çok geçmiş olsun canım. şimdiye kadar olmayan alerji şimdi mi olacak. tavuk yada yumurta değildir sanırım.
inşallah kısa süreli bişeydir canım.
bence yoğurt alerji yapmıştırrokaa çok yiyosunkii
kızlar merhaba
2 gündür giremedim ama gene böbreklerimden rahatsızlandım...sol böbreğimde taş oluşmuş 2 gündür resmen kıvranıyorum,bulantı kusma ve sancı..mahvoldum acil ikinci evim oldu...allahtan bu sırada tansiyonum yükselmedi ...neyseki bugün heralde yer değiştirdii sancım biraz azaldı ve ilk kez bgün boğazımdan yemek geçti...2 gündür sadece düzenli yaptığım tek şey su içmek oldu,günlük 3 lt suyu tamamladım...menülerimi veremiyorum çünkü 2 gün boyunca sadece şunları yedim:
1 simit,1 çokoprens,1 meyveli kekbunada şükür çünkü manyak bir bulantım vardı...neyseki bugün sancım mesane civarına indi...bildirim tubaya ortim bildirimide senaya dimi değişiklik yok ...bilgilendirirseniz sevinirim
canım bugüne kadar sürekli ve bıçak saplanır tarzda bir ağrıydı,nefesimi kesiyordu ve derin nefes alamıyordum...idrarımı yaparken bile sanki böbreğim akıp gelicekmiş gibi sancı yapıyorduof yaa ne zor.
ara vermeden mi sürekli bir ağrı mı?
sanada geçmiş olsun canım...inş.yarın hayırlı haberler verirsin canımSaol ablacım ins değildir.
Sabah gidicem bakalım.:44:
Yoğurdu liseden beri aksatmadan yerim hiçbişi de olmadı ki
Strese bağlı diyebilir bilmiyorum..:44:
Geçmiş olsun ablacım..
Önemli olan sağlık gerisi boş işte..
Çok üzüldüm hastalık olunca başka birşey düşünülmüyor ki..
Tekrar geçmiş olsun..
akşam üstü olan arada 2 ısırık kekten itibaren vede akşam menünün 1 tb.makarnadan sonrası kötü olmuş ...diğer kısımlarıyla kalsaydı menün süpermiş ama...malesef kalamamışsınberbat durumdayım. bildirim öncesi çıldırmış olmalıyım. motivasyonum feci geriledi. şehitlerden de çok etkilendim. herşey öyle boş geldi ki gözüme.
regl öncesi döneme de girdim güya bir sürü plan yaptım ama şu yaptığıma bakın:18::18::18::18::18::18:
of off
MENÜM:18::18::18::18::18:
20 ekim perşembe
sabah
2 dilim tam tahıllı ekmek
1 kk peynir
4 zeytin
1 çatal yumurta
ara
2 kuru kayısı
avuç içi fındık badem
öğle
1 hamburger köftesi ızgara
yeşil salata
ara
avuç içi fındık badem
3 kuru kayısı
2 ısırık kek
çeyrek yarısı simit
1 ısırık kruasan
misafir vardı napayım(
akşam
150 ml süt
1 yk müsli
1 tabak makarna
2 nuget
canım bugüne kadar sürekli ve bıçak saplanır tarzda bir ağrıydı,nefesimi kesiyordu ve derin nefes alamıyordum...idrarımı yaparken bile sanki böbreğim akıp gelicekmiş gibi sancı yapıyorduşükür bugün biraz hafifledi,soluk alır duruma geldim...
sanada geçmiş olsun canım...inş.yarın hayırlı haberler verirsin canım
esim yapamadi caniminiciCanım sakin ol eşinin halledebileceği bişeydir belki :26: üzülme lütfen
Hoşbuldum canım sağol
Tel tel peynirlerdençok sevindim iyi olmana
Bide ben süt içebilsem
Hoşgördüm tatlımmmtmm cnm ihmal etme nolursun evet bitti şükür biraz rahatladım
yarin son bi toplandiya katilcam ondan sonra izinliyim hic sorma cuma gidceklerdin carsambaya öne ertelendiallah kavustursun canım sen izne cıkmıycakmıydın annenler gidince:26:
sagol canimaçımmmmmmmmmmmmişlerimi hallettım geldım, hala yemek yıyemedım mıdem kazınıoooo :26:
Allah sagasaglım kavustursun canımmmsen tam anneyle baba karısımı olmuşsun ya, once babanı gordum ona benzıo dedım sorna anneyı actım onada benzettım
isallah canim ne güzel ümreye gitmissin tamamini erdinsin allahimamın canım ınsallah bende gencken gıtmek ıstıyorum umreye gıtmıstık bız de
isallah canim cok sagolşimdiden Allah kabul etsin canım, darısı bize inşallah...
sagol fistikŞimdiden Allah kabul etsin canım.
