hoşgeldin a.s.selam kızlar bende grubunuza katılmak istyorum.. ne dersiniz bende katılabilr miyim aranıza..????
paylaşım için sağol işe yarayacak bilgiler hepsi :lepi:Kolay 15 Kural ile siz de ideal ölçülerinize ulaşabilirsiniz.
1.Günde 2,5 litre sıcak su tüketilmesi (yaklaşık 12-14 bardak) ,
Yemek sırasında su içilmemeli; ancak yemeklerden 30 dakika önce veya sonra içilmelidir
Mide içeriğinin asid fazlası, oksijenlenmeyi azaltır; oksijenlenme azaldığında, metabolizma yavaşlar. Yemekler daha yavaş sindirilir, kilo alma ve enerji eksikliği başlar. Asitli gıdalar tüketilmemeli.
2. Günde 3 ana öğün ve 4 ara öğün olmak üzere , toplam 7 öğün yenilmesi
Kahvaltı00 1. Ara 10:30
Öğlen: 12:30 2. Ara 15:00
3. Ara 17:00 Akşam: 19:00
4. Ara 21:30
3. Proteinler (kırmızı et, tavuk, hindi ve balık) hiçbir zaman karbonhidratlarla (ekmek, makarna, pilav) tüketilmemeli.
4. Gece yoğurt ve peynir gibi mayalı gıdaların tüketilmemesi ,
5. Ağza atılan ilk lokma beyne tam 13 dk. Sonra tokluk bilgisi verir; bu nedenle yemekleri dik oturup; yavaş yavaş, çok çiğneyerek yiyin.
6. Süt , yoğurt, meyve ve çiğ tüketilecek sebzelerin yenilmeden 1 saat önce dolaptan çıkarılarak, oda ısısına gelmesini sağlamak ,
7. Sabah erken saatlerde (7:30-8:30 gibi) kalkmalı ve akşam erken (23:00-24:00 gibi) saatlerde uyunmalı,
8. Rafine (işlenmiş ) gıdaların tüketilmemesi ,
Rafine gıdalar hangileridir?
Beyaz undan yapılan börek, makarna, beyaz ekmek, kek, pide
Beyaz pirinç,
Konserve gıdalar,
Hazır gıdalar (çorba, puding, salça, sirke vb),
Her türlü alkollü içki,
Kola, meşrubat (diet olanlar dahil),
Siyah çay,
Kahve,
Meyve suları
Beyaz şeker,
Tereyağı, margarin,
Mevsim dışı turfanda; domates, salatalık
9. Egzersiz yapılması; sabah saat 6:00-10:00 arası veya akşam saat 18:00-22:00 arası
Yürüyüş 1 saat ,
Yüzme 1 saat,
Ağır egzersiz yarım saat,
10. Hangi sebzeler ve meyveler tüketilmemeli:
Köklü besinlerden patates ve havuç (nişastalıdır),
Mısır,
Domates (çiğ tüketildiği taktirde mide asidini artırarak, sindirimi yavaşlatır),
Salatalık; salataların içine konulmadan, kabuklu olarak, ara öğün şeklinde tüketilmeli
