Naf peki hıc somon yedın mı:26: ben hıc yemedım ama mrk edıyorum nası bı tadı oldugunu, cunku en yararlı balık ınsana, gecen nette tarıflerıne baktım da guel gıbıydııı :44:
kızlar ben hala kızına yemege gıdıyorum...
ınsallah cok iştah kabartan seyler yapmamıstır bakalım...
en hafıf hasarla atlatmak dılegıyle..
yay dıyemı tahmın ettın dıcektım galıba oyle ettın..
ehem ehem evet bencede...
kizlar bende hamsiye bayilirim ama malasef sadece turk marketinde var ve ikikere gittik sadece cumartesi getiriyolarmis oglen olmadan bitiyomus market bize35kilometre uzakta kahvalti yol o ogleden cok sonra orda oluyoruz ve alamadik tabi
ay pardon nası unutmuşum hasta olmama ver öpücüğü bulamadım muck yazalım .Hani sen öpmemişin ama beni :26:
inşallah olaylar çözülür. baban nerede çalışıyodu vaktin olunca ayrıntı verirsen yardımcı olmaya çalışırız. hukuk mezunuyum av ta yaptım belki bildiiğim birşeydir.isallah canim cok sagolöyle malesef nasilsin demiyorlar robort var sanki karsinda bizde insaniz sonucda
canim pazartesine ertelendi ucagi aslinda pazar geleceklerdin kafileyle gidiler hacidan döndü bende cuma günü aradim gecike bilir diye sonra pazartesi bidaha aradim yetisebilirmi isyerine diye ama gitti isyerine ama gicik oldular ya simdide baslarindan savmak istiyorlar
sekretär geliyor arada kactim geri kizlar :18:
ben aldım yaptım beğendimde ama eşim hiiiiç beğenmedi. biraz kırmızı et gibi bir balık yağsız folyoya sarıp tavada direk pişirebilirsin zira kendisi yağlı.Naf peki hıc somon yedın mı:26: ben hıc yemedım ama mrk edıyorum nası bı tadı oldugunu, cunku en yararlı balık ınsana, gecen nette tarıflerıne baktım da guel gıbıydııı :44:
BEN ATLAYIM GAYEET GÜZEL BAYILIYOM SOMON A
EVET DIYETTE COK YARARLI CİDDEN TABII YAĞLI OLMAMAK SARTI İLE :)
tekir yemedım hıc kız pazrada görürüsem alaım nası yapios hamsi gibimi pişircezz tavada az yağ ile :)
başak diye tahmın ettiydim :) yay dimedım cunku yayalr genelde ılımlı ınsanalrdır diye bılıyorum
herseyı sakaya vururzz :) ama biriktiimzi zaman da hıncımızda öfkemızden kımsa kaçamaz
sen de mi yaysın ne güzell :) ne demiş Rezzan kriaz
Kainatın en muhteşem burcu kozmik bir harika yay burcu
ben dimedim valla rezzan kriaz didiyay bı arkadasınzı olsun mutsuz olmazsınzı dio kendısı
bi de yaylara ukala derler hiiiç alakaesı yok
yurt dısında mısınız canım ? tabıı o zaman daha zr oluyo bazı seylere ulaşmak....
tekir yemedım hıc kız pazrada görürüsem alaım nası yapios hamsi gibimi pişircezz tavada az yağ ile :)
başak diye tahmın ettiydim :) yay dimedım cunku yayalr genelde ılımlı ınsanalrdır diye bılıyorum
herseyı sakaya vururzz :) ama biriktiimzi zaman da hıncımızda öfkemızden kımsa kaçamaz
ben dimedim valla rezzan kriaz didiyay bı arkadasınzı olsun mutsuz olmazsınzı dio kendısı
yurt dısında mısınız canım ? tabıı o zaman daha zr oluyo bazı seylere ulaşmak....
