merhaba canim neler yedigimizi genellikle aksam toplu olarak yaziyoruz ondan yazilmamis olabilir bide ben bugun oruc tutuyorum oyuzden bugun yazamiyorum
tamam canım gördüm. yeni üye olduğum için siteyi kavramada biraz zorlanıyorum. iyiki varsınız.
burda yenı oldugum ıcın bılmıordum okey canım artık aksama yazarım
Kahvatım: 1/3 peynirli gözleme , közlenmiş biber,2 dlm kaşar peyniri,4 zeytin,2 çatal patates- biber kızartması,bol dereotu.fındık,ceviz,kuru üzüm atıştırdım biraz da.
kendi kendime olsa kızartmaymış gözlemeymiş yemem ama misafirim var evde onlara yapıyorum. ben de yiyorum mecburen...
harran0571 canım profılınde yasadıgın yer sanlıurfa yazıor bende urfalıyım gorev nedenıyle mersındeyım
Selam
Akşam toplu yazıyoruz sena kaptan, kılavuz ve triendy dısında menüleri yorumlamak pek doğru değil.
Yeni yeni kg veren arkadaşlar yanlış yönlendirebilirler.
O yzden menünü yazınca niye yorumlammıyosunuz deme aman
gözlememi ooo süpermiş:) öyle oluyor biri gelince yiyorsun mecbur. Mesela bizdede bu hafta sonu misafir vardı eee boşnakların böreği meşhurdur tabi yapmıştık onlar yerken bende bir dilim yedim tabi:) ama bu hafta yok.
zaten eşim boşnak onların yemekleri hep çok ağırdır ama çok ta lezzetli... evlendikten sonra bu kadar kilo aldım zaten. yoksa evlemeden önce çok zayıftım ben safinaz diyorlardı o derece yani... ama şimdi bayağı iri oldum yani
çok azimliyim ama 58 olucam:)
ben kayseriliyim eşimin görevi nedeniyle urfa harrandayız.
harran0571 canım profılınde yasadıgın yer sanlıurfa yazıor bende urfalıyım gorev nedenıyle mersındeyım
ben yaklaşık bir kaç ay önce aranıza katıldım fakat adapte olamadım sadece okuyorum.neler yapmam lazım aranıza dahil olmak için?Şu an diyetisyen kontrolünde olmama rağmen motivasyonum çok düşük.Birde geçtiğimiz hafta memlekete annemin yanına gittim ve hiç diyet falan düşünmeden tadını çıkardım.Pazar günü eve geldim hemen bilgisayarın başına geçtim.İlk işim sitede neler var diye bakmak oldu.Bana yardımcı olurmusunuz neler yapmam lazım.Bu arada herkesin aşure gününün hayırlı olmasını dilerim.İnşallah herkesin ettiği dua hayırlısı ile kabul olur...:
urfa yı seviyorum. manevi havasından olacak insanı kendine çekiyor. peygamberler diyarı güzel urfa.
esım polıs memuru bende onun gorevı nedenıyle buraya mersıne gelmez zorunda kaldım ben bırecıklıyım harran cok uzak bıze
az önce patronla konuştum haftaya yeni taşındığımız yerde iş başı yapcaz yanıma yardımcı eleman geliyomuş.. ay sevindim valla henüz işi bilmiyormuş ama öğrteceğim bir süre sonra bu deli gibi yoğunluğum azalacak işallah
haftaya güzel başladım
okey anladım dıkkat edeyım barı. gelır gelmez kovulmayalım demı
olabılır tatlım neden olmasın
Yok est. ne kovulması.
Açıklıyım baştan dedim sonra benimle ilgilenilmiyooo yaeeee diye yaygara yapan hatunlar çıkıyorda
Naf cım
bizi de orti listesine dahil eder misin?
shryvz ile ben de ortiyiz dünden beri :)))
Arcak81 hosbuldum canim..
Kizlar bana da biborti ayarlayin ya..
Forumdan kopinca yerimde sayiyorum..
