iyi akşamlar kızlar.
menümü yazayım hemen
sabah
1 yumurta
5 zeytin
yarım domates
yarım salatalık
biraz maydonoz
2 dlm kpk ekm.
ara
1 ayran
1 elma
öğlen
1 kase çorba
2 dlm kpk ekm.
karnabahar salatası
yoğurt
ara
2 ceviz
1 su ba. süt
1 elma
akşam
1 kase çorba
3 köfte (2 olması gerekti)
salata
4 yemek kaşığı kepekli makarna
ara
1 çay ba. süt
1 elma
süpersin ortim yaa..maşallah..bozma mükemmel gdiosun..
arada oluyo canım yaa..hele ki hastaymışsın çok geçmiş olsun..korkma tartıya çıkınca daha kontrollü oluyo insan aldıysan da hemen verirsin en azından ama önce iyileşmene bak
selam arkadaşlar..menümü yazayım:
sabah: 2 dilim ekmek, 1 yumurta, 2 küp kavrulmuş kıyma, yarım muz, büyük bir bardak süt
ara: 1 avuç leblebi, kuru erik ve kuru üzüm karışımı, 1 portakal
öğlen: 1 poğaça, 1 kase müsli
ara: 1 dilim ekmek, 3 küçük parça kaşar peyniri
akşam: 5 tane fırında köfte( pek küçük değillerdi) 2 küçük parça patates, yoğurt
ara. yok artık...
sütüm azalsın istemiyorum..belki de bi diyetisyene danışmam lazım..bakalım..
benim menülerim genelde böyle..kilo veremediğim dönemler extra cıss yediğim zamanlar oluyor..kızlar ben bişey merak ediyorum ben akşam yemekte salata yapıyorum yoğurtta koyuyorum masaya çorba+salata+yoğurt+3-4 kaşık yemek yiyorum sizce fazlamı?? doymuş olarak kalkıyorum ama salata ve yoğurt olunca fazlamı yiyorum acaba diyorum dün akşam bu şekilde yedim içimde rahattı ama yemekten sonra çikolata yedim ve güme gitti :78:
eişm yoktu 10 gündür..güle güle bol gezmeler
geçmiş olsun canım...slm kızlar haftasonu hiç giremedim.misafir vardı hemde yatılı.offf yani.kızım diş çıkarmaya çalışyo teyzeleri inanılmaz huzursuz uykusuz.bende günlerdir uylusuz.hafta sonu cumartesi menü olarak iyydi ama pazar battı tamamen.neyse bakalım bugüne.uykusuzum kızı uyuttum bende az yatayım byeee
hoş geldin canım..merhaba kızlar
kabul ederseniz bende aranıza katılmak istiyorum sabah tartıldım 75,4 kg aylardır diyete başlayıp bırakıyorum ama bi türlü başaramadım verdiğimden fazlasını aldım her seferinde ve çok sıkıldım bu durumdanda bugün yine diyete başladım umarım bu sefer bırakmam boyum 1,59
canım üzüldüm..ben sebzesiz hayat düşünemiyorumm..kardenizli de olunca otculuz yane..yok yok salata ve yoğurt diyetin bir numaralı dostudur bolca tüketebilirsin.
canım bunun için önerim tuzsuz sarı leblebi. bir tabak al tabii hepsini yemede :) az az at ağzına en masum kuruyemişlerden biri...
ya ben güleceksin ama akşam eve gidip tartıldığımda sabahtan daha az çıkıyom. bak sabah 74,1 di akşam gidince tartılam yazam görürsün benim vücut gıcık ters ters
yok ama yapmaya niyet edip bir başlayamayan ben varım
ay canım bu erzurumun en büyük sorunu sebze bulamamak. salata malzemesi olmuyo hiç taze ya. buruş buruş birşeyler buluyon. AVM ye gidersek oradaki carefourda buluyom bazen salata malzemesi oda tabii iki üç günde bitiyor yada bozuluyor. o yüzden salata sorunum var yoksa severim salatayı. akşam bir bakam markete belki bulurum yeşillik.
