sağolun kızlar,,
ama ben zaten aile hekimine götürdüm,,faranjit olmuş boğazı dedi ve calpol verdi,(ağrı kesici ateş düşürücü ),,bide antibiyotik verdi,,ikisinide kullandım,,antibiyotik bugün bitti hatta ama ne biliyim ateşi akşamları gene çıkıyoo,mesela şuan hareketli iyi ama ateşi var hala,,azda halsiz,,ama bakalım 3 gündür uyku haram oldu,,hep öğlen 12de kalkıyorum zorlaaa
çok sevindim sizin adınıza umarım gönlünüzden geçen olur bundan sonrakizlar gecmisi okuyamadim bi merhaba diyeyim dedim bugun hic giremedim herkes iyidir insaallah
bugun sabah 8 bucuk gibi evden ciktik ve aksam 6da girdik once konsolosluga kizimin kimligini alamaya gittik sonra gezdik dolasdik alisveris yaptik istedigim heryere goturdu esim sahane bigun gecirdim diyebilirim enson aksam 5de benim kadin dogumcuya gittik kontrolum vardi ve ordanda guzel haberi aldim kist tamamen kaybolmus yumurtaliklar tertemiz dedi hatta hamile kalabilirsin suanda yumurtalar aktif dedi benim kendinden kaybolan kistim oldugunu biliyodum allaha sukur yine oyle oldu regli olunca patladi gitti kurtuldum doktorda 4ay sonra tekrar kontrole gel dedi rabbime hamdolsun sorunsuz kurtuldum doktorun oldugu yerde bir tane daha magaza var orayada gidelimmi dedim esim orayada goturdu ve eve girdik hersey bianda bozuldu benim kaynana cok bozuk sinirli konusmuyo felan bildiginiz tirip atiyo onu goturmedik diye esim anlatmaya calisiyo iste cok yol surdu diye konsolosluk git gel 4saat suruyo bir saat ugrasti annesini yumusatmaya bende dedimki esime senin isinde zorya empati yaptimda dedim karin ozel hayat istiyo tek gezelim diyo annen beni niye goturmuyosunuz diye kusuyo sende arada kaliyosun zor senin isin zor yani anliycaniz harika guzel bigun yasadim uzun zamandir boyle guzelbigun gecirmemistim
simdilik ben cikiyorum kuzumu uyutucam gelebilirsem sonra tekrar gelirim tabi bende uyuya kalmazsam herkese iyi geceler
sağolun kızlar,,
ama ben zaten aile hekimine götürdüm,,faranjit olmuş boğazı dedi ve calpol verdi,(ağrı kesici ateş düşürücü ),,bide antibiyotik verdi,,ikisinide kullandım,,antibiyotik bugün bitti hatta ama ne biliyim ateşi akşamları gene çıkıyoo,mesela şuan hareketli iyi ama ateşi var hala,,azda halsiz,,ama bakalım 3 gündür uyku haram oldu,,hep öğlen 12de kalkıyorum zorlaaa
Aaaaa neden yaptın neden?Tuğba yapardı ama neyse ben yapayım.
O malum günlerde oluyo malesef. Bende hiç tutamam kendimi. Benimde 1-2 gün var başladı alametleri. Bende 1 saat önce kurabiye yediimm.
canım sabah birsürü alıntı yaptım menülere,,sonra kız uyanınca çıkmak zorunda kaldım ama kaydettim pcye,sonra cvblarım diye hala duruyolar,,ama iyice bungunlaştım ben yaa,düşündükçe fenalık geliyo kızı,,çabucak iyileşsin istiyorum,,oyüzden canım bişeyde istemiyo,,öyle fırsat oldukça uğruyorum okuyorum kalıyoEyvaahh Tuğba gelmişş.:18::18: Görecek şimdi cıssları.
