geçti çok şükür sağol canımhosgeldin canimburdan ayrilmazsan motivasyonun hep olur canim
canim benim bazen öyle oluyor bende de cocugu yatirayim diyorum kendimde uyuya kaliyorum
2 gün önce avusturya gazetesinde okudum sonbahar depressyonu varmis bu aralarherkes uyuma modundayimis kendine gelemiyormus halsizlik yorgunluk falan :44: herhalde bende de var ondan
canim kafanin agrisi gectimi :26: benim beynim suan song song diyo uzanacam biraz
senacim hayirlisiyla kursu bitir canimsinavin da basarilar diliyorum isallah hepsini yapar bitirirsin dualarim seninle
sağol tatlım...ev boş olunca öyle oluyor...evin içi kalabalık olunca şenlikli oluyor,insanında herşeyi yapası geliyornassin canim
afiyet olsun ablacim biz daha kahvalti yapamadik esimi bekliyorum pazar gunu yanliz kahvalti etmeyi hic sevmiyorum
Oooo kimleri görüyoruz
Günaydın şekerim.
Keyif sende ablacım bende ettim kahvaltımı geldim.
Karnım tok sırtım pek.
Napsam diye düşünmekteyim
kalk accuk temizlik yap spor niyetin e kız,hemide anneciğin sevinir yazık
Amannnn Tanrıımmmmmmmmm Sonbahar depresyonuna girmişimde haberim yokmuş.
Günaydın Suzicim al benden de o kaa heryerim agrıyo valla.
Kızlar geçen hafta diyetisyenimle öyle bir liste hazırladık ki,sonunda tam manasıyla içime sindi
Üniversitede 58 en fazla 60-63 kilolardaydım.Yediklerime çok dikkat eder düzenli spor yapardım.Başak burcuyum,cilt-vücut bakımı gibi konularda çok araştırırır,aklıma yatanı hemen denerim.Neyse demek istediğim :) beslenme konusunda da titiz bir çalışma sonucu cilde,saçlara,kalbe ve beyne en faydalı besinleri araştırıp soruşturup listemi oluşturduk
Tam listeyi yazmayacağım ,kişiden kişiye değişebilir ama zayıflama ve güzelleşme programımın tam ortasında olan besinleri yazayım bakayım ne düşünürsünüz
Cilt sağlığı,güzelligi,nemi ve elastikiyeti için mümkün olduğunca akşam veya öğle yemeğinde balık,tercihen; somon,alabalık veya sardalya.
Demir ve c vitamini için bol bol yeşillik,tercihen;kıvırcık,roka,ıspanak(çiğ olarak salatada)
Bol A vitamini içeren,cilt,kalp-damar sağlığı için gerekli,kolestrolü düşüren havuç.(Rendelenmiş salatada yada,sebze yemeklerinde)
Ara öğünlerde yeterli miktarda karbonhidrat, doymamış yağ, lif, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko, A, B, C ve E vitamini içeren,yarım çay bardağı günlük manganez ihtiyacının yüzde 45ini, bakır ihtiyacının yüzde 20sini karşılayan badem,omega 3 için ceviz.(Tabiki ölçülü tüketiyorum,bir ara öğünde 7-8 adet organik badem veyaz 3-4 adet taze organik ceviz)
Çoğu kadında saç dökülmesine ve ciltteki sivilce izlerinin geç iyileşmesi veya iyileşmemesine sebep olan çinko eksikliği için zengin çinko kaynağı kabak çekirdeği.(Her gün diğer bir ara öğünde 1 yemek kaşığı kadar,organik ve ayıklanmış aldım)
Her gün tam buğday ekmeği,elma,limon,soğan,taze çekilmiş keten tohumu ve kuruyemişler diyetin olmazsa olmazı
Kırmızı pancar(salatası harika oluyor),fasulye,nohut,mercimek yine belli günler listemde var.
Hergün 2-2,5 litre su ve haftada 5 gün sabahları 45 dk. tempolu yürüyüş.
