ben hiç denemedim..tavuk falan ğişiyomu tost makinesinde.. yada et..
canım ara öğün neden yapmıyorsun?
bir de akşam hem dolma hem mercimek dolması ikisi de
karbonhidrat olmuş, mercimek çorbası yoğurt şeklinde yeseydin çok iyi olurdu...
ben geçen hafta çöp tavuk şiş yaptım tost makinasında süper olduuuu
protein de içeriyor tabi ama mercimeğin karbon değeri yüksek diye biliyorum...ben baklagillerde protein var sanıyodum...
yok canım haşlamıyorum.. tavuk göğsünü şişlik doğrayıpönce haşlıyor musunuz ?
alıntılarım karışmış yav yapamadım neyse aklımda kalanı yazayım.
yumurta sormuş biri. ben bunu araştırdım arkadaşlar yumurta =kolestrol değil kesinlikle. çoğu doktor bu görüşte. ve çoğu haftada 5-6 taneye kadar okey diyor. mesela dunkan rejiminde günde iki tane yiyin diyor . yumurtanın sarısının fazla yağ içermesi biraz korkulan mevzuudur. dunkan kitabında beyazının günde sınırsız olarak tüketebilirsiniz demiş. beyaz saf proteinmiş ve yağ içermediğinden korkulacak yönü yokmuş. diğer doktorlarda günde ikiye okey diyor. hatta haftada 4 mutlaka tüketin diyor. şayet kalp yada karaciğer yağlanması gibi bariz bir sağlık sorununuz yoksa yiyin derim. ilgili makalelere bakacaktım ama başım çok kötü müsait olunca bakar yazarım. ama rejim için aslında bulunmaz bir dost ben ilk haftalar iki günde bir yemeye çalışıyodum ama bayağıdır boşladım durun kaynatamda yarı işe getirem yav.
bu arada sabah akşam evet farklı çıkıyo. normali sabah en düşük kilo çıkmasıdır. ama bendekini yazam. sabah fazla çıkıyom akşam eve gelince hiçbirşey yemeden tartılırsam daha az . bugün sabah kalktığımda 74.1 çıkmıştım akşam eve gelince tartıldım 73.1şaka gibiyim yav. başım çok ağrıyo size iyi akşamlar arkadaşlar gelmeyebilirim bye...
protein de içeriyor tabi ama mercimeğin karbon değeri yüksek diye biliyorum...
yok canım haşlamıyorum.. tavuk göğsünü şişlik doğrayıp
3 kaşık yoğurt,2 kaşık yağ, kekik ve kırmıızı biberle yaptığım sosun içinde
1_2 saat bekletiyorum daha sonra şişlere dizip altlı üstlü pişiriyorum tost makinasında...
pişirirken tost makinasının kapağını kapatıyormusun canım.. çok sordum ama kusura bakma canım
geçmişi hızla okudum geldim..alıntılarımı sonra yapıcam...çocuklar izin verirse...
üçü bi yerden çekiştiriyor...
herbirinin ayrı isteği var...
menümü yazayım..çok örnek bi menü değil ama idare eder..
sabah kalkınca 2 bar su..
kahvaltıda
1 tavada yum az zeytinyağlı
3 zeytin
2 dilim çav ekm
1 tk incir reçeli
çatal ucuyla turunç reçeli
az az çeçil+tulum+beyaz peynir
reçel fazla ama eşim yeni getirdiği için tadına baktı..
ardından 2 bar karışım....
ara 1.5 portakal 1 ısırık muz
öğlen karalahana çorbası....
ara yok
öğünler arası azdı acıkmadım..
akşam 1 kaşık pilav
2 kaşık yeşil fasulye
biraz k.bahar haşlama
küçük bi kase yoğurt
öğün sonrası karışımdan içtim..
inşallah bi işe yarar zorla içiyom valla
bu hafta ciddi bi kayıp olmazsa yapmam bi da
şu anda evde su böreği,profiterol,ve pişmaniye var...
hepsini de çok severim...
sınavım büyük bu akşam..
ya kerevizin tadı nası bişey..
ben bi lahananın içine koymuştum da ıyyy tadı sevmedim ya..
