kovma kız yazık ama haklısın ben korkumdan ne msafir çağırıyom ne de gidiyom
ya misafirleri pek severiz hiç bir öğrenci evinde olmadığı kadar misafirmiz olur da işte tüm düzen bozuluyor mesela kızlara tiramisu yaptım ve az önce 1 dilim yedim
kov kız kovvvvv
ay ben de kaydettim bi kenara pek hoş bi tarif gibi duruyor eve gidince bizimkilere bi yapayım ben de ucundan yiyeyimh
fellah köftesi
3_3.5 su bardağı ince bulgur
5_6 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı irmik
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çk kara biber
1 çk kimyon
tuz
sosu için
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 domates
sıvı yağ maydanoz
1 kabın için bulguru alıp su ekle, kabın kapağını kapa 10 dk bekle.
unu,irmiği yumurtayı, rendelenmiş soğanı, baharatları ve tuzu ekle yoğur.
ara ara su serperek şekil alana kadar yoğurmaya devam et.
bugurdan küçük toplar yapıp bir tepside biriktir.
isteğe göre yarım limon sıkılmış kaynamış suda haşla
ya da kızgın yağda kızart.
başka tencerede sarımsakları yağda çevir doğranmış domatesleri ve saçlayı ekleyip
kavur ve sosu köftelerin üstüne dök en son da doğranmış maydanozları serp..
canım ben sirke kullanıyorum amcam aktar ve kendisi yapıyor o verdi. eğer aktarına güveniyorsan, doğal olduğuna eminsen onu kullanmaya devam et bence çünkü markettekilerin içinde koruyucu var doğal olanlarda yararlı bakteriler var daha çok işimizi görür muhtemelen..kızlar sirke kullanıyor musunuz kullanıyorsanız da aktardanmı yoksa marketten mi alıyosunuz? çünkü markettekileri içemiyorum aktardakileri daha kolay içiyorum sizce hangisi doğru olur
slm kızlar..l-carnıtıne ve cla dıe bısey duydunuz mu?spordan once alıomussun yag yakıomus vs sadece bu kdr bılıorum netten arastrmadım henuz.once sıze sormak ıstedım.fikirlerinizi alabılır mıyım?ha bırde ben bugun b-fit dıe bır spor salonuna yazıldım..superdı :)
unutmadan bende yazıyım neler yedım bugun :))
kahvaltı 12 de
cok az sıvıyagda kızarmıs yagsız peynır
1 dılım cavdar ekmegı
saat 2 de
1 elma
saat 5 te
5 ceviz
saat 7 de
4 yemek kasıgı pilav
2 kofte
yarım kase yogurt
saat 9 da
1 mandalına
ne güzel cozutmadan yemişsin
ben tüm yediklerimi yazsam muhtemelen atılırım burdan
tek sevindiğim şey eskiden yiyip de rahatsızlık hissetmediğim şeyleri artık yiyince midemde çok fena şişkinlik hissediyorum sanırım küçülmeye başlıyor
tskr ederım bılgıler ıcın..bende dusunuorum bakalım..bugun yazıldıgım salondakı antrenor soledı arastırıyım bıraz bakalım..bende cozuttum dıe uzuluodum valla tskr ederım sevındırık oldum sen ole soleyınce..cnm acayıp cıgkofte ıstıo sole bol nar eksılı 4 tane yıyesım var valla.yarın belkı bı kacamak yaparım :))
merhaba kızlar..
geçmiş epey birikmiş onu okuyum derken uykum geldii.alıntılar yapmıştım ama yazacak halim kalmadı
maşallah kaçamaklar yapılmış.yapın tabi,kilo verenler geri alsın veremeyenlerde üstüne alınsın
nasılsa hafta içi detoks yapıp arınıcaz..güvendiğimiz bişe var heralde yaa alaalla.
ortiii ne edim iyi diyekki iyi olak gııı,sen ne edinn,artık görüşemez olduk.. yoksa,yoksa hayatında başkasımı var
abababa üni adını yazmamışsın merak etmiştim sadece...
neyse ben kaçar..iyi geceler kızlar....
dürüm yaptırma da bi kaç taneden bir şey olmaz herhalde
ben de çıkar kızlar hepinize ii geceler gece nöbeti beni bekler
ii geceler cnm..ne nobetı hayırdır?hemsıre falan mısın?
