70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

hosgeldin hayirsiz nerlerdesin sen

bende dün yüzmeye gittim bayagi yoruldum

artik her cumartesi gitmeyi düsünüyorum ,

Kalori tablosu ile besinlerdeki kalori miktarları öğrenilebilir.

Besinlerin kalori değerleri:

Malzeme
Birim
Kalori

Tahıllar
1 dilim beyaz ekmek 28 gr 90
1 dilim kepekli ekmek 28 gr 60
1 dilim kızarmış ekmek 15 gr 35
1 adet kruasan 200 gr 200
bisküvi 100 gr 470
mercimek (kuru) 100 gr 314
arpa (kuru) 100 gr 367
bulgur (kuru) 100 gr 371
kuskus (kuru) 100 gr 367
mısır (kuru) 100 gr 342
buğday (kuru) 100 gr 364
susam 100 gr 589
makarna (kuru) 100 gr 339
makarna (haşlanmış) 100 gr 85
pirinç (kuru) 100 gr 357
pirinç (haşlanmış) 100 gr 125

Süt ve Yumurta Ürünleri
yoğurt (yağlı) 100 gr 95
süt (yağlı) 100 gr 68
yoğurt (yağlı,meyveli) 100 gr 125
beyaz peynir (yağlı) 100 gr 275
kaşar peyniri (yağlı) 100 gr 413
parmesan peyniri (yağlı) 100 gr 440
yumurta 1 adet 80
yumurta akı 1 adet 15
yumurta sarısı 1 adet 65

Yağlar
tereyağı 28 gr 206
margarin 28 gr 204
sıvı
yağ 28 gr 130

Etler
biftek (ızgara) 100 gr 278
tavuk (ızgara) 100 gr 132
tavuk göğsü (haşlanmış) 100 gr 150
kuzu (yağlı, ızgara) 100 gr 282
kuzu ciğeri (yağda) 100 gr 232
salam 100 gr 446
sosis 100 gr 295

Deniz Ürünleri
midye 1 adet 9
istiridye 1 adet 6
karides 1 adet 144
somon füme 100 gr 171
ton balığı 100 gr 121

Sebzeler
domates 1 adet 14
enginar 1 adet 10
patlıcan 1 adet 28
taze fasulye 100 gr 90
brokoli 100 gr 35
brüksel lahanası 100 gr 35
kabak 100 gr 25
havuç 100 gr 35
karnabahar 100 gr 32
kereviz 100 gr 18
salatalık 1 adet 11
marul 100 gr 15
mantar 100 gr 14
soğan 100 gr 35
bezelye 100 gr 89
taze yeşil biber 120 gr 15
patates (haşlama) 100 gr 100
ıspanak 100 gr 26
lahana 100 gr 20

Kuruyemişler
badem 100 gr 600
hindistancevizi 100 gr 603
fındık 100 gr 650
fıstık 100 gr 560
çam fıstığı 100 gr 600
ceviz 100 gr 549
patlamış mısır 100 gr 478
kabak çekirdeği 100 gr 571
ay çekirdeği 100 gr 578

Meyveler
elma 1 adet 60
kayısı 1 adet 8
muz 1 adet 100
kiraz 100 gr 40
hurma 1 adet 15
incir 100 gr 41
incir (kuru) 100 gr 59
greyfurt 1 adet 60
portakal 1 adet 50
kivi 1 adet 34
mandalina 1 adet 50
karpuz 100 gr 19
kavun 100 gr 18
şeftali 1 adet 60
armut 1 adet 70
erik 1 adet 8
üzüm 100 gr 57
çilek 100 gr 26

hosgeldin hayirsiz nerlerdesin sen

bende dün yüzmeye gittim bayagi yoruldum

artik her cumartesi gitmeyi düsünüyorum ,

Canom hayirsiz oldum dimi
Valla zaman bulamiyorum benim oglus baya beni cildirtiyor son günlerde ancak okumakla yetiniyorum...
Havalarda isindi malum cocuklar evde durmak istemiyor gezip duruyoruz...
Sen neler yapiyorsun iyimisin????

hayır canım ben kalorı hesaplamıyorum,sebebı de ömur boyu boyle yasayamayacagım ıcın,gercı omur boyu dıyet yapmıgım ıcın yıyeceklerın asagı yuları kalorılerını bılıyorum,aldıgım urunun etıketını de okurum mutlaka,ama oyle haslamalar falan yemıyorum,normal yemek yıyorum ben,bu sekılde de kılo verebılıyorum,tabıı senınkı kadar hızlı olmaz,bunu kabullendım bastan,ama ben o sekıdle beslenınce cok cabuk sıkılıyorum,sımdı bana hıcbırsey yasak olmadıgı ıcın mahrumıyet duygusu yasamıyorum ve daha cok acıkmıyorum,oglen cok yemıs gorunebılrım ama ben ısyerındeyım ve porsıyonlar kucuk,hala emzırdıgımden de olabılır ama ancak doyuyorum,enerjıyede ıhtıyacım var.yine de tesekkurler kalorı tablosuna goz atacagım