3 gündür bu programı uyguluyorum,açlık hissetmiyorum çünkü ara öğünleri atlamamam konusunda diyetisyen tarafından çokca uyarıldım
Başladığımdan beri 1 kilo verdim,yani aslında 80 kiloydum çizelgemi gün gece yaptım 79 kiloyum şu an.
Gelişmeleri yazacağım inş. , bakalım bu programla zayıflama haricinde cildimde,saçlarımda bir değişiklik görecekmiyim :)
haftasonu genelde hepimizin geç kalkıldığı için genelde iki ana öğün ve 2 ara öğünümüz oluyor...evişi spordan sayılmıyor ama en azından spor olmayan günde harekettir deyip genede yapmakta fayda vardır benceevet günaydınlar. bugun pazar o yüzden geç kalkıldı :) öğle yemegı yerıne kahvaltı edıldı.
kahvaltıda
sebzelı omlet
3 zeytın
2 dılım ekmek
biraz beyaz peynır
azcık reçel
3 bardakda cay ıctım
gec kalktıgımda 1 ana ogunu atlıyorum yanı bundan sonra arada meyve cay karışımı ve akşam yemegı ve sonrasında meyve var
:)
ve tabıkı spor ev ısı spora gırmıyor ne yazıkkı butun evı toparladım ettım hatta butun gardılobu boşaltım sıldım temızledım yenıden yerleştirdim
sımdı 45 dk kosu bandından sonra Jillian Michaels - 30 Day Shred egzersiz programi nı yapacağım bu ay cozmopolitan dergisinden hediye geldi :)
onlarda hıssettıler herhalde benim kilo vermeye calıstıgımı :) dergi turk telekomun hediyesi olarak geliyor :) 6 ay gelcekmiş :)
26 kasımda diyetisyenle randevum var :) 74 kg olmam gerekiyor ama ben 73 olarak gitmek istiyorum :) o yüzden bolcaaa spor zamanı :)
menümüde vereyim çünkü akşamımda belli
sabah+öğle(10.30-11.30 arası)
3 dl. kızarmış tam buğday ekm.üzerine labne peynir,azar miktarda tulum peyniri,keçi peyniri,1 hşl.yumurta,1 sivri biber,2 domates söğüş,6 yeşil zeytin,2 yuvarlak sucuk dilimi(sade kızarmış),çay,2 çk.vişne reçeli
ara(15.00)kiraz saplı form çayı,5 fındık içi
akşam(17.30)
fırında buğulama istavrit,bol yeşil salata
gün boyu 2 lt. suyu anca tamamlarım(mesai günleri haricinde böyle oluyor),yatana kadar 1 yeşil çay,1 yemek sonrası içerim,
yatmadan 1 brd.süt içerim,5-6 tane üzüm yerim(sadece tane olarak 22.30-23 arası)
gündüz bolca iş yaptım birazdanda beyazları asıcam yeter değilmi
Eytttt beaaa düzenli menü gelmiş.
Darısı başıma.
Saçlarımla ugrasırken saat 4 olmuş ne kaa çabuk.
Bi kahvaltı yaptım ben gidiyimde ara için bi mandalina yiyim bitki çayı dikiyim.
Su da yarım litre içtim daha sadece
selam canımm biz iyiyiz aslı sen nasılsın.hep aklımdasın haaa sanki yüzyüze tanışıyoruz.Selam kızlar.
Herkes nasıl.
sorma güzelim yaaaa.ben yorulduğumdan ve erken kalktığımdan uykum hep var ama yatamıyorum çocukla maalesef.ben zaten sonbaharı oldum olası sevmem.eve kapanmak ve uyumak isterim hep.ilkbahar benim mevsimim:))9Günayydınnnn
Ya ben yazdım hemen hemen bütün kısçelerde varmış aynı belirtiler.