yok tatlım evde ders çalışcam sadece :))
merhaba ben 26 yaşında 72 kilo 1.70 boya sahip cocuksuz, 6 yılda 58 kilodan 72 ye -düzensiz bir hayat sayesinde - çıkmış biriyim, şimdi eski günlere dönemk istiyorum... anlıyacagınız grubun en yeni üyesiyimmm,
bu durum için şu andan itibaren bir dizi diyet çalışmaları içine girdim, lahana kürü yanında sadece sebze ve meyze yemeği düşünüyorum ...
pazartesi is e basliyorum geri diye seviniyorum dilekcim evde olunca iyice saldim hem erken kalkamiyorum hem ara yapamiyorum su da icmiyorum dogru düzgün bunalima girdimHoşgeldinn sağlıklı ve sıkılmadan kalıcı olarak kilo ver bence.
O diyetler insanı hayattan soğutuyor.
Sağlıklı beslenirsen ilk haftalar çok gidiyor zaten.
Afiyet olsun canım güzelmiş.
Hazır evdeyim güzel bi kahvaltımı yapayım.
Sebzemi salatamı yiyyeyim demedin her zaman ki gibi.
evet ya sastim kaldim görünce kalori cetveli programin adi canim arastir bakim internetde istersen :26:Günaydın canım,
1 dönerde 700 kalori mi varmış?????
Gerçekten basit gibi görünen yiyeceklerde, 1 dilim baklava falan ne kadar çok kalori varmış öyle. O programını da merak ettim, güzel bişeye benziyor, internette de var mı ki böyle bir program?
Neyse artık bugünden itibaren düzenli beslenmeye geçersin.
ellerine saglik dilekcimm[TABLE="class: grid"]
[TR][TD] [/TD] [TD] NiCK [/TD] [TD] BaŞLanGıÇ [/TD] [TD] GeÇen Hafta [/TD] [TD] Bu Hafta [/TD] [TD] GiDen [/TD] [TD] Toplam Giden [/TD] [TD] HeDeF [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 1 [/TD] [TD] sineray [/TD] [TD] 70.0 [/TD] [TD] 63.0 [/TD] [TD] 60.2 [/TD] [TD] 2.800 [/TD] [TD] 9.800 [/TD] [TD] 55 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 2 [/TD] [TD] PuCCaaa [/TD] [TD] 86.0 [/TD] [TD] 68.2 [/TD] [TD] 66.5 [/TD] [TD] 1.700 [/TD] [TD] 19.500 [/TD] [TD] 62.4 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 3 [/TD] [TD] buseli [/TD] [TD] 72.6 [/TD] [TD] 68.2 [/TD] [TD] 66.6 [/TD] [TD] 1.600 [/TD] [TD] 6.000 [/TD] [TD] 56 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 4 [/TD] [TD] ay_she [/TD] [TD] 78.8 [/TD] [TD] 70.5 [/TD] [TD] 69.0 [/TD] [TD] 1.500 [/TD] [TD] 9.800 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 5 [/TD] [TD] zerra [/TD] [TD] 79.8 [/TD] [TD] 61.5 [/TD] [TD] 60.0 [/TD] [TD] 1.500 [/TD] [TD] 19.800 [/TD] [TD] 58 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 6 [/TD] [TD] İrem&Özge [/TD] [TD] 76.6 [/TD] [TD] 70.3 [/TD] [TD] 68.9 [/TD] [TD] 1.400 [/TD] [TD] 7.700 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 7 [/TD] [TD] narciceği16 [/TD] [TD] 74.0 [/TD] [TD] 71.8 [/TD] [TD] 70.5 [/TD] [TD] 1.300 [/TD] [TD] 3.500 [/TD] [TD] 62 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 8 [/TD] [TD] balkaymakim [/TD] [TD] 77.0 [/TD] [TD] 74.6 [/TD] [TD] 73.3 [/TD] [TD] 1.300 [/TD] [TD] 3.700 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 9 [/TD] [TD] arcak81 [/TD] [TD] 74.0 [/TD] [TD] 67.3 [/TD] [TD] 66.1 [/TD] [TD] 1.200 [/TD] [TD] 7.900 [/TD] [TD] 62 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 10 [/TD] [TD] neskuik [/TD] [TD] 74.0 [/TD] [TD] 68.5 [/TD] [TD] 67.5 [/TD] [TD] 1.000 [/TD] [TD] 6.100 [/TD] [TD] 58 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 11 [/TD] [TD] Moosebeci [/TD] [TD] 76.2 [/TD] [TD] 69.3 [/TD] [TD] 68.3 [/TD] [TD] 1.000 [/TD] [TD] 7.900 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 