Naf canim ya ayarlasana bana birini
beni de listenize dahil edebilir misiniz.
bugün diyetimin ilk günü yediklerimi yazayım.
sabah:ballı sirkeli su + iki bardak su
yarım simit
bir haşlanmış yumurta
bir tatlı kaşığı bal
öğle:balık salata
akşam:bir kase tarçınlı yoğurt bir kaşık pekmez
aralarda da meyve
akşam yemeğini altıda yedim.
kızlarrr dün akşam eresin otelde bir termal tesisin tanıtım kokteyli vardı eşimle davetli olarak iştirak ettik...otelden çıktıqımızda artık bir devremülkümüz vardıilk olarak davete katıldıqımız için 4 gün 3 gece kızılcahamamda 5 yıldızlı bir otelde tatil kazandık...uçtum havalara...sonrasında termel tesisin reklamları yapılınca şartlarını çok beqendik ama eşim görmeden almam dedi şuan yapılıyor 1 yıl sonra bitecek..yetkililer hafta sonu yine kızılcahamamda 5 yıldızlı başka bir otele konuk olarak (cuma cumartesi pazar) davet ettiler yapılan yeri görüp hemde 3 günlük bir tatil daha yapıcazz
şimdi şartlarını paylaşmak istiyorum sizlerle;
.......normalde devremülk alınca hangi tarihler arasında aldıysan o tarihlerde gitmek zorundasın ama bizim aldıqımız devremülk 365gün istediqin zaman gidebiliyorsun(biz 10 günlük olanı tercih ettik çünkü başka yerlerede gidiyoruz) istediqimiz zaman gidebilmemiz bizim için süper bişey hangi ayda hangi mevsimde gitmek istersen gidebiliyosun...
.......bizim daha önce gittiqimiz tatil beldelerinde havuz lunapark vs.. extra ücretliydi ama burda herşey ücretsiz
.......10 günlük tatilin boyunca her sabah biz kahvaltı için restoranta indiqimizde oda düzenli olarak ücretsiz olarak temizlenecekmiş
.......yemek olayı çok zenginmiş sadece 40 çeşit salata varmış limitsiz sınırsız ve kişi başı sadece 5tl
.......hergün termale girmeden önce doktorlar check-up yapıp tüm kontrollerini yaparak kontrollü olarak termale girmeni saqlıyorlar ve günde kaç kür alman gerektiqi bu kontrollerle belirleniyor (termalde ücretsiz hastane mevcut)
......kapalı spor salonu ve kapalı hazuları var hepsi ücretsiz...
......bütün spor aktiviteleri için ücretsiz salonlar mevcut(futbol basketbol tenis bilordo vs..)
......istersen kendinde yemek yapabiliyorsun mutfakta herşey mevcut...
......ve asıl bomba geliyooo beni en çok memnun eden bu oldu.. bu 10 günlük devremülk hakkını hiçbir ücret ödemeden türkiye genelindeki istediqin bir şehirde kullanabiliyorsun..bütün favori illerde ve tüm tatil beldelerinde otelleri var...bu yıl kızılcahamamda seneye antalyada didimde bodrumda nerde istersen...
......ve ayrıca yine hiçbir ücret ödemeden yurt dışında 140 ülkeden hangisinde istersen bu 10 günlük hakkını kullanabiliyorsun...
......sadece yol parası sana ait oda şu şekilde...sana bir kart veriyorlar..otobüsle olan yolculuklarda %50 indirim uçakla ve yatla olan yolculuklarda %45 iskonto uyguluyorlar...ve yurt dışına çıktıqında uçaktan inince seni özel arabayla otele kadar götürüyorlar...
......ama olduki o sene devremülk hakkını çeşitli nedenlerden kullanamayacaksın ozaman istersen kendin istersen şirket senin adına kiraya veriyor ve parasını senin hesabına yatırıyor..
.....3-5 sene sonra satmak istedin yine aynı şekilde ev gibi prim yaparak satabiliyorsun istersen şirket senin adına satıyor ve %20 prim alıyor..
.....tam bir aile mekanı eşi olmadan kimse giremiyor...eşimin işi uymadı ben annemle babamla gideyim diyemiyorsun..eşli aile kavramı şart...eşinle birlikte gitmek kaydıyla yanında istediqin kişiyi götürebiliyorsun...
.....ve son olarak sınırsız arkadaşımı akrabamı üzretsiz 2 & 4 gün arası tatil yaptırabiliyorum...bu devremülkü aldıqım için bize böyle bir hak verdiler...kaç kişi yollarsanız tatile yollucaz sözü verdiler...hemde hangi mevsimde hangi ayda gitmek isterseniz ozaman gidiyorsunuz...şimdi kızlar istanbulda oturan ve bu güzellikten faydalanmak isteyen varsa özelime adını soyadını ve telefonunu bıraksın ben müdür beye isteyenlerin isimlerini ve numaralarını vericem onlar sizi arayıp tatil hediye makbuzlarınızı size teslim edecekler...hiçbir ücret ödemiyorsunuz kızlarr...
paylaşmak istedim arkadaşlar daha dün akşam aldık içim içime sıqmıyor çok mutluyum darısı hepinizin başınaa :92::92::92::92::92:
teşekkür ederim canikomm....