çok sevindim sizin adınıza umarım gönlünüzden geçen olur bundan sonra
geçen haftalarda benim kızımda öksürüyordu sadece gece yatınca onun dışında ne halsizlik ne ateş vardı aile hekimine gittik bizde faranjit dedi antibiyotik verdi ne zaman ilaç içirsem kustu kuzum 1 saat kadar sonra daha kötü oldu yani, netten baktım faranjitle hiç alakası yok yağladım bende 3 gün, sonra geçti doktorlara bile inanasım gelmiyor çok geçmiş olsun ozaman bizde kaç gece uykusuz kalmıştık çok zor anlıyorum seni rabbim şifa versin
iyi akşamlar kızlaaar
ya benim kızın ateşi geçmedi gitti,,sabah ilaç veriyorum gündüz iyi oluyo,koşuyo oynuyo,tabi az halsizlik hala var ,,sonra akşam olunca bi ateştir başlıyo,,geçmiyoda,,4gündür böyle yaa:26:bide ateşini ölçtümmü 39.7ydi ilaç verdim indi,,bide dün akşam yine ateşi var diye ölçtüm 39.3 çıktıınoluyo anlamadım gitti,tam diyorum ilaç verincede geçmezse bidaha dr'a gidelim,bakıyorum yarım saate top koşturyo kız:44:vazgeçiyoruz,,ama bugün yine akşama kadar iyi geçti,,saat 19 gibi ateşi çıktı ayıla bayıla yanımda yatmak istiyo,,yanından kalktığımı farkettiği an ağlıyo tutuyo elimi gitme dercesine asılıyoo ya noluyo kızımın vücudunda bi bilsem,hastaneye gidelim dedik geçen gün iğne vurur geçer dedi eşim,,ama dr iğne verince sabah akşam 10gün veriyo,oğlanıda bırakıp çıkamıyorum saatler hiç denk gelmiyo,,geçen yıl tek bebek arabasıyla ikisinide götürüp getirmiştim,,bu sene ikiz arabası aldık kolay olur diye,ama kış geldi ikisinide sabah akşam perişan edicem soğukta ,,hastane uzak çünküü napcam ben yaaa eşim ilk defa bu sabah,,sen napıyosun nasıl dayanıyosun akşama kadar bunlaraa aaaayyy dedi,,hasta olmasalar yine idare ediliyo bişekil,ama hasta olan onlar olunca beter olan yine ben oluyorum,,dayanamıyorum onun halsizliğine
canım sabah birsürü alıntı yaptım menülere,,sonra kız uyanınca çıkmak zorunda kaldım ama kaydettim pcye,sonra cvblarım diye hala duruyolar,,ama iyice bungunlaştım ben yaa,düşündükçe fenalık geliyo kızı,,çabucak iyileşsin istiyorum,,oyüzden canım bişeyde istemiyo,,öyle fırsat oldukça uğruyorum okuyorum kalıyooyüzden şimdilik görmedim cıssları rahat ol
anladım canımbende ilk günlerde içirdikçe kusuyodu şurupları,hatta gece uyurken ağız dolusu kustuğuda oldu ,sonra kusmalar için fitil vardı evde ondan koydum,,kusmaları kesildi ama gece gündüz halsizliği var heleki ateşi yükselince bayıla bayıla oraya buraya yatıyo çok kötü bi durum kıyamıyorum ozaman hep yanımda ol istiyo,,e bide abiside ayakta oda ilgi istiyo,kıskanıyo kızın yanında yatıyorum diye,,bide kız uyurken oğlan sinirli bi şekilde mızmızlanması ve susmaması beni çileden çıkarıyo kız azcık uyusun diyorum ama nerdee,sus dedikçe daha çok ağlıyooşaştım kaldım ikisi arasındaa ,,allahım tez zamanda kurtarsın bu buhrandan benii
merhaba... pek kimse kalmadı galiba topikte
evet canımm sen yazmışsın ben çıkmışım tşkler cvp için bugun eşim evde olmadıgı için gece olur olursan ederiz sohbettBen geldim ama sen yoksun sanırım. :26:
Aaaaa neden yaptın neden?Tuğba yapardı ama neyse ben yapayım.
O malum günlerde oluyo malesef. Bende hiç tutamam kendimi. Benimde 1-2 gün var başladı alametleri. Bende 1 saat önce kurabiye yediimm.