Mevsimsel depresyon sanırsam
Ayrıca kolay gelsin. Dolap düzeltmek tam bi kabus
inşşş tatlımmmHoşbulduk
İnşallah hepimiz faydasını görürüz
fıstığım sen de benim gibi hiç durmuyosun heeee.devamlı temizlik halinde yeni oturabildim inanki.şimdi de bi yandan oğlanla araba sürüyoruz evde bi yandan buraya bakmaya çalışıyorum.1 saattir açık mam bişey yazamadımmm...yıne vede yeniden ben...
kaplumbağayı,papağanı temizledim,yarına yemeğimi yaptım,mutfağı toparladım ve banyomu yaptım saçımı sardım geldim...inş.bu saatten sonra otururum ama daha akşama fırında istavrit buğulama ve yeşil salata yapıcam...oyyyy belimde bir yandan ağrıyor,reglim bugün iyice coştu,neyseki yarına azalır,işte rahat ederim biraz
canım benim sonuçlara çok sevindim.ne güzel az kilo almışsın.isim de söölemiştim ama okumadın herhalde."eymen" nasıl????Ne becerikli hatunsun sen ya....
Kız seni okudukça halime bakıyorum ağlıyorum:)))
Temzilemişsin her yeri..
Misler gibi..
Benimkilerde hala batırıyor evi...
Ağlayacağım valla
Canım ben iyiyim..
Şeker sonucumda çok iyi çıktı.
Doktorum 4. bebeğe göre muhteşemsin dedi..
Kilom 66. 2 oldu..
Umarım şubatta hızla veririm...
Sen fıstık olmuşsun..
Kıskanılacak derecede muhteşemsin haberin olsun...
Tepikoğlum iyi..
Maşallahı var..
İsmi yok bi gerisi tamam:)))
hoşgeldin canımmmm kayıt oldun bile...mrb kizlar bende 76 lik bir hatun olarak araniza katilmak istiyorum listeye kayit olmak icin ne yapmam gerekiyor
Kızlar geçen hafta diyetisyenimle öyle bir liste hazırladık ki,sonunda tam manasıyla içime sindi
Üniversitede 58 en fazla 60-63 kilolardaydım.Yediklerime çok dikkat eder düzenli spor yapardım.Başak burcuyum,cilt-vücut bakımı gibi konularda çok araştırırır,aklıma yatanı hemen denerim.Neyse demek istediğim :) beslenme konusunda da titiz bir çalışma sonucu cilde,saçlara,kalbe ve beyne en faydalı besinleri araştırıp soruşturup listemi oluşturduk
Tam listeyi yazmayacağım ,kişiden kişiye değişebilir ama zayıflama ve güzelleşme programımın tam ortasında olan besinleri yazayım bakayım ne düşünürsünüz
Cilt sağlığı,güzelligi,nemi ve elastikiyeti için mümkün olduğunca akşam veya öğle yemeğinde balık,tercihen; somon,alabalık veya sardalya.
Demir ve c vitamini için bol bol yeşillik,tercihen;kıvırcık,roka,ıspanak(çiğ olarak salatada)
Bol A vitamini içeren,cilt,kalp-damar sağlığı için gerekli,kolestrolü düşüren havuç.(Rendelenmiş salatada yada,sebze yemeklerinde)
Ara öğünlerde yeterli miktarda karbonhidrat, doymamış yağ, lif, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko, A, B, C ve E vitamini içeren,yarım çay bardağı günlük manganez ihtiyacının yüzde 45’ini, bakır ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan badem,omega 3 için ceviz.(Tabiki ölçülü tüketiyorum,bir ara öğünde 7-8 adet organik badem veyaz 3-4 adet taze organik ceviz)
Çoğu kadında saç dökülmesine ve ciltteki sivilce izlerinin geç iyileşmesi veya iyileşmemesine sebep olan çinko eksikliği için zengin çinko kaynağı kabak çekirdeği.(Her gün diğer bir ara öğünde 1 yemek kaşığı kadar,organik ve ayıklanmış aldım)
Her gün tam buğday ekmeği,elma,limon,soğan,taze çekilmiş keten tohumu ve kuruyemişler diyetin olmazsa olmazı
Kırmızı pancar(salatası harika oluyor),fasulye,nohut,mercimek yine belli günler listemde var.
