Eşim inadımdan illahlah dedi sanırım :26:
Bide her konuda gerçekten konuşabiliyorum ben yane kadar çok konuşuyorum bazen
Burcumun birçok özelliğini taşıyorum
slm kizlar iki aylik tatilden sonra araniza tekrar dondum topigimi ozlemisim vallah dun berbat bir yolculuktan sonra nihayet evime kavustum hepinii cok ozledim gecmisi okuyamadim eskilerden kimler var kilo durumlari nasil ben 71 kiloyla geri dondum giderken yanilmiyorsam 67 kiloydum 4 kilo almisim insalah sizlerle beraber hepsinden kurtulurum hepinizi opuyorum
Burcun ne ki ikizler deme de
Akrep falan mısın yoksa
benimde eşim kırklarelili cnm bende size gelinim galiba
Yeşil fasulyeyi nasıl attın tatlım :26: direk attıysan o dolap kokusu yapıyo pişirdiğinde
Taze fasulye ; Domatesler küp küp doğranır az zeytinyağında pişirilirken içine temizlenip ayıklanmış fasulyeler eklenir fasulyelerin rengi solana kadar pişirilir ( en çok 5 dk ) sonra ocaktan alınır soğumaya bırakılır ve poşetlenerek dolaba kaldırılır.
Pişirme ; Dolaptan çıkarttığında sadece soğanı kavurup fasulyeyi eklersin mis gibi olur
Bezelye ; Güzelce ayıklanır yıkanır kurutulur ve poşetlenir.
Pişirme ; Soğan,havuç,patates eklenerek salçalı (domates konservesi varsa daha güzel olur) pişirilir
Barbunya ; Ayıklanır poşetlenerek dolaba birer pişirimlik olarak kaldırılır.
Pişirme ; Barbunyalar bir taşım kaynatılır siyah suyunu saldığında suyu süzülerek soğan,patates,havuç ilavesi ile pişirilir.
Kırmızı Etli Biber ( Salçalık biber ) ; güzelce yıkanır fırın tepsisine koyulur közlenir (sıcakken daha kolay soyuluyo bence ) soyularak iç çekirdekleri çıkartılır ve birer porsiyonluk olarak poşetlenir.
Servis önerisi ; Kahvaltıda üzerine az zeytinyağı ile servis edilebilir. / İçine peynir doldurularak servis edilebilir. / Sirkeli,yağlı,limonlu olarak salatası yapılabilir.
Patlıcan ; Musakkalık olarak doğranıp acı suyunu saldıktan sonra ( tuzlu suya koyulur ) kızartılır soğuduktan sonra poşetlenir.(En uygunu kemer patlıcandır.)
Pişirme ; Yağ,soğan üstüne patlıcanlar,kavrulmuş maydonozlu sarımsaklı baharatlı kıyma ve salçalı su yapılır fırına verilir.
Veya ; Fırında közlenir kabukları soyulur güzelce doğranır soğuduktan sonra poşetlenir. (En uygunu topan patlıcandır.)
Servis önerisi ; Sarmısaklı yoğurtlu/ Közlenmiş biber ile karıştırılarak limonlu,zeytinyağlı salatası yapılır. / Alinazik alt malzemesi olarak kullanılabilinir
Veya ; küp küp doğranır acı suyu alındıktan sonra az yağda hafif kavrularak soğuduktan sonra poşetlenir.
Pişirme ; Çok güzel açma börek yapılır.
Domates ; Güzelce yıkadıktan sonra rendelenir poşetlenir.
Servis önerisi ; Her türlü yemekte kullanılır, sabah kahvaltısına kavrulur yenir , menemen yapılır , kızartma vb yemeklere sos yapılır.
Yeşil sivri biber ; Güzelce yıkanır ve doğranır kurutulduktan sonra birer pişirimlik olarak paketlenir.
