70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

alıntılarım karışmış yav yapamadım neyse aklımda kalanı yazayım.
yumurta sormuş biri. ben bunu araştırdım arkadaşlar yumurta =kolestrol değil kesinlikle. çoğu doktor bu görüşte. ve çoğu haftada 5-6 taneye kadar okey diyor. mesela dunkan rejiminde günde iki tane yiyin diyor . yumurtanın sarısının fazla yağ içermesi biraz korkulan mevzuudur. dunkan kitabında beyazının günde sınırsız olarak tüketebilirsiniz demiş. beyaz saf proteinmiş ve yağ içermediğinden korkulacak yönü yokmuş. diğer doktorlarda günde ikiye okey diyor. hatta haftada 4 mutlaka tüketin diyor. şayet kalp yada karaciğer yağlanması gibi bariz bir sağlık sorununuz yoksa yiyin derim. ilgili makalelere bakacaktım ama başım çok kötü müsait olunca bakar yazarım. ama rejim için aslında bulunmaz bir dost ben ilk haftalar iki günde bir yemeye çalışıyodum ama bayağıdır boşladım durun kaynatamda yarı işe getirem yav.
bu arada sabah akşam evet farklı çıkıyo. normali sabah en düşük kilo çıkmasıdır. ama bendekini yazam. sabah fazla çıkıyom akşam eve gelince hiçbirşey yemeden tartılırsam daha az . bugün sabah kalktığımda 74.1 çıkmıştım akşam eve gelince tartıldım 73.1 şaka gibiyim yav. başım çok ağrıyo size iyi akşamlar arkadaşlar gelmeyebilirim bye...

ne yediğimi yazmamışım yav yazıp kaçam. 2 parça haşlanmış tavuk (150)gr falan. ve yoğurt birazdan bir nar yiyecem yatmadan da midem için bir küçük bardak süt(sütü hiç sevmem de ) zorlama ile işte...

ben baklagillerde protein var sanıyodum...
protein de içeriyor tabi ama mercimeğin karbon değeri yüksek diye biliyorum...
önce haşlıyor musunuz ?
yok canım haşlamıyorum.. tavuk göğsünü şişlik doğrayıp
3 kaşık yoğurt,2 kaşık yağ, kekik ve kırmıızı biberle yaptığım sosun içinde
1_2 saat bekletiyorum daha sonra şişlere dizip altlı üstlü pişiriyorum tost makinasında...

Son düzenleme:

bende tam tersine akşam tartıldığımda sanki hiç zayıflamamışım gibi kocaman bi kilo çıkıyo karşıma..

pişirirken tost makinasının kapağını kapatıyormusun canım.. çok sordum ama kusura bakma canım

geçmişi hızla okudum geldim..alıntılarımı sonra yapıcam...çocuklar izin verirse...
üçü bi yerden çekiştiriyor...
herbirinin ayrı isteği var...
menümü yazayım..çok örnek bi menü değil ama idare eder..
sabah kalkınca 2 bar su..
kahvaltıda
1 tavada yum az zeytinyağlı
3 zeytin
2 dilim çav ekm
1 tk incir reçeli
çatal ucuyla turunç reçeli
az az çeçil+tulum+beyaz peynir
reçel fazla ama eşim yeni getirdiği için tadına baktı..
ardından 2 bar karışım....
ara 1.5 portakal 1 ısırık muz
öğlen karalahana çorbası....
ara yok
öğünler arası azdı acıkmadım..
akşam 1 kaşık pilav
2 kaşık yeşil fasulye
biraz k.bahar haşlama
küçük bi kase yoğurt

öğün sonrası karışımdan içtim..
inşallah bi işe yarar zorla içiyom valla
bu hafta ciddi bi kayıp olmazsa yapmam bi da

şu anda evde su böreği,profiterol,ve pişmaniye var...
hepsini de çok severim...
sınavım büyük bu akşam..

akşam 100 gr kadar haş tavukta yedim..
bi türlü bi önceki mj ı düzenleyemedim...

Valla sağlam bi iraden olması lazım. Şahsen pişmaniye ve profiterole hiiçç dayanamam. Kolay gelsin sana cnm.

ya kerevizin tadı nası bişey..
ben bi lahananın içine koymuştum da ıyyy tadı sevmedim ya..

