- 26 Ağustos 2010
- 7.456
- 991
- 248
- 36
hım teşekkür ya ben biryerde yedim tadını çok sevdim tam diyet yemeği olur dedim ama nasıl yapılır bilmiyom çok kırt kırt olmuyo mu haşlamayınca neyse yarın bir deneyem... bu arada resimlerine baktım çok güzelsin maşallah ve kilonu hiç göstermiyon boyun kaç
EGZERSİZ GENÇLİK İKSİRİ
Egzersiz hareketleri, gençliğin en güçlü kaynağı olan BÜYÜME HORMONU nu doğal yoldan yükseltir. Bu hormon gençlik iksirinin ta kendisidir! Tümüyle daha genç olmamızı ve görünmemizi, yağları yakmamızı, kas kütlemizin artmasını, dayanıklı olmamızı ve yaşama güvenle bakmamızı sağlar.
Sellülit, kılcal damar çatlamaları, varislerin hepsi dolaşım sorunudurlar. Kırışıklık ve sarkmalar ise hormonlarımızın zamanla düşmesiyle ilişkilidir. Spor yapan insanların cildi hemen canlanır. Yüzüne renk gelir, cildi gerilir, nem dengesi düzelir, gözleri parlar! Karın bölgesindeki yağları eritmenin, vücudu şekle sokmanın, sıkılığını korumanın biricik yolu da, hiç kuşkusuz, spor yapmaktır..
HAREKETSİZ YAŞAM OLMAZ
§ Merkezi sinir sistemi : Hareketsizlik halinde duygular, tepkiler, davranışlar, yavaşlayarak zihin durgunlaşır. Düşünme ve tepki verme yeteneği giderek kaybolur.
§ Kas sistemi: Kullanılmayan kaslar hızla zayıflarlar. Sonuçta vücudumuz içi boş bir çuval gibi sarkar ve gücünü kaybeder. Zamanla vücut koordinasyonu ve denge bozulmaya başlar.
§ Ya kemikler? Kemik yapısını güçlendirebilen tek şey, onları biraz zorlamaktır. Onları zorlamazsanız, kemikler incelir, taşıma gücü azalır, çatlar, kırılır..
§ Eklemler: Spor ve hareket, bir bakıma eklemleri yağlar ve onların oynak kalmasını sağlar.
§ Kalbimiz ve kan dolaşımı: Hareketsizlik kalp kaslarının zayıf düşmesine yol açar. Bunun sonucunda diğer organlara kan pompalanması güçleşir, kan basıncı bozulur ve kanda pıhtılaşma görülür. Bütün bunlar kalp ve damar hastalıklarına, nefes darlığına ve beyinde tahribata yol açar.
§ Solunum: Hareketsiz kalırsanız, nefesiniz gitgide daralır, içinize yeteri kadar hava ve oksijen alamazsınız ve öksürme yeteneğiniz kaybolur. Öksüremeyince akciğerlerimizi nasıl koruruz?
§ Sindirim Sistemi: Hareket etmezseniz kabızlık kaçınılmazdır. Zamanla böbreklerin faaliyeti de yavaşlar, idrar azalır, sodyum, kalsiyum kaybı başlar, böbrek taşları baş gösterir.
§ Hormonlar ve enzimler: Hareketsiz bir yaşam sürerseniz çabucak yaşlanırsınız. Vücudunuz kendini yenilemekten aciz kalır. Hormonlar ve enzim üretimi erkenden tükenir, metabolizmanız bozulur.
Bir çift dambılı elinize alın ve step sehpasına çıkın. Kollarınızı yanlara sarkıtın ve belinizi 90 derece bükün. Yavaşça tek ayanızın üstünde dengelenirken diğer ayağınızı kaldırın. Tekrar doğrulun ve belinizi düzleştirin. Bu hareketi 8-10 tekrar yaptıktan sonra diğer bacağı kaldırmak için başlayın.
Bir çift dambılı elinize alın ve step sehpasına çıkın. Kollarınızı yanlara sarkıtın ve basenler yere paralel oluncaya dek çömelin. Yukarıdan baktığınızda dizleriniz ayak parmaklarınızı geçmesin ve beliniz düz olsun. 1-2 saniye bekledikten sonra tekrar başlama pozisyonuna dönün. 15 tekrar yapmaya özen gösterin.