12 [/TD] [TD] tofti [/TD] [TD] 81.0 [/TD] [TD] 76.4 [/TD] [TD] 75.4 [/TD] [TD] 1.000 [/TD] [TD] 5.600 [/TD] [TD] 53 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 13 [/TD] [TD] monarosa_22 [/TD] [TD] 73.0 [/TD] [TD] 65.0 [/TD] [TD] 64.0 [/TD] [TD] 1.000 [/TD] [TD] 9.000 [/TD] [TD] 55 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 14 [/TD] [TD] PearlJam [/TD] [TD] 75.7 [/TD] [TD] 73.1 [/TD] [TD] 72.3 [/TD] [TD] 800 [/TD] [TD] 3.400 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 15 [/TD] [TD] NaF [/TD] [TD] 73.0 [/TD] [TD] 66.7 [/TD] [TD] 66.0 [/TD] [TD] 700 [/TD] [TD] 7.000 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 16 [/TD] [TD] BenSuzi [/TD] [TD] 76.3 [/TD] [TD] 74.1 [/TD] [TD] 73.5 [/TD] [TD] 600 [/TD] [TD] 2.800 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 17 [/TD] [TD] umay0110 [/TD] [TD] 70.2 [/TD] [TD] 65.5 [/TD] [TD] 60.0 [/TD] [TD] 500 [/TD] [TD] 5.200 [/TD] [TD] 58 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 18 [/TD] [TD] harran0571 [/TD] [TD] 75.0 [/TD] [TD] 72.0 [/TD] [TD] 71.6 [/TD] [TD] 400 [/TD] [TD] 3.400 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 19 [/TD] [TD] BlackCat [/TD] [TD] 76.0 [/TD] [TD] 71.9 [/TD] [TD] 71.5 [/TD] [TD] 400 [/TD] [TD] 4.600 [/TD] [TD] 56 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 20 [/TD] [TD] RuWeyDaa [/TD] [TD] 76.0 [/TD] [TD] 73.3 [/TD] [TD] 73.0 [/TD] [TD] 300 [/TD] [TD] 3.000 [/TD] [TD] 55 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 21 [/TD] [TD] ocean85 [/TD] [TD] 77.6 [/TD] [TD] 71.8 [/TD] [TD] 71.6 [/TD] [TD] 200 [/TD] [TD] 6.000 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 22 [/TD] [TD] silverpowder [/TD] [TD] 81.0 [/TD] [TD] 71.3 [/TD] [TD] 71.3 [/TD] [TD] 0 [/TD] [TD] 9.700 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD][/TD] [/TR]
[TR][TD] 23 [/TD] [TD] qqbra [/TD] [TD] 69.6 [/TD] [TD] 65.4 [/TD] [TD] 65.6 [/TD] [TD] +200 [/TD] [TD] 4.000 [/TD] [TD] 57 [/TD] [TD] :99::99::99: [/TD] [/TR]
[TR][TD] 24 [/TD] [TD] ftemiz [/TD] [TD] 70.6 [/TD] [TD] 65.9 [/TD] [TD] 66.2 [/TD] [TD] +300 [/TD] [TD] 4.400 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD] :99::99::99: [/TD] [/TR]
[TR][TD] 25 [/TD] [TD] chosen1234 [/TD] [TD] 76.0 [/TD] [TD] 71.4 [/TD] [TD] 71.7 [/TD] [TD] +300 [/TD] [TD] 4.300 [/TD] [TD] 60 [/TD] [TD] :99::99::99: [/TD] [/TR]
[TR][TD] 26 [/TD] [TD] jojop [/TD] [TD] 71.8 [/TD] [TD] 67.9 [/TD] [TD] 68.2 [/TD] [TD] +300 [/TD] [TD] 3.600 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD] :99::99::99: [/TD] [/TR]
[TR][TD] 27 [/TD] [TD] rezzan784 [/TD] [TD] 75.7 [/TD] [TD] 69.1 [/TD] [TD] 69.5 [/TD] [TD] +400 [/TD] [TD] 6.200 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD] :99::99::99: [/TD] [/TR]
[TR][TD] 28 [/TD] [TD] seyyah1984 [/TD] [TD] 71.0 [/TD] [TD] 64.2 [/TD] [TD] 68.0 [/TD] [TD] +800 [/TD] [TD] 6.000 [/TD] [TD] 61 [/TD] [TD] :99::99::99: [/TD] [/TR]
[TR][TD] 29 [/TD] [TD] triendy21 [/TD] [TD] 79.8 [/TD] [TD] 60.0 [/TD] [TD] 60.8 [/TD] [TD] +800 [/TD] [TD] 19.000 [/TD] [TD] 57 [/TD] [TD] :99::99::99: [/TD] [/TR]
[TR][TD] 30 [/TD] [TD] chukuleta [/TD] [TD] 75.0 [/TD] [TD] 71.2 [/TD] [TD] 72.1 [/TD] [TD] +900 [/TD] [TD] 2.900 [/TD] [TD] 65 [/TD] [TD] :99::99::99: [/TD] [/TR]
[/TABLE]
Birincimiz sineray arkadaşımızı kutlar başarılarının devamını dileriz..