Annenle babana çok benziyorsun..
isallah canim cok sagolkız facede gönderdiğim uyumluluk testini yaptınmııı
hoşgeldiinnn....
inşallah canım nasıl isterim gitmeyi bende,,allahım kavuştursun sizi tekrar.....
allah onlarin belasini versin ne diyeyim yüz buldular ki iyice azitilar kursunlari bitmis öyle sehit olmuslar diyince dün haberlerde koptum zatenterörü lanetliyorum Allah belalarını versin daha nekadar sürecek bu..insanın eline silahı alıp daqlara atası geliyor kendini...hiçbişey yapmamak elikolu baqlı olmak çok zor...çatışmanın olduqu yer daqların en çukur yerinde..neden bu güzergahlar en tepeye kurulmaz...resmen kkkkkkkkkkkkkkkklerin gözünün önünde mehmetçiklerimiz...askerin yeri belli...apaçık..ama o şerefsilerin yerleri belirsiz..canları istediqinde gelip saldırıyorlar..ama biz bunu yapamıyoruz..çünkü onlar nerdeler belli deqil...sayısız kere lanetliyorum... ALLAH sayısız kere belalarını versin..bnm eşimde çatışmadan saq çıkan bir gazi...o geceyi anlattıqında kendinden geçiyor...defalarca rüyasında hala çatıştıqını görüyor...20 gün varken tezkeresine bu gecenin sabahı olmıcak sanmış...öyle bir çatışma yaşanmışkiii......bir arkadaşı varmış 2 hafta olmuş kızı dünyaya geleli...kızını görmek için izine çıkmak üzereyken başka bir arkadaşı sen kızını her zaman görürsün bnm cenazem var..ben gidip geleyim sen öyle gidersin demiş...cenaze deyince izin hakkını diqer askere vermiş...ve o asker cenaze nedeniyle izine çıkmış...ve o gece işte çatışmanın olduqu son gece...eşim gece nöbetinde...gözlerini kırpmadan etrafa bakıyor...bir anda bir gölge gördüm gibi oldum ve o anda ''KALKINNN GELDİLERRRRRR''' dememle çatışmaya girmemiz bir oldu...simsiyah gökyüzünde bir ışık şöleni gibi karşılıklı gidip gelen mermiler hayel gibi geliyor insana...bitmek tükenmek bilmeyen dakikaların saat olduqu 4 saatlik bir çatışma..bu gecenin sabahı yok diye düşündüm hep...ve 2 şehit verdik o çatışmada...o 2 şehitten biri cenazesi var diyerek izin hakkını diqer askere veren arkadaştı...helikoptere bindirirken bir ara gözlerini açıp ''ben daha kızımı bile görmedim'' dedi ve hastaneye gidemeden yolda can verdi...daha sonra cenazem var diyerek şehit olan askerin izin hakkını kullanan kişinin aslında cenazesi olmadıqı sırf çatışmaya girme korkusundan izin kullandıqı anlaşılmıştır...eqerki böyle bir yalan söylemeseydi şimdi sedanın babası hayatta olacaktı diye anlatır eşim...