canım senin menü tam karatay diyeti olmuştereyağlı yumurta falan. karatay kitabında aynen senin yazdığın gibi tereyağı yumurta falan öneriyor her sabah... mısırın yağsızsa azıcık yiyeblirsin ama çok abartma :) birde yazdığın meyvelerin hepsini aynı anda mı yedin onları gün içine yayarsan daha iyi olur. en masum meyvede bile şeker var ne yazık ki ve 2-3 tane birden yemek çikolata yemek kadar etkili imiş. ama menün genel olarak çok iyi
sebzelerde çok az daa olsa sıvı yağ kullanalım arkadaşlar..yok canım emzirmiyorum kızım kendiliğinden bıraktı çok tıka basa doymuyorum ama kafama takılıyor çoknu yiyorum sizce diye sorayım dedim çıkarırsam birini ana yemeği çok yerim en iyisi böyle devam edeyim
tamamdır ikisinide çok seviyorum zaten bol limonlu ve yağsız
önemli olan gitmesi..İyiyim Allah'a şükür, sen nasılsın? Çalışanlar için yemek düşünmek gerçekten, bir de diyet halinde daha bir zor. Ben genelde normal yaptığım yemeklerden az olmak koşulu ile yiyorum. Akşamları pilav ve ekmek yemiyorum. Bakliyat falan olduğunda yiyorum. Bakalım şimdilik iyi gidiyor, ben ağır olsun, ama kalıcı olsun diye kilolar, kendimi çok sıkmamaya çalışıyorum. Sonuçta yıllardır kiloluyum, 3-5 aylık değil bu kilolar. Ayda 2 kg. versem, 10 ayda 20 kg. eder. Bu da benim için gayet iyi. inşallah seneye bu vakitler çıtır olarak gezeceğiz.
ben bi 13 senedir hemen hemen hergün yerim..dilek ben hergün haşlanmış yumurta yiyorum eşim hep ister de ona yapınca kendım de yıyorum sakıncası var mı her gün yememin
bir yumurtayla pişirimiş incir derken yum la inciri mi pişirdin ...iyi akşamlar hanımlar. bende hemen menümü yazayım.
uanınca: ballı sirkeli su
kahvaltı:
yumurta
iki zeytin
iki kaşık yoğurt
kk kadar peynir
bir yemek k. pekmez
iki dilim çav. ekmeği
ara:
altı tane kuru erik
üç tane bisküvi
öğle:
bir kase çorba
avuç içi kadar ızgara tavuk
bir tabak patates salatası
bir bardak ayran
ara:
bir kase sütlü tatlı
bir ceviz
akşam:
iki kaşık patates salatası
bir yumurtayla pişirilmiş iki tane incir
peynir
saat 20:00 da bir elma
gün içinde 3lt su
iki gündür çok acıkıyorum canım tatlı istiyor. yemek istemiyorum kendimi zor kontrol ediyorum. tavsiye bekliyorum. bu krizlerin önüne nasıl geçebilirim.
cidden şaka gibisin..alıntılarım karışmış yav yapamadım neyse aklımda kalanı yazayım.
yumurta sormuş biri. ben bunu araştırdım arkadaşlar yumurta =kolestrol değil kesinlikle. çoğu doktor bu görüşte. ve çoğu haftada 5-6 taneye kadar okey diyor. mesela dunkan rejiminde günde iki tane yiyin diyor . yumurtanın sarısının fazla yağ içermesi biraz korkulan mevzuudur. dunkan kitabında beyazının günde sınırsız olarak tüketebilirsiniz demiş. beyaz saf proteinmiş ve yağ içermediğinden korkulacak yönü yokmuş. diğer doktorlarda günde ikiye okey diyor. hatta haftada 4 mutlaka tüketin diyor. şayet kalp yada karaciğer yağlanması gibi bariz bir sağlık sorununuz yoksa yiyin derim. ilgili makalelere bakacaktım ama başım çok kötü müsait olunca bakar yazarım. ama rejim için aslında bulunmaz bir dost ben ilk haftalar iki günde bir yemeye çalışıyodum ama bayağıdır boşladım durun kaynatamda yarı işe getirem yav.
bu arada sabah akşam evet farklı çıkıyo. normali sabah en düşük kilo çıkmasıdır. ama bendekini yazam. sabah fazla çıkıyom akşam eve gelince hiçbirşey yemeden tartılırsam daha az . bugün sabah kalktığımda 74.1 çıkmıştım akşam eve gelince tartıldım 73.1şaka gibiyim yav. başım çok ağrıyo size iyi akşamlar arkadaşlar gelmeyebilirim bye...
