bak sen öyle diyince şunu paylaşayım dedim,zayıflatan 10 yiyecek,zayıflamaya karar vermekle başlangıç yaptın,ve bunlarda yardımcı olucak bikaç yiyecek
Diyete başlıyorum dediniz ve vucüt tipinize uygun bir diyet listesi seçtiniz. Diyet yaparken sağlıklı kilo vermenizi sağlayacak 10 mucize yiyeceği sizler için araştırdık. Keyifle besinlerek zayıflamanın, formda kalmanın tadını çıkarın!
FINDIK
E vitamininden zengin olan fındık, antioksidan özelliği ile vücudu mikroplardan arındırıyor. Diyet sırasında kas zayıflamasını önlüyor. Sinir sistemine pozitif etkisinden dolayı, diyet yapanların günde 10 tane, koruma programlarında olanların ise haftada 3 defa 50 gr. fındık tüketmesi tavsiye ediliyor. Fındık her ne kadar yararlı bir kuruyemiş olsa da, gerektiğinden fazla tüketildiğinde kilo verimini engelleyeceği için, diyet yapanların bu sayıyı geçmemesi gerekiyor. Zaten, günde 10 fındık ile 2 avuç fındık yemenin vücuda sağlayacağı fayda aynı.
BROKOLİ
Brokoli kansere ve bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı koruyan en önemli yiyeceklerimizdendir. Brokolinin içinde bulunan “sulforofan” kanserden koruyucu bir maddedir. Bu yüzden sebze seçiminde brokoli önerilir. Ancak, gaz şikâyetiniz varsa, bu sebzeyi iyi pişirin. Haşladıktan sonra birkaç parçaya bölüp, iyi çiğnedikten sonra tüketmelisiniz.
KİVİ VE GREYFURT
Ciddi bir C vitamini kaynağıdır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek enfeksiyonlara karşı korur. Ayrıca, C vitamininden yüksek gıdaların tüketiminin (kivi, greyfurt gibi) meme kanseri oluşma riskini azalttığı bilinmektedir. Mutlaka günde 2 adet kivi ve 2 adet greyfurtu diyetinize eklemelisiniz.
CEVİZ
E vitamini yönünden zengin ceviz, kolesterolü düşürüyor. Diyet sırasında kilo kontrolü ve çok fazla enerji almamak için günde 5 tane ceviz yemeniz yeterli.
BALIK
İçerdiği Omega 3 ve Omega 6 sebebi ile kolesterolünüzü düşüren, lenf dolaşımını düzene sokan mucizevi yiyecek haftada en az 3 defa yenilmelidir.
SOĞAN VE SARIMSAK
Birçok insan kokusundan dolayı sarmısak ve soğanı yemek istemez. Oysa, sarmısak ve soğanın kalp krizi riskini, kireçlenmeyi ve kanser oluşma riskini azalttığını biliyor muydunuz? Sarmısak ve soğan kanser yapıcı maddeleri etkisiz hale getirerek, kötü huylu tümörün oluşumunu başlangıç safhasında engeller. .
YOĞURT
Bz (Riboflevin) vitamininden zengin olan yoğurdun cildimize, kemik ve dişlerimize yararlı olduğunu çoğumuz biliyoruz. Yoğurt aynı zamanda sinir sistemimiz için de yararlı bir besin. Günde 1 kase yoğurdu ihmal etmeyin.
KEPEKLİ EKMEK
Kepek ekmeği ise içerik olarak değerlidir ve bağırsakların da düzenli çalışmasını sağlar. Ancak aşırı kepek alımı da kalsiyum, demir gibi bazı minerallerin emilimini engelleyebilir. Bu yüzden diyetinizde, doygunluk veren bağırsak çalışmasını sağlayan, vücutta mineral emilimini engellemeyen B vitamininden zengin tam buğday ekmeği veya tahıllı ekmeği tercih edin.