eşim bana bunları ilk anlattıqında gidelim şehit askerin ailesini bulalım eşini ve kızını görmek istiyorum dedim...araştırdık..ve onları bursanın bir köyünde bulduk..adreslerini tesbit edip attık kendimizi yollara...nasıl heyecanlıydım..aqlaya aqlaya bitirdim yolu...kapıyı güzel yüzlü bir bayan açtı...şehit ÖMERİN evimi dedik..evet buyrun dediler...eşim ''ben ömerin asker arkadaşıyım'' dedi...ve bizi aqlayarak içeri davet ettiler..içeri girdik...şehidimizin kızı SEDA koşarak geldi yanımıza...eşime bir sarıldıki sanki babasına sarılıyor gibi...gözyaşları sel oldu o anda...SEDA eşimin yanına oturdu...abi nolu bana babamı anlat...ne biliyosan anlat...herşeyi bilmek istiyorum dedi...eşim baştan sona şehit babasını anlattı SEDAYA hep beraber hem dinledik hem aqladık...babamı çok görmek istiyorum...dualar ediyorum rüyamda olsun göreyim diye..ama yüzü hep karanlık..yüzünü hiç göremiyorum babamın dedi..evlerindeki duvarda baştan başa babasının resmi vardı...seda ne dese gözyaşlarına boqulduk..bu arada biz gittiqimizde seda 15 yaşındaydı..şimdi 19 yaşında...annesini daha sonra eşinin erkek kardeşiyle evlendirmişler...neden böyle bişey yaptın diye sorduqumda bayana; ''duvardaki o resim varya dedi kimse bana o resmi oradan indirtemez...eqer başkasıyla evlenseydim o resmi bir gün iki gün astırır 3. gün söker atardı...burası köy yeri çalışma imkanım yok..kızıma bakmak için evlenmek zorundaydım..böylesi daha hayırlı oldu dedi...(kaçarak evlendiqi için ailesinin yanınada gidememiş)tabi bu onun kendi düşüncesi şartlarını bilmediqim için bişey diyemiyorum...ama ben asla böyle bişey yapmazdım heralde...sedaya hediyeler almıştım...sena ablacım ben bunları babamdan gelmiş kabul ediyorum ve çeyizime koyucam dedi..bu beni son derece mutlu etti...içi rahat etmemiş olacakki oda bana 1-2 şey verdi.. 1-2 saat oturup ayrıldık evden...şimdi hala telde facede görüşüyoruz..bir ihtiyacın varmı diye soruyoruz...bu şekilde deqişik hikayeleri olan yüzbinlere şehit aileleri var...ve her geçen gün yenileri ekleniyor...inşallah bu ailelere o kkkkkkkkkkkkkkkklerin yaşattıkları bu acılar yanlarına kar kalmaz...
cok sagol senacimderya menün güzel ama portakalda çok karbon var 2 defa yeme...birde en azından gün aşırı kahvaltına haşlanmış yumurta ekle..yumurta hem saf protein hemde çok güzel kilo verdiriyor...
Rabbim hayırlısıyla gidip gelmelerini nasip etsin...inşallah birgün bizlerede gitmek nasip olur....
aminGeçtimi canım :26:
Hoşgeldin
Canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Geçmiş olsun tatlım şimdi nasılsın :26: bide böyle durumlarda soda tansiyonu dengeliyor diye biliyorum :26: yada tuz filan yala :26:
Hoşgeldin
Amin canım Rabbim bizede nasip etsin
Izgara tavuk , köfte yada salata barlar oluyo bilmiyom gittiğiniz yerde varmıdır da :26: bi tabak çeşitli salatalardan doldurup yanında ayran içebilirsin canım
Aç karnına türk kahvesi kötü yapmaz mı
iyi aksamlar canimben kaçtım kızlar eşim nerdeyse gelir,,yemeğe girişeyimde erkenden yiyelim,,bugün akşam sadece tarhana çorbası salata yoğurt yemeği düşünüyorum,,valla special k düşünüyodum ama,geceye doğru nevrim dönüyo açlıktan erken yatamadığım için,,malesef bugünüde böyle kapatalım,hepinize iyi akşamlar byeee
senden haber bekliyom fistik isallah kötü birsey deyildirRandevumu aldım vatana millete 70-79 topiğine ve KK ya hayırlı olsun.
Dua edin sadece strese bağlı olsun.
Tavık ve yımırta alerji yapmışsa biterim ben
kaçtım ben kızlar iyi akşamlar herkese yarın görüşürüz... yarın cuma büyük günnn işallah tartılar hepinize gülerrr
kızlar ben çıkıyorum,ilaçlarımı içip yatıcam ,kaç gündür sancıdan doğru dürüst uyuyamadım zaten...
tuğbacım ben yarın bildirimimi sanayaparım sen orti bildirimini senaya yaparmısın aşkitom...