Geçen haftaya göre bu hafta topiğin durumu süper.
Kilo alanlarda üzülmesin çabuk gelen çabuk gider.
Bu hafta dikkat ederseniz aldıklarınızı verip üstüne ekstra kilo bile verebilirsiniz.
Bu hafta aramıza katılan arkadaşlar shopsessive,jazira,abababa,zeynepberat,ayse_08 hoşgeldiniz tekrar..
Paylaşımlarımınızın devamını diliyoruz.
Bravo 70-79 topiğiiii.
Haftaya güzel bi listeyle buluşmak diLeĞiyLe.
PuCCaaa
hosgeldin canimbenıde aranıza alın bugun ıtıbarıyle tartıda 69.7 gördümm oleyy
saol bebişim tşkler
eden buılur canım öyle diyorum Allah herşeyi görüyor
cumanın nazarlıkları artık son olsun kapat bugünden itibaren güzel bir şekilde planla programla kendini canım
bak imzanda yaza çıtırız kızlar yazıyor
sagol canimsendende gitmis cekirdek bir taktik ben yiyomus gibi yapiyomki siz yeyine ben haftanin birincisi olayim
kiiz sen niye gec geliyon bakemtopikle basbasasiniz hep gece yarilari bakiyomda
aa bak bende bisey anlatayim dün bizde gittik döner yemeye neyse herzaman gittigimiz yer ben dedimki benimki tabakda olsun yaninada bol salata normalde ben ekmekle yiyorum yada dürüm
neyse aldim yiyorum salatalari yagsiz oluyo biliyosun ekmek arasina koyuyolar ya baktim salata yagli gibi geldi sordum evet dedi yagli bende dedim küstüm diyetimi bozdunne dedi biliyomusun
benim müsterilerimden biri weight watchers da görevli ve geliyo döner yemeye buda sormus nasil yani diye evet demis kadin benim günde 2 döner birde bisey daha dedi kolamiydi baska biseymiydi bilmiyorum :44: neyse hakkim var demis ve kadin 1,65 boylarindaymis 50 55 kilo araligindaymis yanlis hatirlamiyosam bende ama baska bisey yemiyodur ozaman dedim kalori hesapliyodur bilmiyorum dedi :44:
ve adam yalanda söylemez :44:
Ayy yirimmmçok tatlısın suzimmm
Suziiiine yapıcaz biz bu kocalarla yaaa bende dün çok fena cozuttum bu hafta ne yapıcam toparlamak için hiç bilmiyorum
hepinize Günaydın kızlarrr..
inşallah hepiniz iyisinizdir...dilekcim ellerine sağlık.liste süper gözüküyo.
kilo veren herkesi çok çok tebrik eder başarılarının devamını dilerim..
veremeyenelerde gerçekten üzülsünler ben niye veremedim diye kendilerine sorsunlar
haftaya onlarıda vermiş görmek istoyoruz.vermiş olanlarıda almış olarak görelim lütfen böle haksızlık oliişaka şaka kızlar..
suzicim harikasın bende aslında 1 300 verdim ama tabloya bukadarı yansıdı
merhabalar. bende bu grupta zayıflamaya çalışmıştım bir ara ama uzun zamandır bazı sorunlarım yüzünden giremedim buraya kilo aldım şimdi yine zayıflamaya çalışıyorumm
sagol tatlimÇaktırmadan egzersiz yapın!
Egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız, farkına bile varmadan ufak molaları değerlendirecek hareketler yapabilirsiniz.
1. Televizyon kanalını değiştirin!
Belki bu hareketle fazla bir şey kazanmayacağınızı düşünüyorsunuz, ama yapılan araştırmalar gösteriyor ki televizyon kumandası kullanmak yerine, koltuğunuzdan kalkıp kanal değiştirirseniz ve bu vesileyle odada l dakika boyunca yürürseniz, bir senede 2,2 kilo verme şansınız var. Teknolojinin kolaylıklarından vazgeçmek zor mu? Kumandayı saklayın veya birinden bunu yapmasını isteyin!