çok geçmiş olsun canımm acil şifalarsağolun kızlar,,
mrb canımm ne güzel mutlu bir gün geçirmen inşş hep öyle günler geçirirsin geçmiş olsun canım doktor bende de kist var dedi bende dedigi günden beri çok kötü hisssediyorum kendimi zahmet olmassssa nasıl anladın ne kadarlıkmış ayrıntı yazabilirmisin yada yazdıysan görmedimde benimki utrasanda belli oldu solda 1.5 cmlikmis ve zararı yok dedi adetim gecikirse hormon testi yapacakmis bakalımkizlar gecmisi okuyamadim bi merhaba diyeyim dedim bugun hic giremedim herkes iyidir insaallah
bugun sabah 8 bucuk gibi evden ciktik ve aksam 6da girdik once konsolosluga kizimin kimligini alamaya gittik sonra gezdik dolasdik alisveris yaptik istedigim heryere goturdu esim sahane bigun gecirdim diyebilirim enson aksam 5de benim kadin dogumcuya gittik kontrolum vardi ve ordanda guzel haberi aldim kist tamamen kaybolmus yumurtaliklar tertemiz dedi hatta hamile kalabilirsin suanda yumurtalar aktif dedi benim kendinden kaybolan kistim oldugunu biliyodum allaha sukur yine oyle oldu regli olunca patladi gitti kurtuldum doktorda 4ay sonra tekrar kontrole gel dedi rabbime hamdolsun sorunsuz kurtuldum doktorun oldugu yerde bir tane daha magaza var orayada gidelimmi dedim esim orayada goturdu ve eve girdik hersey bianda bozuldu benim kaynana cok bozuk sinirli konusmuyo felan bildiginiz tirip atiyo onu goturmedik diye esim anlatmaya calisiyo iste cok yol surdu diye konsolosluk git gel 4saat suruyo bir saat ugrasti annesini yumusatmaya bende dedimki esime senin isinde zorya empati yaptimda dedim karin ozel hayat istiyo tek gezelim diyo annen beni niye goturmuyosunuz diye kusuyo sende arada kaliyosun zor senin isin zor yani anliycaniz harika guzel bigun yasadim uzun zamandir boyle guzelbigun gecirmemistim
simdilik ben cikiyorum kuzumu uyutucam gelebilirsem sonra tekrar gelirim tabi bende uyuya kalmazsam herkese iyi geceler
Dr. Ayça Kaya, metabolizmayı hızlandıran yiyecekleri şu şekilde sıraladı:
Süt
Yoğurt
Ayran
Et
Yumurta
Yeşil Çay
Badem
Ananas
Kahve
Çay
İşte Dr. Ayça Kaya'dan metabolizma hızlandırıcı öneriler:
METABOLİZMA HIZLANDIRICI MEYVELİ YOĞURT
Malzemeler:
1 bardak az yağlı yoğurt
1 tatlı kaşığı kahve
1 soyulmuş ve doğranmış kivi
1 dilim ananas
(1 geniş kase içinde blender edilecek)
METABOLİZMA HIZLANDIRICI ARA ÖĞÜN
Malzemeler:
4 tane salçalık kırmızı biber
8 yemek kaşığı lor peyniri
Çeyrek bağ maydanoz
Çeyrek bağ dereotu
Birkaç yaprak taze nane
12 tane çeri domates
KanalD'nin haber sitesinde okudum, sizede faydası olur belki.
canım başka bir arkadaş soruna cevap vermiş ama görmeden alıntı yapmıştım. ben bütün tavuk göğsünü inceltiyorum. baharatlayıp tost makinesinin kapağını kapatarak pişiriyorum.ben hiç denemedim..tavuk falan ğişiyomu tost makinesinde.. yada et..