öpüyorum hepinizi,bakalım hastalık nasıl yansıdı sabah görcez...
herkese hayırlı geceler fıstıklar
kızlar merhaba
2 gündür giremedim ama gene böbreklerimden rahatsızlandım...sol böbreğimde taş oluşmuş 2 gündür resmen kıvranıyorum,bulantı kusma ve sancı..mahvoldum acil ikinci evim oldu...allahtan bu sırada tansiyonum yükselmedi ...neyseki bugün heralde yer değiştirdii sancım biraz azaldı ve ilk kez bgün boğazımdan yemek geçti...2 gündür sadece düzenli yaptığım tek şey su içmek oldu,günlük 3 lt suyu tamamladım...menülerimi veremiyorum çünkü 2 gün boyunca sadece şunları yedim:
1 simit,1 çokoprens,1 meyveli kekbunada şükür çünkü manyak bir bulantım vardı...neyseki bugün sancım mesane civarına indi...bildirim tubaya ortim bildirimide senaya dimi değişiklik yok ...bilgilendirirseniz sevinirim
benimki bos bosverçok geçmiş olsun fıstığım...ayrıca allah kavuştursun ve bizede nasip etsin rabbim inşallah...
senacım seni çok iyi anlıyorum...benim eşimde bingölde komando olarak yapmış askerliğini ve biz yeni evlendiğimizde askerden geleli 7-8 ay olmuştu...ve hergece kendini yatağın kenarına atıp sper alın diye bağırırdı,bunu uykudayken yapardı ve hatırlamazdı...ranza arkadaşı kucağında şehit düşmüş ve hep anlatır...bilmiyorum bu nasıl bir oyun,nasıl bir tuzak,nasıl bir komplo...allah bildiği gibi yapsın,inaniyorlarsa allahlarından bulsunlar..
kızlar ben çıkıyorum,ilaçlarımı içip yatıcam ,kaç gündür sancıdan doğru dürüst uyuyamadım zaten...
tuğbacım ben yarın bildirimimi sanayaparım sen orti bildirimini senaya yaparmısın aşkitom...
menün çok güzel olmuş bitanem,,hem fazlalıklarıda atmışsın,,1100 nedemek...evet bugün daha iyi geçti
sabah 5.30 kahvaltı: 1 kepekli tost ekmeği peynir ve 2 dilim salam ile tost,6 zeytin,1 fincan yeşilçay
ara 9.30: 1 mandalina
öğle 11.30: 3 ızgara köfte,2 elma dilimi büyüklüğünde fırında patates,5-6 kaşık yogurt
ara: canım çok tatlı istediği için çikolatalı k-fleks çok az
akşam 17.30 : 1 kase mercimek çorbası, tavuk haşlama
birazdan yeşil çay içicem yine ve 1,5 ltre su içtim.
bu arada nasıl oldu anlamadım ama dün başladığım diyette 1.100 gr vermişim.sanırım şişkinliğimi attım. oh valla çok rahatladım.
bu arada yarın kime bildirim yapıyoruzzz :) saat kaça kadar?
bildirimi özele yapıyosunuz canım saat farketmiyoo,ama akşam çok geçe kalmasın,,,,triendy21e bildirim yapacakmışız cnm. Ama saatini bilmiyorum.
Benim menüm,
sabah,
2 dilim çavdar ekmeği
4-5 zeytin
1 domates, salatalık, maydanoz
1 haşlanmış yumurta
2 bardak şekersiz çay
Ara:
1 fincan form çayı
2 galeta
Öğlen:
Ispanak Yemeği
Yoğurt
Ara:
Çayla, 4 adet bisküvi
Akşam:
Kıymalı yaprak sarması 5-6 adet
Salata yağsız
Suyu az içtim. Hep unuturumda su içmeyi. Ancak 3 bardak falan(
değişiklik yok ablam herşey aynıı,sanki 2aydır uğramamış gibi konuşuyosun haakızlar merhaba
canım lütfen menülere yorum yapmayın,,kaptanında uyarısı var bu konudaa,,cnm yanında bi pet şişe bulundur hep.gözüne takıldıkça içersin.ben öyle öyle alıştım.nereye gitsem yanımda bi pet şişe var mutlaka.evin her odasında.:) tebrik ederim.menün .çok iyi.ama benim evde şuan kepekli tost ekmeğim var mecbur onu yicem.annem yoksa ekmeği alıp yemedin çöpe gitti diye kıyamet koparır.:)
Sabah:
1 dilim çavdar ekmeği,
1 haşlanmış yımırta,
Peynir,
Şekersiz çay
Öğlen:
Haşlanmış karnabahar,
Yoğurt
Ara:
Salep
Akşam:
K-fleks
tamam derya abla ben atarım sen bana gönder geçenki gibiiikızlar ben çıkıyorum,ilaçlarımı içip yatıcam ,kaç gündür sancıdan doğru dürüst uyuyamadım zaten...