Mandalina,
Portakal
Muz
11. Yeşil elma, armut ve ayva gibi meyvalar, besin değerlerinin azalmaması ve tok tutması için kabuklarıyla tüketilmeli,
12. Sindirimini hızlandırmak için, yemeklerde günde 1,5 tatlı kaşığı zerdeçal ve zencefil kullanılması uygun olur.
13. Ara öğünlerde tüketilmesine izin verilen gıdalar:
Kuru kayısı (3-4 adet)
Diyet bisküvi (2 adet)
Yeşil elma (1 adet)
Kivi (1 adet)
Armut (kabuklu)
Light meyveli yoğurt veya 2 parmak light peynir (akşam öğünü hariç)
Ayva, Trabzon hurması,4-6 erik
1 bardak light süt
14. Günlük 4-6 karanfil ağzınızda çevirin (15’ er dk.) ve tükürün
15. Tuzu; organik tuz olarak ve çok az tüketin.
ben geldim kıslar nasılsınız ben acayip enerjiğim şimdi sıkı durun
herkes bana yapma kriz var ortada kalırsın gibi laflar söyledi ama sizin beni anlayacağınıza eminim sırf ortada kalmamak için hergün aynı eziyeti çekmeye değer mi yordular bunalttılar artık inanın özel hayatım karıştı bu iş yüzünden bende oturdum güzelce düşündüm enine boyuna ve kararımı verdim istifa ettim hakkımdaki en hayırlı karardı bu o kadar mutluyum ve huzurluyum ki beni bi dakika rahat bırakmayan ve insan hakkını yemeğe bu kadar kararlı insanlara yardımım dokunmayacak kimse için yalan söylemeyeceğim artık
hakkında hayırlısı olsun arkadaşım önemli olan senin ne hissettiğin gerçi bu dönemde iş bulmak biraz zor CADIARZU ama sırf işsiz kalmamak için sağlığından olmamak lazım diye düşünenlerdenim öyle iş ortamları insanı hem ruhsal hem bedensel çok yıpratıyor inş huzurlu ve mutlu bi şekilde çalışabileceğin bir iş karşına çıkar :Saruboceq: yerimseniben
herkes bana yapma kriz var ortada kalırsın gibi laflar söyledi ama sizin beni anlayacağınıza eminim sırf ortada kalmamak için hergün aynı eziyeti çekmeye değer mi yordular bunalttılar artık inanın özel hayatım karıştı bu iş yüzünden bende oturdum güzelce düşündüm enine boyuna ve kararımı verdim istifa ettim hakkımdaki en hayırlı karardı bu o kadar mutluyum ve huzurluyum ki beni bi dakika rahat bırakmayan ve insan hakkını yemeğe bu kadar kararlı insanlara yardımım dokunmayacak kimse için yalan söylemeyeceğim artık
hehe göçmenlik var zaten ama boşnak değilim canım :))) bakalım bi süre böyle denicem sarıdan sonra çok acayip geldi :)rengi çok hoşuma gitti saçlarının güle güle kullan bu rengle tam boşnak kızlarına benzemişsin kaydirigubbakcemile5
heheh teşekkür ederim canım yaaa şımardım valla :)) biraz değişiklik iyi gelir umarımizmir in kızlarının güzel olduğunu bilirdikte,bu kadarmı olur canım ya.
bayıldım allah nazarlardan saklasın,özellikle yeni saç rengin çok yakışmış tatlım.:1hug:
akşamki menüm; 1 küçük boy ızgara tavuk göğüs kısmından
salata
sonra doğru spora bugün yüzemem regl olduğum için 300 kalori yakacağım şekilde fitness salonunda çalışırım.
hepinize iyi akşamalr kızlar
bana verdiğiniz destek için teşekkür ederim arkadaşlar hepiniz iyiki varsınız
kullanıcı paneli-profili düzenlebende4 geldim 79 kiloyum .hedef 55:1rolleyes: bakalım.yaşasın bi grup buldum 56 kilodan son 4 sene içinde 82 ye kadar çıktım:)şimdi 79 um hedefim eski halime dönmek..buraya yaptıklarımı yazıcam..da şu imzanızı nası yptınız bi türlü yapamadım profil ayarlarında imza bölümü nerdeki çizelge yaptım ama yapıştıramıyorum nereye yapıştırcaz?
slm kızlar nasılsınız bakalım vıteralım tatlım madem işinden cıkmısın bıraz kafanı dınle dınle üzüldüm desem yalan olur artık bı senlık alır burayuı sakacı kadın tabı hepsı saka tatlım allah gönlüne göre rahat bol paralı iş verir işallah kızlar bende cızelgemi degıstırdım aceleye geldi ama tamda oturmus valla bende 1 kılo vermısım yarın daha sıkı tutmaya baslıyorum sıgara olayınıda bıtırıyorum yarın yenımı yenı tertemız bır sayfa acıyorum kendıme dılerım herke istedıgı seylere cok cabuk ulasır öptüm canlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?