protein karbonhidrat ve vit de içeriyorlar..ama saf bi protein kaynağı değil..ben baklagillerde protein var sanıyodum...
henüz yememişem..aferin bana..Valla sağlam bi iraden olması lazım. Şahsen pişmaniye ve profiterole hiiçç dayanamam. Kolay gelsin sana cnm.
bugün tv de portakallı kereviz pişiriyorlardı..bi da bi denicem bakem..Ben bu konuda objektif davranamam sanırım canım çünkü tam bir sebze hastasıyım her türlüsünü bayıla bayıla yerimhele portakallı zeytinyağlı kerevizi
Erkekler kadınları da kendileri gibi sanıp gaz verme maksatlı da olsa bu şekilde saçmalayabiliyorlar canım. Takma kafana odunluğuna ver ve onun inadına zayıfla
Bizim için problem yok ama 6. takım kaptanına bir sor bence canım takımların bu şekilde bir kuralı olabilir belki :26:
Tuğbacım konuştuğumuz gibi sen sadece kaptanlık sıfatını bırakıp tuğba olarak aynı şeyleri yapmaya devam edebilirsin. Hemde yanlış anlaşılmalar ortadan kalkmış olur
Ne güzel paylaşmışsın çok teşekkürler taze annelerimize ve anne adaylarımıza fikir olur
Tekrar geçmiş olsun canımacaba neden hasta oldun
Biraz daha smile lazım o zaman daha zevkli oluyo smile filmi
iyi canım diyet.s sonuçlarını bekliyoruz...Selam kızçeler
Bugün gittim diyetisyene ön görüşmeyi yaptık ama tahlilleri yaptıramadım bu hafta tahlilleri yaptırıp haftaya çarşamba ilk görüşmemizi kilo,yağ ölçümünü vs yapıcaz bakalım hayırlısı.
Yarından itibaren ne yiyosam yazıyorum kontrol edecekmiş gittiğimde. Bir de iki günde bir tartıl dedisporu hayatına bi şekilde sokucaz dedi.
Alıntı yaptım ama atladığım olduysa kusura bakmayın. Hasta olan arkadaşlarıma çok geçmiş olsunyeni gelen arkadaşlarımız hoşgelmişler
Özledim sizisinema kanallarından birinde kusursuz kurban diye bir film başladı güzele benziyor ona bakıcam. Sonra The Killing var onu izlerim katil bulunamadı hala merak ediyorum :26:
Sizde ne var ne yok
süt içebilin..slm kızlar akşam yemeğini erken yedim heralde kanım acıktı ya:84:
napsam acaba
merabaa
son iki gündür siteye giremiyorum ve spor yapamıyorum. çok fena grip oldum yatıyorum iki gündür. :2:
çok üzgünüm bu yüzden tartıya çıkamıyorum korkuyorum. neyse ki şimdi iyiym, ama lütfen teselli edin beni ihtiyacım var.:2:
Su içerek zayıflayın!
Suyun zayıflama üzerine olan etkisi göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Midede yarattığı hacimden dolayı daha az yemeyi ve metabolizmayı çalıştırıp günlük harcanan enerjiyi arttırıyor. Tüm bunlar düşünüldüğünde su içmek eziyet olmamalı, aksine keyif vermeli.
Suyun faydaları
- Hücrelere oksijen ve besin öğelerinin taşınmasını, ayrıca atık ürünlerin taşınarak böbreklerden atılmasını sağlar.
- Ağız, göz ve burun gibi vücut dokularının nemlenmesini sağlar.
- Vücuttaki kan, gastrik sıvı, tükürük, amniyotik sıvı (gebelikte) ve idrar gibi vücut sıvılarının büyük bir kısmı sudur.
- Dışkının yumuşamasını sağlayarak kabızlığın önlenmesine katkıda bulunur.
- Cilt sağlığında, bağışıklık sisteminde, vücut ısısının denetiminde, ödemin atımında rolü vardır.
- Tükürük ve mide salgısında besinlerin sindirilmesinde görev alır.
- Kilo alıp vermeden dolayı oluşan sarkmaları sporla birlikte önler.
- Vücudun ihtiyaç duyduğu iz minerallerin pek çoğunu sağlar.
- Soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları ve mesane kanseri riskini düşürür.
- Zayıflama diyetlerinde metabolizmayı çalıştırmanın yanında, midede hacim oluşturarak tokluk hissi vermede işe yarar.
- Su yaşamın vazgeçilmezleri arasında olmasına rağmen asıl problem su içme kültürünün geliştirilememesidir.
- Hiçbir sıvı içeceğin suyun yerini tam anlamıyla tutmadığını unutmamak gerekir.
Su içmek için susamayı beklemeyin!
Su içmenin zamanı ve miktarı
Su dışındaki pek çok sıvı hayatımızda ciddi ölçüde yer alıyor. Çalışma hayatının vazgeçilmez ikramları çay, kahve, neskafe, meyve suları, bitki ve meyve çayları vb. içecekler.
Bu içeceklerden bazılarının diüretik etkisi olduğundan vücudun ihtiyacı olan sıvıyı karşılamayacağı ve hatta vücuttan sıvı atımını arttıracağı için suyu su olarak içmek gerekir. Öğünlerden 30 veya 15 dakika önce alınan suyun metabolizmayı hızlandırma üzerine ve midede hacim oluşturarak öğünde fazla besin alımı engellemek adına göz ardı edilemeyecek faydaları bulunuyor.
Yemek yerken su içilir mi?
Son günlerde sıkça tartışılan konulardan biriyse yemek yerken su içelim mi? Eğer ki kişinin yemek yerken su içme alışkanlığı varsa bunu devam ettirmeli. Ancak tüketmiyorsa kendini de zorlamamalı. Çünkü bir öğünde sıvıyla birlikte midenin alabileceği kapasite bellidir.
Yemekle birlikte su alındığında mideye daha az besin alınır. Su içilmeyen günlerde ise kalan kısım da yemekle doldurulmak istenir, daha fazla besin tüketilir. Suyun faydasını en üst düzeyde sağlayabilmek için yemeklerden 15 dakika önce su içmeli ve yemek sırasında su içme alışkanlığı varsa devam ettirilmelidir.
Fazla su içmek zehirlenmeye neden olabilir
Doğadaki yararlı olan her şeyin fazlası da zararlıdır. Az içilen suyun zararı kadar fazla içilen suyun da özelikle kalp ve böbrek yetmezliği hastalıklarında zararı vardır. Tüm bu bilgiler böbrek ve bazı sindirim sistemi hastaları için değişkenlik gösterebilir. Gereğinden çok fazla su içilmesi vücutta toksik etki yaratarak su zehirlenmesine neden olabilir.
Su içmeme kabızlık nedeni
Suyun; yemek yenildikten sonra alınan besinlerin sindiriminden, metabolik atıklarının dışarı atılmasına kadar her aşamada çok önemli görevleri vardır. Su, kabızlığa en iyi çaredir. Su eksikliği sırasında vücut, iç dokularından (özellikle de kalın bağırsaktan) su çekerek dışkının sertleşmesine, dolayısıyla kabızlığa yol açar. Yeterli su tüketildiği takdirde bağırsakların çalışması normal seyrinde olur ve kabızlık önlenir.
El, ayak ve bacaklardaki ödemi engeller
Vücutta özellikle el, ayak ve bacaklarda oluşan ödemi engellemek için en iyi yöntem su tüketmek. Ödemi yok etmek için alınan ilaçlar, bitkisel ürünler geçici bir yöntem. Ayrıca su, kasların dengesini sağlar, cilt kuruluklarını önler ve kilo kaybından sonra gelişen sarkmaları engelleyerek cildin esnekliğini devam ettiriyor.
Günlük su tüketimi ne olmalı?
Kilo kaybetmek, kilo korumak ve fazla besin alımını engellemek için bol su içilmesi gerekir. Peki ama günlük su tüketimi ne kadar olmalıdır? Sağlıklı bir kadının günde 10 bardak, erkeğin ise 14 bardak su içmesi önerilmektedir. Kilo fazlası olan kişilerin bu miktardan daha fazlasını tüketmeleri gerekmektedir.
Nescafe ve çayla su için!