Bu hafta artılardayım
canım benim biraz geçmişi okusanız diyorum kaçkere söyliycem dahaa,,bildirimler yarın çok geçe kalmadan özelime atıcaksınız...kilo bildirimini kime yapıyoruz acaba
Teşekkür ederim tavsiyelerin için. Yanlışları anladım daha dikkat edeceğim. Bu hafta sayılmaz dimi 2 günlük diyette olucam ben.
tessekürler canimFazla göbeğinizden ötürü, bikini giymekten kaçınıyor musunuz? O halde bu öneriler sayesinde, istediğiniz model bikini ile hayallerinizde ki gibi fit bir göbeğe sahip olmanız mümkün olacaktır.
Göbeğinizi 1 haftada içerisinde eritme keyfi
İlk adım: Alışkanlıklarınızı gözden geçirin
Bu planı uygulamaya başlamadan önce yiyip içtiklerinizi, egzersiz, yürüyüşleri not alın. Ufak bir not defteri ya da notebooka kaydedin.
Mümkün olduğunca detaylandırın. Örneğin öğle yemeğinizi masanızda mı yiyorsunuz? Stres, üzüntü gibi durumlar yemenizi arttırıyor mu? Tüm bunlar neden zayıflayamadığınız ve kilo aldığınız sorusunun cevaplarıdır. Tuttuğunuz günlüğe kilonuzu, kalça, bel, göğüs, basen ölçülerinizi yazın. Çekebiliyorsanız bir fotoğrafınızı çekin. İleri de değerleriniz düştükçe bu sizi motive edecektir.
Belki size yakın cafede atıştırmaktan vazgeçeceksiniz ya da rahatlamak için içtiğiniz bir şişe şarabı artık içmeyeceksiniz. Normalde diyette 1 kadeh şarabın zararı yok ancak çoğu kişi kendini tutamayıp şişeyi bitirdiği için zayıflamakta zorlanabiliyor.
Düz karın diyeti kuralları
Tuttuğunuz günlüğe baktığınızda acil olarak zayıflamanız gerektiğini gördünüz. Hayatınızın kontrolünü ele alarak düz bir karına sahip olabilirsiniz.
* Günde üç öğün yiyin. İyi bir kahvaltı yapın; bir öğününüz protein bakımından zengin -bu öğlen veya akşam olabilir-, tavuk, kahverengi pirinç gibi tam tahıllılar, bol sebze, kremasız ev yapımı çorba ya da salatadan oluşmalı. Gün içinde 5 porsiyon meyve ve sebze tükettiğinizden emin olun.
* Acıkmayı beklemeyin. Öğün atlamak, çok acıkmak aşırı yemenize neden olur. Sağlıklı atıştırmalıklardan seçin sabah kahvaltıdan sonra veya akşam çay zamanı bunları tüketin.
* Güne bir bardak sıcak suya sıkılmış limon suyu içerek başlayın. Gün içinde en az 6-8 bardak su içtiğinizden emin olun. Ayrıca, bir kaç bardak bitki çayı da içebilirsiniz.
* Yediğiniz ekmeğin şeker oranına dikkat edin. Kepekli olanları tercih edin. Sandviç yerine büyük bir kase çorba veya salata yiyin. Ekstra karbonhidrat ihtiyacı duyarsanız yulaflı kek, diyet atıştırmalıklar enerji seviyenizi dengelemenizi sağlar.
* Şekerli yiyeceklerden uzak durun. Atıştırma için meyveyi ya da bir kaç ufak parça kakao oranı yüksek çikolatayı tercih edin.
* Yemeğinize çok tuz atmayın. Bu vücudunuzun daha çok tuz tutmasına neden olabilir.
* Yemek yerken yavaşça ve başka şeyler düşünmeden yemek yiyin.
* Porsiyonlarınıza dikkat edin. Yiyecek etiketlerini, miktarlarını kontrol ederek tüketin. Mümkün olduğunca ufak tabak kullanın ve yemeğinizi çok yavaş yiyin.