Bir çift dambılı elinize alın ve step sehpasına çıkın. Dirseklerinizi bükülü olsun. Ters el ve ters dizinizi aynı zamanda kaldırın. Sağ diz ve sol el yukarı gelecek şekilde ayarlayın. Daha sonra diğer tarafı yaptığınızda bu bir sayılacak. Dizinizi mümkün olduğunca yukarı çekin ki poponuz iyi bir sıkılaşmaya maruz kalsın. 8 takrar yapmaya çalışın.
Sağ elinize bir dambıl alıp step sehpasına çıkın ve sol ayağınızı aşağıya sarkıtın. Sol ayağınızı olabildiğince yukarı kaldırırken sağ elinizle dambılı da omuz seviyesine kadar yükseltin. Başlangıç pozisyonuna dönün ve 8-10 tekrar yaptıktan sonra diğer tarafa geçmeyi unutmayın.
Bir çift dambılı elinize alın ve step sehpasına çıkın. Kollarınızı yanlara sarkıtın ve sol ayağınızın topuğunu boşta kalacak şekilde uca yerleştirin. Sağ ayağınızı hafif öne alarak kaldırın ve sol parmak uçlarınızda yükselin. 15 tekrar yaptıktan sonra sağ ayağınızı yerleştirerek bu tarafı çalıştırın.
tesekkürler canim güzel paylasimlarin icin canimalbüm yaptım 73_75 kilo aralığındaki fotolarımdannn
umarım 2_3 ay sonra hedefime ulaşıppp
yeni fotoları eklerimm yanınaa
iyi geceler canimherkese iyi geceler. Rabbim nasip ederse yarın tekrar buluşmak dileğiyle. hepinize sağlıklı huzurlu ve rahat bir gece diliyorum.
hım ben 158 olunca tabii yakın kilomuz ama ben daha toparlak duruyom yok maşallah hoş kızsın :) aslında ben erkek mişim aylardır sizi kandırımişim hi hi hi . sapık mişimcanım tuz ver sirkeyle ovunca yumuşuyor biraz...
tşkler canım sen güzel bakıosun
boyum uzun değil 1.65
ooo çok güzel bu arada kimse benim rezil menümü yorumlamıyo yaaasabah : 1 dilim kepek ekmeği, 1 dilim light peynir,domates
öğlen :2 haşlanmış yumurta, havuç salatası,,
ara :fırında yağsız 1 dilim sigara böreği, 1 bardak ayran
akşam : 5-6 köfte (yağsız tavada pişirdim..) salata
2 lt su..
bekarlık sultanlık valla
bir zamanlar ben de anne şunu yap anne bunu yap derdim
mazide kaldııııı
tşkler canımmm:)hım ben 158 olunca tabii yakın kilomuz ama ben daha toparlak duruyom yok maşallah hoş kızsın :) aslında ben erkek mişim aylardır sizi kandırımişim hi hi hi . sapık mişim
ay nereden aklıma geldi bilmem arada fack hesaplar oluyoya
ben bakamadım resimlerie canım..
Çok geçmiş olsun, hastalık bu olacak elbette. Neden üzülüyosun ki, iyileşince kaldığın yerden devam edersin. Yeter ki buraya takılmaya devam et.
Çok geçmiş olsun canımbir an önce tartıl yoksa nasılsa tartılmadım diye daha fazla yiyebilirsin.
Geçmiş olsun canım gene havalardan herkes grip valla. Bol boll dinlenelim biz.
geçmiş olsun canım...
sen iyi ol kiloverilir bi şekilde yeter ki sağlık olsun..
tşkler canımmm:)
nayırrr nolamazzzz karakediiiiiiii
kabul ettim teklifini canım..
canım şuan ki kilo kaç?
şuan 67 fotolarda 73_75 arası..
şimdiki halimle foto yok foto çekilince
onları da koycam farkı görmek açısından..
benden de herkese iyi geceler. hayatımda ilk kez plates yaptım hi hi az kaldı yogaya da başladım mı buhar olup ruhani bir varlık haline gelip uçacam bu diyarlardan
bekarlık sultanlık valla
bir zamanlar ben de anne şunu yap anne bunu yap derdim
mazide kaldııııı
ben yapamamıştım black yapmıştı benimkini
PuCCaaaaaaaa bayıldım valla yaşadığın değişime. ve biraz daha hırslandım
eşimin ablasıda 7 kilo vermiş zaten... çok daha dikkatli olucam artık
Sabah: 1 yumurta, 4 zeytin, biraz beyaz peynir, 2 dilim çavdar ekmeği, şekersiz çay ( bu arada 3 gün oldu şekeri bıraktığım)
Ara: 1 yeşil çay, 1 avuç leblebi, badem, 1 tane kuru erik
Öğlen: 1 kase çorba, 2 kaşık ıspanak yemeği, 2 kaşık yoğurt
Ara: Kızlar filmin koptuğu yer. Suçumu itiraf edeyim.