İçilen çay, kahve, kola gibi içecekler diüretik oldukları için asla suyu yerini tutmamakta, vücuttan su atımını artırıyor. Nasıl Türk kahvesi yanında su içiliyorsa, aynı şekilde çay ve neskafe ile de su içilmesi gerekyoir. En iyi çözücü, saf, katkısız ve doğal olan içecek su olduğu için günlük sıvı ihtiyacının 3/4'ü su olarak tercih ediliyor. Özellikle yaz döneminde suya daha bir önem vermek gerekiyor.
iyi akşamlar kızlaaar
ya benim kızın ateşi geçmedi gitti,,sabah ilaç veriyorum gündüz iyi oluyo,koşuyo oynuyo,tabi az halsizlik hala var ,,sonra akşam olunca bi ateştir başlıyo,,geçmiyoda,,4gündür böyle yaa:26:bide ateşini ölçtümmü 39.7ydi ilaç verdim indi,,bide dün akşam yine ateşi var diye ölçtüm 39.3 çıktıınoluyo anlamadım gitti,tam diyorum ilaç verincede geçmezse bidaha dr'a gidelim,bakıyorum yarım saate top koşturyo kız:44:vazgeçiyoruz,,ama bugün yine akşama kadar iyi geçti,,saat 19 gibi ateşi çıktı ayıla bayıla yanımda yatmak istiyo,,yanından kalktığımı farkettiği an ağlıyo tutuyo elimi gitme dercesine asılıyoo ya noluyo kızımın vücudunda bi bilsem,hastaneye gidelim dedik geçen gün iğne vurur geçer dedi eşim,,ama dr iğne verince sabah akşam 10gün veriyo,oğlanıda bırakıp çıkamıyorum saatler hiç denk gelmiyo,,geçen yıl tek bebek arabasıyla ikisinide götürüp getirmiştim,,bu sene ikiz arabası aldık kolay olur diye,ama kış geldi ikisinide sabah akşam perişan edicem soğukta ,,hastane uzak çünküü napcam ben yaaa eşim ilk defa bu sabah,,sen napıyosun nasıl dayanıyosun akşama kadar bunlaraa aaaayyy dedi,,hasta olmasalar yine idare ediliyo bişekil,ama hasta olan onlar olunca beter olan yine ben oluyorum,,dayanamıyorum onun halsizliğine
iyi akşamlar kızlaaar
ya benim kızın ateşi geçmedi gitti,,sabah ilaç veriyorum gündüz iyi oluyo,koşuyo oynuyo,tabi az halsizlik hala var ,,sonra akşam olunca bi ateştir başlıyo,,geçmiyoda,,4gündür böyle yaa:26:bide ateşini ölçtümmü 39.7ydi ilaç verdim indi,,bide dün akşam yine ateşi var diye ölçtüm 39.3 çıktıınoluyo anlamadım gitti,tam diyorum ilaç verincede geçmezse bidaha dr'a gidelim,bakıyorum yarım saate top koşturyo kız:44:vazgeçiyoruz,,ama bugün yine akşama kadar iyi geçti,,saat 19 gibi ateşi çıktı ayıla bayıla yanımda yatmak istiyo,,yanından kalktığımı farkettiği an ağlıyo tutuyo elimi gitme dercesine asılıyoo ya noluyo kızımın vücudunda bi bilsem,hastaneye gidelim dedik geçen gün iğne vurur geçer dedi eşim,,ama dr iğne verince sabah akşam 10gün veriyo,oğlanıda bırakıp çıkamıyorum saatler hiç denk gelmiyo,,geçen yıl tek bebek arabasıyla ikisinide götürüp getirmiştim,,bu sene ikiz arabası aldık kolay olur diye,ama kış geldi ikisinide sabah akşam perişan edicem soğukta ,,hastane uzak çünküü napcam ben yaaa eşim ilk defa bu sabah,,sen napıyosun nasıl dayanıyosun akşama kadar bunlaraa aaaayyy dedi,,hasta olmasalar yine idare ediliyo bişekil,ama hasta olan onlar olunca beter olan yine ben oluyorum,,dayanamıyorum onun halsizliğine
su içerek zayıflayın!
Suyun zayıflama üzerine olan etkisi göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Midede yarattığı hacimden dolayı daha az yemeyi ve metabolizmayı çalıştırıp günlük harcanan enerjiyi arttırıyor. Tüm bunlar düşünüldüğünde su içmek eziyet olmamalı, aksine keyif vermeli.