Sağlıklı Günler
bense yardımcı olması için yeşil çay,7 otlu çay,biberiye çayı içiyorum gün içinde,ve en önemlisi ve olmazsa olmazımızsa 2.5-3 litre suuuuuuha birde elmalı karışımım var bakalım düzenli içemedimiştim ama dünden itibaren tekrar düzenli içmeye başladım,,1 ayda 8 kilo verdirir diyo,ben 4 kiloyada razıyım,,ama iştahı çok güzel kesiyoo
yuvarlak öğütülmemiş kararbiber varya onu diyooo
monicim ne güzel sen ve dilek azminize hayranım.istikrarlı bi şekilde gidiyosunuz..
yarın bende menümü paylaşmak istiyorum inş.
çok güzel bilgiler canım tşkler
elmalı karışım benimde hoşuma gidiyor en azından sirkeli sudan bin kat iyi
ben bir hafta içtim bu hafta yeşil çay ve sirkeli suya başladım
iiiiiğğğkkk sabah sabah aç karnına içerken sirkeliyi nerdeyse böööğğk olcaktım
ortim nerelerdesin....
ben menümü bildireyim..
sabah
1.5 dilim ekmek,
2 dilim salam
1 dilim peynir
2 tane siyah zeytin
öğlen (öğlen dediğime bakmayın akşam 4 gibi)
yarım dilim ekmek
1 tabak kereviz
hiç su içmedim desem yeri.. bugün başkada bişey yemem artık heralde...annem insanda ne iştah ne huzur bırakıyor...
çok güzel bilgilerr
saol canım
evet kızlar diyette olduğunuzu arkadaşlarınıza söylemeyin
engel olmak için herşeyi yaparlarr tecrübeyle sabittir
Faydasini gordun mu canim:26:
çok haklısın katılıyorum sana
bir arkadaşım var daha doğrusu pek ark sayılmayız
çok kilolu bir bayan 85-90 arası
geçenlerde facede yazışıyoduk
bana gelsene felan dedi
börek çörek pasta felan gibi bende dieet olduğumu söyledim
neyse sonra bana dediki bende 5 kilo verdim bu ara görüşmeyeli dedim
bende dedim resimlerin hiç öyle göstermiyor
ya diyo 75 olsam iyi
dedim boyun kaç 1.68miş boyu 75 ideal kilosuymuş kızcazın töbe töbe şaşırdım
ozaman ben diyet miyet yapmayım dedim sen buna iyi diyosan
senden uzunum ayrıca okilonunda altındayım benim ideal kilom 60 iken sen nasıl 75 oluyosun dedim
ne dedi biliyormusunuz
aaaa olurmu ben 75 düşünce çok zayıf çıtır kız oluyorum belimi ellerimle kavrıyom
kala kaldım bişey diyemedim:26:
ya evet ben,m bugün 7 günüm olacak ve kaslarımın sertleştiğini hissediyorum kilo verdirmi bilmem ama sıkılaştıracağı kesin ve 20 dk ama mahvediyor insanı kardiolarda nefen nefese kalıyorum halaa..Ben esimle iddaya girdim hicbisey yapamasam gun icinde 1.5 kglik dambillarim var 2 adet onlarla kol gogus calisiyorum
5 kg lik dambilla sirt alisiyorum ( 1.5 ten 5. E yeni gectim)
Bazi gogus hareketlerini de 5 le yapiyorum
Uzmantvden evde kol kasi diye aratin hepsi cikiyo
Mekik de cekiyorum tabi 3 set 12 hamlelik
Aklima geldikce yapiyorum
Artik ezber oldu zaten uzaninca aklima mekik geliyo
Pazartesiden itibaren jillian mi neydi onun 30 gunde incel dvd sini aldim
Super bisey ama zor biraz
Zamanla alisilir
Gunde 20 dk kendini skip yapsa insan mumkun degillllll afet olmamasi
slm kızlar menümü yazayım sonra sayfaları okuyum
sabah 8.30 spor
1 bardak sirkeli ballı su ,
kahvaltı 9.30
2 çt peynir
4 çt k.peyniri
2 dilim t.b.ekmeği
1 haşlama yumrt
1 tatlı kaşığı bal
ara yok saat 13'de 2 kuru incir
saat 14'de 2 kaşık yoğurt (övlen yemek istemed, canım karnım toktu)
ara : saat 16: 1 bardak süt 6 adet badem, 2 etiform
akşam yemeği
saat 19:
3 kaşık ıspanak
2 kaşık b.pilavı
çorba çok az
ekmek yok
6 adet kuru siyah üzüm(kan şekerim düşük)
2 litreye yakın su, 2 kupa yeşil çay
babanmı dedi....