kizlar bende hamsiye bayilirim ama malasef sadece turk marketinde var ve ikikere gittik sadece cumartesi getiriyolarmis oglen olmadan bitiyomus market bize35kilometre uzakta kahvalti yol o ogleden cok sonra orda oluyoruz ve alamadik tabi[/QUO bende balık çok severim ama hamsiyi bi türlüsevemedim canım yaa ayrıca çizelgemi hazırlamama yardım ettiğin için çok teşekkür ederim sevgiler
yardimci olsuysam ben sevindim canim ben bayilirim hamsiye baska baliklari pek yemem burdada hazir baliklar var ama hic bana gore degil yemem ben onlari
evet canim almanya
Yedim tatlımValla ben beğeniyorum da eşim onu yiyeceğime tavuk yerim diyo
Hatta ben nasıl yapıyorum somonu hemencik bi tarif vereyim
Salamura asma yapraklarından 4-5 tane aralarında boşluk olmayacak şekilde yan yana açıyorsun. Somon dilimini ortasına koyup üzerine
1 ince dilim limon, 1 tane defne yaprağı,az tuz ve az zeytinyağı sürerek sıkıca sarma sarar gibi sarıyosun. Sonra ısıtılmış ost makinasında
9-10 dakika kadar pişiriyosun ıhmmmmmmmmmdiyorum sen anla
:
Yedim tatlımValla ben beğeniyorum da eşim onu yiyeceğime tavuk yerim diyo
Hatta ben nasıl yapıyorum somonu hemencik bi tarif vereyim
Salamura asma yapraklarından 4-5 tane aralarında boşluk olmayacak şekilde yan yana açıyorsun. Somon dilimini ortasına koyup üzerine
1 ince dilim limon, 1 tane defne yaprağı,az tuz ve az zeytinyağı sürerek sıkıca sarma sarar gibi sarıyosun. Sonra ısıtılmış ost makinasında
9-10 dakika kadar pişiriyosun ıhmmmmmmmmmdiyorum sen anla
Amann NaF ben asma yaprağıyla tost makinasıyla uğraşamam diyosan eğer
teflon tavaya az zeytinyağı koyup somonu koy canım üstüne birkaç dilim limon ve 1 defne yaprağı koy az tuz ekle kısık ateşte arkalı
önlü pişir. Böyle de denedim güzeldi
Ve gerçekten somon çok faydalı
Bak nasılda kendine pay çıkartmış
Üzüldüm canım yaa :2: aslında tuza filan basıyolar öyle yiyomusunuz bilmiyorum ama :26: Türkiyeden giderken götürülebilir sanırım :26:
Tekiri bol yağda kızartıyosuncıssssssss yanii olmaz somon yi sen hem seviyomuşun bak o yağsız pişiyo hem besleyici hem lezzetli
kizlar ogleden sonra kizim mizmizlandi aksamda doktora goturduk esim gelince tabi doktor niye geldiniz dedi bebek her huysuzlandiginda doktora gelinmez dedi normal herseyi hicbiseyi yok dedi allaha sukur kizimin kilosuda olculdu ve 5580cikti 1ay once 5250di yani derdeyse dogru duzgun hic kilo alamamis bende markete gittim zaten 4ayi doldurdugumuzdan dolayi aptamilin kasik mamasindan aldim ve kavanoz mamalalarindan eve geldik once emzirdim ama az sonra hazirlamistim 60ml kasik mamasi kizim onu yedi ustunede biraz kavanoz maamsindan yedi mizmizligi felan durdu aglamiyo simdi yani benim balim ac kaliyomusda benim haberim yokmus hep 6ayi bitirelim diyodum ama sut yetmiyosa yapicak bisey yok mecburen ek gidaya basliycam
bu arada hic ac degilim ama akliniza ne gelirse yemek istiyorum cok fena esimle kaynanada yanimda simdi kek yiyolar ah ahhh bu kilolar
hiç acıkmazken diyete başlayala beri hep açım ya yiyorumda ama psikolojik olarak aklım hep yemekta nasıl yapacağız bunu? pes etmek istemiyorum yaaa canım sıkılıyor 5 mili indirmiştim ağır geldi hepsini yapmadım mekik çektim biraz bilmiyorum nasıl olacak bikaç kilo versem gaza gelirim belki ama
günaydın kızlar... yarın bildirim günü,bugün kendimden korkuyorum,iraz davranırsam diye. öğretmenler günü partisi var okulda öğrencilerim hazırlık yapıcaklar, börekler pastalar daha neler neler..... yemesen de olmaz. öğle yemeği yemeyi düşünmüyorum. artık tadına bakarım yaptıklarının,tutabilirsem kendimi. yoksa küserler bana:-(
Günaydın canlarım!