Nafcım ben şimdilik orti düşünmüyorum benı saymazsan sevınırım canım...
charm orti istemiomuş kaldım mı yine yalnız başımaaaa
kızlar çok sevdiğim bir arkadaşım sıkı diyetle ve sporla ikinci resimdeki gibi olmuştu. sonra evlendi 1 yıl içerisinde ilk resimdeki hali almış..
çok üzüldüm.. Eki Görüntüle 301219 Eki Görüntüle 301220
kızlar bende 73 kiloyum benide yanınıza alın morale çok ihtiyacım var nasıl gidecek bu kilolar akıl verin
bende geldimmmm
Günaydınlar....
Ben kilo bildirimi yapmama rağmen listede yeralmamışım(((
ortak arıyorum arkadaşlar.....
kızlarrr hepinize günaydınlarrrr
ya oqlum hasta olmuş okula gidemedi yatıyor...kurstan gelince onu doktora götürücem...boqazları şişmiş....hadi şimdi çıkmam lazım görüşürüz fıstıklarrr...
dilekcimmm nasılsın bebeqim sesin soluqun çıkmıyor pas vermiyon hiçç
gunaydın herkese
herkese günaydın.sağlık ve huzur dolu bir hafta dileğiyle.
kilo bildirimi yapmadan listeye dahil olamıyormuşum. trendy21 e özelden mesaj atmaya çalıştım ama 100 mesajın altında olanlar özele mesaj atamıyormuş. ne yapmam lazım arkadaşlar. beni aydınlatırsanız sevinirim. siteye bir hafta önce üye oldum.
Günaydın kızlar..
Hepimize güzel bir hafta olur inş.
Herkese Günaydıınnn...
Günaydın kızlar bu aralar pek yazamıyorum cuma ıste coık yogundum haftasonuda gıremıyorum zaten dun bıarz grıdım bıkac sayfa okudum cıkmak zorunda kaldım oglus bu kadar ızın verdıbayada birikmiş geçmiş hepsını bıtıremem heralde gördüklerimi yazayım
dilekcim ilişkinizin gidişatı bu sonu söylüyordu sanki ama tabi gönüle söz geçmiyor ben sadece senin daha fazla üzülmeni istemem yazık etme kendine boşver bir daha şansı haketmiyor bence sevgilin Allah daha iyilerle karşılaştırısn seni değerini bilen bi insanla inşallah
senacım oğluşuna geçmiş olsun devremülkünüz de şimdiden hayırlı olsun bizde haftasonu kızılcahamama gittik eşimle belediyenin kaplıcalarında özel jakuzili odaları varmış 1.5 saatlik kiralıyosun benımde bel fıtıgım azmıstı bu ara kuluncalrım felan fenaydı üzerimde negatif bi elektrik neyse haftasonu gittik oğluşu babanneye bırakıp cok iyi oldu valla bize yetti de arttı hatta alsıkın olmadıgımız ıcın eşim ilk girdiğinde bende cıkarekn fenalastıktansıyonumuz düştü eşim zavallı bıde 1 gün öncesinde kan vermıstı biz yakın oldugu ıcın ara ara boyle gıtmeyı düşünüyoruz ama sızınkıde güzel tabii çeşitli alternatifleri varmış
sevdecim naber ortimi unutmayım ben bu hafta dıkkat edıcem ama oruca basladım tekrar benı etkılıyor tuvalet problemı oluyor ertesı hafta cıkıyor asıl kılom ama bakalım görcez :26:
Günaydın kızlar
herkese güzel bir hafta olur işallah
Ortiii arıyorummmmm görenler duyanlarr insanlık namına yardımcı olsunlarr
herkese merhabaaa
keyıfler yerındedır umarımmm
merhaba arkadaslar bundan 18 gun once 102 kg ıdım suan 96 kg ım ...
suan hepınız zayıflamak ıcın can atıyorsunuz emınım benımde ılk amacım 90 kg altına dusmek 2. hedef 70 kg altına dusmek ....
insallah sızde en yakın zamanda ıstedıgınız kg varırsınız ....
suan sızın yerınızde olmayı cok ısterdım emın olun ....
selam kızlar...
hastalara geçmiş olsun...
hasta olmayanlarda hasta olmasın
neysee..kızlar 2 gündür giremedim yaff..