tunaydin kizlar dun tum gun giremedim arkadasim bendeydi 2oglu var benimde kiz ucu bir yaramaz ki sormayin yemek yedik guya ama ne kadar yedin deseniz 3kasik kosturmaktan dokulaeni toplamaktan bisey anliyamadik saat 9hepsini yatirdikta oturabildik sagolsunlar cocuklar bir alem oluyor dun sabah kisaca kahvalti yapmadim saat 3te onlar geldi tavuklu hint yemegi yaptim pilav salata bunlardan 2der kasik yedim 1bardak light kola cocuklari yatirdiktan sonrada 1fincan cay 1dilim light kek tum gun yedigim bunlar az oncede kalkinca yarim bardan sut ictim istahim yok pek ustelik adet olmusum haydi hayirlisi kupa alirim belki bu hafta umudum yok ya

selamlar herkese
hasta olmuşum kızlar sabah bi gözlerimi açtım boğazım yanıyo heryerim ağrıyo ateşim yükselmiş hemen acile gittik ilaç yazdı doktor :bbo: pek güzel bi pazar sabahı olmadı benim için. Bir de yarın oğlumla anneannesine gidiyoruz bi hafta kalacağız orda onun hazırlıklarını yapıyorum eşyaları toparlıyorum yoruldum biraz moral bulayım diye topiği okuyayım dedim
artık haftaya görüşmek üzere a.s. a.s.

iyi akşamlar kızlar.. şu anda kimse yok ama umarım gelirsiniz... aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz... a.s.a.s.a.s. nasılsınız kızlar bir sorun yoktur inşallah... tapiğimizin havası çok değişti... kimse katılmaz oldu.. akşamda kimse yoktu bekledim ama gelen olmadı... gelen olursa ben buralardayım...

merhaba kızlar..
üzgünüm bugün çünkü dogumgünüm 26 oldum artık ve annem ve kardeşlerimden başka kimse hatırlamadı..e bide üstüne yaş da 25i döndü..daha nolsunsenağlama

işte ben varım bursefacım..nasılsın sen iyi misin?

iyi akşamlar canım.... niye üzülüyorsun???? sein doğum gününü hatırlamayanı sende hatırlamazsın... sallagitsin onları... önemli olan ailenin hatırlaması...bence ne güzel bir yaş daha büyümüşsün.. hayattan birşeyler daha öğrendim geçen 1 sene içinde... bende 30 yaşındayım... aman boş ver... gönül yaşın kaç diyorsa osun valla.. bazen 5, bazen 15, bazen 25, bazende 35 içinden geldiği gibi yaşa canım....

İYİKİ DOĞDUN ZEYNEP'cim.!!!!!!!

ailenle sevdiklerinle sağlıklı, huzurlu nice mutlu yıllar diliyorum...

herkese selam ben daha hiç diyet yapmadım şimdilik yediğim herşeyin yarısını yiyorum yaklaşık 1saatte yürüyorum inşallah bende artık zayıflamaya başlarımbenneyaptımki

gördüm canım hoşgeldin... bende sana mesaj yazmakla meşkuldüm... ağlama ama gül canım..

GÜNÜN DÜNDEN GÜZEL OLUR İNŞALLAH... a.s.a.s.a.s.a.s.

hoşgeldin canım... iyi yapmışsın bence güzel biraz da hamur işi, şeker, tatlı ve kızartmaları azakltırsan kilo vermen daha kolay olur....

merhaba kızlar..
üzgünüm bugün çünkü dogumgünüm 26 oldum artık ve annem ve kardeşlerimden başka kimse hatırlamadı..e bide üstüne yaş da 25i döndü..daha nolsun

Son düzenleme:

bu bilgiler inşallah işine yarar canım...

Günde 1 saat yürüyün
Formda kalmak için en etkili spor hangisi?
Kesinlikle yürüyüş. Günde bir saat kadar yürüyüş yapılmalı. Düz yol yürüyüşü baldır bacak yağlanmaları ve selülitlerden kurtulmak için birebir. Yürüyüş 1.5 - 2 ayda etkisini gösterir. Kişi aynı miktarda yemek yiyerek, fakat yürüyüş yaparak yılda 10 kilo verebilir. Ama bırakmamak şartıyla… Bırakıldığında vücutta adeta balon gibi kilo almalar görülür. Kişi diyetle 5 - 6 kilo vererek bir beden küçülürken, yürüyüş yaparak iki beden küçülebilir.