Pişirme ; Menemen için idealdir. Diğer biber kullanılan yemeklerde de kullanılabilinir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım başka aklıma gelirse yine yazarım :97:
Bide ben o lahanadan yapmadım bilmiyom :26: ama öğrenirsem hemen söylerim
Tabiki ikizlersenin aşkitonun burcundan
Ger-düş yazmayı unutmuşum tatlım turşu kurmadım hiç babama sorar en kısa sürede onuda yazarım sana :97: babam çok güzel turşu kurar kütür kütürr
Ger-düş bak çıkıcam he okudun musonra NaF yine gitmiş deme yarında çalışmıyon zaten
aaaaaaay saol canımmmmmne guzel yazmıssın, ben şu patlıcayı istyorum ya kavurup ya kızartıp, bıde karnıyarıklık yapıyolarmıso da olabılır, yrn evde tek olcak bunlarla ve evle ugrasayım dıyorum : kırmızıbıberı yapmak ıstıyorum közlemesini ama fırında bı turlu beceremedım ben onu, tekrar denıyım bakayım fasulyelerıde domateslı attım bıraz kavurup, onu gecen kısta yapmıstım rahat oluyo işten gelıp pısırmesı
hatta evde kısme yokken nohut fasulye fılan haslayıp kaldırayım dıyorum hazır dursunlarama işte şu kuru fasulye yaparken boyle tırnak tırnak cıkıyo uzıerne yıyemıyorum ben o zmn nedne oluyo oooo
bı de barbunya yapabılırım cok severım kendısını , aay hepsını yapasım geldı sen yazıncaaaa
slm kizlar iki aylik tatilden sonra araniza tekrar dondum topigimi ozlemisim vallah dun berbat bir yolculuktan sonra nihayet evime kavustum hepinii cok ozledim gecmisi okuyamadim eskilerden kimler var kilo durumlari nasil ben 71 kiloyla geri dondum giderken yanilmiyorsam 67 kiloydum 4 kilo almisim insalah sizlerle beraber hepsinden kurtulurum hepinizi opuyorum
Cnm bnm esimm olrmsn yarsmada. Bn 70 kiloymmm
Oyyyyy oyyyyyy eşini çok iyi anlıyorummmm
Sonuna kadar destekçisiyim
anaaaaaaaaaaammm o babayı bıze gonder yaaa, bı bıber tursusu bıde salatalık tursusu ıstıyorum, şu hazır tursu yapları mı denesem ki :26:
canım benım valla cok yararlı olsu bu bılgıler, tesekkur ederım, hamarat gelın olayım ben de, doldurayım buzlugumu, kayınvalıdemle annem bısı vermek ıstedıklerınde derım, aay anne ben herrseyımı hazırladım sız zahmet etmeyın dıye
slm canim varim ama bu hafta yogunum haftaya anca takip ederim olurmu..
canım aynı dert bendede vardı geçmiş olsun 6 ayda düzeldi ama bana şurup vermişlerdi . benim diyetisyenim tam tersi uygun bi diyet vermişti ama ben uymadım o ayrı mesele ama diyet yapamazdın diye bişey yok uzmana danışarak yapabilirsin bence seni başından savmış. kansızlık demir eksikliğine bağlıysa bol kırmızı et tüket ilaçını alınca öncesi ve sonrası 2 saat yumurta yoğurt ayran vs tüketme sakın
bol bol kuru üzüm tüket pekmezde iyi geliyor çok sabaları yarım çay bardağı içmelisin
Cnm bnm esimm olrmsn yarsmada. Bn 70 kiloymmm
aaa canım benim hoşgeldiin baaak ben kaç kiloo oldum gördüünmüü,,bizamanlar aynı gidiyoduuk ben aldım başımı gitttiiimmmdarısı başına tekrar hoşgeldiin özlettin kendini valla haaa...
neyi takip ediyosun seeeenn:26::26:
6846.cı sayfaya geçemiyorum dileeek bana sayfa atlayınca 6847e bana alıntı yapıp göstersene 6846yıben bu sana yazdığım yazıyı bile göremiycem yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?