70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kızlar ben de dün ve bugün haşlanmış karnabahar yedim
yemek gibi yaptım,kendimi kandırdım,gayet güzel oldu herkese tavsiye ediyorum
1 soğan yarım karnabahar,3 domatesi az suyla pişirdim,içine çok çok az yağ koydum,onu da sırf soğanlar yanmasın diye koymuştum
çok hafif ve güzel oldu,gönül rahatlığıyla yedim
karnabaharın kalorisi azmış,tavsiye ediyorum
ayrıca tost makinesinde kabak pişirmeyi ben de yaptım,yemekteyiz de izlemiştim,denedim...fena da olmadı,ama ben kabak yemeğini tercih ederim,çok seviyorum,az yağla gayet de iyi oluyor

Son düzenleme:
ben bu aykini de yaptım ve daha önce kabızlık için hap kullandıgımdan konuyu iyi bilen biri olarak diyebilirim ki hiçbir zararı yok bildigin temizlik
hemn ardından normale dönüyon dikkat etmen gereken bol su yaparsan eger zaten anlarsın ben eger yaptıysan sende haiflemiş hissettin mi diye soracaktım acaba psikolojik mi benimki diye..
ama yaparsan ondan korkma ilaç kullanmıyon tek kullandıgın su sirke limon ve elma sirkesi o kadar..

canım gerçekten çok araştırdım bende senin gibiyim dikkat ederim ve midemde bagırsaklarım da hassastır 2 ayda da birer hafta yaptım hiçbir kötü etkisini görmedim daha sonra..
üniversitede yurttayken ilaç da kullandım bi ara kabızlık için o senin dedigin gibi tembelleştiriyo ama bunun böyle bi etkisi yok..

kızlar bu arada ben farkettiğim bi şeyi sizlerle paylaşmak istiyorumyerimseniben
bence diyet yaparken kafamızda bi psikolojik sınırımız var,o kiloya inince rahatlıyoruzhihoyyyt
mesela ben bi ara 84 kiloya kadar çıkmıştım:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
o zaman çok üzülüyodum ve kendimi çok çaresiz hissediyodum:çok üzgünüm:
79 kiloya inince biraz cesaretlendim,bu topic e girebilmem için o sayıyı görmem şart gibi hissediyodum ve 80 olduğumda baya rahatlamıştım
şu anda 75 kiloyum ve psikolojik olarak eskiye göre çok rahatım:dance:a.s
kendimi daha iyi hissediyorum,kendime güveniyorum:lepi:
daha da iyisi olumsuz düşüncelerim azaldı,eski umutsuzluğum kalmadı:teselli:
hele 70 i bi göreyim,o gün benim için yeni bi sayfa açılacak:lepi:
ondan sonrasının benim için daha kolay ve zevkli geçeceğine inanıyorum
çünkü önceden 70 kiloyu görmüştüm,benim için psikolojik olarak 70 iyi bi yer olacak yaniyerimseniben
inşallah olacak kızlar,yılmamak lazım bunu anladıma.s.
bu arada ben acıktıkça,aralarda birer kuru kaysı yiyorum,barsakları çalıştırıyor diye düşünüyorum ama umarım diyetime zararı yoktur

Son düzenleme:
herkese iyi akşamlar
sedacım eline sağlık gerçi ben bildirim yapamadım ama zaten kilomda aynı hala72 yim
perşembe günü hastaneye gittim bana düzensizlik için yas... adlı doğum kontrol hapını verdi
öğlende müşteriden dönerken düştüm ayak bileğimi incittim 2 gündür yatıyorum evde bileğim mosmor olmuş ve halada ağrıyor tabi işede gidemedim

iyi akşamlar kızlar.... ben geldim..... neler yazmışsınız şimdi okuyacağım... 7 saattir görüşemedik... neler yaptınız nasıl gidiyor bakalım...????

Evde lavman yapmak, bağırsaklara ciddi hasar verebilir
Son zamanlarda televizyonlardan yapılan yayınların etkisiyle birçok kişi beden temizliği yapmak üzere 'lavman' yöntemini evinde uygulamaya çalışıyor. ...