Aerobik egzersizlerin temel ilkeleri:

Büyük kas grupları (kol ve bacak kasları) çalıştırılmalıdır. Yürüme, koşu, tırmanma, bisiklete binme bacak kaslarını, yüzme kol kaslarını çalıştıran egzersizlerdir. Yürürken elde ağırlık taşıma bacak hareketlerine ek egzersiz sağlamaktadır. Kayak, halatla atlama, aerobik dansta hem kol hem bacaklar egzersize katılmaktadır.
Yoğunluk da önemlidir. Egzersiz yoğunluğu arttıkça enerji harcaması artmaktadır. Koşu joggingden, jogging, yürümekten daha fazla enerji harcamasına neden olmaktadır. Yoğunluk ve süre de birbiri ile ilişkilidir. Yağların yanması için egzersiz yapılan süre de önemlidir. Yoğunluk egzersiz planına göre ayarlanmalıdır.
Egzersiz süresi enerji harcamasında önemlidir. Örneğin 1.5 km koşu yaklaşık 100 kkal, 8 km koşu ise 500 kkal enerji harcamasına neden olmaktadır. Kişi günde 1.5 km koştuğunda ayda 0.5 kg, günde 8 km koştuğunda bir haftada aynı kilo kaybını amaçlıyorsa süre iyi saptanmalıdır. Diğer önemli nokta ise zamandan daha önemli olan kat edilen mesafedir. Tenis ve koşu önerilen iki egzersizdir. Fakat bir saatlik koşu süresince tenise oranla daha çok enerji harcanmaktadır. Çünkü koşu devamlı bir aktivitedir. Teniste dinlenme periyotları vardır ve enerji harcaması daha azdır. 1 saatlik aktivite sonrası koşucular tenisçilere oranla 2- 3 kat daha çok enerji harcamaktadırlar. Antrenmanlar devam ettikçe oluşan adaptasyon sonucu süre arttırılmalıdır. Süre ve yoğunluk dengelenirse eşit şekilde kilo verilebilir. 8 haftalık antrenman periyodu boyunca yoğunluğu yüksek egzersizlerin 25 dakika, yoğunluğu düşük egzersizlerin 50 dakika yapılması sonucu kilo kaybının eşit olduğu bulunmuştur.
Egzersiz sıklığı, egzersizin süre ve yoğunluğu ile ilişkilidir. Sıklık haftada yapılan egzersiz sayısı ile belirlenmekte, egzersiz sıklığı arttıkça enerji harcaması artmaktadır. Genelde haftada 3- 4 egzersiz en uygun sıklıktır. Kilo kontrolü ilk hedef ise, günlük egzersiz programı önerilmektedir.
Egzersizden hoşlanmak da önemli bir faktördür. Örneğin koşu ve yürüyüşten hoşlanılmıyorsa onun yerine diğer aktiviteler yapılmalı ve yaşam boyu sürecek alışkanlık haline getirilmelidir.
Egzersizin pratik olması gereklidir. Hava şartları, alet, giysi, yer sorun olmamalı, ayrıca pahalı da olmamalıdır. Örneğin yürüyüş herkese uygun bir egzersiz şeklidir.
Egzersiz çok yönlü olmalıdır. Çeşitli aktiviteleri öğrenme ve yapma örneğin koşu, bisiklet, yüzme, yürüme gibi aktiviteleri haftada 3 gün yürüyüş, 2 gün bisiklet, 2 gün yüzme olmak üzere planlama egzersizden sıkılmamayı sağlar ve sakatlanma riskini azaltır. Günde 1 saat egzersiz planlanmış ise yarım saat koşu veya bisiklet, yarım saat diğer egzersizler yapılabilir.

Günaydin kizlar..
Haftaniz hayirli we bereketli olsunnn..
Ben 70 kiloda takili kaldim 60lara inmek istiyorummm gecen hafta weremedim bu hafta bari wereyimmm

Yeni yasin hayirli olsun zeynep arkadasim..

GÜNAYYYDIIIINNNNNhihoyyythihoyyyt

kalkınn heyyyyyyyymirmirmirmirmirmirmirmir
güzell birgünn güzell bir hafta olurr umarım herkes içinnnn:lepi::lepi:

kaçamaksızzz güzell birr hafta olsunnnkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5
vıcık vıcık yaglarr gitsinnn yaza çıtırmı çıtır olalımmm:hooray::hooray:

hadii bursefa güzell bir msjda senden gelsinnŞenizŞeniz

Selamlar hanimlar herkes iyimi???
Benim üstümde bi kirginlik var canim hicbirsey yapmak istemiyor
Ama bugün yüzmeye gidicegim bir saat yüzücegim...
Yüzmede iyi kalori yakilir dimi??

kesinlikle kalori yakıyorsun canım,benim kilo vermem günde 30-45 dakika yüzmem sayesinde hızlandı.

merhaba kızlar..
üzgünüm bugün çünkü dogumgünüm 26 oldum artık ve annem ve kardeşlerimden başka kimse hatırlamadı..e bide üstüne yaş da 25i döndü..daha nolsunsenağlama

iyiki doğdunnn zeynepppp,yeni yaşında herşey gönlünce olsun güzelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…