenisi ile değiştirebileceğimiz
gerçeği beni reklamın insanlar üzerindeki etkileri konusunda daha çok düşünmeye sevk etti.
uzun zamandır Calgon ile ilgili reklamlar nedeniyle ben de, bir çok tüketici gibi makinemin
rezistansında sorun yaşamamak için Calgon kullanan biriyim. Bugüne kadar, "Calgon
marka kireç koruyucu kullanmasam ve makinem arızalansa,
*bana servis ücreti ilebirlikte bir rezistans kaça mal olur"* sorusunu, doğrusu kendime hiç sormadım.
Gelin şimdi bu soruyu kendimize soralım ve örneğin Vestel Marka (WMU8001200) çamaşır makinesi olan bir tüketicinin, hiç kireç
Koruyucusu kullanmadığını varsayarak, aile bütçesine ne kadar bir yük geleceğinin hesabını birlikte yapalım:
1000 gr lık Calgon Fiyatı 8,25 YTL
* 1 Yıllık Calgon Fiyatı 99,00 YTL.*
Rezistans+İşçilik Fiyatı 21,00 YTL
Harcanan para 4 rezistansa bedel
Yukarıdaki tabloya göre, ayda 1 Kg. lık Calgon kullanan bir aile, Calgon'a bir yılda verdiği toplam para ile tam 4 defa
rezistansını değiştirebiliyor ve üstelik 15 lira da arttırıyor.
Eğer matematiksel bir yanlış yoksa, tasarruf sağlayan Calgon ile ilgili olarak yaptığım hesap ortada. Karar sizin.
Bilimsel araştırmalara bu kadar önem gösteren bir firmanın yaptığı reklamın,
tüketici üzerindeki etkilerini araştırmak için sokağa çıkarak, *"Calgon ne işe yarar, neyi korur"* sorularını sorması yeterli
olacak. Ayrıca Calgon kutusu üzerinde ürünün içeriği ile ilgili hiçbir ibare yok.
Firma yetkilisi bu sorumuza da, "kanuni bir zorunluluk olsaydı,koyardık' demekle yetindi. Oysa ki, Tüketici Hakları
Evrensel Bildirgesinde de yer alan "tüketicinin bilgi edinme hakkı'nı göz önünde bulundurduğumuzda, Calgon evrensel bir tüketici hakkını ihlal etmektedir.
Son not (Bu, bana ait):
Eğer makineniz çift su girişli ise ve gerektiği zaman sıcak su alıyorsa, rezistansınız hiçbir zaman zaten çalışmaz, dolayısı ile
arızalanmaz, dolayısı ile *Calgon* *kullanmanıza gerek yoktur.*
Reklamlarda gösterilen "bozuk" rezistans, muhtemelen *kuyu suyu* ile kullanılan bir makineden sökülmüştür.
*Büyük şehirlerin hiç birinde su bu kadar kireçli değildir.*
İnanmıyorsanız, bulaşık makinenizin rezistansına bakabilirsiniz.
Bulaşık makinesi ise soğuk su alır ve kesinlikle her yıkamada rezistansı kullanır.
Üstünde kireç var mı?
Canım çok fena dondurma istiyor hmmmm:97::97:
aferin tuqba sana
onun yerine 2 dilim buqday ekemqi 1 haşlanmış yumurta peynir domates salatalık ve bitki çayı içseydin hem acıkmazdın hemde kilo verirdin..hamurişi seni acıktırır...
namaz kılıp geliyorum kızlar...
yarın belli olucak canım sabrediceksinsonuçlar ne zamn yazılacak merak ediyom kim ne vermiş
aynen canım ilk defa aldık zaten ve son olucak zaten aman aman yıllardır kullananlara yazık dedim şimdiiicanım ben ç makinasını alınca kuran servise kireç koruyucu kullanayımmı dşye sordum oda rezistansı değiştirmek daha ucuz dedi
makina 20 yıllık heryeri bozuldu ama hiç rezisdansı bozulmadı onların hepsi para tuzağı
amanınnnnnnnnnnnn 2 magnum canavarı geldi kaçııııııııııııııııııııııııııınnnnnnnn
canım menülerinin geneline baktıqımızda hep yanlışlar görüyoruz...3 ana en az 2 ara öqün mutlaka yapalım..3 litre suyumuzu ve 3 füncan bitki çayımızı içelim...akşamı mümkünse tek çeşit yiyerek geçirelim...ve unlu gıdaları(ekmek) kahvaltı dışında tüketmeyelim...dikkatimi çeken başka bişeyde menülerinde meyva yok...meyveler sindirimi kolaylaştırı ve vücudumuzun ihtiyacı olan vitaminleri karşılar...bunları ara öqünlere ekleyelim...aynı bu şekilde listeni tut önümüzdeki hafta ne deqişmiş tekrar bakalım..bol iradelerr...
fıstıqıma bak bnm 1100 haaamaşallah cnm menülerini niey paylaşmıyorsun bakalım..kopya çekeriz diyemi korkuyosun ..arakadaşalra örnek olsun cnm yaz lütfen
çok geçmiş olsun cnm...ayyy bayada pahalı tutmuş :44:
aferin tuqba sana
onun yerine 2 dilim buqday ekemqi 1 haşlanmış yumurta peynir domates salatalık ve bitki çayı içseydin hem acıkmazdın hemde kilo verirdin..hamurişi seni acıktırır...
namaz kılıp geliyorum kızlar...