Kızlar demin erkek arkadaşımla konuşuyodum. Bana demez mi ilk zamanlar ne güzel çıtırdın şimdi benimle aynı kilodasın eğer zayıflamazsan sana evlenme teklifi etmiycem diye. Sanki benim suçum kilo almak su içsem yarıyo arkadaş üzüldüm ağladım kapattım telefonu :2::2::2:
merhaba arkadaşlar,
daha önce birkaç kez yazmıştım, menümü de paylaşmıştım ama menülere yorum yapılmamıştı. sonra da grup içi sorunlar çıkınca onlar tamamen sonuçlansın diye bekledim.
tekrar dahil olmak ve paylaşımda bulunmak istiyorum.
başlangıç kilom 76,6
hedef kilom 55
mevcut kilom 74
bu arada ben şu anda 6. takımda aktif olarak üyeyim. tam bilmediğim için soruyorum, sakıncası olur mu? eğer sakıncası varsa sadece sohbete de katılabilirim burada.
kızlar çok üzülerek kaptanlığı bırakmak zorunda olduğumu söylemek istiyorum,,çünkü gerçekten bunun doğru olmadığını düşünmeye başladım artık,,ve adaylığımı koymakla hata ettiğiminde şimdi farkına vardım,,sebebiyse kaptanlık seçimi yapalım derken bende yardımcılığı bırakıcamı söylemiştim,,bırakın yardımcılığı bırakmak,kaptanlığa geçtim,,kabullenemiyorum,,oyüzden kaptan kimliğim olmadan yoluma devam etmek istiyorum,,zaten günlerim evdi çocuklardı kocaydı derken çok yoğun geçiyo,,bide burdaki yüküm çok fazla çoğaldı,,yani birinizle ilgilenemezsem suçlu gibi hissedicem kendimi,,psikolojim bozulcak yakındaoyüzden güzellikle kaptan olmadan yoluma devam etmek istiyorum,,ve eğer dilekte isterse kaptanlığı ona devretmek istiyorum,,yardımcı olarakta biz hep arkasında oluruz bütün topikçe tabii ben dün gece çok düşündüm ve kararımı üzülerekte olsa verdim,,en doğrusu bu olucak,,kendimi suçlu hissetmek istemiyorum nolur anlayış gösterin olurmuu
ve tüm emziren anneler...
lütfen öncelik bebişlerimizin..
emziren annelerin 1 günde alması gereken besin grup ve porsiyonları...
SÜT VE TÜREVLERİ
Süt, yoğurt, peynir ve çeşitleri…
Günde 3 porsiyon tüketilmelidir.
(Bir su bardağı süt veya yoğurt, iki kibrit kutusu kadar peynir veya çökelek bir porsiyondur
ET, TAVUK, BALIK, KURUBAKLAGİL, YUMURTA
Günde 3-5 porsiyon tüketilmelidir.
(Bir adet orta boy yumurta, bir ceviz büyüklüğünde köfte veya et, bir kepçe kurubaklagil
yemeği, 6-8 yemek kaşığı etli sebze yemeği bir porsiyondur.)
TAZE SEBZE VE MEYVELER
Günde 5-6 porsiyon tüketilmelidir.
Bu porsiyonlarda, çeşitliliğin sağlanması için pratik olarak sebze ve meyvelerin 7 rengi birden sağlayacak türde seçilebilir.
TAHILLAR
(Ekmek, pirinç, makarna, çorba, börek, tatlı vb.)