Suyun faydaları
- hücrelere oksijen ve besin öğelerinin taşınmasını, ayrıca atık ürünlerin taşınarak böbreklerden atılmasını sağlar.
- ağız, göz ve burun gibi vücut dokularının nemlenmesini sağlar.
- vücuttaki kan, gastrik sıvı, tükürük, amniyotik sıvı (gebelikte) ve idrar gibi vücut sıvılarının büyük bir kısmı sudur.
- dışkının yumuşamasını sağlayarak kabızlığın önlenmesine katkıda bulunur.:
- cilt sağlığında, bağışıklık sisteminde, vücut ısısının denetiminde, ödemin atımında rolü vardır.
- tükürük ve mide salgısında besinlerin sindirilmesinde görev alır.
- kilo alıp vermeden dolayı oluşan sarkmaları sporla birlikte önler.
- vücudun ihtiyaç duyduğu iz minerallerin pek çoğunu sağlar.
- soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları ve mesane kanseri riskini düşürür.
- zayıflama diyetlerinde metabolizmayı çalıştırmanın yanında, midede hacim oluşturarak tokluk hissi vermede işe yarar.
- su yaşamın vazgeçilmezleri arasında olmasına rağmen asıl problem su içme kültürünün geliştirilememesidir.
- hiçbir sıvı içeceğin suyun yerini tam anlamıyla tutmadığını unutmamak gerekir.
Su içmek için susamayı beklemeyin!
Su içmenin zamanı ve miktarı
su dışındaki pek çok sıvı hayatımızda ciddi ölçüde yer alıyor. çalışma hayatının vazgeçilmez ikramları çay, kahve, neskafe, meyve suları, bitki ve meyve çayları vb. Içecekler.
Bu içeceklerden bazılarının diüretik etkisi olduğundan vücudun ihtiyacı olan sıvıyı karşılamayacağı ve hatta vücuttan sıvı atımını arttıracağı için suyu su olarak içmek gerekir. öğünlerden 30 veya 15 dakika önce alınan suyun metabolizmayı hızlandırma üzerine ve midede hacim oluşturarak öğünde fazla besin alımı engellemek adına göz ardı edilemeyecek faydaları bulunuyor.
Yemek yerken su içilir mi?
Son günlerde sıkça tartışılan konulardan biriyse yemek yerken su içelim mi? Eğer ki kişinin yemek yerken su içme alışkanlığı varsa bunu devam ettirmeli. Ancak tüketmiyorsa kendini de zorlamamalı. çünkü bir öğünde sıvıyla birlikte midenin alabileceği kapasite bellidir.
Yemekle birlikte su alındığında mideye daha az besin alınır. Su içilmeyen günlerde ise kalan kısım da yemekle doldurulmak istenir, daha fazla besin tüketilir. Suyun faydasını en üst düzeyde sağlayabilmek için yemeklerden 15 dakika önce su içmeli ve yemek sırasında su içme alışkanlığı varsa devam ettirilmelidir.
Fazla su içmek zehirlenmeye neden olabilir
doğadaki yararlı olan her şeyin fazlası da zararlıdır. Az içilen suyun zararı kadar fazla içilen suyun da özelikle kalp ve böbrek yetmezliği hastalıklarında zararı vardır. Tüm bu bilgiler böbrek ve bazı sindirim sistemi hastaları için değişkenlik gösterebilir. Gereğinden çok fazla su içilmesi vücutta toksik etki yaratarak su zehirlenmesine neden olabilir.
Su içmeme kabızlık nedeni
suyun; yemek yenildikten sonra alınan besinlerin sindiriminden, metabolik atıklarının dışarı atılmasına kadar her aşamada çok önemli görevleri vardır. Su, kabızlığa en iyi çaredir. Su eksikliği sırasında vücut, iç dokularından (özellikle de kalın bağırsaktan) su çekerek dışkının sertleşmesine, dolayısıyla kabızlığa yol açar. Yeterli su tüketildiği takdirde bağırsakların çalışması normal seyrinde olur ve kabızlık önlenir.
El, ayak ve bacaklardaki ödemi engeller
vücutta özellikle el, ayak ve bacaklarda oluşan ödemi engellemek için en iyi yöntem su tüketmek. ödemi yok etmek için alınan ilaçlar, bitkisel ürünler geçici bir yöntem. Ayrıca su, kasların dengesini sağlar, cilt kuruluklarını önler ve kilo kaybından sonra gelişen sarkmaları engelleyerek cildin esnekliğini devam ettiriyor.