Aman benim ortim ateşlenmiş hasta mı olmuş!
kıyamam, dikkat et kuzum kendine sen bana lazımsın daha
benim de senden kalır yanım yok zaten dün akşam doktora gittim tahlil yaptılar kurtçuk varmış bir de mide ve bağırsak enfeksiyonu kapmışım
zira tüm kokulardan midem bulanıyor.
anneannem "Neren ağrırsa canın orda olur kızım" derdi, doğruymuş.
Vücudumdaki tek uzvum midemmiş gibi hissediyorum şu aralar.
ilaç falan verdi doktor, dikkat edicem biraz bakalım iyi olur inşallah.
Allah tüm hastalara şifa versin.
tabi tabi ye mutlaka
günaydın
günaydın
hoşgeldin günaydın herkese
tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım bugün birer dilim pasta serbest size götürün kızlar...
dün gece çok hastaydım ateşler içinde dokuz gibi yattım uyumadım ama ter içinde küllendim. sabah tartıldım düne göre 700 gr gitmiş demek ki ateşlenmek lazım böyle haftada bir. bugün daha iyi gibiyim ama ateş ve halsizlik var hissediyorum. evden meyveleri topladık geldik akşama kadar vitamin alalım bakalım. neyse kızlar size iyi bir gün dilerim dünkü yemek bahsetme mevzunu anlamadım ama nasreddin hoca misali hepiniz haklısınız diyorum. yemeklerden gizligizli bahsedelim özel mesajla tarif atıp karşı gruba darbe vuralımamaç zayıflamak bu yolda herşey mübah ...
ooohh ortiler eşleşmiş yin hadi hayırlısı
ya ama bana niye öyle gelmiyooooo,,yani şimdiye konuşması lazımmış gibi geliyo,,herkezin çocuklarını görünceee,,bendemi bi hata var acaba diyorum öğretemiyomuyum acaba diye,,ama çabalıyo ama dönmüyo dili daha benzer bişey söyleyince,,mesela çiş yapınca bittimi oğlum hadi yok de diyorum hok gibi bişey söylüyo bende onu yormamak ısrar etmemek için aferim diyorum,böyle böyle öğrenir diye hatamı ediyorum acaba:26:
kız bana aylık maaş ödemen gerekiyo artık,,bakıyorumda en çok seni güldürüyorum laflarımlaa,yorucu bişey bu bildiğin gibi değil,,özeline banka nomu bırakıyorum en kısa zamanda yatır 1000 tl + yemek ve servis ücretinide yatırmayı unutma,,yoksa bundan sonra seni ağlatmak için uğraşırım dram üstüne dram yaratırım haaaa
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:111::111:anladım,,vay seninki kardeşimdende sonra burda oluyo haa,,aa nasıl oluyo seninki kardeşimden sonramı gitti askere,,bak kardeşimin ne zaman askere gittiğini unuttum du bi soremde gelemmayısta gitmiş pardon
gülmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,,baktımda daha para yatmamış,,geliyo dram
canım Allah yardımcınzı olsun gurbet zor tabii ama alışmışsınzıdır snaırırm :)
bizim ankaraya tayın işi gibi bişi var çok tereddütteym napcm bılmıom burdan ayrılak ıstemıyorum ama oof oof