Cansuyuuuu
Huuu huuuuuuNaber bi geliyon bi kayboluyon kısçee
kızlar merhabaaaaaaaaaaaa
artık eskisi gibi giremediğimin farkındayım belki sizlerde farkındasınızdır.
ama artık sporu bırakmak zorunda kaldım ve bebeğimle büyük kızımla ve işimle daha çok ilgilenmem gerekiyor.
kpss içinde hazırlıklara başlamam nedeniyle hal böyle olunca forumda dolaşamıyorum.
sizleri habersiz bırakmak istemedim.kasımın ilk cumasına kadar bildirim yapamayacağım.diyeti bırakmıyorum.elimden geldiği kadar dikkate devamarada sık olmasada yoklarım sizi
hepinizi öpüyorum
geçmiş olsun canım rüzgar da kalmış olabilirsinkızlar bu ara sol kolumda bi ağrı var korkuyorum bişey mi var acaba böle ağrısı olan var mı doktora giden :18: :18: :18: :18: :18: :18:
ben kullandım sıvı deterjan hiç tavsiye etmem dolapların kapağını açınca yumurta kokuyo bardaklardan su içerkende yumurta kokuyoteşşekurler canım, marketlerede bakıyım, bı de sıvı deterjanlara bakıcam, onlarda baya gıdıyomuş hem de toz şeklinde olmadıkları ıcın çizme yapmaları mumkun olmuyo
benıdme vardı bı ara korkmustum ama kas gevsetıcıyle fılan ovup sıcak su torbası ıle oturmustum bı kac aksam, sıcak havluyla fılan gecmıstı, sogukta kaldı herhalde dıye dusunmustum :26:
aklına takıldıysa canım bı gorun sıtersen doktora, sogukta kalmıstır belkı ya da ters bı hareket yapmıssındır farkında olmadan :26:
Canım çok fena dondurma istiyor hmmmm:97::97:
Evet abla paylaş kaptan beni uyardıktan sonra bende herkesin menüsüne dikkat ediyorum.paylaşıyım çıtırım a ne dimek senden öğrendimm daha da sapıtmasam fazla verirdim
Hayırlısı olsun canım okudum demin. Gözümden kaçmış seni görünce direkt yazayım demiştim decanım arka sayfada da yazdığım gibi bu ara gündeli,k hayatımda ufak değişiklikler oldu ve ben fırsat bulamıyrum ama kasımdan iti baren eski gaz devam olcak inş.
sen kilo mu verdin hı ?
Ya ikiyle kısıtlıyorum kendimi yoksa 10 tane rahat yiyebilirim.
Bu sefer magnum değilde burger da satılan üstü çikolata soslu dondurma çekti canım:97:
Ya da şu bonibonlu veya negrolu olanlardan:97:
Dondurma benim sonum olacak sanırım:101:
Neyse kafama bi şaplak atıp dondurma rüyasından uyanmalıyım.
Hadi ger-düş bitki çayı içelim ve de tokuşturalım.
cıssevdiceğini düşün az kaldı süprizmi dondurmamı
geçmiş olsun canım rüzgar da kalmış olabilirsin
ben kullandım sıvı deterjan hiç tavsiye etmem dolapların kapağını açınca yumurta kokuyo bardaklardan su içerkende yumurta kokuyo
cıssevdiceğini düşün az kaldı süprizmi dondurmamı
Evet abla paylaş kaptan beni uyardıktan sonra bende herkesin menüsüne dikkat ediyorum.
Özellikle kilo veren kısçelerin menüsü mercek altında
Hayırlısı olsun canım okudum demin. Gözümden kaçmış seni görünce direkt yazayım demiştim de
600 gram verdim canım cuma 74 kiloydum ama pazar 74.5 ü görmüştüm.
Pazartesinden beri dikkat ettim yememe 73e düştü sonunda
İlk defa 600gr verdiğim için bu kadar sevinmişimdir.
aay yaptın mı cayını, tuvalete gıtmıstım ben :26: ıcıceksek yapayım hemen cantamda bı tane slımım kalmıstı
aa sende gidiyorsun öyle mi
Peki madem çok çalış inşaallah kazanırız canım
Diyete devam et zaten daha bi çok yolumuz var önümüzde..
Öptüm çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?