geçmiş olsun. benim oğlumda çok ateşleniyor. bu sene devamlı hasta. tam iyileşti artık iyi diyorum tekrardan ateşlenip öksürüyo. ama beni zorlayan kusması. iki lokma yedirip şurup içiriyorum onuda çıkarıyor. tüm hastalara Allah şifa versin.iyi akşamlar kızlaaar
ya benim kızın ateşi geçmedi gitti,,sabah ilaç veriyorum gündüz iyi oluyo,koşuyo oynuyo,tabi az halsizlik hala var ,,sonra akşam olunca bi ateştir başlıyo,,geçmiyoda,,4gündür böyle yaa:26:bide ateşini ölçtümmü 39.7ydi ilaç verdim indi,,bide dün akşam yine ateşi var diye ölçtüm 39.3 çıktıınoluyo anlamadım gitti,tam diyorum ilaç verincede geçmezse bidaha dr'a gidelim,bakıyorum yarım saate top koşturyo kız:44:vazgeçiyoruz,,ama bugün yine akşama kadar iyi geçti,,saat 19 gibi ateşi çıktı ayıla bayıla yanımda yatmak istiyo,,yanından kalktığımı farkettiği an ağlıyo tutuyo elimi gitme dercesine asılıyoo ya noluyo kızımın vücudunda bi bilsem,hastaneye gidelim dedik geçen gün iğne vurur geçer dedi eşim,,ama dr iğne verince sabah akşam 10gün veriyo,oğlanıda bırakıp çıkamıyorum saatler hiç denk gelmiyo,,geçen yıl tek bebek arabasıyla ikisinide götürüp getirmiştim,,bu sene ikiz arabası aldık kolay olur diye,ama kış geldi ikisinide sabah akşam perişan edicem soğukta ,,hastane uzak çünküü napcam ben yaaa eşim ilk defa bu sabah,,sen napıyosun nasıl dayanıyosun akşama kadar bunlaraa aaaayyy dedi,,hasta olmasalar yine idare ediliyo bişekil,ama hasta olan onlar olunca beter olan yine ben oluyorum,,dayanamıyorum onun halsizliğine
benim menülerim genelde böyle..kilo veremediğim dönemler extra cıss yediğim zamanlar oluyor..
tabi birazda emzirmeme dayanaraktan...
eişm yoktu 10 gündür..
epey bi alacak şey vardı..
alışveriş yapıp geldim..
geçmiş olsun canım...
benim oğluşda zor çıkarıyor dişleri..
1 ay sıkıntısı oluyor..
diş çıkarma döneminde iştahsız oluyolar..ben de o zaman vitamin desteği yapıyorum..
baya rahatlatıyor canım..
hoş geldin canım..
yeterki kesin karar ver..
burdaki motivasyonlasağlık problemin yoksa inşallah zayıflarsın...
canım üzüldüm..ben sebzesiz hayat düşünemiyorumm..kardenizli de olunca otculuz yane..
kardeşimde bi ara muş ta çlışıyordu..
o da meyve sebze bulamamaktan şikayetçiydi...
sebzelerde çok az daa olsa sıvı yağ kullanalım arkadaşlar..
yağda eriyip vücuda yararlı olan vitaminler var..
yağ olmazsa vit lerde direk atılır...
ve sağlığımızı kaybderiz ki istemediğimiz bişey..
önemli olan gitmesi..
göze az görünen kg kayıpları üstüste toplandığında hatırı sayılır bi kayıp oluyor..
sağlıklı bi şekilde olsun yavaş olması önemli değil..
ben bi 13 senedir hemen hemen hergün yerim..
çok da severim...
kahvaltımın baştacı..
ama çok şükür hiç bi zararını görmedim..
tahlillerimi de belli peryotlarda yaptırırım..
b, sıkıntı yok şükür gayette iyi..
bir yumurtayla pişirimiş incir derken yum la inciri mi pişirdin ...