Ben bu konuda objektif davranamam sanırım canım çünkü tam bir sebze hastasıyım her türlüsünü bayıla bayıla yerim hele portakallı zeytinyağlı kerevizi

Erkekler kadınları da kendileri gibi sanıp gaz verme maksatlı da olsa bu şekilde saçmalayabiliyorlar canım. Takma kafana odunluğuna ver ve onun inadına zayıfla

Bizim için problem yok ama 6. takım kaptanına bir sor bence canım takımların bu şekilde bir kuralı olabilir belki :26:

Tuğbacım konuştuğumuz gibi sen sadece kaptanlık sıfatını bırakıp tuğba olarak aynı şeyleri yapmaya devam edebilirsin. Hemde yanlış anlaşılmalar ortadan kalkmış olur

kızlar acaba benim mesaj sayım kaç oldu bunu nasıl anlıycam bilen varmı acaba??

toast u birak yeme sen bi bilsen cumadan beri ne yedim :18: zayif insan onu 1 senede yemez yedigimi :84: bu bana 1 sene yeter diyormussum
icimde kurt mu var acaba

Ne güzel paylaşmışsın çok teşekkürler taze annelerimize ve anne adaylarımıza fikir olur

Tekrar geçmiş olsun canım acaba neden hasta oldun

:84::84: naf olsaydin simdi bi seneryo yazmisdin

Biraz daha smile lazım o zaman daha zevkli oluyo smile filmi

Selam kızçeler

Bugün gittim diyetisyene ön görüşmeyi yaptık ama tahlilleri yaptıramadım bu hafta tahlilleri yaptırıp haftaya çarşamba ilk görüşmemizi kilo,yağ ölçümünü vs yapıcaz bakalım hayırlısı.

Yarından itibaren ne yiyosam yazıyorum kontrol edecekmiş gittiğimde. Bir de iki günde bir tartıl dedi sporu hayatına bi şekilde sokucaz dedi.

Alıntı yaptım ama atladığım olduysa kusura bakmayın. Hasta olan arkadaşlarıma çok geçmiş olsun yeni gelen arkadaşlarımız hoşgelmişler

Özledim sizi sinema kanallarından birinde kusursuz kurban diye bir film başladı güzele benziyor ona bakıcam. Sonra The Killing var onu izlerim katil bulunamadı hala merak ediyorum :26:

Sizde ne var ne yok

Diyetisyene gitmişin hayırlı olsun cnm. Darısı başımıza artık. Bizde özledik seni göremedim bugün seni. Benimde kursum vardı bugün geç girebildim. Keyifli seyirler cnm. Ben hasret kaldım öyle film izlemeye falan.

slm kızlar akşam yemeğini erken yedim heralde kanım acıktı ya:84:
napsam acaba

Su içerek zayıflayın!

Suyun zayıflama üzerine olan etkisi göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Midede yarattığı hacimden dolayı daha az yemeyi ve metabolizmayı çalıştırıp günlük harcanan enerjiyi arttırıyor. Tüm bunlar düşünüldüğünde su içmek eziyet olmamalı, aksine keyif vermeli.

Suyun faydaları

- Hücrelere oksijen ve besin öğelerinin taşınmasını, ayrıca atık ürünlerin taşınarak böbreklerden atılmasını sağlar.

- Ağız, göz ve burun gibi vücut dokularının nemlenmesini sağlar.

- Vücuttaki kan, gastrik sıvı, tükürük, amniyotik sıvı (gebelikte) ve idrar gibi vücut sıvılarının büyük bir kısmı sudur.

- Dışkının yumuşamasını sağlayarak kabızlığın önlenmesine katkıda bulunur.

- Cilt sağlığında, bağışıklık sisteminde, vücut ısısının denetiminde, ödemin atımında rolü vardır.

- Tükürük ve mide salgısında besinlerin sindirilmesinde görev alır.

- Kilo alıp vermeden dolayı oluşan sarkmaları sporla birlikte önler.

- Vücudun ihtiyaç duyduğu iz minerallerin pek çoğunu sağlar.

- Soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları ve mesane kanseri riskini düşürür.

- Zayıflama diyetlerinde metabolizmayı çalıştırmanın yanında, midede hacim oluşturarak tokluk hissi vermede işe yarar.

- Su yaşamın vazgeçilmezleri arasında olmasına rağmen asıl problem su içme kültürünün geliştirilememesidir.

- Hiçbir sıvı içeceğin suyun yerini tam anlamıyla tutmadığını unutmamak gerekir.
Su içmek için susamayı beklemeyin!

Su içmenin zamanı ve miktarı

Su dışındaki pek çok sıvı hayatımızda ciddi ölçüde yer alıyor. Çalışma hayatının vazgeçilmez ikramları çay, kahve, neskafe, meyve suları, bitki ve meyve çayları vb. içecekler.

Bu içeceklerden bazılarının diüretik etkisi olduğundan vücudun ihtiyacı olan sıvıyı karşılamayacağı ve hatta vücuttan sıvı atımını arttıracağı için suyu su olarak içmek gerekir. Öğünlerden 30 veya 15 dakika önce alınan suyun metabolizmayı hızlandırma üzerine ve midede hacim oluşturarak öğünde fazla besin alımı engellemek adına göz ardı edilemeyecek faydaları bulunuyor.

Yemek yerken su içilir mi?

Son günlerde sıkça tartışılan konulardan biriyse yemek yerken su içelim mi? Eğer ki kişinin yemek yerken su içme alışkanlığı varsa bunu devam ettirmeli. Ancak tüketmiyorsa kendini de zorlamamalı. Çünkü bir öğünde sıvıyla birlikte midenin alabileceği kapasite bellidir.