Hergün 2-2,5 litre su ve haftada 5 gün sabahları 45 dk. tempolu yürüyüş.
3 gündür bu programı uyguluyorum,açlık hissetmiyorum çünkü ara öğünleri atlamamam konusunda diyetisyen tarafından çokca uyarıldım
Başladığımdan beri 1 kilo verdim,yani aslında 80 kiloydum çizelgemi gün gece yaptım 79 kiloyum şu an.
Gelişmeleri yazacağım inş. , bakalım bu programla zayıflama haricinde cildimde,saçlarımda bir değişiklik görecekmiyim :)
kızlar mutfaktan geldim,çok güzel bol yeşillikli bir salata yaptım ,balığı temizleyip buğulama tarzı yapıp fırınladım eli kulağında pişmek üzere,saçlarımıda fönledim kuruttum vede geldim ama gene kimsecikler yok
negüzel....sende benim gibi yürüme bandı kullananlardansın ...ben bir haftadır ara vermiştim pazartesi başlıycam inş.daha reglimin 2.günü olduğu için hafiflemesini bekliyorum,bir kere reglliyken yapayım dedim pedin kenarları tahriş etti iki gün krem kullanmak zorunda kaldım...oyüzden hastayken yürümüyorum artık...senle yürüme bandı konusunda beraber takılabiliriz...ben hergün 50 dk. 6,7 yada 7.0 da yürüyorum,sen kaçta yürüyorsun...bu sürede genelde 365 kalori yakıyorum...sonrasındada 60 ar taneden yarım mekik,yan mekik,alt karın mekik ve orta karın mekiği yapıyorum (3 set halinde)...ve son olarakda 3 er kiloluk dambıllarla ayakta 20 er taneden ayakta üst bacak için ileri doğru yapılan bacak hareketini yapıyorum(oda üç set,diğer setlerin sonuna ekliyorum)...nasıl iyidir heralde...sende bahsetsene biraz:26:evet kosu bandında 1 saat geçti tabi ondan once camasır stım kosu bandından oncede bıdaha makınayı calıstırdım oda benle berabr bıttı ama once kendıme spesyal k kırmızı meyvelısınden + ıcıne kucuk yesıl bır elma doğradım azda sut ekledım onu yıyorum
polikistik over oldugundan meyvelerimi sütle yada yoğurtla yemem gerekiyormus. yada 1 dilim ekmekle. meyvedekı şekerı alıyormus.
bu ara ogunumde bıtsın 30günde zayıflayın cd sine baslayacağım. oda yaklasık 1 saat sürüyor.
sonrasında duş ve akşam yemeği yerım aksam yemegımde
corba
ıspanak
lıght yoğurt
ve bol salata var
tabi evde iki menu yapıyoruz artık esime terayaglı pilav ve nohut var :)
sonrasında 1-2 tane mandalına yada yarım nar yıyecegım.
selam canımm biz iyiyiz aslı sen nasılsın.hep aklımdasın haaa sanki yüzyüze tanışıyoruz.
sorma güzelim yaaaa.ben yorulduğumdan ve erken kalktığımdan uykum hep var ama yatamıyorum çocukla maalesef.ben zaten sonbaharı oldum olası sevmem.eve kapanmak ve uyumak isterim hep.ilkbahar benim mevsimim:))9
inşşş tatlımmm
fıstığım sen de benim gibi hiç durmuyosun heeee.devamlı temizlik halinde yeni oturabildim inanki.şimdi de bi yandan oğlanla araba sürüyoruz evde bi yandan buraya bakmaya çalışıyorum.1 saattir açık mam bişey yazamadımmm...
canım benim sonuçlara çok sevindim.ne güzel az kilo almışsın.isim de söölemiştim ama okumadın herhalde."eymen" nasıl????
inşşş sağlıklıca kucağına alırsın.
hoşgeldin canımmmm kayıt oldun bile...
süpermişşşş.hadi bakalım izlemedeyim seniiii...
benimde cnm balık çekti ama şimdi ya :)
afiyet olsun..
idare ediyoruz canim iyi diyelim iyi olalim ama bu aralar bende bi uyusukluk varnassin canim
afiyet olsun ablacim biz daha kahvalti yapamadik esimi bekliyorum pazar gunu yanliz kahvalti etmeyi hic sevmiyorum
Oooo kimleri görüyoruz
Günaydın şekerim.