göğsünün genişliği omuzlarının genişliğindendir.geniş omuzlu olmak sanıldığı kadar kötü değil bence...
zayıflamak için su içmen şart cnm.günde 3 litre su mutlaka tüketmelisin.yağlar vücuttan nasıl atılacak??ne kadar çok wc okadar kalori kaybı..
diyet için poçamı..
black kahvaltını evde yapıp çıksan olmamı??
bak şimdi benimde canım iskender çektii ne yapsakki ayyy
gurbetcim inş.ailenden biri değildir cnm yaa.bak üzüldüm şimdi
monicim ne güzel sen ve dilek azminize hayranım.istikrarlı bi şekilde gidiyosunuz..
yarın bende menümü paylaşmak istiyorum inş.
allah kabul etsin cnm.bende tutucamda.iftardan sonra çok kötü cozutuyordum.
şu düzenimi ayarlayınca bende tutmayı düşünüyorum.gerçi çok az borcum var..1-2 gün kadar
oh oh sporumuzuda yaptıkmı misss.black biliyonmu bende en son kasımda bidefalığına 71.9 u görmüştüm bidahada göremedim.bu hafta kararlıyım 71 değil 70 i görmek istiyorum..
tubiş güzel paylamşıların için çok tşkler canısı.tekrar edince akılda kalması kolay oluyo...
tesekkür ederim canim insallah verecez fazlaliklarimiziAllah mesut etsin ortak, hayırlı mutlu mesut herşeyden önce sağlıklı sıhatli nice seneler geçirmeni dilerim eşinle birlikte
çok güzel canım sabah kahvaltısı
vücut neye alışırsa öyle gidiyor aslında evet ufaldı biraz cozutunca sanki çok şey yemiş gibi oluyoruz
ama bu cozutmaları abartmamakta gerekiyor
inşallah hedefine ulaşır tekrardan almazsın canımmm
hosgeldin canim aramizaMerhaba kızlar. Dün 80'dim ama bu sabah 79 çıktım. Sanırım bende bu kategoriye giriyorum. Aranıza katılmak istiyorum beni de alırsanız :)
Ne söylemem gerekiyor, ne yapmalıyım?
Boyum 1.75
Kilom tam 79 ( 68'dim )
Yaza kadar hedefimde 65 olmak :)
Bana destek olursanız ve yardım ederseniz çok sevinirim. Her türlü önerilerinize açığım :))
tesekkür ederim tugbacim güzel yorumlarin icinhemde nasıl bi azmaktır anlatamam,akşama kadar 20 defa aynı yerleri topluyorum,bütün çekmeceler kurcalanıyo,yetmiyo gibi bide oturduğumuz odaya getiriyolar çıkarttıklarını,kaç kere yapıştırdım ama nafile,iyine bantları açabiliyolar,yice akıllandılar,hiçbişey sökmüyo anlıycan,kafayı yedircekler sonunda,
gözünü seyirttirdim olmuşmusen ifade koyamıyormusun yazılara:26:
sendeki canavardan bitane daha düşün aynısından hemde,işte o durumdayım
işte aynen öyle canım ikiside açmadık kurcalamadık çekmece dolap bırakmıyolar,işin yoksa akşama kadar tekrar topla dur,,emeklerken bukadar beter değillerdi yaa,büyüdükçe azıyolar,sizde ufaklığın bu hallerinin kıymetini bilin,ilerde bu yaşını arıycaksınız eminim
ay çok sevindim yaa,hadi gözün aydın,bu hafta böyle devam et haftaya ilk defa üstlerde görelim senii
bence çok güzel olmuş hiçte fazla olmamış,,ama miden küçülüyo olabilir devam et çok güzel bişey buu
hosgeldin canimselam kızlar sanırım bende artık bu topıge katılmalıyım. 88 den 76 ya düstüm boy 170. 7yi gördük şükür, bakalım 6yı görebilecekmiyiz. :)
gecmis olsun canimMerhaba kizlar
basim agriyor yakahvaltidada kacirdim biraz sanki orti duymasin :18:
yeni gelenler var gerci bende yeniyim hosgeldiniz diyorum sizlerede
canim öyle oluyor bazen tatsizliklar oo sen bilsen biz annemlen neler yasadik simdi yine ara ara fikir anlasmazligi oluyor ama geri düzeliyor sIkma canini oda bunaliyordur bazen herseyden biz gibisağol canımm..şuan o kadar sinirliyim yazmaya kalksam telafisi olmayan kelmeler kullanacağım..27 yılı zehir eden o insan şurda evlenmeme 1 ay bile kalmadı hala hayatı burnumdan getiriyor..