2. Reklam molalarını değerlendirin!
Uzun ve sık reklam molalarına Öfkelenme devri bitti. Hoşlanmıyorsanız, kimse sizi reklam seyretmeye zorlayamaz. Ancak mademki seyretmiyorsunuz, kendiniz İçin son derece yararlı bir aktivitede bulunmaya ne dersiniz? Reklamların sıklığını göz önünde bulundurursak, bir akşamda en az 20 kez yerinizden kalkıp oturacaksınız. Buna bir de bacak kaldırma egzersizini eklerseniz, işte sizi televizyon seyrederken mükemmel bir forma kavuşturacak bir egzersiz seti!
3. Ev işi yapın!
Ev işi yapmanın en az bir saat aerobik yapmak kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Silin, süpürün, cam silin. Ne kadar hızlı hareket edersiniz, o kadar kalori yakmış olursunuz. Hâlâ karar veremediyseniz size şunu söyleyelim: Yarım saat elektrik süpürgesiyle kararlı bir şekilde süpürmek 10 dakika jogging yapmak yerine geçebilir!
4. Yatakta kalın!
Uyandıktan sonra 5 dakika daha yatakta kalın. İşte gününüzü daha enerjik geçirmenizi sağlayacak bir egzersiz seti! Yan ve dümdüz duracak şekilde yatın ve üstteki bacağınızı 10?15 kez havaya kaldırıp indirin. Bacak değiştirin. Sonra sırtüstü uzanın, bel boşluğunuza bir yastık yerleştirin ve her bacağınızı 10 santim havaya kaldırıp 15er saniye bu şekilde tutun. Egzersiz sırasında karın kaslarınızı da gergin tutarsanız, hem bacak hem karın kaslarınızı çalıştırmış olacaksınız.
5. Ayakta seks yapın!
Ayakta seks, bacak ve karın kasları için son derece yararlı ve yatarak seks yapmaktan çok daha fazla enerji sarf etmenizi sağlar. Seks egzersizinizi daha etkili kılmak için karnınızı sürekli gergin tutun ve ne kadar çok hareket ederseniz, o kadar çok kalori yakacağınızı unutmayın.
6. Vücudunuzu fırçalayın!
Vücudunuzu fırçalamak teninizi sırf ölü derilerden arındırmakla kalmıyor, aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırıp, selülitin oluşumunu engelliyor. Duşun altına zıplamadan önce uzun saplı bir fırça kullanarak vücudunuzu kararlı bir şekilde fırçalayın.
7. Bekleme vakitlerinizi değerlendirin
Banyo yapacaksınız, ama küvetin suyla dolmasını beklemek zorundasınız. Daha iyi. Suyun dolmasını beklerken vücudunuzu çalıştırabilirsiniz. Küvetin kenarına oturun, ellerinizle küvetin kenarlarından tutunun ve ellerinizden destek alarak kalçanızı 10?15 kez havaya kaldırın. Banyo yerine duş almayı tercih ediyorsanız mutfakta egzersiz yapın. Yemek pişirirken dolu şişeler kullanarak kollarınızı kuvvetlendirebilirsiniz. Ayakta durun, kalçalarınızı sıkı tutarak bacaklarınızı ayırın ve ellerinizdeki su şişelerini 20?30 kez kaldırıp indirin.
8. Elektronik postayı kullanmayın!
Biriyle birebir konuşmak varken neden klavyenin esiri oluyorsunuz? Bir iş arkadaşınıza bir şey söylemek gerektiğinde, mesajınızı kendiniz götürün. Masadan kalkıp her attığınız adım vücudunuz için bir kazanç, bunu asla unutmayın. Hem sorunlarınızı daha etkin çözmüş olacaksınız, hem de yağ yakacaksınız, bundan iyi bir şey olabilir mi?
9. Dik oturun
Dik oturan kişiler daha profesyonel görünmekle kalmıyor, ideal bir sırt hareketi de yapmış oluyorlar. Dik durmayı sağlayan kas grupları karın ve alt sırt kaslarıdır, yani her dik oturuşunuzda onları çalıştırırsınız. Hemen şimdiden iki büklüm oturmaktan vazgeçin!