Keyif sende ablacım bende ettim kahvaltımı geldim.
Karnım tok sırtım pek.
Napsam diye düşünmekteyim
Amannnn Tanrıımmmmmmmmm Sonbahar depresyonuna girmişimde haberim yokmuş.
Günaydın Suzicim al benden de o kaa heryerim agrıyo valla.
gecmis olsun canimgünaydın kıazlar.ben güne kötü başladım gece 3ten beri ağrı çekiyorum regl oldum..doğumdan sonra geçer demişlerdi ağrım nerrrdeee alakası yok..ama şuan iyiyim biraz.saolsun kayınvalidem kahvaltı hazırlamış yan sitemizde oturuyolar orada bişeyler atıştırdık oğlumda orada kaldı eşimde yok işler beni bekler ama yapasım YOKKK
Slm suzancm. Anlaşılıyo merak etme cnm.Yaptım evet lahana çorbası dün çıktım manava hemen aldım malzemeleri yalnız 2-3 tane sivri biber koydum aman allahım ne acı oldu yana yana içtim valla. Şu an için bende bi değişiklik yok du bakalım ne olacak. Akşam öğünlerinde yesek olurmu acaba? Ben araştırdım da o lahana çorbası diyetini yapamam ben zor o bence.
Dilekcim bende aynı dertten muzdaribim. Bir uyku modundayım sorma. Sabah çocuğu yolluyorum okula aynen geri yatağa. Bende kötü alışkanlığımı bıraktım ya ondan mı acaba diyordum böyle uyku hali. Canım hiç birşey yapmak istemiyor. Geri mi başlasam ne diyorum böyle çok zor oluyo ya. Bende bunalıma girdim sanırım of valla sıkıldım bir yandan yeme yasak bir yandan içmede yasak.
Kaptancım hayırlı sınavlar. Dualarımız seninle allah kolaylıklar versin inşallah cnm.
hosgeldin canimmrb kizlar bende 76 lik bir hatun olarak araniza katilmak istiyorum listeye kayit olmak icin ne yapmam gerekiyor
sizlerle yazisirken kapi caldi dedim hayirdir :26: benim eski komsu kocasindan ayri cocuklari adama getiriyor haftasonlari baksin diye adam aksam icmis gelmemis eve cocuklar takirdiyo kadin takirdiyo ariyo kimse yok belki gelir gelin dedim geldiler bu saatde kadar oturdukda adam ne aradi ne de eve geldi yazik cocuklarda yani basimda oldugu icin arada kapiya takirdiyorlardin biri 5 yasinda oglan kiz 2 yasinda cadi ama ne üzüldüm cocuklar babalarini görmek istiyorlar adam umursamiyo bile üff
idare ediyoruz canim iyi diyelim iyi olalim ama bu aralar bende bi uyusukluk var
evet ya sonbahar depresyonuna atiyorum bende artik bu durumumu
gecmis olsun canimbende agri cekenler grupundanim ne yazikki
aciyi da attiysan yandin desene faydasi oluyor diyorlar deneyelim bakalim bu hafta bende merak ediyorum yok gina geliyor canim onun diyetini bende yapamam yapmak da istemem
hosgeldin canimcuma günü tartilma günü canim kizlar sana bilgi verirler
bu çizelge nasıl konur bi bilen bana yardım etse keşke
bende acıyı çok kullanırım ve acısız hiçbir yemeğim yoktur içine koymasamda yanına muhakkak getiririm hususi yerim...çocuklarda alışıklar götürüyorlar valla...ama çok faydası var...metoyu hızlandrıyor,doğal antioksidan ve antibiyotik,immün sistemi(vücut direncini)arttırıyor,soğuk algınlığına birebir,tek kötü yanı iştah açıyor bide çok yanarsan ekmek istiyorsun o yaniiiii...okadar kusur kadı kızındada var değilmi kuşum