allah kabul etsin canimselam kızlar. bugün oruçluydum yemeğimi yedim menümü yazıp geçmişe dalıp geliyorum.
iftar menüm:
önce 3 bardak su
bir kase çorba
bir tabak mor lahana salatası
bir tabak yoğurtlu ıspanak
bir lokma ekmek
şimdi elma yiyorum.
akşam yemeğime başlamadan önce şöyle bişeydaha paylaşmak istedim,hoşuma gitti budaa
Kadınların vücut ölçüleri çok iyi olsa da yüzde 76'sı sürekli diyet yapma fikriyle yaşıyorlar, vücudundan memnun olan kadın sayısı çok az. Aslında mutlu oldukları gerçek kiloya ulaştıktan sonra bu düşünce ile yaşanmaması gerekiyor.
Tüm sorunlarınızı kilo verince düzelecekmiş gibi odaklamayın. Diyette yaptığınız hatalarınızın sebeberini bulmaya gayret edip tekrarlamamaya çalışın, daha sonra kalıcı beslenme alışkanlıklarını kendinize hedef olarak alın.
Diyette konulan yasak, programın başarısız olmasına neden olur. Bu sebeble ölçülü miktarda her türlü yiyecek bulunan programlara güvenin.
Diyet uygularken...
# Domates, salatalık, marul, kıvırcık, roka, yeşil soğan, maydanoz gibi salata türü yiyecekler istenildiği kadar yenebilir.
# Sebzeler pişirilirken 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı yağ konmalıdır.
# Şekersiz olarak açık çay, meyve çayları, ıhlamur serbesttir.
# Öğle ve akşam öğünleri yer değiştirebilir. Ara öğünler atlanılmamalı.
# Salatalara 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ya da 5 zeytin ilave edilebilir
Diyet yaparken olmazsa olmazlar
# Besin seçiminde denge oluşturun. Çok yağlı yemek yediğiniz öğünden sonra aynı gün tekrar yağ tüketmemeye çalışın.
# Eğer bir tane çikolata ile yetinemiyorsanız ardından ekşi bir şey yiyerek çikolata tadını giderin.
# Gerçekçi olun, tatilde kilo vermek yerine aynı kiloda kalmayı hedefleyin.
# Hafif bir başlangıç ardından pizza ya da büyük bir ana yemeği iki kişi paylaşmayı deneyin.
# Kilolarınıza dikkat ettiğinizi arkadaşlarınıza söylemeyin. Böylece odak noktası olmayıp rahat davranabilirsiniz.
# Su içmek için kesinlikle susamayı beklemeyin. İdrar renginiz koyu sarı ise yetersiz su tüketiyorsunuz demektir.
# Alkol tüketimini mümkün olduğunca azaltın, alkolün 1 gramında 7 kalori enerji vardır. Alkol ile beraber fazla kuruyemiş tüketmeyin.
# Dengeli beslenmeyi unutmayın ve akşam yemeğinde gün boyu tükettiğiniz besinleri düşünerek seçim yapın.
# Salatanıza sos olarak zeytinyağı ve limon tercih edin. Ancak kendiniz
# 1 tatlı kaşığı isteyerek önce ölçüp daha sonra ilave edin. Garsona emanet etmeyin.
# Tatlıya geçmeden önce 20 dakika bekleyin. Bu sürede beyin doyduğunuzun sinyalini alacaktır. Böylece gereksiz şeker ve yağ almamış olursunuz.