Günde 6-11 porsiyon tüketilmelidir. (Bir ince dilim ekmek, üç yemek kaşığı dolusu pilav veya makarna ve bir kase çorba bir porsiyondur.)
kilo alımı fazlaysa 11 por fazla olabilir tabi..abartmamak lazım bu grubu..
az miktarda zeytin yağı ,fındık yağı vs.
ve...3 lt su...
kızlar acaba benim mesaj sayım kaç oldu bunu nasıl anlıycam bilen varmı acaba??
toast u birak yeme sen bi bilsen cumadan beri ne yedim :18: zayif insan onu 1 senede yemez yedigimi :84: bu bana 1 sene yeter diyormussum
icimde kurt mu var acaba
Hapşuuuuuuuu:2::2:
Kısçeler günaydın çok fena hasta olmuşum.
Başım çatlıyo kemiklerime kadar ağrı hissediyorum ve işyerinde tek olduğum için mecbur işe geldim.
Öğlene kadar yoğun olmazsa öğleden sonra kaçmak istiyorum.
Hem pazartesi hem hastalık bünyeme fazla geldi
Tuğba kaptanlığı bırakmış ama adı olmasa da o hep burda belirtmiş zaten.
Listeyi de ben yaparım sorun değil. İşim olduğu yerde müsait olan bi kısçe bana yardım eder.
Onun dışında yeni gelenler hariç diğerleri hemen hemen diyetle ilgili fikir sahibi.
Topikçene iş düşüyor anlayacağınız ben elimden geldiği kadar herkese cevap yazmaya çalışıcam ama gözden kaçanlar tabi ki olabilir.
Hepimize güzel bir hafta olsun.
:84::84:naf olsaydin simdi bi seneryo yazmisdin
Selam kızçeler
Bugün gittim diyetisyene ön görüşmeyi yaptık ama tahlilleri yaptıramadım bu hafta tahlilleri yaptırıp haftaya çarşamba ilk görüşmemizi kilo,yağ ölçümünü vs yapıcaz bakalım hayırlısı.
Yarından itibaren ne yiyosam yazıyorum kontrol edecekmiş gittiğimde. Bir de iki günde bir tartıl dedisporu hayatına bi şekilde sokucaz dedi.
Alıntı yaptım ama atladığım olduysa kusura bakmayın. Hasta olan arkadaşlarıma çok geçmiş olsunyeni gelen arkadaşlarımız hoşgelmişler
Özledim sizisinema kanallarından birinde kusursuz kurban diye bir film başladı güzele benziyor ona bakıcam. Sonra The Killing var onu izlerim katil bulunamadı hala merak ediyorum :26:
Sizde ne var ne yok
Diyetisyene gitmişin hayırlı olsun cnm. Darısı başımıza artık. Bizde özledik seni göremedim bugün seni. Benimde kursum vardı bugün geç girebildim. Keyifli seyirler cnm. Ben hasret kaldım öyle film izlemeye falan.
süpersin ortim yaa..maşallah..bozma mükemmel gdiosun..iyi akşamlar kızlar.
menümü yazayım hemen
sabah
1 yumurta
5 zeytin
yarım domates
yarım salatalık
biraz maydonoz
2 dlm kpk ekm.
ara
1 ayran
1 elma
öğlen
1 kase çorba
2 dlm kpk ekm.
karnabahar salatası
yoğurt
ara
2 ceviz
1 su ba. süt
1 elma
akşam
1 kase çorba
3 köfte (2 olması gerekti)
salata
4 yemek kaşığı kepekli makarna
ara
1 çay ba. süt
1 elma
arada oluyo canım yaa..hele ki hastaymışsın çok geçmiş olsun..korkma tartıya çıkınca daha kontrollü oluyo insan aldıysan da hemen verirsin en azından ama önce iyileşmene bakmerabaa
son iki gündür siteye giremiyorum ve spor yapamıyorum. çok fena grip oldum yatıyorum iki gündür. :2:
çok üzgünüm bu yüzden tartıya çıkamıyorum korkuyorum. neyse ki şimdi iyiym, ama lütfen teselli edin beni ihtiyacım var.:2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?