enson zil çaldı dediğimde eşim pidelerle geldi ve size şunu yazıcaktım tamam yemeye dikkat edicem ama pat diye çıktım
gelidler öğlen ama herşeyde hazırdı salak gibi kendimi strese sokuyorum yaaa..
fırında etli ebzelye yemeğimde çok lezzetliydi ama günün gözdesi tatlım oldu çok beğendiler çok uğraştırcı ama olsun yaptımmı tam yaparım benn
akşam üzeri çaya eltimin anne babasıda geldi,..kadın zayıfladınmı dedi bende bilmem falan dedim artık böyle kimseye zayıflamak istedii-ğimi çaktırmıyorum çokta süpper oluyor...kayınvalidemde demesinmi"bişeyler yapıyor ama söylemiyorda "bende mutfakta duymamış gibi davrandım
ne yani söyleyimde lokmalarımı sayın demi yada şuda zayıflatıyormuş şu bunu yemiş içmiş zayıflamış gibi örnekler sunun bana olduu gözlerim doldu
bu yolu çok sevdim hoş ben kaynanama yakınmasamda o çenesini tutmazdı ama az çok beni tanıdı yememi bilir artık sustu
c.tesi hem ayakta kaldım hemde azbişeyle ryedim akşamda oturma vardı tabi misafirler gitti..
midem kaırşıktı ordada 1kaşık havuçlu kırmızı biberli yoğurt salata
1kaşık fasulye turşu kavurma
1sarma
1mercimek köfte
2parmak kadayıflı muhallebi vardı ama benimkini geçemezdi keşek benimkide kötü olsaydıdakalan son dilimleri dün akşam götürmeseydim
dünde oruçtum zaten komşuda oturma vardı yine çalışan olunca haftasonu alıyolar..
eve bişeyler verdi aşurede vardı yemeğimde vardı zaten..çoktandır sizin yaptığınızı yapmıyodum midem çöok bulandı çok kaırşık yedim.
bide açken birden yüklenince gece boyu afedersiniz geğirdim:18:mdiem yandı bugünd eaşura günü orucum inş.sahura kalkamadık ama midem baya rahat hala tabi açım ama olsun eşimde öyle aç tuttu kalkamayınca neyseki gün kısa..
ve şimdi yine oturma var arkdaşa evlendi ona gitcez böyle ayarlandı kzıcak bana ama napıyım çok sevap
Muharremin Onuncu gününe Aşure Günü denir.( 05 aralık pazartesi,bugün)
1- Aşure günü oruç tutmak sünnettir.
2- Sıla-i rahim yapmalı. ı.
3- İlim öğrenmeli!
4- Sadaka vermek sünnettir, ibadettir.
5- Çok selam vermeli.
6- Çoluk çocuğunu sevindirmeli!
7- Gusletmeli. Hadis-i şerifte, (Aşure günü gusleden mümin, günahlardan temizlenir) buyuruldu. (Şir'a)
8 - O gün, eve ufak-tefek erzak alınmalı, alınırsa bir sene boyunca evde bereket olur.
9- Dua Okunmalı,
10- Namaz Kılınmalı
ÖNEMLİ OLAYLARI:
1.Hz. Musa aşüre gününde firavun ve ordusunu sulara gömmüştür.
2.Hz. Nuh gemisini aşüre gününde demirlemiştir.
3.Hz. Yunus balığın karnından aşüre gününde kurtulmuştur.
4.Hz. Ademin tevbesi aşüre günü kabul edilmiştir.
5.Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan aşüre günü kurtulmuştur.
6.Hz. İsa aşüre gününde dünyaya gelmiş ve aşüre gününde semaya yükselmiştir.
7.Hz. Davudun tevbesi aşüre günü kabul olunmuştur.
8.Hz. İsmail aşüre gününde dünyaya gelmiştir.
9.Hz. Yakubun gözleri aşüre günü görmeye başlamıştır.
10.Hz. Eyyüp hastalığından aşüre günü şifaya kavuşmuştur.
11.Önceleri Kabenin örtüsü aşure gününde değiştirilirdi.
12.Hz. İbrahim bugünde dünyaya geldi ve ateşten kurtuldu...
ayrıca bugün tek oruç tutmak mekruh..
ya dünle bugün yada bugün tutanlar yarında tutmalı...bolca eviniz bereketlensin "ya rezzak" çekin.bol dua edin canlarım...
rabbim hepimizn ne muradı dileği varsa hayırla sağlıkla verisn mubarek ayda..sizi seviyorum ve çıkıyorum
ben hazırlanmam lazım çünkü cici kız olucam
Ya herkes ne güzel kilolar vermiş çok imrendim(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?