Tarifini aldm canim malzemeleri alinca baslicm
Her gun 3 lt iccz mi
haklisin aslinda ortim basladim bir ara ama biraktim yineBen esimle iddaya girdim hicbisey yapamasam gun icinde 1.5 kglik dambillarim var 2 adet onlarla kol gogus calisiyorum
5 kg lik dambilla sirt alisiyorum ( 1.5 ten 5. E yeni gectim)
Bazi gogus hareketlerini de 5 le yapiyorum
Uzmantvden evde kol kasi diye aratin hepsi cikiyo
Mekik de cekiyorum tabi 3 set 12 hamlelik
Aklima geldikce yapiyorum
Artik ezber oldu zaten uzaninca aklima mekik geliyo
Pazartesiden itibaren jillian mi neydi onun 30 gunde incel dvd sini aldim
Super bisey ama zor biraz
Zamanla alisilir
Gunde 20 dk kendini skip yapsa insan mumkun degillllll afet olmamasi
misafirlikden geldim birazdan cocugu yikiyacam girmeden yapamadimhem menü paylasayim
tesekkür ederim canim insallah verecez fazlaliklarimizi
hosgeldin canim aramiza
tesekkür ederim tugbacim güzel yorumlarin icinhic denk gelmiyoruz artik özletiyorsun kendini
hosgeldin canim
gecmis olsun canim
canim öyle oluyor bazen tatsizliklar oo sen bilsen biz annemlen neler yasadik simdi yine ara ara fikir anlasmazligi oluyor ama geri düzeliyor sIkma canini oda bunaliyordur bazen herseyden biz gibi
allah kabul etsin canim
cok güzel bilgiler canim
bugünkü menüm
gec kalktim 12 gibi
2 dilim kara ekmek 2 dilim kasar peynir zeytin domates biraz haslanmis patates
ara: 1 erik
misafirlikde: 1 tas corba, salata , 3 kücük put tavuk (kurufasulye pilav vardin almadim)
sonra hercesit kurabiye tatlilari getirdiler tadina bile bakmadim2 bardak cay ictim
ara: 2 dilim pastirma yedim (kayseriden getirmisler tadina bakmadan olmaz)
anladım benim bi derdim yok işte mutluluk bi insan daha ne isterki,eşim ve çocuklarımla beraberim
bazen diyorum ya hayattan bezdim artık diye,şu açıdan düşündüğüm zamanlarda oluyo,en çok haberlerde yürüyemeyen anneleri görünce çocuklarının hiç ihtiyacını göremiyolar,kucağına bile alamayan anneler var veya çocuğu özürlü olan anneleri görünce şükret tuğba,sende sağlıklısın,çocuklarında sağlıklı daha ne istiyorsun,abartma herşeyi diyorum,ama sizde biliyosunuzdur bi an oluyoki hiçbişeyi gözümüz görmüyo,ama inanırmısınız hergece kafamı yastığa koyunca gün içinde yaptıklarım gözümün önüne geliyo,değmezdi tuğba,(çocuğa kızıpta bağırınca veya vs.gibi başka bi olaya kızıp eşime bağırmam falan)değmezdi diyorum noldu pişman olan yine sen oldun,noldu yinede barıştınız keşke adama bağırmasaydın büyütmeseydin okadar diyorum,yarın yeni bigün olucak ve hiç hata yapmıycaksın diyorum ama gün içinde öyle yoruluyorumki ister istemez patlıyorum gene,,neyse eşim sağolsun kötü biri değil,yapar herşeyi,ev işlerine yardım eder hep,, bulaşık hariçütüsünü çoğu kez kendi yapar,ben bundukça bunuyorum hemi
şu günlerde yorgunluğumun olmadığı ve kendimi çok rahat mutlu hissettiğim iki an var,
biri,,, sabah kalkıp çocukları kaldırıp eşimi uyandırıp kahvaltıya oturduğumuz o muhteşem an,
biride,,, gece eşimin koynuna kafamı yaslayıp uykuya daldığım o sıcacık an