ayy naf ben asma yapragıyla ugrasırım hiç sorun değilsen bana bi tarfi yaz bakım ayrıtılı nası pişircem
tost makınasında kız çiğ kalmasın :) yapayım da bloguma koyayım :) daha balık tarıfı yazmadım bu kış :)
yok canim nerde bu ekimde 1yil oluyo benim buraya gelmem evlenip geldim ve esim cocuk yaslarinda gelmis esimin arkadasinin esiyle markette karsilastik alistinmi dedi yok dedim bana 10sene oldu ben bile alisamadim nasil alisicaksinki dedi bide ben tam turkiye asigiyim evlenmek icin okadar zor karar verdimki ama asik olunca bisey yapamiyosun nasil evet dedim bilmiyorum
kizlar gorusuruz
SAYIN NAF!! üşenmeyip vakit ayırıp herşeyin dökümünü yaptığın için teşekkür ederim ama cevap vermek var, cevap vermek var biz facede başka sayfalarda anneler arasında bir sıkıntı olduğunda elimizden geleni yapıp deneyimlerimizle ona yardımcı olduğumuz için başta hatayı burayıda öyle sanmakla yaptım hoşgeldin yazmak cevap vermiş olmak değil kimse bişey yazmadıda demedim zaten ama sizin bu tavrınız bana farklı geldi ben kimseyi suçlamadım zan altında bırakmadım bisoru sordum sonradan gelenleri aranıza almıyormusunuz diye eğer soru değilde inandığımı yazsaydım hemen çıkardım topikten ama cevaplardan sonra kalmaya devam ettim hoş sohbeti görünce samimi bir ortam var sandım ama siz dalgaya aldınız önemli değil kimse cevap vermek zorundada değil ama ben kendimi yalnız hissettim dile getirdim yapmamam gerekiyormuş malzeme verdim özür dilerim yazdıklarınızdan sonra çok üzüldüm siz kusura bakmayın ama keşke bu vaktinizi bana yardımcı olan varmı diye sorduğumda ayırsaydınız ozaman bir insanı mutlu etmiş olurdunuz bu şekilde üzerek değil
canım Allah yardımcınzı olsun gurbet zor tabii ama alışmışsınzıdır snaırırm :)
bizim ankaraya tayın işi gibi bişi var çok tereddütteym napcm bılmıom burdan ayrılak ıstemıyorum ama oof oof
ayy naf ben asma yapragıyla ugrasırım hiç sorun değilsen bana bi tarfi yaz bakım ayrıtılı nası pişircem
tost makınasında kız çiğ kalmasın :) yapayım da bloguma koyayım :) daha balık tarıfı yazmadım bu kış :)
bende denıycem somonu, hıc olmadı şifa nıyetıneee yerımanlattıgınıza gore lezzetlıde bı etı var
ooof naf naptınnnasma yaprakları deısık bı tatmı verıyo sekıl olsun dıyemı, evde yaprak var denemek lazım, hos olur gıbı, agzım sulandı, balık yemek ıyı zaten de somon daha da ıyı ama ben hıc denemedım, kocişede dedım denıyelım dıye, dur bu sayfayı sık kullanalara eklıyımde senın tarıfı kaybetmıyım cok saol caınmmmmm
hnnnn tekiri kilolaı verdikten sonra yicez yani :)
Karnım tok sırtım pekkk.