Halkın ilgisi yüzünden önerilen sulu lavman setlerini hiçbir eczanede bulmak mümkün değil. Türkiye'de bu seti üreten iki firmanın yetkilileri de stoklarında ürün kalmadığını belirtiyor. Ancak, sağlıklı yaşamak için beden temizliğinde bu kadar çok öne çıkarılan ve halk arasında pek bilinmeyen lavman uygulamasının bağırsakların normal düzenini bozarak sağlığa zarar verebileceği belirtiliyor. Fatih Medical Park Hastanesi'nden gastroenteroloji uzmanı Doç. Dr. Ahmet Danalıoğlu, sağlıklı bir insanın lavman yapmaya ihtiyacı olmadığını söyledi. Bağırsaklara dışarıdan sıvı verilerek uygulanan lavman yönteminin eski Çin tıbbında yapıldığını ancak modern tıpta yeri olmadığını ifade eden Doç. Dr. Danalıoğlu, iddia edildiği gibi Avrupa ve Amerika'da da yaygın olarak kullanılmadığını belirtti.
Lavmanın bağırsağın fizyolojik yapısını bozan çok mahzurlu bir uygulama olduğunu ifade eden Doç. Dr. Danalıoğlu, "Dışkının 1 gramında trilyonlarca bakteri var. Bunlar gıdaların dışkı kıvamına gelmesinde, bazı maddelerin atılmasında, vitaminlerin ortaya çıkarılmasında etken rol oynuyor. Bunların toplu hacim şeklinde dışarıya çıkarılması için çalışmak çok uygun değil. Normalde sağlıklı bir erişkinin günde 2 defa bağırsak boşaltması vardır. Posa haline gelmiş dışkıyı boşaltır. Yukarılardan itibaren boşaltmaya çalışmak bağırsağın yapısını bozar, alışkanlıklarını değiştirebilir." dedi.
Lavmanın senede iki kere yapılması gerektiği gibi bir ihtiyaç olmadığını vurgulayan Doç. Dr. Ahmet Danalıoğlu'nun verdiği bilgilere göre, bir insan kabız olsa bile, bağırsağa ilaç göndererek boşaltmaya çalışmak doğru değil. Bu kişilere düzenli olarak kullanacakları ilaçların verilmesi gerekiyor. Sağlıklı bir insan lavman yaptıktan sonra kabızlık yaşayabilir. Psikolojik olarak temizlik hastalığı gibi bağımlılık, takıntı oluşabilir. Evde kendi kendine lavman yapan bir insan, çok fazla su kaybettiği takdirde elektrolit dengesi bozulabilir. Tuz kaybı olabilir. Gereksiz bakterilerin fazla oluşması görülebilir. Bunlar insanda vitamin emilim dengesini bozarak vitaminsizlik sorunları oluşturabilir. Riskli bir hastalığı olan, böbrek, karaciğer hastası olan veya yaşlı kişiler daha fazla zarar görebilir. Üre hastası olabilir.
Doç. Dr. Ahmet
Danalıoğlu uyardı
Lavman yapanların uzman hekimler tarafından bire bir takip edilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Ahmet Danalıoğlu şu uyarılarda bulundu:
1. Hastanın kaç kere tuvalete çıktığı, ne kadar su kaybettiği, kullandığı ilaç çok önemli. Tuzlu veya fosfatlı bir su ise böbrek sorunları eşikte olan kişilerde düzelmesi zor sorunlara yol açabilir.
2. Böyle bir şeyin gerekli olduğuna kişinin kendisinin karar vermesi baştan yanlıştır. Buna uzman bir doktorun hastanın bağırsak hareketlerini değerlendirerek karar vermesi gerekiyor.
3. Bu işlem yapılmadan önce hastanın böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının takip edilmesi lazım. Ben bir hastayı tedavi ettiğim zaman yaptığım şeyin bir katkısı olup olmadığını bir ay sonra testlerle anlıyorum.
4. Lavman için verilen madde sonuçta kimyasaldır, hastaya zarar verebilir. Kana geçebilir. Her kullanılan ajanın bir alerjik yanı vardır çünkü vücut dışarıdan gelen her şeyi yabancı olarak algılar.

daha önce paylaştığım bu yazı olmayabilir ama hemen artınca çıktı karşıma.daha önce söylediğim gibi zararına inandığım bir şeyi sizlerede zarar vermesini istemem yine de yapmak isteyenler kendi bilir :1hug:

bu arada elsecim evin çok güzel allah ağzının tadıyla oturmayı nasip etsin sayfa kilitli olduğundan buraya yazıyorum
lattecim benide eklersen resimlerini görebilirim

geçmiş olsun arkadaşım.... benden iyi seni kimse anlayamaz herhalde... 3 senedir ayak bileğimle uğraşıp duruyorum... hiç ihmal etme canım... bende 3 sene önce işe ilk başladığım gün işe giderken düştüm... bileğim şişti morardı... istirahat dedi doktor ama işe yeni başlayınca olmadı... alçılar, filmler, argı bezi, masajlar vs.... hala çekiyorum... biraz yorulunca yeniden şişmeye başlıyor... 1 aydır yine doktor doktor geziyorum... emarlar,filmler ne olacaksa olsun... fizikmi verecek alçıyamı alacak ne yapacaksa yapsın.. sende ihmal etme çok kötü bir durum... pazartesi inşallah son filmlerimi götüreceğim doktora.... tekrar çok geçmiş olsun.... :1hug::1hug::1hug:

merhaba kızlar, yazmıştım bende aa önce ama benim de kilom 77. Geç olmadıysa bende grubunuza katılbilirmiyim? çok hırs yapımdaa:d

seni ekledim canım cuma günkü listede çıkarsın

ben bir kilo vermiştim ama hiçbir listede adım yok..
Birkaç gündr gelmediğim için sanırım(

güzelim seninde geçen haftaki listede adın yoktu bu haftakindede uğramadın bir dahaki cumaya ekliyorum seni

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba kizlar
neler yapiyorsunuz?
ben acunu izliyorum bi yandanda sizlere bakayim dedim...
merhaba canım.. kimseler yokki.... 1saattir burdayım ama yazışamadım kimseyle... neler yaptın bugü... benim çok yoğunda işlerim.. sakinleşmeye çalışıyorum...

selam canim seni arkadas listeme ekledim kabul ettissin umarim iyi vakit geciririz,
sana sormak istedigim sigarayi nasil biraktin, biraz bana bu konuda yardimci olsan bende yaklasik 15 yildir iciyorum,

Nihayet bilgisayar basina gecebildim bugün baya yoruldum...

Yediklerimi yazayim hemencik
Sabah => 250gr Taze mantar tost makinesinde yaptim
Öglen => 1 Kabah yine tost makinesinde üstüne sarimsakliyogurt
Ara => Bir kücük dondurma
Aksam => Kücük parca yagsiz pismis et, Yanina püre azicik mantar ve tazefasuyle
üstüne az sos
Ara => Yarim Tabak cilek

Abooo yinemi kacirmisim ben CADIARZUCADIARZU

Ama parkta iki kere 100 tane ip atladim ve sabahtan beri ayaktayim yakmisimdir dimi citirlar delikafadulden

merhaba canım.. kimseler yokki.... 1saattir burdayım ama yazışamadım kimseyle... neler yaptın bugü... benim çok yoğunda işlerim.. sakinleşmeye çalışıyorum...

evet bu saatlerde pek kimse olmuyor kocalari ile beraberlerdir belkide,
ben bugun tembellik yaptim hafta icin cok spor yaptigimdan vücudum hamallasti her yerim cok kirgin, cay iciyorum valla tv izliyom buraya bakiyom canim cok SIKILIYOR süprizzzzz

selam canim seni arkadas listeme ekledim kabul ettissin umarim iyi vakit geciririz,
sana sormak istedigim sigarayi nasil biraktin, biraz bana bu konuda yardimci olsan bende yaklasik 15 yildir iciyorum,

Valla güzelim hamile kaldim oglusuma ve tabiki bu durumda hemen biraktim,
Oglusum suan 17 aylik ve ben geri baslamadim...
sigarali ortamlarda durmuyorum evimde icirtmiyorum..
Suan hic aramiyorum sigarayi umarimda hep böyle uzak dururum :)
Bu arkadas listesi ne ise yariyor ben kabul ettim ama sositososito
Banada anlatin

hosgeldinnnn
bende yazayim bakalim kim cok yemis,
kahvalti 2 fincan kahve benim olmassa olmazim,
ara ögün 1 kücük volkornbrot diyet recelle
ikindi lahana corbasi
aksam bir kase yogort
ve simdi cay iciyorum :ecrin_bebek:

afiyet olsun arkadaşım... azar azar yediysen fazlaya kaçmamışsındır... ip atlayıncada gitmiştir onlar...

valla birazcık kafaı dağıtayım diye girdim ama kaldım böyle...

arkadas listesi özel mesajlasma icin canim
ve senin nerde oldugunu on yada off oldugunu daha cabuk bulabiliyorum,
ama senin özel mesajlasma kapali,

hosgeldinnnn
bende yazayim bakalim kim cok yemis,
kahvalti 2 fincan kahve benim olmassa olmazim,
ara ögün 1 kücük volkornbrot diyet recelle
ikindi lahana corbasi
aksam bir kase yogort
ve simdi cay iciyorum :ecrin_bebek:

Kahveyi sayiyormuyuz :))
Ozaman bi koca kanne kahve sabah lülülülülülü
Sen bisey yememissinkine aneyyy ben sana nasil yetisicem be gülom :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…