10. Her boş anı değerlendirin!
Bilgisayarınızın düğmesine basıp açılmasını mı bekliyorsunuz? Yoksa faks sinyali verip sayfanın elinize geçmesini mi? Durmayın, bu boş saniyeleri kendi yararınıza değerlendirin. Bacaklarınızı gergin tutun, sonra parmak ucunuzda kalkın. Bu iniş kalkışları birkaç kez tekrarlayın.
11. Fıkır fıkır olun
Araştırmalara göre yerinde duramayan kişiler durgun kişilere göre günde 4200 kilojul daha fazla harcarlar. Ayaklarınızı sallayın, ellerinizle masaya vurup ritim tutun, sakız çiğneyin. Unutmayın, vücudunuzun çalışmasını sağlayan en ufak bir hareket sizin için bir kazançtır, hem de efor harcamadan.
12. Ofis koşusu yapın!
Kahvenizi ofisin mutfağından almak yerine, caddenin karşısındaki pastaneden getirin. Günde üç kez dışarı çıkıp kahvenizi getirmek 420 kilojul ekstra enerji harcamanızı sağlar. Hem yürüyüş yapmış olacaksınız, hem de açık havanın beyninize olan yararlarından faydalanacaksınız.
13. Merdiven kullanma alışkanlığı kazanın!
İşyerinde yapabileceğiniz en faydalı egzersizlerden biri asansör yerine merdivenleri kullanmaktır. Merdivenlerden çıkmak ve inmek baldır kaslarınızı çalıştırır. Eğer üst kaslarınızın da çalışmasını istiyorsanız, merdivenleri ikişer ikişer çıkmayı deneyin.
14. Telefondayken kalça egzersizi yapın
Kendinize bir kural koyun: Telefonu elinizle sıkıp biriyle sohbet ettiğiniz sürece aynı şeyi kalçalarınızla yapın. Telefon görüşmesi süresince mümkünse daha da uzun olabilir kalçalarınızı sıkmak, yerinizden kıpırdamadan ve kimse farkında olmadan yapabileceğiniz mükemmel bir hareket.
15. Ayakta durun
Not alırken, telefonla konuşurken, otobüs beklerken ayakta durursanız, yüzde 5 daha fazla enerji sarf etmiş olursunuz.
16. Dansa gidin!
Yağı yakmanın en eğlenceli metodu danstır. Vücudun bütün kas grupları çalışır. Altı saat boyunca dans eden bir insan 7.000 kilojul enerji sarf eder. Hâlâ ne duruyorsunuz, kendinizi piste atın.
17. Paten zamanı!
Bir çift tekerlekli paten edinin ve parka çıkın. Bacak kasları için bu spor birebirdir ve eğer hızlı kayarsanız, koşmak kadar etkili olabilir. Bacaklarınızla birlikte kollarınızı da hareket ettirirseniz, vücudunuzun daha büyük bir bölümü çalışmış olur.
18. Bowling oynayın!
On kiloluk topları kaldırmak kol kaslarınızı mutlaka geliştirecek. Haftada bir kez sevgiliniz veya arkadaş grubunuzla bowlinge giderek hem çok eğleneceksiniz, hem kalori yakacaksınız.
19. Gülün!
İyi bir kahkaha hem beyniniz hem vücudunuz için çok yararlı. 20 dakika candan gülmek 3 dakika kürek aletinde çalışmaya eşit. Gülmek yüz ve karın kaslarını çalıştırıyor. Komedi filmlerini ve oyunları kaçırmayın, hem eğlenin hem egzersiz yapın.
hosgeldin canimkızlar beni de aranıza alır mısınız merhabalar ben 1 sene öncesine kadar gayet ideal kilomda olan bi insandım 62-63 kilolarda gezerdim boyum 1.70.geçen yıl şubat ayında hamile kaldım 68 kiloyla ilk 5 ay sadece 2 kilo aldım ancak toplamda 15 kilo alarak 83 kilo oldum ve 2 aralıkta doğum yaptıktan sonra sadece 8.5 kilo verebildim oda doğumda giden sadece.sonrasında neler denedim neler ama veremedim.bebeğimi emziriyorum ama kesinlikle kilom gitmiyo.bende sizin aranıza katılarak 60 kiloya düşmek istiyorum eskiden olduğu gibi çok moralim bozuluyor kilo yüzünden inanın kafayı yiyecek hale geldim anlatamam size haftalardır tartıda aynı kiloyu görmek ne kötü bişey zayıflamak istiyorum artık lütfen yardım edin bana da....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?