2 tane elmalı pay, şekersiz çay.
1 7 otlu çay
Akşam: 4-5 kaşık ıspanak yemeği
2 lt su. Of gecenin sonuna kadar da içerim 1 lt daha inşallah.
albüm yaptım 73_75 kilo aralığındaki fotolarımdannn
umarım 2_3 ay sonra hedefime ulaşıppp
yeni fotoları eklerimm yanınaa
selam millet.yine ne çok yazmışsınız oku oku bitiremedim yahu. neyse menümü yazayım:
KAHVALTI
bir fincan yeşil çay
1 salatalık
1 haşlanmış yumurta
kibrit kutusu kadar peynir
1 dilim tambuğday ekmek salçalı yağsız
ARA
1 elma
ÖĞLE YEMEĞİ
mantar yemeği tavuk ciğerli sulu 1 porsiyon kadar
4 kaşık yoğurt
1 dilim tambuğay ekmek
ARA
1 muz
AKŞAM
1 kase tavuksuyu çorba
mantar yemeği tavuk ciğerli sulu yarım porsiyon
1 küçük kase yoğurt
şimdiye kadar 2 litre su içtim yatana kadar 2,5 litreye çıkartırım
bide 1 bardak daha yeşil çay içerim çay şekersiz bu arada
ilk menü yayınlayışım kızancıklar bana eksiği fazlayı bildirin ki düzelteyim hepinizi çoook öpüyorum sabaha görüşürüz artık öpüldünüz...
ay menüler hep çok güzel bende size rezil menümü yazam
sabah : 1 kocaman kurabiye(çay tabağı büyüklüğünde vardı sanırsam)
ara kayısı kurusu 3-4 tane
öğle
1 ayran lavaş arası nohut ezme(içinde nohut baharat çok az yağ ve soğan var)
ara kayısı kurusu 3-4 tane
akşam
5 adet köfte parmak büyüklüğündelerdi
salata çok az bir lavaş
veeeee kola içmeyin diye o kadar nara atn ben yanında bir tane de zero kutu içtim
akşam marketteydim yeni geldik aldıklarımızı yerleştirdim çooook yoruldum ya daha spor yapacam nasıl yapacaksam puf puf ne zor ev iş ev iş ev iş özel hayatıma zaman yok ya...
birde birşey soracam kocaman bir beyaz lahana aldım salatasını yapacam iyi bir tarifi olan varmı varsa yazabilir mi
yatmaya hazirlaniyordumqiviyi gördüm canim yaa seni cok özlemissim alintilarimi yarida birakdim sohbetlerini özledim nasilsin
cok sagol canim benimpartüsü almis
isallah canim benim cok sagol
sabah : 1 dilim kepek ekmeği, 1 dilim light peynir,domates
öğlen :2 haşlanmış yumurta, havuç salatası,,
ara :fırında yağsız 1 dilim sigara böreği, 1 bardak ayran
akşam : 5-6 köfte (yağsız tavada pişirdim..) salata
2 lt su..
Selam kızlar 20 tane mekik cezam vardı çektim de geldim
Sabah mamişim ;
1 dilim fındık ezmeli ekmek
biraz beyaz peynir
Yeşil çay
Ara öğünüm ;
Küçük bir ayva
Öğlen yemeğim ;
4 ymk kaşığı bulgur pilavı
8 ymk kaşığı yağsız yoğurt
Ara öğün ;
1 portakal
Akşam yemeği;
1 kase yağsız sütle yapılmış müsli
Ara öğün ;
1 yeşil elma
Hazır gelmişken bugünkü menümü de yazayım sonra da gidip yatayım. Yarın da hava yağmursuz olsun yürüyüşümü yapayım. Çok şey istemiyorum, lütfen
Sabah
2 dilim domates
1 küçük dilim beyaz peynir
1 salam
1 dilim kepek ekmeği
Öğle
1 kase mercimek çorbası
1 küçük kase yoğurt
Akşam
Tavuklu patatesli bi yemek
Salata
1 bardak ayran
1 portakal,1 elma.
1,5 lt de su içtim, bu rekorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?