Günlük su tüketimi ne olmalı?
Kilo kaybetmek, kilo korumak ve fazla besin alımını engellemek için bol su içilmesi gerekir. Peki ama günlük su tüketimi ne kadar olmalıdır? Sağlıklı bir kadının günde 10 bardak, erkeğin ise 14 bardak su içmesi önerilmektedir. Kilo fazlası olan kişilerin bu miktardan daha fazlasını tüketmeleri gerekmektedir.
Nescafe ve çayla su için!
Içilen çay, kahve, kola gibi içecekler diüretik oldukları için asla suyu yerini tutmamakta, vücuttan su atımını artırıyor. Nasıl türk kahvesi yanında su içiliyorsa, aynı şekilde çay ve neskafe ile de su içilmesi gerekyoir. En iyi çözücü, saf, katkısız ve doğal olan içecek su olduğu için günlük sıvı ihtiyacının 3/4'ü su olarak tercih ediliyor. özellikle yaz döneminde suya daha bir önem vermek gerekiyor.
iyi akşamlar kızlaaar
ben tamam demedigim halde zorla yedirdi bide durmadan zayıfla der delirtir beni ya ne yapacam bilmiyorumcanım,orti listesi yattı bu hafta,,hafta içi ayarlancak yeniden ortiler eşleşcek sonra haftaya inşallah
sağol canım şimdi iyi gibi,ateşini düşürdük sonunda,inşallah çıkmaz bidaha,,şuanda uyuyolar
canım dediklerinin aynısı bizim evdede oluyo,,ama benim eşim öğlen 15te gittiği için 1 hafta boyunca,,erken kalkma gereği duymuyorum,,ama gönül isterki erkenden kahvaltı edek,,
ama şunu söyliyim eğer imkanın varsa erken kalk,,bu kilo vermenin ilk adımı,,yani ne kadar erken yersen okadar çabuk başlıyomuş metabolizmamız çalışmaya,,şöyleki,,kalktıktan en az 1 saat içinde kahvaltınızı yapın,unutmayınki metabolizmamız kalkınca değil,ne zaman kahvaltı edersek ozaman çalışmaya ve yağ yakımı için hazırlanmaya başlar,,diyodu biyerlerde,,çok doğru ama imkan olmuyo bazen,,ama kalkar kalkmaz 1 bardak ılık su iç,,kahvaltıya kadar çalışmaya başlasın bari vucutöğlen ne yediysekle başlayan soruyuda aynen bende yapıyorum,kaldıysa yemek yemende sakınca yok canım,,illaki listeye uyman gerekmiyo,bende öyle yapıyorum bazen
canım hiç kendini suçlu hissetme,hafta sonu adı üstünde ,kaçamak günümüz,ama bari kaçamakları akşama bırakmayalım,,bişeycik olmaz bigünden,,insanı sıkmamak lazım devamlı,,arada ödüllendirmeliyizki zevkle kilo verelim[/B][/COLOR]
öğlen yada akşama yada her ikisinede salatada eklersen müthiş bi menü canım,,devam et böyle,,
gündüzki meyveler neysede canım akşamki meyve porsiyonu bir olsun,,yani 1 tane mandalina yada portakal ye,,fazla yemen iyi olmaz
sütü meyveyle içtiğin zaman meyvenin vücuda verdiği şekeri engelliyormuş,,oyüzden yararı büyük,,ben oyüzden içiyodum,,şuanda içmiyorum,,çocuklar sağolsun bana bırakmıyolar
olmamış canım çok kötü bi menü,,bak salatayı yağsız yemekle bile ne kadar yanlış yapıyosun,,onların vitaminini almak için içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklemen gerekiyo bikere,unutma
sonra öğlenki menün çok az olmuş,,doydunmu barien azından bi tavuk et falan yeseydin,,olmadı sebze yemeği yeseydin,,akşamda et yeseydin sabaha yorumumu yapmıştım önceden zaten,yarın böyle görmek istemiyorum ona göre yee öğünlerde yoğurt bmutlaka tüketmelisin ayrıca
süpermiş
canım bende stresli olunca kendimi frenleyemiyorum,amaaan banane durumuna geliyorum resmen,,boşver arada olur böyle şeyler,takma,,barışıyoruz ama içimizde kırgınlıklar hiç unutulmuyo,onlar farkında değil
canım ben konuşmaya çalıştım ama sorularıma cevap alamayınca,bende kazene danıştım,onay verincede sundum fikrimii,suç bende değil yanii,,neyse eski konuları kapattık artık,,tekrar hoşgeldin
ah seni seni,şu kocalar yokmuuhepsimi böyle yaa benimkide tamam desem kekle börekle çikolatayla beslicek valla
menüyü bidahakine böyle görmek istemiyorum
mrb canımmm nasılsın çok özledim seninle sohbetleri bi denk gelelimde iki lafın belini kıralımmslm kizlargecmise dalamiycam dalinca cikamiyorum icinden zaten saat olmus 4 yatcam yatamiyorum gelirim yine bi düzene sokamadim kendimi
ezgicim de gelmisözledin kendini canim ya
ben kactim iyi geceler :92:
Tuğbik menüne yorum yapmış.