...
cidden şaka gibisin..
benim aldığım sıvı durumu ve yediklerime bağlı olaraktan akşam 1-2 kg fazla çıkıyorum..
protein karbonhidrat ve vit de içeriyorlar..ama saf bi protein kaynağı değil..
posalı olduğu için arada yenmesi öneriliyor..
henüz yememişem..aferin bana..
akşamyemeği ağır oldu heralde canım istemiyo hayret..
bugün tv de portakallı kereviz pişiriyorlardı..bi da bi denicem bakem..
iyi canım diyet.s sonuçlarını bekliyoruz...
korku filmimi ben tırsarım..
genelde cesurum ama korku filmleri beni korkutuyor..
süt içebilin..
geçmiş olsun canım...
sen iyi ol kiloverilir bi şekilde yeter ki sağlık olsun..
iyi akşamlar hanımlar. bende hemen menümü yazayım.
uanınca: ballı sirkeli su
kahvaltı:
yumurta
iki zeytin
iki kaşık yoğurt
kk kadar peynir
bir yemek k. pekmez
iki dilim çav. ekmeği
ara:
altı tane kuru erik
üç tane bisküvi
öğle:
bir kase çorba
avuç içi kadar ızgara tavuk
bir tabak patates salatası
bir bardak ayran
ara:
bir kase sütlü tatlı
bir ceviz
akşam:
iki kaşık patates salatası
bir yumurtayla pişirilmiş iki tane incir
peynir
saat 20:00 da bir elma
gün içinde 3lt su
iki gündür çok acıkıyorum canım tatlı istiyor. yemek istemiyorum kendimi zor kontrol ediyorum. tavsiye bekliyorum. bu krizlerin önüne nasıl geçebilirim.
protein de içeriyor tabi ama mercimeğin karbon değeri yüksek diye biliyorum...
yok canım haşlamıyorum.. tavuk göğsünü şişlik doğrayıp
3 kaşık yoğurt,2 kaşık yağ, kekik ve kırmıızı biberle yaptığım sosun içinde
1_2 saat bekletiyorum daha sonra şişlere dizip altlı üstlü pişiriyorum tost makinasında...
Günaydın yafriler....
kapkaranlık birgüne merhaba diyelim önce..
ankaraya kar yağmış ve devam ediyormuş yağmaya..
yaaa bende istiyorum burayada yağsın..çocuklarda çok istiyo..
dün benim için için bol kalorili bi gün oldu.ben spor yapınca
dengem altüst oluyo.daha fazla yeme ihtiyacı duyuyorum.
buna bi çözüm bulmam lazım.
abi geçmişe yolculuk yapıp geleyim ben en iiyisi..
hannnn hannnn düttttttt............
yumurtayla pişirilmiş incir derken tarif edebilir misin? Hiç duymadım da. Tatlı krizi için 1 bardak süt içine çubuk tarçın at, yarım saat sonra tatlı krizini bastırıyor. Herhangi bir bitki çayının içine de koyabilirsin. Süte ya da yoğurta bir-kaç kaşık pekmez ilave edip yiyebilirsin.
merabaa
son iki gündür siteye giremiyorum ve spor yapamıyorum. çok fena grip oldum yatıyorum iki gündür. :2:
çok üzgünüm bu yüzden tartıya çıkamıyorum korkuyorum. neyse ki şimdi iyiym, ama lütfen teselli edin beni ihtiyacım var.:2:
iyi akşamlar kızlaaar
Allah kolaylık versin cnm. Benimki hemen bu sayfadaydı, bugün menü paylaşamadım zati. Ordan dedim görür tuğba diye. Ay çok zor cnm allah kolaylık versin. Salgın varmış ya, büyük kızım hastalandı 10 günde zor iyileşti. Küçük olmadı allahtan, o daha zor atlatır . Tez zamanda kavuşur sağlığına inşallah. Bol sıvı vermeye çalış cnm, aslında kusmayı durdurmamak lazımmış, bize dr. öyle söyledi, eğer virüs kapmışsa kusarak atarmış, atamazsa bağırsağa iner ishal olurmuş. İshalle atmaya çalışırmış. Bu dönemde ilaç kullanmak olmazmış bağırsak mukozasına zarar verirmiş. Biliyorsundur belki ama faydası olur die yazdım. Biz daha önce hiç olmamıştık o yüzden bu kadar bilgim yoktu cnm. Dr. kesinlikle güvenmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?