Yarın tartıda çıkacak rakam hiçte moralimi bozamıycakk.
canım bende kızıma küçükken mama vermiştim doymadığından.ama dikkat et biberronla verme.çünkü bana doktor demişti kaşıkla yedirin emmeyi bırakır diye 1-2 derken biberon kolayımıza gitti ve kızım emmeyi bıraktı 8.5 aylıkken zaten 5.aydan sonra ağlata ağlata emzirdim.aman dikkat et derim sana.bide bence çorbalara falan geç 4 ayını bitirdiyse..azar azar yavaş yavaş tadına baktır.aman unutma bebeğin tüm yiyecekleri tuzsuz ve salçasız olacak.tuz 1yaşından önce böbreklerini yorar.3 yasak daha var 1 yaşına kadar patlıcan(içinde nikotin var),yumurta beyazı,bal yasak.Allah kolaylık versin...zor bu işler zorrrr
canım bende yenilerdenim 12 gün oldu.ama bir haftadan sonra alışıyosun acıkmamaya...bence 2 mille bi süre devam et..5 mil çok ağır bizim gibi yeni başlayanlara....
öğretmenler günün kutlu olsun canım..kızlar diğer arkadaşlarında öğretmenler günü kutlu olsun..hangi kısçelerdi hatırlaymadım..
geçmiş olsun kızlar...
Belki bana bir orti gelir
Bir güzel topic olur yazılanlarla
Tevhide değişir çıtır olur gülümse...
Bir ortim bile yok anlıyor musun
Hadi gülümse...
tuğba erkek çocukları biraz daha geç konuşuyo..benim yeğenin 5 yaşını bitirdi yeni yeni tam olarak konuşuyo..doktora götürdüler niye diye doktorda kreşe verin çocukların arasında kalsın demiş...kreş sayesinde bir senede düzeldi yaniii...
kızlar daha fazla okuyamadım...1 saat sonra eşim gelecek yemek yapmam gerek öpüyorum...şimdi deniycem şu şehriye pilavını....
Biz zaten açken çekilmiyoz dilek
Ne dicem cleopatra yok ortalıkta :26: gözümüz mi kaldı acaba kadının başına bişey gelmesin
Biz zaten açken çekilmiyoz dilek
Ne dicem cleopatra yok ortalıkta :26: gözümüz mi kaldı acaba kadının başına bişey gelmesin
Ben hep göz kararı yaptımtatlım tost makinasını ısıt güzelce koy sardığın balıkları 10 dk hatta çok bile bana göre 10 dk çiğ kalmıyo korkma yakın zamanda tavada olanını yaptım arkadaşa gitmiştik tavada bile 10 dakikada pişiyo
Asma yaprağı hafif ekşilik veriyo zaten onu yemiyoz hem şekil oluyo hemde lezzet katıyo canımasma yaprağıyla yaptınmı bir ince
dilim limon tavada yaptın mı 2-3 tane ince dilim limon koymak lazım
rica ederim tatlımmmmmmm
Aynen öyle canım
cleopatra aslında burda ama o kadar inceldiki artık onu göremiyoruz
SAYIN NAF!! üşenmeyip vakit ayırıp herşeyin dökümünü yaptığın için teşekkür ederim ama cevap vermek var, cevap vermek var biz facede başka sayfalarda anneler arasında bir sıkıntı olduğunda elimizden geleni yapıp deneyimlerimizle ona yardımcı olduğumuz için başta hatayı burayıda öyle sanmakla yaptım hoşgeldin yazmak cevap vermiş olmak değil kimse bişey yazmadıda demedim zaten ama sizin bu tavrınız bana farklı geldi ben kimseyi suçlamadım zan altında bırakmadım bisoru sordum sonradan gelenleri aranıza almıyormusunuz diye eğer soru değilde inandığımı yazsaydım hemen çıkardım topikten ama cevaplardan sonra kalmaya devam ettim hoş sohbeti görünce samimi bir ortam var sandım ama siz dalgaya aldınız önemli değil kimse cevap vermek zorundada değil ama ben kendimi yalnız hissettim dile getirdim yapmamam gerekiyormuş malzeme verdim özür dilerim yazdıklarınızdan sonra çok üzüldüm siz kusura bakmayın ama keşke bu vaktinizi bana yardımcı olan varmı diye sorduğumda ayırsaydınız ozaman bir insanı mutlu etmiş olurdunuz bu şekilde üzerek değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?