Sende cısslarını biliyosun zatenn
Daha düzenli menülerde görüşürüz.
Gün içinde mesaj atıcam.
Canım bildirim cuma sabah yapılıyor. Cuma sabah yaparsın.Tebrikler ayrıca.
Teşekkür ederim canım topikte bi canlanma söz konusu zaten.
İns hep böyle gider birbirimizi hırslandırarak veririz.
Gözümden kaçmış olabilir canım kusura bakma snn icin daha dikkatli olmaya calısacagım.
Mesaj attım canım.
Bende seni merak etmiştim.:26:
Uzak kaldıgında genelde cısslarla geri dönüyosun.
Günaydın melojjj tebrik ederim tekrar.
İns 3-4 ay içerisinde 15 kilo verdirebilir banada.
Bende hala bi hırslanma söz konusu değil gerçi ama dikkat ediyorum gayret gösteriyorum.
Kış benim için depresyon demek o yzden pek bi umutsuz ve keyifsizim ins başarabilirim.
geçmiş olsun düşmeyen ateşte enfeksiyon diyorlar oda antibiyotikle geçer benim kızımda şuan ateşli ama okadar yüksek değil kulaktan 37,7 çıkıyor incelttim üstünü bekliyorum bakalımiyi akşamlar kızlaaar
benim alışkanlık olmuş önceden beridir salataya yağ koymuyorum zeytinyağı kullanıyoruz normalde zaten yemeklerde oluyor diye salataya koymazdım öyle alışmışım aramıyorumda hiçsebzelerde çok az daa olsa sıvı yağ kullanalım arkadaşlar..
yağda eriyip vücuda yararlı olan vitaminler var..
yağ olmazsa vit lerde direk atılır...
ve sağlığımızı kaybderiz ki istemediğimiz bişey..
mrb arkadaşlar nasılsınız bakalım yeni gelenlere hoş gelmişler hastalara geçmiş olsunnnn var mı sohbet edecek
Ben geldim ama sen yoksun sanırım. :26:mrb arkadaşlar nasılsınız bakalım yeni gelenlere hoş gelmişler hastalara geçmiş olsunnnn var mı sohbet edecek
merhaba kızlar nasılsınız? ben bugün yine dağıttım gün içinde fena değildi ama akşam dolaptaki çikolatalar aklımı aldı valla yememek için kendimi temizliğe verdim ama galip çıkamadım malesef.... bende şöyle bişeyde vardır evde olmasın aramam hiç cıssları canım hiç çikolata çekmez malum günler hariç ama evde varsada aklımdan çıkmaz bitireyim baride kurtulayım dedim bende akşam 1 kase çorba, salata yoğurt 2 yemek kaşığı taze fasülye ve yarım dilim ekmek yedim sonrasında 1 çikolata, 1 dilim kek ve bikaç tane çubuk kraker... dövün valla benivurun kafama kafama
dişmi çıkarıyor acep tubacım..
yoksa 4. gün 39 larda ateş nornal olmayabilir..
3. günden sonra ateş düşmezse enfeksiyon olabiliyor
o zamanda tabi antibiyotik..
aile hekiminiz yakın değil miydi..gündüz bi götürseydin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?