diğer konuya gelincede çok üzüldüm çünkü böyle durumlarda olan hep o sabilere sübyanlara oluyor ..onun haricindekiler kendi hayatını sürdürüyor bişekilde ama bu olanları o çocuklar anlamıyor ve psikolojileri güven duyguları sıfırlanıyor yazıkkkk
hosgelidin canimbu çizelge nasıl konur bi bilen bana yardım etse keşke
hoşgeldin canım...tarifi kuvvetli olanlar var birazdan damlarlar yardımcı olurlar merak etme...ben anlatma ve link verme özürlüyümde canım kusura bakma
negüzel....sende benim gibi yürüme bandı kullananlardansın ...ben bir haftadır ara vermiştim pazartesi başlıycam inş.daha reglimin 2.günü olduğu için hafiflemesini bekliyorum,bir kere reglliyken yapayım dedim pedin kenarları tahriş etti iki gün krem kullanmak zorunda kaldım...oyüzden hastayken yürümüyorum artık...senle yürüme bandı konusunda beraber takılabiliriz...ben hergün 50 dk. 6,7 yada 7.0 da yürüyorum,sen kaçta yürüyorsun...bu sürede genelde 365 kalori yakıyorum...sonrasındada 60 ar taneden yarım mekik,yan mekik,alt karın mekik ve orta karın mekiği yapıyorum (3 set halinde)...ve son olarakda 3 er kiloluk dambıllarla ayakta 20 er taneden ayakta üst bacak için ileri doğru yapılan bacak hareketini yapıyorum(oda üç set,diğer setlerin sonuna ekliyorum)...nasıl iyidir heralde...sende bahsetsene biraz:26:
napıyım be arkadaşım...evde 3 erkek olunca herşey bana bakıyor,oyüzden sürekli action halindeyim...şu andada küçük oğlanın ödevini yaptırıyorum kulağım onda gözüm sizde fıstığım....allah güç kuvvet sağlık versinde hareketli olalım...büyükler nedemiş,nerse hareket orda bereket
ben genelde hafta içi sabahları 7de eşimi işe gonderıyorum o gıttıkten sonra 8e kadar yürüme bandını kullanıyorum. dusumu alıp kahvaltımı edip işe gıdıyorum. işyerım şükürki çok yakın 9da iş bası yapıyorum 3-4 dk da yürüyorum işyerine..
kosu bandından sonra herhangı bı hareket yapmıyorum. ancak dusumu alıp kahvaltı edip işe gıdıyorum.
bu ay dergıyle işte cd geldi artık sabahları kosu bandı aksamları cd yı yapma planım var. ama akşamlarıda yoğun oluyorum.
salı perşembe işten sonra taekwondoya gıdıyorum 4 yıl yaptım boynumu sakatladım 2 yıl yasak kondu sonrasında ıse spor yalan oldu ve gelsın kılolar oldu. aerobıc falan denedım ama taekwondodan sonra kesmedı. bu kıs bırden estı ve kurs aradım bı tane buldum tesadufkı oncekı hocam cıktı. cuma aksamlarıda gitar kursum var :) sunuu ogrendimki ne kadar hareketsizlik o kadar kilo
yazın sonuna doğru dağ bısıkletı aldım :) ve onunla kısa mesafelere gıtmeye basladım. otobusle 30dk da gıttıgım yerlere 8-9km artık bısıkletle gıdıyorum. gıdıyordum havalar soğudugu ıcın bısıkletı kullanmadıgım kucuk odaya kaldırdım havalar ısınsada gene bısıkletle dısarı cıksam dıye heyecanla beklıyorum. kesinlikle yandaki can simitlerimize bire bir. en son 35 km lık bı yolculuk yaptım cok guzel yerler gezdım. ve bısıkletı kaldırdım
diyetisyen + taekwondo + kosu bandı + 30gün de zayıflama cd si kesinlikle zayıflama yolunda ilerliyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?