Düz karın kahvaltılıkları
Ballı yulaf ya da taze meyve suyu, taze meyveli yoğurt, haşlanmış yumurta, domates gibi yiyecekler tüketin.
Yulaf: Yulaf karbonhidrat ve lif bakımından zengindir. Metabolizmanızı hızlandırır, sizi tok tutar.
Yoğurt: Protein bakımından zengin yoğurt mükemmel bir atıştırmalık. İçine bal, meyve veya tahıl taneleri koyabilirsiniz. Sindirim sisteminizi çalıştırarak, vücuda gerekli kimyasalların daha iyi emilimini sağlar. Az yağlı yoğurt tüketmeye özen gösterin.
Sağlıklı yiyecekler yiyin: Yağlı bir şeyler canınız istediğinde yararlı yağ içeren avakado, zeytin, fındık, çekirdek ve bitter çikolata yiyin. Bunları beslenme öğünlerinize azar azar ekleyebilirsiniz.
Yeşil çay: Antioksidan bakımından zengin yeşil çay düz karın için idealdir. Kan şekerinizi düzenler, daha az karbonhidrat almanızı sağlar.
Salatalık: Serin ve diüretik salatalık midenizin küçülmesine de yardımcı olur. Sizi tok tutar ve cildinizin iyi görünmesini sağlar. Düz karına sahip olmanızı sağlayacak diğer yiyecekler karpuz, kuşkonmaz, pırasa, kereviz olarak sıralanabilir.
Tatlı atıştırmalıkları
* Bir kase çilek, böğürtlen
* Ufak bir muz
* Olgun bir armut veya şeftali
* Bir adet olgun incir
* Bir mandalina
* 3-4 kare siyah çikolata
* Bir bardak taze sıkılmış meyve suyu
* Zencefil ya da meyveli yulaflı bisküvi
Lezzetli atıştırmalıklar
* Çorba
* Az yağlı yoğurt
* İki avuç içi dolusu çerez
* Avuç içi kadar fındık
* Yarım avakado
* Havuç gibi sebzeler
* Bir kaç tane ufak domates
selam kızlar..kaçak geldinapiim biliyorsunuz gelemiyorum valla özlüyorum sizi gündüz tam bakim diyom açıyom siteyi bi telefon geliyo bi görüşme için birileri geliyo vss derken valla inanın saat 3 ten önce öğlen yemeği bile yiyemiyorum ..
bu arada bende baskülü bozulanlar kervanına katıldım iyimi ya sabah tartıldım 62,5 nasıl yaa dedim indim bidaha çıktım 62,2 tama dedim işte bozuldu yenisini alıcaz artık üzerimi giyinmeye başladım kazak var etek var du bidaha bakiim dedim 62,3 çıktı iyimiiyarın bakalım ne göstercek benim tartı benii iş çıkışı bakabilirsem alıcam yenisini ama mecbur ne çıkarsa bahtımıza işte olmadı işyerindeki büyük dijital tartıda tartılırım ona göre bildirim yaparım
bu gün yediklerim
sabah lıght ekmek sandviç (domates-peynir-zeytin-biber)
1 çay
öğlen çeyrek ekmek arası tavuk döner
akşam makarna ve yoğurt yedim yarım kase kadar yoğurt bi okadarda makarna
ama gün boyu çay kahve gırla valla anlamıyom ne içtiğimi gelen giden derken sanırım günde en az 5 çay içiyorumdur 1 türk kahvesi kesin içiyorum 2 de nescafe kessinnnnnnnnn allahtan şekerli içmiyorum ama arada cnm çekiyo tatlı krizini yenmek için tek şekerli çay içiyorum işte.
ayrıca 2 gündür wc çıkmıyodum bugün halloldu o iş üşütmüşüm herhalde sidikli şaziye gibi wcdeydim ha bire :))))) ama 2 lt su içtim sanırım bugün zorladım kendimi şişemi pc nin yanından ayırmadım ha bire içtim .bide böbrekler alışmadı tabi 2-3 haftadır suyu az içmeye sanırım feleği şaştı yani umarım ondandır üşüttüysem yandımm zaten dün kasıklarım ağrıyodu
neyse bu kadar gevezelik yeter ben kaçar uyku gözümden akıyoooooooooooooooooo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?