hiç bişeye değişmem yaaa.allahım dertsiz tasasız uykuya dalmayı hep daim etsin herkezee
çocuklarımızın ailemizin acısını göstermesin inşallah
bugünkü menüm
gec kalktim 12 gibi
2 dilim kara ekmek 2 dilim kasar peynir zeytin domates biraz haslanmis patates
ara: 1 erik
misafirlikde: 1 tas corba, salata , 3 kücük put tavuk (kurufasulye pilav vardin almadim)
sonra hercesit kurabiye tatlilari getirdiler tadina bile bakmadim2 bardak cay ictim
ara: 2 dilim pastirma yedim (kayseriden getirmisler tadina bakmadan olmaz)
kızlar çayımı aldım geldim bakın sohbete hadi acık laflayak yaaaa
bu arada giderek kalabalıklaşıyoz maaşallah diyet gruplarının en favorisi olduk be
heee dogru diyon lafyak yakızlar çayımı aldım geldim bakın sohbete hadi acık laflayak yaaaa
bu arada giderek kalabalıklaşıyoz maaşallah diyet gruplarının en favorisi olduk be
anladım benim bi derdim yok işte mutluluk bi insan daha ne isterki,eşim ve çocuklarımla beraberim
bazen diyorum ya hayattan bezdim artık diye,şu açıdan düşündüğüm zamanlarda oluyo,en çok haberlerde yürüyemeyen anneleri görünce çocuklarının hiç ihtiyacını göremiyolar,kucağına bile alamayan anneler var veya çocuğu özürlü olan anneleri görünce şükret tuğba,sende sağlıklısın,çocuklarında sağlıklı daha ne istiyorsun,abartma herşeyi diyorum,ama sizde biliyosunuzdur bi an oluyoki hiçbişeyi gözümüz görmüyo,ama inanırmısınız hergece kafamı yastığa koyunca gün içinde yaptıklarım gözümün önüne geliyo,değmezdi tuğba,(çocuğa kızıpta bağırınca veya vs.gibi başka bi olaya kızıp eşime bağırmam falan)değmezdi diyorum noldu pişman olan yine sen oldun,noldu yinede barıştınız keşke adama bağırmasaydın büyütmeseydin okadar diyorum,yarın yeni bigün olucak ve hiç hata yapmıycaksın diyorum ama gün içinde öyle yoruluyorumki ister istemez patlıyorum gene,,neyse eşim sağolsun kötü biri değil,yapar herşeyi,ev işlerine yardım eder hep,, bulaşık hariçütüsünü çoğu kez kendi yapar,ben bundukça bunuyorum hemi
şu günlerde yorgunluğumun olmadığı ve kendimi çok rahat mutlu hissettiğim iki an var,
biri,,, sabah kalkıp çocukları kaldırıp eşimi uyandırıp kahvaltıya oturduğumuz o muhteşem an,
biride,,, gece eşimin koynuna kafamı yaslayıp uykuya daldığım o sıcacık an
hiç bişeye değişmem yaaa.allahım dertsiz tasasız uykuya dalmayı hep daim etsin herkezee
çocuklarımızın ailemizin acısını göstermesin inşallah
güzeeeell,efferim kadınım başarmışsın iradene hakim olmayı,,bütün hafta azimle yoluna devaaaamm
ben laflayamammm,,çok işim vardı ama buraya bi oturdummu çenem düşüyoo3 makina çamaşır yıkandı 1ini astım ötekiler duruyo yerde yok napcam bilmem, neyse evin orta yerine ipmi assam eski usul e bide 3gün önce kuruyan çamaşırlarım var katlancak bekliyoo, e artık hepsini şimdi yapıcam istekliyim heeee çünkü arka sıradakilerim başladı yeni sezonla ilk bölümünü verdiler şimdi,ona bakıyorum bi taraftan çene çalıyorum burda,,neyse işlerimi halledeyim arada girer bakarım kara kedim benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?