Yemekle birlikte su alındığında mideye daha az besin alınır. Su içilmeyen günlerde ise kalan kısım da yemekle doldurulmak istenir, daha fazla besin tüketilir. Suyun faydasını en üst düzeyde sağlayabilmek için yemeklerden 15 dakika önce su içmeli ve yemek sırasında su içme alışkanlığı varsa devam ettirilmelidir.

Fazla su içmek zehirlenmeye neden olabilir

Doğadaki yararlı olan her şeyin fazlası da zararlıdır. Az içilen suyun zararı kadar fazla içilen suyun da özelikle kalp ve böbrek yetmezliği hastalıklarında zararı vardır. Tüm bu bilgiler böbrek ve bazı sindirim sistemi hastaları için değişkenlik gösterebilir. Gereğinden çok fazla su içilmesi vücutta toksik etki yaratarak su zehirlenmesine neden olabilir.

Su içmeme kabızlık nedeni

Suyun; yemek yenildikten sonra alınan besinlerin sindiriminden, metabolik atıklarının dışarı atılmasına kadar her aşamada çok önemli görevleri vardır. Su, kabızlığa en iyi çaredir. Su eksikliği sırasında vücut, iç dokularından (özellikle de kalın bağırsaktan) su çekerek dışkının sertleşmesine, dolayısıyla kabızlığa yol açar. Yeterli su tüketildiği takdirde bağırsakların çalışması normal seyrinde olur ve kabızlık önlenir.

El, ayak ve bacaklardaki ödemi engeller

Vücutta özellikle el, ayak ve bacaklarda oluşan ödemi engellemek için en iyi yöntem su tüketmek. Ödemi yok etmek için alınan ilaçlar, bitkisel ürünler geçici bir yöntem. Ayrıca su, kasların dengesini sağlar, cilt kuruluklarını önler ve kilo kaybından sonra gelişen sarkmaları engelleyerek cildin esnekliğini devam ettiriyor.

Günlük su tüketimi ne olmalı?

Kilo kaybetmek, kilo korumak ve fazla besin alımını engellemek için bol su içilmesi gerekir. Peki ama günlük su tüketimi ne kadar olmalıdır? Sağlıklı bir kadının günde 10 bardak, erkeğin ise 14 bardak su içmesi önerilmektedir. Kilo fazlası olan kişilerin bu miktardan daha fazlasını tüketmeleri gerekmektedir.

Nescafe ve çayla su için!

İçilen çay, kahve, kola gibi içecekler diüretik oldukları için asla suyu yerini tutmamakta, vücuttan su atımını artırıyor. Nasıl Türk kahvesi yanında su içiliyorsa, aynı şekilde çay ve neskafe ile de su içilmesi gerekyoir. En iyi çözücü, saf, katkısız ve doğal olan içecek su olduğu için günlük sıvı ihtiyacının 3/4'ü su olarak tercih ediliyor. Özellikle yaz döneminde suya daha bir önem vermek gerekiyor.

iyi akşamlar kızlar.
menümü yazayım hemen

sabah
1 yumurta
5 zeytin
yarım domates
yarım salatalık
biraz maydonoz
2 dlm kpk ekm.

ara
1 ayran
1 elma

öğlen
1 kase çorba
2 dlm kpk ekm.
karnabahar salatası
yoğurt

ara
2 ceviz
1 su ba. süt
1 elma

akşam
1 kase çorba
3 köfte (2 olması gerekti)
salata
4 yemek kaşığı kepekli makarna

ara
1 çay ba. süt
1 elma

merabaa
son iki gündür siteye giremiyorum ve spor yapamıyorum. çok fena grip oldum yatıyorum iki gündür. :2:
çok üzgünüm bu yüzden tartıya çıkamıyorum korkuyorum. neyse ki şimdi iyiym, ama lütfen teselli edin beni ihtiyacım var.:2:

süpersin ortim yaa..maşallah..bozma mükemmel gdiosun..
arada oluyo canım yaa..hele ki hastaymışsın çok geçmiş olsun..korkma tartıya çıkınca daha kontrollü oluyo insan aldıysan da hemen verirsin en azından ama önce iyileşmene bak

selam arkadaşlar..menümü yazayım:

sabah: 2 dilim ekmek, 1 yumurta, 2 küp kavrulmuş kıyma, yarım muz, büyük bir bardak süt

ara: 1 avuç leblebi, kuru erik ve kuru üzüm karışımı, 1 portakal

öğlen: 1 poğaça, 1 kase müsli

ara: 1 dilim ekmek, 3 küçük parça kaşar peyniri

akşam: 5 tane fırında köfte( pek küçük değillerdi) 2 küçük parça patates, yoğurt

ara. yok artık...

sütüm azalsın istemiyorum..belki de bi diyetisyene danışmam lazım..bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…